ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:25.39 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Probleme de logică Replies: 118 piece
Read 9452 times 0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Probleme de logică  (Read 9452 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
seby

Browser: MSIE 8.0

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #100 on: 19 April 2010 - 19:54.30 »

tu sti raspunsul la intrebare sau vrei sa gasesti un raspuns?

o noua idee ce imi viin in minte... regula injumatatirii intervalului... ca sa poti sa masori o distanta mai mare cu o ruleta de 2 metri
Report to moderator   Logged
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #101 on: 19 April 2010 - 20:22.58 »

tu sti raspunsul la intrebare sau vrei sa gasesti un raspuns?

o noua idee ce imi viin in minte... regula injumatatirii intervalului... ca sa poti sa masori o distanta mai mare cu o ruleta de 2 metri

Am pus această întrebare  deoarece de curând am construit un solar la care am folosit doar uneltele mai sus amintite ÅŸi trebuia să calculez fiecare unghi în exact 90 de grade...
ÅŸi am reuÅŸit...  smile

nu asta era metoda pe care am folosit-o eu... şi nu cred că această regulă îţi va da unghiuri de exact 90 de grade...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #102 on: 20 April 2010 - 15:20.07 »

Am pus această întrebare  deoarece de curând am construit un solar la care am folosit doar uneltele mai sus amintite şi trebuia să calculez fiecare unghi în exact 90 de grade...
şi am reuşit...  smile

nu asta era metoda pe care am folosit-o eu... şi nu cred că această regulă îţi va da unghiuri de exact 90 de grade...

* Pui primii 2 ţăruşi unde trebuie (fie ei: A şi B).
* Alegi unul dintre ei în care se va forma unghiul de 90 (să zicem că e A).
* De la A spre B măsori 3 m. Cu ţăruşul C faci un semn în pământ în acel loc (fie el A').
* Căutăm locul pentru C astfel încât AC=4 şi A'C=5. (3,4,5 sunt numere pitagorice, deci unghiul BAC = unghiul A'AC = 90 de grade). Pentru măsurători folosim ruleta şi aţa şi metoda încercărilor repetate  :D. În C poţi pune o piatră de semn dacă lungimea solarului nu va fi de 5 m, iar ţăruşul C poate fi mutat pe direcţia AC după aţă. La final vei avea A, B şi C puse potrivit. Sper că te descurci de aici.  10

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #103 on: 20 April 2010 - 15:22.03 »

Problemă
Se dau:
* 2 vase: unul de 9 litri ÅŸi unul de 4 litri.
* Apă de la robinet câtă doriţi...

Se cere:
* Folosiţi robinetul şi cele două vase până când ajungeţi să aveţi 6 litri de apă în primul vas.
Cum aţi făcut?

Iedidia

View Profile
« Reply #104 on: 20 April 2010 - 16:11.54 »

* Pui primii 2 ţăruşi unde trebuie (fie ei: A şi B).
* Alegi unul dintre ei în care se va forma unghiul de 90 (să zicem că e A).
* De la A spre B măsori 3 m. Cu ţăruşul C faci un semn în pământ în acel loc (fie el A').
* Căutăm locul pentru C astfel încât AC=4 ÅŸi A'C=5. (3,4,5 sunt numere pitagorice, deci unghiul BAC = unghiul A'AC = 90 de grade). Pentru măsurători folosim ruleta ÅŸi aÅ£a ÅŸi metoda încercărilor repetate  :D. ÃŽn C poÅ£i pune o piatră de semn dacă lungimea solarului nu va fi de 5 m, iar ţăruÅŸul C poate fi mutat pe direcÅ£ia AC după aţă. La final vei avea A, B ÅŸi C puse potrivit. Sper că te descurci de aici.  10

Este posibil să fie bine ÅŸi aÅŸa, însă cam complicat pt. matematica simplă a lui baciu Culiţă care nu prea a făcut ÅŸcoală...  smile

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #105 on: 20 April 2010 - 16:26.39 »

Simplu... aÅŸa am procedat eu...
Am înfipt în pământ ţăruşul A, B, C în aşa fel încât AB era lăţimea solarului de 6m iar BC lungimea ei de 20m. Totul după ochi până aici, deci evident unghiul din punctul B nu era în 90 de grade...
Aşadar, am luat ruleta şi am măsurat din punctul B înspre punctul A 60 cm (punctul dintre BA la 60 cm a devenit punctul x), apoi din B înspre C 80 cm (punctul dintre BC la 80 cm a devenit punctul y), după care am tăiat o aţă care avea exact 100 cm şi am unit punctul x cu y cu exact 100 cm ajustând punctul C după cerinţă... astfel în momentul în care distanţa dintre x şi y este exact de 100 cm unghul B are exact 90 grade...
Aşa am procedat cu fiecare unghi în parte... apoi pt. ca să mă asigur că întradevăr fiecare unghi este cu siguranţă în 90 de grade am măsurat cu o bucată de aţă suficient de lungă diagonalele dintre AC şi BD... dacă distanţa este aceiaşi înseamnă că fiecare unghi are exact 90 de grade...

Iedidia

View Profile
« Reply #106 on: 20 April 2010 - 16:29.29 »

Problemă
Se dau:

Se cere:
* Folosiţi robinetul şi cele două vase până când ajungeţi să aveţi 6 litri de apă în primul vas.
Cum aţi făcut?

Este vreunul din vase gradat în litri?  smile

Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #107 on: 20 April 2010 - 16:48.43 »

Problemă
Se dau:

Se cere:
Cum aţi făcut?

Matematica în stil "băbesc" nu e chiar grea!  smile

Umpli vasul de 9 l , apoi îl răstorni în cel de 4l . Å¢i-au rămas 5 l în vasul mare.
       Arunci apa din cel mic ÅŸi-l mai umpli din nou cu apă din vasul mare, a.î. îţi rămâne 1 l în vasul mare.
       GoleÅŸti vasul mic ÅŸi pui apa rămasă în vasul mare în el (1 l).
       Umpli din nou vasul mare de 9l ÅŸi răstorni în vasul mic doar 3 l (1 l îl ai deja), apoi o arunci ca să-Å£i rămână gol vasul mic.  10
      Å¢i-au rămas 6 l în vasul mare.   aplaud
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #108 on: 20 April 2010 - 16:50.07 »

Matematica în stil "băbesc" nu e chiar grea!  smile

Umpli vasul de 9 l , apoi îl răstorni în cel de 4l . Å¢i-au rămas 5 l în vasul mare.
       Arunci apa din cel mic ÅŸi-l mai umpli din nou cu apă din vasul mare, a.î. îţi rămâne 1 l în vasul mare.
       GoleÅŸti vasul mic ÅŸi pui apa rămasă în vasul mare în el (1 l).
       Umpli din nou vasul mare de 9l ÅŸi răstorni în vasul mic doar 3 l (1 l îl ai deja), apoi o arunci ca să-Å£i rămână gol vasul mic.  10
      Å¢i-au rămas 6 l în vasul mare.   aplaud
Perfect.  smile

Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #109 on: 20 April 2010 - 16:51.58 »

Perfect.  smile

Nu trebuie să mai aplauzi că m-am aplaudat singură.  laugh
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #110 on: 20 April 2010 - 16:52.42 »

Nu trebuie să mai aplauzi că m-am aplaudat singură.  laugh
laugh  10

carm3n
**
Browser: Firefox 3.6.3

View Profile
« Reply #111 on: 27 April 2010 - 08:02.18 »

hmm... tu ai spus urmatorul enunt: Se da o fereastra (patrulater). Se cere dublarea suprafetei ferestrei, cu pastrarea dimensiunilor L si l (lungime si latime fereastra).

rombul tau are laturile formate din diagonala patrulaterului initial...  dimensiunile L si l nu raman deloc aceleasi...

[Scuze de raspuns intarziat] Eu nu inteleg ce nu ai inteles tu.  7

Rombul are L si l care sunt fix diagolnale. Dreptunghiul are aceleasi dimensiuni pentru lungime si latime. Nu masor bine?
seby

View Profile Email
« Reply #112 on: 27 April 2010 - 11:38.06 »

[Scuze de raspuns intarziat] Eu nu inteleg ce nu ai inteles tu.  7

Rombul are L si l care sunt fix diagolnale. Dreptunghiul are aceleasi dimensiuni pentru lungime si latime. Nu masor bine?

Sa luam un exemplu...
L=2
l=2
diagonala se calculeaza cu teorema lui pitagora...
diagonala=radical(2*2+2*2)=2*radical(2)

concluzia... diagonala e diferita de lungime si latime... si rombul nu are cum sa aiba laturile egale cu L sau cu l...

si daca nu calculezi se vede clar ca diagonala e mai lunga decat ambele laturi...
carm3n
**

View Profile
« Reply #113 on: 27 April 2010 - 12:11.28 »

Sa luam un exemplu...
L=2
l=2
diagonala se calculeaza cu teorema lui pitagora...
diagonala=radical(2*2+2*2)=2*radical(2)

concluzia... diagonala e diferita de lungime si latime... si rombul nu are cum sa aiba laturile egale cu L sau cu l...

si daca nu calculezi se vede clar ca diagonala e mai lunga decat ambele laturi...

Evident.

Eu am un romb initial. El are 4 laturi. Daca il notez ABCD (A in varf sus si folosesc sensul acelor de ceasornic) atunci consider ca latimea rombului este [DB] si lungimea rombului este [AC]. Este adevarat ca alea sunt chiar diagonalele rombului si e normal sa fie mai mari decat laturile rombului.

Acuma am luat latimea si lungimea rombului si am construit un dreptunghi. se demonstreaza ca are suprafata dublata usor (ai numai triunghiuri asemenea pe acolo).

Te rog... spune-mi ca ai inteles ca sa dorm impacata!
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #114 on: 27 April 2010 - 13:32.29 »

Altfel o să dormi despăcată?

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
seby

View Profile Email
« Reply #115 on: 27 April 2010 - 21:17.33 »

Evident.

Eu am un romb initial. El are 4 laturi. Daca il notez ABCD (A in varf sus si folosesc sensul acelor de ceasornic) atunci consider ca latimea rombului este [DB] si lungimea rombului este [AC]. Este adevarat ca alea sunt chiar diagonalele rombului si e normal sa fie mai mari decat laturile rombului.

Acuma am luat latimea si lungimea rombului si am construit un dreptunghi. se demonstreaza ca are suprafata dublata usor (ai numai triunghiuri asemenea pe acolo).

Eh... nici asa nu te inteleg...

daca in enunt ai zis ca sa formezi un alt patrulater cu laturile egale... tu ai format un patrulater cu laturile egale cu diagonalele celui initial...
carm3n
**

View Profile
« Reply #116 on: 28 April 2010 - 09:26.34 »

Eh... nici asa nu te inteleg...

daca in enunt ai zis ca sa formezi un alt patrulater cu laturile egale... tu ai format un patrulater cu laturile egale cu diagonalele celui initial...

:(

Se da un romb cu latura de 5. Are lungimea L de 8 si latimea l de 10. Aria sau suprafata rombului este de 8 * 10 / 2 = 40. OK?

Cautam un alt patrulater, cu lugimea de 8 si latimea de 10, care sa aiba aria dubla (40 * 2 = 80). Se observa ca un dreptunghi cu L = 8 si l = 10 are exact aria 8 * 10 = 80.

Ce tot ai tu cu latura aia de 5? Da-i pace.
seby

View Profile Email
« Reply #117 on: 29 April 2010 - 18:46.19 »

:(

Se da un romb cu latura de 5. Are lungimea L de 8 si latimea l de 10. Aria sau suprafata rombului este de 8 * 10 / 2 = 40. OK?

Cautam un alt patrulater, cu lugimea de 8 si latimea de 10, care sa aiba aria dubla (40 * 2 = 80). Se observa ca un dreptunghi cu L = 8 si l = 10 are exact aria 8 * 10 = 80.

Ce tot ai tu cu latura aia de 5? Da-i pace.

dupa cum ai scris tu enuntul... trebuia sa gasesti un patrulater care sa aiba laturile egale cu cel initial... ei bine... trebuia sa gasesti un patrulater cu latura de 5...

si din cate stiu eu din geometrie... diagonala nu se numeste lungime sau latime... rombul are 2 diagonale perpendiculare pe care nu le poti numi lungime sau latime... sunt doar diagonale...sau daca vrei sunt si bisectoare ale unghiurilor...
AlexB
Browser: Firefox 3.5.9

View Profile WWW
« Reply #118 on: 29 April 2010 - 19:39.23 »

In enuntul pe care l-am retinut eu (poate memoria ma inseala) nu se vorbea despre laturi egale, doar despre lungimea si latimea unei ferestre.

Seby, sunt curios: daca ai avea o fereastra de biserica de genul celei de mai jos, ce intelegi tu prin latimea si lungimea acestei ferestre?   71

Carmen, cred ca si aceastei ferestre i se poate dubla suprafata, dar ea sa ramana cu aceeasi latime si lungime, da?

PS. sunt fiu de tamplar. Cred ca un tamplar ar folosi termenii de "inaltime" si "latime". :)

Pages: 1 ... 4 5 [6]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR