ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 01:24.54 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Opinii cu privire la lecţiile şcolii de Sabat ale AZŞMR Replies: 74 piece
Read 8157 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Opinii cu privire la lecÅ£iile ÅŸcolii de Sabat ale AZÅžMR  (Read 8157 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.9

View Profile WWW Email
« on: 10 September 2010 - 19:45.18 »

Tot nu v-ati saturat de o viata intreaga de mancarica de fasole cu mamaliga? Oameni buni, mai sunt atatea lucruri diverse de inghitit...si fiti siguri ca restul alimentelor nu e otrava. Dar cum stiu ca va place sa va adunati sabat de sabat sa va jucati cu plastilina si creioane, distractie placuta!...
Report to moderator   Logged

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: 12 September 2010 - 01:30.57 »

La subiectele scolii de sabat ma refer, desigur. La scoala se invata MEREU ceva nou, diferit. De ce la scoala de sabat, care se presupune a fi cea mai mare scoala posibila de pe pamant, se repeta mereu si mereu aceleasi subiecte pana la epuizare? Asta nu e decat crunta manipulare si nimic altceva. Orice aberatie daca o repeti la infinit ajungi sa o crezi ca axioma. Dar asa ceva se intampla la spitalul nr 9, nu la oamenii inteligenti. Aia cauta mereu sa scoata intelesuri noi din lucruri vechi...asa stiam eu din pilda lui Isus...Dar in fine...repet, daca chiar va place sa mancati mereu si mereu aceeasi mancare, nu aveti decat.

GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #2 on: 12 September 2010 - 07:34.31 »

La subiectele scolii de sabat ma refer, desigur. La scoala se invata MEREU ceva nou, diferit. De ce la scoala de sabat, care se presupune a fi cea mai mare scoala posibila de pe pamant, se repeta mereu si mereu aceleasi subiecte pana la epuizare? Asta nu e decat crunta manipulare si nimic altceva. Orice aberatie daca o repeti la infinit ajungi sa o crezi ca axioma. Dar asa ceva se intampla la spitalul nr 9, nu la oamenii inteligenti. Aia cauta mereu sa scoata intelesuri noi din lucruri vechi...asa stiam eu din pilda lui Isus...Dar in fine...repet, daca chiar va place sa mancati mereu si mereu aceeasi mancare, nu aveti decat.
Din ce am auzit, în mod normal ar trebui să avem mai mulţi vizitatori nemembri la Şcoala de Sabat. Subiectele sunt făcute ca să afle şi ei ce credem. Nici nouă nu ne strică...

MSe

emy_nem_21
View Profile
« Reply #3 on: 16 September 2010 - 15:51.52 »

Tot nu v-ati saturat de o viata intreaga de mancarica de fasole cu mamaliga? Oameni buni, mai sunt atatea lucruri diverse de inghitit...si fiti siguri ca restul alimentelor nu e otrava. Dar cum stiu ca va place sa va adunati sabat de sabat sa va jucati cu plastilina si creioane, distractie placuta!...

Ma gandeam ca bunici nostri tot cu mancarica de fasole si cu mamaliga traiau si erau mai sanatosi mai puternici... atat la propriu cat si la figurat... de gand inghitim diverse lucruri ce a aparut mai nou "pe piata" parca avem tot mai multe tulburari digestive, si alte dureri de cap, nu vi se pare? ;)

"Vreau sa cunosc gandurile Lui Dumnezeu; restul sunt detalii." (Albert Einstein)

www.ZambetDeCopil.com
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #4 on: 16 September 2010 - 19:26.38 »

Mse,  nu cred ca ti-ai da copilul la o scoala unde materia ar fi aceeasi an de an! Nu stiu daca vreun tanar ar alege sa se duca la vreo facultate unde profesorii sunt numai din generatia veche, cu conceptii invechite. Nu stiu daca ti-ai cumpara un calculator cu memorie RAM  de 250 MB si disc dur de 20 GB. Nu stiu daca ai dori sa mai folosesti caruta ca se te duci la cumparaturi cand de fapt pe langa tine trec Porsche sau...Duster. Si lista ar fi lunga.
   Cu toate astea, preferati sa va duceti la biserica unde invatati de zeci de ani de zile...NIMIC NOU!!!!   Ar trebui sa va dea de gandit.

Cat despre durerile de cap...pai orice progres a implicat si dureri de cap. Tu crezi ca Edison cand a inventat becul incadescent, nu l-a durut capul? Or fi fost si-atunci destui fani ai felinarelor cu petrol...
   Dar ce frumos e adevarul atunci cand ai curajul sa renunti la vechile conceptii si prejudecati! Ajungi pe luna, zbori cu 190km/h pe autostrada, calatoresti dintr-un continent in altul in 7-8 ore...si tot asa. Asa ca...daca si biserica s-ar fi dezvoltat cum se dezvolta stiinta, probabil ca eram demult departe...departe de tot.

MSe

emy_nem_21
View Profile
« Reply #5 on: 16 September 2010 - 22:24.48 »

M L sa stii ca ca si in scoli se preda din acelasi manual ani de zile, sau cel putin programul scolar e acelasi. Nu materia predata se schimba ci elevii, studentii. La fel ar trebui sa functioneze si Sc de Sabat. Lectiunile sunt scrise pentru prietenii de adevar, pentru generatia noua din biserica noastra, si noi care pretindem ca am studiat deja o data aceste lucruri ar trebui sa fim doar indrumatori.  Eu personal cred ca pot invata de la oricine, oricand, oriunde cate ceva, chiar si de la nea ion care umbla cu caruta, si bineinteles ca si de la un sofer de porsche... la fel si in bise  pot invata in fiecare Sabat daca vreau sa invati... si sa nu uitam repetarea e mama invataturii

"Vreau sa cunosc gandurile Lui Dumnezeu; restul sunt detalii." (Albert Einstein)

www.ZambetDeCopil.com
Martin Luther

Browser: Firefox 3.0.4.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: 17 September 2010 - 13:20.27 »

M L sa stii ca ca si in scoli se preda din acelasi manual ani de zile, sau cel putin programul scolar e acelasi. Nu materia predata se schimba ci elevii, studentii. La fel ar trebui sa functioneze si Sc de Sabat.

Nu m-ai inteles sau m-ai rastalmacit. Una din doua. Eu am spus ca nu cred ca ti-ai da copilul la o scoala unde an de an se repeta aceeasi materie. Adica se invata si in clasa a X-a ce a invatat intr-a I-a....Scoala are un programa scolara unde asa e...materia ramane aceeasi( desi se mai schimba si asta la intervale de 10,15 ani sa stii) INSA vorba ta, elevii sunt mereu altii. Unde ai vazut tu asta in biserica? Treziti-va odata, dragii mei! Ptr ca in biserica si la scoala de sabat elevii sunt aceeasi de tzoata viata iar materia la fel...

Repetarea e nu numai mama invataturii, dar te asigur si a manipularii oarbe si a spalarii la creier.

Martin Luther

Browser: Firefox 3.0.4.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: 17 September 2010 - 13:35.57 »

Cat tine de studiul aceleiasi materii in fiecare sabat sau an,eu cred ca un cercetator sincer al bibliei si marturiei se va afunda mereu si mereu tot mai adanc in acest univers larg nemasurat si inegalabil care in termeni umani se numeste ADEVAR,urmand ca o vesnicie sa tot sape impreuna cu Domnul Iisus descoperind si tot descoperind!

Sa fim seriosi...si cinstiti cu noi insine, ca nu ne.ar strica deloc. Nici vizitatori noi nu se ingramadesc prin bisericile noastre, nici noi nu prea APROFUNDAM si DESCOPERIM ceva nou in studiile biblice de la SS. Totul este numai o trista manipulare si pierdere de timp. Cu Isus in vesnicie o sa sapam dupa adevar, nu zic nu, aici insa il... aparam...

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.10

View Profile WWW Email
« Reply #8 on: 18 September 2010 - 17:13.38 »

Exista bineinteles uneori si greseli,dar toate acestea datorita faptului ca sunt alcatuite de oameni supusi acelorasi slabiciuni ca si noi!

Atunci oamenii aia cu slabiciuni si greseli ca si mine si care mai fac si greseli in editarea lectiunilor sa nu-mi impuna mie ce sa cred...Pentru ca sunt obligat in biserica sa cred ca ei!!!

marteiniuc_dan
**
Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #9 on: 19 October 2010 - 17:19.31 »

RUSINE,RUSINE,RUSINE
Am spus si repet,sunt adeptul repetitiei si aprofundarii subiectelor biblice discutate la lectiile scolii de sabat,cred inca in acest sistem de discutii libere organizate in cadrul bisericii,moderate de un subiect dat in paginile lectiilor tiparite!Titlul temelor se poate repeta chiar multe subiecte fiind inepuizabile si cu posibilitate de dezvoltare la infinit!Se pare insa ca cei care alcatuiesc si se ocupa de acest lucru in AZSMR, ori sunt niste simpli angajati ai unei companii private care ii plateste la ora,ori considera ca au de-a face cu niste bieti uituci membrii ai scolilor de sabat care nu merita nici cel mai mic efort din partea lor!Sa repeti sau mai exact sa retiparesti niste intrebari dintr-o lectie studiata in 2007 pentru mine e de-a dreptul revoltator!Oare sunt platiti prost si din aceasta cauza fac treaba de mantuiala?Ce vom spune unui vizitator prezent in 2007  la scola de sabat care de atunci nu ne-a mai vizitat si care vine azi din nou,atunci cand ne va intreba cum de intalneste aceleasi intrebari si in lectia din 2010?S-a gresit si mi-as dorii sa nu ne mai intalnim pe viitor cu aceasta situatie de-a dreptul penibila sa faci pur si simplu copy paste fara sa ai macar bunul simt sa schimbi cat de cat cuvintele!Subiectul din acest trimestru e chiar atat de limitat incat atunci au fost epuizate toate intrebarile posibile referitoare la el?Nu acuz dar pur si simplu nu pot trece peste o astfel de....!
Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #10 on: 19 October 2010 - 17:59.18 »

Sa repeti sau mai exact sa retiparesti niste intrebari dintr-o lectie studiata in 2007 pentru mine e de-a dreptul revoltator!
.....sa faci pur si simplu copy paste fara sa ai macar bunul simt sa schimbi cat de cat cuvintele!

Åžtiam că la fiecare patru ani este inclus ÅŸi un studiu de sănătate în lecÅ£iile ÅŸcolii de Sabat, dar nu mai ÅŸtiam exact cu câţi ani în urmă l-am avut. Nu mi-a fost însă greu să găsesc lecÅ£ia (o putem găsi ÅŸi online, nici o problemă), dar în afară de faptul că subiectul este "sănătate" ÅŸi aceasta include automat texte biblice ÅŸi din Spiritul Profetic legate de subiectul reformei sanitare (comune uneori) nu înÅ£eleg ce-i atât de revoltător. Temele, subiectele, titlurile, întrebările, versetele, notele sunt cel puÅ£in structurate diferit. ÃŽn ceea ce priveÅŸte memoria noastră, sincer, aÅŸ fi interesată să ÅŸtiu dacă întâi ai zis: Extraordinar! ÃŽntrebarea asta a fost ÅŸi in anul 2007, tr.1, lecÅ£ia X, nota Y? Sau ai luat-o invers: Ia să vedem noi dacă ceea ce scrie aici nu seamănă cu ce-a fost atunci? Ahaaaaaa! Asta era, uite un verset ce se repetă sau o întrebare care se aseamănă! Hai să ÅŸtie toată lumea să-i fac de ruÅŸine!  (Am expus aÅŸa nedumerirea mea doar pentru a fi o expunere mai plastică, nu cu ironie.)

marteiniuc_dan
**

View Profile Email
« Reply #11 on: 19 October 2010 - 18:24.20 »

laugh laugh laugh Pe cine sa fac de rusine Nancy?Sunt membru AZSMR deci rusinea e a NOASTRA!Nu pot sa cred ca la un studiu mai atent si o comparatie destul de rapida nu vei gasi multe intrebari care nu se aseamana,ci,se REPETA inclusiv versetele date!Inteleg parerea ta si poate la felul in care vezi lucrurile sa ai dreptate!Cate elemente noi se gasesc in acest subiect care spui ca se repeta la patru ani?Doar o structurare diferita cu acelasi continut la ce ajuta?Si mai o intrebare pun:Vi se pare ca sa realizat o restructurare reusita a lectiei din 2007?Imi cer iertare daca am fost prea dur la postul anterior,asta simt,poate gresesc dar pentru moment nu vad asta!multumesc pentru intelegere!
Dr.Rail V
*

View Profile Email
« Reply #12 on: 19 October 2010 - 18:38.48 »

RUSINE,RUSINE,RUSINE
Am spus si repet,sunt adeptul repetitiei si aprofundarii subiectelor biblice discutate la lectiile scolii de sabat,cred inca in acest sistem de discutii libere organizate in cadrul bisericii,moderate de un subiect dat in paginile lectiilor tiparite!Titlul temelor se poate repeta chiar multe subiecte fiind inepuizabile si cu posibilitate de dezvoltare la infinit!Se pare insa ca cei care alcatuiesc si se ocupa de acest lucru in AZSMR, ori sunt niste simpli angajati ai unei companii private care ii plateste la ora,ori considera ca au de-a face cu niste bieti uituci membrii ai scolilor de sabat care nu merita nici cel mai mic efort din partea lor!Sa repeti sau mai exact sa retiparesti niste intrebari dintr-o lectie studiata in 2007 pentru mine e de-a dreptul revoltator!Oare sunt platiti prost si din aceasta cauza fac treaba de mantuiala?Ce vom spune unui vizitator prezent in 2007  la scola de sabat care de atunci nu ne-a mai vizitat si care vine azi din nou,atunci cand ne va intreba cum de intalneste aceleasi intrebari si in lectia din 2010?S-a gresit si mi-as dorii sa nu ne mai intalnim pe viitor cu aceasta situatie de-a dreptul penibila sa faci pur si simplu copy paste fara sa ai macar bunul simt sa schimbi cat de cat cuvintele!Subiectul din acest trimestru e chiar atat de limitat incat atunci au fost epuizate toate intrebarile posibile referitoare la el?Nu acuz dar pur si simplu nu pot trece peste o astfel de....!

Mai întâi trebuie să înÅ£elegem rostul lecÅ£iilor Åžcolii de Sabat. Aceste lecÅ£ii sunt atât pentru începători în ale credinÅ£ei, cât ÅŸi pentru avansaÅ£i. Dacă pentru cei începători aproape toate noÅ£iunile sunt noi, pentru cei avansaÅ£i probabil că nu, ci pe măsură ce trec anii le rămân tot mai puÅ£ine elemente noi pe care nu le-au cunoscut anterior. ÃŽmbogăţirea pentru ei vine prin meditaÅ£ie la subiectele cunoscute deja, la fel cum vine ÅŸi prin studiul Sfintei Scripturi pe care o repeÅ£i ÅŸi mereu îţi apar elemente noi pe măsură ce Å£i le descopere Duhul Sfânt. Dar un folos mai mare pentru cei avansaÅ£i este că ei le pot expune din ce în ce mai bine celor care nu le cunosc, în aÅŸa fel încât cunoÅŸtinÅ£ele lor să fie de folos ÅŸi pentru alÅ£ii ÅŸi nu numai pentru ei. Lucrul acesta este valabil pentru cei care au venit la credinţă recent, cât ÅŸi pentru copiii noÅŸtri care cresc ÅŸi a căror minte se dezvoltă o dată cu trecerea anilor.
    Cât priveÅŸte afirmaÅ£iile tale, deÅŸi unele idei sunt repetate, exagerăm dacă spunem că este copy-past (dacă eÅŸti cumva de altă părere prezintă concret ceea ce ai constatat că este copy-past).
     ÃŽn plus vreau să-Å£i fac o propunere. ÃŽntrucât este uÅŸor a constata greÅŸelile altora de pe margine te invit să te implici (bănuiesc că eÅŸti Marteiniuc junior)  pentru a sprijini lucrarea misionară medicală din Å£ara noastră cu articole de sănătate la revistă, cu participări la prezentările medicale de la evanghelizări publice ÅŸi în comunităţi ÅŸi de ce nu, chiar la conceperea unui ciclu de lecÅ£iuni de sănătate pentru Åžcoala de Sabat.
   Nu cunosc exact autorul acestui ciclu de lecÅ£iuni, dar vreau să vă aduc la cunoÅŸtinţă că sunt puÅ£ine persoane care-ÅŸi folosesc capacitatea dată lor de Dumnezeu pentru a face să înainteze acest car al reformaÅ£iunii, iar dacă poate aceeaÅŸi persoană a fost autorul ÅŸi în 2007 ÅŸi acum, evident că nu poÅ£i scoate din cap ideile pe care le-ai avut cu trei ani în urmă pentru a le înlocui cu altele noi.
marteiniuc_dan
**

View Profile Email
« Reply #13 on: 19 October 2010 - 19:44.14 »

Cred sincer ca,daca azi ne hranim cu lapte (si spiritual si fizic laugh )este doar pentru ca asa ne place!Imi  spune-ti ca rostul lectiilor este altul si posibil sa aveti dreptate!Asa cum avem lectii pentru copii,cred ca am putea avea lectii si pentru incepatori,desii mi se pare destul de fragila ideea cu incepatori si avansati pentru a sustine retiparirea!
Dece sunt putini care trag la inaintarea carului reformatiunii?Un subiect si o intrebare destul de interesanta!
Cred personal ca nu doar scriind la revista sau participand activ la evenimente produse de organizatie,inseamna implicare in lucrarea pentru Dumnezeu si aproapele!Deasemenea fiind un membru activ al scolii de sabat cred ca raspunsul umil dat la intrebari in sabat imi da dreptul de a-mi spune parerea referitor la aceasta problema!
Sunt dezamagit de sistem si organizatie si asta nu datorita imaginatiei ci datorita unor motive bine intemeiate spun eu!In urma cu ceva timp am avut o discutie pe teme de sanatate cu un reprezentat oficial al bisericii ales sa promoveze si sa duca semenilor vestea buna care include si reforma sanitara,am ramas mut de uimire la modul irascibil in care a reactionat la o idee sustinuta de EGW si amintita de mine!Prin prisma acestei intamplari inteleg dece avem aceleasi lectii ca in 2007!
marteiniuc_dan
**

View Profile Email
« Reply #14 on: 19 October 2010 - 19:58.25 »

Marti 6 februarie 2007
3. SÂNGELE ESTE TORENTUL DE VIAÞĂ
a. De unde vine viata necesară pentru fiecare celulă? Leviticul
17:14; Deuteronomul 12:23.
„Pentru a avea o sănătate bună, trebuie să avem un sânge bun; pentru că
sângele este torentul de viată. El înlocuiește substantele folosite și hrănește
corpul. Când este aprovizionat cu elementele nutritive potrivite, și când este
curătat și vitalizat prin contactul cu aerul curat, el aduce viată și putere în fiecare
parte a sistemului. Cu cât e mai bună circulatia sa, cu atât mai bună va fi lucrarea
pe care o va îndeplini.” – Pe urmele marelui Medic, p. 271 (engl.) (rom. p. 239).
b. De ce avem nevoie pentru ca sângele oxigenat și elementele
nutritive să ajungă la toate părtile corpului?
Geneza 2:8.
„Copiilor ar trebui să li se predea lectii simple despre corecta întrebuintare
a diferitelor părti ale organismului, iar acestea ar trebui încredintate memoriei
lor.  Ideea  că  exercitiul  fizic  întărește  fiecare  organ  și  dă  o  viată  nouă  și
prospetime fiecărei părti a mașinăriei vii trebuie imprimată clar în minte.
Aceasta  este  legea  despre  care  Dumnezeu  a  spus  că  trebuie  să  guverneze
corpul.  Fiecare  parte  trebuie  să  fie  pusă  la  lucru.  Lucrarea  armonioasă  a
întregului e necesară pentru ca membrii familiei să poată sluji în cămin, și
pentru a se ajuta unii pe altii să dobândească educatie și disciplină. Creierul
trebuie să plănuiască, iar mușchii trebuie să îndeplinească lucrurile plănuite
de creier.” – Manuscript Releases, vol. 5, p. 222, 223.
„O  sănătate  bună  depinde  de  o  circulatie  desăvârșită  a  sângelui.”  –
Testimonies, vol. 2, p. 531 (engl.) (rom. p. 447).
c. Ce să Îi cerem lui Dumnezeu pentru ca să putem face tot ce
este  mai  bine  pentru  bunăstarea  noastră?
  Psalm  86:11;
1 Corinteni 6:20.
d. De ce afectează fermentatia din stomac întregul corp?
„Prin combinarea nepotrivită a alimentelor se produc tulburări; începe
procesul de fermentatie; sângele este contaminat și creierul este confuz.” –

Marţi 5 octombrie 2010
3. CURENTU L DE VIAŢ Ă
a. D e ce depinde viaţa fiecărei celule? Leviticul 17:14; Deuteronomul
12:23.
„Pentru a avea o bună sănătate, trebuie să avem un sânge bun; căci
sângele este curentul de viaţă. El elimină toxinele şi hrăneşte organismul.
Când îi sunt furnizate elementele nutritive corespunzătoare şi când este
curăţat şi vitalizat prin contactul cu aerul curat, el duce viaţa şi vigoarea la
fiecare parte a sistemului. Cu cât este mai bună circulaţia, cu atât mai bine
va fi realizată această lucrare.” Marele Medic, pg. 271.
b. D e ce este nevoie, aşa încât sângele, cu oxigen şi nutrienţi, să fie
dus la toate părţile organismului?
Geneza 2:8,15.
„Lecţiile simple în folosirea diferitelor organe ale corpului ar trebui să
fie date copiilor pentru a fi încredinţate memoriei. Ideea că exerciţiul fizic
este acela care întăreşte fiecare organ şi dă o viaţă nouă şi hrană la fiecare
parte a maşinăriei vii ar trebui să fie ferm întipărite în minte. Aceasta este
legea pe care Dumnezeu a rânduit-o să guverneze corpul. Fiecare parte
trebuie să fie pusă în acţiune… Creierul trebuie să planifice şi să proiecteze,
iar muşchii să aducă la îndeplinire voinţa creierului.” Manuscript Releases,
vol. 5, pg. 222, 223.
„Sănătatea desăvârşită pretinde o circulaţie perfectă.” Marele Medic, pg. 293.
c. C um afectează fermentaţia din stomac întregul corp?
„Deranjul este creat de către combinaţia necorespunzătoare de alimente
şi apare fermentarea; sângele este contaminat şi creierul adus în confuzie.”
Dietă şi Hrană, pg. 110.
d. C e ar trebui să cerem de la Dumnezeu pentru a face ce este mai
bine pentru bunăstarea noastră?
Psalmii 51:10.
„O viaţă curată şi nobilă, o viaţă de biruinţă asupra apetitului şi poftei, este
posibilă pentru oricine doreşte să-şi unească voinţa lui slabă şi oscilantă cu
voinţa atotputernică şi de neclătinat a lui Dumnezeu.” Marele Medic, pg. 176.
cheterivrit

View Profile Email
« Reply #15 on: 19 October 2010 - 21:15.34 »

sunt tot mai putini membri, deci tot mai putini bani din colecte, asa ca probabil cel ce face lectiile este in somaj tehnic si au luat de'alea vechi si le'au retiparit; acu' am si eu o intrebare: de ce s'au mai retiparit? nu se puteau folosi alea vechi? se mai economiseau niste bani, se mai salvau niste copaci...

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

In every country and every age, the priest had been hostile to Liberty.

Blood alone moves the wheels of history.
carm3n
**
Browser: Firefox 3.6.3

View Profile
« Reply #16 on: 20 October 2010 - 00:02.09 »

Ei, somaj! "Cel ce face lectiile" e o persoana care scrie un studiu; pe baza lui un comitet cu 5 sau 7 persoane formuleaza si aproba toate intrebarile din lectii.

Poate s-au retiparit pentru ca multi le-au inchis si au uitat mesajul. Cateodata e uimitor sa vezi combinatiile alimentare ale unor frati, chiar pe la nunti...

Eu zic ca din dragoste pentru noi s-au rescris intrebarile, sa pricepem odata  :D smile
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.10

View Profile WWW Email
« Reply #17 on: 20 October 2010 - 12:12.31 »

pe baza lui un comitet cu 5 sau 7 persoane formuleaza si aproba toate intrebarile din lectii.

Aha. Deci ca sa se inteleaga odat ptr totdeauna ca 5 persoane decid ptr nspe reformisti de pe tot globul. Si cum se numeste asta? Nu facea la fel si comitetul central al PCR?
  De ce trebuie eu sa indur mereu si mereu aceleasi teme repetate si ras-repetate pana la agonie? Tu spui ca ptr ca sa ne intre la cap odata...Si daca mie mi-a intrat la cap din 2007? Ce sa fac acuma, sa le repet iarasi numa ptr ca tanti Olguta n-a priceput ce-i cu reforma sanitara si cu circulatia sangelui? Poate nici nu vrea sa priceapa...poate nici nu poa` sa priceapa... laugh 10

Dr.Rail V
*

View Profile Email
« Reply #18 on: 20 October 2010 - 20:41.43 »

Cred personal ca nu doar scriind la revista sau participand activ la evenimente produse de organizatie,inseamna implicare in lucrarea pentru Dumnezeu si aproapele!

Există, evident, mai multe activităţi în care ne putem implica când ne referim la lucrarea misionară în general sau lucrarea misionară medicală, în special. Este, de asemenea, evident că sunt puÅ£ini cei care fac ceva concret (mai mult decât cuvinte) ÅŸi ca urmare rezultatele sunt cele care se văd.
      ÃŽntrucât sunt mulÅ£i  cei ce găsesc greÅŸeli în activitatea celor care lucrează, eu fac un apel (o invitaÅ£ie) tuturor celor care au bunăvoinţă, au capacităţi, au oarecare instruire în domeniul lucrării misionare medicale să-ÅŸi prezinte propunerile concrete însoÅ£ite de ofertele lor voluntare de-a lucra cel puÅ£in în domeniul propus de ei. Nădăjduiesc că în felul acesta vor fi mai mulÅ£i lucrători care să atragă criticile ÅŸi mai puÅ£ini critici care să scoată în evidenţă ÅŸi să amplifice părÅ£ile negative. ÃŽn acelaÅŸi timp nădăjduiesc că lucrarea, necesară a fi făcută acum, se va realiza.
lady gagaga
**
Browser: Firefox 3.6.11

View Profile
« Reply #19 on: 21 October 2010 - 11:19.07 »

Cred sincer ca,daca azi ne hranim cu lapte (si spiritual si fizic laugh )este doar pentru ca asa ne place!

trebuie sa tinem cont ca nici un copil nu se hraneste numai cu lapte pe tot parcursul stadiului copilariei,  oricat de mult i-ar placea, la un moment dat il va refuza pentru ca are nevoie si de altceva inafara de lichide ca sa se dezvolte normal.
 Cred ca bunicilor nostri si poate ca si parintilor nostri le -a priit laptele din scoala de sabat, poate ca nu si-au dat seama ca e doar lapte, cine stie,  dar mie una nu imi face bine, sincer nu ma vad peste 10 ani repetand aceleasi lucruri, in nici un caz, si cred ca nici un tanar cu mintea acasa nu isi doreste asa ceva, va fi un dezastru pentru intelect, spirit, o plafonare cumplita, mersul cu trasura intr-o lume care se misca inainte cu viteze ametitoare.
Si da, repetitia e mama invataturii, numai pana cand ai invatat lectia, dupa aceea te muti la alta lectie, o repeti si te muti la alta, o descoperire duce la alta descoperire, si lucrurile se tot schimba.
Pages: [1] 2 3 4   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR