ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:34.54 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: ESTE ISUS HRISTOS DUMNEZEU? Replies: 92 piece
Read 6183 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: ESTE ISUS HRISTOS DUMNEZEU?  (Read 6183 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
dejan1888
**

Browser: Firefox 3.6

dejan1888
View Profile WWW Email
« on: 16 April 2010 - 18:57.20 »

Invit pe toti membri sa spuna parerea despre aceasta intrebare. Poate deja s-a discutat in diferite topicuri aceasta dar ar fi fost bine sa discutam intr-un topic separat.

Deci:

Este Isus Hristos Dumnezeu sau nu? Ce credeti?
Report to moderator   Logged
Claudia

Mare putere are rugaciunea celui neprihanit!

Browser: Opera 9.80

clau_dya_bt
View Profile Email
« Reply #1 on: 16 April 2010 - 19:09.06 »

Isus Hristos este Fiul lui Dumnezeu şi este una în natură cu Tatăl. Şi cred că Isus Hristos este Mijlocitor între Dumnezeu şi om aşa cum scrie şi în 1 Timotei 2:5 Căci este un singur Dumnezeu, şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos.

Pentru creştini cerul se pronunţă: A-C-A-S-Ă!
GhitaB

un pic

Browser: Firefox 3.6.3

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #2 on: 16 April 2010 - 19:39.01 »

Invit pe toti membri sa spuna parerea despre aceasta intrebare. Poate deja s-a discutat in diferite topicuri aceasta dar ar fi fost bine sa discutam intr-un topic separat.

Deci:

Categoric, da.

Recomand celor cu îndoieli să studieze capitolul 2 "Hristos ca Dumnezeu", din cartea "Calea consacrată" scrisă de Alonzo T. Jones. Mi-a plăcut mult această carte (subiectul principal este Isus, ca Mare Preot în Sanctuarul din cer).

bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #3 on: 16 April 2010 - 19:42.55 »

Daca nu era Dumnezeu nu putea fi primita jertfa Lui pt ca doar Datatorul vietii putea sa o rascumpere din ghearele mortii si a pacatului.Eu nu am nici o indioala ca este Dumnezeu,una cu Tatal si cu Duhul Sfant .
Cristina

View Profile Email
« Reply #4 on: 17 April 2010 - 02:14.20 »

Isus Hristos este Dumnezeu, deoarece este născut din Dumnezeu!

La fel cum eu sunt om deoarece tatăl meu este om!
Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #5 on: 17 April 2010 - 19:53.07 »

Da.

O altă dovadă decât cele de mai sus:

"Cum vorbeşte omul acesta astfel? Huleşte! Cine poate să ierte păcatele decât numai Dumnezeu?" (Marcu 2:7).

Cărturarii  ştiau că numai Dumnezeu poate ierta păcatele. Aşa credem şi noi.
       Ceea ce nu ştiau ei era că Isus este Dumnezeu şi de aceea Îl învinuiau că nu are acest drept.       
Adrian
**

Voi fiți dar îndelung răbădori

Browser: MSIE 8.0

View Profile WWW
« Reply #6 on: 17 April 2010 - 20:36.04 »

Deci:

Isus Hristos este Fiul cel viu al lui Dumnezeu și este una cu Tatăl (Evrei 1:1-3,5) El este Mijlocitor între om și Dumnezeu(1 Timotei 2:5).

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Chrome

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: 17 April 2010 - 20:46.15 »

Clar. Fără îndoială..

88adr
*
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #8 on: 17 April 2010 - 21:18.08 »

ESTE DUMNEZEU DIN DOUA MOTIVE CRED SI ANUME:
- ESTE FIU NASCUT DIN DUMNEZEU
- A PRIMIT DUMNEZEIREA DE LA TATAL SAU
catalin
Guest
« Reply #9 on: 17 April 2010 - 22:15.20 »

Ioan 1:1 spune: “Cuvântul era Dumnezeu”. Ioan 1:14 spune: “Cuvântul S-a făcut trup.” Aceasta indică foarte clar că Isus este Dumnezeu întrupat. Faptele Apostolilor 20:28 ne spun: "...păstoriţi Biserica Domnului, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său." Cine a câştigat Biserica cu sângele Său? Isus Hristos. Dar Faptele Apostolilor 20:28 declară că Dumnezeu a câştigat Biserica cu sângele Său. Prin urmare, Isus este Dumnezeu!
dejan1888
**

dejan1888
View Profile WWW Email
« Reply #10 on: 18 April 2010 - 12:25.41 »

Ok. Va multumesc pentru raspunsurile voastre. Iata acuma si intelegerea mea.

Din momentul cand am anuntat public ca nu cred in trinitate multi au venit la mine cu aceasta intrebare: "Este Isus Dumnezeu"?

Raspunsul meu scurt este: DA si NU! Pentru mulți acest răspuns este fara sens, cum poate sa fie Dumnezeu și totuși sa nu fie Dumnezeu.

Cu vreo doi sau trei luni în urmă am gasit un citat de sora White unde ea spune exact același lucru, Isus este Dumnezeu și totuși nu este Dumnezeu. Iata acest citat:

„Domnul Isus Hristos, singurul Fiu născut al lui Dumnezeu, este Dumnezeu cu adevărat în infinitate, dar nu în personalitate” UL 367

In engleza:The Lord Jesus Christ, the only begotten Son of the Father, is truly God in infinity, but not in personality" UL 367

Ce înseamna aceasta? Cum poate Isus sa fie Dumnezeu în infinitate dar totuși sa nu fie Dumnezeu în personalitate?

Sa vedem mai întâi ce înseamna „Dumnezeu în infinitate”.

Cuvântul „infinit” înseamna: „INFINIT, care nu are margini sau limite, nesfârșit, foarte mare” Dicționar practic al limbii Române, pag. 161

Acuma, este Isus Hristos infinit in putere? Sigur ca da.
Este infinit in cunostinta? Da.
Infinit in dragoste? Da
Infinit in autoritate? Da. Infin it in demnitate? Da
Infinit in desavarsire? Da etc.

Ellen White a scris:
„... ci un Fiu născut după imaginea exactă a persoanei Tatălui, şi în toată strălucirea maiestăţii şi slavei Sale, Unul egal cu Dumnezeu în autoritate, demnitate şi desăvârşire divină. În El locuia trupeşte toată plinătatea Dumnezeirii.” (ST, 30 mai 1895) (Isus este "EGAL cu Tatal in autoritate, demnitate si desavarsire divina")

Cu alte cuvinte Isus Hristos este pe deplin Dumnezeu in natura Sa. El este o persoana divina infinita.

Dar cine este Isus Hristos în personalitatea Sa? Am văzut ca dupa Ellen White El nu este Dumnezeu în personalitatea Sa. Cine este Dumnezeu în personalitatea?

În mărtirii vol. 8 avem un citat care ne da un raspuns excelent la aceste intrebari:

„Scripturile arată în mod clar relaţia dintre Dumnezeu şi Hristos, şi înfăţişează la fel de limpede personalitatea şi individualitatea fiecăruia... Dumnezeu este Tatăl lui Hristos; Hristos este Fiul lui Dumnezeu.” 8T, 268

Acest citat arata clar ca Dumnezeu in personalitate este numai Tatal. Isus Hristos in personalitatea Sa nu este Dumnezeu ci Fiul lui Dumnezeu. Doctrina trinitatii aici face o mare greseala sustinand ca Tatal, Fiul si Duhul sunt toti trei Dumnezei in personalitatea lor si prin aceasta tagaduieste adevarul Scripturii despre personalitatea lui Isus ca Fiul literal al lui Dumnezeu.

Iata un alt citat al SP care confirma cea ce am scris pana acum.

„Hristos este una cu Tatal, dar HRISTOS SI DUMNEZEU SUNT DOUA PERSONALITATII DISTINCTE.” RH June 1, 1905

Ca o concluzie: Biblia vorbeste in mod clar despre Tatal ca "singurul Dumnezeu adevarat" (Ioan 17, 3; Ef. 4, 6; 1 Ioan 5, 20; Iuda 25. El este Dumnezeu in natura ca si in personalitate, sursa existentei si suveranul universului (1 Cor. 8, 6; GC 479; 16 MR 333).

Isus Hristos este sigurul Fiu nascut al lui Dumnezeu. In natura Sa El este pe deplin Dumnezeu asa cum fiul unui om in natura este pe deplin om. Tot ce are Isus a primit de la Tatal Sau, natura, viata, putere, autoritate, demnitate etc.) Ellen White:

“Căci, după cum Tatăl are viaţa în Sine, tot aşa a dat şi Fiului să aibă viaţa în Sine.” Ioan 5: 26

Domnul Hristos a primit toate lucrurile de la Dumnezeu, însă El a primit ca să dea. Tot aşa procedează El şi în curţile cereşti, în slujirea Sa pentru toate fiinţele create: prin Fiul iubit, viaţa Tatălui se revarsă peste toţi şi tot prin Fiul revine, printr-o slujire voioasă şi de proslăvire, în valuri de iubire la Marele Izvor al tuturor. Şi astfel, prin Hristos, circuitul binefacerilor este complet, reprezentând caracterul Marelui Dătător, legea vieţii.” (Hristos lumina lumii, pag. 21)

“Dumnezeu este Tatăl lui Hristos; Hristos este Fiul lui Dumnezeu. Lui Hristos I s-a dat o poziţie proslăvită. El a fost făcut egal cu Tatăl. Toate gândurile lui Dumnezeu sunt descoperite Fiului Său.” (Marturii vol. 8; pag. 268)

“Marele nostru Exemplu a fost înălţat la a fi egal cu Dumnezeu.” (Mărturii pentru comunitate, vol. 2, pag. 426)

“Marele Creator a convocat întreaga oştire cerească pentru ca, în prezenţa tuturor îngerilor, să-I acorde onoare deosebită Fiului Său. Fiul a fost aşezat pe tron cu Tatăl şi mulţimea cerească a îngerilor sfinţi era adunată în jurul Lor. Tatăl a făcut cunoscut faptul că El Însuşi a rânduit ca Hristos, Fiul Său, să fie egal cu El aşa încât, oriunde era prezenţa Fiului, să fie ca propria Lui prezenţă. Cuvântul Fiului trebuia să fie ascultat la fel ca şi cuvântul Tatălui. El L-a investit pe Fiul Său cu autoritate să conducă oastea cerească. În mod deosebit Fiul trebuia să lucreze în unire cu Tatăl în planul de creaţiune a pământului şi a fiecărei vieţuitoare care avea să existe pe pământ. Fiul avea să îndeplinească voia şi planurile Tatălui, dar fără a face nimic de unul singur. Voia Tatălui avea să fie împlinită în El.” (Istoria mântuirii, pag. 14)

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #11 on: 18 April 2010 - 12:44.10 »

@dejan1888
OFF-TOPIC: Eşti independent? Sau faci parte din vreo grupare (Dacă da: care?)?

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #12 on: 18 April 2010 - 21:37.31 »

părerea mea e că e nepotrivită întrebarea după așa demonstrații...
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #13 on: 18 April 2010 - 22:59.39 »

părerea mea e că e nepotrivită întrebarea după așa demonstrații...

+1

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #14 on: 19 April 2010 - 12:40.04 »

Era offtopic întrebarea..deci nu provenea în urma citirii demonstraţiei   10

dejan1888
**

dejan1888
View Profile WWW Email
« Reply #15 on: 19 April 2010 - 14:03.50 »

@dejan1888
OFF-TOPIC: Eşti independent? Sau faci parte din vreo grupare (Dacă da: care?)?

Nu sunt independent. Nimeni in lumea aceasta nu este independent, ori esti cu Hristos ori esti cu cel rau.

Nu fac parte din nici-o grupare daca te referi la calitate de membru, dar am multi prieteni care cred ca mine.

Daca ai alte intrebari fi liber sa intrebi. Nu am nimic de ascuns.  smile

Multa pace.

Dejan
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #16 on: 19 April 2010 - 19:53.40 »

Cred că ceea ce trebuie să intereseze cu adevărat pe fiecare dintre noi este dacă ceea ce se spune este adevărul sau nu... celelalte detalii sunt secundare...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Cristina

View Profile Email
« Reply #17 on: 19 April 2010 - 23:09.12 »

Faci parte din vreo grupare?

mi se pare că aşa fel de întrebări ar putea da Catolicii, sau cei din B. Ortodoxă fiindcă ei se simt cu musca pe căciula când e vorba de adevărurile Bibliei, şi doar scuzându-se că Biserica lor e prima ( 22 ) îi acuză pe ceilalţi că sunt sectanţi....

Dar ce,... poate să fie şi la biserica noastră ''ruşine'' faţă de Scriptură?
catalin
Guest
« Reply #18 on: 20 April 2010 - 16:01.03 »

Cel mai important motiv pentru care Isus trebuie să fie Dumnezeu este că dacă nu ar fi Dumnezeu, atunci moartea Sa nu ar fi fost suficientă pentru plata păcatelor întregii lumi (1 Ioan 2:2). Numai Dumnezeu putea plăti o astfel de pedeapsă infinită (Romani 5:8; 2 Corinteni 5:21). Isus a trebuit să fie Dumnezeu pentru a putea plăti pentru pedeapsa noastră. Isus a trebuit însă să fie şi om pentru a putea muri pentru noi. Mântuirea este posibilă numai prin credinţa în Isus Hristos! Dumnezeirea lui Isus este motivul pentru care El este singura cale de mântuire. Dumnezeirea lui Isus este motivul pentru care El a proclamat: “Eu sunt Calea, Adevărul şi Viata. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine” (Ioan 14:6).
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #19 on: 20 April 2010 - 16:18.07 »

Nu sunt independent. Nimeni in lumea aceasta nu este independent, ori esti cu Hristos ori esti cu cel rau.

Nu fac parte din nici-o grupare daca te referi la calitate de membru, dar am multi prieteni care cred ca mine.

Daca ai alte intrebari fi liber sa intrebi. Nu am nimic de ascuns.  smile

Multa pace.

Dejan
@dejan1888
Mulţumesc pentru răspuns.  smile

@cei deranjaţi de întrebarea mea

Scuzaţi intervenţia. Pe alte forumuri există PM, aici nu ştiu dacă există / funcţionează mesajele private. Eram conştient că nu are legătură cu discuţia... de aia am scris OFF-TOPIC.  smile

Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR