ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:19.35 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.restvegan.lx.ro :: Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs de nutritie GRATUIT!
Subject Statistics
Topic: Cei 144000 Replies: 54 piece
Read 5779 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Cei 144000  (Read 5779 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #40 on: 09 April 2010 - 15:28.51 »

cred că-  mi prind urechile...20
Report to moderator   Logged
bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #41 on: 09 April 2010 - 15:32.09 »

pai trebuie sa gasim un raspuns nu?Mai cautam,ne mai rugam,ne mai stoarcem mintea si pana la urma trebuie sa stim ce credem nu?  58 Dar in orice caz nu ne dam batuti  68
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.3

View Profile WWW Email
« Reply #42 on: 09 April 2010 - 19:05.37 »

Tema celor 144 000 este foarte grea, daca nu  imposibil de lamurit. Eu am studiat-o indelung acum vreo 5 ani si m-am oprit ptr ca nu am ajuns la o concluzie clara. Nu cred ca este atat de importanta pentru mantuire, totusi.
   Dupa umila mea parere, as dori sa va impartasesc concluziile mele, insa fara sa fiu sigur de ele:
 1. Cei 144 000 si marea gloata sunt doua grupuri distincte. Pana la versetul 9 sunt enumerate semintiile celor 144 000, apoi Ioan spune: "DUPA ACEEA" deci o alta secventa din viziune.  Avand in vedere descrierea marii gloate care urmeaza dupa versetul 9, eu cred ca din ultima generatie(generatia Apocalipsei) Diavolul va pierde(sau Dumnezeu va castiga, cum vreti) milioane de oameni. Faptul ca aceasta mare gloata vine din Necazul cel mare si sufera agonia plagilor(vers 13,14,16) este un argument destul de puternic ca marea gloata din acest capitol(Apoc 7)sa apartina din ultima generatie a istoriei. Altfel de ce ar aparrea in context Necazul cel mare? Aceasta expresie nu mai este identificata niciodata in Biblie, si ptr mine inseamna acele zile cand "orice muritor va sta fara mijlocitor inaintea unul D-zeu sfant".
  As mai avea multe de spus despre marea gloata, dar ma opresc aici.
2. Cu privire la numar, ar fi intr-adevar prima oara cand un numar in profetia biblica sa fie simbolic. Asa ca e putin probabil, dar probabil. Ramane o enigma pana la sfarsit. Insa convingerea oarba a reformistilor ca e literal denota cata inflexibilitate in gandire este in aceasta biserica.
3. Ptr mine mult mai important decat nr e sa stabilesc cine sunt acestia. Aici avem cateva indicii:
a) sunt "iudei"
b)au "numele" lui Dumnezeu si Fiului pe fruntile lor
c)sunt "veguri"-virgini", fara minciuna.
   Ca sa nu ma lungesc mult in explicatii, eu deduc din acestea ca ei sunt fosti membri in miscarea adventa in general("iudei") din ultima generatie(primul rod se aducea mereu din ultima recolta si oricum cap 7 este despre ultimele momente de har) care nu mai apartin niciunei biserici sau organizatii( de aici sensul de virgini). Este stiut faptul ca in apocalipsa orice biserica este identificata printr-o femeie, fecioara...deci ma intelegeti ce vreau sa zic. Cum orice biserica de pe pamant contine in doctrinele ei lucruri pagane(minciuni), este de la sine inteles ca in acesti oameni "nu s-a gasit minciuna" insemneaza " nu fac parte din nici-o biserica. In spirit. Dar asta e alta poveste, nu intru in amanunte.
  Cu privire  la "pecetea" cu care sunt pecetluiti eu sunt din ce in ce mai convins ca aceste pecete(sigiliu) nu reprezinta in niciun caz sabatul, asa cum am crezut pana acum, ci are de-a face cu Numele lui Dumnezeu(vezi Apoc 14,1 si prin comparatie Ioan 17, 3,6 up) Numele lui Dumnezeu este caracterul Sau iar acest lucru este atestat si de nenumarate pasaje din EGW. S-ar putea ca batalia finala sa nu aiba atata de mult de  a face cu sabatul si duminica(desi nu renunt nici la aceasta versiune) cat cu falsa ideologie despre Dumnezeu. Un Dumnezeu manios si turbat care va trebui sa aduca plagile pe pamant ca sa convinga oamenii sa se intoarca la El. In acest context, cei 144 000 sunt printre putinii oameni de pe pamant care L-au cunoscut pe Dumnezeu, care au inteles(desi in parte) cum este Dumnezeu, care este caracterul Lui(Numele Lui).
   Rezumand:
1. Cei 144 000 este o grupa(literala, simbolica???) de oameni care il cunosc cel mai bine pe Dumnezeu.
2. Ei nu apartin nici-unei organizatii, sunt dependenti doar de Dumnezeu.
3. Sunt din ultima generatie.
4. marea gloata este cea mai mare surpriza a capit 7 si se refera tot la ultima generatie. Milioane de oameni vor intelege si vor crede in ultimul moment adevarul, luand locul altor milioane care au tocit bancile bisericior sabat de sabat degeaba.
   Astea sunt parerile mele. In orice caz nu convingeri. "Convingerile reprezinta un dusman mai mare ptr  adevar decat minciuna "(Nietzche)

Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #43 on: 09 April 2010 - 20:01.38 »

Eu cred ca acet numar, 140000, nu este un numar simbolic pentru ca in profetie nu am intalnit vre-un numar simbolic. De ex cele 7 biserici din Apocalipsa au fost intradevar 7. Numarul 7 de aici nu este simbolic. Cele patru fiare din Daniel au fost 4 imperii si nu mai multe sau mai putine. Tot asa eu cred ca 140000 este un numar real. Asa inteleg eu.

Bineinteles ca nu. Apocalipsa este o carte profetica, dar numerele sunt literale.

E... atunci le mai pui în cârcă fraţilor reformişti o problemă de matematică... BAZSMR este a 8 biserică care de fapt nu există în realitate... asta ar fi încă o dovadă că nu există nici o susţinere profetică pt. existenţa legitimă a BAZSMR...
Dar ne oprim aici deoarece cele 7 biserici sunt de fapt 7 periade de timp prin care se perindă biserica lui Dumnezeu în drumul spre cetatea sfântă...
Pt. mine este o enigmă (explicaţi-mi şi mie logica) cum uni spun că dacă ceva în Apocalipsa este simbolic (vezi numerele spre ex) atunci toate lucrurile asemănătoare sunt simbolice sau viceversa...  7

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #44 on: 09 April 2010 - 20:23.08 »

Trebuie să ştim că cei 144.000 sunt aparte de gloată, ei sunt deosebiţi: Ap 14:4   Ei nu s-au întinat cu femei, căci sunt verguri şi urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpăraţi dintre oameni, ca cel dintâi rod pentru Dumnezeu şi pentru Miel.
 deci cel dinâi rod nu este toată roada!

Ei sunt mireasa Mielului.. 
"Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!"
Ap 21:10   Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se pogora din cer de la Dumnezeu,

"Ei sunt mireasa Mielului.."
Cine?? Cei 144000? Eu nu am găsit încă un "aşa stă scris" pt. o asemenea idee...
Din contră atunci când Ioan este invitat să vadă mireasa Mielului nu i se arată mulţimea celor 144000 ci "...mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se pogora din cer dela Dumnezeu, având slava lui Dumnezeu." Acum binenţeles că nu Ierusalimul ca oraş fizic este mireasa Mielului ci oameni care alcătuiesc Ierusalimul, deoarece este scris: "...tot Israelul va fi mântuit..." Rom. 11:26
Iar această afirmaţie: „tot Israelul va fi mântuit” nu înseamnă de loc că toţi cei care sunt iudei după trup din Avraam, ci mai degrabă toţi cei care sunt fii ai lui Avraam având credinţa lui Avraam în Hristos Isus.

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #45 on: 09 April 2010 - 20:39.46 »

Acum să fim atenţi dacă acest număr de 144.000 este real sau simbolic; eu aş zice că este real şi uitaţi-vă cum am aflat: Deci atrageţi atenţia la Cetate... : Ap 21:16 Cetatea era în patru colţuri, şi lungimea ei era cât lărgimea. A măsurat cetatea cu trestia, şi a găsit aproape douăsprezece mii de prăjini. Lungimea, lărgimea şi înalţimea erau deopotrivă.
Ap 21:17   I-a măsurat şi zidul, şi-a găsit o sută patruzeci şi patru de coţi, după măsura oamenilor, căci cu măsura aceasta măsura îngerul.
am calculat să văd aproximativ aria Cetăţii, sau în altă parte spune ''Templul'' deci fără zid..
avem 12.000 de prăjini sau coţi ce sunt egal aproximativ cu 7500m sau 7800m după cum se ştie că un cot în Biblie este circa 0.65m.... sau dacă cineva ştie mai precis cât este un cot se mai poate de calculat odată...
  şi înmulţim lungimea cu lărgimea conform vers 16,17 apoi dacă împărţim la 144.000 rezultatul va fi în jur de 400m² pentru fiecare dintre sfinţi.... deci dacă ar fi acest număr de 144.000 mai mare nu vor încape în cetate!

Este posibil ca matematica să fie bună... însă ce nu înţeleg eu este de ce are nevoie fiecare sfânt dintre cei 144000 de exact 400m² ???
Despre cei 144000 este scris: "Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu, şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui." În acest caz nu cred că fiecare sfânt dintre cei 144000 ar avea nevoie de 400m² ca loc pt. închinare...
Acum dacă fiecare sfânt are nevoie de exact 400m² pt. închinare este adevărat că nu e loc de mai mulţi de 144000... dar dacă au nevoie de mai puţin? Cine stabileşte de cât loc au e nevoie pt. închinare?  39   7   39   7

Iedidia

View Profile
« Reply #46 on: 09 April 2010 - 21:00.34 »

Ev 12:22   Ci v-aţi apropiat de muntele Sionului, de cetatea Dumnezeului celui viu, Ierusalimul ceresc, de zecile de mii, de adunarea în sărbătoare a îngerilor,
Ev 12:23   de Biserica celor întâi născuţi, care sunt scrişi în ceruri, de Dumnezeu, Judecătorul tuturor, de duhurile celor neprihăniţi, făcuţi desăvârşiţi,

iar acum nu pot spune dacă acest număr se formează de la 1844 încoace cum credeam pân'acum sau chiar se formează de la începutul lumii...
 totuşi după ce am studiat puţin să vedem ce ne mai spune Scriptura:

este vorba de Avram..
Ev 11:10   Căci el aştepta cetatea care are temelii tari, al cărei meşter şi ziditor este Dumnezeu.Ev 11:16 Dar doreau o patrie mai bună, adică o patrie cerească. De aceea lui Dumnezeu nu-I este ruşine să Se numească Dumnezeul lor, căci le-a pregătit o cetate.

Eu credcă este şi logic dacă pe porţile cetăţii sunt scrie numele celor 12 fii a lui Iacob ar trebui ca şi ei să locuiască înlăuntru,
La fel şi cei 12 Apostoli ai căror nume sunt scrise pe cele 12 temelii ale cetăţii...(Ap 21:12,14)

La fel şi cei din perioada Filadelfia: Ap 3:12  Pe cel ce va birui, îl voi face un stâlp în Templul Dumnezeului Meu,

Tind să cred că tu faci aici o mică confuzie dar care are ecou mare...  smile
Tu nu faci o deosebire între Cetate şi Templu...
În Cetate vor întra în adevăr toţi cei care sunt mântuiţi încă de la începutul lumii... însă nu şi în Templu... în Templu vor intra numai cei 144000
Spun asta deoarece ei vor fi preoţi pt. Dumnezeu şi "pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu, şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui."
În descoperirea despre templul lui Dumnezeu am văzut că nu oricine avea dreptul să intre în prezenţa lui Dumnezeu ci numai o anumită categorie de oamenii...

Iedidia

View Profile
« Reply #47 on: 09 April 2010 - 21:34.59 »

Acum, cu referire la sigiliul lui Dumnezeu...
Sigiliul atestă autoritatea celui ce a făcut lucrarea sigilată. Scopul lucrării lui Dumnezeu este de a reface legătura dintre Sine şi oamenii căzuţi. Însă, pentru o refacere desăvârşită este nevoie de o predare desăvârşită, ceea ce nu s-a mai văzut decât în Personala Fiului Său. În momentul în care o persoană s-a predat deplin, ea este sigilată prin chiar prezenţa deplină a Dumnezeirii în sine, de chiar prezenţa deplină a Dumnezeirii în sine, certificând faptul că acea lucrare este:
a. Făcută de Dumnezeirea care a sigilat prin însăşi prezenţa Ei.
b. Terminată: nu mai este nimic de scos, de adăugat sau de modificat.
c. Garantată împotriva oricărei disfuncţionalităţi.
Dacă păzirea poruncii a patra ar constitui sigiliul propriu-zis, atunci oricine face aceasta are sigiliul în chiar acel moment. Eroarea este însă evidentă! Sabatul intră în discuţie datorită controversei legate de această poruncă în acele zile, dar sigiliul este chiar Hristos Însuşi!
Să ne aducem aminte de experienţa celor trei tineri din Valea Dura...
În acea vreme nimeni nu putea şti cu exactitate cine sunt adevăraţi închinători şi cine cei falşi... aşa şi azi sunt penticostali de ziua a şaptea, baptişti de ziua a şaptea, adventişti de ziua a şaptea, independenţi de ziua a şaptea şi cine ştie câţi alţi de ziua aşaptea, ca să nu mai menţionăm că sunt şi evrei de ziua aşaptea...
Aşadar, Sabatul nu este astăzi semnul distinctiv pt. poporul lui Dumnezeu (şi sper să înţeleagă toată lumea ce vreau să spun prin aceasta) aşa cum nici pe vremea celor trei tineri nu a fost până când... până când? Până când nu a fost ridicat acel lucru prin care sa arătat clar cine de ce parte este...  Eu aşa asemăna Sabatul cu tăierea împrejur pe care a primi-o Avraam...

Iedidia

View Profile
« Reply #48 on: 09 April 2010 - 21:41.52 »

Romani 4:3-11 „Căci ce zice Scriptura? ‚Avraam a crezut pe Dumnezeu, şi aceasta i s-a socotit ca neprihănire.’ … Tot astfel, şi David numeşte fericit pe omul acela pe care Dumnezeu, fără fapte, îl socoteşte neprihănit. …  Fericirea aceasta este numai pentru cei tăiaţi împrejur sau şi pentru cei netăiaţi împrejur? Căci zicem că lui Avraam credinţa ‚i-a fost socotită ca neprihănire.’ Dar cum i-a fost socotită? După sau înainte de tăierea lui împrejur? Nu când era tăiat împrejur, ci când era netăiat împrejur. Apoi a primit ca semn tăierea împrejur, ca o pecete a acelei neprihăniri pe care o căpătase prin credinţă, când era netăiat împrejur.”

Aici avem un semn care atestă faptul că Domnul, Creatorul este Cel care le-a transformat vieţile aşa cum se pot vedea. Sabatul va fi transformat într-un semn distinctiv datorită legii care va fi promulgată, asemenea cazului din Valea Dura, când refuzul închinării la statuie a constituit un semn pentru a-i remarca pe cei credincioşi. Însă în această situaţie Sabatul reprezintă numai ceea ce tăierea împrejur reprezenta în viaţa lui Avraam.
Sabatul va fi testul final al credinţei care va demonstra odată pt. totdeauna cine de ce parte este...
Deci Sabatul va demonstra numai că cei care nu se închină "chipului" sunt adevăraţi închinători aşa cum tăierea împrejur atesta faptul că Avraam avea adevărata credinţă în Dumnezeu...

bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #49 on: 11 April 2010 - 11:12.03 »

As vrea mai multe argumente daca se poate in ce priveste nr...e simbolic sau nu?
Iedidia

View Profile
« Reply #50 on: 11 April 2010 - 11:49.38 »

Eu cred că subiectul celor 144000 face parte din acea categorie de adevăruri care nu au fost pe deplin revelate... Dumnezeu ştie din ce motiv...

Iedidia

View Profile
« Reply #51 on: 11 April 2010 - 11:51.36 »

A nu se înţelege din asta că eu aş descuraja studiul acestui subiect... o, nu... însă este bine dacă ţinem cont de acest aspect, altfel nu vom şti unde şi când să ne oprim...

Iedidia

View Profile
« Reply #52 on: 11 April 2010 - 12:01.05 »

"Hristos spune că vor exista în biserică unii care vor prezenta fabule şi presupuneri, în timp ce Dumnezeu a dat adevăruri măreţe, înălţătoare şi înnobilatoare, care ar trebui ţinute pentru întodeauna în casa comorilor minţii. Când oamenii îşi însuşesc ceva ce nu este important pentru ei să ştie, nu sunt conduşi de Dumnezeu. Nu este planul să ca poporul Lui să prezinte învăţături pe care le presupun, dar nu sunt învăţate de Cuvântul Său. El nu doreşte ca ei să intre în controverse asupra unor chestiuni care nu le oferă nici un ajutor spiritual, cum ar fi: cine urmează să alcătuiască grupa celor 144000? Aceasta o vor şti în scurt timp, fără nici o întrebare, cei ce sunt aleşi de Dumnezeu." 7 BC, pg. 971; 1 SM, pg. 174

robert1967
*
Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #53 on: 22 December 2011 - 01:05.44 »

Nu este intotdeauna bine sa cerem o insanatosire neconditionata…El stie daca aceia pentru care ne rugam vor fi sau nu in stare, daca traiesc, sa suporte incercarea si proba care ar putea sa vina peste ei. El stie sfarsitul de la inceput. Multi vor fi chemati la odihna mai inainte ca incercarea fierbinte a timpului de strimtorare sa vina peste lume. – Counsels on health. 375 (1897) (Evenimentele Ultimelor Zile 219,1)
                 Se naste intrebarea: V-a invia Dumnezeu pe acei pe care i-a chemat la odihna, pentru ca in intelepciunea Lui nemarginita stia ca daca vor trai, nu vor putea sa suporte incercarea fierbinte a timpului de strimtorare, mai inainte ca acesta sa se termine?                                                                                                                       
Cristina
Browser: Firefox 8.0

View Profile Email
« Reply #54 on: 06 January 2012 - 21:30.09 »

Nu este intotdeauna bine sa cerem o insanatosire neconditionata…El stie daca aceia pentru care ne rugam vor fi sau nu in stare, daca traiesc, sa suporte incercarea si proba care ar putea sa vina peste ei. El stie sfarsitul de la inceput. Multi vor fi chemati la odihna mai inainte ca incercarea fierbinte a timpului de strimtorare sa vina peste lume. – Counsels on health. 375 (1897) (Evenimentele Ultimelor Zile 219,1)
                 Se naste intrebarea: V-a invia Dumnezeu pe acei pe care i-a chemat la odihna, pentru ca in intelepciunea Lui nemarginita stia ca daca vor trai, nu vor putea sa suporte incercarea fierbinte a timpului de strimtorare, mai inainte ca acesta sa se termine? 

Noaptea strimtorarii lui Iacov si timpul de strimtorare ce are sa vina peste intreaga lume sunt doua evenimente diferite...

si eu cred ca noaptea aceia nu va dura mai mult de o noapte literala, caci daca Fiul a fost lipsit de Tatal pe putin timp, atunci noi care suntem mai slabi, nu vom ramine mai mult timp fara Mijlocitor...
Pages: 1 2 [3]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR