ForumAZSMR.Net
07 February 2012 - 20:19.44 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 19:53:09]

[Yesterday at 23:18:55]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Impresii Replies: 141 piece
Read 12327 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Impresii  (Read 12327 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.4

View Profile WWW Email
« Reply #20 on: 25 June 2010 - 18:00.16 »

Pentru cine stie engleza, a inceput sesiunea Conferintei generale a BAZS. Transmisii live aici:http://www.hopetv.org/watch-now/watch-live-online/international/
Report to moderator   Logged

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.6

View Profile WWW Email
« Reply #21 on: 13 July 2010 - 23:49.58 »

Sambata asta trecuta am föst dupa o pauza de vreo 3-4 luni iarasi pe la biserica . De data asta biserica AZSMR aripa decazuta si apostaziata MSI  laugh din Sch..., Germania. Nu mai vazusem de mult timp pe cineva drag si mi-am zis...hai ca dau o raita pe acolo sa vedem ce se mai discuta. "Fierbeam " de dor de "hrana" spirituala noua si am zis sa mai fac o mica pauza de la studiul meu zilnic si sa vad ce mai au de zis si altii. Ce sa aiba de zis?
    Pai la lectiunea scolii de sabat( in biserica erau 6 babe si 2 mosi si vreo 2-3 tineri) se discuta infailibilitatea bibliei. Asa ca daca am venit eu s-au trezit pe cap cu devil´s advocate si nu i-am iertat. Lectiunea dadea sus si tare ca Biblia este infailibila si ...nici urma de greseala domnule....M-am ridicat in picioare si le_am spus ca se inseala grav cine crede ca Biblia e Cuvantul lui Dumnezeu turnat oamenilor printr-o palnie in creierul profetului. Cel ce crede asa, nu are habar de psihologie,filologie, etimologie, medicina, teologie facuta pe exegeza biblica serioasa si multe multe altele care au de-a face cu scrierea unei carti ca Biblia. Cine crede asa ceva citeste Biblia ca si copiii care se uita la desene animate, dar nu ca studiu serios. Cineva care se apleaca serios asupra Bibliei va observa nenumarate ..chestii care-i vor aprinde multe beculete.
   Dupa pledoaria mea "contra" bibliei si in favoarea adevarului  am fost intrebat de la amvon ca daca nu mai iau Biblia ca etalon fara greseala, atunci ce ne mai ramane? Pai Hristos ...am raspuns eu repede.
- Pai daca nu mai crezi in Biblie...cum mai crezi in Hristos?
-pai cand am spus eu ca nu mai cred in Biblie?
- Pai ai spus ca Biblia are mii de greseli.
- Da, am spus.  Dar aceste greseli ma determina sa o iubesc si mai mult.
 -Cum sa o iubesti si mai mult daca e gresita?
- Pentru ca asa ma determina la studiu, sa vad care parte e gresita si care nu. Un fascinant puzzle, tampenii omenesti  grave amestecate cu straluciri de geniu divin.
- Si cum stii care e gresita si care nu? Asa, dupa capul tau?
- Nu, nu dupa capul meu, dupa capul lui Hristos. El insusi a corectat scriptura timpului lui.
- Da, dar el era cine era...
- Da, si el e exemplul meu desavarsit. Eu incerc sa-i calc pe urme.
- Tu iti bati joc de el...(deja se aprinsese neamtul la amvon)....Toata scriptura este insuflata de Dumnezeu, spune PAvel....TOATA!!!
- Unde spune Pavel asta? l-am intrebat eu? 39
   Urmeaza tacere...combinata cu manie("sfanta"), penibil si ridicol...la care un fratior de langa mine..deja peste masura de iritat:
- Ce mai conteaza unde spune mai frate? :D Adevarul este ca ai innebunit de tot la cap!!!
   Dupa care vazandu-se aparat, "instructorul" 10 scolii de sabat linisteste apele mai ceva ca Isus furtuna cu celebrul si deja consacratul "Sa mergem mai departe"...

In pauza au venit la mine cei trei tineri( nu, nu din povestea cu Daniel) si da-i cu biblia in sus biblia in jos....
- Ia spuneti-mi, cat timp va luati pentru biblie zilnic?i-am intrebat eu
- Da`tu cat timp iti iei, mai desteptule?
- Nu-i frumos sa raspunzi la intrebare cu intrebare, am zis eu. Dar daca tot ma intrebati, cam vreo 3 ore zilnic.
 La care zice unul...
- Pai decat sa stim biblia asa de bine ca tine si sa incepem s-o criticam...mai bine de noi ca n-o citim decat din an in paste....dar stim ca e inspirata total 63
- Deci sunteti siguri ca stiti? Desi recunoasteti ca n-o studiati chiar zilnic?
- Da, noi stim. Da tu ai ajuns un cretin si un idiot si un tampit si esti pierdut. Pierdut pentru vesnicie....

No comment...A , ba da....ceausescu, romania...stima noastra si mandria... ceausescu, romania...stima noastra si mandria..ceausescu, romania...stima noastra si mandria..ceausescu, romania...stima noastra si mandria..
ceausescu, romania...stima noastra si mandria..ceausescu, romania...stima noastra si mandria..ceausescu, romania...stima noastra si mandria..ceausescu, romania...stima noastra si mandria..ceausescu, romania...stima noastra si mandria..
   Traiasca si infloreasca scumpa noastra Romanie si mult iubitul ei conducator, secretar general al PArtidului Comunist Roman, Tovarasul Nicolae Ceausescu.
   URAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!  URAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!   URAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!   URAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!  URAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!   URAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!
   2 minute de aplauze furtunoase...

ktalina27
**

View Profile WWW
« Reply #22 on: 14 July 2010 - 12:20.47 »

"Frumoasa" experienta... 22 Sunt persoane si persoane in lumea asta...

Cine e in pas cu moda, nu va fi niciodata in pas cu Dumnezeu
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #23 on: 15 July 2010 - 18:17.02 »

"Frumoasa" experienta... 22 Sunt persoane si persoane in lumea asta...

Ce sa-i faci Ktalina? IQ-ul unei persoane este invers proportional cu gradul de indoctrinare al acesteia. Si avand in vedere ca am primit lovituri si mai dure sub centura in trecut, nici nu m-am ofuscat vreun piculet. Doar mi-a fost mila de ei.
  De fapt, atitudinea lor e de laudat. Dupa ce ca si-asa sunt "doi coceni si restul paie" pacolo...mai vin sa agit si eu apele si sa subminez "credinta"...daca ar fi sa ma creada ce-am zis...cine mai da zecime? Cum mai ramane in picioare bisericuta aia?

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.7

View Profile WWW Email
« Reply #24 on: 22 July 2010 - 12:18.38 »

cititi aici http://fastv.digimorph.net/index.php?option=com_content&view=article&id=51:cin-s-asamn-s-adun&catid=2:dedicatii&Itemid=3 despre ce minuni se mai intampla prin curtea mare a adventismului.
   iar ptr cei care stiu engleza, altceva aici, despre cine se afla in spatele basz:http://endrtimes.blogspot.com/2007/12/omega-apostasy-in-sda-church.html Si sa nu va imbatati cu apa rece ca reformismul nu este contagiat de metehnele surorii sale mai mari. Aceeasi Marie, cu alta palarie.

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.8

View Profile WWW Email
« Reply #25 on: 05 September 2010 - 01:16.43 »

Azi citeam intr-un serios ziar german despre faptul ca tot mai multi experti financiari americani se tem de un "double dip", adica o recesiune dupa recesiune, lucru care ar fi fatal nu numai Americii, ci lumii intregi. In ciuda pachetului conjunctural de 787 miliarde de dolari aprobat de Congres pe timpul lui Bush ca sa evite prabusirea economica, economia celei mai dezvoltate tari intarzie sa creasca. Se mentine de fapt pe o dureroasa linie de plutire. E ca si cum o familie garanteaza cu casa si toate averile un imprumut in banca ca sa-si poata plati facturile la curentul electric si apa, dar tot nu e suficient.
  De curand, alarmat de ultimele statistici economice, presedintele trezoreriei americane a a afirmat ca este dispus sa pompeze din nou bani tipariti pe piata. In limbajul de pe strada, asta inseamna ca banii nu mai au nici-o valoare. Daca Romania face asta, inseamna ca guvernantii nu stiu sa-si administreze bine bugetul si sa-si faca ordine in ograda. Dar cand asta se intampla cu cea mai dezvoltata economie din lume, inseamna ca prabusirea totala a sistemului financiar actual bate la usi. Ceva extrem de asemanator se intampla in Germania cu cateva luni inainte de ascensiunea lui HILER la putere. Atunci, o paine ajunsese sa coste cateva sute de mii de marci. Ce a urmat, stim cu totii, al doilea razboi mondial.
   Intr-un alt articol al aceluiasi ziar citeam apoi despre ceea ce fac in ultimul timp bogatii Germaniei. Lucruri inaudite pana acum: isi retrag economiile cash din banci, reziliaza contractele de asigurari de viata si renunta la activitatea bursiera. In schimb, cumpara masiv aur, argint si platina, paduri si imobile. Intre cercurile lor influente, se zvoneste(teoria conspiratiei, desigur) ca guvernul german ar fi cumparat 16 tiparnite mari de bani si ca se asteapta introducerea unei noi monede si al unui nou sistem financiar. Sa fie cumva ala din apoc 13,17?
    Ca unul care nu crede in teoriile conspiratiei, dar crede in profetia biblica, nu as fi dat prea mare atentie acestui articol. Un singur detaliu insa, considerat minor de ziarist,mi-a atras mai mult atentia. Bancherul neamt care facea dezvaluirile sub protectia anonimatului, spunea ca la seminariile economice la care a luat parte se vorbea si de " prezicerea biblica a prabusirii sistemului economic global" ...Wow, mi-am zis, uite cine mai studiaza apocalipsa...
   Dupa parerea mea, si citesc destul de mult pe tema asta, un lucru e clar: apele sunt foarte tulburi. Economia globala, ale carei locomotive sunt USA si GERMANIA printre altele, schiopateaza serios. Ba chiar se afla pe marginea prapastiei. Sa fie asta un semn ptr cei alesi? Sa dea Domnul...

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #26 on: 08 September 2010 - 22:17.57 »

Cateva intrebari. Retorice, desigur... 39

1.  Chiar se bucură Dumnezeu de faptul că bărbaţii transpiră în biserici îmbrăcaţi fiind la 35 grade  C  „spre slava Sa”, în costum şi cravată?
2. Dumnezeu iubeşte biserica Sa, spune adventistul. La fel spune şi baptistul, penticostalul… etc. Cine are dreptate?
3.  De fapt, Dumnezeu iubeşte  biserica sau oamenii?
4. Dacă Dumnezeu  ascultă de oriunde rugăciunea oamenilor, de ce aceştia se roagă mai ales în biserică?
5. Dacă Dumnezeu este omniprezent de ce este „mai prezent” în casa de rugăciune?
6. Oare îşi astupă Dumnezeu urechile atunci când bisericile noastre se fac că intonează imnuri creştine?
7. Dacă doar Dumnezeu este sfânt cum poţi să spui despre obiecte făcute de mâna omului (amvonul, trusa de la Sf. Cină… etc.) că sunt sfinte?
8. Dacă e oarecum normal să invoci numele lui Isus la deschiderea serviciului divin de ce e invocat şi la închiderea lui?
9. Atributul „divin” e legat de persoana lui Dumnezeu. De ce e divin serviciul din biserică?
10. Când începe sabatul la Dumnezeu… odată cu cei din Australia, cu cei din Europa sau cu cei din America?
11. Ce urmărim de fapt: să devenim „după chipul şi asemănarea Sa” sau să devină El după chipul şi asemănarea noastră?
12. Are Dumnezeu pregătite case în cartiere diferite pentru „creştinii” care nu se suferă cu nici un chip?
13. Dumnezeu chiar condiţionează binecuvântările Sale de darea zecimii?
14. Dacă zecimea este a Domnului, ce face El cu ea? Şi de ce nu i-o dăm Lui?
15. Dumnezeu a creat în Eden familia, nu biserica. De ce se spune că iubeşte biserica mai mult decât orice?
16. Dacă Dumnezeu nu iubeşte „despărţirea în familie” înseamnă că iubeşte mai mult nefericirea copiilor Săi pe viaţă?
17. Dacă Dumnezeu ne-a oferit şi ne respectă libertatea de alegere de ce suntem sfătuiţi să spunem despre evanghelie „chiar celui ce nu vrea să-i spui” ?
18. Cum poate vorbi cineva despre Dumnezeu dacă nu îl cunoaşte?
19. Adesea Dumnezeu este chemat să fie prezent în biserici. Nu e mai bine pentru mulţi că nu ne ascultă rugăciunea?
20. Dacă adventiştii sunt „după chipul şi asemănarea” cu Creatorul vă daţi seama cum îl percep oamenii pe Dumnezeu?

cheterivrit

View Profile Email
« Reply #27 on: 10 September 2010 - 21:21.36 »

1.  Chiar se bucură Dumnezeu de faptul că bărbaţii transpiră în biserici îmbrăcaţi fiind la 35 grade  C  „spre slava Sa”, în costum şi cravată?

- Nu, dar se bucura exact aia ce urla sa inchizi geamul (sau aerul conditionat) la 35 de grade, 'ca-i corent'...

2. Dumnezeu iubeşte biserica Sa, spune adventistul. La fel spune şi baptistul, penticostalul… etc. Cine are dreptate?

- Toti

3.  De fapt, Dumnezeu iubeşte  biserica sau oamenii?

- Da

4. Dacă Dumnezeu  ascultă de oriunde rugăciunea oamenilor, de ce aceştia se roagă mai ales în biserică?

- Pentru ca acolo se roaga impreuna

5. Dacă Dumnezeu este omniprezent de ce este „mai prezent” în casa de rugăciune?

- Nu confunda posibilitatea cu contingenta, si nici contingenta cu necesitatea; si pe niciuna dintre astea cu existenta

6. Oare îşi astupă Dumnezeu urechile atunci când bisericile noastre se fac că intonează imnuri creştine?

- !? Ce ai vrut sa intrebi???

7. Dacă doar Dumnezeu este sfânt cum poţi să spui despre obiecte făcute de mâna omului (amvonul, trusa de la Sf. Cină… etc.) că sunt sfinte?

- Pot fi, cel mult, 'sfintite', consacrate Celui Sfant

8. Dacă e oarecum normal să invoci numele lui Isus la deschiderea serviciului divin de ce e invocat şi la închiderea lui?

- !? Esti iarasi prea subtil pentru mine...

9. Atributul „divin” e legat de persoana lui Dumnezeu. De ce e divin serviciul din biserică?

- Nu e legat; inchinarea este ceva divin

10. Când începe sabatul la Dumnezeu… odată cu cei din Australia, cu cei din Europa sau cu cei din America?

- Seara si dimineata din Genesa erau alea din Australia sau din Europa? Dumnezeu nu traieste sub timp, intrebarea ta e absurda; timpul este facut in prima zi a creatiei

11. Ce urmărim de fapt: să devenim „după chipul şi asemănarea Sa” sau să devină El după chipul şi asemănarea noastră?

- Daca mai puti 2-3 intrebari ca aia de mai sus, o sa cred ca tu vrei sa'L faci dupa asemanarea ta

12. Are Dumnezeu pregătite case în cartiere diferite pentru „creştinii” care nu se suferă cu nici un chip?

- Aici pe Pamant?

13. Dumnezeu chiar condiţionează binecuvântările Sale de darea zecimii?

- Nu. Natura, insa, da. Deocamdata depindem de natura, fiind (si) o parte a ei

14. Dacă zecimea este a Domnului, ce face El cu ea? Şi de ce nu i-o dăm Lui?

- Intreaba'L! Oricum, e treaba Lui ce face cu ce este al Lui. 'Oridecate ori faceti aceste lucruri unora dintre acesti neinsemnati frati ai mei, mi le faceti Mie'

15. Dumnezeu a creat în Eden familia, nu biserica. De ce se spune că iubeşte biserica mai mult decât orice?

- A facut pe om si pe femeie. In Biblie la mine nu scrie de familie. Cand se va petrece minunea si o sa apara cuvantul 'familie' o sa'ti raspund

16. Dacă Dumnezeu nu iubeşte „despărţirea în familie” înseamnă că iubeşte mai mult nefericirea copiilor Săi pe viaţă?

- E pernicios sa'i atrubui lui Dumnezeu consecintele propriilor alegeri gresite

17. Dacă Dumnezeu ne-a oferit şi ne respectă libertatea de alegere de ce suntem sfătuiţi să spunem despre evanghelie „chiar celui ce nu vrea să-i spui” ?

- Scrie asta in Biblia ta? Isus le'a spus ucenicilor sa'si scuture praful de pe picioare ca marturie, nu sa evanghelizeze cu forta

18. Cum poate vorbi cineva despre Dumnezeu dacă nu îl cunoaşte?

- Nu ma las dus in ispita raspunzandu'ti :)

19. Adesea Dumnezeu este chemat să fie prezent în biserici. Nu e mai bine pentru mulţi că nu ne ascultă rugăciunea?

- Esti convins ca n'o asculta? Te bazezi pe ceva?

20. Dacă adventiştii sunt „după chipul şi asemănarea” cu Creatorul vă daţi seama cum îl percep oamenii pe Dumnezeu?

- Toti oamenii sunt dupa chip si asemanare facuti. Si ce daca?

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

In every country and every age, the priest had been hostile to Liberty.

Blood alone moves the wheels of history.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #28 on: 11 September 2010 - 12:56.30 »

Cheterivrit, fii pașnic te rog...Avem nevoie de un spirit constructiv mai mult decât de unul combativ...
Asta e părerea mea! Succes!
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.9

View Profile WWW Email
« Reply #29 on: 11 September 2010 - 13:19.20 »

1. - Nu, dar se bucura exact aia ce urla sa inchizi geamul (sau aerul conditionat) la 35 de grade, 'ca-i corent'...

Ai raspuns corect, nota 10. Cu specificatia ca , pentru ca sa fie evitata cearta, majoritatea se supune unor tate care "le trage curentul"...

2. - Toti

Pai si in acest caz inseamna ca biserica SA este si aia baptista, penticostala, evanghelista...Eu stiam altceva...

3. da

Da. ce?!? laie sau balaie, biserica sau oamenii? Daca te intreb ce iubesti mai mult, pisicile sau cainii, nu cred ca o sa raspunzi cu da......

4. - Pentru ca acolo se roaga impreuna.

Cum se roaga impreuna? Din punct de vedere fizic sau spiritual? Chiar simt ei ca fratii impreuna? Sau multi dintre ei de-abia asteapta sa se ridice de pe genunchi,ceva de genul asta? si NU INTELEG, oricum, care e avantajul de a te ruga impreuna, fata de a te ruga serios, dar singur?

5. - Nu confunda posibilitatea cu contingenta, si nici contingenta cu necesitatea; si pe niciuna dintre astea cu existenta

Nu le confund... Si nici nu pun la indoiala existenta lui Dumnezeu. Pun la indoiala faptul ca duhul sfant, vreun inger sau mai stiu eu cine din ceruri, vin in biserica. Poate ca da...dar ceva ma face sa cred ca extrem de rar... Si totusi nu mi-ai raspuns. Ori e Dumnezeu peste tot prezent, ori tine sa fie prezent sambata DOAR in biserica. Oricine cu un IQ mai dezvoltat poate realiza imediat subrezenia argumentatiei voastre.

6. !? Ce ai vrut sa intrebi???

Era o curiozitate. Cred ca muzica care se intoneaza in bisericile reformiste si adventiste e mai mult un chimval zanganitor ptr urechile Lui perfecte decat ceva placut.  Mai ales ca versurile cantarilor sunt de foarte multe ori aberatii teologice, de gen..."dar o alta biserica nu-i"...sau " de mult MA LUPT s-ajung mai sus" si inca cateva destule...

7. - Pot fi, cel mult, 'sfintite', consacrate Celui Sfant.

Da, dar sa fim seriosi, nu cred ca se supara Dumnezeu daca folosesc a doua zi ligheanul de la sfanta cina la mine in bucatarie. Chestia cu sfintitul asta face parte din vechiul legamant, crede-ma, iar in noul legamant sub Hristos, asemenea dinozauri lingvistici n-ar mai trebui sa ne induioseze...Ca sa nu mai zic de ceremonialul arderii painii de sf cina daca ramane ceva in plus si altele asemenea. Bazaconii evreesti prin care e intretinuta starea de o asa zisa evlavie care "n-are putere".

8. !? Esti iarasi prea subtil pentru mine...

No problem. Si pentru mine la fel...

9. Nu e legat; inchinarea este ceva divin

Hai sa vorbesc mai pe romaneste: atributul divin este legat de divinitate. Divinitatea este ceva supranatural, neomenesc. Daca pana aici am dreptate( sper ca nu ma insel) atunci de ce e un serviciu de cult facut de oameni ptr oameni ceva divin?!? Ptr ca participa cumva Dumnezeu? Vorbeste si el de la amvon cumva, candva? Hai sa nu ne mai imbatam cu apa rece... Cat despre inchinare, si satanistii se inchina foarte bine. Depinde ce facem noi din inchinare asta.

10. Dumnezeu nu traieste sub timp, intrebarea ta e absurda; timpul este facut in prima zi a creatiei.

Intrebarea mea nu e deloc absurda, sa stii. N-o fi traind D-zeu sub timp, si bine faci ca zici asta, insa de milioane de ori am auzit ca atunci cand apune soarele, ingerii isi iau si ei harpele sa deschida sabatul...Ce e asta, daca nu cumva prostie crasa? Ar trebui sa li se spuna oamenilor, daca e cat de cat sinceritate dupa adevar in biserica asta, cat si un pic de cultura, ca LA DUMNEZEU NU EXISTA NICI-UN SABAT. Sabatul e dat DOAR pentru om. Dar stiu ca in biserica nu e nici sinceritate, nici cultura.

11. Daca mai puti 2-3 intrebari ca aia de mai sus, o sa cred ca tu vrei sa'L faci dupa asemanarea ta.

In nici-un caz. Incerc insa sa-L inteleg, sa-L investighez plin de curaj si pasiune dupa adevar. Din pacate, fii barbat si recunoaste ca biserica este cea care vorbind in numele lui Dumnezeu a adoptat pozitii si reguli ca si cand ar fi venit direct din gura acestuia, cum e cea cu sabatul de mai sus.

12. - Aici pe Pamant?

Nu, dragul meu. Acolo sus. Cunosc frati reformisti care si-au facut un mod de viata sa critice neintrerupt alte denominatiuni si sa priveasca pe membrii acestora cum priveau nazistii pe evrei, adica suboameni. Culmea e ca trendul asta l-a dat pretudindeni pastorii.

13. Nu. Natura, insa, da. Deocamdata depindem de natura, fiind (si) o parte a ei.

Ai fi galant sa ne explici ce ai vrut sa spui ca natura conditioneaza binecuvantarile divine? Punand asta si in contextul darii sau nedarii zecimii, desigur.

14.Intreaba'L! Oricum, e treaba Lui ce face cu ce este al Lui. 'Oridecate ori faceti aceste lucruri unora dintre acesti neinsemnati frati ai mei, mi le faceti Mie'

Pai daca e sa ne ironizam, accept provocarea. L-am intrebat si mi-a raspuns ca El n-are nevoie de nici-o zecime. Textul ala pe care l-ai citat tu este valabil foarte tare, nu insa in contextul zecimii in mod neaparat. Ai lui Dumnezeu sunt doar oamenii. Banul e ochiul dracului. Punct. Dar daca vrei sa implinesti versetul tau de mai sus, du-te si da banii, timpul si iubirea ta semenilor din jur, nu unui Dumnezeu abstract si invizibil, ca aia si musulmanii teroristi o fac, si inca si mai bine.

15. A facut pe om si pe femeie. In Biblie la mine nu scrie de familie. Cand se va petrece minunea si o sa apara cuvantul 'familie' o sa'ti raspund.

Nici la mine nu scrie de familie. Cu toate astea, stiu ca o familie este compusa dintr-un barbat si o femeie, cel putin. Bine, exceptand secolul 21, unde mai sunt si exceptii. Asa ca intrebarea mea ramane...

16. E pernicios sa'i atrubui lui Dumnezeu consecintele propriilor alegeri gresite

Stiu. Nici vorba in ceea ce ma priveste sa-l fac vinovat pe Dumnezeu ptr ce am gresit eu. Insa si intreabarea asta ramane in picioare. Stiu exemple de cupluri care la batranete au ajuns sa se urasca sau ea chiar a innebunit de tot, ptr ca nu s-au despartit la timp...pe conceptia ca Domnul interzice divortul. Ca atare, suferinta actuala este mult mai mare, si nu se chinuie numai ei, ci se chinuie si copiii, nepotii lor care ii ingrijesc.

17. Scrie asta in Biblia ta? Isus le'a spus ucenicilor sa'si scuture praful de pe picioare ca marturie, nu sa evanghelizeze cu forta.

Da, numai ca intre ce zice Isus si ce cantam noi cu fetele grave in biserica e o distanta de la cer la pamant...

18. Nu ma las dus in ispita raspunzandu'ti :)

Aha, aha... diablo Inapoia mea Satano, care va sa zica, nu?!?  diablo
   Nici-o problema, prietene, si Martin Luther cel autentic, si multi alti vizionari si cautatori sinceri dupa adevar au fost infierati ca fiind uneltele diavolului ptr felul in care gandeau.  De-atunci, nimic nu prea s-a schimbat, sunt constient.  Eu cred insa cu sinceritate ca nimeni nu-l cunoaste pe Dumnezeu, absolut nici-un muritor. In schimb insa, suntem gata sa aruncam in flacarile iadului pe cei care nu cred ca noi. Think about it...

19. - Esti convins ca n'o asculta? Te bazezi pe ceva?

Absolut ca ma bazez pe ceva. Pe singurul indiciu dat tocmai de el: roadele. Dupa roadele lor ii veti cunoaste. In biserica nu exista nici dragoste,  nici rabdare, nici nimic. A, poate doar credinta. Dar o credinta oarba, bazata pe ignoranta ( asta ca sa nun zic traditia) parintilor nostri.

20. Toti oamenii sunt dupa chip si asemanare facuti. Si ce daca?

Nu prea inteleg ce-ai vrut sa spui aici. Or fi fost creati toti oamenii dupa chipul lui Dumnezeu, dar azi cred ca arata mai mult a draci decat a fii de Dumnezeu. Noi adventoistii, avem pretntia ca suntem ambasadorii lui Dumnezeu intr-o lume straina, care nu-i apartine. Cand se uita oamenii de pe strada la noi, au senzatia ca ...suntem de pe o alta lume? Ma indoiesc mult.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #30 on: 11 September 2010 - 13:32.46 »

Cheterivrit, fii pașnic te rog...Avem nevoie de un spirit constructiv mai mult decât de unul combativ...
Asta e părerea mea! Succes!

Lasa-l mihai...eu nu il consider ca ar fi fost razboinic prin ce a scris. A scris omul ce gandeste, iar eu chiar il felicit ptr asta, spre deosebire de cei care citesc intrebarile mele dar n-au nici-o opinie personala, doar lozincile bisericesti. Vad ca majoritatea de pe aici sunt blocati daca cineva indrazneste sa puna la indoiala sistemul lor de gandire. SI singura contributie care o aduc pe forum este sa ma arunce in bratele Satanei. Ba au chiar si un verset biblic ptr asta...
   Am fost rau educati ca nu ar servi la  nimic controversele. De fapt din cauza lor s-a nascut stiinta, de pe urma careia profitam vad azi cu totii.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #31 on: 11 September 2010 - 13:40.19 »

ML:
La 4. s-ar potrivi CNS Matthew 18:20 Căci acolo unde sînt doi sau trei adunați în Numele Meu, sînt și Eu în mijlocul lor.``
Am ascultat o predică interesantă numită "punţi de legătură", care va apare video curând....Se spunea că Dumnezeu  rămâne credincios unor simboluri si semne din trecut, cum ar fi punerea mâinilor (de care s-a mai abuzat), etc. Poate se include si strângerea laolaltă pe aici....
Sau textul e scris degeaba...în plus.

cheterivrit

View Profile Email
« Reply #32 on: 12 September 2010 - 00:36.00 »

2. Pai si in acest caz inseamna ca biserica SA este si aia baptista, penticostala, evanghelista...Eu stiam altceva...

- daca toti zic ca Dumnezeu iubeste biserica sa, toti au dreptate; care e biserica sa e alta treaba;

3. Da. ce?!? laie sau balaie, biserica sau oamenii? Daca te intreb ce iubesti mai mult, pisicile sau cainii, nu cred ca o sa raspunzi cu da......

- 'la intrebarea ascultatorului nostru daca zebra este un animal negru cu dungi albe sau un animal alb cu dungi negre, raspunsul nostru este DA' (Radio Erevan)

4. Cum se roaga impreuna?

- cum simt, cum pot, cum stiu

Din punct de vedere fizic sau spiritual?

- si, si

Chiar simt ei ca fratii impreuna? Sau multi dintre ei de-abia asteapta sa se ridice de pe genunchi,ceva de genul asta?

- daca nu simt, durerea de geninchi le este destula pedeapsa pentru ipocrizie - asa zice la Talmud :)

NU INTELEG, oricum, care e avantajul de a te ruga impreuna, fata de a te ruga serios, dar singur?

- o sa intelegi atunci cand (si daca) Dumnezeu va vrea sa intelegi; exista un folos al rugaciunii 'in camaruta', altul al rugaciunii in public, altul al rugaciunii 'impreuna', altul al rugaciunii pentru sine, altul al rugaciunii pentru altii si asa mai departe; un indiciu: Isus ii roaga pe apostoli sa vegheze si sa se roage impreuna cu el;

5. - Nu le confund...

- imi cer iertare pentru folosirea jargonului filosofic; voiam sa zic: Dumnezeu poate (posibilitate) sa fie 'oriunde', insa nu este obligatoriu (necesitate) 'peste tot', adica omniprezent, nici macar din intamplare (contingent) nu este peste tot; 

Pun la indoiala faptul ca duhul sfant, vreun inger sau mai stiu eu cine din ceruri, vin in biserica. Poate ca da...dar ceva ma face sa cred ca extrem de rar...

- nu faceam statistica aparitiilor

Si totusi nu mi-ai raspuns. Ori e Dumnezeu peste tot prezent,

- nu e prezent peste tot, am raspuns mai sus; e prezent acolo unde e dorit (si chemat 'pe bune')

ori tine sa fie prezent sambata DOAR in biserica.

- mai are si niste treaba prin cer... dar, cum spuneam, daca este dorit in 3793 de biserici, paduri, case sau parcuri, fabrici, inchisori sau vapoare, poate sa fie in toate cele 3793 de locuri; inclusiv - nu exclusiv - in biserica;

Oricine cu un IQ mai dezvoltat poate realiza imediat subrezenia argumentatiei voastre.

- testele mensa sunt ok? despre ce argumentatie vorbim?

6. Cred ca muzica care se intoneaza in bisericile reformiste si adventiste e mai mult un chimval zanganitor ptr urechile Lui perfecte decat ceva placut.  Mai ales ca versurile cantarilor sunt de foarte multe ori aberatii teologice, de gen..."dar o alta biserica nu-i"...sau " de mult MA LUPT s-ajung mai sus" si inca cateva destule...

- pe de o parte, nu citi metaforele ca un inginer :)
- 'aberatie teologica' e o expresie redundanta, cred; teologia insasi (in sens istoric, nu etimologic) e o aberatie - n'o spun eu, ci Solomon, Isus, Ioan, Pavel

7. Da, dar sa fim seriosi, nu cred ca se supara Dumnezeu daca folosesc a doua zi ligheanul de la sfanta cina la mine in bucatarie.

- sinagoga, 'bunica' 'bisericilor' noastre de astazi folosea si ca hotel, si ca ospatarie pentru evreii aflati in trecere prin localitatea respectiva - si asta pana secolul trecut; David a mancat painile din 'templu'; Solomon a poruncit uciderea unui om intre coarnele altarului; dar Uza a fost pedepsit de Dumnezeu; asta e motivul pentru care ma feresc sa raspund limpede: am cateva sugestii, cred ca anumite lucruri sunt exagerate, dar prefer sa gresesc abtinandu'ma de la a folosi lucruri consacrate decat folosindu'le; sigur, daca viata cuiva ar depinde de folosirea oricaruia dintre aceste lucruri, n'as ezita;

Chestia cu sfintitul asta face parte din vechiul legamant, crede-ma,

- nu te cred; in plus, nu prea cred in povestea cu 'vechiul legamant' vs. 'noul legamant'

iar in noul legamant sub Hristos, asemenea dinozauri lingvistici n-ar mai trebui sa ne induioseze...

- Hristos a implinit Legea; pe TOATA; si n'a desfiintat nimic; poti tine oricare dintre sarbatorile evreiesti si nu cred ca asta ar fi pacat (au facut'o apostolii si crestinii evrei) - doar ca ar fi inutil, probabil;

Ca sa nu mai zic de ceremonialul arderii painii de sf cina daca ramane ceva in plus si altele asemenea.

- nu poate fi mancata? de ce s'o arzi?

Bazaconii evreesti prin care e intretinuta starea de o asa zisa evlavie care "n-are putere".

- cred ca e la limita impietatii sa numesti o lege lasata de Dumnezeu 'bazaconii'; stiu ca e o practica foarte obisnuita printre crestini - asa s'a ajuns la Shoah - dar 'mantuirea vine de la evrei'...

8. No problem. Si pentru mine la fel...

- totusi, ce'ai vrut sa intrebi?

9. Hai sa vorbesc mai pe romaneste: atributul divin este legat de divinitate. Divinitatea este ceva supranatural, neomenesc. Daca pana aici am dreptate( sper ca nu ma insel) atunci de ce e un serviciu de cult facut de oameni ptr oameni ceva divin?!? Ptr ca participa cumva Dumnezeu?

- DA

Vorbeste si el de la amvon cumva, candva?

- Sper. Cand nu simt c'o face, deschid discret Biblia si citesc...

Hai sa nu ne mai imbatam cu apa rece...

- propui licori mai tari?

Cat despre inchinare, si satanistii se inchina foarte bine.

- treaba lor...

Depinde ce facem noi din inchinare asta.

- ai dreptate; vrei sa'i spunem 'serviciu inchinat divinitatii'? e cam lung... in plus, nu'mi plac schimbarile de dragul schimbarii: 'sa va STIMATI unii pe altii, asa cum v'am STIMAT eu' - cred ca asa scrie in Biblie la aia pe care'i aud cu 'iubiti frati si stimate surori' =))

10. Intrebarea mea nu e deloc absurda, sa stii. N-o fi traind D-zeu sub timp, si bine faci ca zici asta, insa de milioane de ori am auzit ca atunci cand apune soarele, ingerii isi iau si ei harpele sa deschida sabatul...

- exact atunci isi iau si ingerii harpele; si daca s'ar deschide de 4567 ori pe secunda Sabatul pe Pamant, de tot atatea ori si'ar lua ingerii harpele; oricum fac asta tot timpul...

Ce e asta, daca nu cumva prostie crasa?

- nu cred ca'i prostie; Sabatul e pentru cei ce sunt 'sub timp' si 'in trup', nu pentru ingeri; 'Sabatul a fost facut pentru om', nu pentru Dumnezeu, ingeri, diavoli etc.; doar ca ingerii sunt 'duhuri slujitoare' si eu cred ca, atunci cand un afon ca mine, cu deviatie de sept si voce enervant-nazala canta prost, se gaseste cate un inger care sa cante mai tare, cu vocea sau cu harpa, sa nu se auda 'schelalaitul eutherpei' performat de mine :))

Ar trebui sa li se spuna oamenilor, daca e cat de cat sinceritate dupa adevar in biserica asta, cat si un pic de cultura, ca LA DUMNEZEU NU EXISTA NICI-UN SABAT. Sabatul e dat DOAR pentru om.

- a zis insusi Dumnezeu ca obligatia respectarii Sabatului e doar a omului; citatul e mai sus; dar a mai zis ca e Domn al Sabatului; si a mai zis ca, in primul Sabat, s'a odihnit; deci stie despre ce e vorba...

Dar stiu ca in biserica nu e nici sinceritate, nici cultura.

- cine te pune sa le cauti acolo?

11. (...) biserica este cea care vorbind in numele lui Dumnezeu a adoptat pozitii si reguli ca si cand ar fi venit direct din gura acestuia, cum e cea cu sabatul de mai sus.

- care anume?

12. Cunosc frati reformisti care si-au facut un mod de viata sa critice neintrerupt alte denominatiuni si sa priveasca pe membrii acestora cum priveau nazistii pe evrei, adica suboameni. Culmea e ca trendul asta l-a dat pretudindeni pastorii.

- pot sa te compatimesc pentru faptul ca i'ai cunoscut;

13. Ai fi galant sa ne explici ce ai vrut sa spui ca natura conditioneaza binecuvantarile divine? Punand asta si in contextul darii sau nedarii zecimii, desigur.

- natura are niste cicluri; cand ii sunt incalcate, pamantul devine steril; fenomenul e violent in 'Semiluna Fertila'; Israelul actual, cu teren agricol natural cat Sectorul Agricol Ilfov (acum judetul omonim), si cu populatie de 3 ori cat B+IF, exporta haleala; incearca sa afli de ce si cum, o sa ai surprize; asta n'are legatura cu zecimea, ci cu anii sabatici; dar e exemplu de conditionare indusa de natura;

'Caci tara in stapanirea careia vei intra, nu este ca tara Egiptului, din care ati iesit, unde iti aruncai samanta in ogoare si le udai cu piciorul ca pe o gradina de zarzavat. Tara pe care o veti stapani este o tara cu munti si vai, care se adapa din ploaia cerului; este o tara de care ingrijeste Domnul Dumnezeul tau si asupra careia Domnul Dumnezeul tau are neincetat ochii, de la inceputul pana la sfarsitul anului. Daca veti asculta de poruncile mele pe care vi le dau astazi, daca veti iubi pe Domnul Dumnezeul vostru si daca-I veti sluji din toata inima voastra si din tot sufletul vostru, El va da tarii voastre ploaie la vreme, ploaie timpurie si ploaie tarzie, si-ti vei strange graul, mustul si untdelemnul; de asemenea, va da iarba in campiile tale pentru vite, si vei manca si te vei satura'. (Deut.11, 10-15)

- Dumnezeu da ploaie peste drepti si peste nedrepti; dar are un tratament special pentru cei aflati sub legamant - citeste Deut.28;

14. Ai lui Dumnezeu sunt doar oamenii. Banul e ochiul dracului.

- Dumnezeu nu'ti cere bani, ci a zecea parte din ceea ce tot El iti da; si nu'ti da bani; banii i'au inventat oamenii, sa le fie mai usor; 'aur si argint n'am, dar ce am iti dau' - incearca sa nu mai folosesti bani (este un economist din GB care face asta de vreo 2-3 ani, deci se poate), sa nu mai umbli cu bani, daca's ochiul Dracului...

Dar daca vrei sa implinesti versetul tau de mai sus, du-te si da banii, timpul si iubirea ta semenilor din jur, nu unui Dumnezeu abstract si invizibil, (...)

- n'am dat, niciodata, bani unui Dumnezeu abstract si invizibil; asta face doar evreul din banc: arunca banii in sus zicand: Doamne, ia tu cat vrei, iar restul sunt ai mei...

15. Nici la mine nu scrie de familie. Cu toate astea, stiu ca o familie este compusa dintr-un barbat si o femeie (...)

- la mine scrie ca cei doi se fac un singur trup, nu o familie; familia e subiect de drept, iar ceremonia de casatorie oficiata de un preot e inventie teologica tarzie (catolica sau ortodoxa);

16. Stiu exemple de cupluri care la batranete au ajuns sa se urasca

- treaba lor si a Diavolului; datoria mea (si singurul drept) este sa'i 'mustru, cert, indemn', nu sa'i despart;

sau ea chiar a innebunit de tot, ptr ca nu s-au despartit la timp...

- esti tu convins ca daca se desparteau nu se mai urau? sau ca nu mai innebunea? pot sa'ti arat zeci de oameni divortati (unii recasatoriti de mult) care se urasc inca dupa zeci de ani de la divort;

pe conceptia ca Domnul interzice divortul.

- asta cu divortul (notiune legala, nu morala) e tot inventie catolica; Biblia vorbeste simplu de despartire si zice ca 'ce a unit Dumnezeu (un trup), omul sa nu desparta'; omul din propozitie inseamna barbatul sau femeia uniti intr'un singur trup, nu un popa sau un papa sau un altfel de reverend, pastor sau predicator; pentru Isus interventia unui preot in legatura dintre un barbat si o femeie era de neconceput; doar pretentiile clericale (ilegitime) au facut posibila ideea amestecului preotilor intre un barbat si o femeie;

Ca atare, suferinta actuala este mult mai mare, si nu se chinuie numai ei, ci se chinuie si copiii, nepotii lor care ii ingrijesc.

- suferinta actuala e mai buna, totusi, decat cea viitoare;

17. Da, numai ca intre ce zice Isus si ce cantam noi cu fetele grave in biserica e o distanta de la cer la pamant...

- nu mai canta; sau cauta de'aia ce canta cu zambete tampe pe fata :))

18. Aha, aha... Inapoia mea Satano, care va sa zica, nu?!?  

- nu, eram ispitit sa raspund: 'exact asa cum faci tu' la intrebarea ta; ceea ce ar fi insemnat ca te judec; asta e tot ce voiam sa zic

Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.

In every country and every age, the priest had been hostile to Liberty.

Blood alone moves the wheels of history.
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #33 on: 16 September 2010 - 19:29.40 »

Che, merci cel putin ca ai avut amabilitatea sa-mi citesti intrebarile, nu mai zic ca le-ai si raspuns...

MSe
**

emy_nem_21
View Profile
« Reply #34 on: 16 September 2010 - 22:28.51 »

de citit cred ca au citit si altii, (chiar si eu), numai ca scriai ca sunt retorice, de aceea nici nu m-am gandit ca vrei si raspunsuri la ele

"Vreau sa cunosc gandurile Lui Dumnezeu; restul sunt detalii." (Albert Einstein)

www.ZambetDeCopil.com
Martin Luther

Browser: Firefox 3.0.4.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW Email
« Reply #35 on: 17 September 2010 - 13:14.59 »

Atunci iti multumesc si tie MSE. Apropor de impresii: vezi ca vorbele semnaturii tale nu ii apartin lui Einstein. Este doar o impresie a crestinilor. Einstein a fost mai degraba agnostic. Nu a crezut intr-un Dumnezeu personal si creator asa cum cred crestinii.

adyna

View Profile Email
« Reply #36 on: 29 September 2010 - 19:32.34 »

Si eu am citit intrebarile si mi-au placut raspunsurile.
Apropo...unele dintre ele mi le pun si eu. La cele referitoare la biserica sper sa gasesc unele raspunsuri intr-o carte de Philip Yancey- Biserica, Frustrare şi împlinire . Doar astazi am facut rost de ea, dar prezentarea suna asa:

Deşi poate că mulţi cred că acest titlu nu ar trebui să existe, el exprimă totuşi o realitate. Biserica ne creează şi frustrări, dar, în cele din urmă tot ea ne aduce adevărata împlinire. Poate că şi tu te-ai întrebat dacă merită efortul şi deranjul să fii activ într-o biserică locală, sau poate că te-ai retras din cauza unor aspecte care te-au deranjat. Rămâne, deci, întrebarea: de ce să ne deranjăm cu biserica?

Cunoscutul autor Philip Yancey răspunde acestei întrebări împărtăşindu-ne câteva episoade din propria lui experienţă legată de biserică, nemulţumirile şi, după un timp, împlinirea pe care a găsit-o devenind membru activ al unei biserici locale.

În această relatare candidă, care ne face să ne gândim cu toată seriozitatea la relaţia noastră cu biserica locală, Yancey prezintă motivele care l-au determinat să renunţe la scepticism şi să participe din toată inima la viaţa unei biserici locale. Cu toată sinceritatea şi obiectivitatea, el face un echilibru între erorile umane şi caracterul unic al bisericii ca trup al lui Cristos.
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.10

View Profile WWW Email
« Reply #37 on: 01 October 2010 - 11:15.15 »

Premizele de la care porneste autorul cartii tale mi se par complet perimate, Adyna. El indeamna la un activism in biserica. Dar ce te faci daca vrei sa fii activ insa nu concorzi in idei cu cele ale majoritatii? Asta mi s-a intamplat mie.
   Daca esti foarte informat din mai multe campuri de cercetare(stiintific, religios, etc) devii periculos pentru bise3rica a carei supravietuire depinde de coeziunea membrilor. Uita-te in jurul tau si vei constata la fel de dezamagita ca si mine ca in majoritatea covarsitoare, cei care sunt activi in bisierica(comitete, etc) au o mare carenta de aptitudini intelectuale. Sa fie oare pentru ca Dumnezeu prefera incultii si anagramatii? Ma indoiesc. Dar de ceea ce nu ma mai indoiesc este sa pun semnul = intre biserica si incultura.

Tipul spune ca si-a gasit implinirea devenind activ in biserica. Tine-ma(ne) la curent despre ce e vorba. O intrbare totusi mi se ridica in cap: tipul era independent, analitic si riguros in gandire sau zice da si amin la tot ce vine de sus? Ca daca e asa...si PCR era plin de astfel de activisti...

AlexB
Browser: Firefox 3.6.10

View Profile WWW
« Reply #38 on: 01 October 2010 - 12:57.06 »

Tipul este invitat la Cluj. Detalii: http://www.big-impact.ro/2010/05/pregatirea-conferintei-philip-yancey/

Tari clujenii! Anul trecut au mai avut tot asa un eveniment maare: un concert al unui solist de la o fosta mare trupa crestina rock. Nu facem reclama de data asta. Nu-i nevoie.  10

adyna

View Profile Email
« Reply #39 on: 01 October 2010 - 21:02.48 »

Tine-ma(ne) la curent despre ce e vorba. O intrbare totusi mi se ridica in cap: tipul era independent, analitic si riguros in gandire sau zice da si amin la tot ce vine de sus? Ca daca e asa...si PCR era plin de astfel de activisti...

Nu stiu daca voi citi foarte curand cartea, pt ca am descarcat mai multe de acest autor si cred ca o sa incep cu altele. Din titlurile lor trag concluzia ca nu ii e frica sa gandeasca pe cont propriu  - si sa spuna ce gandeste: "Dezamagit de Dumnezeu (cu un capitol intitulat "Intrebari pe care nimeni nu indrazneste sa le puna cu voce tare"), "Unde este Dumnezeu cand sufar?"Isus pe care nu l-am cunoscut niciodata".
Pages: 1 [2] 3 4 ... 8   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR