ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:33.18 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Împărăţia lui Dumnezeu... Replies: 26 piece
Read 2118 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Împărăţia lui Dumnezeu...  (Read 2118 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« on: 15 April 2010 - 12:19.19 »

Trei dintre ucenici au notat următorul aspect:

„Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în Împărăţia Sa.” Matei 16:28

„El le-a mai zis: ,,Adevărat vă spun, că sunt unii din ceice stau aici, cari nu vor muri până nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu venind cu putere.” Marc 9:1

„Adevărat vă spun, că sunt unii din cei ce stau aici, cari nu vor gusta moartea, până nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” Luca 9:27

Când, unde şi cum s-au împlinit aceste cuvinte profetice ale Domnului Isus Hristos?
Report to moderator   Logged

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
carm3n
**
Browser: Firefox 3.6.3

View Profile
« Reply #1 on: 15 April 2010 - 12:37.05 »

pai e simplu: Imparatia lui Dumnezeu incepe in inima  smile
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #2 on: 15 April 2010 - 15:03.10 »

Trei dintre ucenici au notat următorul aspect:

„Adevărat vă spun că unii din cei ce stau aici nu vor gusta moartea până nu vor vedea pe Fiul omului venind în Împărăţia Sa.” Matei 16:28

„El le-a mai zis: ,,Adevărat vă spun, că sunt unii din ceice stau aici, cari nu vor muri până nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu venind cu putere.” Marc 9:1

„Adevărat vă spun, că sunt unii din cei ce stau aici, cari nu vor gusta moartea, până nu vor vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” Luca 9:27

Când, unde şi cum s-au împlinit aceste cuvinte profetice ale Domnului Isus Hristos?
Schimbarea la faţă?

Iedidia

View Profile
« Reply #3 on: 15 April 2010 - 15:05.13 »

pai e simplu: Imparatia lui Dumnezeu incepe in inima  smile
Vrei te rog să detaliezi puţin asta în cadrul versetelor amintite mai sus?...  smile

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #4 on: 15 April 2010 - 15:35.28 »

Schimbarea la faţă?

Ştiu că EGW sugerează că acest lucru s-ar fi împlinit la evenimentul de la schimbarea la faţă... însă există câteva semne de întrebare...

Iată care era Evanghelia propovăduită la acea vreme:
„În vremea aceea a venit Ioan Botezătorul, şi propovăduia în pustia Iudeii. El zicea: ,,Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” Matei 3:1-2

„...Isus a început să propovăduiască, şi să zică: ,,Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” Matei 4:17

„După ce a fost închis Ioan, Isus a venit în Galilea, şi propovăduia Evanghelia lui Dumnezeu. El zicea: ,,S-a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.” Marcu 1:14-15

„Şi pe drum, propovăduiţi, şi ziceţi: ,,Împărăţia cerurilor este aproape!” Matei 10:7

Acum, dacă cele întâmplate la schimbarea la faţă sunt împlinirea celor profeţite de Isus cum este posibil ca acest eveniment atât de important pt. cei care ascultau Evanghelia: "Împărăţia lui Dumnezeu este aproape." să fie descoperită numai la trei persoane şi asta într-un cadru de maximă taină? ""Pe când se coborau de pe munte, Isus le-a dat porunca următoare: 'Să nu spuneţi nimănui de vedenia aceasta'..."

Adică... Evanghelia este: "Împărăţia lui Dumnezeu este aproape." însă când vine Împăratul în această împărăţie asta nu trebuie ştiut de nimeni înafară de trei oameni mai mult adormiţi decât treji...  39   7

Şi apoi dacă Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul nostru, în ce fel manifestarea de la schimbarea la faţă are legătură cu Isus care vine în împărăţia SA cu mare putere?
Şi ar mai fi şi alt întrebări, însă haideţi să încercăm a le lămuri pe acestea...  smile

Iedidia

View Profile
« Reply #5 on: 15 April 2010 - 15:57.04 »

Cred că evenimentul de la schimbarea la faţă este aşa cum spune şi EGW o "miniatură" a ceea ce urma să se întâmple puţin mai târziu... şi asta deoarece dânsa explică cum aceşti ucenici greoi la învăţătură şi credinţă aveau nevoie de o astfel de manifestare pt. a putea întâmpina marea lor încercare care se apropia cu repeziciune...

"Povara rugăciunii Sale era să li se dea o descoperire a slavei pe care o avusese la Tatăl înainte de a fi lumea, ca Împărăţia Sa să se descopere ochilor omeneşti şi ucenicii să fie întăriţi pentru a putea să o privească. El Se ruga ca ei să poată fi martorii unei manifestări a dumnezeirii Sale, care să-i mângâie în timpul supremei Sale agonii prin cunoaşterea faptului sigur că El este Fiul lui Dumnezeu şi că moartea Lui ruşinoasă este o parte a Planului de Mântuire." HLL, pg. 421 eng.

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #6 on: 15 April 2010 - 16:28.32 »

"Domnul Isus le spusese ucenicilor Lui că erau unii care stăteau cu El şi care nu vor gusta moartea până nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu venind cu putere.

Această făgăduinţă s-a împlinit cu ocazia schimbării la faţă.

Înfăţişarea lui Isus s-a schimbat şi a strălucit ca soarele. Veşmântul Lui era alb şi sclipitor. Moise era acolo, reprezentându-i pe cei care vor fi înviaţi din morţi la a doua venire a lui Isus. Ilie, care a fost luat la cer fără să vadă moartea, îi reprezenta pe cei care vor fi schimbaţi în nemurire la a doua venire a Domnului Hristos şi vor fi înălţaţi la cer fără să guste moartea.

Ucenicii priveau cu uimire şi teamă maiestatea desăvârşită a Domnului Isus şi norul care-i umbrea şi au auzit glasul lui Dumnezeu spunând cu măreţie nemaipomenită: "Acesta este Fiul Meu prea iubit; de El să ascultaţi.""

(EGW - Istoria mântuirii, cap. 26 Lucrarea Domnului Hristos)

Dacă avem semne de întrebare am putea ajunge la diferite concluzii:
- profeţia nu s-a împlinit, deci nu numai sora White a avut unele probleme de înţelegere ci chiar şi Isus...?!
- unii dintre ucenici nu au gustat moartea (probabil au fost luaţi la cer?! sau trăiesc încă printre noi?!)
- sau Isus a revenit deja (în timpul vieţii lor)?! (mai sunt care cred asta...)
Pentru mine sună bine ce a scris sora White şi aiurea concluziile care le-am scris mai sus.

Tu la ce te gândeai, Iedidia?

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #7 on: 15 April 2010 - 16:37.56 »

- profeţia nu s-a împlinit, deci nu numai sora White a avut unele probleme de înţelegere ci chiar şi Isus...?!
- unii dintre ucenici nu au gustat moartea (probabil au fost luaţi la cer?! sau trăiesc încă printre noi?!)
Pentru mine sună bine ce a scris sora White şi aiurea concluziile care le-am scris mai sus.

Unde a spus Isus că profeţia s-a împlinit cu acea ocazie?
Egw sigur că a avut probleme de înţelegere şi la acest subiect. Doar era om...
carm3n
**
Browser: Firefox 3.6.3

View Profile
« Reply #8 on: 15 April 2010 - 16:39.33 »

Vrei te rog să detaliezi puţin asta în cadrul versetelor amintite mai sus?...  smile

De exemplu in Matei 16. Se vorbeste despre revenirea pe norii cerului, dupa care versetul 28 spune ca unii nu gusta moartea pana cand "nu vor vedea pe Fiul omului venind în Împărăţia Sa".

Din cate stim, cei prezenti atunci au cam murit; nu poate fi vorba de venirea literala. Vers 24-26 prezinta schimbarea din inima / mintea pacatosului ce vrea sa il urmeze pe Hristos: "Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea, şi să Mă urmeze."

Ma gandesc ca la asta se refera si versetul 28. Pentru unii, imparatia lui Dumnezeu incepe de aici. Sunt cuceriti de El... gandurile, cuvintele, faptele lor arata faptul ca preocuparea lor e mult mai inalta. Revenirea Lui inseamna pentru acestia continuarea trairii in Imparatia lui Dumnezeu.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #9 on: 15 April 2010 - 16:42.15 »

Unde a spus Isus că profeţia s-a împlinit cu acea ocazie?
Egw sigur că a avut probleme de înţelegere şi la acest subiect. Doar era om...

De-aş fi ortodox cred că m-aş cruci când aş citi unele replici pe forumul ăsta.

Am citit "Istoria mântuirii" când eram mai mic... Am primit-o cadou de la sora instructoare în urma unui concurs biblic. Mi-a rămas în minte explicaţia, iar la citirea topicului a fost primul răspuns care mi l-am dat...

Dacă-mi daţi alte versiuni de interpretare o să pot alege, ce-i drept. Dar acum nu văd alta care să aibă sens în contextul AZSMR.

Iedidia

View Profile
« Reply #10 on: 15 April 2010 - 18:09.23 »

"Domnul Isus le spusese ucenicilor Lui că erau unii care stăteau cu El şi care nu vor gusta moartea până nu vor vedea împărăţia lui Dumnezeu venind cu putere.

Această făgăduinţă s-a împlinit cu ocazia schimbării la faţă.

Înfăţişarea lui Isus s-a schimbat şi a strălucit ca soarele. Veşmântul Lui era alb şi sclipitor. Moise era acolo, reprezentându-i pe cei care vor fi înviaţi din morţi la a doua venire a lui Isus. Ilie, care a fost luat la cer fără să vadă moartea, îi reprezenta pe cei care vor fi schimbaţi în nemurire la a doua venire a Domnului Hristos şi vor fi înălţaţi la cer fără să guste moartea.

Ucenicii priveau cu uimire şi teamă maiestatea desăvârşită a Domnului Isus şi norul care-i umbrea şi au auzit glasul lui Dumnezeu spunând cu măreţie nemaipomenită: "Acesta este Fiul Meu prea iubit; de El să ascultaţi.""

(EGW - Istoria mântuirii, cap. 26 Lucrarea Domnului Hristos)

Tu la ce te gândeai, Iedidia?
Ştiu că EGW sugerează că acest lucru s-ar fi împlinit la evenimentul de la schimbarea la faţă... însă există câteva semne de întrebare...

Iată care era Evanghelia propovăduită la acea vreme:
„În vremea aceea a venit Ioan Botezătorul, şi propovăduia în pustia Iudeii. El zicea: ,,Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” Matei 3:1-2

„...Isus a început să propovăduiască, şi să zică: ,,Pocăiţi-vă, căci Împărăţia cerurilor este aproape.” Matei 4:17

„După ce a fost închis Ioan, Isus a venit în Galilea, şi propovăduia Evanghelia lui Dumnezeu. El zicea: ,,S-a împlinit vremea, şi Împărăţia lui Dumnezeu este aproape. Pocăiţi-vă, şi credeţi în Evanghelie.” Marcu 1:14-15

„Şi pe drum, propovăduiţi, şi ziceţi: ,,Împărăţia cerurilor este aproape!” Matei 10:7

Acum, dacă cele întâmplate la schimbarea la faţă sunt împlinirea celor profeţite de Isus cum este posibil ca acest eveniment atât de important pt. cei care ascultau Evanghelia: "Împărăţia lui Dumnezeu este aproape." să fie descoperită numai la trei persoane şi asta într-un cadru de maximă taină? ""Pe când se coborau de pe munte, Isus le-a dat porunca următoare: 'Să nu spuneţi nimănui de vedenia aceasta'..."

Adică... Evanghelia este: "Împărăţia lui Dumnezeu este aproape." însă când vine Împăratul în această împărăţie asta nu trebuie ştiut de nimeni înafară de trei oameni mai mult adormiţi decât treji...  39   7

Şi apoi dacă Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul nostru, în ce fel manifestarea de la schimbarea la faţă are legătură cu Isus care vine în împărăţia SA cu mare putere?

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #11 on: 15 April 2010 - 18:17.54 »

Ok... Dar, Iedidia, vezi o altă împlinire a profeţiei? Sau cu topicul ăsta vrei să afli?  smile

Iedidia

View Profile
« Reply #12 on: 15 April 2010 - 18:30.36 »

Ok... Dar, Iedidia, vezi o altă împlinire a profeţiei? Sau cu topicul ăsta vrei să afli?  smile

Da, cred într-o altă împlinire a profeţiei decât cea de la schimbarea la faţă...  smile

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #13 on: 15 April 2010 - 18:34.48 »

Da, cred într-o altă împlinire a profeţiei decât cea de la schimbarea la faţă...  smile

Evanghelia la neamuri?
"Naţiunea căreia i-a fost dată împărăţia lui Dumnezeu după respingerea ei de către iudei, au fost neamurile." (A. T. Jones - Calea consacrată, pag. 42)

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #14 on: 15 April 2010 - 18:35.47 »

Sau revărsarea Duhului Sfânt?

Iedidia

View Profile
« Reply #15 on: 15 April 2010 - 19:01.29 »

Numai puţin, să nu ne grăbim...
Cum am încadra următoarele versete în evenimentul de la schimbarea la faţă dacă aceasta ar fi fost împlinirea profeţiei?
"Fariseii au întrebat pe Isus când va veni Împărăţia lui Dumnezeu. Drept răspuns, El le-a zis: ,,Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile. Nu se va zice: ,Uite-o aici`, sau: ,Uite-o acolo!` Căci iată că Împărăţia lui Dumnezeu este înlăuntrul vostru." Luca 17:20-21

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #16 on: 15 April 2010 - 19:08.15 »

Moartea lui Isus...

"S-a împlinit vremea şi Împărăţia lui Dumnezeu este la uşi", fusese solia lor. La încheierea "vremii" - a celor şaizeci şi nouă de săptămâni, din Daniel capitolul 9, care urmau să se întindă până la "Unsul", Mesia - Hristos primise ungerea Duhului, după ce fusese botezat de Ioan în Iordan.

Iar Împărăţia lui Dumnezeu, despre care ei spuseseră că este la uşi, fusese întemeiată prin moartea lui Hristos.

Această împărăţie nu era aşa cum fuseseră ei învăţaţi să creadă, o împărăţie pământească. Nu era nici împărăţia aceea veşnică, nemuritoare, care va fi întemeiată atunci când "domnia, stăpânirea şi puterea tuturor împărăţiilor de sub cerul întreg, vor fi date poporului sfinţilor Celui Preaînalt", acea împărăţie veşnică în care "toate puterile Îl vor sluji şi-L vor asculta". (Daniel 7,27). În Biblie, expresia "Împărăţia lui Dumnezeu" este folosită pentru a desemna atât împărăţia harului, cât şi împărăţia slavei. Împărăţia harului este scoasă în evidenţă de Pavel în Epistola către Evrei. După ce arată spre Hristos, ca Mijlocitor plin de milă, care "este mişcat de simţul slăbiciunilor noastre", apostolul spune: "Să ne apropiem cu încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har". (Evrei 4,15.16). Tronul harului reprezintă împărăţia harului, deoarece existenţa unui tron implică existenţa unei împărăţii. În multe din parabolele Sale, Hristos întrebuinţează expresia "împărăţia cerurilor" pentru a descrie lucrarea harului divin asupra inimilor oamenilor.
(Tragedia veacurilor, EGW)

Iedidia

View Profile
« Reply #17 on: 15 April 2010 - 19:26.15 »

Moartea lui Isus...
Iar Împărăţia lui Dumnezeu, despre care ei spuseseră că este la uşi, fusese întemeiată prin moartea lui Hristos.

Aici atenţie mare... moartea Sa era doar mijlocul prin care urma a se face posibilă venirea Împăratului în împărăţie... nu moartea Domnului Isus în sine era venirea în împărăţie...
Un mort nu poate domni, mai ales peste o împărăţie ca cea a lui Dumnezeu...

Iedidia

View Profile
« Reply #18 on: 15 April 2010 - 19:43.21 »

Ceea ce eu mai cred este că Domnul Isus a devenit Împărat peste Împărăţia lui Dumnezeu numai după învierea şi înălţarea Sa la Tatăl... asta în sensul în care El a devenit Mare Preot peste poporul lui Dumnezeu tot după înviere şi înălţare...

"Isus a refuzat să primească închinarea alor Săi până nu va fi asigurat că jertfa Lui era primită de Tatăl. S-a suit la curţile cereşti şi chiar de la Dumnezeu a auzit asigurarea că ispăşirea Lui pentru păcatele oamenilor fusese îndestulătoare şi că, prin sângele Lui, toţi pot câştiga viaţa veşnică. Tatăl a întărit legământul făcut cu Hristos, că El îi va primi pe oamenii care se pocăiesc şi sunt ascultători şi că-i va iubi aşa cum Îl iubeşte pe Fiul Său. Hristos urma să-Şi desăvârşească lucrarea şi să-Şi împlinească legământul de a "face pe oameni mai preţioşi decât aurul curat şi mai scumpi decât aurul din Ofir" (Is. 13,12). Toată puterea în cer şi pe pământ a fost dată Domnului vieţii şi El Se reîntoarse la urmaşii Săi în lumea păcătoasă, ca să le poată da din puterea şi slava Lui." HLL

Astfel, schimbarea la faţă nu poate fi venirea Împăratului în împărăţie, deoarece El încă nu era Împărat... sper ca să se înţeleagă ce vreau să spun... nu vreau să spun că până în acest moment El nu era Împărat... însă Satana prin faptul că a amăgit omenirea a obţinut dreptul de împărat asupra lor... şi astfel putere asupar lor...
Isus prin viaţa, moartea şi învierea Sa a nimicit această pretenţi a lui Satan şi a devenit din nou Împăratul de drep al omenirii... iar acest lucru a fost "atestat" de către Tatăl şi întreaga creaţie (îngeri şi fiinţele necăzute în păcat) după înălţarea Sa la cer... 

Iedidia

View Profile
« Reply #19 on: 15 April 2010 - 20:04.04 »

"Când Hristos a trecut prin porţile cerului, El a fost întronat în mijlocul adorării îngerilor. De îndată ce această ceremonie s-a încheiat, Duhul Sfânt a coborât asupra ucenicilor în torente bogate, şi Hristos a fost cu adevărat proslăvit, chiar cu slava pe care o avusese la Tatăl din veşnicie. Revărsarea Duhului Sfânt din Ziua Cincizecimii a fost comunicarea din partea cerului că întronarea Mântuitorului a avut loc. Potrivit făgăduinţei Sale, El a trimis din ceruri Duhul Sfânt asupra urmaşilor Săi, ca un semn că El a primit, ca preot şi împărat, toată puterea în cer şi pe pământ şi că El era Cel Uns peste poporul Său." IFA, pg. 38-39 eng.

Din acest motiv a spus El ucenicilor Săi după înviere: "Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ." Matei 28:18

Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR