ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:55.29 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Impresii Replies: 141 piece
Read 14814 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 8   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Impresii  (Read 14814 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.9

View Profile Email
« on: 11 June 2010 - 14:01.41 »

As dori sa postam aici impresii despre viata de zi cu zi, impresii chiar si de pe acest forum, pe care le deducem sau le-am dedus in urma unor anumite experiente, replici, intamplari, necazuri, bucurii.
Report to moderator   Logged

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Septimiu
**

View Profile Email
« Reply #1 on: 11 June 2010 - 14:20.54 »

Ceea ce am observat in replicile de pe acest forum este faptul ca imediat ce o anumita persoana spune un anumit lucru stiut de majoritatea ca "erezie", aducand argumente si dorind sa isi exprime opinia, este atacat cu mult cunoscutele replici de genul "Tu esti condus de diavolul" sau "Tu faci lucrarea celui rau".(Bineinteles nu am citat exact acele replici sau idei, dar am exprimat ceea ce se intelege din ele). Aceste vorbe erau spuse si de farisei Domnului Isus si acestea nu se intemeiaza pe Scriptura, ci sunt vorbe spuse pentru a arunca batjocura asupra celuilalt. De ce nu se aduc argumente bazate pe Scriptura? Pentru ca cineva nu este de acord cu noi asta nu inseamna ca trebuie ponegrit imediat.         
       "Voi, care sunteti duhoivnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii"

Domnul Isus a adus argumente bazate pe Scriptura; cand a fost in sala de judecata a tacut; niciodata nu a acuzat pe cineva cu expresii de acest gen, fara un argument stabil. Asa a biruit EL.

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.3

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: 11 June 2010 - 15:39.51 »

Ceea ce am observat in replicile de pe acest forum este faptul ca imediat ce o anumita persoana spune un anumit lucru stiut de majoritatea ca "erezie", aducand argumente si dorind sa isi exprime opinia, este atacat cu mult cunoscutele replici de genul "Tu esti condus de diavolul" sau "Tu faci lucrarea celui rau".(Bineinteles nu am citat exact acele replici sau idei, dar am exprimat ceea ce se intelege din ele). Aceste vorbe erau spuse si de farisei Domnului Isus si acestea nu se intemeiaza pe Scriptura, ci sunt vorbe spuse pentru a arunca batjocura asupra celuilalt. De ce nu se aduc argumente bazate pe Scriptura? Pentru ca cineva nu este de acord cu noi asta nu inseamna ca trebuie ponegrit imediat.         
       "Voi, care sunteti duhoivnicesti, sa-l ridicati cu duhul blandetii"

Ai observat bine Septimiu ce se intampla. isus si Pavel ne-au invatat foarte bine ce sa facem cu lumina noua....dar biserica ne-a invatat ca trebuie sa credem orbeste ce zice biserica, altfel suntem eretici. Cum indrazneste altcineva sa gandeasca altfel, e "de la Satana"...ca sa nu mai zic daca mai are si tupeul sa vorbeasca si sa-si expuna nemultumirirle. Gandurile. Atunci e lepadat de Domnul, demn de "mila" "fratilor"...

Adevarul este insa ca atunci cand cineva se apuca sa studieze, asa cum am facut eu, Mihai, iedidia si altii, ajung la concluzii socante...care iti pot clatina ...da, chiar credinta. Dar aia e adevarata maturitate spirituala. Cand credinta iti e clatinata, dar ramai totusi credincios....Nu???
  altfel, ce se intampla azi in bisericile de orice fel, este un bla-bla-bla omenesc pus in dreptul lui Dumnezeu.

Septimiu
**

View Profile Email
« Reply #3 on: 11 June 2010 - 20:32.19 »

Dar aia e adevarata maturitate spirituala. Cand credinta iti e clatinata, dar ramai totusi credincios.

68 Credinta lui Isus s-a clatinat vreodata?

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #4 on: 12 June 2010 - 10:49.05 »

Cred că "clătinat" ar fi însemnat în postarea lui M L "pus la încercare, testat, probat, încercat..."
Pe voi înşivă încercati-vă dacă sunteti în credinţă. Aşa a fost clătinată credinţa lui Isus...
Binecuvântate clătinări, unde credinţa se fortifică prin experienţa biruinţelor repetate...
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: 12 June 2010 - 16:30.43 »

68 Credinta lui Isus s-a clatinat vreodata?

Da, in Ghetsimani, si inca tare de tot. Slava lui Dumnezeu, ca desi clatinata, a iesit biruitoare. Daca citesti inca odata cap "ghetsimani" din HLL, vei vedea ca acolo e vorba despre agonia credintei lui Isus. O credinta ce fusese puternica pana atunci, era acum clatinata de imprejurarile nefaste in care se afla.
   Eu cred ca Dumnezeu nu se supara cand ne clatinam in credinta. Ci cand o pierdem definitiv. Mult mai suparat e ca credem orbeste tot ce vine de la oameni in "numele Lui" dupa care vanam vrajitoarele eretice tot in Numele lui".

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: 16 June 2010 - 16:55.06 »

Astazi citii ceva paici http://www.elmundo.es/elmundo/2010/06/15/internacional/1276618873.html  si ma oripilai. Cica traim in sec 21 dupa Hristos, da' mai sunt si asemenea specii unde evolutia inca nu s-a incheiat, vorba lu nea Darwin.

ptr cine nu intelege spaniola, este o stire de astazi, unde se spune ca in Somalia militiile islamiste radicale au omorat deja 2 persoane si au impuscat alte 35 pentru simplul motiv ca se uitau la televizor la Mondialul de fotbal din Sudafrfica.
  Aceste militii fundamentaliste, asemanatoare talibanilor in interpretarea Coranului, interzic de asemenea orice fel de distractie, dans,sporturi si muzica,engleza in scoli si sutienele pentru femei. Auziti si cruciti-va care este argumentul lor pentru ne-vizionarea Mundialului de fotbal:'
"Es una pérdida de dinero y tiempo que no aporta beneficios […] no se consigue nada viendo a hombres saltado de un lado para otro", declaró el portavoz islamista en un comunicado."  " E o pierdere de bani si  timp care nu aduce nici-un beneficiu...nu se castiga nimic vazand cum sar niste oameni incoace si incolo"...
 Si in spiritul acestei viziuni inspirate de profetul lor Mahomed(mai corect zis de o interpretare extremista a acestuia), omoara-i frate ca se uita sarmanii la tilivizor. Da-i cu glontul, ca deh, oamenii trebe sa ceteasca Coranul, nu sa se uite la prostii diavolesti.

Pe unde mai vazui eu spiritul asta???? Sau e numa' o impresie? 58
Da nu stiu cum se face ca nu prea cred ca e o impresie: http://www.youtube.com/watch?v=eUpfqmwKjGc   

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: 16 June 2010 - 20:35.28 »

Si inca una luata d-aici: http://www.elmundo.es/elmundo/2010/06/16/internacional/1276680134.html

Asa pe scurt... Cica in ISrael 80 de parinti evrei ultraortocsi askenazí( a se citi ultra brain wash) nu si-au mai dat la scoala cei 250 de copii pe motiv ca la scoala aia mai vin alti copii de origine mizrahíes (araba-islamica)care nu aceeasi viziune si interpretare a Torei. (Unii e poporul Domnului, altii nu e...ah, ca nu pot sa m-abtin  20)
 Au fost amendati, ei nimic. Au fost avertizati cu inchisoarea...ei nimic. Merg pana la moarte pentru "Domnul". Ascultati care e argumentul lor de a-si separa progeniturile de "restul lumii":
   Para los progenitores, la separación entre niñas no es discriminatoria, ya que se debe exclusivamente al distinto seguimiento que una y otra comunidad hacen de los preceptos de la Torá y otras normas religiosas. Los residentes askenazíes de Emanuel consideran que el seguimiento de los preceptos religiosos en sus familias es más estricto que el de los judíos procedentes del norte de África, motivo por el que no quieren que sus hijas se junten con las sefardíes.
    Parintii askenazi sunt de parere ca ei observa mai strict preceptele religioase ale Torei decat evreii proveniti din nordul Africii, motiv pentru care nu doresc ca copiii lor sa invete impreuna.
     Adica cam asa: "noi suntem poporul Domnului maaaaaaa!!! ca voi nu paziti strict Legea ca noi... voi sunteti mai liberali, deci mai apostaziati." Pe unde am mai auzit eu asta? 
  no, pana imi spune cineva, ca vad ca se inghesuie multa lume paici, va spun eu impresia mea. Pan 1925, cativa fratiori, credinciosi de altfel, au avut impresia ca daca se separa de altii mai liberali si mai pacatosi o sa fie mai bine. Asa ca s-a format poporul Domnului. O ramasita a ramasitei.
 Pan 1951, fratii astia au zis uitandu-se unii la altii: Da noi suntem mai altfel ca voi maaaaaaaaa!!! Asa ca s-au despartit din nou, crezand ca o sa fie mai bine. S-a format alt popor al Domnului. O ramasita a ramasitei din ramasita.
  Au mai trecut vro 60 de ani de anatemizari reciproce, indreptatiri soviniste("dar ei au plecat, nu noi, asa ca ei sa vina sa ne ceara iertare"), incercari ipocrite de dialog si apropiere( de parca pe Dumnezeu putem sa-L pacalim), da nimic....Nimic. Nimic de bine, evident. Asa ca s-a ajuns prin mileniul trei ca beserica sa dea afara pe capete( in toate organizatiile citate mai sus) pe cei care nu sunt de acord cu preceptele religioase ashkenazi. AAA pardon, mizrahiste. offf...azventizte.
  Nu de alta, dar trebuie sa ramanem poporul Domnului care are "tat" adevarul  pana la moarte. Adica ramasita ramasitii a ramasitei din Ramasitovenia.   Asa ca alaturi de neaosul "Curat murdar, coane Fanica!"  adresez si eu impresia mea indignata catre "prefectura": Alo...fratii nostri dragi din conducere.....mai cititi si dvs ziarele, blogurile si internetul ca sa vedeti in ce situatie ridicola va aflati!!!  Chiar nu v-ar strica deloc daca ati scoate un pic capul pe fereastra...

P.S. Septimiu draga, tu inventasi impresiile astea. Nu mai ai nici-o impresie? Nici macar impresie la impresii?

ktalina27
**

View Profile WWW
« Reply #8 on: 17 June 2010 - 19:28.38 »

Am impresia ca ne pierdem prea mult timp cu internetul si citim prea multe articole care nu ne sunt de folos, in loc sa citim ceea ce ne poate ajuta cu adevarat.
Am impresia ca vedem prea bine greselile celui de langa noi, si am putea face o lista intreaga cu ce a gresit, dar cand vine vorba de lista cu greselile noastre nu reusim sa scriem nimic.

Cine e in pas cu moda, nu va fi niciodata in pas cu Dumnezeu
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #9 on: 18 June 2010 - 01:32.14 »

Am impresia ca ne pierdem prea mult timp cu internetul si citim prea multe articole care nu ne sunt de folos, in loc sa citim ceea ce ne poate ajuta cu adevarat.

Ktalina, impresia ta(pentru care sa stii ca nu te judec) e formata datorita prejudecatilor reformiste in care ai fost (poate) crescuta, in care internetul si televizorul sunt pacate care iti rapesc timpul pretios. Timp care conform altor mii de predici pe care le-ai auzit ar trebui sa fie dedicat NUMAI bibliei si SP.
   Eu cred ca asta e o viziune total depasita(gen amish) de realitatea obiectiva. Atat televizorul cat si internetul( iar forumul asta e doar o furnica) sunt progrese tehnologice de care poate sa fie legata cresterea noastra intelectuala si da...de ce nu...spirituala. Poti gasi pe tv si pe net o sumedenie de documentare si chestii interesante care nu ai cum sa le gasesti in Biblie si SP.
  Daca cumva te-ai referit la mine cu restul postarii tale( si parca asa miros...)sa stii ca nu sunt suparat pe tine ca nu are rost. dar daca ti-as putea arata cum arata Biblia mea( aceeasi de 17 ani) ai zice ca am jucat fotbal cu ea la cat e de tocita si rupta. Iar unele carti din Sp de asemenea. Crede-ma ca apreeciez enorm Biblia si SP, dar le consider limitate. Limitate nu numai ca inspiratie divina( vezi ex de la topicul cu EGW de azi) ci si ca aport de cunoastere intelectuala...Sper sa intelegi impresia mea...

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #10 on: 18 June 2010 - 01:41.50 »

Am impresia ca vedem prea bine greselile celui de langa noi, si am putea face o lista intreaga cu ce a gresit, dar cand vine vorba de lista cu greselile noastre nu reusim sa scriem nimic.

Ma includ fara sa-mi fie rusine in lista celor pacatosi si cu mule greseli. Sunt un om cu multe defecte. Spre deosebire de altii din biserica insa, eu nu impun parerile si crezurile mele altora. Consider ca am nevoie disperata de un mantuitor minunat, care ajuta numai oameni care-si recunosc defectele.
  Am tinut sa va dau linkurile si impresiile de mai sus pentru ca cred ca tocmai biserica este cea care atunci cand vine timpul sa recunoasca greselile ei( si inca grave de tot), nu numai ca nu scrie nimic pe lista, vorba ta, dar afirma cu tupeu ca "ARE TOT ADEVARUL"...

Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #11 on: 19 June 2010 - 11:27.50 »

Aşa e ML... ai perfectă dreptate... unii doar au impresia că au "tot adevărul..."
Astfel, că de la doar a avea impresia că deţii ceva şi pănă la realitatea faptului în sine e un mare pas...  În acest caz este forte importatnt de reţinut că aproape mântuit înseamnă de fapt sigur pierdut...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
adyna

View Profile Email
« Reply #12 on: 19 June 2010 - 17:19.37 »

Da nu stiu cum se face ca nu prea cred ca e o impresie: http://www.youtube.com/watch?v=eUpfqmwKjGc   

laugh e foarte amuzantă...si nu stiu sa spun ce impresie mi-a facut...Lasand la o parte muzica stil popular, hai sa iau partea buna: este o predica neconformista. Dar daca mai invatam ceva si amuzandu-ne?
Iar despre spiritul "taliban" sunt de acord cu tine - nu e spiritul lui Isus. Dar asta nu inseamna ca nu e nevoie de educatie. Oamenii trebuie convinsi, nu constransi.
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #13 on: 19 June 2010 - 17:39.25 »

Dar daca mai invatam ceva si amuzandu-ne?
Iar despre spiritul "taliban" sunt de acord cu tine - nu e spiritul lui Isus. Dar asta nu inseamna ca nu e nevoie de educatie. Oamenii trebuie convinsi, nu constransi.

Merci pentru impresia ta, Adyna. Chiar aveam nevoie de ea, noi toti. Bineinteles ca putem invata ceva si amuzandu-ne, de-aia am si deschis topicul cu bancurile binecuvantate. Pare un paradox ca bancurile sa fie binecuvantatel, dar o sa demonstrez ca nu e chiar asa. Putem invata orice in orice situatie si de la oricine.
   cat despre spiritul taliban de care vorbesti, care e parerea ta? Biserica ce spirit are asa in general, spiritul taliban "made in somalia" sau spiritul lui hristos ? ca vorbind acuma despre educatie, din cate stiu eu biserica educa membrii numai cu biblia si spiritul profetic. care sunt rezultatele, se pot vedea lesne astazi.
   Asa cum il cunosc eu pe Dumnezeu, nu cred ca s-ar bucura sa convingem oamenii despre impresiile noastre. ca sa nu mai vorbesc de constrangere. Aia nici nu incape in discutie. Dar de convins nu trebuie nimeni sa fie convins de ideile mele despre Dumnezeu. Convingerile sunt personale si sunt determinate de niste experiente care sunt la randul lor personale. Nu ai cum sa convingi un musulman care a citit toata viata lui Coranul ca biblia ta e mai buna. Si nici nu te sfatuiesc.
   De la Isus am invatat altceva. Ceva genial, si care cu adevarat vine de sus. Inainte de a dori sa-l convingi de ceva pe un om, arata-i o prietenie sincera si dezinteresata. Ca daca nu, o sa se prinda imediat ca ii vinzi gogosi.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #14 on: 19 June 2010 - 18:30.06 »

Fr. Willy o fi rudă apropiată cu Fr. Davieboy?
 17 39 69
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #15 on: 20 June 2010 - 00:50.07 »

imi aduc aminte de o viziune a EGW (nu mai stiu unde e scrisa) despre un drum de munte spre ceruri. Acolo ea merge cu sotul parca...si incet incet renunta la caruta, apoi la cal, apoi la bagaje...si tot asa. Drumul devine la un moment dat atat de stramt, incat trebuie sa renunte si la pantofii din picioare, pana cand ajunge in fata unei funii care se balanseaza deasupra unei prapastii...Vi-o aduceti aminte?
  Ei bine, interpretarea noastra a fost mereu ca spre drumul spre ceruri va trebui sa lasam lucrurile materiale, comfortul, ba chiar si alti membri ai familiei care nu doresc sa continue pe calea cea stramta...ma rog. Dar acum va propun si o alta perspectiva, mai ales in contextul atator framantari si intrebari care apar in ultimul timp in teologie. Si anume:
  Impresia mea este ca acea viziune se poate referi si la renuntarea la conceptii si prejudecati care ne-au fost si ne sunt inca astazi atat de dragi. Stiinta deja a inceput sa dovedeasca ca si omul are atribute divine( acela de a crea viata, fie ea si artificiala), EGW se clatina la un studiu riguros stiintific, Biblia la fel. Ateii par ca au tot mai multa dreptate cand te uiti in jur la lumea asta plina de suferinta si unde un Dumnezeu al dragostei nu intervine sa faca ceva. Pe de alta parte, pastorii si bisericile care pareau pana mai ieri poarta spre ceruri devin tot mai criticate, si autoritatea lor este pusa sub semnul intrebarii...NImic pare ca nu mai e sigur astazi...si rezematorile teologice pe care ne-am sprijinit zeci si zeci de ani pana acum se darama una dupa alta ca niste piese de domino. Asa ca stau si ma gandesc daca nu cumva acea viziune se refera la cu totul altceva atunci cand "bagajele" sunt abandonate. In opinia mea, toate acele renuntari in calea spre ceruri nu sunt altceva decat renuntari la prejudecati, la conceptii vechi, la bagaje teologice perimate. Pana la urma...nici macar biblia nu mai conteaza. Singurul lucru care mai conteaza pentru trecerea dincolo este...credinta!!!
   Credinta ca exista cineva dincolo care ne asteapta si ne iubeste...
  Acum, sa nu ma intelegeti gresit! Nu vreau sa spun ca trebuie sa aruncam Biblia. Vreau sa spun ca in vremurile tulburi si grele care vin, doar credinta bazata pe cunoasterea caracterului lui Dumnezeu ne mai poate salva. Credinta este funia acea misterioasa deasupra unui abis al indoielii care se deschide tot mai mult in fata noastra, cu fiecare zi care trece.
  Asta e impresia mea despre acea viziune interpretata modern. Ce parere aveti?

ktalina27
**

View Profile WWW
« Reply #16 on: 20 June 2010 - 15:04.25 »

Ktalina, impresia ta(pentru care sa stii ca nu te judec) e formata datorita prejudecatilor reformiste in care ai fost (poate) crescuta, in care internetul si televizorul sunt pacate care iti rapesc timpul pretios. Timp care conform altor mii de predici pe care le-ai auzit ar trebui sa fie dedicat NUMAI bibliei si SP.
   Eu cred ca asta e o viziune total depasita(gen amish) de realitatea obiectiva. Atat televizorul cat si internetul( iar forumul asta e doar o furnica) sunt progrese tehnologice de care poate sa fie legata cresterea noastra intelectuala si da...de ce nu...spirituala. Poti gasi pe tv si pe net o sumedenie de documentare si chestii interesante care nu ai cum sa le gasesti in Biblie si SP.
  Daca cumva te-ai referit la mine cu restul postarii tale( si parca asa miros...)sa stii ca nu sunt suparat pe tine ca nu are rost. dar daca ti-as putea arata cum arata Biblia mea( aceeasi de 17 ani) ai zice ca am jucat fotbal cu ea la cat e de tocita si rupta. Iar unele carti din Sp de asemenea. Crede-ma ca apreeciez enorm Biblia si SP, dar le consider limitate. Limitate nu numai ca inspiratie divina( vezi ex de la topicul cu EGW de azi) ci si ca aport de cunoastere intelectuala...Sper sa intelegi impresia mea...

Imi pare rau sa te dezamajesc dar nu am fost crescuta in spiritul reformist. Am aflat despre biserica reformista in urma cu vreo 2 ani. Nu ma refer la tine cand am scris, daca tu te regasesti asta e partea a doua. Dupa cum vad esti foarte contrar bisericii reformiste, ce te-a facut sa alegi un forum reformist pentru a-ti scrie gandurile si ideiile? Scuza-ma daca sunt prea curioasa.

Cine e in pas cu moda, nu va fi niciodata in pas cu Dumnezeu
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #17 on: 20 June 2010 - 20:16.10 »

Imi pare rau sa te dezamajesc dar nu am fost crescuta in spiritul reformist. Am aflat despre biserica reformista in urma cu vreo 2 ani. Nu ma refer la tine cand am scris, daca tu te regasesti asta e partea a doua. Dupa cum vad esti foarte contrar bisericii reformiste, ce te-a facut sa alegi un forum reformist pentru a-ti scrie gandurile si ideiile? Scuza-ma daca sunt prea curioasa.

Nu stiam sigur in ce spirit ai fost crescuta, tocmai si de-aia am pus cuvantul "poate" in ghilimele inainte de a-mi spune parerea. Ai in cazul asta un foarte mare avantaj fata de mine care am fost "incuiat sub obroc" de catre biserica...si exemplele pe care ti le-am dat sunt cred eu destul de graitoare...

Da, sunt foarte contrar, ba chiar dusman al oricarei biserici(religii) Insa iubesc, respect si apreciez oamenii din orice biserica si religie de pe pamantul asta. Absolut si nu in ultimul rand reformistii, de unde imi trag radacinile. Eu pot sa fac o totala diferenta intre conceptul de OM  si conceptul de sistem, organizatie, etc. Sunt convins ca Isus si-a dat viata pentru OM  si nu pentru vreun sistem, ideologie, religie sau biserica. Apreciez genialitatea Lui cereasca si nu fac altceva decat sa-I urmez pasii cu stangacie.

Ce m-a facut sa scriu pe un forum reformist? Nu este singurul forum pe care scriu, si nici reformistii singurii oameni pe care ii iubesc. Particip si pe forumuri ateiste sau de alte religii si "tulbur "apele si pe acolo. dar pe reformisti ii iubesc intr-un mod deosebit ca printre ei am copilarit si ei m-au invatat si lucruri foarte bune. Si nu pot sa fiu indiferent cand vad ce trebuia sa fie biserica lui Dumnezeu si ce a ajuns. Ma doare. De aceea scriu.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #18 on: 22 June 2010 - 15:04.24 »

Din sectiunea "Partidul, Ceausescu, Romania" stransi uniti in jurul maretului conducator...
 Si foarte apropo(sa-mi fie iertat pleonasmul) de ce satanic e sa dai reguli, regulite, reguloaie si sa le mai pui si in practica pentru "binele" biserici...pardon, societatii.

Astazi citii din nou aici  http://www.elmundo.es/elmundo/2010/06/22/internacional/1277199387.html si din nou ma cutremurai. De indignare, desigur.
  Cica bravnicii talibani somalezi(care interpreteaza biblia lor intr-un mod extremist, inatural)nu sunt multumiti cu regulile spartane pe care deja le impun, si au mai scos una. INTERZIS BARBIERITUL. Cine nesocoteste porunca lui Allah(da, desigur...alah ala cu coada si coarne) va fi biciuit in public, amputate membrele sau, incel mai rau caz, omorat.
   Dar sa reiau lista de pacate mortale din SP-ul lor:
 1. orice fel de muzica!!!
 2. orice fel de distractie!!!(aici o fi intrand si glumele?!?) pana la sarbatori de orice fel(o fi intrand si nuntile aici?!?)
 3. Sportul( cei care sunt prinsi ca se uita la TV la WM din Sudafrica sunt executati)
 4. Limba engleza
 5. Sutienele pentru femei
 6. de astazi interzis barbieritul.

Ascultati cum citeaza un nebun de-al lor din "EGW"-ul lor:
"Dejarse crecer la barba es una lección moral que nos dejó nuestro profeta Mahoma, la paz esté con él, por lo que es un deber mantener viva esta práctica religiosa y castigar a los hombres que se afeiten la barba y se dejen crecer el bigote"
 "A-ti lasa barba sa creasca este o lectie morala(sic) pe care ne-a lasat-o profetul nostru Mahomed, pacea sa fie cu el, lucru pentru care este o obligatie din partea noastra sa mentinem vie aceasta practica religioasa(iarasi sic) si sa pedepsim barbatii care isi rad barba si mustata".

No, acuma impresia mea e ca omul asta chiar nu e om rau. El doar crede ca profetul lui a zis asa si ca profetul lui are dreptate. Daca o sa treaca si la fapte si o sa inceapa sa schingiuie pe careva, iarasi nu e om rau. Omul asta il iubeste pe Mahoma si pe alah. Si daca Mahoma, profetul lu alah a zis...pacea fie cu el...ce vina are omul nostru??? El ia ce "sta scris" literal.  Nu OMUL conteaza, ci Spiritul Profetic al lui Mahoma.  Nu mai comentez mai departe ca deja imi vine acru in gura...

Poate doar concluzia mea: ORICE RELIGIE si ORICE BISERICA sunt inventii diabolice facute cu scopul de chinui si stirbi omul de demnitatea lui, de individualitatea lui, de a sterge din om chipul Creatorului. ORICE RELIGIE SI ORICE BISERICA sunt irationale, ilogice, intolerante, incapabile sa se autocorecteze in lumina minunata care vine de la Golgota... Singurul lor interes este puterea(si automat banul) exercitata prin teroarea fata de sarmanii membri manipulati.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #19 on: 23 June 2010 - 14:07.05 »

Recunosc ca sunt dur. Dar cu voi, cu oamenii, da...chiar cu oamenii ipocriti care conduc bisericile si religiile nu am nimic. Pe ei ii iubesc. Pot face o mare diferenta intre omul Kim Jung Il, o replica moderna a lui Hitler, si sistemul diabolic pe care el l-a inventat si care secera mii si mii de vieti in fiecare an, fara ca lumea de afara sa stie sau sa poata face ceva.  Ma indigneaza prostia ridicata la rang de religie. Ma doare cumplit sa vad cum sarmanii oameni de pretutindeni conduc pe alti oameni la o religie(biserica) in loc sa-i conduca la Isus.

Apropo de ce se intampla prin Coreea de Nord. Urmariti clipul asta http://www.youtube.com/watch?v=MGBWzFhjZDc&feature=related   si apoi asta http://www.youtube.com/watch?v=Z3Z9ukkWvzE&feature=related(in romaneste nu am gasit mai nimic) ca sa intelegeti mai bine de ce sunt indignat. Si sa nu-mi spuneti ca nu vedeti nici-o asemenare intre Coreea de nord si sistemul cenzurativ si restrictiv din orice biserica. De fapt cred ca o sa-mi spuneti...

Pages: [1] 2 3 ... 8   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR