ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 01:16.53 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Educatia religioasa a copiilor-datorie sfanta sau neurolavaj? Replies: 27 piece
Read 2861 times 0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Educatia religioasa a copiilor-datorie sfanta sau neurolavaj?  (Read 2861 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.8

View Profile WWW Email
« Reply #20 on: 01 September 2010 - 22:24.57 »

Vreau o educ pe fetita noastra in cel mai inalt nivel atat spiritual cat si intelectual, dar totusi vreau sa invete independenta in gandire, sa ia singura hotararile importante in viata, sa nu se lasa influentata de oameni, sa aiba principii bine stabilite si curate etc.

Mse, ca sa invete independenta in gandire, trebuie sa fii tu independenta in gandire. Daca tu te lasi influentata de ce zic oamenii, si ea va face la fel, si tot asa...educatia copiilor nostri incepe cu educatia noastra, ce sa mai... In rest, sa-ti ajute Dumnezeu sa-ti indeplinesti dorintele cu fetita ta.
  Mi-a placut mult ideea ca cu jucariile diferite in sabat. N-o mai auzisem, si e tare interesanta. Asa, vedeti ca se poate? In loc sa negam copilului ceva, si el sa il doreasca lucrul interzis si mai tare, mai bine ii dam altceva in loc care sa-i distraga atentia dela obiectul(dorinta) interzisa.
  Chestia cu cititul cu voce tare e iarasi laudabila, dar nu mai mult de 5-10 minute la o varsta frageda. Eu i-am dat fetitei mele un joc cu litere si numere si invatase sa le potriveasca foarte bine cand avea doar 1 an si jumatate. Totul cere timp si rabdare din partea noastra, dar investitia in copii e cea mai rentabila din lume. Incepand de la 3 ani e bine sa incercati sa faceti si puzzle sau logo mai complicate, iar la fiecare reusita e binevenita o recompensa, ca sa fie stimulati.
Report to moderator   Logged

dianagornet
**

Mai bine să greșim de partea milei

Browser: Chrome

View Profile
« Reply #21 on: 04 September 2010 - 13:04.21 »

Îmi aduc aminte de o întâlnire Care a atins și această temă Cum să faci special Sabatul pentru un copil? Au mai fost spuse câteva idei atunci:

1. să-i oferi cadoul de care avea nevoie (haine, cărți, etc) în Sabat (pe cât posibil)
2. să cânți mai mult decât în zilele celelalte
3. să-i descoperi cu o expresie de încântare ceva nou din creația lui Dumnezeu (pasăre, plantă, insectă)
4. o vizită la o familie mai săracă, unde poate oferi o jucărie de-a lui, sau dacă preferă, niște felicitări,etc, făcute de el.

Ca principiu general, cred că ce place mai mult copilului în general, aceea trebuie făcut, dându-i-se o orientare profund spirituală. Exemplu: dacă îi place să picteze, nu cred că e greșit să facă o imagine cu noul pământ unde să fie el și copilul vecinului - prietenul lui.

Despre îngeri și comportamentul copilului:
Eu chiar cred că Dumnezeu și îngerii se întristează când avem un comportament nepotrivit.
Dar, gândesc că e mai bine să spunem copilului cât de bucuros e îngerul când micuțul a făcut ceva frumos, iar când ia mai greu decizia să facă ceva bun, să îl întrebăm pe copil cum crede că se simte prietenul lui, îngerul.
dianagornet
**

Mai bine să greșim de partea milei

Browser: Chrome

View Profile
« Reply #22 on: 04 September 2010 - 13:07.27 »

AM gasit un documentar crestin despre educatia copilului. Am vizionat decat episodul asta cu disciplina. Din pacate este doar in spaniola. Sorry. http://www.youtube.com/watch?v=WZXt472Vjww

L-am văzut, mi-a plăcut.
MSe

Browser: MSIE 8.0

emy_nem_21
View Profile
« Reply #23 on: 08 September 2010 - 18:34.05 »

Mse, ca sa invete independenta in gandire, trebuie sa fii tu independenta in gandire. Daca tu te lasi influentata de ce zic oamenii, si ea va face la fel, si tot asa...educatia copiilor nostri incepe cu educatia noastra, ce sa mai...

Eu sunt o fire independenta, cateodata si prea independenta, nu prea m-am lasat influentata in nici un domeniu al vietii, cu toate ca am fost crescuta in familie reformista, parintii mei chiar daca nu au fost de acord cu faptele mele, dar imi respectau alegerile, si atunci cand nu erau tocmai bune. Si eu cred la fel, ca exeplul nostru conteaza cel mai mult pentru copii nostrii.

"Vreau sa cunosc gandurile Lui Dumnezeu; restul sunt detalii." (Albert Einstein)

www.ZambetDeCopil.com
MSe

Browser: MSIE 8.0

emy_nem_21
View Profile
« Reply #24 on: 09 September 2010 - 18:15.23 »

Zilele trecute am citit ceva ce stiam deja ... dar care m-a sensibilizat parca si mai mult de data aceasta, referitor la cum ii invatam pe copii increderea in noi, si paralel cu aceasta credinta in Dumnezeu. (poate se abata un pic de la tema topicului dar mi s-a parut interesant si e bine de stiut)

1. Intotdeauna spune-i copilului adevarul si nu-l minti niciodata.

Nu-i spune niciodata de exemplu ca pisica este in copac ca sa il faci sa nu mai planga, sau sa ii spui ca sageata nu ucide, cand stii bine ca nu-i asa. Cand plecati de acsa, nu dispareti pur si simplu. Anuntati copilul si prcizati ora cand va intoarceti.

Exemplu: Copilul nu vrea sa stea la scoala de sabat singur, are doar 3 anisori. Daca mama inceraca sa plece, copilul incepe sa planga si sa se agate de ea. asa ca mama intr-o dimineata de sabat se furiseaza si tiptil fuge din sala unde se desfasoara scoala de sabat. Dupa cateva minute fetita vede ca mamica nu mai este si a inceput sa tipe. Nimeni nu a putut s-o linisteasca si in final instructoarea a chemat-o pe mami. Sabatul urmator, copilul nici macar nu a vrut sa intre pe usa unde se tinea Scoala de Sabat. 

2. Tineti-va promisiunile.
A respecta promisiunile facute este o parte viatala pentru a-l invata pe copil sa aiba incredere. Fii atent la ce promiti ca sa poti implini.

3. Cand ai spus ceva asa sa ramana

Cand i-ai spus copilului ca daca nu mananca tot nu va primi desert, fa asa cum ai spus. Daca i-ai spus ca nu il scoti afara pentru comportamentul sau, atunci fa asa cum ai spus.
Daca ii promiti ca il duci in parc, tine-te de cuvant.

4. Sustine-ti copilul totdeuna

Nu-l ironiza, nu-l mustra in fata altora, nu-i reaminti greselile pe care le-a facut, ascuta-i parerea, cand iti spune ca cineva s-a cmportat urat cu el, anlizeaza situatia.
Toate aceste actiuni il vor convinge ca esti vrednic de incredere. VA STI CA ESTI TOTDEUNA DE PARTEA LUI.

5. Spuneti-i copilului ca ai incredere in el.

Ai incredere in fiul, fiica ta ca va face ceea ce este bine si comunica-i aceasta, in loc sa-i spui ca nu crezi ca a lua o decizie buna.

6. Invata copilul cand sa nu aiba incredere.

Daca vei sublinia raul din lumea care ne inconjara spunandu-i ca nimeni nu etse demn de incredere, risti sa provoci un mare rau, facandu-l incapabil sa iaba incredere in cineva, inclusiv in Dumnezeu. Trateaza acest subiect cu o deosebita atentie.

"Vreau sa cunosc gandurile Lui Dumnezeu; restul sunt detalii." (Albert Einstein)

www.ZambetDeCopil.com
ktalina27
**

View Profile WWW
« Reply #25 on: 11 September 2010 - 22:43.06 »

Dupa cum vad majoritatea copiilor sunt mici (0-5 ani), dar ce facem cand incep sa fuga in biserica? E voie sa deseneze in biserica? Eu cel putin imi aduc aminte ca nu aveam voie. Cum ii invatam sa stea la altarul familiar?
Scrisoarea lui EGW mi sa parut potrivita pt nivelul de intelegere al copiilor mici.
Am mai aflat ceva saptamana asta, conteaza foarte mult ce temperament are copilul. Ceea ce poate functiona pentru unii copii, este nepotrivit pentru altii. Cain si Abel, Esau si Iacov au primit aceleasi invataturi, au trait in acelasi mediu si totusi fiecare a ales sa mearga pe alt drum.

Cine e in pas cu moda, nu va fi niciodata in pas cu Dumnezeu
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.9

View Profile WWW Email
« Reply #26 on: 12 September 2010 - 01:24.15 »

Foarte bine pui problema aici, Ktalina. Si chestia cu temperamentul este superimportanta, chestie pecare Egw nu o cunostea atunci cand si-a scris indrumarile adresate parintilor despre educatia copiilor.  Cat despre dilemele tale, eu niciodata nu as interzice copilului meu ceva care nu-i aduce vatamare intelectuala si corporala, nici macar intr-o zi de sabat sau in biserica. Ce e rau daca copilul tau deseneaza? Asa i se dezvolta imaginatia...las-o sa deseneze.  Daca baietelul vrea sa se joace cu masinute, lasa-l sa se joace, e doar un copil, oameni buni.
   Libertate, apreciati cuvantul asta? Si daca Dumnezeu ne da toata libertatea sa facem ce vrem, noi de ce n-am da-o copiilor nostri? Si nu vorbesc aici despre libertatea de a ramane acasa si parintii la biserica. O libertate bine inteleasa si aplicata...Ganditi-va la asta aoridecateori doriti sa impuneti ceva copiilor, fie si ceva bun.
   Cat despre altarul familiar, daca tot il mai faceti, faceti-l sa fie ceva distractiv, atragator pentru copii. Nu cititi sobru niste versete ca musulmanii rugaciunea de la ora 14. Lasati-l pe copil sa participe, sa se implice. ALTFEL totul e plictiseala ptr el. Si apropo de plictiseala, copiii pana in 5 ani nu pot fi atenti la un lucru mai mult de 3 minute. S-a constatat stiintific ca creierul lor nu poate acumula informatie decat in reprize, de aceea par asa de...zmaciti si plini de energie. Fetita mea se plictisea la documentare dupa 4-5 minute, desi erau foarte captivante cu ursi si delfini...insa cand ma jucam cu ea jocuri logice cu litere si cifre, statea si o jumatate de ora. Deci totul tine de implicare, asta e concluzia pe care am tras-o si eu.

Cat despre temperamentele copiilor si masurile ce trebuiesc adoptate, aici trebuit citit mult de parinti si exercitata foarta multa rabdare. Daca copilul este plin de energie, niciodata nu-l veti transforma intr-un bibelou si nici invers.

ktalina27
**

View Profile WWW
« Reply #27 on: 12 September 2010 - 13:49.43 »

Eu as vrea sa il invat fara jucarii in Sabat. De ce? Pt ca sa stie ca e o zi speciala. Mi se pare foarte buna ideea de a ma juca eu cu el, sa petrec mai mult timp cu el. Daca el se joaca la fel ca in celelalte zile, cand va ajunge mare nu i se va parea nimic ciudat sa faca lucruri pe care le face in cursul saptamanii. Eu cel putin asa vad lucrurile, fiecare face cum vrea  smile

Cine e in pas cu moda, nu va fi niciodata in pas cu Dumnezeu
Pages: 1 [2]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR