ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 09:53.41 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.restvegan.lx.ro :: Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs de nutritie GRATUIT!
Subject Statistics
Topic: Bancuri binecuvantate Replies: 83 piece
Read 6819 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Bancuri binecuvantate  (Read 6819 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.3

View Profile WWW Email
« on: 09 June 2010 - 21:37.31 »

Am fost de mic copil in asa fel indoctrinat sa cred ca Dumnezeu iubeste numai oamenii seriosi si evlaviosi. Ca Isus nu a ras niciodata. Ca a spune glume este pacat. Ca a face afirmatii filozofice cu doua intelesuri prin care pui omul sa gandeasca , este o pricina de poticnire.
   Acum eu imi iau asupra mea tot oprobriul acestui "dumnezeu" al bisericii care nu rade niciodata si intemeiez topicul asta cu chestii nostime inventate sau strict autentice, dar care au legatura cu viata bisericii, ca sa va fac sa zambiti, sa radeti in hohote, si...sa va ganditi. Am sa postez cat de des posibil cate un banc "pocait" si va invit sa participati si voi, daca nu va este frica ca se supara Dumnezeu.  Deci:

Cica mor cei doi membri ai unui cuplu de reformisti si ajung in rai. Raiul, mai ceva ca-n peisajele idilice ale martorilor lui iehova...Frumos de tot, nu gluma...

La care barbatu' se-ntoarce catre femeie si-i zice: "vezi femeie? puteam sa ajungem aici inca de acu' multi ani! da' tu, nu si nu, sa pastram reforma sanitara si sa mancam sanatos..."
Report to moderator   Logged

GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #1 on: 10 June 2010 - 08:07.33 »

68 Deci, dacă mori mai repede ajungi mai repede în Rai?  22

carm3n
**

View Profile
« Reply #2 on: 10 June 2010 - 10:56.51 »

=)) "Bancuri binecuvantate"? (multumesc, chiar m-a amuzat asta)

binecuvantate = neblestemate?  laugh

Asa.
Vroiam sa spun ca mai exista un topic in genul asta. Are si bancul de mai sus. Bine, probabil ca acolo nu-i bun pentru ca nu-i binecuvantat.  laugh

Poate un moderator face curat  smile
Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #3 on: 10 June 2010 - 12:47.35 »

mai exista un topic in genul asta.......
Poate un moderator face curat  smile

Se pare că forum-ul nu e doar prea stufos, ci şi contradictoriu (Dex.CONTRADICTÓRIU, -IE, contradictorii, adj. (Despre  idei, tendințe) Care se contrazic între ele, care se exclud reciproc, care sunt incompatibile unul cu altul), adică ce legătură are titlul cu din ce în ce mai multe topicuri nou înfiinţate?
           N-ar fi mai înţelept să se înfiinţeze un forum ne-AZSMR? Poate mulţi n-ar mai fi stingheriţi de acele idei reformiste iritante ce le-au înceţoşat anii copilăriei, iar cei ce n-au renunţat încă la o parte din ele ar fi liberi să-şi exprime şi ei bucuria de a-şi împărtăşi  înţelegerile  doar cu cei interesaţi, fără a fi catalogaţi drept fanatici, bigoţi sau perimaţi.
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #4 on: 10 June 2010 - 14:39.01 »

68 Deci, dacă mori mai repede ajungi mai repede în Rai?  22

Da, frate Ghita...ia gandeste-te dumneata un pic mai bine...asa matematic...si mai vb

"Bancuri binecuvantate"? (multumesc, chiar m-a amuzat asta)

Pai asta si intentionez, carm3n, sa va amuz.... laugh Am cautat inainte sa vad daca exista un topic de-asta si n-am gasit...Poate n-am vazut eu bine...

Draga Nancy, iti pare rau ca pe forumul asta exista libertate( ceva demn de toata lauda si aprecierea), libertate de expresie pe care NU o gasesti sub nici-o forma in biserica reformista? Daca iti pare rau, imi pare si mie rau...

Si acum bancul pe ziua de azi:

Intr-o scoala catolica, un baietas adventist le povesteste colegilor cum catelusa sa i-a fatat trei pui. Dirigintele, ca sa glumeasca pe seama lui il intreaba: Ce religie au catelusii tai?
-Catolici, domnule, raspunse elevul!
Uimit, profesorul il felicita si retinu raspunsul in mintea sa.
Peste trei saptamani, un inalt episcop catolic face o vizita in scoala. Dirigintele, care isi aminti de raspunsul elevului adventist si dornic sa impresioneze, il intreba in fata acestuia despre apartenenta religioasa a catelusilor.
Sunt adventisti, veni raspunsul!!
Dupa ce pleca episcopul, dirigintele, foc de suparare il intreaba cu dispret:
-Mincinosule, si adventistii mint? Ce mi-ai spus tu acum trei saptamani??
-Nu mint, domnule! Acum le-au dat ochii!!

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: 11 June 2010 - 14:49.21 »

La biserica, preotul se intalneste cu un tanar enorias:
- Ce te aduce la biserica, Ioane?
- Iaca, am venit sa ma spovedesc.
- Nu-i nevoie, ti-am citit blogul...

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #6 on: 11 June 2010 - 15:29.09 »

La biserica, preotul se intalneste cu un tanar enorias:
- Ce te aduce la biserica, Ioane?
- Iaca, am venit sa ma spovedesc.
- Nu-i nevoie, ti-am citit blogul...
laugh Mi-a plăcut.  :D

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #7 on: 11 June 2010 - 19:17.39 »

Adventiştii
Creaturi incredibile care sfidează evoluţia

...

Aşa e lista cu videouri pe www.revelaţia.ro... Citiţi fără să vă opriţi primele 2 titluri...  71  :D

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #8 on: 12 June 2010 - 20:56.50 »

Toti oamenii de stiinta jucau ascunsea in Rai. Se pune Einstein si incepe sa
numere. Toti se ascund pe unde gasesc, numai Newton ia o creta, traseaza un
patrat cu latura de 1 m si se aseaza in mijlocul lui. Dupa ce termina de
numarat, Eistein se intoarce si, binenteles il vede pe Newton:
Eistein: Te- am vazut. Tu esti Newton.
Newton: Imi pare rau, dar nu sunt eu.
Eistein: Cum adica nu esti tu? Te cunosc foarte bine. Esti Newton.
Newton: Ia priveste mai atent. Ce vezi?
Eistein: Tu in mijlocul unui patrat cu latura de 1 m.
Newton: Pai si ce inseamna Newton pe metru patrat?
Eistein: Pascal.
Newton: Pai vezi, el e!

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #9 on: 12 June 2010 - 20:59.21 »

Adventiştii
Creaturi incredibile care sfidează evoluţia

...

Aşa e lista cu videouri pe www.revelaţia.ro... Citiţi fără să vă opriţi primele 2 titluri...  71  :D

Da, Ghita, din pacate asta e si crudul adevar...De ras cu un ochi si de plans cu celalalt

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #10 on: 13 June 2010 - 16:30.34 »

Asta-i doar o parabola....dar e tare buna. Mie mi-a placut mult, v-o dau si voua s-o savurati.

Într-o dimineaţă, stăpânitorul unei cetăţi fu trezit de nişte strigăte care se auzeau din piaţă: „Hai la mere! Mere dulci cum n-aţi mai gustat!”. Ridicându-se indispus din pat şi privind pe fereastră, văzu un târgoveţ ce vindea, într-adevăr, mere, înconjurat de o mulţime de muşterii. „Trebuie să fie tare bune merele alea”, îşi spuse mai-marele cetăţii şi, făcându-i-se poftă, îl chemă pe primul său sfetnic şi îi porunci: „Ia cinci galbeni şi mergi în piaţă să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Primul sfetnic îl chemă pe paharnic şi îi spuse: „Uite patru galbeni, du-te şi cumpără mere”. Paharnicul se adresă, la rândul său, stolnicului: „Poftim trei galbeni, de care să cumperi mere de la târgoveţul acela”. Stolnicul îl chemă pe primul străjer îi dădu doi galbeni şi îl trimise în piaţă. Acesta dădu un galben unui străjer din subordine, iar acela se duse la
târgoveţ şi îi luă la rost: „Hei, ce tot strigi aşa? Ai tulburat somnul mai-marelui cetăţii, iar drept pedeapsă mi-a poruncit să-ţi confisc căruţa asta cu mere”.
Zis şi făcut. Întors la şeful său, străjerul se lăudă: „Am făcut un târg nemaipomenit. Cu un galben am cumpărat o jumătate din căruţa cu mere a tărgoveţului”. Primul străjer merse la stolnic: „M-am târguit şi, cu cei doi galbeni pe care mi i-ai dat am reuşit să cumpăr un sac cu mere!”. Stolnicul - repede la paharnic: „Cu trei galbeni am luat o tolbă întreagă cu mere”. Paharnicul dosi jumătate din cantitate şi apoi merse la primul sfetnic: „Iată, cei patru galbeni
mi-au ajuns doar pentru o jumătate de tolbă cu mere”. Iar primul sfetnic se înfăţişă dinaintea stăpînitorului cetăţii şi glăsui: „Măria ta, iată, am îndeplinit porunca. Numai că de acei cinci galbeni n-am reuşit să târguiesc decât cinci mere”.
Mai-marele cetăţii muşcă dintr-un măr şi cugetă: „Hmmm… Cinci mere pentru cinci galbeni… scump, foarte scump! Şi, cu toate astea, târgoveţul acela avea o mulţime de cumpărători. Înseamnă că lumea o duce bine, are bani. Ia să măresc eu birurile!”

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #11 on: 14 June 2010 - 20:15.18 »

Program muzical pentru "al treispelea sabat", in care un copil trebuia sa spuna un pasaj biblic. Sade in fata la amvon, se uita la sala, se uita la microfon dar... nimic!

Maica-sa, de pe primul rand, ii sopteste: "Eu sunt lumina lumii..."

Iar copilul se relaxeaza si incepe: "Mama mea-i lumina lumii!"

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #12 on: 15 June 2010 - 15:28.09 »

Se intoarce Ion de la padure, cu caruta plina de lemne si canta: "Cu Isus, da, fata-n fata, ce-am sa-i spun cand L-oi vedea..."?

Dar dintr-un tufis se arata padurarul: "Ii vei spune ca ai fost la furat de lemne."

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #13 on: 16 June 2010 - 15:42.37 »

Un baiat Amish cu tatal sau(cine nu stie despre Amish informatii aici http://nucredetzi.ablog.ro/2008-07-16/amish-sau-cum-sa-traiesti-ca-acum-400-de-ani.html ) intra intr-un supermarket si sunt uimiti de tot ceea ce vad. In mod special le atrage atentia insa niste usi de metal argintiu care se tot inchid si se deschid. Fiul intreaba.
- Tata, ce mai e si asta?
- Habar n-am, raspunde taica-su, care nu mai vazuse niciodata un lift.
 Deodata intra prin fata lor in lift o doamna foarte avansata in varsta, cu gatul intepenit stand in scaun electric cu rotile . Usile liftului se inchid si baba dispare...Dupa cateva clipe, se deschid din nou, si iese afara o tipa superba de 24 ani.
  La care taica-su ii spune baiatului:
  -Dute repede si adu-o pe maica-ta.

P.S. Reformistii sunt niste amish mai evoluati, slava Domnului..blocati si ei in timp undeva prin secolul 19, nu chiar 15.

ktalina27
**

View Profile WWW
« Reply #14 on: 17 June 2010 - 19:23.36 »

Un baiat Amish cu tatal sau(cine nu stie despre Amish informatii aici http://nucredetzi.ablog.ro/2008-07-16/amish-sau-cum-sa-traiesti-ca-acum-400-de-ani.html ) intra intr-un supermarket si sunt uimiti de tot ceea ce vad. In mod special le atrage atentia insa niste usi de metal argintiu care se tot inchid si se deschid. Fiul intreaba.
- Tata, ce mai e si asta?
- Habar n-am, raspunde taica-su, care nu mai vazuse niciodata un lift.
 Deodata intra prin fata lor in lift o doamna foarte avansata in varsta, cu gatul intepenit stand in scaun electric cu rotile . Usile liftului se inchid si baba dispare...Dupa cateva clipe, se deschid din nou, si iese afara o tipa superba de 24 ani.
  La care taica-su ii spune baiatului:
  -Dute repede si adu-o pe maica-ta.

P.S. Reformistii sunt niste amish mai evoluati, slava Domnului..blocati si ei in timp undeva prin secolul 19, nu chiar 15.

Am inteles bancul, da nu prea inteleg ce legatura are cu reformistii... 7

Cine e in pas cu moda, nu va fi niciodata in pas cu Dumnezeu
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #15 on: 18 June 2010 - 00:27.02 »

Ktalina 27, daca ai citit linkul, amishii sunt un grup religios care refuza sa se adapteze realitatii, modernismului, societatii. Interpreteaza Biblia in mod strict literal.
  Reformistii sunt evident mult mai evoulati, insa habotnicia (http://dexonline.ro/definitie/habotnicie) cu care observa scrierile biblice si SP din secolul 19 are o nuanta destul de tragi-comica, ca si la ei.  Vad ca esti tanara(din poza alaturata nick-ului) si nu stiu daca esti la curent cu modul  extrem in care reformistii traiau acum 20-30 de ani. Si anume:
  mersul cu masina in sabat era pacat8strict interzis), mersul cu bicicleta in sabat era pacat, televizorul era de la Satana, baticul pe cap in biserica era strict obligatoriu, pantalonii pentru femei erau pacat(asta inca mai e valabil azi!!), practicarea fotbalului,, sahului, ramy...erau pacat(si cand te gandesti ce destept trebuie sa fii ca sa stii sah), datul copiilor la facultate sau ceva mai de genul asta era ...inutil ca "vine si-asa Domnul"...etc, etc...O lista nesfarsita de reguli prin care, ca si amishii, sa ne deosebim de lume, pentru ca interpretam( si din pacate inca o mai facem si azi) literal spusele EGW din sec 19...
  Imi aduc aminte cum un prieten bun era batut mar de masa oridecatoeri se uita la vreun meci de fotbal sau film, cum cei ce erau indragostiti trebuiau sa fie supervizati de vreun frate sau sora si n-aveau voie nici macar sa calatoreasca singuri in masina inainte de casatorie(.....aparente rele.....)nu mai zic de vreun sarut sau tinere de mana...si alte chestii de-astea... Le-am trait pe propria piele si mi-au marcat tineretea.
   Lucrurile s-au mai schimbat usurel in bine intre timp si pentru asta trebuie sa fii bucuroasa. Internetul si televizorul, oricat de ponegrite ar fi, au schimbat multe optici. Au adus pe langa divertisment si ...cunoastere, informatii, etc...existenta acestui forum  foarte liber(ptr care il felicit inca odata pe autorul si administratorul ideii)era ceva de neinchipuit acum  chiar 10 ani, de pilda. Pe atunci era "absoluta unanimitate in jurul" adevarului spus de biserica , incat persoane mai nonconformiste ca mine gaseau ca singura varianta de expresare emigrarea la ASZ.
   cam atat in 12 cuvintele. Scuze daca a fost o predica...

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #16 on: 18 June 2010 - 00:33.18 »

intrerup olecuta seria anecdotelor pentru a relata o faza citita in dimineata asta.

cica in cadrul unui concurs televizat, un copil a fost intrebat de catre moderator ce este acela un adventist de ziua a saptea. iar pustiul, fara a clipi, a grait mintenas: "un om care nu consuma carne si care-i uraste pe catolici!"  laugh laugh

P. S. ah, daca am fi toti ca niste copii...

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #17 on: 19 June 2010 - 17:58.42 »

Bancul asta chiar e f bun si realist.Despre puterea omului de a crea si el la fel ca Dumnezeu, dar cu niste limite. Pentru cine nu stie, de curand savantii americani au reusit sa creeze viata artificiala in laborator. http://stirileprotv.ro/stiri/international/colosal-joaca-de-a-dumnezeu-a-creat-viata-in-laborator.html

Un ateu ii spune intr-o zi lui Dumnezeu. "uite, si noi oamenii putem crea viata, nu numai tu."
"Serios"? il provoaca Dumnezeu.
- Cum sa nu, incepe tu primul , spuse cu eleganta ateul. Asa ca Dumnezeu ia o bucata de pamant, sufla in ea si apare un purice.
Hai sa te vedem acuma pe tine, raspunde Dumnezeu.
Ateul ia si el o bucata de pamant si...la care Dumnezeu il intrerupe:
"Ne, ne, ala e al meu."

No comment.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #18 on: 20 June 2010 - 21:11.42 »

Asta-i din ciclul " Se intampla la ei nu la noi".

Un pastor vorbeste despre evenimetele finale si despre iad.
  La finalul predicii, o sora merge direct la el si ii spune foarte marcata: "N-am inteles niciodata cum e iadul pana sa veniti Dvs. aici."

Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.9

View Profile Email
« Reply #19 on: 21 June 2010 - 21:08.14 »

TITLUL ACESTUI TOPIC ESTE UN OXIMORON.

NU IMi PLACE ACEST TOPIC.  22    NU CRED CA ISI ARE ROSTUL PE UN ASEMENEA FORUM. BANCURILE PE SEAMA RELIGIEI DISTRUG TOATA SPIRITUALITATEA.

URMEAZA ACEST TOPIC EXEMPLUL DOMNULUI ISUS?  68

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR