ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:20.52 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Sufletul ! Ce se intampla cu el dupa moarte? Replies: 8 piece
Read 1410 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Sufletul ! Ce se intampla cu el dupa moarte?  (Read 1410 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
VERONICA PAL
**

Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« on: 01 April 2010 - 21:32.46 »

Poate cineva sa dea o explicatzie?Sincer ma intereseaza!

Mi-a atras atentzia,printre altele,punctul nr, 9 din " punctele care-i disting pe Adventiştii Reformişti de celelalte grupări religioase"

9." Nu cred în nemurirea sufletului, ci cred că moartea este un somn – aşa cum a spus Mântuitorul – şi că morţii nu ştiu nimic până la ziua învierii când vor învia şi îşi vor primi fiecare răsplata pentru faptele pe care le-au făcut cât au fost în trup. Deci nu cred că morţii merg în cer sau în iad în momentul decesului, nici în purgatoriu, ci cred că ei rămân inconştienţi până la ziua învierii. În consecinţă adventiştii reformişti nu practică cultul morţilor cu pomeni, parastase, rugăciuni pentru morţi, aprinderea de lumânări etc., ci cred că viaţa aceasta este singura şansă de a-şi dezvolta un caracter acceptat de Dumnezeu, după moarte nemaiexistând nici o şansă de a repara ceea ce s-a lăsat nefăcut în timpul vieţii."

Eu am o neclaritate comparand acest punct cu;

Apocalipsa 6

9." Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera.

10. Ei strigau cu glas tare si ziceau: "Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului?"

11. Fiecaruia din ei i s-a dat o haina alba si li s-a spus sa se mai odihneasca putina vreme, pana se va implini numarul tovarasilor lor de slujba si al fratilor lor, care aveau sa fie omorati ca si ei. "

...shi cu acest verset...La ce se refera cuvantul "naluca noptii" ???

"Fiarele din pustiu se vor intalni acolo cu cainii salbatici, si tapii parosi se vor chema unii pe altii. Acolo isi va avea locuinta naluca noptii si isi va gasi un loc de odihna." (Isa.34:14)

...La ce se refera cuvantul "naluca noptii" ???

( "Cand L-au vazut ucenicii umbland pe mare, s-au inspaimantat si au zis: "Este o naluca!" Si, de frica, au tipat." (Mat.14:26)
"Cand L-au vazut ei umbland pe mare, li s-a parut ca este o naluca, si au tipat;" (Marc.6:49) -)

Mentzionesz ca nu cred nici in reincarnari,nici in...etc

Report to moderator   Logged
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.2

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: 01 April 2010 - 22:52.22 »

No, uite Veronica un ex excelent de bun despre cat de indusi in eroare putem fi daca luam Biblia literal.
  Am studiat Apocalipsa in mod serios de vreo 4-5 ori, si am ajuns la concluzia ca in mare parte va ramane un mister pana la sf timpului. In orice caz Apocalipsa este scrisa intr-un limbaj simbolic de la inceput pana la sfarsit cu foarte mici exceptii, si acest pasaj trebuie luat ca atare. Altfel, se  contrazice cu mult mai multe pasaje biblice de unde reiese ca dupa moarte exista o inviere, DAR INTRE ELE NIMIC.
   Mai sunt multe asemenea pasaje ciudate in NT de unde reiese ca apostolii credeau ca mortii pot fi botezati( nu gasesc acum repede pasajul, poate ma ajuta cineva) si ca dupa inviere Isus s-a dus in duh sa propovaduiasca celor morti la potop!!!(1 Petru 3, 18-20. Aceste aberatii apostolice ramase in canon se pot explica prin faptul ca ei credeau ca inspirate scrierile apocrife de unde provin astfel de relatari(cea din 1 Petru din Evanghelia lui Enoh), si de ce nu, pasajul care iti da de cap din Apoc 6 poate fi explicat in acest sens.   Sper ca  te-am ajutat cu explicatia mea, desi e cam socanta...asta e adevarul...

Cat despre naluca noptii...este poezie iudaica. Isaia a scris in aramaica sau ebraica veche, a fost tradus muuult mai tarziu, prin sec 1-2 d.H in greaca, din greaca in latina, apoi in engleza(eu l-am tradus timp de vreo 5 ani din latina in germana laugh, si formula pe care o ai tu...nu stiu care e. Oricarear fi, trebuie sa stii ca in aramaica veche evreii scriau de la dreapta la stanga si fara spatii intre cuvinte...asa ca cine stie ce-o fi vrut saracul Isaia sa spuna... Nu-ti bate capul.

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.2

View Profile WWW Email
« Reply #2 on: 01 April 2010 - 23:01.12 »

Daca vrei sa vb insa despre experiente "paranormale" in preajma mortii, as spune ca nici  eu nu cred in reincarnare, dar cred in capacitatea de disociere temporala a creierului in relatia spatiu-timp.  Cu alte cuvinte, cred ca in preajma mortii, sau chiar in moarte clinica cand creierul este total lipsit de oxigen, subconstientul se poate disocia de trup( a se citi creier) si poate fi receptiv la ce se intampla in jur. Undeva in lobul frontal unde se afla ca sa zic asa centrul constiintei de sine, se intampla ceva inexplicabil si minunat in preajma mortii pe care savantii o numesc disociere temporala.  Nu sunt experiente paranormale , asa cum am crezut pana acum, dar despre asta mai vb, daca te intereseaza.

Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #3 on: 02 April 2010 - 19:32.17 »

Poate cineva sa dea o explicatzie?Sincer ma intereseaza!

Mi-a atras atentzia,printre altele,punctul nr, 9 din " punctele care-i disting pe Adventiştii Reformişti de celelalte grupări religioase"

9." Nu cred în nemurirea sufletului, ci cred că moartea este un somn – aşa cum a spus Mântuitorul – şi că morţii nu ştiu nimic până la ziua învierii când vor învia şi îşi vor primi fiecare răsplata pentru faptele pe care le-au făcut cât au fost în trup. Deci nu cred că morţii merg în cer sau în iad în momentul decesului, nici în purgatoriu, ci cred că ei rămân inconştienţi până la ziua învierii. În consecinţă adventiştii reformişti nu practică cultul morţilor cu pomeni, parastase, rugăciuni pentru morţi, aprinderea de lumânări etc., ci cred că viaţa aceasta este singura şansă de a-şi dezvolta un caracter acceptat de Dumnezeu, după moarte nemaiexistând nici o şansă de a repara ceea ce s-a lăsat nefăcut în timpul vieţii."

Eu am o neclaritate comparand acest punct cu;

Apocalipsa 6

9." Cand a rupt Mielul pecetea a cincea, am vazut sub altar sufletele celor ce fusesera injunghiati din pricina Cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturisirii pe care o tinusera.

10. Ei strigau cu glas tare si ziceau: "Pana cand, Stapane, Tu, care esti sfant si adevarat, zabovesti sa judeci si sa razbuni sangele nostru asupra locuitorilor pamantului?"

11. Fiecaruia din ei i s-a dat o haina alba si li s-a spus sa se mai odihneasca putina vreme, pana se va implini numarul tovarasilor lor de slujba si al fratilor lor, care aveau sa fie omorati ca si ei. "

Mi-am adus aminte de acest verset:
"Domnul a zis lui Cain: ,,Unde este fratele tău Abel?" El a răspuns: ,,Nu ştiu. Sunt eu păzitorul fratelui meu?" Şi Dumnezeu a zis: ,,Ce ai făcut? Glasul sângelui fratelui tău strigă din pământ la Mine." Geneza 4:9-10
Acum ce să înţelegem că sângele lui Abel striga literalmente la Domnul, sau că Dumnezeu în atotcunoştinţa Sa ştia că viaţa (deoarece în sânge este viaţa) lui Abel cere să fie făcută dreptate...?
Cred că aşa ar trebui să interpretăm şi aceste versete din Apocalipsa 6:9-11
Acele suflete nu sunt suflete care literalmente strigă către Domnul, dacă ar fi aşa Scriptura s-ar contrazice la capitolul despre nemurirea sufletului... însă nu este aici nici o neconcordanţă în ceea ce priveşte Scriptura, ci numai în modul în care unii îl interpretează...
Aşadar, Dumnezeu ştie că toţi aceia care au murit ca martiri pt. cauza lui Dumnezeu au dreptul la o judecată dreaptă cu privire la felul cum sa procedat cu viaţa lor... şi prin acest tablou EL arată că pt. aceştia într-o zi se va face dreptate...

...shi cu acest verset...La ce se refera cuvantul "naluca noptii" ???

"Fiarele din pustiu se vor intalni acolo cu cainii salbatici, si tapii parosi se vor chema unii pe altii. Acolo isi va avea locuinta naluca noptii si isi va gasi un loc de odihna." (Isa.34:14)

...La ce se refera cuvantul "naluca noptii" ???

( "Cand L-au vazut ucenicii umbland pe mare, s-au inspaimantat si au zis: "Este o naluca!" Si, de frica, au tipat." (Mat.14:26)
"Cand L-au vazut ei umbland pe mare, li s-a parut ca este o naluca, si au tipat;" (Marc.6:49) -)

Mentzionesz ca nu cred nici in reincarnari,nici in...etc

Am căutat şi am găsit într-o altă traducere că în versetul din Isaia 34:14 expresia "năluca nopţii" se traduce prin cuvântul "liliacul"... adică pasărea de nopte numită liliac... iar într-o altă traducere "bufniţă"...

Cu privire la experienţa din Evanghelii nu ştiu ce să cred... cine ştie ce şi-au imaginat săraci când au spus: "Este o nălucă!"

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #4 on: 06 April 2010 - 22:32.24 »

Mai sunt multe asemenea pasaje ciudate in NT de unde reiese ca apostolii credeau ca mortii pot fi botezati( nu gasesc acum repede pasajul, poate ma ajuta cineva) si ca dupa inviere Isus s-a dus...

1 Cor.15,29 ,,Altfel,ce ar face cei ce se boteaza pentru cei morti?Daca nu inviaza mortii nicidecum,de ce se mai boteaza ei pentru cei morti?"
 1Petru.3,18-20.,,...........El a fost omorat in trup,dar a fost inviat in duh,in care s-a dus sa propovaduiasca duhurilor din inchisoare,care fusesera razvratite odinioara,..............."
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.3

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: 06 April 2010 - 22:51.47 »

Multumesc frumos, Rest...pentru versetul cu botezul pentru morti. Pe baza acestuia mormonii chiar au intemeiat o doctrina proprie a unui fel de purgatoriu unde se afla toate sufletele care au murit incepand cu de la creatiune. Acele trebuiesc botezate in numele Domnului Hristos ca sa primeasca si ele a doua sansa...la mantuire.
  Iata la ce aberatii cumplite se poate ajunge daca citim biblia cu gandul ca este orice verset si cuvintel este inspirat. Realitatea este cu totul alta, si anume ca oamenii au scris-o ..iar omul este imperfect, si tot ceea ce face este imperfect, inclusiv Biblia!
  Puteti viziona acest documentar ca sa vedeti cum luat nastere Biblia. Nu este foarte profesionist facut, dar tipul este sincer, se pare, in cautarea adevarului: http://documentare.italk.ro/cine-a-scris-biblia-2004/.

rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #6 on: 07 April 2010 - 22:19.10 »

Da chiar! cum explicati 2Petru.4,6.,,Caci tocmai in vederea aceasta a fost vestita Evanghelia si celor morti,pentruca sa fie judecati ca oameni in trup,dar sa traiasca dupa Dumnezeu in duh. (????!!??).
 Adica 1PETRU 3 ,18-20??? Isus le-a vestit Evanghelia celor morti cand a inbviat in duh?? Am vorbit cu cineva pe aceasta tema si n-am prea scos-o la capat.Asa ca daca stiti ceva mai documentat,va rog.
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #7 on: 08 April 2010 - 00:55.50 »

Da chiar! cum explicati 2Petru.4,6.,,Caci tocmai in vederea aceasta a fost vestita Evanghelia si celor morti,pentruca sa fie judecati ca oameni in trup,dar sa traiasca dupa Dumnezeu in duh. (????!!??).
Este recunoscut de majoritatea traducătorilor că acest text în limba greacă este formulat oarecum în mod confuz, ambiguu, stârnind astfel controverse între comentatori ÅŸi traducători, ÅŸi deci este dificil de tradus... 
Acest text în original tradus adliteram sună în felul următor:
"Fiindcă pentru aceasta le-a fost binevestit şi morţilor; pentru ca să fie judecaţi potrivit oamenilor, în carne; dar să vieţuiască potrivit Dumnezeului, în Spirit."
Acum, cuvintele "le-a fost binevestit şi morţilor" pot fi traduse de asemenea şi în acest fel:
"le-a fost predicată, (anunţată) când trăiau, Vestea bună, Bunavestire, Evanghelia şi celor ce acum sunt morţi."
Prin urmare textul poate foarte bine să arate aşa:
"Fiindcă pentru aceasta le-a fost predicată, (anunţată) când trăiau, Vestea bună, Bunavestire, Evanghelia şi celor ce acum sunt morţi; pentru ca să fie judecaţi potrivit oamenilor, în carne; dar să vieţuiască potrivit Dumnezeului, în Spirit."

Adica 1PETRU 3 ,18-20??? Isus le-a vestit Evanghelia celor morti cand a inbviat in duh?? Am vorbit cu cineva pe aceasta tema si n-am prea scos-o la capat.Asa ca daca stiti ceva mai documentat,va rog.
Cu privire la aceste versete pot să spun că pt. o clară înţelegere a lor în cadrul Scripturilor ca un întreg fără ca ele să se contrazică cu alte texte este necesară o discuţie foarte amplă... dar care merită tot efortul...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
elder
Admin

Theos esti AGAPE

Browser: Chrome
o5aby
View Profile
« Reply #8 on: 08 April 2010 - 07:58.34 »

1 Corinthians 15:29 Altfel, ce ar face cei ce se boteaza pentru cei morti? Daca nu inviaza mortii nicidecum, de ce se mai boteaza ei pentru cei morti?

Explicatia care se potriveste perfect cu linia de gandire a apostolului Pavel are de-a face cu semnificatia cuvantului "pentru". Cuvantul grecesc este "huper" si traducerea generala este "in folosul", "pentru". Dar exista si exceptii fata de intelesul acesta. Uneori cuvantul este folosit cu sensul "tinand seama de" sau "a avea in vedere". De exemplu:

2 Thessalonians 1:4 De aceea ne laudam cu voi in Bisericile lui Dumnezeu, PENTRU statornicia si credinta voastra in toate prigonirile si necazurile, pe cari le suferiti.
Romans 15:9 si ca Neamurile sa slaveasca pe Dumnezeu, PENTRU indurarea Lui, dupa cum este scris: ,,De aceea Te voi lauda printre Neamuri, si voi canta Numelui Tau.``("tinand seama de indurarea Lui").

Acela-si cuvant "huper" este folosit in 1Cor. 15:29: "Astfel, ce ar face cei ce se boteaza "tinand seama de" cei morti, daca mortii nu inviaza nicidecum? De ce se mai boteaza ei, avand in vedere pe cei morti (ca ei nu inviaza)?"

Intreaga tema a lui Pavel in acest capitol este invierea - importanta si necesitatea ei. El spune: "De ce sa fim botezati daca nu exista inviere dintre morti?" Semnificatia botezului ar fi nula. Fara inviere, intregul simbol al mortii, inmormantarii si invierii in botez ar fi redus la un simplu ritual.

Nihil sine Deo!
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR