ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:46.37 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: profetii Replies: 23 piece
Read 1916 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: profetii  (Read 1916 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #20 on: 01 May 2010 - 01:04.25 »

Clar ca este Dumnezeu,este divin..si de cand a luat asupra Lui natura umana cat a fost pe pamant a fost suta la suta om si suta la suta Dumnezeu.Cum?Nu ma pune sa explic,de asta ziceam ca sunt anum te lucruri in care nu stiu cat e de constructiv sau benefic sa intram sau sa incercam sa intelegem.Dupa parerea acesta  este un subiect pe care o minte finita nu-l poate patrunde sau explica.Cum poate ceva finit sa explice aparitia si existenta cuiva infinit????

Noi nu încercăm să explicăm metoda sau mijlocul cum a fost născut Domnul Isus în veşnicie din Tatăl sau cum a unit Dumnezeu în El cele două naturi... noi doar acceptăm prin credinţă că acest lucru este aşa pt. că Dumnezeu aşa spune că este... şi nu încercăm cu disperare să negăm ceva numai pt. că mintea noastră finită nu poate să o explice şi să o înţeleagă pe deplin... aceste lucruri nu vă faceţi griji nici în zilele eternităţii nu le veţi înţelege pedeplin... dar asta nu înseamnă să le negăm sau să spunem contrariul a ceea ce a fost şi este cu privire la Dumnezeu şi Fiul Său...
Report to moderator   Logged

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Cristina
Browser: Firefox 3.6.3

View Profile Email
« Reply #21 on: 01 May 2010 - 02:43.48 »

Dar si din cauza asta l-au respins iudeii pe Isus, nu?

Stiu ca arienii negau divinitatea lui Isus, dar nu stiu ce sustineau despre El. Ca  era doar un om?

Si voi ce credeti despre El? (Probabil ca s-a scris pe forum, dar as vrea  sintetizat intr/un cuvant, daca se poate).
Eu cunosc trei categorii mari de fiinte: Dumnezeu, ingeri, oameni. Isus in care credeti ca se incadreaza?

Am postat crezul Arienilor fiindcă deşi aceşti oameni sărmani ce au fost biruţi de ''Fiară'' să aibă lumea măcar ideie despre crezul lor,  ci nu un comentariu inventat de B. catolică sau ortodoxă ce spune că Arienii credeau că Isus a fost creat!

Acest crez că Isus a fost creat reiese din crezul ''Unitarienilor''..... Dar fiţi atenţi tare: Catolicii şi Ortodocşii nu au ură pe ''Unitarieni'' cum au avut pe ''Arieni'', de ce???

Fiindcă deşi par să fie diferite ''Trinitatea'' de ''Unitatea'' au aproximativ acelaşi scop: O singură Fiinţă!

Si voi ce credeti despre El?

Acum să vă spun cum cred şi eu dacă atâtea topicuri cu aceiaşi temă şi cu sute de dovezi nu sunt clare:

Cred că Dumnezeu Tatăl  este Suveranul universului Stăpînul a toate! Şi că Isus Hristos este Fiul Său în sens strict al cuvântului, născut din Dumnezeu Tatăl, care a fost născut înainte de orice început şi tot ce are El a primit de la Tatăl. Şi că Duhul Sfânt este Duhul Tatălui şi din acest Duh Tatăl a dat şi Fiului!

Biblia confirmează acest lucru! Şi de ce este important cum credem?

Răspuns:

1In 4:15   Cine va mărturisi că Isus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu rămâne în el, şi el în Dumnezeu.

1In 5:5   Cine este cel ce a biruit lumea, dacă nu cel ce crede că Isus este Fiul lui Dumnezeu?

In 5:26   Căci, după cum Tatăl are viaţa în Sine, tot aşa a dat şi Fiului să aibă viaţa în Sine.

1Co 11:3   Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat; că bărbatul este capul femeii, şi că Dumnezeu este capul lui Hristos.

In 6:57   După cum Tatăl, care este viu, M-a trimis pe Mine, şi Eu trăiesc prin Tatăl, tot aşa, cine Mă mănâncă pe Mine, va trăi şi el prin Mine.

In 14:28   Aţi auzit că v-am spus: "Mă duc, şi Mă voi întoarce la voi. "Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că v-am zis: "Mă duc la Tatăl; "căci Tatăl este mai mare decât Mine.

Flp 2:6   El, măcar că avea chipul lui Dumnezeu, totuşi n-a crezut ca un lucru de apucat să fie deopotrivă cu Dumnezeu,

1Co 8:6   totuşi pentru noi nu este decât un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate lucrurile şi pentru care trăim şi noi, şi un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate lucrurile şi prin El şi
noi.

Col 1:15   El este chipul Dumnezeului celui nevăzut, cel întâi născut din toată zidirea.
Col 1:19   Căci Dumnezeu a vrut ca toată plinătatea să locuiască în El,
Col 2:9   Căci în El locuieşte trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.

etc.... mai sunt pagini întregi cu dovezi, dacă le doriţi pot să mai postez....

Acum să vedem cine întradevăr neagă divinitatea Lui Isus???
,  ''Trinitatea'' sau ''Adevărata dragoste a Bibliei redată în Ioan 3:16''

Deci Trinitatea are doar o Fiinţă
..... Unde dar aici este şi Isus Dumnezeu dacă este doar o Fiinţă?...

Pe când noi credem că Isus este o Fiinţă şi Tatăl este o altă Fiinţă!

Iedidia

View Profile
« Reply #22 on: 01 May 2010 - 09:59.11 »

Cristina, cred că pt. ca cineva să poată să şi vadă sutele de dovezi aduse din Scriptură şi Spiritul Profetic care dovedesc foarte clar absurditatea şi periculozitatea doctrinei trinităţii este nevoie ca membri bisercii să dea jos de pe nas ochelari bisericeşti, abia aşa vor vedea adevărul... spusn asta deoarece nici eu nu puteam să văd lucrurile limpede până când nu am abandonat toate lucrurile şi perjudecăţile pe care le-am învăţat de la biserică...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #23 on: 01 May 2010 - 10:10.29 »

Dar si din cauza asta l-au respins iudeii pe Isus, nu?

Iudeii nu au respins pe Domnul Isus din cauza faptului că aceştia credeau într-un singur Dumnezeu... ei credeau că acest singur Dumnezeu are un Fiu şi că acest Fiu urma să vină să îi elibereze... uite ce spune Spiritul Profetic că era motivul pt. care Iudei au respins pe Domnul Isus şi în consecinţă au pierit ca naţiune...

“Tinerii trebuie să studieze Scripturile pentru ei înşişi. Ei nu trebuie să gândească, că este suficient că acei cu experienţă să afle adevărul, iar cei tineri îl pot primi de la ei, care au autoritate. Iudeii au pierit ca naţiune pentru că s-au abătut de la adevărul Bibliei prin conducătorii, preoţii şi bătrănii lor. Dacă ei ar fi luat seama la învăţăturile lui Isus şi ar fi cercetat Scripturile pentru ei înşişi, nu ar fi pierit.”(TM 99)

Cred că fiecare biserică care neagă realitatea faptului că Domnul Isus este literalmente Fiul lui Dumnezeu născut în veşnicie are aceiaşi soartă ca Iudeii de odinioară şi de azi... şi lucrul acesta se şi vede... după 2000 de ani de creştinism, cu Scriptura şi Spritul Profetic în mână, totuşi nu a existat un întuneric spiritual mai mare ca cel din zilele noastre...

Pages: 1 [2]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR