ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:11.18 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Momentul cumpararii mirodeniilor pentru trupul lui Isus Replies: 13 piece
Read 1106 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Momentul cumpararii mirodeniilor pentru trupul lui Isus  (Read 1106 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« on: 21 March 2010 - 10:13.07 »

cred ca dea v/am exasperat cu  nelamurirle mele :D hai sa va mai impartasesc una...nu stiu daca ati observat dar m/am mai lovit de o neconcordanta intre evanghelistii in ceea ce priveste episodul de dupa rastignire cand femeile au cumparat mirodenii sa le duca la mormant.Marcu spune ca dupa ce a trecut ziua Sabatului femeile au cumparat miresme ca sa unga trupul lui Isus.Luca spune ca ele au pregatit miresmele in ziua pregatirii si in Sabat s/au odihnit dupa lege... 7 astept pareri :D
Report to moderator   Logged
bravera

View Profile Email
« Reply #1 on: 21 March 2010 - 10:13.40 »

dar  nu explicatii cum ca ar fi greseala de traducere :D
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.6

View Profile Email
« Reply #2 on: 21 March 2010 - 10:44.57 »

E una dintre multele neconcordanţe! NU trebuie să fii răutăcios sau neştiutor ca să descoperi contradicţii şi neconcordanţe în Biblie. Unii se pot împiedica în credinţă datorită acestora, alţii pot înţelege mai mult despre modul se inspiraţie al scripturii.
Pe scurt: Biblia nu este REVELAŢIE ci mărturia despre REVELAŢIE a celor ce au exprimat cum au putut mai bine ceea ce au înţeles de la Dumnezeu , influenţaţi fiind de cultura şi mentalitatea vremii, de miturile urbane, de scrierile înaintaşilor (chiar neinspiraţi). Crezi că deja exagerez? Nu vreau să arunc umbră asupra Scripturii ci să o privim aşa cum este .

Ptr. mai multe detalii vezi
http://www.youtube.com/watch?v=m11-G-da8D0
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.18

View Profile
« Reply #3 on: 21 March 2010 - 11:38.17 »

cred ca dea v/am exasperat cu  nelamurirle mele :dd:hai sa va mai impartasesc una...nu stiu daca ati observat dar m/am mai lovit de o neconcordanta intre evanghelistii in ceea ce priveste episodul de dupa rastignire cand femeile au cumparat mirodenii sa le duca la mormant.Marcu spune ca dupa ce a trecut ziua Sabatului femeile au cumparat miresme ca sa unga trupul lui Isus.Luca spune ca ele au pregatit miresmele in ziua pregatirii si in Sabat s/au odihnit dupa lege... :7:astept pareri :D

Eu nu cred că Dumnezeu şi-a propus să înlăture orice urmă de îndoială din Scriptură... este scris noi suntem chemaţi să trăim o viaţă din credinţă în credinţă... pe de altă parte Dumnezeu nu transformă pe un om în robot atunci când El lucrează prin acesta... aşa că evident oamenii îşi lasă propria amprentă, proprul gând, interpretare, impresie asupra evenimentelor... şi tocmai aceste "nedesăvârşiri" Dumnezeu le foloseşte pt. a ne oferi nouă ocazia să trăim din credinţă în credinţă...
Vă rog să observaţi în propriile voastre vieţi cum Domnul mereu face din blestem binecuvântare atunci când El este lăsat să facă lucrul acesta...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
bravera

View Profile Email
« Reply #4 on: 21 March 2010 - 14:27.19 »

in principiu sunt de acord cu voi dar...nu s/a raspuns la intrebare :D
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.18

View Profile
« Reply #5 on: 21 March 2010 - 16:40.36 »

in principiu sunt de acord cu voi dar...nu s/a raspuns la intrebare :D

Dacă în principiu eşti de acord cu cele spuse atunci problema e ca şi rezolvată... sau vrei neapărat o confirmare a faptului că întradevăr între cele două relatări exită contradicţie? cu ce te ajută? bănuiesc că ai observat şi tu din moment ce ai ridicat problema...
Deci în principiu problema este rezolvată aşa că nu te mai îngrijora...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
bravera

View Profile Email
« Reply #6 on: 21 March 2010 - 19:25.57 »

daca exista vreo explicatie vreau sa o stiu si eu.. :dd:poate este cineva care stie..inca nu consider ca e un capitol inchis 68
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Chrome

View Profile WWW Email
« Reply #7 on: 21 March 2010 - 19:49.44 »

Mi se pare că Marcu se referă doar la cele 3 femei: Maria Magdalena, Maria mama lui Iacov şi Salome, iar Luca şi la "celelalte"(Luca 24:10). Şi chiar nici în 23:55 Luca nu putem ştii care au fost. Se poate întâmpla ca unele au cumpărat/pregătit înainte se Sabat, altele după.. cert e că Marcu se referă doar la cele 3, iar Luca include şi pe "celelalte"
  71 (Nu am aprofundat studiul, doar la o citire rapidă)

bravera

View Profile Email
« Reply #8 on: 21 March 2010 - 19:57.36 »

:58:bravo...e un punct de vedere demn de luat in seama 10
VERONICA PAL
**

Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #9 on: 21 March 2010 - 20:00.54 »

Mi se pare că Marcu se referă doar la cele 3 femei: Maria Magdalena, Maria mama lui Iacov şi Salome, iar Luca şi la "celelalte"(Luca 24:10). Şi chiar nici în 23:55 Luca nu putem ştii care au fost. Se poate întâmpla ca unele au cumpărat/pregătit înainte se Sabat, altele după.. cert e că Marcu se referă doar la cele 3, iar Luca include şi pe "celelalte"
  71 (Nu am aprofundat studiul, doar la o citire rapidă)

Exact acesta este raspunsul care tocmai ma pregateam sa dau...(pollianna a postat in timp ce ma logam shi sunt deacord cu ea).
Tocmai am citit in biblia spaniola-traducerea Reina Valera 2000-una dintre cele mai bune traduceri shi spune acelashi lucru.Deci gresheala de traducere nu este.
VERONICA PAL
**

View Profile Email
« Reply #10 on: 21 March 2010 - 20:06.52 »

cred ca dea v/am exasperat cu  nelamurirle mele :D hai sa va mai impartasesc una...nu stiu daca ati observat dar m/am mai lovit de o neconcordanta intre evanghelistii in ceea ce priveste episodul de dupa rastignire cand femeile au cumparat mirodenii sa le duca la mormant.Marcu spune ca dupa ce a trecut ziua Sabatului femeile au cumparat miresme ca sa unga trupul lui Isus.Luca spune ca ele au pregatit miresmele in ziua pregatirii si in Sabat s/au odihnit dupa lege... 7 astept pareri :D

A avea nelamuriri ,cum spui,a intreba ,nu este nimic rau shi nu exasperezi pe nimeni (cel putzin pe mine ,nu !)Asta inseamna ca nu eshti o persoana ignoranta shi este fff bine.Nu este bine sa te multzumeshti cu doar ce i-tzi "dau" cei din jur "cu linguritza". smile

In zilele de astazi, am observat foarte multe persoane care deshi sunt tinere,shtiu shi au descoperit mult mai multe lucruri , decat o persoana in varsta care pretinte ca are experientza vietzii,dar, care toata viatza nu "a sapat mai adanc ".
bravera

View Profile Email
« Reply #11 on: 21 March 2010 - 20:09.18 »

eu ma gandeam la alta varianta desi sta si asta in picioare : :-?-:se pare ca cei ce au studiat evenimentele din preajma rastignirii  au descoperit ca in acel an Pastele corespundea cu Sabatul anual,vezi expresia biblica o zi mare..Sabat anual care nu cadea neaparat sambata si se pare ca in acel an a cazut joi o data cu pastele...daca luam in considerare acest aspectn,e posibil ca unele dintre femei sa fi cumparat dupa Sabatul anual,adica vineri,care de altfel era si ziua pregatirii pt sabatul saptamanal,dupa care s/au odihnit dupa lege,adica e clar ca se vb despre sabatul saptamanal...eu la asta m/am gandit..acuma mi se pare logica si varianta voastra smile
VERONICA PAL
**

View Profile Email
« Reply #12 on: 21 March 2010 - 20:19.34 »

Sunt cateva neconcordantze in biblie,dar ,trebuie sa tzinem cont de faptul ca ea este formata din mai multe cartzi scrise de diferite persoane,care deshi au trait acelashi eveniment poate au amanunte istorisite diferit.Asta nu trebuie sa ne faca sa ne indoim de cele scrise.
bravera

View Profile Email
« Reply #13 on: 21 March 2010 - 20:22.55 »

oooooooooo nicidecum :)(:nu se pune problema de indoiala tocmai pt ca eu le cred pe amandoua,vreau sa le inteleg si sa le impac in mintea mea..daca nu se va putea,ma voi rezuma la a le accepta :dd:dar..asa sunt eu...nu ma las pana nu epuizez orice sansa de a intelege un lucru sau un aspect 10
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR