ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 01:01.54 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.restvegan.lx.ro :: Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs de nutritie GRATUIT!
Subject Statistics
Topic: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT ! Replies: 31 piece
Read 2316 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: ISUS A INVIAT INTR-O ZI DE SABAT !  (Read 2316 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Davieboy
**

Browser: Firefox 3.6.3.NETCLR3.5.30729

View Profile Email
« on: 18 June 2010 - 18:01.12 »

La fel de surprinsi cum vor fi cei mai multi dintre voi, am fost si eu la randul meu cand am descoperit aceste adevaruri.
De secole de-a randul "crestinatatea" (pagana) sarbatoreste ziua de Duminica, inlocuind Sabatul si Ziua Domnului, sub pretextul ca in ziua aceasta a inviat Domnul nostru al tuturor, si Fiul lui Dumnezeu - ISUS CHRISTOS care a murit pentru pacatele noastre ca noi sa putem avea dreptul la o viata vesnica alaturi de El.
Noi am fost mintiti si inselati ca Isus ar fi murit intr-o zi de vineri, si ar fi inviat o zi si jumatate mai tarziu, intr-o zi de Dumineca. Dar daca vom putea noi dovedi ca asemenea inviere este imposibila, atunci care va mai fi motivul pentru care "EI" sarbatoresc o zi inchinata lui Baal (soarelui) inca din cele mai vechi timpuri?

Sa incepem deci.
Pentru inceput as vreau sa clarific ca nici una dintre traducerile Biblilor nu specifica ziua (din ciclul saptamanal) in care a murit Isus, si nici cea in care a inviat dar toate aceste lucruri pot fi deduse si rationalizate in mod logic ca si celelalte "taine" din restul Bibliei, folosindu-ne de "cheia intelegerii" acelor texte care ne relateaza aceste intamplari si aceasta "cheie" o gasim in intelegerea contextelor in care ne sunt relatate evenimentele specifice ale acestei minuni.

Sa analizam deci pozitia cronologica si imprejurarile unde intimplarea a avut loc. Deci CAND s-au intamplat toate aceste lucruri, sub ce imprejurari, si unde s-au intamplat. De asemenea trebuie sa intelegem notiunea de "zi" asa cum ne-a fost descoperita de insusi Dumnezeu ca sa putem intelege despre ce perioada de timp ne vorbea Isus cand a spus: "După trei zile voi învia." (Matei 27:63).
Pentru ca: Daca Isus ar fi murit intr-o zi de Vineri si ar fi inviat intr-o zi de Duminica inseamna ca noi nu am avea cu adevarat un Salvator!!!

Dar stim cu totii Dumnezeul nostru, al copiilor lui Dumnezeu care pazesc TOATE CELE 10 PORUNCI (si aici nu includ neaparat adventistii), nu minte si as dori sa va descoper tuturor celor care nu cunoasteti ADEVARUL despre moartea si invierea lui Isus Christos...si Dumnezeu stie ca sunteti multi aceia!

Isus din Nazaret, chemat Christosul (care inseamna "Cel uns de Dumnezeu"), a murit la aproximativ ora 3 dupa amiaza intr-o zi de Miercuri, pe Aprilie 25, anul 31. Nu ramaneti fixati pe data asta precisa pentru ca sa nu cumva sa pierdeti esenta subiectului. Ea va fi explicata inainte sa tastez ultima iota aici.
Dupa cateva ore, in timp ce incepea sa se lase seara, El a fost asezat intr-un mormant nou care apartinea lui Iosif din Arimatea. In timpul Sabatului saptamanal, adica in cea de-a saptea zi a saptamanii, pe data de 28 Aprilie anul 31, exact 3 zile dupa moartea Lui, Dumnezeu Tatal L-a inviat pe Fiul Sau din moartea vesnica - in viata vesnica!!!!

Cum putem deduce aceste lucruri cu atata precizie?

Ele sunt inregistrate foarte limpede si deslusit in toate cele patru Evanghelii ale lui Matei, Marcu, Luca si Ioan. Sub inspiratia Duhului Sfant (II Timotei 3:16), acesti oameni credinciosi au inregistrat si ne-au dezvaluit cuvintele si faptele Mantuitorului pentru beneficiul intregii lumi "pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică." (Ioan 3:16).
Dumnezeu, a dorit ca toate detaliile importante legate de viata Fiului Lui incepand cu Lucrarea si pina la Jertfa Sa, sa fie scrise si sa foloseasca ca marturie pentru noi toti ca o dovada a vietii Sale perfecte si neprihanite, si a Sacrificiului Sau Suprem.

Alte "chei", si indicatoarele ale acestor date, ale acestor evenimente care le-am postat mai sus, le gasim imprastiate "puţin aici, puţin acolo" (Isaia 28:10) printre alte scrieri ale Bibliei, ca si niste bucati de "jigsaw puzzle" in asa fel incat numai crestinii adevarati care iubesc Cuvintul lui Dumnezeu si-L studiaza zilnic, sunt binecuvantati cu intelegerea si deslusirea acestor adevaruri. Si cand aceste bucati de "jigsaw puzzle" sunt puse impreuna in ordinea lor cronologica ele devin ferme si de necontestat si putem sti cu siguranta CAND a murit Isus, si CAND a inviat!

Avem nevoie sa cunoastem cu exacitate aceste evenimente? Sunt necesare aceste cunostinte pentru salvarea noastra personala?

DA! Pentru ca aceste date ar fi considerate doar trivia sau lucruri banale daca ele nu ar fi conectate de alte adevaruri mai profunde si mai adanci, pentru ca asa cum a spus Isus (parafrazez) "fiecare iota, si fiecare adevar, cat de micut - ESTE IMPORTANT", pentru a descoperi totul despre adevaratul Dumnezeu!
Report to moderator   Logged

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.3

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: 18 June 2010 - 19:27.26 »

Ele sunt inregistrate foarte limpede si deslusit

No comment....

Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #2 on: 18 June 2010 - 19:30.29 »

No comment....
A face pe prostul e usor, si fiecare isi permite deorece fiecare dispune de un arsenalul bogat al aceastei "materii".

Problema e mai grava atunci cand incerci sa impersonezi "un destept" si esti pus intr-o dilema in care nu ai experienta necesara a te comporta ca "unul".
Atunci e "bagarea destului"!

Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #3 on: 18 June 2010 - 19:41.16 »

Pentru inceput as vrea sa fac cateva declaratii suportate de Scriptura, apoi sa analizam cateva texte din VT referitoare la Sabatele anuale, apoi cele precedente mortii/invierii Mantuitorului:

1. Pastele (The Passover) este o sarbatoare care se celebreaza anual dar NU in aceeasi zi de saptamana - in cazul de fata, nu in cea de dumineca. Deci Pastele este o sarbatoare diferita (in esenta) de cea care se sarbatoreste saptamanal la fiecare a VII a zi (sambata).
2. In concluzie, ziua de pregatire pentru oricare din Sabatele anuale, NU are loc in aceeasi zi ca a Sabatului saptamanal care se sarbatoreste la fiecare a VII a zi si are ca zi de pregatire fiecare a VI a zi!

Daca cercetam textele urmatoare, din Levitic 16:31; Levitic 23:32, 39, ele ne indica acelasi lucru.

Levetic 16:31: http://www.biblegateway.com/passage/?search=Levitic+16&version=RMNN
"31. Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, în care să vă smeriţi sufletele. Aceasta să fie o lege vecinică."

Daca citim cateva texte mai inainte, in versetul #29, gasim dovada ca nu este vorba despre Sabatul saptamanal al Creatiunii:

"29. Aceasta să vă fie o lege vecinică: în luna a şaptea, în a zecea zi a lunii, să vă smeriţi sufletele, să nu faceţi nici o lucrare, nici băştinaşul, nici străinul care locuieşte în mijlocul vostru.

In urmatoarele texte din Levitic 23:24, ne indica, ca si acest Sabat anual este tot o zi de odihna!..fapt care poate creea confuzie in interpretarile culminante a textelor care ne relateaza moartea/invierea lui Isus:

"24. În luna a şaptea, în cea dintîi zi a lunii, să aveţi o zi de odihnă..." asta era un Sabat anual"
"25. să nu faceţi nici o lucrare..."
"28. Să nu faceţi nici o lucrare în ziua aceea..."  asta era al Sabat anual (vezi textul 27)
"30. oricine va face în ziua aceea vreo lucrare oarecare, îl voi nimici..."
"31. Să nu faceţi nici o lucrare atunci. Aceasta este o lege vecinică pentru urmaşii voştri, în toate locurile în cari veţi locui...."
"32. Aceasta să fie pentru voi o zi de Sabat, o zi de odihnă, şi să vă smeriţi sufletele în ziua aceasta; din seara zilei a noua pînă în seara următoare, să prăznuiţi Sabatul vostru...."

apoi in urmatorul text (#34), Dumnezeu incepe sa-i vorbeasca lui Moise despre alt Sabat anual - si acela tot vesnic!

Deci, daca i se aplica aceleasi reguli ca cele a Sabatului saptamanal, atunci si acest Sabat al Pastelui trebuie sa aiba o asa-zisa "zi de pregatire" - logic, NU! si atunci cred ca suntem cu totii de acord ca o pregatire a acestui Sabat poate lua loc in orice zi a saptamanii (inafara zilei a saptea - Sabatul saptamanal al Creatiunii) tinand cont ca Sabatul de Paste ia loc in fiecare an, la o anumita data numerica, exacta - ceea ce face ca ziua saptamanala sa fie diferita de la un an la altul - adica intr-un poate pica lunea, in celalalt miercurea, s.a.m.d.

De exemplu, ziua de Paste "al evreilor" si l-am pus in ghilimele deorece ar trebui sa fie socotit al nostru, al tuturor, dar din cauza unei false interpretari biblice si pentru ca folosim teoria "vineri-duminica" noi protestantii, care in acelasi timp - in mod ironic "protestam" impotriva bisericii pagane, tinem acelasi Paste pagan, cu paganii!

Deci acest Paste care a avut loc anul acesta in seara zilei de Luni, 29 Martie 2010, are ca zi de pregatire perioada dintre duminica dupa apusul soarelui, pina luni la apusul soarelui - si aceasta zi identifica adevarata Zi de Pregatire pentru Adevaratul Sabat al Pastelui anului 2010.
Eu cred ca pina aici am rezolvat dilema zilei de pregatire pentru un Sabat anual. Ea poate pica in orice zi inafara de ziua in care sarbatorim Sabatul saptamanal - al Creatiunii pentru ca dupa Lege nu putem face nici un fel de pregatiri sau lucrari in aceasta zi. Ea trebuie tinuta sfanta.

Plecand de la principiul asta, si considerand singurul semn care Isus l-a oferit fariseilor asupra identitatii Sale de Mantuitor- cel de 3 zile si 3 nopti, o sa putem demonstra foarte usor ca teoria "vineri-duminica" se prabuseste, deoarece ea suporta teoria ca Isus a petrecut in mormant doar jumatate din timpul proorocit de El. Si odata cu ea cade si "Vinerea Mare" si Pastele Pagan care au loc in fiecare an, in aceeasi zi care era inchinata zeilor antici. Bineinteles, cade si venerarea zilei de dumineca!

Acum sa ne oprim putin asupra acestui text foarte important:

SINGURUL SEMN care Isus L-a promis atunci cand Fariseii au cerut un semn de la El ca sa dovedeasca ca el este Mesia, Isus Le-a raspuns:

"38. Atunci unii din cărturari şi din Farisei au luat cuvîntul, şi I-au zis: ,,Învăţătorule, am vrea să vedem UN SEMN dela Tine!"

39. Drept răspuns, El le -a zis: ,,Un neam viclean şi preacurvar cere un semn; dar nu i se va da alt semn, decît SEMNUL PROOROCULUI IONA[/u][/b].

40. Căci, după cum Iona A STAT TREI ZILE ȘI TREI NOPȚI în pîntecele chitului, tot aşa şi Fiul omului va sta trei zile şi trei nopţi în inima pămîntului."

Neimplinirea acestei profetii ar insemna ca Isus a mintit, CHIAR daca El ar fi murit vineri si ar fi inviat duminica dimineata - perioada asta contine doar DOUA SERI SI O DIMINEATA, deci doar jumatate din timpul care L-a proorocit El, si multi altii pe linga El.

Deci, DACA Isus NU a putut muri in ziua de vineri ca sa invie in ziua de duminica pentru ca asta ar face din El un mincinos si un fals mesia, atunci in care zi sa fi murit El si in care zi sa fi inviat ca proorocia Lui de mai sus sa se poata adeveri?

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #4 on: 19 June 2010 - 00:09.47 »

Vorbesc in modul cel mai serios posibil si fara nici-o urma de ironie, tie iti trebuie neaparat un doctor, prietene... 10

Cristina

View Profile Email
« Reply #5 on: 19 June 2010 - 02:30.10 »

Vorbesc in modul cel mai serios posibil si fara nici-o urma de ironie, tie iti trebuie neaparat un doctor, prietene... 10

Stimate ML! Părerea mea este că adevărul trebuie studiat, şi Biblia trebuie tâlcuită în aşa mod:
text - text!    Ã®nsă nu:
''text - obiecţie omenească''

Dacă Davieboy are alte idei pe alte topicuri, trebuie discutat acolo!

La momentul dat explicaţia ce ne-a dat-o este: ''text-text''

Şi exemplul cu ''puzzle'' dat de el, este destul de potrivit, la o astfel de comparaţie m-am gândit şi eu demulte ori....

Un argument ce valorează pentru a descoperi comoara adevărului este un text Biblic! explicaţiile omeneşti fără bază biblică sunt =''0''

versetul de la Mt 12:40 este puternic... şi se leagă cu Mt 27:63, Marcu 8:31, Mr 10:34....

acum concluzia mea este că întrdevăr sunt trei zile şi nu una şi jumate, mai rămâne să studiez mai mult despre timpul când se încep aceste zile!
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: 19 June 2010 - 14:58.47 »

cristina, crede-ma ca am mai auzit ideea asta in trecut mult mai bine argumentata...mult mai bine... Dar nu tot sta in picioare.
   prefer sa cred varianta clasica si biblica potrivit careia Isus a inviat in zorii zilei de duminica nu numai pentru ca are multa credibilitate, dar si pentru ca este aparata superb de Ellen White in HLL.  Cat despre argumentele lui davieboy, tu chiar vezi vreo succesiune logica, vreo ordine in idei, ceva???

ffani71
*

Browser: MSIE 8.0

View Profile
« Reply #7 on: 06 March 2011 - 15:58.41 »

La fel de surprinsi cum vor fi cei mai multi dintre voi, am fost si eu la randul meu cand am descoperit aceste adevaruri.
De secole de-a randul "crestinatatea" (pagana) sarbatoreste ziua de Duminica, inlocuind Sabatul si Ziua Domnului, sub pretextul ca in ziua aceasta a inviat Domnul nostru al tuturor, si Fiul lui Dumnezeu - ISUS CHRISTOS care a murit pentru pacatele noastre ca noi sa putem avea dreptul la o viata vesnica alaturi de El.
Noi am fost mintiti si inselati ca Isus ar fi murit intr-o zi de vineri, si ar fi inviat o zi si jumatate mai tarziu, intr-o zi de Dumineca. Dar daca vom putea noi dovedi ca asemenea inviere este imposibila, atunci care va mai fi motivul pentru care "EI" sarbatoresc o zi inchinata lui Baal (soarelui) inca din cele mai vechi timpuri?

Sa incepem deci.
Pentru inceput as vreau sa clarific ca nici una dintre traducerile Biblilor nu specifica ziua (din ciclul saptamanal) in care a murit Isus, si nici cea in care a inviat dar toate aceste lucruri pot fi deduse si rationalizate in mod logic ca si celelalte "taine" din restul Bibliei, folosindu-ne de "cheia intelegerii" acelor texte care ne relateaza aceste intamplari si aceasta "cheie" o gasim in intelegerea contextelor in care ne sunt relatate evenimentele specifice ale acestei minuni.

Sa analizam deci pozitia cronologica si imprejurarile unde intimplarea a avut loc. Deci CAND s-au intamplat toate aceste lucruri, sub ce imprejurari, si unde s-au intamplat. De asemenea trebuie sa intelegem notiunea de "zi" asa cum ne-a fost descoperita de insusi Dumnezeu ca sa putem intelege despre ce perioada de timp ne vorbea Isus cand a spus: "După trei zile voi învia." (Matei 27:63).
Pentru ca: Daca Isus ar fi murit intr-o zi de Vineri si ar fi inviat intr-o zi de Duminica inseamna ca noi nu am avea cu adevarat un Salvator!!!

Dar stim cu totii Dumnezeul nostru, al copiilor lui Dumnezeu care pazesc TOATE CELE 10 PORUNCI (si aici nu includ neaparat adventistii), nu minte si as dori sa va descoper tuturor celor care nu cunoasteti ADEVARUL despre moartea si invierea lui Isus Christos...si Dumnezeu stie ca sunteti multi aceia!

Isus din Nazaret, chemat Christosul (care inseamna "Cel uns de Dumnezeu"), a murit la aproximativ ora 3 dupa amiaza intr-o zi de Miercuri, pe Aprilie 25, anul 31. Nu ramaneti fixati pe data asta precisa pentru ca sa nu cumva sa pierdeti esenta subiectului. Ea va fi explicata inainte sa tastez ultima iota aici.
Dupa cateva ore, in timp ce incepea sa se lase seara, El a fost asezat intr-un mormant nou care apartinea lui Iosif din Arimatea. In timpul Sabatului saptamanal, adica in cea de-a saptea zi a saptamanii, pe data de 28 Aprilie anul 31, exact 3 zile dupa moartea Lui, Dumnezeu Tatal L-a inviat pe Fiul Sau din moartea vesnica - in viata vesnica!!!!

Ele sunt inregistrate foarte limpede si deslusit in toate cele patru Evanghelii ale lui Matei, Marcu, Luca si Ioan. Sub inspiratia Duhului Sfant (II Timotei 3:16), acesti oameni credinciosi au inregistrat si ne-au dezvaluit cuvintele si faptele Mantuitorului pentru beneficiul intregii lumi "pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică." (Ioan 3:16).
Dumnezeu, a dorit ca toate detaliile importante legate de viata Fiului Lui incepand cu Lucrarea si pina la Jertfa Sa, sa fie scrise si sa foloseasca ca marturie pentru noi toti ca o dovada a vietii Sale perfecte si neprihanite, si a Sacrificiului Sau Suprem.

Alte "chei", si indicatoarele ale acestor date, ale acestor evenimente care le-am postat mai sus, le gasim imprastiate "puţin aici, puţin acolo" (Isaia 28:10) printre alte scrieri ale Bibliei, ca si niste bucati de "jigsaw puzzle" in asa fel incat numai crestinii adevarati care iubesc Cuvintul lui Dumnezeu si-L studiaza zilnic, sunt binecuvantati cu intelegerea si deslusirea acestor adevaruri. Si cand aceste bucati de "jigsaw puzzle" sunt puse impreuna in ordinea lor cronologica ele devin ferme si de necontestat si putem sti cu siguranta CAND a murit Isus, si CAND a inviat!

Avem nevoie sa cunoastem cu exacitate aceste evenimente? Sunt necesare aceste cunostinte pentru salvarea noastra personala?

DA! Pentru ca aceste date ar fi considerate doar trivia sau lucruri banale daca ele nu ar fi conectate de alte adevaruri mai profunde si mai adanci, pentru ca asa cum a spus Isus (parafrazez) "fiecare iota, si fiecare adevar, cat de micut - ESTE IMPORTANT", pentru a descoperi totul despre adevaratul Dumnezeu!
A spune aşa cum face EGW că pecetea lui Dumnezeu este Sabatul, că Dumnezeu ne-a pecetluit cu Sabatul, înseamnă a dispreţui dragostea lui Dumnezeu şi a călca în picioare jertfa Fiului Său!! A minimaliza interesul pe care ni-l arată.
- "Dumnezeu ne-a pecetluit cu o altă Persoană a Dumnezeirii, şi nu cu o altă zi a săptămânii!"
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.6.13

View Profile
« Reply #8 on: 06 March 2011 - 19:01.15 »

- "Dumnezeu ne-a pecetluit cu o altă Persoană a Dumnezeirii, şi nu cu o altă zi a săptămânii!"
De unde ai citat?

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
AlexB
Browser: Firefox 3.6.15

View Profile WWW
« Reply #9 on: 06 March 2011 - 20:54.00 »

citatul este de aici: http://www.rcrwebsite.com/spirit3.htm

Tot de pe acest site a mai dat noul nostru venit si alte citate. Macar sa precizese si sursa. Ca vad ca de dat copy-paste nu este greu :)

Iedidia

View Profile
« Reply #10 on: 06 March 2011 - 22:29.09 »

În acest caz cred că e inutil să mai întreb ce aveai de gând să spui în acea frază...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Cristina

View Profile Email
« Reply #11 on: 07 March 2011 - 02:18.14 »

interesant de ce pe acest site: http://www.rcrwebsite.com/spirit3.htm acolo unde e trimiterea versetului de la 1 Cor 2:11 autorul s-a gindit ca pentru a intelege adevarul despre Duhul Sfint e destul a citi doar a 2-a parte a versetului... 5 

Deja ne-am abatut de la tema topicului... totusi cind e vorba despre Sigiliul Viului Dumnezeu n-o sa tac, ci o sa raspund pe orice topic ar fi asa cum gasesc ca e scris in Biblie!...

Ce este un Sigiliu???

Orice Sigiliu autorizat conţine Numele Celui cui apartine, chiar daca in unelea cazuri pamintesti acest lucru nu este respectat, fiti siguri ca la Dumnezeu este respectat!!!

In porunca patra avem Numele si Titlul Legiutorului!

Sabatul este Stampila (Sigiliul) - in porunca 4-a spune ca Domnul a facut cerul, pamintul....

Cine este Domnul???

Acum fiti atenti caci urmatorul verset de la Apocalipsa ne da raspunsul si la cei care spun ca Duhul Sfint este al 3-lea si raspunsul celor ce zic ca Duhul este pecetea!

Ap 14:1   Apoi m-am uitat, ÅŸi iată că Mielul stătea pe muntele Sionului; ÅŸi împreună cu El stăteau o sută patruzeci ÅŸi patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său ÅŸi Numele Tatălui Său.

Sunt trei nume?

versetul ne duce in viitor cind deja lucrarea Duhul Sfint s-a sfirsit pe pamint, si daca sa fi fost Duhul o Fiinta separata de Tatal si Fiul, atunci nu merita sa fi fost scrise 3 nume?

Vreau sa mai spun: Daca veti marturisi ca Duhul Sfint este Duh dar nu persoana, nu veti gresi cu nimic si veti fi mai siguri ca nu gresiti cu nimic cind spuneti asa, caci asa Biblia IL numeste!!!

A spune aşa cum face EGW că pecetea lui Dumnezeu este Sabatul, că Dumnezeu ne-a pecetluit cu Sabatul, înseamnă a dispreţui dragostea lui Dumnezeu şi a călca în picioare jertfa Fiului Său!!

ffani, mai intii dovedeste-ne ca EW nu e profeta Domnului, apoi incearca sa ne convingi ca ce a spus ea este contrar Bibliei...
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.13.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW Email
« Reply #12 on: 07 March 2011 - 14:11.20 »

Dacă domnul ffany este penticostal sau evanghelic în general nu trebuie să ne convingă de nimic, că noi "avem deja tot adevărul"...N-are cum!!!  laugh
    lăsând însă acum gluma amară la o parte...observ un lucru evident: Ffany îl citează pe "prietinul" meu mai vechi, Davieboy...Ah, ce amintiri....Que tiempos aquellos...

ffany, te pot întreba ceva mai indiscret?!? Cărui cult aparÅ£ii tu? Că am înÅ£eles că EGW nu face nici cât două cepe degerate pentru tine...

Iedidia

View Profile
« Reply #13 on: 07 March 2011 - 19:05.55 »

La profil scrie că e adventist evanghelic...  39  Ce o fi însemnând asta nu ÅŸtiu...  7

Davieboy
**

Browser: Firefox 9.0.1

View Profile Email
« Reply #14 on: 19 January 2012 - 23:48.45 »

Cer scuze pentru ca am lasat topicul asta balta. Doar moderatorii sunt de vina aici. Voi reveni in zilele urmatoare sa continui de unde am lasat, si sper ca de data asta nu v-or mai interveni in apararea, si in ajutorul fiecarui dobitoc[biped] care doreste sa-si masoare IQ-ul cu mine.
Daca voi fi banat din nou, nu voi reveni aici - altfel voi aveti de pierdut, nu eu!
Multumesc anticipat.

Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #15 on: 20 January 2012 - 01:06.20 »

citatul este de aici: http://www.rcrwebsite.com/spirit3.htm

Tot de pe acest site a mai dat noul nostru venit si alte citate. Macar sa precizese si sursa. Ca vad ca de dat copy-paste nu este greu :)

AlexB, mancarea care vi-o servesc eu aici nu o s-o gasesti pe NET, si nici in lectiunile tale din clasa de sabat, chiar de-ar fi sa se mai nasca conitza White odata, si ar reveni cu "vedenii" noi.

AlexB

View Profile WWW
« Reply #16 on: 20 January 2012 - 08:47.59 »

I N D U B I T A B I L  !!!

ionel
**
Browser: Chrome

View Profile
« Reply #17 on: 20 January 2012 - 22:19.42 »

AlexB, mancarea care vi-o servesc eu aici nu o s-o gasesti pe NET, si nici in lectiunile tale din clasa de sabat, chiar de-ar fi sa se mai nasca conitza White odata, si ar reveni cu "vedenii" noi.
   Davieboy, prietene, citeste Gal.6;3.
Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #18 on: 20 January 2012 - 23:06.07 »

Davieboy, prietene, citeste Gal.6;3.

"Daca vreunul crede ca este ceva, macar ca nu este nimic, se insala singur."

am citit, multumesc. a fost cu dedicatie?

ionel
**
Browser: MSIE 8.0

View Profile
« Reply #19 on: 22 January 2012 - 19:33.25 »

Da. A fost cu dedicatie speciala ,si prin asta nu am vrut sa supar, dar eu cred ca nimeni nu are dreptul sa "judece ", sa ironizeze sau sa subestimeze pe cineva care nu crede ca el sau in ce crede el.Daca DUMNEZEU ne-a lasat liberul arbitru atunci n-avem voie sa ne consideram "dascali" si sa-i socotim "simpli" pe cei care o cred pe E.G.W.  Personal, desi nu o socotesc infailibila, cred scrierile ei.
Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR