ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 01:08.37 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Cine e MÂNTUIT? Replies: 20 piece
Read 2122 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Cine e MÂNTUIT?  (Read 2122 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dianagornet
**

Mai bine să greșim de partea milei

Browser: Chrome

View Profile
« on: 25 July 2010 - 11:43.29 »

Vor fi mântuiți și cei din alte religii (vă rog specificați dacă are imoportanță: creștinism, iudaism, islam, hinduism, budism, etc) ?

Dacă da, ce sens mai are evanghelizarea păgânilor?
Dacă nu, este Dumnezeu drept? De ce nu le acordă și lor o șansă?

(Ideea acestui topic mi-a venit vizionînd  emisiunea Oameni & Perspective - Soarta necreÈ™tinilor. se poate urmări pe net http://oamenisiperspective.com/video/ )
Report to moderator   Logged
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #1 on: 25 July 2010 - 12:43.09 »

Eu cred că vor fi mântuiţi şi dintre cei de alte religii cei care au trăit conform cu lumina primită (chiar dacă puţină).

dianagornet
**

View Profile
« Reply #2 on: 25 July 2010 - 12:50.00 »

benibuzdugan
*
Browser: Firefox 3.6.8.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: 25 July 2010 - 13:16.44 »

Are sens, pentru că majoritatea copiilor lui Dumnezeu ce vor fi mântuiţi se află în "Babilon"
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #4 on: 25 July 2010 - 14:42.26 »

Pregătirea unui popor sfânt care să fie în viaţă la Revenirea lui Isus.

Şi dacă nu am vedea un sens, e poruncă dată de Dumnezeu.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #5 on: 25 July 2010 - 15:20.17 »

Şi dacă nu am vedea un sens, e poruncă dată de Dumnezeu.

Nu cred că Dumnezeu doreste să ascultăm fără a vedea vreun sens. El colaborează cu rațiunea noastră.
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.8

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: 25 July 2010 - 20:26.20 »

Opinia mea e ca vor fi mantuiti miliarde de oameni  in total si milioane de oameni din ultima generatie. Imi bazez afirmtiile pe dimensiunile astronomice ale cetatii noului Ierusalim( un cub cu latura de 2225 de km parcahttp://en.wikipedia.org/wiki/New_Jerusalem#Geometry in care ar fi suficient loc ca sa incapa toti oamenii care au trait vreo data pe pamant). Apoi pe unele versete biblice si nu in ultimul rand pe caracterul lui Dumnezeu care este dragoste infinita, nepartinitoare.
   Ascultati:"Caci fagaduinta aceasta este pentru voi, pentru copiii vostri si pentru toti cei ce sunt departe acum, in oricat de mare numar ii va chema Domnul Dumnezeul nostru." (Fapt.2:39)

Din punct de vedere matematic(ghita, aici chiar poti sa ne ajuti) este imposibil evanghelizarea fiecarei fiinte umane de pe Terra. Ritmul demografic al planetei http://en.wikipedia.org/wiki/World_population nu tine pasul cu cel mai alert ritm de evanghelizare posibil. Si chiar daca ar fi sa zicem ca face Domnul o minune si afla toti evanghelia concomitent(cea ce e f posibil cu avansul tehnologic) ce ne facem cu cei care au murit si n-au auzit niciodata de Hristos si Dumnezeu? Ei sunt dezavantajati din start. Si n-ar fi corect ca sa lipseasca din cer doar din cauza absentei informatiilor.

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #7 on: 25 July 2010 - 20:58.17 »

Din punct de vedere matematic(ghita, aici chiar poti sa ne ajuti) este imposibil evanghelizarea fiecarei fiinte umane de pe Terra. Ritmul demografic al planetei http://en.wikipedia.org/wiki/World_population nu tine pasul cu cel mai alert ritm de evanghelizare posibil. Si chiar daca ar fi sa zicem ca face Domnul o minune si afla toti evanghelia concomitent(cea ce e f posibil cu avansul tehnologic) ce ne facem cu cei care au murit si n-au auzit niciodata de Hristos si Dumnezeu? Ei sunt dezavantajati din start. Si n-ar fi corect ca sa lipseasca din cer doar din cauza absentei informatiilor.

Matematica nu-L împiedică pe Cel Atotputernic. Ce la oameni e cu neputinţă, la Dumnezeu se poate.

Absenţa informaţiilor = vremurile de neştiinţă, nu? Şi Dumnezeu nu ţine seama de ele.

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #8 on: 25 July 2010 - 21:13.45 »

Nu cred că Dumnezeu doreste să ascultăm fără a vedea vreun sens. El colaborează cu rațiunea noastră.

De acord, dar cred că există şi lucruri care nu le putem înţelege pe deplin (din cauza limitărilor noastre), dar le primim prin credinţă.

De exemplu: "nici un om, oricât de onorat de Cer, n-a ajuns la o înţelegere deplină a marelui Plan de Mântuire sau chiar la o pricepere desăvârşită a intenţiei divine din lucrarea timpului său." (EGW - Marea luptă - Lumină prin întuneric, pag. 342)

Un alt exemplu: Mi-a plăcut o predică a fratelui Coman... Zicea că nu ar trebui să ne facem niciodată timp să ne întrebăm de ce e păcat ceea ce Dumnezeu numeşte păcat.

Şi alfabetul îl primim prin credinţă (cunoaştere prin credinţă)... Dacă ar cere cineva să i se demonstreze că A este A, ş.a.m.d... nu ar ajunge probabil să citească niciodată.

RaÅ£iunea e bună, dar la locul ei.  smile

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #9 on: 25 July 2010 - 22:24.48 »

De acord! Axiomele nu au nevoie de demonstratii. DAr dacă se cere o alegere din partea mea, trebuie să stiu de ce aleg.
dianagornet
**

View Profile
« Reply #10 on: 25 July 2010 - 23:36.17 »

Pregătirea unui popor sfânt care să fie în viaţă la Revenirea lui Isus.

Ești econom la cuvinte!

Vrei să spui că poporul pregătit pentru Isus să fie cât mai mare?
Dar dacă Isus e bucuros să-i primească pe oameni în funcție de sinceritatea trăirii la nivelul cât au cunoscut (cum spuneai într-o postare anterioară), atunci nu numărul e important pentru El, și nici atât de mult ce cred anume (cât de aproape de perfecțiune e adevărul pe care îl cred.).
dianagornet
**

View Profile
« Reply #11 on: 25 July 2010 - 23:46.27 »

Are sens, pentru că majoritatea copiilor lui Dumnezeu ce vor fi mântuiţi se află în "Babilon"
17

benibuzdugan, nu prea înțeleg! Păi dacă majoritatea copiilor lui Dumnezeu ce vor fi mântuiţi se află în "Babilon", înseamnă ... creștinii care se nasc în familii creștine nu prea au șanse la mântuire??!

Sau ai vrut să spui majoritatea copiilor lui Dumnezeu ce vor fi mântuiţi se va afla în "Babilon"?
Dar nici așa nu înțeleg. Dacă la momentul venirii lui Isus majoritatea celor mântuiți nu face parte din AZS, atunci ar trebui să-i lăsăm liniștiți în afara bisericii că vor avea șanse mai mari, nu?!
 7

Ei, să nu mă luați drept Toma necredinciosul, că și eu cred cuvintele Mergeți în toată lumea..., dar hai să descoperim mai multe motive.

Unii chiar nu se jenează să afirme că motivația lor e să aibă cât mai multe steluțe în coroană. Le apreciez sinceritatea, dar o evanghelizare cu o motivație egocentrică (să fiu delicată) nu-mi sună a Veste bună pentru voi, ci a Asigurare pe viață veșnică pentru minesmile
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #12 on: 26 July 2010 - 00:52.04 »

De acord, dar cred că există şi lucruri care nu le putem înţelege pe deplin (din cauza limitărilor noastre), dar le primim prin credinţă.

Şi alfabetul îl primim prin credinţă (cunoaştere prin credinţă)... Dacă ar cere cineva să i se demonstreze că A este A, ş.a.m.d... nu ar ajunge probabil să citească niciodată.

RaÅ£iunea e bună, dar la locul ei.  smile

Ghita, cam confunzi lucrurile. Nici eu nu sunt dusmanul credintei, ba chiar cred ca e tot ceea ce mai conteaza pentru timpul din urma. Dar de aici si pana a face lobby unei credinte oarbe, nu sunt de acord. Ratiunea e buna si chiar foarte buna. Punct.
   Tin sa  te asigur ca toate avantajele societatii moderne(printre care se numara drepturile omului) sunt datorate criticii in gandire incepute de exponentii nominalismului(detalii f interesante aici:http://www.oxigen2.net/2010/07/21/secolul-xxi-va-fi-stiintifico-religios-sau-nu-va-fi-de-loc-nici-stiintific-nici-religios/) . Ca sa nu mai vorbesc despre preferatul meu Socrate care a ironizat pentru prima data credinta in existenta zeilor. Da, desi a fost ironic, totusi astazi toata societatea civilizata se inchina stilului sau unic de gandire si ii datoreaza enorm.
   Eu cred ca Dumnezeu vrea si ii place ca orice lucru sa fie pus sub semnul intrebarii din partea noastra. Altfel, istoria a demonstrat-o de atatea mii de ori, NU EXISTA PROGRES.
   Comparatia cu alfabetul oferita nu este cel mai bun exemplu. Uite de ex eu nu cred ca asta este un a desi seamana: Ä . In germana chiar se pronunta altfel, si se citeste altfel. Alfabetul, ti-o poate demonstra orice lingvist, este el insusi intr-o continua metamorfoza, schimbare,evolutie.
Daca fratii si surorile ar privi biblia si sp cu un ochi critic, ca cei din berea(http://tv.intercer.net/media/8720/Cui_i-e_frica_de_pilula_rosie_-_Sorin_Petrof_-_Vineri_seara_16_Iulie_2010/)  si nu ca musulmanii care dau din cap citind coranul(http://www.youtube.com/watch?v=oaTvcjIG12Q) ATUNCI ar fi un real progres spiritual si al cunoasterii de Dumnezeu.
    Din pacate, nu se intampla asa ptr ca multimile adora pastori ca Iacob Coman care este un actor de prost gust si care are o conceptie groaznica despre Dumnezeu.
Mi-a plăcut o predică a fratelui Coman... Zicea că nu ar trebui să ne facem niciodată timp să ne întrebăm de ce e păcat ceea ce Dumnezeu numeşte păcat.
  Poate sa iti placa. Gusturile nu se discuta. Insa sa-mi arate Coman al tau unde scrie in biblie ca baticul este obligatoriu(sotia lui poarta un soi de burka in biserica, de i se vad numai ochii !!!!); unde scrie ca televizorul sau internetul este pacat, unde scrie ca a nu merge in fiecare sabat la sinagoga este pacat...si alte asemenea.
   Dumnezeu este un pic mai fin ca IC. Singurul loc unde spune ce e pacat si ce nu in mod explicit este in Exodul 20. Restul este manipulare, fariseism si ipocrizie.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #13 on: 26 July 2010 - 01:19.48 »

De acord! Axiomele nu au nevoie de demonstratii. DAr dacă se cere o alegere din partea mea, trebuie să stiu de ce aleg.

Desi definitia axiomelor poarta dpdv etimologic "evidenta prin sine insusi" a unei realitati, totusi ele nu pot fi elaborate fara dovezi empirice. Chiar si ptr a elabora o axioma ai nevoie de reguli empirice, vorba lui Bacon(http://ro.wikipedia.org/wiki/Axiom%C4%83).
   Ghita zici ca faci un masterat in matematica, parca. Felicitari! Spune-ne, axiomele probabilitatii http://ro.wikipedia.org/wiki/Axiomele_probabilit%C4%83%C5%A3ii au fost demonstrate prin celebrul qed...sau le-a visat http://ro.wikipedia.org/wiki/Andrey_Nikolaevich_Kolmogorov intr-o noapte?

Revenind la topic, personal vad varianta exclusivista din emisiunea O&P cu ochelari gri. E clar ca exista un singur adevar, botez si biserica...insa e la fel de clar ca oamenii sunt extrem de diversi si este imposibil sa le ceri tuturor acelasi lucru. Insasi pilda talantilor scoate in evidenta faptul ca fiecare om primeste dupa cum poate "purta". De ce trebuie sa le varam hindusilor sau shintoistilor cu forta perceptia noastra despre Dumnezeu? Nu il vad pe Isus facand asta. In schimb il vad pe isus aplecandu-se asupra problemelor lor zilnice. Asta cred ca e singura adevarata evanghelie care conteaza.

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #14 on: 26 July 2010 - 14:21.39 »

Ești econom la cuvinte!

"Dacă da, ce sens mai are evanghelizarea păgânilor?"

Să aibă şi ei şansa să fie între cei 144000? Altfel ar putea fi (în cel mai bun caz) în marea gloată?

[Nu e economie... Când nu ştiu scriu mai puţin, ca să văd dacă mai e cineva pe aceeaşi lungime de undă...  smile Când mai e cineva prind curaj.  10]

@Luther
Poate ar fi bun un topic despre credinţă şi/sau raţiune.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #15 on: 07 August 2010 - 19:33.47 »

@Luther
Poate ar fi bun un topic despre credinţă şi/sau raţiune.

Poate. Deocamdata vad ca nu prea se inghesuie nimeni nici macar la asta. Asa ca la ce bun sa deschid altul, sa vorbesc mai mult singur?
   Observ cu tristete doua extreme care polarizeaza pretutindeni atentia maselor de oameni. Acestea sunt bisericismul, fundamentalismul religios si pe de alta parte, necredinta, ridicarea ratiunii la nivel de norma de viata, ateismul. In conceptia mea amandoua sunt periculoase.
   Prima opreste dezvoltarea intelectuala si spirituala, condamna gandirea proprie, anatemizeaza ratiunea, vede dusmani peste tot, este paranoica, patologica si , daca ar avea puterea sa o faca, ar arde si azi "frati" pe rug fara probleme de constiinta. Este produs omenesc, vine din evul mediu intunecat, este draconic, dracesc, alienat.

Cealalta comite o alta greseala majora. Scarbita pe buna dreptate de tabloul zugravit mai sus, ridica ratiunea la rang de religie, il coboara pe Dumnezeu si pe Satan la notiuni de "concept" , respectiv "scuza pefecta", bagatelizeaza infailibilul( Dumnezeu) si pacatul, preamareste omul, numeste credinta "slabiciune" , darama dintr-un sut toata teologia biblica existenta considerand-o produs al epocilor de intuneric premodernist, zeifica tehnologia, stiinta, logica.

In cautarile mele dupa Dumnezeu, dau cand peste unii, cand peste altii. Extrem de rar, dar extrem de rar, gasesc oameni echilibrati, care sa nu renunte nici la stiinta, dar nici la religie, nici la Biblie si SP, dar nici la logica si ratiune. Si acum minunea mare: astfel de oameni echilibrati vin mai mult din randul celor din "lume", decat din randul "fratilor"...   Reiterand o intrebare de-a lui Sorin Petrof de aici http://tv.intercer.net/media/9010/Evul_Mediu_Adventist_-_Sorin_Petrof_-_Vineri_Seara_6_August_2010/ cine credeti ca e mai pe placul lui Dumnezeu?  Ateul care face pe samariteanul milos cu semenii lui sau "credinciosul" care isi "sugruma" "fratele" in numele lui Dumnezeu? Respectand topicul, cine credeti ca va fi mantuit?

Alex Dumitru
**

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #16 on: 09 August 2010 - 11:54.08 »

Conform versetelor din romani, pot fi persoane " fără lege"- si aici lege inseamnă descoperirea lei Dumnezeu-revelatia- care vor fi mantuite dacă au trăit în conformitate cu conceptia lor despre bine si frumos.
în acest timp, cei ce au trăit avand lege- crestini...dar au fost străini de Duhul de viaţă...vor găsi doar rodul poruncilor: Moartea!
Bine ar fi să fie cretini care să demonstrze atat prin fapte cat si vorbe acelaşi Duh de viaţă.

Chiar urmăream pe un canal tv un documnetar despre o misionară creştină americancă care lucra singură ptr. REGIUNILE ÎNDEPĂRTATE DIN MONGOLIA. Arăta cate obstacole si nevoi întîmpina, ce minuni se făceau în urma vizitelor ei. Familiile erau din nou în armonie, soții nu își mai băteau nevestele, renunțau la băutură, soțiile renunțau la tentativele de suicid, copii erau mai curați si mai bine hrăniți, educati ptr. o societate normală, multi erau vindecati providential de felurite boli în urma rugăciunii. Activitatea ei cereau mereu extindere dar nu erau mai multi misionari. Ea plangea ptr. asta. Spunea ca daca regretă ceva in viața , e că "pinea" nu poate fi frantain oricat de multe părţi în acelaşi timp...
Mă gandeam ca s-ar gasi spectatori care sa se opinteasca in faptul ca misionara avea parul tuns pana la umeri, fara basma, poate vopsita, cu cercei, poate fara sa tina sabatul, poate cu carne la masa...poate fara sa creada la fel profetia cu 2300 zile...
e o ciudăţenie hidoasă...
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #17 on: 10 August 2010 - 12:59.23 »

Da...normal ca misionara aia daca nu se boteaza la AZSMR este pierduta ptr vesnicie... 10

Mie mi-a atras atentia un alt exemplu, http://es.wikipedia.org/wiki/Vicente_Ferrer_Moncho , care ne da peste cap inca o conceptie cel putin exagerata pe care o avem: iezuitii.  Crescut in randurile iezuitilor, acest spaniol se hotaraste inca din 1952 sa mearga in India ptr a ajuta asa numitii outcast(fara casta), cei mai defavorizati si nedreptatiti oameni din India si poate de pe fata pamantului:http://www.nationalgeographic.com.es/2003/06/01/los_intocables.html
   Inca in ziua de astazi, 160 milioane de oameni traiesc sub stigmatul religiei(se putea altfel?) hinduse indiene unde oamenii sunt impartiti in caste. Cei fara casta nu au dreptul la educatie, nu au dreptul la servicii sanitare minime, nu au dreptul la proprietate privata. Copiii lor se nasc deja sclavi de facto, mostenind datoria imensa a parintilor lor, fapt ptr care trebuie sa munceasca de la o varsta frageda. Asta doar pe scurt despre ei.
   Acest iezuit spaniol, impreuna cu sprijinul lui Indira GANDHI, se lupta decenii cu morile de vant(  a se citi prejudecatile religioase) si reuseste pana la urma sa aduca o oaza de bunastare acestor oameni: 3 spitale generale, unul special ptr HIV, o maternitate, 14 clinici rurale, 1700 de scoli speciale ptr copiii outcast...Astazi, la un an de la moartea sa, fundatia care-i poarta numele isi continua actiunea de ajutorare a celor mai sarmani oameni de pe planeta: http://www.fundacionvicenteferrer.org/es/
   O fi iezuitul asta mantuit?

ionel
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #18 on: 17 August 2010 - 23:46.34 »

Este treaba LUI DUMNEZEU  si judecata ta a LUI. Vreau sa mentionez doar un lucru: la cine se refera expresia "departati-va de la Mine voi toti care ati lucrat faradelege ca nu va cunosc". Nu la cei care au calcat legea Lui Dumnezeu? Rom cap.2 v? "cei care au pacatuit fara lege vor pieri fara lege, cei care au pacatuit avind legea vor fi judecati dupa lege".
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #19 on: 21 August 2010 - 12:54.32 »

Un lucru este pe cât se poate de evident... Dumnezeu nu caută la faţa omului... ba mai mult Dumnezeu nu este om, EL este Dumnezeu... ce bine pt. noi...
Din acest motiv consider că religiile sunt invenţii pur omeneşti... şi asta pt. a manipula oamenii...
Dumnezeu ne priveşte ca pe copii Săi, familia Sa... când vom face şi noi la fel... multe foarte multe nedumeriri din acestea copilăreşti vor dispărea din minţile noastre...

Îmi aduc aminte că am citit pe undeva ceva foarte frumos despre acest lucru...
Redau ideea: Dacă auzi clopotele bătând, nu întreba pt. cine bat, ele bat pt. tine...
Sper să înţelegeţi ideea din spatele cuvintelor...

P. S. Frate GhiţăB, ai luat-o pe ulei... de când ai început să îl citeşti pe Jones şi pe Waggoner deja le împrumuţi felul de gândire şi exprimare...
Spun asta că e posibil să fi luat la întrebări dacă o Å£ii aÅŸa...  laugh

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR