ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 01:54.32 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: EGW - Despre Biblie si pozitia ei Replies: 66 piece
Read 5995 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: EGW - Despre Biblie si pozitia ei  (Read 5995 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
cheterivrit

Browser: Firefox 3.6.9

View Profile Email
« on: 02 March 2011 - 09:15.36 »

Roma a ascuns Biblia de popor şi a cerut tuturor oamenilor să primească în schimb învăţăturile ei. Se ştie că lucrarea Reformei a fost de a restabili înaintea oamenilor Cuvântul lui Dumnezeu; dar nu este oare prea adevărat că în bisericile din timpul nostru oamenii sunt învăţaţi să-şi întemeieze credinţa mai degrabă pe crezul şi pe învăţăturile bisericii lor decât pe Scripturi? Charles Beecher spunea, vorbind despre bisericile protestante: "Ele se simt jignite de orice cuvânt aspru rostit împotriva crezurilor, cu aceeaşi sensibilitate cu care sfinţii părinţi s-ar fi simţit jigniţi de orice cuvânt aspru rostit împotriva venerării crescânde a sfinţilor şi martirilor pe care ei o încurajau... Denominaţiunile evanghelice protestante şi-au strâns atât de mult mâinile şi s-au apropiat atât una de alta, încât un om nu poate deveni cu nici un chip predicator în vreuna din ele, fără să accepte o altă carte pe lângă Biblie. Nu este nimic închipuit în declaraţia că puterea crezului începe să interzică Biblia, tot aşa cum a făcut Roma, dar pe o cale mai subtilă."

Cu toate că era unul dintre cei mai distinşi şi mai iubiţi predicatori de limbă franceză, după o vreme, Gaussen a fost suspendat din serviciu, principala acuzaţie fiind că în loc de a folosi catehismul bisericii - manual banal şi raţionalist, lipsit aproape de adevărul sigur - folosise Biblia în educarea tineretului.

Cam în acelaşi timp a început să apară şi fanatismul. Unii care se pretindeau a fi credincioşi zeloşi ai soliei au respins Cuvântul lui Dumnezeu ca singură călăuză infailibilă şi, pretinzând că sunt conduşi de Duhul, s-au supus propriilor sentimente, impresii şi imaginaţii. Erau şi unii care manifestau un zel orb şi bigot, condamnându-i pe toţi aceia care nu erau de acord cu ei. Ideile şi practicile lor fanatice n-au obţinut nici o aprobare din partea majorităţii adventiştilor; ei n-au făcut decât să aducă un blam asupra cauzei adevărului.

Hristos a prevăzut că pretenţia nejustificată de autoritate, pe care şi-au asumat-o cărturarii şi fariseii, nu avea să înceteze o dată cu împrăştierea iudeilor. El a avut o vedere profetică în ceea ce priveşte înălţarea autorităţii omeneşti, care pretindea stăpânire asupra conştiinţei, dar care a fost un blestem grozav pentru biserică în toate veacurile. Iar mustrarea aspră a cărturarilor şi a fariseilor, precum şi avertizările Sale ca poporul să nu-i urmeze pe aceşti conducători orbi au fost cuprinse în raportul inspirat ca o mustrare pentru generaţiile viitoare.

Biserica Romană rezervă clerului dreptul de a interpreta Scripturile. Pe temeiul că numai ecleziasticii sunt competenţi să explice Cuvântul lui Dumnezeu, el este ascuns de oamenii de rând. Cu toate că Reforma a dat tuturor oamenilor Scripturile, acelaşi principiu care a fost susţinut de Roma îi opreşte pe credincioşii din bisericile protestante să cerceteze Biblia pentru ei înşişi. Ei sunt instruiţi să primească învăţăturile aşa cum sunt interpretate de biserică; şi sunt mii de oameni care nu îndrăznesc să primească nimic, oricât de lămurit ar fi descoperit în Scriptură, care este contrar crezului lor sau învăţăturii stabilite de biserica lor.

Cu toate că Biblia este plină de avertizări împotriva învăţătorilor rătăciţi, mulţi sunt gata să-şi încredinţeze sufletele spre păstrare clerului. Există astăzi mii de susţinători ai religiei care nu pot prezenta nici un alt motiv pentru punctele de credinţă pe care le susţin decât că aşa au fost învăţaţi de conducătorii lor religioşi. Ei trec pe lângă învăţăturile Mântuitorului ca şi când nu-L observă şi acordă o încredere deplină cuvintelor slujitorilor. Dar sunt slujitorii infailibili? Cum ne putem încredinţa sufletele călăuzirii lor, dacă nu ştim din Cuvântul lui Dumnezeu că ei sunt purtătorii de lumină? Lipsa de curaj moral pentru a păşi alături de urmele trasate de lume îi conduce pe mulţi să-i urmeze pe cei învăţaţi; şi prin împotrivirea lor de a cerceta pentru ei înşişi, ajung legaţi fără nădejde în lanţurile rătăcirii. Ei văd că adevărul pentru vremea aceasta este lămurit prezentat în Biblie; şi simt puterea Duhului Sfânt care însoţeşte vestirea lui; cu toate acestea, îngăduie ca împotrivirea clerului să-i îndepărteze de la lumină. Cu toate că raţiunea şi conştiinţa sunt convinse, aceste suflete amăgite nu îndrăznesc să gândească altfel decât slujitorul lor; iar judecata lor personală, interesele lor veşnice sunt jertfite necredinţei, mândriei şi prejudecăţii altuia.

Adevărul şi slava lui Dumnezeu sunt de nedespărţit; este imposibil, cu Biblia la îndemână, să-L cinstim pe Dumnezeu prin păreri rătăcite. Mulţi susţin că nu contează ce crede cineva, numai viaţa lui să fie corectă. Dar viaţa este modelată de credinţă. Dacă adevărul - lumina - este la îndemâna noastră, iar noi neglijăm să folosim prilejul de a-l asculta şi a-l vedea, în realitate îl respingem; alegem mai degrabă întunericul decât lumina.

Report to moderator   Logged

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

In every country and every age, the priest had been hostile to Liberty.

Blood alone moves the wheels of history.
cheterivrit

View Profile Email
« Reply #1 on: 02 March 2011 - 10:07.38 »

Mi-a fost arătat că unii, în special în Iowa, fac din viziuni o unitate de măsură pentru toţi şi apucă pe o cale pe care nici eu şi nici soţul meu nu am mers niciodată. Unii nu mă cunosc nici pe mine, nici lucrarea pe care o fac şi sunt foarte sceptici cu privire la orice se numeşte viziune. Este numai natural să fie aşa, şi o asemenea atitudine poate fi depăşită doar prin experienţă. Dacă sunt persoane care nu sunt lămurite cu privire la viziuni, nu trebuie cicălite.

Am luat Biblia cea preţioasă şi am încadrat-o cu mai multe "Mărturii pentru
Comunitate ", date pentru poporul lui Dumnezeu. Iată, am spus, cazurile în care aproape toţi sunt
cuprinşi. Sunt scoase în evidenţă păcatele care trebuie evitate. Sfatul pe care-l doresc ei poate fi găsit
aici, dat pentru alte cazuri în situaţie asemănătoare cu a lor. Lui Dumnezeu I-a plăcut să vă dea
învăţătură peste învăţătură, poruncă peste poruncă. Dar nu sunt mulţi dintre voi care ştiu ce conţin
"Mărturiile". Voi nu sunteţi familiarizaţi cu Scripturile. Dacă aţi fi făcut din Cuvântul Lui Dumnezeu
studiul vostru, cu dorinţa de a ajunge la standardul Bibliei şi a obţine desăvârşirea creştină, n-aţi fi avut
nevoie de "Mărturii". Numai din cauză că aţi neglijat să faceţi cunoştinţă cu Cartea inspirată de
Dumnezeu, El a încercat să ajungă la voi prin mărturii simple şi directe, care vă atrag atenţia la
cuvintele inspirate, de care voi aţi neglijat să ascultaţi, şi care vă îndeamnă să vă schimbaţi viaţa în
concordanţă cu învăţăturile Lui curate şi înalte. Domnul are de gând să vă avertizeze, să vă mustre, să
vă sfătuiască prin mărturiile date, şi să întipărească în mintea voastră importanţa adevărului din
Cuvântul Său. Mărturiile scrise nu sunt pentru a da o lumină nouă, ci pentru a întipări în mod viu în
inimă adevărurile inspiraţiei descoperite deja. Datoria omului faţă de Dumnezeu şi faţă de semenul său
este arătată în mod deosebit în Cuvântul lui Dumnezeu; dar puţini dintre voi sunt ascultători de lumina
dată. Nu este admisă o "lumină nouă" ci, prin "Mărturii", Dumnezeu a simplificat marile adevăruri date
deja, iar pe calea aleasă de El le-a adus în faţa poporului spre a-l trezi şi a le întipări în minte, ca toţi să
fie lăsaţi fără scuză. Mândria, iubirea de sine, egoismul, ura, invidia şi gelozia au întunecat puterile
perceptive, şi adevărul, care v-ar fi făcut înţelepţi spre mântuire, şi-a pierdut puterea de a încânta şi a
stăpâni mintea. Tocmai principiile esenţiale ale evlaviei nu sunt înţelese, pentru că nu există foame şi
sete pentru cunoaşterea Bibliei, curăţie de inimă şi sfinţirea vieţii. "Mărturiile" nu sunt pentru a deprecia
Cuvântul lui Dumnezeu, ci pentru a-l înălţa şi a atrage mintea spre el, pentru ca simplitatea frumoasă a
adevărului să se poată întipări tuturor.

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.13.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: 03 March 2011 - 15:19.13 »

extrem de binevenit topicul Che! Am să vin ÅŸi eu mai târziu cu citate EGW despre biblie, unde ea recunoaÅŸte deschis că BIblia ESTE PLINÄ‚ DE GREÅžELI!"
   Că frăţiorii ref sau adv trec pe lângă citatele alea ca gâsca pe lângă apă, e altă poveste, dar aÅŸa se explică multe în adventism ÅŸi în creÅŸtinismul rămas în urmă la toate capitolele.
   Ar fi extrem de necesară la acest topic discutarea dezbaterilor de la Conferinta CG a AZS din 1919(http://laodicea.ro/index_files/Page4183.htm) unde s-a vorbit mult despre poziÅ£ia pe care să o ia poporul advent faţă de Mărturii după moartea EGW. Sunt ferm convins că ÅŸi acolo, la fel ca la 1888, Satana a obÅ£inut o mare victorie, deoarece a fost preferată poziÅ£ia "talibană", fanatică, de apărare a spiritului profetic al EGW, în defavoarea poziÅ£iei inteligente de "pick and choose"( deci de selecÅ£ie vis-a vis de scrierile ei)) susÅ£inută de Daniels ÅŸi Prescott.
   Eu zic că se merită să fie deschiÅŸi ochii turmelor...

Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.6.13

View Profile
« Reply #3 on: 03 March 2011 - 15:44.46 »

Subscriu şi eu la ideea că o astfel de discuţie este binevenită... dacă nu iese din cadrul natural al unei discuţii constructive...
Am spus şi voi continua să spun că adventişti au aşezat-o pe EGW şi scrierile ei într-o poziţie în care nici ea, nici Dumnezeu nu a aşezat-o pe dânsa sau ceea ce a scris dânsa...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #4 on: 05 March 2011 - 10:40.54 »

@Che
 faine paragrafe, dar te rog mai lasă È™i câte o trimitere...

@ML
 dacă spui PLINÄ‚ de greÈ™eli se poate înÈ›elege " cea mai mare parte" ceea ce nu ar fi adevărat. DAcă vrei să fii mai concret vei recunoaÅŸte că sunt aprox. 30.000 de mici greÅŸeli sau modificări care însumate reprezintă aprox.
 1,5 % din totalul versetelor. AÅŸa că 98,5 la sută nu au greÅŸeli deloc. Ar fi mai clar ÅŸi adevărat aÅŸa?
Iedidia

View Profile
« Reply #5 on: 05 March 2011 - 12:21.19 »

@Che
 faine paragrafe, dar te rog mai lasă È™i câte o trimitere...

@ML
 dacă spui PLINÄ‚ de greÈ™eli se poate înÈ›elege " cea mai mare parte" ceea ce nu ar fi adevărat. DAcă vrei să fii mai concret vei recunoaÅŸte că sunt aprox. 30.000 de mici greÅŸeli sau modificări care însumate reprezintă aprox.
 1,5 % din totalul versetelor. AÅŸa că 98,5 la sută nu au greÅŸeli deloc. Ar fi mai clar ÅŸi adevărat aÅŸa?

La care variantă de traducere te referi?

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #6 on: 05 March 2011 - 17:27.57 »

La care variantă de traducere te referi?

Cred că e vaabil la traducerea Cornilescu, general acceptată și folosită.
Iedidia

View Profile
« Reply #7 on: 05 March 2011 - 20:18.46 »

Cred că e vaabil la traducerea Cornilescu, general acceptată și folosită.

Nu ştiu dacă versiunea tradusă de Cornilescu are mai mult sau mai puţin de 30000 de greşili, însă eu nu aş numi acestea ca fiind greşeli mici... realitate e de la sine grăitoare... majoritatea dogmelor false au apărut datorită acestor mici greşeli şi binenţeles din nestinsa setea a omului de a stăpânii peste semeni...

Cristina
Browser: Firefox 3.5.6.NETCLR3.5.30729sputnik2.4.0.48

View Profile Email
« Reply #8 on: 06 March 2011 - 11:38.41 »

extrem de binevenit topicul Che! Am să vin şi eu mai târziu cu citate EGW despre biblie, unde ea recunoaşte deschis că BIblia ESTE PLINĂ DE GREŞELI!"

M.L sper ca trebuie sa vii cit mai degraba cu citatul dar nu mai tirziu, altfel eu nu sunt de acord ca Biblia e plina de greseli!!!

Dintre toate citatele EW despre Biblie am gasit doar aceste paragrafe ce deja le-am postat la topicul ''trinitatea'' http://www.forumazsmr.net/index.php/topic,666.100.html

iata postez si aici acel paragraf:

Am văzut că Dumnezeu a ocrotit Biblia în chip deosebit; cu toate acestea, pe vremea când existau doar puÅ£ine copii ale ei, oameni învăţaÅ£i au schimbat în unele situaÅ£ii cuvintele, crezând că o simplifică, deÅŸi în realitate complicau ceea ce era clar, făcând-o să depindă de vederile lor, care erau stăpânite de tradiÅ£ie. ÃŽn ciuda acestui fapt, am văzut că, luat ca întreg, Cuvântul lui Dumnezeu este un lanÅ£ perfect, cu verigile legate una de alta ÅŸi explicându-se una pe alta. Cercetătorii sinceri după adevăr nu trebuie să greÅŸească, deoarece nu numai că Scriptura este simplă ÅŸi clară, arătând calea vieÅ£ii, dar ÅŸi Duhul Sfânt este dat ca un ghid în înÅ£elegerea acestei căi spre viaţă, descoperite în Biblie.  {SJ 392}

Fiti atenti cu Cuvintul, caci El este singura noastra aparare!!!
Daca cineva a gasit originalul undeva......  atunci sa ni-l prezinte si noua ca sa comparam Acel Original cu traducerea Cornilescu si sa numaram greselile...

Poate Manuscrisele Originale se afla in Vatican..??? 76 Trebuie un spion profesional sa le scoata de acolo... smile
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #9 on: 06 March 2011 - 11:54.17 »

Fiti atenti cu Cuvintul, caci El este singura noastra aparare!!!
Daca cineva a gasit originalul undeva......  atunci sa ni-l prezinte si noua ca sa comparam Acel Original cu traducerea Cornilescu si sa numaram greselile...

Poate Manuscrisele Originale se afla in Vatican..??? 76 Trebuie un spion profesional sa le scoata de acolo... smile
Mi-au plăcut expunerile făcute de Walter Veith pe tema asta. E vorba de "Bătălia Bibliilor" şi "Schimbând Cuvântul" din ciclul "Războiul total" (care poate fi vizionat aici: http://www.revelatia.ro/docs/wv_rt.html )

Ideea pe scurt e că au fost întotdeauna persoane care au vrut să modifice Cuvântul lui Dumnezeu, astfel au apărut din primele secole manuscrise modificate (însă în mic număr).

Dacă nu au avut un mare succes atunci, acum au fost scoase de la păstrare ca fiind manuscrise vechi (într-adevăr vechi, dar proaste)... şi multe traduceri noi ale Bibliei se bazează pe acestea. Astfel lipsesc multe versete, iar unele sunt contaminate.

E interesant la un moment dat când sunt chemaţi din sală în faţă câteva persoane cu traduceri diferite şi li se cere să citească versete care au fost eliminate...

Merită vizionat. (De fapt, toată seria "Războiul total" e foarte interesantă...)

Iedidia

View Profile
« Reply #10 on: 06 March 2011 - 14:45.41 »

Mi-au plăcut expunerile făcute de Walter Veith pe tema asta. E vorba de "Bătălia Bibliilor" şi "Schimbând Cuvântul" din ciclul "Războiul total" (care poate fi vizionat aici: http://www.revelatia.ro/docs/wv_rt.html )

Ideea pe scurt e că au fost întotdeauna persoane care au vrut să modifice Cuvântul lui Dumnezeu, astfel au apărut din primele secole manuscrise modificate (însă în mic număr).

Dacă nu au avut un mare succes atunci, acum au fost scoase de la păstrare ca fiind manuscrise vechi (într-adevăr vechi, dar proaste)... şi multe traduceri noi ale Bibliei se bazează pe acestea. Astfel lipsesc multe versete, iar unele sunt contaminate.

E interesant la un moment dat când sunt chemaţi din sală în faţă câteva persoane cu traduceri diferite şi li se cere să citească versete care au fost eliminate...

Merită vizionat. (De fapt, toată seria "Războiul total" e foarte interesantă...)

Ghiţă, aş fi curios să ştiu ce spune Walter Veith despre versetul din 1 Ioan 5:7
Din păcate netul meu nu îmi permite să văd înregistrarea... faci tu un rezumat?

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #11 on: 06 March 2011 - 15:27.00 »

Ghiţă, aş fi curios să ştiu ce spune Walter Veith despre versetul din 1 Ioan 5:7
Din păcate netul meu nu îmi permite să văd înregistrarea... faci tu un rezumat?
Nu mai ţin minte dacă a amintit ceva despre versetul ăsta.

Dar, în principiu, el susţine că dintre Bibliile care le putem avea în bibliotecă, traducerile mai vechi sunt ok, numai cele apărute recent sunt cu problemă. Astfel traducerea KJV e bună, dar NIV şi RSV nu-s ok.

Walter Veith susţine că Texus Receptus e credibil, în schimb cele câteva manuscrise pe care se bazează noile versiuni sunt alterate şi lovesc exact în punctele de doctrină esenţiale. Unul dintre versetele cele mai aiurea modificate e Geneza 47:31 (cică Iacov s-a închinat vârfului toiagului său... deci înseamnă că te poţi închina şi la icoane)

Compară deci KJV cu alte traduceri... tu alegi care e mai demnă de încredere pentru tine.

Iedidia

View Profile
« Reply #12 on: 06 March 2011 - 18:54.56 »

Deci se pare că "micile greÅŸeli"  au cu adevărat efecte mari...
Cred că nu ar dăuna nimănui dacă am discuta aici despre câteva din aceste "mici greşeli..."

cheterivrit

View Profile Email
« Reply #13 on: 06 March 2011 - 22:17.13 »

iertare pt. lipsa indiciilor privind citatele; cele din prima postare sunt din Marea Lupta, cele din a doua postare din Testimonies; trebuia sa functioneze un fel de hyperlink, da' n'a functionat; o sa pun cu mana referintele; oricum, pusesem textele strict pt. GhitaB, in contextul discutiei cu el

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #14 on: 07 March 2011 - 14:16.33 »

iertare ÅŸi eu că am întârziat cu argumentele...am fost plecat tot weekendul ÅŸi am făcut o cură de naturism  :D( unde internetul nu intră la socoteală, evident).
   O să revin imediat cu foarte multe amănunte, Cristina... dar vreau sa mi le elaborez serios, intrucat tema contrafacerii bibliei de catre scribi e EXTREM DE IMPORTANTA , dupa părerea mea...

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #15 on: 07 March 2011 - 14:42.31 »

@ML

problema e mai groasă decât crezi tu, fratelo...cele 30 000 de greÅŸeli recunoscute de mulÅ£i dintre lingviÅŸtii secolului 18 si 19 care si-au dedicat viata studierii problemei in sine(ineranÅ£a biblică) aparÅ£in NUMAI NOULUI TESTAMENT!!! AÅŸa că procentajul ăla de 98,5% se reduce mult mai drastic si mai trist decât crezi...
     Ã®ntregi doctrine aberante( iar cea a trinităţii e NUMAI!!! un exemplu) au fost făcute pe marginea citirii oarbe a scripturilor... prin faptul că oamenii de atunci chiar nu au ÅŸtiut că scribii adăugau cu de la ei putere( sau nu) enorm de multe idei ÅŸi concepte noi despre evanghelii si Isus... Isus-ul adevărat este cu totul altfel decât cel zaharisit pe care ÃŽl cunoaÅŸtem noi din mii de predici de la biserică...dar nu despre asta era vorba acum...
   Recomand tuturor, dacă vrea SÄ‚ STUDIEZE biblia cu adevărat, cărÅ£ile lui BArt Ehrman. ÃŽn romaneste nu este disponibilă deocamdată decât "Răstâlmăcindu-l pe Iisus" la editura Antet. Mai am doar puÅ£ine capitole ÅŸi o voi termina. Iar ceea ce am citit până acum, m-a ÅŸocat în mare parte!!!
   AÅŸa că dacă e să vorbim despre NT ÅŸi dăm peste atâtea probleme( să nu le spun mai mult) dapăi cand o sa cercetam ADEVARUL despre VT....Acolo o sa amutim de-a binelea....intrucat eu cred( deci cred) că VT, cu exceptia profetiilor despre Mesia care s-au implinit uimitor, nu este cu nimic mai deosebit decat http://ro.wikipedia.org/wiki/Codul_lui_Hammurabi al babilonienilor sau http://ro.wikipedia.org/wiki/Epopeea_lui_Ghilgame%C8%99 al sumerienilor, cu adevărat cea mai veche scriere a omenirii...

Eu vă spun tuturor ceva: haideÅ£i să înÅ£elegem in sfârÅŸit că am fost minÅ£iÅ£i ÅŸi manipulaÅ£i în mult mai multe sectoare teologice decât ne imaginăm...Până acum am avut o credinţă oarbă, infantilă ÅŸi manipulată. A venit vremea să avem o credinţă inteligentă, raÅ£ională ÅŸi matură....Chit că pare la prima vedere că raÅ£iunea nu are NIMIC de-a face cu credinÅ£a...eu vă spun că lucrurile nu stau tocmai aÅŸa...

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #16 on: 07 March 2011 - 14:58.47 »

M.L sper ca trebuie sa vii cit mai degraba cu citatul dar nu mai tirziu, altfel eu nu sunt de acord ca Biblia e plina de greseli!!!

Nu toate manuscrisele originale se află in Vatican...sunt multe care au fost si sunt de mult pe masa cercetatorilor ca http://ro.wikipedia.org/wiki/Bart_D._Ehrman , un apreciat textolog biblic, mult mai serios şi mai capabil ca Lăiu al nostru... e nevoie numai de completă sinceritate ca să descoperi adevărul, şi eu bănuiesc că tu ai aşaceva...

Acum citatul pe care mi-l pretinzi:
 ""Scriitorii Bibliei au trebuit să-ÅŸi exprime ideile în limbajul omenesc. Biblia a fost scrisa de oameni. Scripturile au fost oferite oamenilor, nu într-un lanÅ£ continuu de afirmaÅ£ii fără întreruperi, ci piesă după piesă în generaÅ£ii succesive, după cum Dumnezeu a văzutocazia potrivită să impresioneze pe om în diverse timpuri ÅŸi diverse locuri. Oamenii au scris aÅŸa cum au fost miÅŸcaÅ£i să o facă prin Duhul Sfânt. 'Mai întâi un mugure, apoifloarea, ÅŸi apoi fructul', 'mai întâi un fir, apoi un spic ÅŸi după aceea grâu deplin în spic'.AÅŸa sunt afirmaÅ£iile Bibliei pentru noi.

Nu întotdeauna există o ordine perfectă sau unitate în Scriptură. Minunile lui Hristos nu sunt date în ordine exactă, dar sunt date exact( cu asta nu sunt intrutoul de acord, o sa vedem mai tâtziu de ce) aşa cum s-au întâmplat, care
au necesitat această descoperire a puterii lui Hristos. Adevărurile Bibliei sunt ca şi
perlele ascunse. Ele trebuie găsite, trebuie săpat după ele cu efort stăruitor. Cei care
studiază doar la suprafaţă Scriptura, având o cunoaştere superficială pe care ei o
consideră foarte adâncă, vorbesc despre contradicţiile din Biblie, şi pun la îndoială
autoritatea Scripturilor. Dar cei ale căror inimi sunt în armonie cu adevărul şi datoria
vor cerceta Scripturile cu o inimă pregătită să primească impresii divine
. Sufletul
iluminat vede o unitate spirituală, un mare fir de aur care străbate întregul, dar aceasta
cere răbdare, gândire şi rugăciune pentru a urmări firul de aur. Mari dispute cu privire
la Biblie au condus la cercetare şi au scos la iveală preţioasele bijuterii ale adevărului."

Din păcate nu am momentan sursa, dar o sa ti-o aduc si pe aceea, stai linistita.
    te rog sa observi cat de diferit e acest citat al ei fata de primul pe care l-ai dat tu. Ea insasi devenise constienta de contrazicerile flagtrante ale bibliei si...cum era o femeie sincera care cauta adevarul( spre deosebire de noi care il avem 20) a recunoscut bubele bibliei. Crede-mă că sunt chiar enorm de multe de spus.

Iedidia

View Profile
« Reply #17 on: 07 March 2011 - 18:40.12 »

Din moment ce, cea mai mare parte a religiilor au fost/sunt instrumente de manipulare în masă este evident că şi elementul principal (Biblia) trebua/trebuie "ajustată" după "nevoile" acelora care au o sete nestăvilită de a subjuga pe oamenii...
Nu cred că omenirea a cunoscut vreodată o armă mai puternică de manipulare a maselor decât religia...

Iar acele ocazii în care Dumnezeu a ridicat în mod evident o mişcare de trezire spirituală ea a fost foarte repede de obicei coruptă de mai multe elemente exterioare sau interioare... astfel că adevărul lui Dumnezeu printre oamenii este o continuă reformă...

Cristina
Browser: Firefox 3.5.6.NETCLR3.5.30729sputnik2.4.0.48

View Profile Email
« Reply #18 on: 07 March 2011 - 19:04.24 »

M.L........... Spune-mi unde in aceste paragrafe arata ca in Biblie sunt greseli???

Destul de clar E.W scrie ca istoriile din Biblie nu sunt in ordine dupa ani aranjate, iar nu ca aceste istorii sunt scrise din capul oamenilor, sau ca ele contin greseli!!!

Eu m-as bucura sa gasesc astazi manuscrisele Originale si mai incilcite, dar neschimbate!!!! intelegi diferenta???

Tu subliniezi ca Biblia e scrisa de oameni!... da este corect... dar daca o sa mai citesti o sa vezi ca nu trebuie sa te opresti cu subliniatul acolo ci mai departe:

iata unde spune E.W ca trebuie sa subliniezi.... in Marturii vol 4 pag 10

Scriitorii inspiraÅ£i nu mărturisesc neadevăruri pentru a preveni ca paginile istoriei sacre să fie întunecate de informaÅ£ii despre slăbiciunile ÅŸi greÅŸelile omeneÅŸti. Scribii lui Dumnezeu au scris cum le-a dictat Duhul Sfânt, neavând ei înÅŸiÅŸi controlul asupra lucrării. Ei au scris adevărul literal ÅŸi sunt descoperite fapte sumbre ÅŸi respingătoare din motive pe care mintea noastră mărginită nu le poate pricepe pe deplin.
Aceasta este una dintre cele mai bune dovezi despre autenticitatea Scripturilor, că adevărul nu este răuvoitor comentat şi nici păcatele personajelor principale nu sunt suprimate.

Acum postez din citatul tau:

Sufletul iluminat vede o unitate spirituală, un mare fir de aur care străbate întregul, dar aceasta
cere răbdare, gândire şi rugăciune pentru a urmări firul de aur. Mari dispute cu privire
la Biblie au condus la cercetare şi au scos la iveală preţioasele bijuterii ale adevărului

Nu pot pretinde ca am o lumina asa de mare incit am ajuns sa cunosc tot adevarul, nu este asa cum te rizi tu ca eu as fi afirmat undeva ca am lumina completa..

Si citatul tau cu cel postat de mine la postarea N8 de la acest topic nu se contrazice deloc, acolo spune ca chiar ar putea exista putine greseli din cauza multor traduceri... dar in paragrafele ce tu le-ai postat nu spune nimic de greseli ci e vorba de ordinea ce sta pe seama noastra de a o face asa cum ai spus tu mai demult cu comparatia ''puzzle''
rain
*

View Profile Email
« Reply #19 on: 07 March 2011 - 19:46.05 »

Ehrman asta genereaza de ceva timp ample dezbateri pe seama reliabilitatii NT, el darama increderea oamenilor superficiali in Evanghelii si e f. iubit mai ales de musulmani, insa iata ce spune el insusi despre ceea ce a scris:

(Here’s what Ehrman says in an interview found in the appendix of Misquoting Jesus (p. 252):)

Bruce Metzger is one of the great scholars of modern times, and I dedicated the book to him because he was both my inspiration for going into textual criticism and the person who trained me in the field. I have nothing but respect and admiration for him. And even though we may disagree on important religious questions - he is a firmly committed Christian and I am not - we are in complete agreement on a number of very important historical and textual questions. If he and I were put in a room and asked to hammer out a consensus statement on what we think the original text of the New Testament probably looked like, there would be very few points of disagreement - maybe one or two dozen places out of many thousands.  The position I argue for in ‘Misquoting Jesus’ does not actually stand at odds with Prof. Metzger’s position that the essential Christian beliefs are not affected by textual variants in the manuscript tradition of the New Testament.

De ce nu indrazneste el oare sa il contrazica pe Metzger, mentorul sau si un cu adevarat mare cercetator al NT? Se pare ca el nu se adreseaza mediilor academice, ci maselor lipsite deopotriva de o asemenea pregatire dar si de o credinta veritabila. Oameni care fac din cartile lui best-sellers.
Eu nu i-as acorda unui individ cu dovedite double-standards prea mult din timpul meu... :)

Pages: [1] 2 3 4   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR