ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 02:15.58 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Semnele sfârşitului Replies: 10 piece
Read 1463 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Semnele sfârÅŸitului  (Read 1463 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Cristina
Browser: Firefox 3.6.13

View Profile Email
« on: 16 April 2011 - 01:25.02 »

Noi purtăm numele de aşteptători ai Lui Hristos....! Şi cred că suntem cu toţii de acord că noi suntem datori să ştim unde ne aflăm astăzi pe harta Biblică, ce semnificaţie au toate întâmplările din ultimul timp şi ce urmează să se întâmple în viitor după profeţiile Scripturistice....

Nu trebuie să pretindem de la nimeni că deja ar fi trebuit să ştie totul despre sfârşit, ci haideţi împreună să studiem evenimentele ce se desfăşoară în jurul nostru şi cele ce în curând se vor împlini...
 M-aÅŸ bucura să văd aici explicaÅ£ii ale profeÅ£iilor cu privire la timpul sfârÅŸitului... fiecare e liber să spună cum înÅ£elege, ca apoi împreună să luăm o decizie corectă!

Dacă totuşi cineva crede că nu este important să cunoşti semnele venirii lui Isus, să citească sfatul Domnului prin profeţii Săi:

(Faptele Apostolilor pag 261)
Sunt mulţi în lumea de azi care îşi închid ochii faţă de dovezile pe care Hristos le-a dat spre a-i avertiza pe oameni cu privire la venirea Sa. Ei caută să liniştească orice simţământ de teamă, în timp ce chiar atunci semnele sfârşitului se împlinesc cu repeziciune şi lumea se grăbeşte spre timpul când Fiul omului Se va arăta pe norii cerului. Pavel învaţă că este păcat a fi nepăsător faţă de semnele care au să preceadă a doua venire a lui Hristos. Pe cei vinovaţi de această neglijenţă el îi numeşte fii ai nopţii şi ai întunericului. El îndeamnă la vigilenţă şi la veghere prin aceste cuvinte: "Dar voi, fraţilor, nu sunteţi în întuneric, pentru ca ziua aceea să vă prindă ca un hoţ. Voi sunteţi fii ai luminii şi fii ai zilei. Noi nu suntem ai nopţii, nici ai întunericului. De aceea să nu dormim ca ceilalţi, ci să veghem şi să fim treji".
Deosebit de importante pentru biserica din vremea noastră sunt învăţăturile apostolului despre acest subiect. Pentru cei ce trăiesc atât de aproape de împlinirea marelui eveniment final, cuvintele lui Pavel trebuie să aibă o putere grăitoare:
Dar noi, care suntem fii ai zilei, să fim treji, să ne îmbrăcăm cu platoşa credinţei şi a dragostei, şi să avem drept coif nădejdea mântuirii. (1Tes 5:4-8)

Haideţi deci să vedem cu toţii care este împlinirea profeţiilor, să aducem fie întrebări fie argumente....
Report to moderator   Logged
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #1 on: 16 April 2011 - 10:03.10 »

A te face vinovat de neglijență și adormire ca fiu al întunericului, nu nseamnă neapărat să fii în necunoștință sau neveghere față de evenimentele finale profetizate.
Eu cred că principala direcție către care trebuie să se concentreze atenția închinătorilor (fiii ai luminii) ar trebui să fie cum să lege o relație mai strânsă cu Dumnezeu și cunoașterea caracterului Său. Bineînțeles că o cunoaștere cât mai exactă a evenimentelor finale nu ar strica , dar nici nu este neapărat necesară ptr. mântuire.

Domnul nu face nimic fără să descopere planurile sale profeților Săi. iar Ioel ne spune că fiecare credincios din vremea finală va fi un "profet...". Deci nu vor putea fi în necunoştinţă faţă de ceea ce Domnul ar dori ca ei să ştie.

Ptr. mine nimic nu e mai prevestitor de final decât evoluţia lucrurilor din natură. (schimbări climatice şi magnetism). Apoi ar veni celelalte- politico+economico+sociale.
Cristina
Browser: Firefox 3.6.13

View Profile Email
« Reply #2 on: 17 April 2011 - 00:44.13 »

Domnul nu face nimic fără să descopere planurile sale profeților Săi. iar Ioel ne spune că fiecare credincios din vremea finală va fi un "profet...". Deci nu vor putea fi în necunoştinţă faţă de ceea ce Domnul ar dori ca ei să ştie.

Mihai sunt de acord că Domnul va descoperi aleşilor Săi planurile Sale... Dar nu le va descoperi înainte ca ei să dorească acest lucru, şi să se lase învăţaţi de El...
cred că dacă noi dorim să aflăm aceste lucruri, Domnul ni le va descoperi..... şi chiar acest forum şi membrii de aici tot pot fi nişte unelte de reprezentare a evenimentelor finale ....

Acum aş vrea iarăşi să încurajez pe toţi prin următoarele citate care arată că trebuie să ştim când ce vor întâmpla profeţiile prezise...

Dacă nu înţelegem însemnătatea clipelor ce se scurg repede în veşnicie şi nu ne pregătim pentru a sta în ziua cea mare a lui Dumnezeu, vom fi ispravnici necredincioşi. Străjerul trebuie să cunoască ora din noapte. Totul e îmbrăcat acum cu o solemnitate de care trebuie să-şi dea seama toţi cei care cred adevărul pentru timpul de faţă. Ei trebuie să lucreze în vederea zilei lui Dumnezeu. Judecăţile lui Dumnezeu stau gata să cadă asupra lumii şi noi avem nevoie să ne pregătim pentru ziua cea mare. (T6 p407)

Mt 24:3   El a ÅŸezut jos pe muntele Măslinilor. Åži ucenicii Lui au venit la El la o parte, ÅŸi I-au zis: "Spune-ne, când se vor întâmpla aceste lucruri? Åži care va fi semnul venirii Tale ÅŸi al sfârÅŸitului veacului acestuia?"

Ucenicii la fel au vrut să ştie când, iar Hristos nu le-a spus că nu au nevoie să ştie, ci dimpotrivă le-a arătat cum să ştie când...

Mt 24:32   De la smochin învăţaÅ£i pilda lui: Când îi frăgezeÅŸte ÅŸi înfrunzeÅŸte mlădiÅ£ia, ÅŸtiÅ£i că vara este aproape.
Mt 24:33   Tot aÅŸa, ÅŸi voi, când veÅ£i vedea toate aceste lucruri, să ÅŸtiÅ£i că Fiul omului este aproape, este chiar la uÅŸi.

Dacă noi nu vom avea interese în a cunoaşte vremurile, nu vom avea nici interese pentru a fi pregătiţi şi credinţa noastră va fi asemena fariseilor, care erau ''buni'' dar nu au ştiut când trebuia să vină pentru prima dată Mesia...
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #3 on: 19 April 2011 - 09:55.13 »

Tu crezi că dacă îți dorești vei știi timpul ultimelor evenimente? ( ca să nu zic - ceasul venirii lui)

Știi că stă scris că toate fecioarele vor dormi? Cred că oricât vom priveghea ca să nu dormim, evenimentu tot ne va surprinde, ca sculați din somn.
Cristina
Browser: Firefox 4.0

View Profile Email
« Reply #4 on: 23 April 2011 - 14:48.00 »

Tu crezi că dacă îți dorești vei știi timpul ultimelor evenimente? ( ca să nu zic - ceasul venirii lui)

Știi că stă scris că toate fecioarele vor dormi? Cred că oricât vom priveghea ca să nu dormim, evenimentu tot ne va surprinde, ca sculați din somn.

Eu cred ceia ce Domnul ne învaţă că trebuie să credem şi să ştim...
Iar pilda celor 10 fecioare dacă o tâlcuieşti după Scriptură îţi arăta şi mai mult că trebuie să cunoşti semnele ce prevestesc venirea Mirelui....
Cristina
Browser: Firefox 4.0.1

View Profile Email
« Reply #5 on: 30 April 2011 - 18:41.17 »

Corect ai menţionat Mihai când ai făcut deosebire între evenimentele sfârşitului şi ceasul venirii Lui

Da, cred că dacă îmi doresc pot cunoaşte timpul ultimilor evenimente,... şi toţi dacă doresc pot să cunoască!

Pe când despre ceasul venirii Lui Isus întradevăr nu e treaba noastră, nici chiar Fiul nu ştie, căci aceste momente Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa!

Haideţi deci să vorbim despre evenimentele ultimilor zile:

Mai întâi să citim:

Când protestantismul va întinde mâna peste abis, pentru a prinde mâna puterii romane, când ea va întinde mâna peste abis pentru a da mâna cu spiritismul, când, sub influenţa acestor întreite uniri, ţara noastră va respinge orice principiu al Constituţiei, ca o conducere protestantă şi republicană, şi va face legi pentru propagarea falsurilor şi înşelăciunilor papale, putem cunoaşte că a venit timpul pentru lucrarea prin minuni a lui Satana şi că sfârşitul este aproape. {5M 451.1}

Se vorbeşte aici că S.U.A va respinge orice principiu din Constituţie pentru apărarea protestantismului...

Acum voi pune o întrebare ce ma frământă şi pe mine şi aş dori ca voi să mă ajutaţi ca să înţeleg răspunsul...(cred că răspunsul va fi şi pentru voi de trebuinţă)

Cum se va face acest lucru şi când?

Mă gândesc că atunci când se va îmlini această profeţie, trebuie ca constituţia veche care a fost baza întemeierii şi succesului acestei ţări (anume libertatea de conştiinţă) să fie înlăturată şi în locul ei pusă în vigoare o altă constituţie!

Voi cum credeţi?
Cristina
Browser: Firefox 8.0

View Profile Email
« Reply #6 on: 10 November 2011 - 02:55.33 »

După ce Statele unite va respinge orice principiu al Constituţiei, ca o conducere protestantă... urmează se pare decretul duminical....

Ce vor face atunci bisericile adventiste??? (în B.A sunt mai mult de 14 milioane de membri)
Credeţi că se vor împotrivi? (nuştiu daca da, înafară de un mic număr de credincioşi, însă nu la fel va face şi Organizaţia Bisericii)

iată o comparaţie:

faceţi clik pe linkul următor:

http://www.oikoumene.org/en/resources/documents/wcc-commissions/faith-and-order-commission/i-unity-the-church-and-its-mission/towards-a-common-date-for-easter/towards-a-common-date-for-easter.html#c10575

cine cunoaşte engleza poate să înţeleagă mai uşor decit mine... (eu doar cu ajutorul traducătorului online am înţeles cite ceva)

la acest consiliu ecumenic s-a vorbit despre: ''în drum către o dată comună de serbare a sărbătorii paştelui''

mai jos de jumătatea paginii este lista participanÅ£ilor (ce au luat decizii), ÅŸi vedeÅ£i cine e primul pe listă..........        ?
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #7 on: 09 December 2011 - 17:27.23 »

Pe când despre ceasul venirii Lui Isus întradevăr nu e treaba noastră, nici chiar Fiul nu ştie, căci aceste momente Tatăl le-a păstrat sub stăpânirea Sa!

Aș rămăsesem și eu cu impresia. DAr am văzut că nu există dovadă pentru aceasta impresie. DAcă are cineva vreo dovada că nu știe nimeni afară de Tatăl momentul revenirii, îl rog să o aducă aici in ajutorul tuturor.

MAi sigur, eu am contra- argumente.
Cristina

View Profile Email
« Reply #8 on: 09 December 2011 - 19:45.34 »

DAr am văzut că nu există dovadă pentru aceasta impresie.

Mt 24:36   Despre ziua aceea ÅŸi despre ceasul acela, nu ÅŸtie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.

Mr 13:32   Cat despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu ÅŸtie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.

Fa 1:7   El le-a răspuns: „Nu este treaba voastră să ÅŸtiÅ£i vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpanirea Sa.

este scris destul de simplu ÅŸi clar........
Cristina

View Profile Email
« Reply #9 on: 09 December 2011 - 19:53.21 »

MAi sigur, eu am contra- argumente.

Vezi ca ÅŸi numarul acestei postari ale tale coincide cu expresia ta...  laugh3
(; (nu spun de numarul de pe topic, ca e prea bun ci numarul postarilor tale in total)
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #10 on: 19 December 2011 - 19:09.32 »

Mt 24:36   Despre ziua aceea ÅŸi despre ceasul acela, nu ÅŸtie nimeni: nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.

Mr 13:32   Cat despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu ÅŸtie nimeni, nici ingerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl.

Fa 1:7   El le-a răspuns: „Nu este treaba voastră să ÅŸtiÅ£i vremurile sau soroacele; pe acestea Tatăl le-a păstrat sub stăpanirea Sa.

este scris destul de simplu ÅŸi clar........

E simplu de citit aceste versete ...așa le-am citit si eu atâta timp. Mă întrebam : OAre unul ca william miller nu citea si el biblia ca să i se dărâme căutările?
 SAu oare găsea vreo logică sau vreun argument pentru a continua căutările sale cu privire la perioada  revenirii Domnului.

Te-ai întrebat vreodată dacă va fi posibil să îl intrebi:" DAr tu nu te-ai intrebat dacă te bagi unde nu-ti fierbe oala?
Stiai că nu e treba ta să știi. BA chiar stă în mai multe locuri scris că nu ( TREBUIE) să căutăm să știm timpul revenirii tale . TREBUIE SĂ AȘTEPTI FĂRĂ SĂ TE AȘTEPTI CANDVA..."

DAR se poate inţelege si altfel versetul. DAr să mutăm discutia la topicul potrivit...
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR