ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:46.13 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: profetii Replies: 23 piece
Read 1916 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: profetii  (Read 1916 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« on: 29 April 2010 - 20:02.51 »

Am descoperit de curand ceva care mi s-a parut foarte ineresant si m-am gandit sa va impartasesc si voua.Studiam despre cornul cel mic din Daniel si despre fiarele din Apoc 12 si 13.Si mi s-a parut foarte interesant felul in care se adevereste faptul ca diavolul are o contrafacere pt orice lucru pe care Dumnezeu l-a facut inclusiv pt Trinitate.Ati auzit de trinitatea diavolului?Studiind am descoperit ca este vb de balaur,fiara si proorocul mincinos.De asemenea lucrarea Domnului Hristos a durat trei ani si jumatate.Fiarei i s-a dat putere sa lucreze o vreme,doua vremi si jumate adica trei ani si jumatate profetici...De asemenea,asa cum Mielul lui Dumnezeu a fost junghiat,si a inviat,si cornul cel mic a primit rana de moarte si apoi a inviat sau s-a ridicat din nou..
Report to moderator   Logged
bravera

View Profile Email
« Reply #1 on: 29 April 2010 - 20:39.12 »

Chiar voi ce parere aveti?Cornul cel  mic din Daniel 7 este acelasi cu cel din Daniel 8?Dar fiara si coarnele din Apocalipsa 12  au aceeasi identitate cu cele din apocalipsa 13?
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #2 on: 29 April 2010 - 22:57.41 »

mi s-a parut foarte interesant felul in care se adevereste faptul ca diavolul are o contrafacere pt orice lucru pe care Dumnezeu l-a facut inclusiv pt Trinitate.Ati auzit de trinitatea diavolului?Studiind am descoperit ca este vb de balaur,fiara si proorocul mincinos.

Ar trebui să înţeleg de aici că trinitatea este un adevăr despre Dumnezeu? Că doctrina trinităţii este o învăţătură Scripturistică?

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
bravera

View Profile Email
« Reply #3 on: 29 April 2010 - 23:35.58 »

Atata timp cat exista cel putin un loc in Scriptura in care se spune ca oamenii sa fie botezati in numele Tatalui,al Fiului si al Sfantului Duh,nu am motive sa nu cred.Forma lor si modul de manifestare sau actiune sau interactiune cu omul pt mine este o taina si in acest punct prefer ca lamurirlie sa le aflu direct de la Sursa atunci cand va fi cazul..  smile
bravera

View Profile Email
« Reply #4 on: 29 April 2010 - 23:46.36 »

Atat inteleg eu in acest moment si de aceea nu ma avant sa dezbat subiectul mai mult pt ca recunosc mi se pare foarte dificil  9 ..
bravera

View Profile Email
« Reply #5 on: 29 April 2010 - 23:49.59 »

cred ca am deviat putin subiectul initial  :D o sa ne certe Emy   9
Iedidia

View Profile
« Reply #6 on: 30 April 2010 - 00:05.33 »

Atata timp cat exista cel putin un loc in Scriptura in care se spune ca oamenii sa fie botezati in numele Tatalui,al Fiului si al Sfantului Duh,nu am motive sa nu cred.Forma lor si modul de manifestare sau actiune sau interactiune cu omul pt mine este o taina si in acest punct prefer ca lamurirlie sa le aflu direct de la Sursa atunci cand va fi cazul..  smile

Există mai multe indicii care arata ca acest text a fost modificat in timp. Iata cateva:
In manuscrisele grecesti din secolele 2-4 nu apare forma baptismala trinitariana "botezandu-i in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant", asa cum acesta apare in Textul Primit al lui Erasmus din 1516. Eusebiu citeaza versetul din Matei 28:19 in cartile lui scrise intre 300-340 dH de 17 ori astfel: "Duceti-va deci, discipolizati toate natiunile in numele Meu". Aceasta varianta a versetului apare de asemenea in Textul Critic al lui Westcott si Hort din 1881 si care a fost folosit pentru traducerea fidela din 2007.
Deasemenea este de observat ca in limba greaca, cuvintele "botezandu-i" si "invatindu-i", la masculin, nu se armonizeza in gen cu "natiunile" la neutru. Este deci evident ca acest text a suferit o schimbare cel putin atunci cand el a fost tradus din original in latina...
Pe de alta parte este necesar sa observam, ca discipoli Domnului Hristos, neavand cunostinta de modificarile ulterioare privind formula baptismala trinitariana, ei au botezat doar in numele lui Isus Hristos... (Fapte 2:38, 8:16, 10:48, 19:5)
Apostolul Pavel sublinieaza si intareste acelasi lucru in Romani 6:3: "Nu stiti ca toti cati am fost botezati in Isus Hristos am fost botezati in moartea lui?" Alte versete care nuanteaza acest adevar sunt cele din 1 Corinteni 1:13 si Galateni 3:27

Aşadar, mare atenţie!

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #7 on: 30 April 2010 - 00:07.31 »

cred ca am deviat putin subiectul initial  :D o sa ne certe Emy   9

smile

bravera

View Profile Email
« Reply #8 on: 30 April 2010 - 00:12.34 »

multumesc  smile voi studia mai mult subiectul  smile
Iedidia

View Profile
« Reply #9 on: 30 April 2010 - 01:10.02 »

multumesc  smile voi studia mai mult subiectul  smile

Cu multă plăcere...  smile

Cristina
Browser: Firefox 3.6.3

View Profile Email
« Reply #10 on: 30 April 2010 - 02:41.31 »

Am descoperit de curand ceva care mi s-a parut foarte ineresant si m-am gandit sa va impartasesc si voua.Studiam despre cornul cel mic din Daniel si despre fiarele din Apoc 12 si 13.Si mi s-a parut foarte interesant felul in care se adevereste faptul ca diavolul are o contrafacere pt orice lucru pe care Dumnezeu l-a facut inclusiv pt Trinitate.Ati auzit de trinitatea diavolului?Studiind am descoperit ca este vb de balaur,fiara si proorocul mincinos.De asemenea lucrarea Domnului Hristos a durat trei ani si jumatate.Fiarei i s-a dat putere sa lucreze o vreme,doua vremi si jumate adica trei ani si jumatate profetici...De asemenea,asa cum Mielul lui Dumnezeu a fost junghiat,si a inviat,si cornul cel mic a primit rana de moarte si apoi a inviat sau s-a ridicat din nou..

Aceste gânduri mă frământau şi pe mine atunci când am început să studiez doctrina ''trinităţii''......
Şi la fel mă întrebam, oare sa fie aşa fel de ''paralele''....???!!!

Dar am găsit câteva răspunsuri din Biblie, înafară de cele ''multe...'' care demască viclenia trinităţii,
şi iată la ce să medităm:
2Co 6:15   Ce înţelegere poate fi între Hristos şi Belial? Sau ce legătură are cel credincios cu cel necredincios?

Acum să vedem:
Ap 13:17   şi nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, fără să aibă semnul acesta, adică numele fiarei, sau numărul numelui ei.
Ap 13:18   Aici e înţelepciunea. Cine are pricepere, să socotească numărul fiarei. Căci este un număr de om. Şi numărul ei este: şase sute şaizeci şi şase

Ap 14:1   Apoi m-am uitat, şi iată că Mielul stătea pe muntele Sionului; şi împreună cu El stăteau o sută patruzeci şi patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său şi Numele Tatălui Său.

Ap 15:2   Şi am văzut ca o mare de sticlă amestecată cu foc; şi pe marea de sticlă, cu alăutele lui Dumnezeu în mână, stăteau biruitorii fiarei, ai icoanei ei, şi ai numărului numelui ei.

Sabatul este a ''7-a zi'' ( numărul 7)  Sigliul ce  va fi pus pe frunţile celor mântuiţi ce conţine ''Numele Tatălui şi Fiului''

(ED 251)
Valoarea Sabatului ca mijloc educativ este mai presus de orice apreciere....
Tot aşa, timpul pe care-l pretinde de la noi ni-l dă înapoi, purtând de data aceasta Numele şi sigiliul Său. "Acesta va fi între Mine şi voi", spune El, "un semn după care se va cunoaşte că Eu sunt Domnul"; "căci în şase zile a făcut Domnul cerurile, pământul şi marea şi tot ce este în ele, iar în ziua a şaptea S-a odihnit: de aceea a binecuvântat Domnul ziua de odihnă şi a sfinţit-o". Exodul 31,13; 20,11.

Este deiferenţă între Numărul''6'' şi Numărul ''7''?

7 zile creatoare, ziua 7-a, 7 Duhuri... etc
: Ap 3:1   "Îngerului Bisericii din Sardes, scrie-i: "Iată ce zice Cel ce are cele şapte Duhuri ale lui Dumnezeu şi cele şapte stele: "Ştiu faptele tale: că îţi merge numele că trăieşti, dar eşti mort.

dacă este diferenţă atunci ''Numele Domnului'' nu are nimic comun cu ''numele celui rău''

Numele Domnului îl descrie pe El cine este! deaceia se accentuiază peste tot în Biblie: ''Numele Domnului''

Şi mai este ceva ce eu încă nu pot să vă dau un răspuns precis, dar pe parcurs voi mai studia şi voi dacă sunteţi curioşi puteţi să căutaţi despre însemnătatea numărului ''12'' în comparaţie cu numărul ''13''

pot să vă ajut puţin!

1. Numărul 13 este folosit de B. Catolică foarte frecvent
2. De S.U.A şi de U.E în diferite simboluri....
3. De Masoni...

Piramida de pe ''dolarul de 1'' are multe conţinuturi cu num ''13'' ceia ce am spus pe alt topic că această piramidă are aceiaşi imagine ca şi ''sigiliul trinităţii''

Acum numărul ''12'' este aplicat de Dumnezeu  la:

12 seminţii
12 ucenici
12 ore în zi :In 11:9   Isus a răspuns: "Nu sunt douăsprezece ceasuri în zi?...

Noul Ierusalim: 12.000 de prăjini
 12 porţi şi la porţi 12 îngeri
 12 temelii cu 12 nume
 12 stele pe cap - biserica Lui Dumnezeu
Ap 12:1   În cer s-a arătat un semn mare: o femeie învăluită în soare, cu luna sub picioare, şi cu o cunună de douăsprezece stele pe cap.

Chiar numărul celor 144.000 înseamnă 12 câte 12.000 .......
etc........

Iedidia

View Profile
« Reply #11 on: 30 April 2010 - 09:58.08 »

Bravera, citind Apocalipsa 12 şi 13 eu găsesc din contră exact opusul celor menţionate de tine... Observ în aceste două capitole o descriere sumară şi totuşi cu câteva detalii importante despre lupta dintre bine şi rău... Iar această luptă dintre bine şi rău există două părţi... pe de oparte Satan şi toţi îngeri lui plus toţi acei oamenii pe care aceştia îi amăgesc, iar de cealaltă parte Dumnezeu Tatăl cu Fiul Său, Domnul Isus şi toţi aceia care le sunt credincioşi, atât îngeri cât şi oamenii... nu există menţionat aici nici o altă persoană/fiinţă de origine divină cum ar fi Duhul Sfânt după spusele doctrinei trinităţii care să fie separată de Tatăl şi de Fiul şi împotriva căreia să se ducă aceaşi luptă în acelaşi fel ca împotriva Acestora...
Mai mult, dacă citeşti cu atenţie vei observa în capitolul 13 că de la un anumit timp apare fiara şi balaurul prin care Satan îşi face lucrarea... sper că acest lucru este evident pt. toată lumea... Fiara reprezintă papalitatea... Acum dacă citim acest capitol 13 având în minte cine este fiara şi dăm atenţie tuturor detaliilor din lucrarea pe care o face această fiară, cred că este importatnt să ţinem cont de afirmaţiile pe care le face această fiară (Catolicismul) despre sine şi despre doctrina trinităţii...
„Taina Trinităţii constituie doctrina centrală a Credinţei Catolice. Pe ea se bazează toate celelalte învăţături ale Bisericii. ... Biserica a studiat această taină cu o mare grijă şi, după patru secole de clarificări, a decis să formuleze astfel doctrina: în unitatea Dumnezeirii sunt trei Persoane - Tatăl, Fiul şi Spiritul Sfânt. ...” (Manual pentru Catolicii de Azi, pag.11)

„Oponenţii noştri (Protestanţii) pretind uneori că nici un crez nu ar trebui privit ca dogmă dacă nu este explicit declarat în Scriptură (ignorând că numai prin autoritatea Bisericii recunoaştem ca adevărate anumite Evanghelii, şi pe altele nu). Însă bisericile Protestante au acceptat ele însele dogma Trinităţii pentru care nu există o asemenea împuternicire limpede în Evanghelii. ...” (Revista „Viaţa” – publicaţie catolică, 30 octombrie 1950)

Iedidia

View Profile
« Reply #12 on: 30 April 2010 - 10:03.42 »

Majoritatea Teologilor sunt de acord, că Dogma Trinităţii abia în sec. IV d.C. a devenit o componentă a Crezului crestin. După ce a fost formulata ca atare, ea a fost declarată obligatorie în cadrul mai multor consilii bisericeşti. Crestinismul timpuriu si mai ales perioada apostolică nu a cunoscut o asemenea învăţătură, nici vorba să predice o dogmă în acest sens. Împăratul Constantin, după convertirea sa "minunată" la creştinism, a jucat un rol important în adoptarea Doctrinei Trinităţii. El a convocat în anul 325 d.C. Consiliul de la Niceea pentru a impune această doctrină Bisericii Romane. El a prezidat (!) acest Consiliu bisericesc şi a exercitat ca împărat o influenţă deloc neglijabilă în luarea deciziilor. Pe la anul 300 d.C. au avut loc mari dispute cu privire la persoana şi poziţia lui Isus Cristos. Culmea acestei dispute a fost atinsă prin părerile diferite exprimate de Episcopul Alexandru din Alexandria, în Egipt şi presbiterul său Arius. Episcopul Alexandru învăţa deja că Isus ar fi egal cu Dumnezeu, Arius respingea această învăţătură. Arius a fost din această cauză prin decizia Sinodului din Alexandria în anul 321 d.C., eliberat din funcţie şi excomunicat. Cu toate acestea el se bucura mai departe de o largă susţinere, mai ales în afara Egiptului. Mulţi episcopi cu influenţă, printre care Eusebiu din Cezarea în Palestina, ca şi colegul sau cu acelaşi nume, Eusebiu din Nicomedia, erau convinşi că Isus Cristos nu era Egalul lui Dumnezeu.

Iedidia

View Profile
« Reply #13 on: 30 April 2010 - 10:04.28 »

Această ceartă care nu se mai termina, l-a neliniştit pe Împăratul Constantin. De aceea el îl trimite pe Ossius, Episcop de Cordoba şi Sfetnic în probleme bisericeşti, într-o misiune de informare şi mediere la Alexandria. Ossius se uneşte însă cu Alexandru împotriva lui Arius, şi după întoarcerea sa reuşeşte să-l convingă pe Constantin să accepte pozitia lui Alexandru. Pentru a conferi legalitatea necesară noii doctrine, Constantin convocă în luna Mai a anului 325 d.C. Consiliul de la Niceea, unde invită pe toti episcopii creştini din acea vreme, ca să găsească un răspuns la întrebarea ce se ridicase, privitor la Dumnezeu şi Fiul Sau. Constantin a folosit puterea sa politică şi a reuşit să câştige pe Episcopi de partea sa, astfel ca poziţia sa teologică a fost acceptată. Mărturia de credinţă care a fost adoptată şi semnată acolo era clar împotriva lui Arius, iar acest document cunoscut de acum ca, "Crezul de la Niceea" declara egalitatea dintre "Dumnezeu Fiul" şi "Dumnezeu Tatăl". 218 Episcopi au semnat acest Crez, cu toate ca el era de fapt opera unei minorităţi.

Iedidia

View Profile
« Reply #14 on: 30 April 2010 - 10:05.07 »

Dar şi dupa acest Consiliu, controversele dintre biserici pe această temă nu s-au sfârşit. Câţiva episcopi din partea răsăriteană a zonei creştine au rămas în continuare în vechea învăţătură cu un Dumnezeu într-o singură persoană, iar cei din bisericile de apus au introdus sub influenţa Romei noua învăţătură, cu o Dumnezeire formată din trei Persoane.
Noua Doctrină a lui Constantin era fireşte influenţată de concepţia triadică a romanilor, aşa cum apare de exemplu în triada Jupiter, Mercur şi Venus. Majoritatea religiilor păgâne cunosc dumnezei împarţiţi în trei, sau trei dumnezei care lucreaza în strânsă legatură, sau sunt chiar uniţi într-o persoană (vezi zeităţile indiene cu şase braţe). Concepte asemănătoare sunt cunoscute deja la Babilonieni, Egipteni, Fenicieni şi Greci, precum şi la popoarele mai mici. Toate religiile din acea vreme preluaseră într-o formă sau alta acest concept. Singura excepţie era religia mozaică, bazată pe o învăţătură venită direct de la Dumnezeu. Poporul Israel avea un singur Dumnezeu şi nu cunoştea nici o învăţătură privitoare la o împarţire a acestui Dumnezeu în mai multe persoane. Aceiaşi imagine despre Dumnezeu au avut-o şi primele biserici crestine, care nu cunosteau şi nu învăţau decât depre un singur Dumnezeu într-o singură Persoană.

adyna

View Profile Email
« Reply #15 on: 30 April 2010 - 22:17.40 »

Singura excepţie era religia mozaică, bazată pe o învăţătură venită direct de la Dumnezeu. Poporul Israel avea un singur Dumnezeu şi nu cunoştea nici o învăţătură privitoare la o împarţire a acestui Dumnezeu în mai multe persoane.

Dar si din cauza asta l-au respins iudeii pe Isus, nu?

Stiu ca arienii negau divinitatea lui Isus, dar nu stiu ce sustineau despre El. Ca  era doar un om?

Si voi ce credeti despre El? (Probabil ca s-a scris pe forum, dar as vrea  sintetizat intr/un cuvant, daca se poate).
Eu cunosc trei categorii mari de fiinte: Dumnezeu, ingeri, oameni. Isus in care credeti ca se incadreaza?
bravera

View Profile Email
« Reply #16 on: 30 April 2010 - 22:26.20 »

Clar ca este Dumnezeu,este divin..si de cand a luat asupra Lui natura umana cat a fost pe pamant a fost suta la suta om si suta la suta Dumnezeu.Cum?Nu ma pune sa explic,de asta ziceam ca sunt anum te lucruri in care nu stiu cat e de constructiv sau benefic sa intram sau sa incercam sa intelegem.Dupa parerea acesta  este un subiect pe care o minte finita nu-l poate patrunde sau explica.Cum poate ceva finit sa explice aparitia si existenta cuiva infinit????
bravera

View Profile Email
« Reply #17 on: 30 April 2010 - 22:28.02 »

Arienii sunt cei care considera ca Tatal a existat din vesnicii iar Fiul a avut un inceput adica a fost prima Fiinta creata.Daca gresesc sa ma corectati,va rog.
Iedidia

View Profile
« Reply #18 on: 01 May 2010 - 00:54.04 »

Dar si din cauza asta l-au respins iudeii pe Isus, nu?

Stiu ca arienii negau divinitatea lui Isus, dar nu stiu ce sustineau despre El. Ca  era doar un om?

Si voi ce credeti despre El? (Probabil ca s-a scris pe forum, dar as vrea  sintetizat intr/un cuvant, daca se poate).
Eu cunosc trei categorii mari de fiinte: Dumnezeu, ingeri, oameni. Isus in care credeti ca se incadreaza?
Noi nu suntem arieni şi nici semi-arieni aşa cum nici pionerii adventizmului nu au fost...
Domnul Isus este Dumnezeu deoarece El este singurul Fiu născut din Dumnezeu Tatăl... Însă, atenţie... El este Dumnezeu datorită "provenienţei" Sale din Tatăl...

“O jertfă desăvârşită a fost făcută; pentru că‚ atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Său Fiu născut’ – nu un fiu prin creaţie, aşa cum au fost îngerii, nici un fiu prin adopţie, aşa cum este păcătosul iertat, ci un Fiu născut după imaginea exactă a persoanei Tatălui, şi în toată strălucirea maiestăţii şi slavei Sale, Unul egal cu Dumnezeu în autoritate, demnitate şi desăvârşire divină. În El locuia trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.” (ST, 30 mai 1895)

„Cine este Hristos? – El este SINGURUL FIU NĂSCUT al Dumnezeului celui viu. El este față de Tatăl asemenea unui cuvânt care exprimă gândul, asemenea gândului făcut auzit. Hristos este Cuvântul lui Dumnezeu.” YI 28 Iunie, 1894

Deci Domnul Isus este Dumnezeu prin moştenire, împuternicire, prin plăcerea şi voia Tatălui...

"Domnul Hristos a primit toate lucrurile de la Dumnezeu, însă El a primit ca să dea. Tot aşa procedează El şi în curţile cereşti, în slujirea Sa pentru toate fiinţele create: prin Fiul iubit, viaţa Tatălui se revarsă peste toţi şi tot prin Fiul revine, printr-o slujire voioasă şi de proslăvire, în valuri de iubire la Marele Izvor al tuturor." DA 21

„Marele nostru Exemplu a fost înălţat spre a fi egal cu Dumnezeu.” (2T, 426)

„Dumnezeu este Tatăl lui Hristos; Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Lui Hristos I s-a dat o poziţie proslăvită. El a fost făcut egal cu Tatăl. Toate gândurile lui Dumnezeu sunt descoperite Fiului Său.” (Marturii vol. 8, pag. 268)

Tatăl a făcut cunoscut faptul că El Însuşi a rânduit ca Hristos, Fiul Său, să fie egal cu El aşa încât, oriunde era prezenţa Fiului, să fie ca şi propria Lui prezenţă... El L-a investit pe Fiul Său cu autoritate să conducă oastea cerească... Fiul avea să îndeplinească voia şi planurile Tatălui, dar fără a face nimic de unul singur. Voia Tatălui avea să fie împlinită în El.” (SR, 13)

Cristina

View Profile Email
« Reply #19 on: 01 May 2010 - 00:54.35 »

CREZUL LUI ARIUS (325 d. Hr.)

Noi credem într-un singur Dumnezeu Tatăl Atotputernic.

Şi în Domnul Isus Hristos, Fiul Său, care a fost născut de El înainte de toate veacurile, Cuvântul Divin, prin care au fost făcute toate lucrurile, atât cele din ceruri şi cele de pe pământ; care a venit aici şi a fost făcut trup, şi a suferit, şi a înviat din nou, şi s-a înălţat la ceruri, şi va veni din nou să judece vii şi morţii;

Şi în Duhul Sfânt; şi în învierea trupului; şi în viaţa lumii care va urma; şi într-o împărăţie a cerului; şi într-o singură Biserică Universală a lui Dumnezeu de la început şi până la sfârşitul pământului.
Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR