ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:17.33 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: azsmr in profetie Replies: 123 piece
Read 8755 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 7   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: azsmr in profetie  (Read 8755 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« on: 01 April 2010 - 08:27.05 »

De ce va vreme ma framanta o problema pe care ar trebui sa si-o ridice fiecare membru din aceasta biserica.Eu consider ca biserica lui Dumnezeu trebuie sa aibe suport profetic adica sa se regaseasca in profetie.Altfel nu isi gaseste justificare ca existenta.Am auzit in diverse predici ca noi suntem ingerul al patrulea care ii cheama pe rataciti sa iasa din  babilon,vezi inclusiv azs...alta varianta e ca suntem Laodiceea...alta ca suntem ramasita....alta ca suntem samanta ramasitei....Din punctul meu de vedere,fiecare din aceste hai sa le zicem identitati se defineste prin caracteristici diferite din toate pct de vedere una fata de cealalta..si toata aceasta bajbaiala de care m-am izbit cand am intrebat direct m-a facut sa-mi pun multe intrebari...
Report to moderator   Logged
bravera

View Profile Email
« Reply #1 on: 01 April 2010 - 08:28.16 »

Mi se pare vital sa gasesti ca membru azsmr raspunsul la aceasta intrebare.Haideti sa incercam impreuna sa gasim unul cat se poate de sincer.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.6.2

View Profile Email
« Reply #2 on: 01 April 2010 - 09:34.47 »

Întrebarea trebuie intuită?
Poate că este: Are BAZSMR la baza aparitiei o profetie?

Răspunsul meu : Categoric NU!
Era un îndemn al EGW de a face o reformă în Biserica existentă, dar nu presupunea o nouă organizatie.
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.18

View Profile
« Reply #3 on: 01 April 2010 - 10:37.17 »

Mi se pare vital sa gasesti ca membru azsmr raspunsul la aceasta intrebare.Haideti sa incercam impreuna sa gasim unul cat se poate de sincer.

Aşa este, sau cel puţin aşa ar trebui să fie pt. fiecare dintre noi...
Sau poate că unii sunt speriaţi de ce ar afla dacă ar căuta să afle sinceri care este adevărul în această direcţie... Oricum, personal şi eu am considerat că este vital să găsesc adevărul cu privire la acest subiect... în continuare am să vă împărtăşesc şi vouă concluziile la care am ajuns împreună cu alte câteva persoane pe parcursul mai multor ani de studiu, rugăciune şi frământare sufletească...
Nu ştiu cum este pt. alţi însă pt. mine, unul care eram venit dintr-o biserică în mişcarea de reformă a fost un şoc atunci când încetul cu încetul am realizat că la acest capitol - Biserica - mi-am pus nădejdea în speranţe deşarte, în iluzii...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #4 on: 01 April 2010 - 10:41.28 »

Întrebarea trebuie intuită?
Poate că este: Are BAZSMR la baza aparitiei o profetie?

Răspunsul meu : Categoric NU!
Era un îndemn al EGW de a face o reformă în Biserica existentă, dar nu presupunea o nouă organizatie.

Răspunsul tău e bun... dar insuficient...
Poate fi luată drept fiind părerea ta... părere care pt. "unii" s-ar putea să nu prea aibă greutate...
Dar dovezile din Scriptură şi din Spiritul Profetic s-ar putea totuşi să pună pe unii pe gânduri...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #5 on: 01 April 2010 - 11:38.04 »

Aşadar, să începem cu începutul...

BAZŞMR are pretenţia că: "Biserica AZŞMR este Îngerul al Patrulea din Apocalipsa 18" – pag. 6, 39, 93 „Răspuns la obiecţii” – A.C. Sas

Să vedem ce afirmă Scriptura: „După aceea am văzut pogorându-se din cer un alt înger, care avea o mare putere; şi pământul s-a luminat de slava lui. El a strigat cu glas tare şi a zis: ‚A căzut, a căzut, Babilonul cel mare! A ajuns un locaş al dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate şi urâte; pentru că toate naţiunile au băut din vinul mâniei curviei ei, şi împăraţii pământului au curvit cu ea, şi negustorii pământului s-au îmbogăţit prin risipa desfătării ei.’” Apocalipsa 18:1-3

Acum să vedem ce spune Spiritul Profetic prin EGW:
„Câţiva mi-au scris, întrebându-mă dacă solia îndreptăţirii prin credinţă este solia îngerului al treilea, şi am răspuns: ‚Este cu adevărat solia îngerului al treilea.’ Profetul declară: ‚Şi după aceste lucruri am văzut un alt înger venind din cer cu o mare putere, iar pământul a fost luminat de slava sa.’ Strălucire, slavă şi putere trebuie să însoţească solia îngerului a treilea, iar convingerea va fi rezultatul oriunde este predicată în demonstraţia Spiritului. Cum vor ştii fraţii noştri când va veni această lumină la poporul lui Dumnezeu? Până acum, nu am văzut lumina care răspunde acestei descrieri.” RH 1890

Acum, dacă pretenţia reformiştilor este adevărată, iar solia îndreptăţirii prin credinţă care ne-au fost aduse prin Jones şi Waggoner este solia îngerului al treilea, iar al patrulea înger (adică biserica reformistă) vine cu o putere mare pt. a întări solia îngerului al treilea care este solia îndreptăţirii prin credinţă pt. ca ea să fie dusă cu mare putere în înteraga lume şi astfel pământul să fie luminată de slava sa, în ce fel se încadrează în acest tablou Biserica Reformistă? În ce fel este împlinit acest lucru cu privire la pretenţia pe care o are Biserica Reformistă?

Biserica Reformistă nu cunoaşte de loc aş spune - şi nu cred că aş greşi - solia îndreptăţirii prin credinţă... ba din contră îşi învaţă membri că această solie şi soli ei sunt erezi respectiv eretici...
Aşadar, pretenţia şi realitatea este în totală opoziţie...

"Şi după aceste lucruri am văzut un alt înger venind din cer cu o mare putere, iar pământul a fost luminat de slava sa." Care este acea mare putere prin care este caracterizat al patrulea înger şi pe care ar avea-o Biserica Reformistă? Şi în ce fel a luminat pământul Biserica Reformistă aşa cum acest lucru este spus că face cel de al patrulea înger?

Iedidia

View Profile
« Reply #6 on: 01 April 2010 - 11:57.00 »

Iată ce spune în continuare Spiritul Profetic cu privire la al treilea şi al patrulea înger... faceţi vă rog comparaţia între ce este adevărat şi pretenţia Bisericii Reformiste...

„Aşa cum este prevestit în capitolul 18 din Apocalipsa, solia îngerului al treilea trebuie să fie proclamată cu o mare putere de către cei care dau avertismentul final împotriva fiarei şi a chipului ei. (aici se citează Apocalipsa 18:1-6) … Aceasta este solia dată de Dumnezeu pentru a fi oferită în marea strigare a celui de-al treilea înger.” 8T 118

Rezultatele a ceea ce fac aceşti doi îngeri - al treilea şi al patrulea - vi se pare că sunt rezultatele a ceea ce face Biserica Reformistă în lume, pt. ca pretenţia ei să fie justificată?
Am văzut pe acest forum o mică parte din modul ruşinos în care această Biserică reprezintă pe Dumnezeu în lume, ca să nu mai vorbim aici despre multele învăţătui false pe care le are Biserica...

„Timpul de probă este chiar asupra noastră, căci marea strigare a îngerului al treilea a început deja în descoperirea neprihănirii lui Hristos, Mântuitorul care iartă păcatele. Aceasta este începutul luminii îngerului a cărui slavă va umple pământul.” RH 1892

EGW spune că la data respectivă - 1888 - a început timpul de probă deoarece începuse marea strigare prin faptul că se începuse propovăduirea neprihănirii lui Hristos în adevăr... însă aşa după cum ştim acest eveniment a fost stopat deoarece nu au existat persoane prin care Dumnezeu să poată duce la final această lucrare... în ce fel a dus mai departe Biserica Reformistă acest adevăr dacă ea este în adevăr îngerul al patrulea din Apocalips 18?
Biserica nu numai că nu duce mai departe această preţioasă solie, ci o neagă spunând că este erezie şi că cei care au adus-o sunt eretici, iar cei care o primesc şi o propvăduiesc sunt marginalizaţi şi apoi excluşi din Biserică...

Iedidia

View Profile
« Reply #7 on: 01 April 2010 - 12:12.58 »

Iată încă două citate care demonstrează falsitatea pretenţiei Bisericii Reformiste:

„Ploaia târzie urmează să cadă peste poporul lui Dumnezeu. Un înger puternic urmează să coboare din cer, şi întregul pământ va fi luminat de slava sa.” RH 1891

„( se citează Apocalipsa 18:1-6) … Aici sunt prezentaţi în mod clar cei care vor fi vase de onoare; căci ei vor primi ploaia târzie.” RH 1895

Interesantă afirmaţie, nu? Biserica Reformistă în învăţăturile ei spune că ploaia târzie este un eveniment de la finalul timpului, care este caracterizată prin botezul cu Duhul Sfânt, botez pe care membri bisericii îl primesc atunci când ajung la desăvârşirea caracterelor lor... adică ajungem la desăvârşirea caracterelor, apoi primim botezul cu Duhul Sfânt care se presupune că este de fapt ploaia târzie... asta ar însemna cel puţin după o logică consecventă că evenimentul din Apocalipsa 18:1-6 nu are deaface cu ploaia târzie... sau dacă are şi Biserica Reformistă este în adevăr îngerul al patrulea în ce fel este adevărat că Biserica a primit ploaia târzie, adică botezul cu Duhul Sfânt aşa cum spune EGW că o primesc cei care sunt descrişi ca fiind cei care sunt îngeri trei şi patru din Apocalipsa 18?

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.6.2

View Profile Email
« Reply #8 on: 01 April 2010 - 14:34.46 »

Citind prin Ieremia mai demult m-a uimit faptul că apărea odată Egiptul ca fiind chemat ca popor al lui Dumnezeu! De ce oare? Fiindcă Israel cocheta cu Idolii...
Ne mirăm azi că Şechina lipseşte din templul de la "Ierusalim-AZS(MR). Totul are o cauză. De aceea azi de ce nu ar numi Egiptul ca popor al Său?
bravera

View Profile Email
« Reply #9 on: 01 April 2010 - 15:34.32 »

Eu consider in urma a ceea ce am studiat ca aceasta pretentie de a confisca identitatea unui inger este o in cumetare,cu atat mai mult cu cat este vizibil ca slava nu este nicaieri....Pana in 1915 nu a existat in adventism aceasta interpretare pt ca nu era nevoie...bazs avea o baza profetica vezi sf celor 2300 ani respectiv 1844 cand avea sa se cristalizeze laodiceea sau poporul judecatii...dar odata ce a mai existat o miscare ce nu mai avea acest ultim indiciu care se gaseste in profetie,trebuia cautata o justificare...si s-a gasit..dar complet fara baza nici in scriptura nici in sp profetic.
Iedidia

View Profile
« Reply #10 on: 01 April 2010 - 16:59.54 »

Eu consider in urma a ceea ce am studiat ca aceasta pretentie de a confisca identitatea unui inger este o in cumetare,cu atat mai mult cu cat este vizibil ca slava nu este nicaieri....Pana in 1915 nu a existat in adventism aceasta interpretare pt ca nu era nevoie...bazs avea o baza profetica vezi sf celor 2300 ani respectiv 1844 cand avea sa se cristalizeze laodiceea sau poporul judecatii...dar odata ce a mai existat o miscare ce nu mai avea acest ultim indiciu care se gaseste in profetie,trebuia cautata o justificare...si s-a gasit..dar complet fara baza nici in scriptura nici in sp profetic.

Aşa este Bravera... este foarte adevărat...

Iată aici un alt paragraf care arată cât de falsă este pretenţia bisericii reformiste: 44 44
 "( se citează Apocalipsa 18:1-6)  Atunci când pământul este luminat de slava lui Dumnezeu, vom vedea o lucrare similară cu cea care a fost făcută atunci când apostolii, plini de Spiritul Sfânt, au proclamat puterea Mântuitorului înviat.” RH 1892 Biata biserică reformistă, chiar e de compătimit... 20

„Profeţiile din Apocalipsa capitolul 18 vor fi curând împlinite. În decursul proclamării soliei îngerului al treilea, ‚un alt înger’ va ‚veni din cer cu o mare putere’, iar pământul va fi ‚luminat de slava sa.’ Spiritul Domnului va binecuvânta cu milă instrumentele omeneşti consacrate, astfel încât bărbaţii, femeile şi copiii îşi vor deschide buzele pentru laudă şi mulţumire, umplând pământul de cunoştinţa lui Dumnezeu, şi cu această slavă de neîntrecut, asemenea apelor care acoperă marea.” RH 1904

Iedidia

View Profile
« Reply #11 on: 01 April 2010 - 17:06.45 »

Sincer să fiu cred că atunci când Biserica Reformista sa gândit să îşi găsească un suport profetic în persoana celui de-al patrulea înger din Apocalipsa 18, ori nu a ştiut despre existenţa următorului paragraf ori l-a negat cu desăvârşire...

„Solia îngerului al treilea trebuie să se răspândească şi să trezească poporul şi să le atragă atenţia asupra poruncilor lui Dumnezeu şi asupra credinţei lui Isus. Un alt înger îşi alătură vocea îngerului al treilea, iar pământul este luminat cu slava sa. Lumina creşte şi luminează toate naţiunile lumii. Ea trebuie să se răspândească asemenea luminii care arde. Va fi însoţită de mare putere, până când razele ei aurii au ajuns la fiecare limbă, fiecare popor şi fiecare naţiune de pe faţa întregului pământ. Daţi-mi voie să vă întreb: ce faceţi pentru a vă pregăti pentru această lucrare? Clădiţi pentru veşnicie? Trebuie să reţineţi că acest înger reprezintă poporul care are această solie pentru a o oferi lumii. Vă număraţi voi printre aceştia? Credeţi cu adevărat că această lucrare în care suntem angajaţi este cu adevărat solia îngerului al treilea? Dacă da, atunci înţelegeţi că avem o lucrare mare de făcut şi că ar trebui să fim pregătiţi. Trebuie să ne sfinţim printr-o supunere strictă faţă de adevăr, aşezându-ne într-o corectă legătură cu Dumnezeu şi lucrarea Sa.” RH 1885

bravera

View Profile Email
« Reply #12 on: 02 April 2010 - 07:21.20 »

bun....deci ingerul al patrulea pica....atunci eu ca membru cine sunt?sau ce sunt profetic vorbind?
Iedidia

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #13 on: 02 April 2010 - 10:57.28 »

bun....deci ingerul al patrulea pica....atunci eu ca membru cine sunt?sau ce sunt profetic vorbind?

Nu îţi face griji pt. tine... tu eşti în continuare ce ai fost de fapt şi până să descoperi ce este şi ce nu este biserica reformistă... fiica Regelui Regilor... şi asta este mai mult decât suficient... smile

Iedidia

View Profile
« Reply #14 on: 02 April 2010 - 11:07.23 »

Cât priveşte biserica eu zică să evaluăm şi celelalte pretenţii pe care le are cu privire la sine...

BAZŞMR este „adevărata reformă, biserica rămăşiţei lui Dumnezeu” spre deosebire de celelalte „mişcări independente” - susţine biserica... şi asta deoarece:

„1. Mişcarea de Reformă îşi are originile bazate pe o cauză legitimă, ceea ce înseamnă că ei au luat fiinţă pentru că au apărat legea lui Dumnezeu şi au fost excluşi din Biserica AZŞ. Celelalte mişcări independente nu se bazează pe raţiuni justificabile.”

Admiţând ca adevăr că „cei 2%” au fost excluşi fără ca ei să ceară acest lucru prin nici un mijloc, acest lucru nu constituie o dovadă pentru afirmaţia că „Mişcarea de Reformă … a luat fiinţă aşa cum prevăzuse profeţia”, şi nici un motiv pentru a organiza o altă biserică pe aceleaşi principii!

Iar când se cere un suport profetic ei vin cu ideea că biserica ar fi îngerul al patrulea din Apocalips 18...   44  9

Iedidia

View Profile
« Reply #15 on: 02 April 2010 - 11:09.45 »

„2. Mişcarea de Reformă a început cu câteva mii de oameni, doi la sută dintre membrii bisericii. Mişcările false îşi au originea în ideile unui singur om sau a câtorva oameni.”

Este cunoscut nu numai principiul potrivit căruia nu mulţimea celor care apără o idee constituie factorul determinant în elucidarea adevărului sau erorii mai ales în materie de credinţă, dar şi realitatea istorică potrivit căreia mijloacele prin care Dumnezeu a iniţiat o reformă au fost mereu puţine. Poate că cel mai relevant exemplu este chiar reforma Creştină propusă de Dumnezeu sistemului iudaic, reformă ce îşi are „originea în ideile unui singur om”.

Iedidia

View Profile
« Reply #16 on: 02 April 2010 - 11:18.23 »

„3. Mişcarea de Reformă nu apără nici o doctrină nouă; ea stă pe principiile fundamentale ale soliilor celor trei îngeri şi menţine doctrinele adventiste originale. Reformele false, grupările independente, învaţă teorii noi, doctrine false, care sunt erezii.”
„Noi putem demonstra temeinicia doctrinelor pe care le declarăm, învăţăm şi practicăm. Ele se bazează pe cuvântul lui Dumnezeu şi pe spiritul Profeţiei. Adevărurile pe care le apărăm noi nu sunt noi; ele sunt doctrinele originale adventiste. Organizaţia este o chestiune secundară, ca un rezultat al adevărului, dar cu toate acestea este foarte importantă.”
„A fi Adventist de Ziua a Şaptea înseamnă a învăţa, ţine şi asculta de principiile adevărului care au fost stabilite la începutul Mişcării Advente după 1844.”

Mişcarea de Reformă nu promovează întreita solie îngerească aşa cum a fost oferită de Domnul în 1888 şi în anii care au urmat. Cu excepţia luării de cuvânt a prezbiterului Alonzo Jones din senatul american, Mişcarea de Reformă nu a mai publicat nici o lucrare a „solilor trimişi din cer” (EGW 1888 Mat., Vol. 4, 1656). O simplă comparare a principiilor Mişcării de Reformă din 1925 – Gotha, cu prima declaraţie a principiilor de credinţă a BAZŞ din 1872, va scoate la iveală deosebiri fundamentale în scop şi conţinut. Astfel, dacă prin „doctrină nouă” înţelegem altă doctrină decât cele formulate şi publicate în 1872, atunci Mişcarea de Reformă apără doctrine păgâne cum ar fi: doctrina trinităţii („Termenul un Dumnezeu se referă la Dumnezeire, care este compusă din trei fiinţe divine individuale personale - Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt - care lucrează împreună ca unul singur.” Crezul Creştin Fundamental, Brazilia 1999), vechiul legământ şi deci îndreptăţirea prin fapte (compară poziţia exprimată în Crezul Creştin Fundamental faţă de lege, Sabat etc., cu poziţia BAZŞ exprimată faţă de aceleaşi puncte în Principiile Fundamentale din 1872!). Iar cu privire la succesiunea apostolică (CCF 56), infailibilitatea bisericii  aşa cum se susţine de către biserică, cică („Mărturia (2SM 380) apără Mişcarea de Reformă, nu organizaţia bisericii apostate. Deşi această biserică poate părea ca şi cum este aproape căzută, ea nu va cădea. Ea este biserica triumfătoare.”), desăvârşirea prezentă a bisericii („Mişcarea de Reformă … este acum curată în ochii lui Dumnezeu.”).
La o astfel de pretenţie nici nu ştiu ce să mai zic... 7

Iedidia

View Profile
« Reply #17 on: 02 April 2010 - 11:27.46 »

„Credem că noi, Mişcarea de Reformă a Adventiştilor de Ziua a Şaptea suntem Adventiştii de Ziua a Şaptea şi Biserica Rămăşiţei în adevăratul sens al cuvântului.”

Iată aici câteva date care "demonstrează" acest lucru:

1925 – Publicarea Principiilor de Credinţă non trinitariene de la Gotha, Germania.
1999 – Schimbarea Principiilor de Credinţă prin vot în cadrul Sesiunii Conferinţei Generale din Brazilia.
2001 – Apariţia în publicaţia „Păzitorul Adevărului” a articolului cu evidente învăţături catolice, „Consideraţii asupra naturii Domnului Hristos.”
2003 – Apariţia în publicaţia „Păzitorul Adevărului” a articolului trinitarian, „Duhul Sfânt” şi a broşurii din săptămâna de rugăciune cu acelaşi titlu.
2005 – Publicarea lecţiilor trimestriale de Sabat în cadrul cărora se dedică 5 teme justificării doctrinei trinităţii. La pagina 33 se operează schimbări în paragraful vădit non trinitarian al sorii White din „Manuscris Releases” vol. 14 pag. 23, 24 în încercarea de a demonstra că autoarea a sprijinit doctrina trinităţii.
„Casele de editură ale Bisericii AZŞ publică acum, e trist s-o spunem, erori şi erezii şi doctrine false.”
„Referitor la publicarea Mărturiilor am putea spune că au fost făcute schimbări în cărţi.”

Şi cam atât "pe scurt" despre pretenţiile şi realitatea despre BAZŞMR... să aveţi o zi şi un Sabat binecuvântat!

GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #18 on: 02 April 2010 - 14:53.40 »

„Credem că noi, Mişcarea de Reformă a Adventiştilor de Ziua a Şaptea suntem Adventiştii de Ziua a Şaptea şi Biserica Rămăşiţei în adevăratul sens al cuvântului.”

Iată aici câteva date care "demonstrează" acest lucru:

1925 – Publicarea Principiilor de Credinţă non trinitariene de la Gotha, Germania.
1999 – Schimbarea Principiilor de Credinţă prin vot în cadrul Sesiunii Conferinţei Generale din Brazilia.
2001 – Apariţia în publicaţia „Păzitorul Adevărului” a articolului cu evidente învăţături catolice, „Consideraţii asupra naturii Domnului Hristos.”
2003 – Apariţia în publicaţia „Păzitorul Adevărului” a articolului trinitarian, „Duhul Sfânt” şi a broşurii din săptămâna de rugăciune cu acelaşi titlu.
2005 – Publicarea lecţiilor trimestriale de Sabat în cadrul cărora se dedică 5 teme justificării doctrinei trinităţii. La pagina 33 se operează schimbări în paragraful vădit non trinitarian al sorii White din „Manuscris Releases” vol. 14 pag. 23, 24 în încercarea de a demonstra că autoarea a sprijinit doctrina trinităţii.
„Casele de editură ale Bisericii AZŞ publică acum, e trist s-o spunem, erori şi erezii şi doctrine false.”
„Referitor la publicarea Mărturiilor am putea spune că au fost făcute schimbări în cărţi.”

Şi cam atât "pe scurt" despre pretenţiile şi realitatea despre BAZŞMR... să aveţi o zi şi un Sabat binecuvântat!

Astea le copiezi de undeva sau le scrii tu, Iedidia? E o curiozitate numai...

Iedidia

View Profile
« Reply #19 on: 02 April 2010 - 18:59.28 »

Astea le copiezi de undeva sau le scrii tu, Iedidia? E o curiozitate numai...

Acestea sunt concluziile studiilor unui grup restrâns de tineri (unul fiind chiar eu dintre aceşti tineri) care au avut o lungă şi tristă experienţă în sânul bisericii reformiste... am fost nespus de mult de întristaţi din pricina atitudinii fraţilor din conducerea bisericii dar în ciuda a ceea ce făceau şi felul în care ne tratau fiecare dintre noi am socotit că acesta nu este un motiv (atitudinea lor faţă de noi şi faţă de lucrarea lui Dumnezeu) suficient pt. a părăsi biserica... aşa că ne-am apucat să studiem cu seriozitate pt. ca să aflăm ce se petrece... apoi am început să vorbim... apoi încearcă să îţi imeaginezi ce sa întâmplat... (asta dacă poţi)
Vorbesc aici de o experienţă de aproximativ 12 ani deci ar fi foarte multe de povestit... poate data viitoare când ne întâlnim dacă te interesează cu adevărat pot să îţi împărtăşesc experienţa acestui grup de tineri... până atunci însă vă scriu aşa cum de altfel se vede concluziile studiilor făcute în comun cu cei cu care am căutat şi mai căutăm încă şi astăzi să aflăm cât mai mult din ceea ce este ADEVĂRUL...

Pages: [1] 2 3 ... 7   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR