ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 01:21.57 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: ce am putea intzelege prin "Numele Domnului" (Exod 34:5)...? Replies: 20 piece
Read 1800 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: ce am putea intzelege prin "Numele Domnului" (Exod 34:5)...?  (Read 1800 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Jozsi
Moderator
*

1 Ioan 4 : 7-10

Browser: Firefox 2.0.0.1

szantoiosif@hotmail.com
View Profile WWW Email
« on: 22 January 2007 - 05:25.13 »

Ganduri in vederea ajungerii la un posibil raspuns in ceea ce priveshte intrebarea lansata de un frate, pe grup, referitor la Exodul34:5
Imi aduc aminte ca aveam un fragment in lectinuni, cu ceva timp in urma, unde Ellen White scria ca "Numele Domnului este caracterul Sau". Tot dansa spunea in cel putzin 4 locuri ca "Legea lui Dumnezeu este o transcriere a caracterului Sau..."
    Cu-alte cuvinte Domnul ce a vrut sa le dea israelitzilor atunci??(exod 34:5)??? Pai exact ceea ce poate ca doreshte sa ne dea shi noua astazi... Numele Lui, adica, Caracterul Lui adica Legea Lui scrisa in inimi shi nu in cartzi sau doar in minte... Ori nu este tocmai asta neprihanirea Lui, adica, Caracterul Sau??? De ce suntem invitatzi in Apoc 3 : 18-20 sa primim haine albe???... Ce simbolizeaza acestea? a se citi apoc 19:8. Ce simbolizeaza uleiul? (vis-a-vis de "Uleiul" pe care D-l ni-l pune la dispozitzie, a se vedea articolul lui Alin de pe forum, despre Neprihanirea Lui Hristos)... In cele din urma, pentru mine personal tind sa cred ca toate aceste referintze se refera la acelashi lucru shi au de-a face, macar, cu acelashi lucru, adica cu Caracterul... e un lucru foarte la timp semnalat de catre fratele sau sora care a ridicat aceasta problema... intrucat "Domnul va veni atunci cand chipul Lui va fi reflectat in copiii Sai", adica in mine shi in tine... in afara de aceasta conditzie, putem intzelege lipsa neprihanirii lui Isus sau a Acestui Nume drept fiind echivalentul prezentzei pacatului(fiindca unde nu poate locui neprihanirea va locui pacatul), in viatza noastra sau... ma rog grosso modo spus "lipsa de caracter" sau cu alte cuvinte "shi nu shtii ca eshti ticalos nenorocit sarac orb shi GOL..." Iar daca stau sa ma gandesc bine, e shi mai important sa intzelegem ce inseamna sigiliul lui Dumnezeu... fiindca citim ca pe frunte cei sigilatzi vor purta Numele lui Dumnezeu... shi nu Sabatul asha cum tindem sa credem... sa aruncam o privire in trecut... cand Domnul, la Sinai, a vrut sa le aduca , sa le vesteasca israelitzilor "Numele Domnului"... pai care a fost reactzia lor pt moment... ??? Va aducetzi aminte?...-"..sa nu ne mai vorbeasca Domnul ci vorbeshtene tu(moise)..." De ce vroiau sa le vb Moise ?? pai tocmai fiindca le era frica... tocmai datorita lipsei Numelui Doomnului sau ma rog... cum vretzi sa-l numitzi a neprihanirii sau a caracterului Domnului in vietzile Lor. Ei aveau standardul lor de vietzuire, deci un standard propriu al neprihanirii... iar cand Dumnezeu a venit personal sa ishi prezinte standardul Sau de neprihanire, sa il prezinte in Spiritul shi puterea Lui , ei s-au inspaimantat, cerand sa le vb Moise ... Nu e clar ca le era frica de moarte shi din cauza asta au cerut sa NU le mai vorbeasca Domnul??? Pe de-o parte ma gandesc, ca acelashi lucru il cerem shi noi astazi uneori... sa ne vb "Moise" acolo unde D-l ar dori sa ne vorbeasca personal... deoarece caracterul sau numele Lui sau Duul Lui sau neprihanirea Lui... ne lipsesc!!! Nu de asta refuzam sa cerem sfat direct de la Domnul astazi oare? Shi neglijam legatura aia stransa intre noi shi El... de frica ca daca El ne va vorbi ne-ar spune cam muulte???? Cat de obijnuitzi shi deschishi suntem sa ii ascultam glasul in rugaciunile noastre...? efectiv sa ashteptam ca totul din minte shi din jur sa taca shi Dumnezeu sa mai apuce sa vorbeasca mintzilor noastre direct???nu doar sa il tot informam noi pe El... de parca nu ar shtii totul despre noi... Pe de alta parte ... experientza declaratziei de sigurantza personala (ideie interesanta vis-a-vis de "cea mai mare amagire"... subiect discutat undeva pe forum), aceasta experientza("vom pazi shi vom face TOOOOOOT CE A SPUS DOMNUL...") s-ar putea sa ne caracterizeze shi pe noi astazi... Intrucat nu intzelegem ce inseamna
a sta shi a-I asculta glasul sa ne vorbeasca..., El nu apuca sa ishi spuna Cuvantul lui personal shi direct sufletului, Cuvant care ne-ar transforma acest caracter, ar recrea Chipul Lui in noi, prin acest Cuvant, ci tot vrem a-i intreba oamenii despre datoria noastra de lucrare shi de viatza efectiva, shi tot cerem sfatul lor, sau gasim diferite alte metode, intzelegand ca "Moise" (posbil Ellen White) a fost chemat... pt misiunea sa ne tot vorbeasca (macar de l-am asculta pe acest Moise)... Nu e asha ca experientza lor a fost cam amara, la numai trei zile??? Se implinesc in acest an 119 ani de cand Domnul a trimis solia Intiparirii Caracterului Lui in noi... Peste tot auzim glasuri care ne spun sa faci aia sau nu trebuie sa faci cutare sau cutare Lucru...! Insa  aceste duceri in eroare constituie de fapt inconshtientza noastra despre lipsa noastra de Hristos shi de caracterul Lui astazi, adica de puterea de a infaptui acea serie de lucruri, la modul perfect!! Invatzaturile de la amvoane suna astfel shi oricine, daca il intrebi ca oare ce trebuie sa faci,  itzi va raspune sec sa faci shi sa nu faci... dar, de fapt tu nici nu potzi sa faci cutare shi cutare lucru ... iar de aici... dezamagirile , depresiile shi tot amalgamul de pacat shi de descurajare ce ne caracterizeaza azi... fiindca lipseshte esentza ... Locuirea Lui Hristos in noi shi a Caracterului Lui descris cu atata duioshie shi claritate in viatza printre putzinilor oameni care a fost transformati pe deplin de Dumnezeu.  Ma refer aici la un om care a intzeles simplul proces de transformare sau cum o numim noi "nashtere din nou", devenind astfel "cel mai bland om", adica ma refer la Moise: Exod 34 : 6-7, evenimentul a avut loc exact atunci cand Moise a fost chemat ca Domnul sa ii scrie pentru popor pe table de piatra , care este Numele sau, caracterul sau, standardul neprihanirii Sale... sau cum o numim noi' "Poruncile"...In fine... am vazut ca cu tablele date de Domnul, purtate dupa ei, in chivot, toata ziulica ... au pierit majoritatea nemantuitzi iar experientzele de dupa Sinai cand au murit muuultzi in pustie sunt groaznice shi de nedorit... cred, precum shi cele ulterioare cand tooot poporul Israel a fost parasit de Dumnezeu, cu exceptzia unei iesle umile, shi a unor pastori despre care la prima vista zicem ca habar n-aveau pe ce lume traiesc.
Secretull??? Moise fusese transformat de Dumnezeu, fiindca avea o relatzie de Prieten cu Dumnezeu de-adevaratelea... Stateau shi povesteau Unul cu celalalt, ca intre doi prieteni... smile literalmente! De ce...??? in timp ce ceilaltzi tocmai de jos de la baza muntelui se temeau sa nu cumva sa moara... cand le-a vorbit Dumnezeu??? Pai sincer... v-ar placea sa avetzi prieteni care doar sa va informeze... shi care sa va impuie mintea cu tot ce fac ei shi ce nu fac shi...etc, dar care ei sa nu va poata asculta deloooc??? Ce credetzi despre relatzia dintre noi shi Isus... cand El ne spune ca "Nu va mai numesc robi ci va numesc PRIETENI..." Nu e aceasta o invitatzie de a ne deschide catre El shi a-L asculta vorbindu-ne direct in minte shi-n INIMA??? ca intre prieteniii??? Cum L-a perceput Moise cel schimbat de Dumnezeu pe PRIETENUL sau?? de ce nu i-a fost frica shi de ce a putut suporta prezentza Lui??? Cum L-au perceput cei de jos pe Dumnezeu??? de ce le era frica?? de ce s-a jucat omul de-a vatzi ascunselea cu Dumnezeu pentru prima data in Eden??? Lucrurile stau pe cat se poate de simplu, cred... uitatzi-va ce a intzeles Moise despre Dumnezeu in Exod 34 : 6-7, atunci cand "Domnul i-a rostit Numele Domnului(exod 34:5)!!! Cat de mult am intzeles noi acest fundament , aceasta realitate a Caracterului Lui Dumnezeu???  Vorbim despre acelashi lucru shi atunci cand spunem "Iubirea lui Dumnezeu" sau Agape sau cum vretzi sa o mai numitzi, iar Spiritul profetic, prin definitzie arata ca "slava lui Dumnezeu este Caracterul Sau". Ori, ce a cerut Moise tocmai inainte de acest eveniment?? "Arata-mi Doamne SLAVA TA"!! de ce sa i-o arate?? pai cum?? nu era de-ajuns "sa pazeasca" shi "sa asculte" de ceea ce ii poruncea Domnul??? personal cred ca Nu, nu era de-ajuns, El a intzeles ca Dumnezeu shi toata religiunea constau intr-o descoperire uimitoare shi Personala, a Iubirii (care" se indura pana la mii de neamuri") adica a Caracterului Lui Dumnezeu, respectiv a Numelui Sau!!! Ne dorim shi noi ca shi Moise, dupa ce invatzam 40 de ani de la Domnul ... dar mai ales dupa ce am ratacit prin pustie 117 ani (de la data cand Spiritul Profetic spune ca ar fi trebuit sa vina), ne dorim noi o adevarata revelatzie shi descoperire personala a caracterului Lui shi a Lui personal , vietzilor noastre??? Cat este de echivalent caracterul nostru cu Caracterul lui Dumnezeu descris macar aici in Exod 34??? Cum am reactziona daca D-l ni s-ar prezenta personal sa ne vorbeasca(macar ca el tocmai doreshte sa povesteasca cu noi:"voi cina cu el shi el cu Mine")????????? sa ne reamintim cuvintele Domnului cu ceva mai tarziu decat momentele in care El S-a autodescris inaintea lui Moise: "NU VA MAI NUMESC ROBI CI VA NUMESC PRIETENI"! Suntem nishte robi??? care incercam sa tot pazim presciptzii shi legi shi care ne tot tavalim sub povaaara regulilor??? sau am stat in crapatura Stancii sa ii ascultam Glasul, in rugile noastre de dimineatza?? in fiecare zi??? shi sa ii auzim glasul, sa ni se descopere El personal??? sau ii dam in continuare rapoarte despre ceea ce am facut shi ceea ce nu am reushit sa facem, shi ne straduim sa-l toooot informam??? Ei bine, Prieteni dragi, Isus ne numeshte azi PRIETENI, "iar daca Fiul ne numeshte Prieteni, NU MAI SUNEM ROBI!!!" smile :D Suntem invitazi sa Il credem pe cuvant shi sa ne lasam transformatzi de Cuvantul Lui (adica chiar de Isus)., shi shtitzi proverbul : "spune-mi cu cine te imprieteneshti ca sa-tzi spun cine eshti..."... Speram, shi avem asigurarea clara ca Prietenia cu El nu da gresh in transformarea pe care ne-o produce in viatza... In special celor tineri, ash dori sa le propun ca Prietenia aceasta cu Isus sa fie vie.. shi nu doar un nume de adventist sau adventist-reformist ci caracterul Lui personal, in inima, Numele Lui pe fruntzile noastre, partashia adica timp petrecut la poveshti cu Prietenul nostru!!! Cand povesteshte un om de seama din societate cu noi, suntem tentatzi sa ii tzinem minte fiecare cuvintzel shi nu doar atat, ci ajungem sa ii copiem vorbele, gesturile shi actziunile shi atitudinile, intr-un mod instinctiv shi facil, fara sa mai trebuiasca sa ne spuna : vezi ma, fa asha sau nu fa asha, sau cutare lucru trebuie sa il faci, cutare nu trebui...! Nu va facetzi de rushine Prietenul, shi nu-L dezamagitzi! In palmele Sale ranite de semnele cuielor pe care i le-am batut, ne vom oglindi cu iubirea lui infinita, iar astazi, suntem echivalatzi cu aceasta iubire, in lucrarea pe care Isus o face in Sanctuarul din cer! Sa lasam iiile in contemplarea acestei Iubiri ca prin aceasta contemplare sa fim transformatzi(Ioan3). Cu mult drag, dintr-o inima tanara...
Report to moderator   Logged
Cristina
Browser: Firefox 3.6.13

View Profile Email
« Reply #1 on: 03 April 2011 - 02:55.46 »

Isus, Maestrul divin, a înălţat totdeauna Numele Tatălui Său ceresc. El i-a învăţat pe ucenici să se roage: " Tatăl nostru care eşti în ceruri, sfinţească-Se Numele Tău" (Mat. 6,9). Şi nu trebuia ca ei să uite să recunoască: "A Ta este... slava" (Mat. 6,13). Atât de atent a fost Marele Vindecător să îndrepte atenţia de la Sine la Izvorul puterii Sale, încât mulţimea uimită, "când a văzut că muţii vorbesc, ciungii se însănătoşează, schilozii umblă şi orbii văd", nu L-au preamărit pe El, ci au slăvit pe Dumnezeul lui Israel (Mat. 15,31). În rugăciunea minunată pe care Hristos a înălţat-o chiar înainte de răstignirea Sa, a spus: " Te-am proslăvit pe pământ... Proslăveşte pe Fiul Tău", Se ruga El, "ca şi Fiul Tău să Te proslăvească pe Tine". "Neprihănitule Tată, lumea nu Te-a cunoscut, dar Eu Te-am cunoscut şi aceştia au cunoscut că Tu M-ai trimis. Eu le-am făcut cunoscut Numele Tău şi li-L voi mai face cunoscut, pentru ca dragostea cu care M-ai iubit Tu să fie în ei, şi Eu să fiu în ei" (Ioan 17, 1.4.25.26).
"Aşa vorbeşte Domnul: înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui. Cel ce se laudă, să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte,
{PK 70}
Davieboy
**

Browser: Firefox 9.0.1

View Profile Email
« Reply #2 on: 21 January 2012 - 07:25.45 »

Cu-alte cuvinte Domnul ce a vrut sa le dea israelitzilor atunci??(exod 34:5)??? Pai exact ceea ce poate ca doreshte sa ne dea shi noua astazi... Numele Lui, adica, Caracterul Lui adica Legea Lui scrisa in inimi shi nu in cartzi sau doar in minte...

si totusi... care e numele "domnului" ?

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Catalin
*
Browser: MSIE 9.0

View Profile Email
« Reply #3 on: 25 January 2012 - 09:37.32 »

Moise a zis lui Dumnezeu: „Iată, când mă voi duce la copiii lui Israel şi le voi spune: „Dumnezeul părinţilor voştri m-a trimis la voi”; şi mă vor întreba: „Care este Numele Lui?” Ce le voi răspunde?” Dumnezeu a zis lui Moise: „Eu sunt Cel ce sunt.” Şi a adăugat: „Vei răspunde copiilor lui Israel astfel: „Cel ce Se numeşte „Eu sunt”, m-a trimis la voi.” (Exodul 3:13-14)
Iacov L-a întrebat: „Spune-mi, Te rog, numele Tău.” El a răspuns: „Pentru ce Îmi ceri numele?” Şi l-a binecuvântat acolo. (Geneza 32:29)
Nu cred că e bine să ne ocupăm timpul de lucruri care nu ne sunt descoperite. Se face multă discuție în ultima vreme în jurul naturii lui Dumnezeu, si a numelui Său. Dar toate aceste discuții nu duce decât doar la lipsa respectului față de Creatorul nostru dacă mai credem asta. Trebuie să înțelegem că totuși suntem ființe marginite și nu trebuie să-L coborâm pe Dumnezeu la nivelul nostru.
Catalin
*

View Profile Email
« Reply #4 on: 25 January 2012 - 09:48.13 »

Referitor la întrebarea ce am putea înțelege prin ,,Numele Domnului,,:
„Domnul este încet la mânie şi bogat în bunătate, iartă fărădelegea şi răzvrătirea; dar nu ţine pe cel vinovat drept nevinovat şi pedepseşte fărădelegea părinţilor în copii până la al treilea şi al patrulea neam. (Numeri 14:18)
Nu mai vorbiţi cu atâta îngâmfare, să nu vă mai iasă din gură cuvinte de mândrie; căci Domnul este un Dumnezeu care ştie totul, şi toate faptele sunt cântărite de El. (1 Samuel 2:3)
Căci Domnul este drept, iubeşte dreptatea, şi cei neprihăniţi privesc faţa Lui. (Psalmi 11:7)
Domnul este aproape de cei cu inima înfrântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit. (Psalmi 34:18)
Domnul este îndurător şi milostiv, îndelung răbdător şi bogat în bunătate. (Psalmi 103:8)
Căci Domnul Dumnezeul vostru este Dumnezeul dumnezeilor, Domnul domnilor, Dumnezeul cel mare, puternic şi înfricoşat, care nu caută la faţa oamenilor şi nu primeşte daruri; (Deuteronomul 10:17)
Şi noi am cunoscut şi am crezut dragostea pe care o are Dumnezeu faţă de noi. Dumnezeu este dragoste; şi cine rămâne în dragoste rămâne în Dumnezeu, şi Dumnezeu rămâne în el. (1 Ioan 4:16)
ionel
**

View Profile
« Reply #5 on: 26 January 2012 - 00:11.42 »

Numele Domnului este IEHOVA.
lady gagaga
**
Browser: Chrome

View Profile
« Reply #6 on: 26 January 2012 - 13:52.09 »

Dar toate aceste discuții nu duce decât doar la lipsa respectului față de Creatorul nostru dacă mai credem asta. Trebuie să înțelegem că totuși suntem ființe marginite și nu trebuie să-L coborâm pe Dumnezeu la nivelul nostru.

suntem atat de marginiti pe cat vrem noi personal sa fim, Dumnezeu a pus in noi capacitati infinite, miliarde de neuroni cu care putem face conexiuni, gandi rational si logic. Depinde de fiecare in parte daca va realiza cat de mult poate face cu ceea ce a primit sau va baga capul in nisip precum strutul.

Catalin
*

View Profile Email
« Reply #7 on: 26 January 2012 - 17:53.05 »

De cele mai multe ori acestă gândire (rațională și logică), așa cum zici tu, duce la ateism și nebunie.
Căci înţelepciunea lumii acesteia este o nebunie înaintea lui Dumnezeu. De aceea este scris: „El prinde pe cei înţelepţi în viclenia lor.” (1 Corinteni 3:19)
Dacă am folosi măcar puțin din neuronii dați noua de Dumnezeu, am recunoaște nimcnicia noastră, am pune mâna la gură și am tăcea.
Dacă mândria te împinge la fapte de nebunie şi dacă ai gânduri rele, pune mâna la gură: (Proverbe 30:32)
Neamurile vor vedea lucrul acesta şi se vor ruşina, cu toată puterea lor; vor pune mâna la gură şi îşi vor astupa urechile. (Mica 7:16)
lady gagaga
**
Browser: Chrome

View Profile
« Reply #8 on: 26 January 2012 - 18:35.46 »

am impresia ca mai mult lipsa de logica si ratiune din bisericile actuale, lipsa de comunicare reala intre tineri si mai marii bisericii transforma oamenii in personaje sinistre gen davieboy. Cred ca cei mai multi atei sau razvratiti (pentru ca nu sunt sigura totusi ca davie e un ateu) au fost candva membri devotati ai bisericii care s-au dezgustat de sistem si de tot ce inseamna religie si au cautat raspunsuri in alta parte.
Cristina
Browser: Firefox 8.0

View Profile Email
« Reply #9 on: 26 January 2012 - 21:35.36 »

De cele mai multe ori acestă gândire (rațională și logică), așa cum zici tu, duce la ateism și nebunie.

E corect ca intelepciunea omeneasca duce la nebunie... insă este o greşeală să te opreşti aici si sa spui ca nu am nevoie sa stiu multe caci tot nebun pina la urma voi deveni...
Deaceea pentru ca omul sa n-ajunga la nebunie, ne este dat Cuvintul, Cel care trebuie sa creasca in noi iar ratiunea noastra sa se micsoreze, sa gindim cu mintea Lui, sa-L cunoaştem tot cu mintea Lui, atit cit incape in noi ne este indeajuns...

In 17:3   Şi viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu.
Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #10 on: 26 January 2012 - 22:27.59 »

pentru moment, sa pretindem ca ti-as da dreptate si ala e numele Creatorului, de ce il numiti Domn, Dumnezeu, sau chiar Isus Christos ?

Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #11 on: 27 January 2012 - 02:12.22 »

am impresia ca mai mult lipsa de logica si ratiune din bisericile actuale, lipsa de comunicare reala intre tineri si mai marii bisericii transforma oamenii in personaje sinistre gen davieboy. Cred ca cei mai multi atei sau razvratiti (pentru ca nu sunt sigura totusi ca davie e un ateu) au fost candva membri devotati ai bisericii care s-au dezgustat de sistem si de tot ce inseamna religie si au cautat raspunsuri in alta parte.
...in schimb eu nu sunt sigur daca tu esti barbat sau femeie. vorbesti de persoana ta precum ai fi una, dar iti lipseste naivitatea feminina si nu pari nici prea derutata (precum "Cristina"), sau nick-ul tau cu care te afisezi aici e cu talc?

fapt divers: lady gaga e hermafrodita

Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #12 on: 27 January 2012 - 16:13.19 »

pentru moment, sa pretindem ca ti-as da dreptate si ala e numele Creatorului, de ce il numiti Domn, Dumnezeu, sau chiar Isus Christos ?
Ionele, iti astept raspunsul...de ce il numesti pe Creator, domn, sau dumnezeu...de ce il numesti isus christos.

Haide sa descoperim daca voi sunteti "ramasita", sau doar "pleava" !!! ... asta doar daca nu ti-e teama de ceea ce vei descoperi ...

Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #13 on: 27 January 2012 - 16:28.20 »

E corect ca intelepciunea omeneasca duce la nebunie... insă este o greşeală să te opreşti aici si sa spui ca nu am nevoie sa stiu multe caci tot nebun pina la urma voi deveni...

uitasem sa-i raspund lui Catalin la comentariul absurd care l-a facut (pastorul asta pare picat din Luna)
Probabil ca el promoveaza o a 11-a porunca: ”sa nu gandesti!”

ionel
**

View Profile
« Reply #14 on: 27 January 2012 - 17:36.16 »

Vreau sa fac o corectura ; Numele TATALUI (Dumnezeu) este IEHOVA. Numele Fiului inainte de intrupare nu-l stiu.Cand era pe pamant era ISUS. Evreii faceau o distinctie si pe Fiul il numeau Adonai (nu sunt sigur)
Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #15 on: 28 January 2012 - 14:37.15 »

Vreau sa fac o corectura ; Numele TATALUI (Dumnezeu) este IEHOVA. Numele Fiului inainte de intrupare nu-l stiu.Cand era pe pamant era ISUS. Evreii faceau o distinctie si pe Fiul il numeau Adonai (nu sunt sigur)
totusi, eviti sa-mi raspunzi la intrebarea: 

de ce il numesti pe Creator, domn, sau dumnezeu...?

ionel
**
Browser: MSIE 8.0

View Profile
« Reply #16 on: 28 January 2012 - 18:37.08 »

totusi, eviti sa-mi raspunzi la intrebarea: 

de ce il numesti pe Creator, domn, sau dumnezeu...?
  In Biblia de Cornilescu , gasim expresia de DOMNUL DUMNEZEU sau de DUMNEZEU care face referire la TATAL care este de fapt si CREATORUL. La lucrarea de creatie a participat si FIUL care mai este numit si DOMN. In 1Cor.8;6 ap. Pavel ne  spune;..."nu este decat un singur Dumnezeu :Tatal,.....si un singur Domn: Isus Hristos "
Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #17 on: 28 January 2012 - 20:02.06 »

In Biblia de Cornilescu , gasim expresia de DOMNUL DUMNEZEU sau de DUMNEZEU care face referire la TATAL care este de fapt si CREATORUL."
.. aici vroiam sa ajungi.
Nu stiu daca esti constient, dar Cornilescu a folosit biblia tradusa de King James (o traducere in engleza) pentru a traduce biblia care o posezi tu.
Am sa revin in putin timp si sa explic in mod amanuntit de ce intreaga lume crestina il venereaza pe Baal, adica pe Satana, fiind deplin incredintati ca ii slujeste adevaratului Creator.

"La lucrarea de creatie a participat si FIUL care mai este numit si DOMN. In 1Cor.8;6 ap. Pavel ne  spune;..."nu este decat un singur Dumnezeu :Tatal,.....si un singur Domn: Isus Hristos "
Gresesti. A participat Cuvantul Creatorului. Textul biblic (dupa traducerea Cornilescu) spune ca:

"La inceput era Cuvantul, si Cuvantul era cu Dumnezeu*, si Cuvantul era Dumnezeu"* pentru ca apartinea de persoana lui Dumnezeu![/i]* Cuvantul nu e nimic altceva decat decat ceea ce-ti descrie DEXonline.ro a fi, adica verbalizarea, sau actul vorbirii Creatorului. Cuvantul a devenit persoana atunci cand a fost transformat in om. Creatorul nu are un fiu in acelasi sens in care eu si tu putem avea fii. Nu stiu daca realizezi, dar si eu, si tu, si fiecare interlocutor de aici de pe forum, suntem fiii aceluasi Creator. Creatorul e UNUL, indiferent daca te i referi ca "Tatal", "Fiul", sau "Duhul Sfant".

* = Traducere gresita. Numele Creatorului nu e nici "Domn", nici "Dumnezeu", nici "Isus Christos" !!!

Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #18 on: 29 January 2012 - 18:34.13 »

Ionele, va trebui sa-ti faci studiile de unul singur pt ca asta e ultimul post al meu aici. Va las in plata Domnului vostru caruia va inchinati, dar probabil ca la judecata de apoi o sa descoperiti (prea tarziu) ca defapt voi, si restul lumii va inchinati lui Baal, nu Creatorului.

Pentru a te ajuta in studiu:

Pe scurt:
Baal, sau Ba'al este un cuvant aramaic si inseamna idol, sau cal
gaseste un dictionar englez/englez (www.merriam-webster.com) si o sa realizezi ca Baal este tradus Lord
Lord este tradus Dumnezeu in limba romana. Numele Lui a fost inclocuit in intreaga biblie cu numele unui idol si defapt voi va rugati idolului in fiecare data cand ii pronuntati numele de Dumnezeu, Domn, Isus Christos, etc, etc.

Ca si cum eu ti-as inlocui numele tau cu "Geolgău", si as fi intitulat mesajul asta "mai Geolgău" - ceea ce ar insemna ca ori mas adresa altcuiva, ori mas adresa tie in forma de batjocora.

Biblia voastra e alterata. Contine texte adaugate (ex: texte ca 1 Ioan 5:7, sau Marcu 16:9-20 sunt plasate in paranteza. unelea biblii contin mesajul asta dar e in paranteza, altelea nu il constin deloc...si nu sunt doar astea doua, mai sunt si altelea), contine greseli de traducere, si greseli plasate in mod intentionat. Poate o sa gandesti ca asta nu e posibil. Daca nu ar fi, Creatorul nu ar fi avertizat impotriva acestui act.
Creatorul e UNUL, nu impartit in 3 persoane divine, pt ca 3 persoane divine = 3 zei !!!

Traditia si modul in care restul lumii se aduna in biserici este una pagana, si paganii aveau dumnezei, temple, faceau sacrificii si donatii monetare. templul israelit a fost desfiintat si altul nu a fost creat, si singurul nostru păstor este Dumnezeu.

Dar pentru ca voi nu detineti adevarul complet asa cum sugerati, si pentru ca nu sunteti ramasita, ci doar pleava, nu puteti contra-argumenta nici una din acuzatiile aduse de mine aici, in schimb va folositi de arma prostului...stergeti si mutati tot ceea ce nu va convine ca sa nu va expun in vazul tuturor, asa ca am sa va las sa va mancati mucii unii altora in continuare pentru ca asta e tot ce faceti aici, pt ca vad ca orice hula, daca e facuta in mod pasnic aici la voi, ea e acceptata.

Cristina
Browser: Firefox 8.0

View Profile Email
« Reply #19 on: 29 January 2012 - 20:03.17 »

" Creatorul nu are un fiu in acelasi sens in care eu si tu putem avea fii.

Cum nu are Creatorul Fiu? De ce trebuie sa acceptăm o declaraţie ce nu apare nicaieri in Biblie şi sa ignorăm pe aceia care are destul de multe dovezi...

Nu stiu daca realizezi, dar si eu, si tu, si fiecare interlocutor de aici de pe forum, suntem fiii aceluasi Creator.

Da suntem fii, dar mai stai puţin... insă cum am devenit fii????? datorită Cui???

Ef 1:4   In El, Dumnezeu ne-a ales inainte de intemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană inaintea Lui, după ce, in dragostea Lui,
Ef 1:5   ne-a randuit mai dinainte să fim infiaţi prin Isus Hristos, după buna plăcere a voiei Sale,

Gal 3:26   Căci toţi sunteţi fii ai lui Dumnezeu, prin credinţa in Hristos Isus.

1In 3:1   Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl, să ne numim copii ai lui Dumnezeu!

Este foarte clar şi uşor de inţeles pentru cei ce vor sa cunoască adevărul..! Noi suntem fii doar prin Adevăratul Fiu şi Singurul născut din Tatăl

Gal 4:6   Şi pentru că sunteţi fii, Dumnezeu ne-a trimis in inimă Duhul Fiului Său, care strigă: „Ava”, adică: „Tată!”

Cine îl are pe Fiul în inimă este Fiu!!!
Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR