ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 02:14.39 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Biblia si stiintele naturii Replies: 11 piece
Read 1327 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Biblia si stiintele naturii  (Read 1327 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cheterivrit

Browser: Firefox 3.6.9

View Profile Email
« on: 24 March 2011 - 14:20.31 »

Deschid topicul la sugestia administratorului ('emy Dani, ai dreptate, daca poti muta si postarile legate de problema, pls).

Problema, foarte pe scurt, aparut asa: eu am dat niste citate din EGW referitoare la instructie si cultura intelectuala. (http://www.forumazsmr.net/index.php/topic,68.980.html - postarile #980 si #982).

Lady Gagaga a facut observatia (#983) ca apare o problema atunci cand <<cultura intelectuala te duce in contradictie cu scrierile "inspirate">>.
Report to moderator   Logged

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

In every country and every age, the priest had been hostile to Liberty.

Blood alone moves the wheels of history.
Cristina
Browser: Firefox 3.6.13

View Profile Email
« Reply #1 on: 26 March 2011 - 15:36.21 »

Întrucât şi cartea naturii, şi Cartea descoperirii divine poartă amprenta aceleiaşi Minţi supreme, acestea nu pot să nu vorbească în armonie. Prin diferite metode şi în limbi diferite, ele dau mărturie despre aceleaşi mari adevăruri. Ştiinţa descoperă neîncetat noi lucruri care produc mirare; dar ea nu aduce din cercetările ei nimic care, înţeles aşa cum se cuvine, să vină în conflict cu revelaţia divină. Cartea naturii şi cea a Cuvântului scris aruncă lumină una asupra celeilalte. Ele ne familiarizează cu Dumnezeu, învăţându-ne ceva despre legile prin care El lucrează.
Concluziile trase în mod eronat din fapte observate în natură au dus, cu toate acestea, la un presupus conflict între ştiinţă şi revelaţie; şi, în efortul de a restabili armonia, au fost adoptate interpretări ale Scripturii care subminează şi distrug forţa Cuvântului lui Dumnezeu. S-a văzut că geologia contrazice interpretarea literală a raportului biblic al Creaţiunii. (ED128)

atât timp cât oamenii vorbesc despre ştiinţă şi descoperirile naturii conform Bibliei ei fac voia Domnului...!!!
lady gagaga
**
Browser: Firefox 3.6.16

View Profile
« Reply #2 on: 26 March 2011 - 15:50.19 »

paragraful si lectia respectiva le citisem nu era nevoie sa le mai postezi, daca e ceva de discutat poti folosi cuvinte proprii Cristina. Cat despre cliseele verbale de tipul "asa cum se cuvine", "conform Bibliei" etc samd, nici nu vreau sa mai deschid discutia.

ce e "inteles asa cum se cuvine"? poate ca eu inteleg dupa mintea mea, dupa nivelul meu intelectual, de educatie, societate si e perfect cum se cuvine, si tu faci la fel si intelegi tot cum se cuvine dar in mod diferit, si cum impacam cum se cuvine al meu cu al tau? chestii pur subiective... 66

iar despre geologie, eu una nu sunt lamurita, abia incep sa studiez cate ceva sa inteb pe cei care au mai studiat si sa ascult ce mai zice unul si altul, pentru ca pana la o anumita varsta n-am scos capul din Ellen White  sa vad si sa ma minunez ce mare e lumea si cat de complexa poate fi.
Cristina

View Profile Email
« Reply #3 on: 26 March 2011 - 16:40.30 »

paragraful si lectia respectiva le citisem nu era nevoie sa le mai postezi, daca e ceva de discutat poti folosi cuvinte proprii Cristina.

A 2-a parte a paragrafului de mai sus a fost postată de tine în chat dar nu tot paragraful şi eu m-am gândit că ar fi mai bine să postez aici iarăşi partea 2'a pentrucă cei ce vor citi doar pe acest topic să înţeleagă mai uşor...

Cat despre cliseele verbale de tipul "asa cum se cuvine", "conform Bibliei" etc samd, nici nu vreau sa mai deschid discutia.

ce e "inteles asa cum se cuvine"? poate ca eu inteleg dupa mintea mea, dupa nivelul meu intelectual, de educatie, societate si e perfect cum se cuvine, si tu faci la fel si intelegi tot cum se cuvine dar in mod diferit, si cum impacam cum se cuvine al meu cu al tau? chestii pur subiective... 66

Expresia: "inteles asa cum se cuvine" este folosită de profeta Domnului... şi pentru mine este clar că se are în vedere ''aşa cum se cuvine pentru Domnul'' nu cum ţi se cuvine ţie sau mie!!!

iar conform Bibliei înseamnă că atunci când vorbeşti despre univers, (ceruri, soare, pământ, lună, oameni... etc sau despre timp) spusele tale unui copil, apoi matur, profesor... nu trebuie să fie contrare Bibliei....
Vine degrabă timpul când toate toriile false vor fi dezgolite şi adevărul despre creaţiune şi deţinerea lucrurilor din preajma noastră vor fi lămurite clar... aceste adevăruri vor veni odată cu solia îngerului al 3-lea când va fi dată cu putere mare....

iar despre geologie, eu una nu sunt lamurita

ca creştini putem numi geologie - ştiinţă omenească (pământească) ce nu se bazează pe Creatorul Adevărat...!
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.16.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW Email
« Reply #4 on: 26 March 2011 - 16:59.59 »

cristina,

marea ta problema este ca nu cred ca intelegi cum functioneaza revelatia. Eu sunt perfect de acord cu ce a scris EGW in citatul oferit de tine, dar ca idee, ca mesaj, si nu ca si cuvinte. Tu nu gandesti asa insa. Tu crezi ca atunci cand Dumnezeu inspira vreun profet, ii pune si cuvintele Sale in gura, nu doar ideile Sale! ceea ce este complet gresit.
   ATat revelatia divina cat si pacatul au de-a face in totalitate cu creierul uman. ACOLO ÅžI NUMAI ACOLO ia formă atât ceea ce numim noi "adevăr", cât ÅŸi ceea ce numim noi păcat.
  Atât D-zeu cât ÅŸi Diavolul se folosesc intens de creierele noastre pentru a-ÅŸi atinge scopurile lor. Dar...si aici nu pricepi tu...creierele  noastre( create cu capacitatea de a gandi independent si liber!!!) joaca de foarte multe ori feste cumplite atât lui Dumnezeu( prin profetii sai, care nu redau exact ceea ce gandeste Dumnezeu)) cat si diavolului ( prin oameni care ajung sa nege teoriile lui despre Dumnezeu).
    problema este mult mai complexa si mai complicata decat ti-o imaginezi tu. Dar cu toate acestea, cred si eu ca si tine ca Biblia are dreptate, in sensul ca se apropie cel mai mult de adevarul despre dumnezeu.

Cristina

View Profile Email
« Reply #5 on: 26 March 2011 - 19:16.20 »

cristina,
   marea ta problema este ca nu cred ca intelegi cum functioneaza revelatia. Eu sunt perfect de acord cu ce a scris EGW in citatul oferit de tine, dar ca idee, ca mesaj, si nu ca si cuvinte. Tu nu gandesti asa insa. Tu crezi ca atunci cand Dumnezeu inspira vreun profet, ii pune si cuvintele Sale in gura, nu doar ideile Sale! ceea ce este complet gresit.
   ATat revelatia divina cat si pacatul au de-a face in totalitate cu creierul uman. ACOLO ÅžI NUMAI ACOLO ia formă atât ceea ce numim noi "adevăr", cât ÅŸi ceea ce numim noi păcat.
  Atât D-zeu cât ÅŸi Diavolul se folosesc intens de creierele noastre pentru a-ÅŸi atinge scopurile lor. 

M.L nu-i corect aÅŸa... Fiul Lui Dumnezeu este Cuvântul din toate punctele de vedere... 
să facem o comparaţie mai jos:

Da 12:8   Eu am auzit, dar n-am înÅ£eles; ÅŸi am zis: "Domnul meu, care va fi sfârÅŸitul acestor lucruri?"
Da 12:9   El a răspuns: "Du-te Daniele! Căci cuvintele acestea vor fi ascunse ÅŸi pecetluite până la vremea sfârÅŸitului.
Da 12:10   MulÅ£i vor fi curăţiÅ£i, albiÅ£i ÅŸi lămuriÅ£i; cei răi vor face răul, ÅŸi nici unul din cei răi nu va înÅ£elege, dar cei pricepuÅ£i vor înÅ£elege.

dacă Daniel a scris cuvintele sale şi nu cuvintele Cuvântului, cum dar el singur nu le înţelegea??? Dar Ioan Apocalipsul???

Sau deja o să spui că doar unii profeţi au scris direct cuvintele Lui Dumnezeu..?

Mai sunt dovezi despre astfel de profeţii dacă acestea nu sunt suficiente...
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: 26 March 2011 - 22:57.42 »

cristina,

Daniel e chiar un foarte bun exemplu ca profetii nu au inteles despre ce vorbeau de cele mai multe ori. Atunci cand ei aveau vreo vedenie sau faceau vreo profetie, ea era autentica( adica de la Dumnezeu) dar nicidecum independenta de capacitatea neuronala a creierelor lor.  Dumnezeu nu proiecta viziunea pe un ecran cinematografic in fata lor, ci se folosea de neuronii din creierul lor ca sa transmita ceva.
   De aceea exista atatea diferente, contraziceri si antiteze in Scriptura: ptr ca a fost scrisa de om.: http://resetyourreligion.blogspot.com/2011/03/biblia-cuvantul-lui-dumnezeu-sau.html
    V-ati intrebat vreodata de ce Isus insusi nu s-a apucat sa scrie vreo carte daca el era totusi Dumnezeu? Nu era mai simplu, mai clar si mai inechivoc? dar eu cred ca El nu a scris nimic ptr ca ADEVARUL ESTE MULT MAI MULT DECAT O CARTE, fie ea si biblia.

Cristina

View Profile Email
« Reply #7 on: 27 March 2011 - 02:36.26 »

cristina,
 Daniel e chiar un foarte bun exemplu ca profetii nu au inteles despre ce vorbeau de cele mai multe ori.

Tocmai pentru că nu au înţeles, deaceia este clar că au scris aşa cum li s-a spus, nu cum a înţeles mintea lor nu au scris potrivit capacităţii minţii lor... (tu eşti cel care spui că nu au înţeles, apoi zici că au scris după capacitatea minţii lor)
 Dar nu au înÅ£eles pentrucă mintea lor nu putea să priceapă ÅŸi nici Dumnezeu nu le dădea acea pricepere fiindcă în timpul lor nu era nevoie, ei scriiau pentru viitor!

Dumnezeu nu proiecta viziunea pe un ecran cinematografic in fata lor, ci se folosea de neuronii din creierul lor ca sa transmita ceva.

Dacă Dumnezeu a găsit cu cale să aleagă anume acel profet pentru acea profeţie, El ştie de ce... şi dacă a făcut aşa, a făcut-o pentrucă aşa este drept şi aşa trebuie să credem cum a prevăzut El!!!

De aceea exista atatea diferente, contraziceri si antiteze in Scriptura: ptr ca a fost scrisa de om.: http://resetyourreligion.blogspot.com/2011/03/biblia-cuvantul-lui-dumnezeu-sau.html

Iarăşi voi spune că nu sunt contraziceri în lanţul perfect al Bibliei ci doar în mintea noastră sunt contraziceri!!!

Tu înlături spusele profetului Domnului care spune clar că nu sunt contraziceri şi mă chemi să ascult ce spun nişte oameni care nu sunt profeţii Domnului... Nu am intrat pe site-ul dat de tine, nici nu mă grăbesc să citesc acolo atât timp cât am un loc sigur unde pot găsi răspuns la întrebările noastre...

Trebuie să văd mai întâi în tine un adevărat zel pentru cauza Lui Dumnezeu ca să merg spre indicaţiile tale...
Dacă ai veni pe acest forum ca şi W. Miller să zici: iată acest verset se leagă cu celălalt pe care nu le înţelegeam până acum, iată acolo este răspunsul la altă întrebare... etc. Dar nu să vii şi la toate topicurile să discreditezi Cuvântul Lui Dumnezeu, să faci Biblia fără valoare...!

Iată ceva din istoria lui Miller:
(Tragedia Veacurilor pg 320 org)
Miller ÅŸi-a mărturisit în mod deschis credinÅ£a în religia pe care o dispreÅ£uise. Dar prietenii lui necredincioÅŸi n-au întârziat să aducă toate acele argumente pe care el însuÅŸi le susÅ£inuse împotriva autorităţii divine a Scripturilor. Atunci nu era pregătit să răspundă; dar a raÅ£ionat că, dacă Biblia este o descoperire de la Dumnezeu, trebuie să fie consecventă cu ea însăşi; ÅŸi dacă a fost dată pentru îndrumarea omului, trebuie să fie adaptată la înÅ£elegerea lui.  ...
Când descoperea ceva neclar, obiceiul lui era să-l compare cu toate textele care aveau aceeaşi legătură cu problema în studiu. Oricărui cuvânt îi era îngăduit să-şi aibă propria greutate asupra subiectului din text şi, dacă înţelegerea lui se armoniza cu pasajele colaterale, nu mai era nici o dificultate. În felul acesta, când ajungea la un pasaj greu de înţeles, găsea explicaţia în alte părţi ale Scripturilor. Pe măsură ce studia cu rugăciune stăruitoare pentru iluminare divină, ceea ce mai înainte i se păruse întunecat înţelegerii, acum era clarificat. A experimentat adevărul cuvintelor psalmistului: "Descoperirea cuvintelor Tale dă lumină, dă pricepere celor fără răutate" (Ps. 119,130).

Iată chiar şi David cel care a fost un scriitor important în Biblie, recunoaşte că cuvintele sunt ale Domnului şi nu a lui...
Cristina

View Profile Email
« Reply #8 on: 27 March 2011 - 02:48.48 »

V-ati intrebat vreodata de ce Isus insusi nu s-a apucat sa scrie vreo carte daca el era totusi Dumnezeu? Nu era mai simplu, mai clar si mai inechivoc? dar eu cred ca El nu a scris nimic ptr ca ADEVARUL ESTE MULT MAI MULT DECAT O CARTE, fie ea si biblia.

Cum poţi să întrebi de ce Autorul întregii Biblii nu a scris vreo epistolă? El a scris toată Biblia şi nu Altul... Sau ai în vedere de ce nu a pus El mâna pe peniţă dar a dat oamenilor care puteau face acest lucru ca să-l facă...?

Domnul face ceia ce nouă ne este peste puteri...

Şi dacă adevărul este mai mult decât în Biblie, nu te descuraja ci crede că îţi este deajuns atâta cât este... căci şi Cerul este mai mare decât pământul, Veşnicia este mai lungă decât timpul nostru... altfel dacă vom şti tot adevărul pe pământ, ce vom mai studia în veşnicii???
lady gagaga
**
Browser: Firefox 3.6.16

View Profile
« Reply #9 on: 27 March 2011 - 11:26.57 »

nu m-ar mira daca ai scrie odata ca Biblia a cazut direct din cer legata in piele si cu fermoar, precum piatra neagra kaaba din mecca, vad ca inspre asta te indrepti... 22
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #10 on: 27 March 2011 - 17:50.30 »

Iarăşi voi spune că nu sunt contraziceri în lanţul perfect al Bibliei ci doar în mintea noastră sunt contraziceri!!!

Fii coerentă cu ceea ce scrii. Dacă în mintea noastră sunt contraziceri, ÅŸi în mintea oamenilor care au scris biblia au fost multe contraziceri sau lucruri neclare. ÃŽn afară de faptul că crezi că biblia este o dictare cuvânt cu cuvânt de la Dumnezeu...

Tu înlături spusele profetului Domnului care spune clar că nu sunt contraziceri şi mă chemi să ascult ce spun nişte oameni care nu sunt profeţii Domnului...

ÃŽÅ£i dai singură cu stângu-n dreptu...uite ce a scris EGW despre biblie si deja a fost discutat la topicul respectiv:
  " Am văzut că Dumnezeu a ocrotit Biblia în chip deosebit; cu toate acestea, pe vremea când existau doar puÅ£ine copii ale ei, oameni învăţaÅ£i au schimbat în unele situaÅ£ii cuvintele, crezând că o simplifică, deÅŸi în realitate complicau ceea ce era clar, făcând-o să depindă de vederile lor, care erau stăpânite de tradiÅ£ie.
   Cine are dreptate aici, tu care zici ca în biblie nu sunt contraziceeri, sau Egw care spune clar că Biblia a fost schimbată de n ori?

" Nu întotdeauna există o ordine perfectă sau unitate în Scriptură"
   prin unitate ea nu se referea la unitate cronologică neapărat ci la unitatea în idei!!! Sunt foarte multe opinii contrare chiar între părerile apostolilor pe care tu nici nu Å£ii seamă de ele...

"Ei trebuie să cerceteze Scripturile spre a descoperi adevărurile care au fost ascunse sub gunoiul erorilor. Åži fiecare rază de lumină primită trebuie comunicată altora. Un singur interes va predomina, un singur subiect le va înghiÅ£i pe toate celelalte – Domnul, neprihănirea noastră."

Dacă Egw vede clar în biblie erori, neunitate ÅŸi lucruri neclare, complicate...iar tu nu vezi deloc, eu ce sa m,ai zic despre tine...decât că faci EXACT ceea ce făceau ÅŸi cei ce au scris biblia. Adică în faÅ£a unui text dat( în cazul de faţă EGW) alegi numai ce-Å£i convine, iar restul te faci că nu-l vezi!!! Exact aÅŸa a fost scrisă ÅŸi biblia...

Nu am intrat pe site-ul dat de tine, nici nu mă grăbesc să citesc acolo atât timp cât am un loc sigur unde pot găsi răspuns la întrebările noastre...
   Pai vezi?? asta spune multe despre tine, Cristina. Tu bagi capul în nisip ca struÅ£ul ÅŸi Å¢I-E FRICÄ‚ DE ADEVÄ‚R!!! Tu iubeÅŸti biblia mai mult decât adevărul!

Trebuie să văd mai întâi în tine un adevărat zel pentru cauza Lui Dumnezeu ca să merg spre indicaţiile tale...
Dacă ai veni pe acest forum ca şi ...
   eu sunt Martin Luther, nu William Miller. Åži am venit pe forumul ăsta ca să fac ce a făcut modelul meu cu contemporanii lui, în măsură în care pot. Zelul meu ÅŸi dragostea mea ptr scripturi este foarte mare, altfel nu mi-aÅŸ fi pierdut timpul pe aici, numai că dintr-o cu totul altă focalizare decât tine ÅŸi bigoÅ£ii din biserică. Pe mine nu mă interesează să mă închin la biblie, pe mine mă interesează să aflu adevărul care este mult mai mare decât biblia!!! Dar îmi e teamă că nu poÅ£i pricepe asta...

Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

View Profile
« Reply #11 on: 27 March 2011 - 20:59.16 »

Despre ce anume discutăm noi mai exact la acest topic?

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR