ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 01:51.39 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Taina întrupării Replies: 72 piece
Read 6339 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Taina întrupării  (Read 6339 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Cristina
Browser: Firefox 3.6.13

View Profile Email
« Reply #60 on: 28 March 2011 - 02:10.55 »

Waggoner, dacă aş şti că tu întradevăr vrei să cunoşti adevărul, atunci m-aş stărui să caut mai multe dovezi, dar nuştiu care este scopul tău................

Totuşi mai încerc să îţi lămuresc în mod simplu:

Tu zici că Fiul Lui Dumnezeu a murit de moartea a doua... ei bine, dar cum poate să moară de moartea doua dacă nu murise de prima moarte? prima moarte cum o mai explici????

Mergem mai departe....
Când totuÅŸi susÅ£ii că s-a înfăptuit moartea doua???  La începutul acestui topic ai spus că după căderea lui Lucifer.... apoi ai spus că nu atunci....

Iar la postarea a 5-a de pe prima pagină a acestui topic ţi-am arătat versetele Biblice ce dovedesc că Hristos a biruit... şi biruinţa este una singură, cea asupra morţii şi anume celei de-a 2-a!!!

Ap 2:11   Cine are urechi, să asculte ce zice Bisericilor Duhul: "Cel ce va birui, nicidecum nu va fi vătămat de a doua moarte."

Dar cel mai important este că tu faci fără valoare PREŢUL NESPUS DE MARE A LUI DUMNEZEU
Tu spui că această moarte de pe cruce nu este aceia care poate plăti preţul păcatului... Tu spui că nu Hristos ne-a răscumpărat cu sângele Lui ci altul.... suferinţele Sale în viaţa ta nu înseamnă nimic...

Văd acum mai bine la ce aduce crezul în trinitate...
cuiva nu-i se leagă doctrina şi aduce o explicaţie cu totul diferită Bibliei înclinată într-o parte,
altcuiva tot nu i se leagă şi aduce o altă explicaţie tot contrară Bibliei înclinată în altă parte...
   dar cât e de simplu ÅŸi de bine să te exprimi cu versete din Biblie pentru a-L face cunoscut oamenilor pe Dumnezeu...!
Report to moderator   Logged
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

View Profile
« Reply #61 on: 28 March 2011 - 10:11.43 »

Cred că marea problemă a lui Waggoner (şi a altora ca el) constă în faptul că face o diferenţă între prima şi adoua moarte într-un sens în care de fapt nu există diferenţă...
ÃŽn esenţă  sau în principiul (fenomenul) morÅ£ii nu există diferenţă între prima ÅŸi adoua moarte... prima moarte este trecere în nefiinţă, însă în esenţă ÅŸi cea de a doua moarte este tot o trecere în nefiinţă...
Totuşi există o diferenţă între ele însă nu de esenţă (moartea e moarte indeiferent de care din ele vorbim) ci doar una de înţelegere a unor aspecte pe care le atrage după sine, ori aspecte în care este implicat acest fenomen...
De prima moarte are parte orice om (excepÅ£ie făcând oamenii cu experienÅ£a gen Ilie, Enoh), însă Dumnezeu în atotcunoÅŸtinÅ£a Sa a prevăzut că va fi nevoie de o înviere atât a celor drepÅ£i cât ÅŸi a celor  răzvrătiÅ£i pt. ca problema păcatului ÅŸi a neprihănirii să se clarifice odată pt. totdeauna înaintea tuturor fiinÅ£elor din vastul univers...
Gândiţi-vă, dacă o astfel de clarificare nu ar fi avut nevoie evident cei care în definitiv au ales despărţirea de Dumnezeu nu ar mai fi fost înviaţi, prin urmare prima moarte de care au murit ar fi de fapt în acelaşi timp şi moartea a doua...
Mai mult de cât atât... în ciuda faptului că aceştia sunt învaţi pt. o clarificare a situaţiei înaintea întregului univers, unde chiar ei vor recunoaşte... "...drepte şi adevărate sunt căile tale Doamne..." scopul acestei învieri în ceea ce îi priveşte nu este pt. ca ei să se bucure de viaţă sau pt. ca să aibă parte de o altă şansă pt. neprihănire...
Ei vor înţelege acum pe deplin ceea ce au pierdut -viaţa eternă- şi vor recunoaşte că Dumnezeu este drept în toate căile Sale... iar după aceasta vor intra din nou în nefiinţă, deoarece aceasta este plata păcatului... iar acest aspect din urmă este numit moartea a doua numai din motivul pt. ca noi să înţelegem întregul proces care este implicat în acest aspect al planului de mântuire...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #62 on: 28 March 2011 - 10:28.16 »

Aşadar, Waggoner încercarea ta (şi a altora) de a face o diferenţă acolo unde în esenţă nu există o diferenţă creează după cum observi o mare confuzie...
Tu zici că Domnul Isus nu a murit de moartea a doua pe cruce deoarece din moartea a doua nu mai există înviere... pe de altă parte spui... Cuvântul este cel care a murit de moartea a doua... a trecut în nefiinţă veşnică... adică a primit răsplata pt. păcat când de fapt această fiinţă nu avea nimic de a face cu păcatul... (să se înţeleagă aici că fac şi eu diferenţă acum între Cuvânt şi Domnul Isus aşa cum face prietenul nostru Waggoner susţiinând că este vorba de două persoane total diferite )... şi deşi trecut în nefiinţă totuşi el, Cuvântul este răscumpărătorul şi mântuitorul nostru şi nu Domnul Isus...
Şi am putea continu şirul de contraziceri şi confuzia ar deveni tot mai mare însă nu cred că are sens... Eu te întreb: Observi tu cum totul devine o confuzie totală, un haos?

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Waggoner
*
Browser: Firefox 3.6.16

View Profile Email
« Reply #63 on: 28 March 2011 - 15:39.57 »

Aşadar, Waggoner încercarea ta (şi a altora) de a face o diferenţă acolo unde în esenţă nu există o diferenţă creează după cum observi o mare confuzie...
Tu zici că Domnul Isus nu a murit de moartea a doua pe cruce deoarece din moartea a doua nu mai există înviere... pe de altă parte spui... Cuvântul este cel care a murit de moartea a doua... a trecut în nefiinţă veşnică... adică a primit răsplata pt. păcat când de fapt această fiinţă nu avea nimic de a face cu păcatul... (să se înţeleagă aici că fac şi eu diferenţă acum între Cuvânt şi Domnul Isus aşa cum face prietenul nostru Waggoner susţiinând că este vorba de două persoane total diferite )... şi deşi trecut în nefiinţă totuşi el, Cuvântul este răscumpărătorul şi mântuitorul nostru şi nu Domnul Isus...
Şi am putea continu şirul de contraziceri şi confuzia ar deveni tot mai mare însă nu cred că are sens... Eu te întreb: Observi tu cum totul devine o confuzie totală, un haos?

Plata pacatului (sau consecinta intrinseca a pacatului) este moartea vesnica (cea de-a doua) o moarte care este o despartire de viata ptr. totdeauna fara a avea nadejdea invierii si fara a mai invia vreodata fiinta care experimenteaza acest fel de moarte.

Hristos pe cruce nu a murit de moartea a doua deoarece a inviat. Credeam ca este clar acest adevar ptr. toti dar se pare ca m-am inselat.

Tu crezi ca Hristos a murit de moartea vesnica (a doua) pe cruce?

Noi o numim uneori "a doua" spre a o deosebi de prima, "cea somn".

Zici despre Cuvant ca nu avea de-a face cu pacatul. Dar Hristos a avut a face cu pacatul de a murit din cauza lui?

Cuvantul este Mantuitorul si Salvatorul intregului univers (si prin extensie al omenirii) desi a trecut in nefiinta ptr. eternitate de bunavoie si nesilit de nimeni. Jertfa Sa infinita va declara universului de-a lungul eternitatii ca Dumnezeirea este gata sa-Si dea chiar viata eterna ptr. copiii Sai, fiintele create.

Iubirea divina agape are in sine capacitatea de a renunta chiar la nemurire ptr. a asigura adevarata libertate si fericire in univers si aceasta a demonstrat Unul din "Cei Trei" iar in locul Lui a fost invitat Fiul Omului sa ocupe locul vacant.  Apocalipsa 3:21

Suferinta lui Hristos a fost provocata de faptul ca Satan nu a fost de acord ca pe teritoriul "lui" sa existe cineva partas de natura divina si astfel sa nu pacatuiasca. Acest fel de a trai trebuia condamnat si discreditat ptr. a nu fi  dorit si de altii, in viziunea diavolului.

Repet, jertfa lui Hristos nu este o jertfa inlocuitoare. Dumnezeu a dorit sa demonstreze prin intruparea si viata  Lui ca divinul + umanul = nu comite pacat. Deoarece aceasta s-a intamplat de-a lungul vietii lui Hristos El necomitand nici macar un pacat, Satan s-a suparat si L-a pus pe cruce si mai apoi a avansat ideea ca aceasta vroia Dumnezeu nu el. Si iata-l pe diavol co-mantuitor cu Hristos deoarece L-a pus acolo ca sa moara "dupa cum era planul".

Aceasta cred multi in mod inconstient cand afirma ca ispasirea s-a facut la cruce.

Insa Hristos a spus inainte de rastignire "am sfarsit lucrarea ...".Ioan 17:4. "Eu Te-am proslavit pe pamant, am sfarsit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac. "

Lucrarea Sa era proslavirea Tatalui, justificarea caracterului Sau nonviolent si placut in fata universului spectator, nu sa moara neaparat pe cruce ptr. ca astfel noi sa fim iertati. Aceasta este molohism nu crestinism autentic. Moloh cerea sacrificarea de fiinte umane ptr. a oferi iertare.

Dumnezeul Bibliei iarta si iubeste neconditionat. Crucea nu era in planul lui Dumnezeu deoarece jertfa fusese adusa in alt timp si in alt loc.

El doar s-a retras din Templul Sau si Hristos a murit datorita vinovatiei pacatului care era asupra Sa de la nastere insa care fusese impiedicata sa-I ia viata datorita prezentei Tatalui in El. 2Corinteni 5:19 "ca adica, Dumnezeu era in Hristos, impacand lumea cu Sine, netinandu-le in socoteala pacatele lor, si ne-a incredintat noua propovaduirea acestei impacari."

Ioan 2:21 "Dar El le vorbea despre templul trupului Sau."
Matei 27:46 "46. Si pe la ceasul al noualea, Isus a strigat cu glas tare: "Eli, Eli, lama sabactani?", adica: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?"
Cristina

View Profile Email
« Reply #64 on: 29 March 2011 - 02:21.32 »

Waggoner tu spui că plata păcatului este moartea, însă nu citeşti mai departe versetul destul de clar:

Rom 6:23   Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaÅ£a veÅŸnică în Isus Hristos, Domnul nostru.

De ce ce acest dar este în Isus Hristos dar nu în cel care crezi tu că ar fi altul (adică în Fiul)..?
Dacă ar fi plătit altul, atunci darul era oferit în numele lui....

Tu ai mai spus că
lucrarea lui Hristos a fost doar proslăvirea Tatălui
(măcar că ÅŸi aici te contrazici fără să observi)  dar să vedem care a mai fost lucrarea lui Hristos..:

1Ti 2:5   Căci este un singur Dumnezeu, ÅŸi este un singur mijlocitor între Dumnezeu ÅŸi oameni: Omul Isus Hristos,
1Ti 2:6   care S-a dat pe Sine însuÅŸi, ca preÅ£ de răscumpărare pentru toÅ£i:

foarte, foarte clar spune versetul despre Cine S-a dat ca preţ de răscumpărare pentru omul păcătos şi nu altul!!!

Şi dacă mai vrei să-ţi susţii crezul, nu ne spune concluzii ci arată-ne versete clare despre doi fii ai lui Dumnezeu.....
Iedidia

View Profile
« Reply #65 on: 29 March 2011 - 10:28.03 »

Subscriu la cele scrise de Cristina...

Iedidia

View Profile
« Reply #66 on: 29 March 2011 - 11:46.35 »

Plata pacatului (sau consecinta intrinseca a pacatului) este moartea vesnica (cea de-a doua) o moarte care este o despartire de viata ptr. totdeauna fara a avea nadejdea invierii si fara a mai invia vreodata fiinta care experimenteaza acest fel de moarte.
Foarte bine... în acest caz te întreb: cum e posibil în această sitiaţie ca Fiul lui Dumnezeu, Cuvântul să moară de moartea a doua care presupune trecerea pt. veşnicie în nefiinţă şi totuşi El să fie Mântuitorul, Salvatorul, Mijlocitorul omului... ba mai mult El să fie Viaţa... tu nu înţelegi că o fiinţă odată trecută în nefiinţă pt. totdeauna nu mai poate împlini nici o calitate de nici un fel? Ce e atât de greu de observat în acest lucru?

Hristos pe cruce nu a murit de moartea a doua deoarece a inviat. Credeam ca este clar acest adevar ptr. toti dar se pare ca m-am inselat.

Tu crezi ca Hristos a murit de moartea vesnica (a doua) pe cruce?

Noi o numim uneori "a doua" spre a o deosebi de prima, "cea somn".
Aş cum am mai spus... Domnul Hristos a murit pe cruce şi acest lucru ar trebui să fie suficient pt. orice păcătos...
Şi apoi, să ne gândim puţin... păcătosul care ajunge să aibă parte de moartea a doua este drept să rămână pt. veşnicie în această "stare" de nefiinţă veşnică, deoarece aşa cum bine cunoaştem aceasta este în final o alegere proprie a fiecăruia... însă lucrurile nu sunt la fel în privinţa Domnului Isus... El chiar dacă am presupune că la cruce a murit de moartea a doua nu era drept să rămână în această stare... El nu a comis niciodată ceva care să ofere drept puterii morţii pt. al ţine pe El pt. totdeauna în ghiarele sale... şi pt. că Dumnezeu este cu desăvârşire Dreptate, El a socotit că este drept ca Fiul Său să fie înviat chiar şi din moartea a doua... ar putea să spună cineva că nu a procedat Tatăl cu dreptate? Sigur că nu... Sau am putea spune că dacă Dumnezeu socoteşte că este drept să învie pe cineva din moartea a doua şi El vrea să facă lucrul acesta nu poate sau nu are puterea să o facă?
Waggoner, repet nu te mai lega de expresia "moartea a doua" într-un sens absolut, te conduce la gânduri cel puţin dezechilibrate...

Zici despre Cuvant ca nu avea de-a face cu pacatul. Dar Hristos a avut a face cu pacatul de a murit din cauza lui?
Sigur că nu are... se spune undeva despre Fiul lui Dumnezeu din ceruri (aici rog din nou a se face diferenţa pe care o face şi prietenul nostru Waggoner între Cuvântul şi Domnul Isus pt. a se înţelege exact ce vreau a spune) despre care tu zici că a murit de moartea a doua că a îmbrăcat natura umană sau că a luat asupra Sa păcatele întregii omeniri?
Şi da, dacă vorbim despre singurul Fiu născut de Dumnezeu, care pt. mine aşa cum spune Scriptura este unul şi aceleaş cu Cuvântul care la vremea potrivită a devenit omul Isus Hristos are de a face cu păcatul în măsura în care sa identificat cu aceasta pt. a ne putea salva pe noi din ea, din robia ei...
Este scris: " Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El."  2 Corinteni 2:21
"Fiindcă prin moartea de care a murit, El a murit pentru păcat, odată pentru totdeauna; iar prin viaţa pe care o trăieşte, trăieşte pentru Dumnezeu." Romani 6:10

Cuvantul este Mantuitorul si Salvatorul intregului univers (si prin extensie al omenirii) desi a trecut in nefiinta ptr. eternitate de bunavoie si nesilit de nimeni. Jertfa Sa infinita va declara universului de-a lungul eternitatii ca Dumnezeirea este gata sa-Si dea chiar viata eterna ptr. copiii Sai, fiintele create.
Cuvintele tale nu au nici un suport în Scriptură... din contră Scriptura spune exact contrariul... şi nici măcar logică/raţională nu e... cineva trecut în nefiinţă pt. todeauna este acum Mântuitorul, Salvatorul şi Mijlocitorul tău înaintea Tatălui şi întregului univers... Cum?
Iar în veÅŸnicie cu îi vei aduce slavă ÅŸi recunoÅŸtinţă dacă El  nu mai este?
Şi întrebările de genul acesta ar putea continua pe bună dreptate... nu crezi?

Iubirea divina agape are in sine capacitatea de a renunta chiar la nemurire ptr. a asigura adevarata libertate si fericire in univers si aceasta a demonstrat Unul din "Cei Trei" iar in locul Lui a fost invitat Fiul Omului sa ocupe locul vacant.  Apocalipsa 3:21
Prietene, cu tot respectul... însă această aberaţie este strigătoare la cer şi jignitoare/ofensatoare la adresa Celor Doi...
Unde în Scriptură ai găsit tu o astfel de idee? Atenţie Apocalipsa 3:21 nu sugerează chiar de loc ceea ce tu insinuezi... Domnul Isus spune că deoarece El a biruit (şi nu altcineva) are dreptul de a şedea pe scaunul de domnie, şi nu altcineva... şi crede-mă scaunul de domnie nu e postul vacant pe care îl ocupă Fiul omului... acela a fost, este şi va fi dreptul să din toate punctele de vedere... în primul rând datorită faptului că El este singurul Fiu născut al Tatălui...

Suferinta lui Hristos a fost provocata de faptul ca Satan nu a fost de acord ca pe teritoriul "lui" sa existe cineva partas de natura divina si astfel sa nu pacatuiasca. Acest fel de a trai trebuia condamnat si discreditat ptr. a nu fi  dorit si de altii, in viziunea diavolului.
Suferinţa Domnului Hristos nu a constat în disputa pt. teritorii...
Suferinţa Domnului Hristos a fost apariţia păcatului... suferinţa Domnului Hristos a fost purtarea păcatului chiar dacă a făcut acest lucru cu o dragoste agape pt. noi...

Repet, jertfa lui Hristos nu este o jertfa inlocuitoare. Dumnezeu a dorit sa demonstreze prin intruparea si viata  Lui ca divinul + umanul = nu comite pacat. Deoarece aceasta s-a intamplat de-a lungul vietii lui Hristos El necomitand nici macar un pacat, Satan s-a suparat si L-a pus pe cruce si mai apoi a avansat ideea ca aceasta vroia Dumnezeu nu el. Si iata-l pe diavol co-mantuitor cu Hristos deoarece L-a pus acolo ca sa moara "dupa cum era planul".

Aceasta cred multi in mod inconstient cand afirma ca ispasirea s-a facut la cruce.
Aici iar confunzi lucrurile...
În primul rând sune-ne exact ce înţelegi tu prin "jertfă înlocuitoare"...
Să înţeleg că tu vrei să zici cum că planul lui Dumnezeu cu privire la Domnul Isus era acela ca odată născut în această lume, El să trăiască veşnic... şi eu cred că acest lucru se întâmpla dacă "noi" nu îl răstigneam... însă Dumnezeu a ştiut ce se va întâmpla... a ştiut că "noi" îi vom ucide Fiul... şi a permis să se întâmple lucrul acesta nu pentru că El este un alt Moloh aşa cum tu Îl acuzi ci tocmai pt. că El este Agape... încearcă să vezi diferenţa... Dumnezeu nu a pretins o astfel de jertfă, El doar a acceptat-o chiar dacă acest lucru a fost cel mai greu (greu în măsura în care există ceva greu pt. Dumnezeu) lucru pt. El...

Insa Hristos a spus inainte de rastignire "am sfarsit lucrarea ...".Ioan 17:4. "Eu Te-am proslavit pe pamant, am sfarsit lucrarea pe care Mi-ai dat-o s-o fac. "

Lucrarea Sa era proslavirea Tatalui, justificarea caracterului Sau nonviolent si placut in fata universului spectator, nu sa moara neaparat pe cruce ptr. ca astfel noi sa fim iertati. Aceasta este molohism nu crestinism autentic. Moloh cerea sacrificarea de fiinte umane ptr. a oferi iertare.
Este ciudat cum tu care zici că nu crezi în inspiraţia verbală a Bibliei, totuşi te legi de anumite cuvinte sau expresii din Scriptură şi le dai înţeles definitoriu ca şi cum ele nu ar putea să însemne sau să spună altceva decât ceea ce tu ai înţeles...
Lucrarea de proslăvire şi justificare nonviolentă a caracterului lui Dumnezeu erau doar o parte a lucrării/misiunii Domnului Isus... nu te lega doar de părţi, priveşte în ansamblu...

Dumnezeul Bibliei iarta si iubeste neconditionat. Crucea nu era in planul lui Dumnezeu deoarece jertfa fusese adusa in alt timp si in alt loc.
Cu siguranţă că Dumnezeu ar fi vrut să "evite" crucea însă El a ştiut mai bine decât oricine că dacă vrea ca să îl salveze pe om din ghiarele păcatului şi al morţii inevitabile era nevoie de cruce... şi repet nu pt. că El era însetat după sânge sau pt. că El ar fi un alt Moloh aşa cum tu îl acuzi, ci tocmai pt. că EL este Agape... aici este minunea...

Iedidia

View Profile
« Reply #67 on: 29 March 2011 - 12:06.49 »

A... Waggoner... o întrebare...
Tu îl acuzi pe Dumnezeu că ar fi un Moloh deoarece în viziunea noastră El a cerut drept sacrificiu pt. eradicarea păcatului viaţa Fiului Său...
Oare nu am putea spune acelaÅŸi lucru despre Dumnezeul tău care  a făcut în esenţă acelaÅŸi lucru cu Cuvântul din acelaÅŸi motive?

Waggoner
*
Browser: Firefox 3.6.16

View Profile Email
« Reply #68 on: 29 March 2011 - 17:25.08 »

Iedidia,

Este o mare diferenta intre ce spuneti voi si ce spun eu si din acest punct de vedere. Sa ma explic.
Prin Jertfa infinita si voluntara a Cuvantului nu s-a linistit mania divina asa cum cred multi ca s-a intamplat datorita jertfei lui Hristos ci  s-a demonstrat ca decat ca aceasta lege mare si minunata a partasiei de natura divina sa fie eliminata asa cum dorea Lucifer, mai "bine" moare Insusi Dumnezeu si aceasta vesnic, nu doar de o inexistenta temporara.

Vedeti voi cum tineti tare la intelegerea aceasta invechita si nebiblica (in sensul ca nu tine pasul cu lumina crescanda care este acum prezenta pe Terra) a transferarii spiritului Cuvantului in trup uman astfel incat ar fi aceeasi Persoana?

Din contra, vad ca voi faceti afirmatii categorice in care se vede ca voi spuneti ca anumite versete nu pot insemna mai mult decat ati inteles voi. Eu niciodata  nu voi spune asa ceva.

Daca lumina crescanda a venit in trecut si am inteles adevarul despre ce este "moartea vesnica", a doua (d.p.d.v. al oamenilor), de ce sa nu mergem mai departe si sa fim consecventi cu aceasta recunoscand ca Hristos nu putea muri de moartea  a doua deoarece a inviat?

Daca alegem sa credem ca El a murit totusi de moartea vesnica si a inviat aceasta inseamna ca astfel se desfinteaza primul adevar, cel descris mai sus in ce priveste intelegerea despre ceea ce este moartea vesnica.

Ori un adevar venit ulterior nu contrazice un alt adevar clar anterior.
Cristina

View Profile Email
« Reply #69 on: 30 March 2011 - 02:01.24 »

Sa ma explic.
Prin Jertfa infinita si voluntara a Cuvantului nu s-a linistit mania divina asa cum cred multi ca s-a intamplat datorita jertfei lui Hristos ci  s-a demonstrat ca decat ca aceasta lege mare si minunata a partasiei de natura divina sa fie eliminata asa cum dorea Lucifer, mai "bine" moare Insusi Dumnezeu si aceasta vesnic, nu doar de o inexistenta temporara.

Waggoner, ai vreo dovadă pentru această afirmaţie??? Ce tot repeţi aceleaşi minciuni pe care niciodată nu le poţi dovedi cu Scriptura? Ce fel de lumină îţi creşte ţie dacă pentru tine Biblia e în întuneric şi cu ea tu nimic nu poţi dovedi....???

Vedeti voi cum tineti tare la intelegerea aceasta invechita si nebiblica (in sensul ca nu tine pasul cu lumina crescanda care este acum prezenta pe Terra)

Lumina ta este acea de pe terră, dar Lumina copiilor lui Dumnezeu vine de sus, slava Domnului răsăre peste ei, iar peste cei care înlătură Scriptura vine întunericul şi negura mare...
Acum înţeleg despre ce fel de lumină vorbeai tu, de aceia care astăzi e pe terră... e clar că tot pământul azi e în lumina trinităţii, numai că nuştiu de ce Biblia spune că viaţa veşnică va fi dată celor ce îl cunosc pe Dumnezeu şi pe Isus Hristos, şi încă de ce mai spune că doar o mică rămăşiţă va fi mântuită...

Din contra, vad ca voi faceti afirmatii categorice in care se vede ca voi spuneti ca anumite versete nu pot insemna mai mult decat ati inteles voi. Eu niciodata  nu voi spune asa ceva.

Noi legăm mai multe versete, iar după ce legătura a fost corectă se vede atunci cum lumina creşte din Cuvântul lui Dumnezeu.... Dar tu dacă te socoţi mai deştept decât Dumnezeu ca să înlături Cuvântul şi să-ţi pui ideile tale în loc,.... deaceia şi poţi spune că nu vei spune niciodată după cum stă scris!!!

Iată şi versetele care le-a postat Iedidia se leagă bine cu cele ce le-am postat şi eu:

Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El."  2 Corinteni 2:21

"Fiindcă prin moartea de care a murit, El a murit pentru păcat, odată pentru totdeauna; iar prin viaţa pe care o trăieşte, trăieşte pentru Dumnezeu." Romani 6:10

De câte ori a murit Fiul??? versetul spune clar: ODATĂ!!!

1Ti 2:5   Căci este un singur Dumnezeu, ÅŸi este un singur mijlocitor între Dumnezeu ÅŸi oameni: Omul Isus Hristos,
1Ti 2:6   care S-a dat pe Sine însuÅŸi, ca preÅ£ de răscumpărare pentru toÅ£i:

Rom 8:2   ÃŽn adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus, m-a izbăvit de Legea păcatului ÅŸi a morÅ£ii.
Rom 8:3   Căci - lucru cu neputinţă Legii, întrucât firea pământească (GreceÅŸte: carnea, aici ÅŸi peste tot unde e "firea pământească".) o făcea fără putere - Dumnezeu a osândit păcatul în firea pământească, trimeţând, din pricina păcatului, pe însuÅŸi Fiul Său într-o fire asemănătoare cu a păcatului,

1In 5:5   Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?

1Co 8:6   totuÅŸi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile ÅŸi pentru care trăim ÅŸi noi, ÅŸi un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile ÅŸi prin El ÅŸi noi.

Dacă la Ioan spune că toate sunt prin ''Cuvântul'' iar aici spune că toate sunt prin Hristos, atunci cum poţi spune că Isus sau Cuvântul nu este acelaşi??????

iată şi din cartea istoria mântuirii spune cine este Isus, şi nu numai aici, dar în sute de locuri
(SJ 14)
....totuşi Domnul Hristos, preţiosul Fiu al lui Dumnezeu, era superior întregii oştiri îngereşti. El era una cu Tatăl dinainte ca îngerii să fi fost creaţi. Lucifer era invidios pe Domnul Hristos şi treptat a preluat comanda care-I revenea numai lui Hristos.

Iată ce socotim noi lumină, ceia ce vine de la Dumnezeu nu de la oameni care umblă în lumina lor proprie...
Sau vrei ca toate aceste dovezi de mai sus care vorbesc atât de clar să le negăm şi să credem totul invers ca spiritiştii???? Sau să te credem pe tine în locul Lui Dumnezeu???
Waggoner
*
Browser: Firefox 5.0

View Profile Email
« Reply #70 on: 06 July 2011 - 18:31.25 »

Sunt o multime de texte din Biblie pe care adeventisti, baptisti, penticostali, catolici s.a.m.d. le rastalmacesc si cred ca marea lor majoritate o fac deoarece asa au fost invatati de pastorii/preotii lor. Ei doar repeta ceea ce le-au spus altii si ptr.ei, ceea ce cred ei, este adevar indubitabil.

Poate imi veti spune ca tot cam asa sunt si eu insa adevarul este ca mi-am facut pareri personale in urma studiului personal al Bibliei si aceasta fara un calauzitor spiritual uman. Fiecare trebuie sa studieze personal Biblia cu rugaciune si umilinta daca vrea sa inteleaga cu adevarat asa cum vrea Dumnezeu ca el sa inteleaga.

Petru avea dreptate, unii rastalmacesc ceea ce a scris Pavel, spre propria lor pierzare.
Tare ciudat, pana si cruciatii gaseau texte in Biblie care pareau ca-i incurajeaza sa creada ceea ce credeau si sa faca ceea ce faceau.

Asa ca rugaciunea fiecaruia dintre noi sa contina si cuvintele :" cerceteaza-ma Dumnezeule si arata-mi daca nu cumva lupt inconstient impotriva adevarului tau atat de profund pe care am atata nevoie sa-l inteleg... fereste pe robul/roaba  tau/ta de mandrie sa nu stapaneasca ea peste mine..."

Cristina
Browser: Firefox 8.0

View Profile Email
« Reply #71 on: 21 November 2011 - 01:22.20 »

omul nu-L poate vedea pe Dumnezeu, caci ar muri in prezenţa Sa fiindcă este pacatos... însă totuşi este o cale de apropiere de Dumnezeu, chiar de a sta in Faţa Lui.... ştiţi cum? iată:
      2Co 12:19 (2p)..  ''Noi vorbim inaintea lui Dumnezeu in Hristos; ''

adevarului tau atat de profund pe care am atata nevoie sa-l inteleg...

Daca vrem sa-L cunoaÅŸtem pe Dumnezeu ÅŸi sa-L vedem, atunci sa vorbim inaintea Lui Dumnezeu in Cuvint caci daca va vorbi omul singur inaintea Lui Dumnezeu, atunci va muri!

(Tragedia veacurilor pag 320):
...dacă Biblia este o descoperire de la Dumnezeu, trebuie să fie consecventă cu
ea însăşi; şi dacă a fost dată pentru îndrumarea omului, trebuie să fie adaptată la înţelegerea lui.
Cristina
Browser: Firefox 12.0

View Profile Email
« Reply #72 on: 05 May 2012 - 08:33.38 »

Dacă cineva încă tot mai crede că Hristos a murit de moartea doua, atunci cum explică aceste cuvinte:

Rom 6:6   Åžtim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit impreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, in aÅŸa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului;
Rom 6:7   căci cine a murit, de drept, este izbăvit de păcat.
Rom 6:8   Acum, dacă am murit impreună cu Hristos, credem că vom ÅŸi trăi impreună cu El,
Rom 6:9   intrucat ÅŸtim că Hristosul inviat din morÅ£i, nu mai moare: moartea nu mai are nici o stăpanire asupra Lui.

Dacă Hristos a murit de moartea doua, atunci şi fiecare urmaş a Lui care se stinge din viaţă înainte de venirea Sa, la fel a murit de moartea a doua.......
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR