ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:19.10 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Cei 144000 Replies: 54 piece
Read 5779 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Cei 144000  (Read 5779 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
VERONICA PAL
**

Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« on: 01 April 2010 - 17:48.14 »

La ultimul botez la care am participat in comunitatea noastra,in Ro,au primit botezul 2 fete convertite in urma unui colportaj. In ziua cand s-a facut examinarea,dupa ce programul s-a terminat totzi membrii eram afara in curtea bisericii.Am vazut lipsa celor doua candidate pt botez shi am plecat in cautarea lor. (Imi place sa prestez atentzie noilor venitzi ,sa nu se simta stinghieri.)Le-am gasit singure in biserica ashezate pe ultimul rand de scaune,triste,una dintre ele era foarte preocupata.Am intrebat daca le pot ajuta cu ceva,care este cauza preocuparii lor.Motivul era ca ;"Daca doar 144000 vor fii mantuitzi este imposibil ca shi ea sa intre in acel mic numar ,comparat cu atata omenire ce a fost shi va fi..."

Eu le-am spus parerea mea...Care este parerea voastra??
Report to moderator   Logged
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.18

View Profile
« Reply #1 on: 01 April 2010 - 18:36.24 »

Minunat...  :(  ...iată o altă armă de tortură psihică a bisericii...  17

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.6.2

View Profile Email
« Reply #2 on: 01 April 2010 - 20:39.02 »

Eu cred că va fi rodul ultimei generatii, care va avea o experienta deosebită. Chiar si după 1844, cei mântuiţi vor fi "mare Gloată" până la cei ce vor fi găsiţi vii la cea de a doua venire.
marteiniuc_dan
**
Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #3 on: 01 April 2010 - 20:56.15 »

Personal cred ca si cei morti in...1940 de exemplu si care au avut caracteristica atribuita aceste-i categorii vor face parte din numarul celor 144mii!Cred ca aici biserica nu greseste cu nimic in ceea ce sustine!Eu asta cred,dar nu am nici un motiv sa nu respect o altfel de explicatie sau intelegere a subiectului!
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #4 on: 01 April 2010 - 21:29.09 »

Aştept argumente. Multumesc
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #5 on: 01 April 2010 - 23:17.07 »

Eu cand eram in castelul Wartburg ma plictiseam atat de cumplit ca m-am apucat putin si de matematica...de-asta cabala, evreiaasca, sfanta. Si intr-o pauza de tradus Biblia, ma mai distram si eu un pic...Si uite asa ajunsei la concluzia ca de la creatiune la ultima generatie sunt cam 120 de generatii (am socotit o generatie cam la 50 de ani) si eu zic ca sunt 1200 de sfinti din  fiecare generatie.
   Si cum bineinteles biserica de reforma este biserica ramasitei sfintilor zilelor de pe urma,si cum mai cred ca noi suntem ultima generatie, atunci dintre noi vor fi mantuiti 1200 de reformisti de pe tot globul.   
   no cam asa ceva....acuma ma intorc iar la tradus...

Doamne, ca mare mai e gradina ta!!!!! 20 20 20

Iedidia

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #6 on: 02 April 2010 - 12:40.01 »

Eu aşa atrage atenţia tuturor în mod deosebit asupra unui punct care poate să clarifice acest lucru destul de limpede în privinţa celor 144000... iată deci...

Apocalipsa 7:1-10 „După aceea am văzut patru îngeri, care stăteau în picioare în cele patru colţuri ale pământului. Ei ţineau cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac. Şi am văzut un alt înger, care se suia dinspre răsăritul soarelui, şi care avea pecetea Dumnezeului celui viu. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri, cărora le fusese dat să vatăme pământul şi marea, zicând: ‚Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!’  Şi am auzit numărul celor ce fuseseră pecetluiţi: o sută patruzeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel …

Vânturile aici semnifică ultima urgie care va lovi pământul, cele şapte plăgi. Însă înainte ca acest eveniment să înceapă cei 144000 trebuie să primească sigiliul sau pecetea Dumnezeului celui viu...
Acum, trebuie să clarificăm faptul că acest sigiliu sau pecete nu este aşa cum se crede de către biserica reformistă în mod eronat Sabatul, ci mai degrabă:

"Li s-a zis să nu vatăme iarba pământului, nici vreo verdeaţă, nici vreun copac, ci numai pe oamenii, cari n-aveau pe frunte pecetea lui Dumnezeu." Apocalipsa 9:4
Clar trebuie să existe o pecete pe fruntea celor care sunt ai lui Dumnezeu...
Câţi sunt aceştia şi în ce constă pecetea?
Apocalipsa 14:1 „Apoi m-am uitat, şi iată că Mielul stătea pe muntele Sionului; şi împreună cu El stăteau o sută patruzeci şi patru de mii, care aveau scris pe frunte Numele Său şi Numele Tatălui Său.”
Şi din nou aceştia nu par a fi din biserica Laodiceea ci mai degrabă:
Apocalipsa 3:7,12 „Îngerului Bisericii din Filadelfia scrie-i … Pe cel ce va birui, îl voi face un stâlp în Templul Dumnezeului Meu, şi nu va mai ieşi afară din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu şi numele cetăţii Dumnezeului Meu, noul Ierusalim, care are să se pogoare din cer de la Dumnezeul Meu, şi Numele Meu cel nou.”

Aşadar, sigiliul de pe frunţile celor 144000 nu este Sabatul ci "Numele Său (al Mielului) şi Numele Tatălui Său.” Da ce înseamnă ca cineva să aibă numele Fiului şi a Tatălui (apropo, nu pot să nu remarc că aceştia nu aveau şi numele celei de a treia persoană pe frunte, Duhul Sfânt aşa cum ar fi logic după crezul trinitarian) pe frunte?
Ideea este că, în onestitate, nu vei scrie niciodată „Vopsea albă” pe un bidon care conţine vopsea neagră, sau „Mercedes” pe un Trabant. Experienţa acestor oameni cu Dumnezeu este de o asemenea natură, încât El Îşi scrie Numele pe frunţile lor; cu alte cuvinte: „Ei Mă reprezintă în mod desăvârşit. Prin ei Mă pot prezenta în mod desăvârşit. Ei sunt Eu.”
Din acet motiv spunea EGW că atunci când Hristos revine va lua la cer numai hristoşi...
Aşadar, cei 144000 sunt o generaţie de oamenii de la sfârşitul timpului care în absolut toate aspectele caracterelor lor îl reprezintă pe Hristos în chip desăvârşit... oamenii care au ajuns la statura plinătăţii lui Hristos... din acest motiv Dumnezeu poate să pună pecetea Sa (numele Mielului şi a Tatălui) pe frunţile lor...
Acesta fiind adevărul despre cei 144000 este evident că Dumnezeu încă nu a avut o astfel de generaţie... nu a existat niciodată nici măcar un om care să primească sigiliul lui Dumnezeu, deoarece nimeni nu a ajuns la statura plinătăţii lui Hristos, la desăvârşire... dar va veni şi timpul acesta...
Deci, pretenţiile reformiste se dovedesc încă o dată a fi false... 44
Până la apariţia acestei generaţii toţi cei care adorm în Hristos sunt cei pe care Ioan îi vede:
"După aceea m-am uitat, şi iată că era o mare gloată, pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mâni; şi strigau cu glas tare, şi ziceau: ,,Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!" Apocalipsa 7:9-10
"După aceea, am auzit în cer ca un glas puternic de gloată multă, care zicea: ,,Aliluia! A Domnului, Dumnezeului nostru, este mântuirea, slava, cinstea şi puterea!" Apocalipsa 19:1
"Şi am auzit, ca un glas de gloată multă, ca vuietul unor ape multe, ca bubuitul unor tunete puternice, care zicea: ,,Aliluia! Domnul, Dumnezeul nostru Cel Atotputernic, a început să împărăţească. Să ne bucurăm, să ne veselim, şi să-I dăm slavă! Căci a venit nunta Mielului; soţia Lui s-a pregătit, şi i s-a dat să se îmbrace cu in supţire, strălucitor, şi curat." -(Inul subţire sunt faptele neprihănite ale sfinţilor.)" Apocalipsa 19:6-8

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.8

View Profile Email
« Reply #7 on: 02 April 2010 - 14:49.50 »

Acesta fiind adevărul despre cei 144000

Adevarul? Sau ceea ce crezi dumneata? cand postam ceva cred ca ar fi bine sa spunem "Asa cred eu" sau "eu cred ca" pentru ca fiecare din noi este subiectiv.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Iedidia

View Profile
« Reply #8 on: 02 April 2010 - 19:04.01 »

Adevarul? Sau ceea ce crezi dumneata? cand postam ceva cred ca ar fi bine sa spunem "Asa cred eu" sau "eu cred ca" pentru ca fiecare din noi este subiectiv.

Septimiu, asta e tot ce ai văzut tu în acea postare...?  20
Sau dacă tu consideri că nu este ceva adevărat, crede-mă am toată dispoziţia să văd explicaţia din Scriptură...

marteiniuc_dan
**
Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #9 on: 02 April 2010 - 22:25.25 »

''In sfarsit,s-ar putea spune ca acei care mor in solie nu pot fi parte din cei 144000;pentru ca aceasta grupa vine din marea stramtorare,ceea ce nu ar fi adevarat despre acei care dorm in mormant pana la trecerea a sase din cele sapte plagi.Aceasta concluzie nu ar trebuii acceptata fara o analiza mai atenta.Observati situatia:Inviati la inceputul plagii a saptea,ei trec prin intreaga perioada a acelei judecati si sunt martorii tuturor calamitatilor ei acumulate.Din anumite pasaje din Scriptura se concluzioneaza ca plagile se vor perinda in decurs de un an.Aceasta ar insemna aproape douasprezece luni,dupa ce a inceput sa fie varsat cel de-al saptelea potir,inaintea sfarsitului!Dar plagile sunt cumulative.Prima nu inceteaza cand incepa a doua;ci a doua adauga la ororile celei dintai si a treia la celelalte si tot asa pana la a sapteaIn asaptea se gaseste de aceea punctul culminant al tuturor.''RH,10 august,1879.
Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.8

View Profile Email
« Reply #10 on: 02 April 2010 - 22:55.30 »

Septimiu, asta e tot ce ai văzut tu în acea postare...?  20
Sau dacă tu consideri că nu este ceva adevărat, crede-mă am toată dispoziţia să văd explicaţia din Scriptură...

Nu doar atat am inteles. Am inteles idea ce ai spus-o. Nu te contrazic......eu vreau sa gasesc raspunsul la aceasta intrebare, dar nu pot lua de bun tot ceea ce se spune, trebuie sa cercetez personal. Am spus doar ce as dori sa fie in fata fiecarei pareri. Sper sa ma intelegi. Sabat fericit.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Iedidia

View Profile
« Reply #11 on: 02 April 2010 - 23:13.17 »

''In sfarsit,s-ar putea spune ca acei care mor in solie nu pot fi parte din cei 144000;pentru ca aceasta grupa vine din marea stramtorare,ceea ce nu ar fi adevarat despre acei care dorm in mormant pana la trecerea a sase din cele sapte plagi.Aceasta concluzie nu ar trebuii acceptata fara o analiza mai atenta.Observati situatia:Inviati la inceputul plagii a saptea,ei trec prin intreaga perioada a acelei judecati si sunt martorii tuturor calamitatilor ei acumulate.Din anumite pasaje din Scriptura se concluzioneaza ca plagile se vor perinda in decurs de un an.Aceasta ar insemna aproape douasprezece luni,dupa ce a inceput sa fie varsat cel de-al saptelea potir,inaintea sfarsitului!Dar plagile sunt cumulative.Prima nu inceteaza cand incepa a doua;ci a doua adauga la ororile celei dintai si a treia la celelalte si tot asa pana la a sapteaIn asaptea se gaseste de aceea punctul culminant al tuturor.''RH,10 august,1879.

Poţi te rog să îmi trimiţi înterg articolul? Mulţumesc!

marteiniuc_dan
**
Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #12 on: 03 April 2010 - 12:04.41 »

Imi pare rau ca nu am intreg articolul si chiar as fi interesat si eu de el in intregime!
Iedidia

View Profile
« Reply #13 on: 03 April 2010 - 13:14.42 »

Ar fi interesant de văzut cine semnează articolol şi în acelaşi timp şi ce zice el în întregime...
Este di RH, iar în RH nu a scris numai EGW... dar chiar şi dacă ar fi scris ea lucrurile sunt de studiat...

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.3

View Profile WWW Email
« Reply #14 on: 05 April 2010 - 20:48.39 »

Veronica, care a  fost parerea ta, spusa celor doua fete?
 Sunt curios...

bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #15 on: 06 April 2010 - 09:27.02 »

W.C.White despre E.White.''Si acum chestiunea a invatat sora White ca acei care au murit in solie incepand cu 1844 si despre care se spune''ferice de acum incolo de mortii care mor in Domnul'' ca vor fi membrii ai celor 144000?Te pot asigura fratele meu,ca aceasta era credinta si invatatura ei.De multe ori am auzit-o facand afirmatii in aceasta privinta si posed o scrisoare catre fratele hasting care este mentionata in pag 237 a cartii Life Sketches in care ea spune lamurit ca sotia lui care a murit va fi membra a celor 144000.Si iti mai marturisesc fratele meu  ca aceasta este in perfecta armonie cu cu scrierile,cu afirmatiile si invataturile ei in decirsul anilor activitatii ei.''Scrisoarea lui W.C.White datata la 8 aprilie 1929
bravera

View Profile Email
« Reply #16 on: 06 April 2010 - 09:31.18 »

''Mormintele se deschid si multi din cei care au adormit in tarana panantului se trezesc unii pt viata vesnica,altii pt ocara vesnica.Toti acei care au ,murit in credinta soliei ingerului al treilea ies din mormant slaviti ca sa asculte legamantul de pace al lui Dumnezeu cu acei care au pazit legea Sa.''T.V.585
bravera

View Profile Email
« Reply #17 on: 06 April 2010 - 09:35.01 »

''Acei care mor dupa ce au fost identificati cu solia ingerului al treilea fac parte din cei 144000,sunt inviati la o viata muritoare cu putin inainte de venirea lui Hristos si preschimbati in nemurire la aparitia lui Hristos.''R.H.23 sept.1880
bravera

View Profile Email
« Reply #18 on: 06 April 2010 - 09:40.37 »

Eu am inteles din aceste paragrafe si multe altele ca cei care au murit in solia in gerului al treilea din 1844 vor fi inviati inainte de ultima plaga,ca impreuna cu cei in viata sa dea piept cu fiara,sa treaca prin necazul cel mare.Daca aveti dovezi ca ar fi altfel,le astept cu deschidere.Eu am insa un semn de intrebare in privinta altui aspect si anume daca 144000 e un n r simbolic sau real.Eu una inclin sa cred,luand intreg contextul descrierii din Apoc ca fiind simbolic,vezi verguri,barbati etc,ca este vb despre un nr simbolic,un multiplu de 12 reprezentand cele 12 semintii in simbol ale unui israel simbolic.De asemenea astept pareri cu privire la acest aspect.
Iedidia

View Profile
« Reply #19 on: 06 April 2010 - 18:37.27 »

W.C.White despre E.White.''Si acum chestiunea a invatat sora White ca acei care au murit in solie incepand cu 1844 si despre care se spune''ferice de acum incolo de mortii care mor in Domnul'' ca vor fi membrii ai celor 144000?Te pot asigura fratele meu,ca aceasta era credinta si invatatura ei.De multe ori am auzit-o facand afirmatii in aceasta privinta si posed o scrisoare catre fratele hasting care este mentionata in pag 237 a cartii Life Sketches in care ea spune lamurit ca sotia lui care a murit va fi membra a celor 144000.Si iti mai marturisesc fratele meu  ca aceasta este in perfecta armonie cu cu scrierile,cu afirmatiile si invataturile ei in decirsul anilor activitatii ei.''Scrisoarea lui W.C.White datata la 8 aprilie 1929

Cât priveşte persoana lui W. C. White este bine cunoscut faptul că el era "principalul pion" în manipularea scrierilor mamei sale... să nu mă înţelegeţi greşit, nu vreau să spun prin asta că paragraful citat aici nu ar fi autentic, ci numai să ţinem cont de faptl amintit în privinţa tânărului White...
Iată aici un pasaj... însă există şi altele...

„Modul în care au fost manevrate scrierile mamei tale şi falsa impresie în ceea ce priveşte aceste scrieri care este încă cultivată prin popor, m-a mirat foarte mult şi m-a pus la grea încercare. Mi s-a părut că ceea ce a condus la încurcătură, cu toate că probabil nu intenţionat, s-a practicat în alcătuirea unora din cărţile ei, şi că nu s-a făcut nici un efort serios pentru a elibera minţile oamenilor de ceea ce este cunoscut a fi modul lor greşit de a privi scrierile ei. Dar nu este de nici un folos de a continua în aceste chestiuni. Am discutat cu tine timp de ani de zile despre ele, dar nu se produce nici o schimbare. Oricum, cred că ne îndreptăm către o criză care va veni mai devreme sau mai târziu, şi probabil că mai devreme. Un sentiment foarte puternic al reacţiei s-a instalat deja.” (W. W. Prescott către Willie White, 6 aprilie 1915)

Pages: [1] 2 3   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR