ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 01:28.52 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Opinii cu privire la lecţiile şcolii de Sabat ale AZŞMR Replies: 74 piece
Read 8158 times 0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Opinii cu privire la lecţiile şcolii de Sabat ale AZŞMR  (Read 8158 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
AlexB
Browser: Firefox 3.6.12

View Profile WWW
« Reply #60 on: 02 November 2010 - 11:30.25 »

Până la EGW, pe câți oameni bolnavi ce au solicitat vindecarea știi tu că a refuzat Isus să fie vindecați?
Crezi sau ai vreun motiv să crezi că El are în plan ca vindecarea să fie acordată numai unora?
Ar exista vreo dovadă biblică pentru varianta discriminatoare?

Refuz sa cred ca EGW sau oricine altcineva Ii poate impune LUI cum sa fie.

Tu chiar crezi ca ceea ce zice EGW Il defineste pe EL intr-un anumit fel?! Adica daca ea a zis ca EL nu-i vindeca pe toti, atunci EL e obligat sa nu-i vindece pe toti? Deci, pana la EGW, crezi ca toti care au cerut vindecarea au primit-o?

Daca, insa EGW nu-L poate obliga pe EL sa fie cum zice ea, se poate verifica simplu: inseamna ca toti cei care cer vindecare ar trebui sa se vindece, si EGW s-ar dovedi ca a gresit. Daca nu toti se vindeca, insemna ca EL poate sa raspunda si cu "nu", si nu inteleg care-i problema. Nu poate EL sa faca orice cu ce-i a Lui?!

Nu inteleg care-i dificultatea.

Aaaaa, ca ne-am creat noi o imagine de Mos Craciun care n-are voie sa zica "nu"? Asta-i problema noastra, nu a Lui sau a EGW.

Report to moderator   Logged

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #61 on: 02 November 2010 - 18:51.47 »

Refuz sa cred ca EGW sau oricine altcineva Ii poate impune LUI cum sa fie.

Tu chiar crezi ca ceea ce zice EGW Il defineste pe EL intr-un anumit fel?! Adica daca ea a zis ca EL nu-i vindeca pe toti, atunci EL e obligat sa nu-i vindece pe toti? Deci, pana la EGW, crezi ca toti care au cerut vindecarea au primit-o?

Daca, insa EGW nu-L poate obliga pe EL sa fie cum zice ea, se poate verifica simplu: inseamna ca toti cei care cer vindecare ar trebui sa se vindece, si EGW s-ar dovedi ca a gresit. Daca nu toti se vindeca, insemna ca EL poate sa raspunda si cu "nu", si nu inteleg care-i problema. Nu poate EL sa faca orice cu ce-i a Lui?!

Nu inteleg care-i dificultatea.

Aaaaa, ca ne-am creat noi o imagine de Mos Craciun care n-are voie sa zica "nu"? Asta-i problema noastra, nu a Lui sau a EGW.

Nu m-am făcut înțeles.
 Eu cred că Voia lui Dumnezeu e ca oricine să fie vindecat. El însuși suferă...
 Vindecarea însă nu depinde numai de ceea ce (sau cum) vrea bolnavul. Nu a venit nimeni la Isus si  să fie refuzat.
Doar la EGW citim că nu e de ajuns numai să vrei să fii vindecat , ci să vrei si să te îndrepti în stilul de viață, să te predai autentic lui Dumnezeu...etc.
AlexB

View Profile WWW
« Reply #62 on: 02 November 2010 - 20:50.29 »

ci să vrei si să te îndrepti în stilul de viață, să te predai autentic lui Dumnezeu...etc.

Pai nu asa zicea si Isus: "Du-te si sa nu mai pacatuiesti!" ???

Dety
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #63 on: 02 November 2010 - 21:56.32 »

Şi, ca să nu mă umflu de mîndrie, din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască, şi să mă împiedice să mă îngîmf. De trei ori am rugat pe Domnul să mi-l ia. Şi El mi-a zis: "Harul Meu îţi este de ajuns, căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvîrşită." Deci, mă voi lăuda mult mai bucuros cu slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămînă în mine. - 2 Corinteni 12:7-9
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #64 on: 03 November 2010 - 21:42.46 »

Si iarasi dam de interventia divina, dragii mei...care pare cam capricioasa, nu-i asa? Aici vrea, aici nu vrea....
   Eu zic asa: ca Dumnezeului nostru ii place sa fie misterios( vezi amanarea cu vindecarea lui Lazar de ex) sunt de acord...dar ca Ii place sa fie capricios, please..gasiti-mi alta varianta va rog.

Azi am ascultat a doua oara la munca predica lui Sorin Petrof despre vindecarea lui Ezechia. E superincintanta tema asta cu interventia Lui...si avem putine piste. Dar nu mai bateti tot moneda pe vechea lozinca ca Dumnezeu zice si nu. Ca nu aveti de unde sti. In plus nu aveti deloc baza ptr asta daca studiati viata lui Isus. Asta vrea sa zica frati-miu.
   Cati bolnavi care au venit la iSUS sa fie vindecati au fost refuzati? Dati-ne si noua macar un singur exemplu.

AlexB

View Profile WWW
« Reply #65 on: 03 November 2010 - 22:02.40 »

Cati bolnavi care au venit la iSUS sa fie vindecati au fost refuzati? Dati-ne si noua macar un singur exemplu.

De ce nu intrebi: "Pana la EGW cati au nu au fost vindecati?" ?

Frate-tau cu EGW avea ce avea... nu?

Oricum, nu ma preocupa statisticile de genul asta. Nu mi le-a incredintat mie... si bine S-a gandit!

Dar daca voi vreti ca EL sa fie dupa cum vreti voi, treaba voastra...

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #66 on: 04 November 2010 - 20:10.55 »

De ce nu intrebi: "Pana la EGW cati au nu au fost vindecati?" ?

Frate-tau cu EGW avea ce avea... nu?

Oricum, nu ma preocupa statisticile de genul asta. Nu mi le-a incredintat mie... si bine S-a gandit!

Dar daca voi vreti ca EL sa fie dupa cum vreti voi, treaba voastra...

Nu îmi place cum pui problema... Te știam un participant de elită ... nu unul care își strânge jucăriile și pleacă când joaca e în toi...Eu nu țin statistici doar de dragul cifrelor , ci ele conduc vădit către vreo concluzie.
Te temi de ea?
AlexB

View Profile WWW
« Reply #67 on: 04 November 2010 - 21:09.28 »

Pe mine m-a bulversat cum ai pus intrebarea: "Până la EGW, pe câți oameni bolnavi ce au solicitat vindecarea știi tu că a refuzat Isus să fie vindecați?"

Ca si cum ai vrea sa insinuezi ca EGW este de vina ca acuma nu toti care vor sa se vindece sunt vindecati.

Sicer, daca ar fi zis frate-tau asta, nu m-ar fi bulversat; el mai are asemenea afirmatii la activ...

Cam asta e tot. Si despre faptul ca nu am mai scris in ultima vreme, este pentru ca am considerat ca nu (mai) are rost. No comment.

Cristina
Browser: Firefox 3.6.13

View Profile Email
« Reply #68 on: 27 March 2011 - 04:33.04 »

Cred că nu este un lucru rău de a vorbi mai detailat aici pe forum despre întrebările din lecţie...

Cum aţi înţeles lecţia de eri 26.03.11???

Ce înţelegeţi prin expresia ''Preexistenţa Lui Hristos''?

Rog ca mai întâi să răspundă cei care astăzi sunt membri ai AZSMR, apoi ceilalţi... sau dacă membrii vor tăcea....
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

View Profile
« Reply #69 on: 27 March 2011 - 08:33.57 »

Cred că nu este un lucru rău de a vorbi mai detailat aici pe forum despre întrebările din lecţie...

Cum aţi înţeles lecţia de eri 26.03.11???

Ce înţelegeţi prin expresia ''Preexistenţa Lui Hristos''?

Rog ca mai întâi să răspundă cei care astăzi sunt membri ai AZSMR, apoi ceilalţi... sau dacă membrii vor tăcea....

Nu sunt membru AZSMR însă dacă doreşti ca membri să discute mai pe larg despre preexistenţa Domnului Isus, după cum bine ştii asta atrage după sine în mod inevitabil discuţii despre doctrina trinităţii, iar acest capitol nu este unul forte în ceea ce îi priveşte...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.16.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW Email
« Reply #70 on: 27 March 2011 - 18:05.33 »

Membrii AZSMR, ca si cei AZS de altfel, NU AU VOIE sa-si exprime propriile opinii pe o tema data, intrucat este...pacat. E musai sa citeze numa din ellen white. Iar biblia mai pe locul doi, undeva...
   In al doilea rand, noi suntem eretici clar pentru ei, suntem oameni stapaniti de diavolul, ei NU AU VOIE  sa discute cu noi...pentru ca isi pierd statutul de membru, si implicit mandtuirea... 20

Iedidia

View Profile
« Reply #71 on: 27 March 2011 - 20:39.57 »

Membrii AZSMR, ca si cei AZS de altfel, NU AU VOIE sa-si exprime propriile opinii pe o tema data, intrucat este...pacat. E musai sa citeze numa din ellen white. Iar biblia mai pe locul doi, undeva...
   In al doilea rand, noi suntem eretici clar pentru ei, suntem oameni stapaniti de diavolul, ei NU AU VOIE  sa discute cu noi...pentru ca isi pierd statutul de membru, si implicit mandtuirea... 20
Na... şi tre să le aminteşti tu musai toate astea... sad_evil
Sunt 100% de acord cu tine (mai puţin cu un aspect) şi spun asta deoarece am întâlnit pe parcursul experienţei mele în BAZSMR toate cele amintite mai sus de tine şi chiar mai mult... însă nu am auzit chestia asta cum că ei ar pretinde că noi suntem stăpâniţi de diavolul...
Hei... chiar cred că suntem stăpâniţi de diavolul? Asta e pe bune?

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #72 on: 27 March 2011 - 20:50.31 »

Oameni buni, ştiţi care ar fi cea mai mare uimire a mea...?
Dacă ar apărea pe acest forum la un momendat topicuri cu diverse subiecte la care chiar să se discute... discuţii cu adevărat constructive...
Membri MR să nu mai facă ca struţul când e în pericol invocând pentru această atitudine fel şi fel de scuze penibile, iar cei din cealaltă tabără poate să fie puţin mai îngăduitori cu aceştia gândindu-se că dintre ei au scăpat şi ei...

Însă sincer vorbind pt. realizarea acestui lucru poate ar trebui mai întâi să definim în comun ce anume este de fapt o discuţie cu adevărat constructivă...  laugh

Cristina

View Profile Email
« Reply #73 on: 30 March 2011 - 02:10.27 »

Poate totuşi este vreun membru care este gată să răspundă pentru a-şi apăra credinţa....!
Cristina
Browser: Firefox 5.0

View Profile Email
« Reply #74 on: 06 August 2011 - 20:45.33 »

Lectia 3 de pe 16 iulie 2011- Hristos, Temelia

Textul cheie din aceasta lectie este scris in urmatorul fel:

„Pe această piatră [Isus Hristos] voi zidi Biserica Mea, şi porţile
Locuinţei morţilor nu o vor birui” (Matei 16:18).

In Biblie textul apare fara paranteza, iar eu nu sunt impotriva unei paranteze in lectie, insa dupa vederea mea piatra despre care spune aici Biblia este totusi chiar Petru!
 Insusi Hristos ia spus aceste cuvinte lui Petru si aici Hristos nu-i spune ''tu esti temelia'' dar ii spune tu esti piatra.... caci si noi toti suntem ca niste pietre vii spune Cuvintul in alta parte...

Acum poate cineva intreaba de ce dar pe aceasta piatra este zidita Biserica, inseamna totusi ca este vorba de temelie...????

Iata cum vad eu aceasta constructie a Lui Dumnezeu: Hristos - Piatra unghiulara de la temelie care tine intreaga constructie, si apostolii (ucenicii) tot sunt petre ce sunt asezate chiar la temelie

Ef 2:20   fiind ziditi pe temelia apostolilor si proorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.

Ap 21:14   Zidul cetatii avea douasprezece temelii, si pe ele erau cele douasprezece nume ale celor doisprezece apostoli ai Mielului.

Da este clar ca Hristos este temelia, El chiar este totul, El este orice piatra care astazi inca se cladeste, (Efeseni 2:21,22) insa El ne vrea pe noi ca sa fim impreuna lucratori cu EL si tot El vrea sa ne invete ca noi trebuie sa cladim in unire unii cu altii pentru ca construcita sa fie puternica, deaceia noi daca cladim nu inseamna ca trebuie sa dam celelalte pietre jos care deja sunt cladite ca sa ne gindim ca ''eu'' vreau direct pe temelie sa cladesc, iar voi fratilor si apostolilor fugiti la o parte caci voi nu ati avut lumina destula... Noi suntem deja la finisarea constructiei, totusi nu inseamna ca suntem mai departe de Hristos ca ucenicii, dar chiar putem sa fim si mai aproape caci Hristos este chiar si ''Capul'' la fel cum este si Temelia, deaceia trebuie sa privim in sus, sa cladim in sus si sa pastram cu grija constructia deja facuta...

Petru a fost mai ivedentiat in acest caz deoarece el a marturisit un adevar pe care nimeni atunci nu l-a marturisit, dar care este de cea mai mare valoare in fata Lui Dumnezeu, chiar daca Petru nu a vorbit de la El ci Duhul Lui Dumnezeu ia pus aceste cuvinte in minte... cititi Matei 16:13-19...
Pages: 1 2 3 [4]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR