ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 01:03.36 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Sigilaţi pentru veşnicie (lll-2010) Replies: 7 piece
Read 1009 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: SigilaÅ£i pentru veÅŸnicie (lll-2010)  (Read 1009 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Cristina
Browser: Firefox 3.6.6

View Profile Email
« on: 10 July 2010 - 18:31.03 »

Prin oportunitatea acestui forum putem să studiem întrebări din lecţie, împărtăşindu-ne gândurile noastre cu acei care în Sabat nu am avut posibilitatea să ne întâlnim!
Report to moderator   Logged
Cristina

View Profile Email
« Reply #1 on: 10 July 2010 - 18:43.46 »

Pag 14
d. Dacă un grup este cunoscut sau numit în conformitate cu numărul
membrilor lui, poartă grupul acel nume chiar şi când este numeric
incomplet? Menţionaţi cel puţin un exemplu. 1 Corinteni 15:5.

O întrebare la care credcă răspunsul din corinteni nu este potrivit (fiindcă Pavel a spus prescurtat lucrurile ce s-au întâmplat într-un timp mai îndelungat  (vers.6) ,...ÅŸi a spus despre 12 fiindcă mai târziu au devenit iarăşi 12), voi ce păreri aveÅ£i?

Mt 28:16   Cei unsprezece ucenici s-au dus în Galilea, în muntele unde le poruncise Isus să meargă.

Mr 16:14   ÃŽn sfârÅŸit, S-a arătat celor unsprezece, când ÅŸedeau la masă; ÅŸi i-a mustrat pentru necredinÅ£a ÅŸi împietrirea inimii lor, pentru că nu crezuseră pe cei ce-L văzuseră înviat.
marteiniuc_dan
**
Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #2 on: 10 July 2010 - 21:12.24 »

Parerea mea este ca daca ne uitam la momentul la care face referire Pavel,versetul din corinteni este bun pentru intrebarea pusa,deoarece titlul de DOISPREZECE in verset,din punct de vedere fizic face referire la unsprezece sau chiar zece!Dupa inviere nu a mai existat nici un moment in care Iisus sa se arate la doisprezece ucenici,fizic vorbind!Din ceea ce cunosc Matia a completat numarul de doisprezece dupa inaltarea Lui Iisus!
dheo
**

Browser: Chrome
daramus.ovidiu
View Profile WWW Email
« Reply #3 on: 10 July 2010 - 22:31.40 »

Noi am dezbatut referinta din perspectiva urmatoare:
Un ofiter roman se numea sutas, chiar daca cincizeci din cei o suta de soldati ai lui erau plecati intr-o misiune indepartata.
In acelasi mod, cei doisprezece erau numiti asa, chiar daca unul din ei era mort.
Si la fel, cei 144.000 se numesc "144.000" chiar daca o buna parte a lor sunt morti la momentul actual.

Imi plac: http://www.dheo.ro (blog personal) | http://sndeco.ro (magazin online de decoratiuni interioare)
Cristina

View Profile Email
« Reply #4 on: 11 July 2010 - 03:18.19 »

După ce Isus i-a întins bucăţica lui Iuda, Satan a intrat în el, ... de aici în colo chiar să fi fost rămas Iuda printre ei, aveau să fie numiţi cei 11... iar numele de 12 aveau să-l recâştige după ce altul care putea fi un adevărăt ucenic putea să-i completeze numărul şi denumirea...

Eu sunt deacord cu întrebarea ''d'', ea are logică...  însă dacă versetul de la corinteni îi numeÅŸte 12 nu înseamnă că erau 11 de toÅ£i oriunde s-ar afla...  Domnul S-ar putut fi arătat ÅŸi în Duh când deja Matia completase numărul ÅŸi denumirea... La fel cum lui Pavel i s-a arătat căci el spune:

1Co 15:8   După ei toÅ£i, ca unei stârpituri, mi s-a arătat ÅŸi mie.

Cristina

View Profile Email
« Reply #5 on: 11 July 2010 - 03:21.25 »

Noi am dezbatut referinta din perspectiva urmatoare:
Un ofiter roman se numea sutas, chiar daca cincizeci din cei o suta de soldati ai lui erau plecati intr-o misiune indepartata.
In acelasi mod, cei doisprezece erau numiti asa, chiar daca unul din ei era mort.
Si la fel, cei 144.000 se numesc "144.000" chiar daca o buna parte a lor sunt morti la momentul actual.

cei 50 sper că ofiţerul i-a trimes, însă ei nu l-au trădat alăturându-se poziţiei opuse!
dheo
**

Browser: Chrome
daramus.ovidiu
View Profile WWW Email
« Reply #6 on: 11 July 2010 - 11:39.01 »

Cristina, hai sa nu denaturam ideea principala prin disecarea exagerata a exemplului daca nu e cazul.
Daca tu pleci de la premisa cu "un grup NU poate purta un nume numeric daca e imcomplet" la ce concluzie ajungem? Ca cei 144.000 nu se pot numi "cei 144.000" decat atunci cand vor fi in formatie completa la revenirea lui Isus?  68

Imi plac: http://www.dheo.ro (blog personal) | http://sndeco.ro (magazin online de decoratiuni interioare)
Cristina

View Profile Email
« Reply #7 on: 11 July 2010 - 18:54.28 »

Cristina, hai sa nu denaturam ideea principala prin disecarea exagerata a exemplului daca nu e cazul.
Daca tu pleci de la premisa cu "un grup NU poate purta un nume numeric daca e imcomplet" la ce concluzie ajungem? Ca cei 144.000 nu se pot numi "cei 144.000" decat atunci cand vor fi in formatie completa la revenirea lui Isus?  68

unde în postările mele ai găsit că "un grup NU poate purta un nume numeric daca e imcomplet" ???

Iată ce vreau să accentuez:

Când Isus îi numea cei 12 înseamnă că erau 12 ucenici ce-l urmau pe Domnul în general, chiar dacă unul era într-o localitate şi altul în alta, chiar dacă Iuda avea să-l tradeze, însă acum când sunt numiţi 12 în el mai locuia Duhul Lui Dumnezeu care-l mustra....

ÃŽnsă de ce apare în Biblie chiar în multe locuri denumirea grupului de 11??? VreÅ£i să spuneÅ£i că aici ''Numele de 11'' se referă doar de aceia că în acele momente erau 11 la un loc???  NU! ci ''11'' la fel este ''Numele'' grupului dat de Dumnezeu pentru acel timp...

Acum la corinteni ei sunt numiÅ£i 12, însă aici nu se ÅŸtie dacă vreunul lipsea numeric, făcându-ne concluzia că sunt numiÅ£i 12 însă numeric erau mai puÅ£ini....  deaceia am spus că versetul nu se potriveÅŸte!

Iar despre cei 144.000 nu am nici o îndoială, sunt de acord ca şi toţi ceilalţi...!

Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR