ForumAZSMR.Net
24 May 2012 - 00:00.44 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Poll
Question: Este Dumnezeu deasupra Legii Sale?
Nu, Legea Sa este chiar copia caracterului Sau - 4 (57.1%)
Da, Dumnezeu este Suveran si are dreptul sa faca ce vrea . Nimeni nu-i poate cere vreo explicatie. - 0 (0%)
Nu, insa in privinta poruncii a 6-a , el da viata, El are si dreptul sa o ia. - 1 (14.3%)
Pur si simplu nu stiu. - 2 (28.6%)
Total Voters: 6

Subject Statistics
Topic: Caracterul lui Dumnezeu- Iubire infinita sau Infractor cosmic? Replies: 89 piece
Read 7116 times 0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Caracterul lui Dumnezeu- Iubire infinita sau Infractor cosmic?  (Read 7116 times)
0 Members and 4 Guests are viewing this topic.
Martin Luther

Browser: Firefox 3.5.8

View Profile WWW Email
« on: 09 March 2010 - 19:20.12 »

Consider de mare importanta, daca credem in Dumnezeu, sa putem avea o buna cunoastere a caracterului Aceluia caruia ne inchinam. Sunt oripilat cand ma gandesc cate milioane de crime s-au comis de-alungul istoriei in numele credintei in si la porunca lui Dumnezeu? Am citit biblia, am citit Coranul si personal nu vad nici-o diferenta intre povestile pline de cruzime ale V testament si Coranul unde necredinciosii trebuie arsi cu foc la porunca expresa a lui Allah.
   Intr-un secol in care societatea a facut un salt urias in timp diin punct de vedere al drepturilor omului, deci o evolutie sociala(atentie, nu morala), nu pot accepta ca sa ma inchin unui Dumnezeu care daca nu faci ce iti (re)comanda scuipa foc si pucioasa pe tine, te inneaca in ape mari cat muntii sau crapa pamantul sub tine. Povestile VT le consider le consider acte barbare care se inscriu in contextul social-cultural-moral al acelor vremuri intunecate, acte barbare care trebuiesc cu totul reinterpretate in lumina calvarului, golgotei.
   Intre dumnezeul violent si razbunator al VT si isus cel pasnic al NT, eu aleg sa cred si sa urmez pe al doilea, intrucat consider ca el este o revelatie mult mai autentica a caracterului Tatalui decat cea pe care o citim in VT. Consider subiectul extrem de pasionant, nu lipsit de enigme si controverse, insa oricum mult mai intersant decat rumegarea nedigerata a unei citiri mots-a- mots a VT.
    Personal il consider pe d-zeu un D-zeu infinit in iubire care nu poate sa-si distruga proprii copii, oricat ar fi acestia de rai(iar daca nu aveti copii, ganditi-va de mai multe ori inainte sa scrieti) Care este insa mecanismul care intra in functiune atunci cand acestia devin rai, cine intervine si cine distruge pe pacatos, astept sa discutam cu placere.
Report to moderator   Logged

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #1 on: 09 March 2010 - 20:06.09 »

Care este insa mecanismul care intra in functiune atunci cand acestia devin rai, cine intervine si cine distruge pe pacatos, astept sa discutam cu placere.

Păi fi tu primul care răspunde acestor întrebări, ca punct de plecare. Să propun un exemplu:

Numbers 15:32-36  Cînd erau copiii lui Israel în pustie, au găsit pe un om strîngînd lemne în ziua Sabatului.  33 Cei ce-l găsiseră strîngînd lemne, l-au adus la Moise, la Aaron şi la toată adunarea.  34 L-au aruncat în temniţă, căci nu se spusese ce trebuiau să-i facă.  35 Domnul a zis lui Moise: ,,Omul acesta să fie pedepsit cu moartea, toată adunarea să-l ucidă cu pietre afară din tabără.``  36 Toată adunarea l-a scos afară din tabără şi l-a ucis cu pietre; şi a murit, cum poruncise lui Moise Domnul.

Cine e vinovat de ucidere?
ktalina27
**

View Profile WWW
« Reply #2 on: 09 March 2010 - 22:09.28 »

Acel Dumnezeu "violent si razbunator" din VT cum spui tu, a dat pe singurul Sau Fiu, ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica. Nu Dumnezeu a ales cine sa moara la potop, ci omul singur a ales.
Iti recomand cartea Patriarhi si profeti de Ellen White, descrie foarte frumos iubirea infinita a Dumnezeului din VT, pe care noi oamenii nu o putem intelege.
E adevarat ca Dumnezeu nu isi ucide proprii copii, dar atunci cand o persoana alege sa faca voia altcuiva, nu mai este copilul lui Dumnezeu si nici nu mai este protejat de Dumnezeu, ceea ce ii da mana libera lui Satan sa faca ce vrea cu acea persoana. smile

Cine e in pas cu moda, nu va fi niciodata in pas cu Dumnezeu
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: 10 March 2010 - 00:50.33 »

categoric de acord cu tine Ktalina. De fapt ai adus problema chiar acolo unde trebuie. Ai pus pctul pe I, si sincer sa fiu, nu ma asteptam la un asa raspuns. Tu spui...
   "Omul singur a ales"... completez eu...propria lui nimicire..iar apoi tu descrii chiar emcanismul prin care are loc aceasta:"E adevarat ca Dumnezeu nu isi ucide proprii copii, dar atunci cand o persoana alege sa faca voia altcuiva, nu mai este copilul lui Dumnezeu si nici nu mai este protejat de Dumnezeu, ceea ce ii da mana libera lui Satan sa faca ce vrea cu acea persoana"
    Astsa e si mecanismul prin care trebuiesc intelese f multe din istoriile VT. D-zeu se retrage atunci cand nu  mai este dorit, cand este alungat afara cu forta. (Iona 2,8) Indurarea se retrage si vine...prapadul. dar atunci  de ce sa il facem responsabil pe D-zeu de prapadul care urmeaza? nu e iresponsabil din partea noastra?? 
   ceea ce biserica, oricare biserica invata, si din nefericire si a voastra, este ca D-zeu poc...imediat una dupa ceafa celor care indraznesc sa-i nege poruncile, voia, etc...NU ascultati de Mine? Las ca v-arat eu voua...Eu cred ca Biblia se explica singura si ca exista anumite mecanisme secrete care trebuiesc descoperite...cred si in exceptii, dar acelea nu fac decat sa intareasca de fiecare data  regula, si anume ca..."nelegiuirea duce la pieire"( Ezechiel 18, 26 ultima p si vers 30 ult p) sau ca "plata pacatului este moartea"si nu a lui D-zeu!! Romani 6, 23

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #4 on: 10 March 2010 - 01:11.36 »

Lui Mihai Dumitru.
     Cine e vinovat de ucidere?  Pai Dumnezeu, nu spune clar textul alb pe negru? laugh 20

sa-ti raspund printr-o parabola:
  Inchipuieti ca te intreaba intr-o zi copilul( in caz ca ai):" tati de ce e luna rotunda?" iar tu ii raspunzi repede: " Pai asa a creat-o D-zeu, dragul meu". Raspuns alb pe negru, direct, lamurit, in plus bazat si pe Scripturi.  Si ai scapat si tu cu fata curata de alte intrebari suparatoare, mai ales daca are varsta aia cand copilul nu mai tace odata cu dece- urile. Insa e asta si un rasp riguros, autentic, corect, matur? nu cred. Ca sa fie asa, trebuie sa iti bagi nasul in ceva carti de astronomie, mai ales fizica, legile newtoniene ale gravitatiei, campului magnetic..etc. Si doar atunci ai avea raspunsul corect. Dar dupa toada truda ta, cu siguranta ca daca i-ai spune copilului de 4 ani raspunsul adevarat, oricum nu ar intelege.

Asadar, vrei un raspuns rapid si alb pe negru? textul ti-l da rapid. Dumnezeu e cel care porunceste pedeapsa, fara indoiala. Discutie incheiata. Sau vrei un raspuns matur? Depinde de sinceritatea ta de a cunoaste. Mergand pe mana ta, si anume ca esti in cautare de raspunsul corect si nu de lozinci...e mult de discutat.
   Cazul pus de tine e unul f complicat. Recunosc. Insa de fiecare data cand am dat peste astfel de cazuri, am comparat cu ce a facut Isus intr-o situatie identica. Iar cautarea mea a dat raspunsuri socante...Isus a reactionat cu totul altfel, atunci cand Moise al vremii Lui (carturarii si faiseii) au adus la El pe biata femeie adultera. Acolo porunca a 4-a, aici porunca a 7-a. Aceeasi Lege, acelasi Legiuitor, reactii si sentinte diametral opuse. Nu te pune pe ganduri? Mie mi se aprind multe beculete.   

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #5 on: 10 March 2010 - 08:35.15 »

Lui Mihai Dumitru.
    . Nu te pune pe ganduri? Mie mi se aprind multe beculete.   

Păi sigur că mă pune pe gânduri, n-am zis că mă interesează?
Dar dacă ţ-i se aprind multe beculeţe, mai luminează-mă şi pe mine cum înţelegi acest caz?
Variante posibile:
1. Dumnezeu îl învaţă pe Moise ce are de făcut. Acceptiunea Sa îl poate învinovăţi, indirect.
2. Satan i-a vorbit lui Moise, deşi  acesta credea că îi vorbeşte Domnul
3.Satan, ca colaborator angajat de Dumnezeu (?!?!) îl umoară datorită sentinţei divine.
4. s-a lovit singur de pietrele celor ce aruncau în el, ca o cauză naturală...
Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

View Profile Email
« Reply #6 on: 11 March 2010 - 16:29.29 »

Multe lucruri par in contradicitie la prima vedere in Scriptura, dar studiate cu umilinta si sinceritate(studiind Cuvantul ca sa invatam din El si nu ca sa gasim argumente pt. parerilor noastre) ele sunt foarte clare. Pacatul ne face sa nu vedem ADEVARUL si sa nu Il intelegem.
   Eu cred ca Biblia, toata, descopera caracterul lui Dumnezeu. VT descopera dreptatea lui Dumnezeu, iar NT descopera iubirea si mila lui Dumnezeu, dar in amndoua, fiecare separat, vedem si iubire si dreptate.
   Sa privim in VT si putem vedea in soliile si avertizarile date poporului Israel: inainte cu ani buni Dumnezeu ii instiinta prin proroci si le dadea solii dupa solii. De ce? 1. Pentru ca Dumnezeu este iubire si nu dorea sa li se intample nimic rau(Datorita pacatului lor), dorea sa ii intoarca de pe calea catre moarte.2.Pt ca sa stie ce va urma daca nu se pocaiesc si nu se intorc la Dumnezeu, iar daca nu doresc sa se intoarca sa nu poate spuna ca nu au stiut nimic si ca nu este drept ci, cum spune in toate soliile date lor, "ca sa stie ca Eu sunt". In Osea capitolul 11 cand poporul Israel(Efraim) a ajuns peste masura de rau si nelegiurea era din cale afara de multa Dumnezeu, dupa ce spune ca vor fi nimiciti, datorita pacatelor lor, Dumnezeu striga sau spune in versetul 8: "Cum sa te dau Efraime? Cum sa te dau Israele? Cum sa-ti fac ca Admei? Cum sa te fac ca Teboimul? Mi se zbate inima in mine si tot launtrul Mi se misca de mila" Vedem aici caracterul lui DUmnezeu. El este dreptate si in acelasi timp si mila si indurare si iubire.
     In toate cartile profetilor din VT vedem caracterul lui Dumnezeu si el apare neschimbat si in NT numai ca noi nu vedem aceasta datorita pacatului care ne-a afectat mintea si inima. Sa-L rugam pe El sa ne lumineze si El care "este credincios" o va face.
    Cateva versete frumoase:Osea 7:13-16.
                                            :Ioel 2:12,13.
                                            :Amos 4:6-13.
                                            :Obadia 1:15,16.
                                            :Isaia 1:19,20.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #7 on: 11 March 2010 - 19:08.24 »

Dargă Septimiu,
Viziunea ta despre caracterul lui Dumnezeu este cred una clasic adventistă. De aceea cred că oricine a trecut măcar printr-o biserică adventistă cunoaşte acest punct de vedere. Te-ai întrebat vreodată dacă poate fi altfel?
Nu ştiu dacă ai copil că aş face o comparaţie mai uşor...Eu am şi îmi pot imagina...
Pentru ce greşeală îmi pot omorî copilul? Ptr. niciuna! DE ce? de frica puşcăriei? Nu, ci fiindcă raţiunea şi firea îmi spune că nici o vinovăţie nu e prea mare ca să merite o asemenea pedeapsă.
Dacă ar încerca să se sinucidă singur şi ai afla , nu ai interveni să îl sallvezi chiar şi cu forţa?
Oare suntem noi mai buni decât Dumnezeu?
Îţi poti imagina un Dumnezeu care să zică: " Pe acesta fiindcă a făcut o greşeală (să zicem călcare de lege) îl pot lichida. El a ales neascultarea, Eu îi aleg soarta- Moartea!"  ?
Omul care a ales să culeagă lemne în sabat a murit  ptr. asta, dar eu care azi  calc celelalte porunci n-am probleme...de ce?
Cine e vinovat de moartea a sute de mii de oameni din Haiti (printre care si vreo 600 de adventişti)?
A scăpat Dumnezeu controlul? Nu e El atotputernic şi atotştiutor?
SUnt multe întrebări...
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #8 on: 11 March 2010 - 21:12.49 »

"A scăpat Dumnezeu controlul? Nu e El atotputernic şi atotştiutor?
SUnt multe întrebări..."

Da, ne este imposibil sa credem ca uneori e posibil sa il fi scapat, nu?
  ce-ar fi daca in cazul de fata l-am lua ca atare? Si anume ca atunci cand Moise a venit cu intrebarea la El, pur si simplu i-a strans lui D-zeu degetele in usa? sau cam asa ceva...
  Vorbind serios, cred ca acest caz, asa cum am spus la inceput, este unul f dificil de evaluat. Indiciile doar din textul biblic sunt f putine. Este crima prefecta, in numele legii. Dumnezeu este pus in fata propriei legi cu semnatura cu tot, si nu mai are nici-o iesire...Desi mai tarziu, in cazul lui isus cu femeia adultera, gaseste o solutie...DIVINA!
    Inainte insa de a va propune alt caz, ganditi-va cum a murit omul respectiv. Moarte cu pietre!!! Inca se mai practica asa ceva azi, prin Iran si Afganistan, iar cei de acolo comit astfel de atrocitati tot in numele unui D-zeu drept! PACATUL TREBUIE PEDEPSIT!
  Cum vi-l imaginati pe D-zeu cand omul respectiv tipa de durere? Asa, dati-i tare, iarba rea din holde piara..." sa ia aminte toti cei care indraznesc sa imi calce voia...
   Riscand ca sa gresesc, ma gandesc si la o alta varianta: D-zeu a acceptat ca bietul om sa fie condamnat la moarte, ptr ca asta vroiau EI de fapt...Tot Biblia spune ca nu e om care sa nu fi pacatuit...nimeni...impotriva acelei legi...inclusiv Moise! Si atunci cum se face ca unii au parte de pedepse crude, iar altii de o moarte linistita?  e f mare arbitrarietate aici...Asa e oar Dumnezeu? Arbitrar?  Pe omul asta il condamna la moarte violenta doar ptr ca vroia si el sa-si faca cald in casa....Iar pe david care e criminal si violator ii iarta viata numai ptr ca e "om dupa sufletul meu"?
   Eu cred ca ceva ne scapa aici. Avem o veriga lipsa in ecuatiile noastre dar suntem abs siguri ca matematica noastra e cea buna...

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #9 on: 11 March 2010 - 22:32.34 »

Unii spun ca Dumnezeu e mai presus de lege, adica nu poate fi acuzat de lege. Dar e absurd, fiindca legea subliaza principii....Altii spun ca legea reglementează probleme de moralitate, dar in relatia lui DUmnezeu cu omul nu poate fi vorba de moralitate fiindca El nu e om, dar ptr. mine nu tine nici asta...
A privi biblia cu atâtea intrebări în minte cand cuvintele par clare, nu e simplu
A apăra caracterul lui Dumnezeu doar pe baza strictă a Cuvântului  biblic , dar fără o înţelegere raţională nu cred că e corect! Nu încurajez prin asta probarea exacerbată a tuturor cuvintelor biblice doar de dragul înălţării raţionamentului uman...!
Ptr. înţelegerea corectă a mesajului biblic e nevoie să înţelegem modul în care a fost inspirat textul biblic.
trebuie să înţelegem diferenta între inerantă şi inspiratie. Una este exprimarea ideilor divine în limbaj omenesc limitat, fiind depreciat datorită influenţelor de cultură şi mentalitate, ş ialta e dictarea cuvintelor divine si scrierea lor literă cu literă...
Am găsit nişte contradicţii în biblie, nu doar de amănunte ci în chestiuni majore, ceea ce mă face să înţeleg cât de perisabil e omul (fie el inspirat sau nu), Nu vorbesc despre un Dumnezeu imperfect. El nu poate greşi!
despre aceste pasaje poate fac vreun topic special...

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #10 on: 11 March 2010 - 23:10.54 »

Eu cred ca trebuie sa facem o exegeza f serioasa a acestei teme. Adica cu caracterul lui D-zeu. Un simplu studiu de caz, ca cel cu omul prins cu mata-n sac, este total insuficient ca sa intelegem ce se intampla. E ca si cum am vrea sa intelegem cume treaba cu comunismul dar studiem numai un singur dosar, cel cu "marili si maretili realizari ali partidului" de ex...Treaba trebuie studiata in ansambul ei...
   Asa cum am spus, atunci cand am o nelamurire in vreun caz din VT, unde lipsesc enorm de multe detalii, ma duc in NT, di caut sa gasesc o reactie a lui isus in fata unei situatii similare.
   De ex:

Studiu comparativ: 2 regi cap 1 cu Luca 9, 54-56

Puneti-va in locul ucenicilor cand l-au intrebat daca sa ii prajeasca pe samariteni. Nu citisera ei Scriptura asa cum o citeste si azi orice bun adv? Si anume ca D-zeu incuviintase lui Ilie sa ii arda pe aia 100 de oameni? Si nu erau condusi ei de acelasi duh ca si Ilie? Si atunci dece sa se simta vinovati?
    Alte intrebari. nu putea Ingerul Domnului sa ii spuna lu Ilie sa se piteasca undeva in padure ca sa nu fie arestat de soldati? In cazul in care totusi ar fi fost totusi arestat,nu putea sa il protejeze in cazul in care ar fi fost in primejdie asa cum a facut cand s-a dus inaintea lui Ahab? De ce a trebuit sa fie arsi de vii 100 de oameni? Ce porunca divina incalcasera ei, ca cu omul cu lemnele mai treaca mearga... Insa astia sarmanii doar executau niste ordine, ca orice bun soldat...ce vina aveau? Avea nevoie Ahaz de o demonstratie de forta din partea lui D-zeu ca sa nu ii faca nimik lui Ilie?
    Pana in ziua de azi, este discutabil cine a scris 1 si 2 regi...cercetatorii nu se pun  de acord. Insa stiu sigur ca ISus a mustrat pe ucenici ptr duhul de razbunare al lui Ilie, duh care ii stapanea...Imaginea care o aduce el despre Tatal e cu totul alta...ca sa salveze sufletele oamenilor, si nu ca sa le piarda."  

Eu nu cred intr-un D-zeu care se schimba pe parcurs...dupa cum bate vantul. Mai degraba cred ca niste oameni care nu i-au cunsocut caracterul s-au apucat sa scrie despre El influentati de cultura din care faceau parte. Primitiva...desigur.

Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.18

View Profile
« Reply #11 on: 18 March 2010 - 11:03.28 »

Nu cred că este onest să facem afirmaţii extremiste indirent de care parte a taberei ne aflăm...
Am auzit odată pe cineva spunând că a văzut scris pe vitrina unei farmacii: "Dumnezeu nimiceşte, Domnul Isus mântuieşte..." Pe de altă parte sunt uni care în nici o circumstanţă nu acceptă ideea că Dumnezeu din propria Sa iniţiativă ia viaţa unei fiinţe... Evident acestea sunt extreme, şi amândouă sunt la fel de periculoase...
Luther, nu poţi da vina în absolut fiecare fituaţie pe oamenii ca şi cum ei ar fi fost cei care erau întodeauna aprinşi de mânie şi plini de sete de răzbunare aşa că Domnul le-a îngăduit să facă masacru... şi chiar dacă ar fi aşa, era Dumnezeu chiar atât de neputincios încât să nu poată să explice unei mâni de oameni că lucrul acesta este odios...
Să ne aducem aminte de situaţia în care poporul a vrut să cruţe, şi a cruţat viaţa păgânilor... în acest caz Domnul sa mâniat şi a pedepsit pe popor pt. că nu trecuse prin ascuţişul sabiei tot ce avea viaţă...
Dar sunt multe alte situaţii şi înterbări care pot fi ridicate ambelor tabere extremiste şi la care nu există un răspuns, cel puţin nu unul onest dacă cineva persită în extremitate...
Citiţi acum cu multă atenţie Deuteronom 20:10-20 şi apoi capitolele 1 şi 2 din cartea Judecători.

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6

View Profile WWW Email
« Reply #12 on: 18 March 2010 - 15:33.42 »

Ma feresc si eu de afirmatii extremiste, de o atitudine general adventista de "stiu-tot-nu-mai-am nevoie-de-nimic" si insusi prin faptul ca sunt om, deci o creatura finita in capacitatea de intelegere si cunoastere, nu ma hazardez deocamdata in concluzii. Sunt asa cum am zis la inceput gata sa-mi schimb teoriile din mers, dupa cum apar la lumina noi dovezi in sprijiul uneia sau alteia.  Ceea ce ma doare si ma aduce la stadiul de indignare este atotsuficienta multora din biserica,si nu numai in dreptul acestei teme...
    Totusi niste principii dupa care trebuie sa ne ghidam in cautarile noastre trebuie sa existe. Care sunt acestea atunci cand vorbim despre caracterul Lui Dumnezeu? Pai Legea celor 10 porunci ar fi un raspuns. Insusi EGW are afirmatii nenumarate de genul " legea este transcrierea caracterului lui Dumnezeu"   Nu le redau exact ptr ca din pacate nu folosesc computerul personal unde le am stocate.
   Asadar, Legea celor 10 porunci este doar o oglindire a cum este Dumnezeu. El pur si simplu nu poate fi altfel. problema noastra intervine in dreptul poruncii a 6-a. ADica suntem absolut toti de acord ca El nu poate minti, fura, ispiti(Iacov 1, 13),constrange, lingusi, etc etc....Dar ...totusi poate ucide. In numele si in scopul unuui bine mai mare, oricare ar fi acela. pai stati putin dragii mei...stati putin.
   Nu e D-zeu atotstiutor? Nu a dat El liberul arbitru omului? Si adica vreti sa spuneti ca daca omul alege in virtutea acestui liber arbitru sa nu-i faca pe plac, il trazneste ca de ce a ales asa? Pai unde mai e logica? In cazul asta avem de-a face cu un Impostor Cosmic care nu stie ce vrea. Da libertate fiintelor create de El...dar totusi doar asa din cand in cand...ii pare rau ca acele fiinte au abuzat de acea libertate??? Sau si mai rau...condamna la moarte crunta cu pietre pe cei care ii nesocotesc Legea, dar fiindca, deh, El insusi este Legiuitorul...El isi poate permite sa o incalce cand considera El ca e mai bine... Considerati normal asa ceva? Considerati normala o astfel de atitudine? Nu e ca si cum un parinte il plesneste pe copil ca l-a prins cu tigara in curtea scolii, dar el acasa fumeaza pe rupte, si chiar in fata copilului?

Alta chestiune. Cum ramane cu "Dumnezeul nostru in care nu este nici schimbare, nici umbra de mutare"? oricat ati vrea sa suciti versetele si argumentele...ptr orice om de bun simt exista o clara diferenta intre Dumnezeul VT si NT. In VT exista nenumarate pasaje, povesti si povestioare in care El insusi porunceste sa se ucida cu sange rece cu sabia popoare intregi, copii, batrani... in NT acelasi D-zeu in persoana Fiului Sau spune lui Petre cu totul altceva: "Petre, Baga sabia in teaca, caci toti cei ce scot sabia de sabia vor pieri"!  Cum e posibil asa ceva??? Sa nu-mi spuneti ca D-zeu nu s-a schimbat ca...ori eu nu stiu sa citesc bine, ori trebuie sucita realitatea asa de mult incat sa se potriveasca chipului dupa care L-am facut noi pe D-zeu dupa imaginea noastra...

Cert e un lucru, oricat de mult ati vrea sa-L negati: Dumnezeu are o problema, problema de imagine...si nu prea stie cum sa o rezolve...ptr ca singurul lucru de pe pamantul asta unde vrea si El sa ia cuvantul(biblia) e scrisa de oameni, nu de EL!!! Eu cred ca daca  Dumnezeu insusi ar scrie o Biblie, ar avea si mai putini inchinatori decat astazi...si oricum nu am putea "purta" ce ne-ar spune acolo...

Iedidia

View Profile
« Reply #13 on: 18 March 2010 - 18:15.08 »

Bunul meu, Martin Luther, sincer nu prea înţeleg ce vrei tu să spui cu adevărat, dar stai liniştit nu te "precipita" că nimeni nu îşi va schimba imaginea despre Dumnezeu datorită faptului că tu eşti atât de pornit împotriva unora, sau împotriva a ceia ce gândesc unii cu referire la caracterul lui Dumnezeu.

Pe de altă parte în explicaţiile tale apreciez elocvenţa logicii tale şi zelul tău de a apăra imaginea lui Dumnezeu, însă numai o bună logică şi un zel sincer nu sunt suficiente pentru a demonsta aşa cum am spus prea multele aspecte care spun - cel puţin aparent - contrariul a tot ceea ce susţii tu...

Iar cât priveşte ideea că te fereşti de extreme indiferent de care parte ar fi aceasta încă nu ai demonstrat-o cred că tocmai din această cauză nu numai mie dar şi celorlalţi (după cum observ) le este dificil să discute cu tine...

Am o propunere pt. tine... Am citit o predică ţinută de A T Jones exact despre subiectul topicului, dacă eşti de acord pot să îl postez aici... să îl citeşti şi să mai discutăm după aceia...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
VERONICA PAL
**

Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #14 on: 18 March 2010 - 21:49.25 »

Pt acest subiect ,aici,vetzi gasi urmatoarele predici :

DUMNEZEU 1.

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0001%20-DUMNEZEU%201.mp3

DUMNEZEU SE DESCOPERA

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0002%20-%20DUMNEZEU%20SE%20DESCOPERA.mp3

MARETIA LUI.

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0017%20-%20MARETIA%20LUI.mp3

MARETIA LUI DUMNEZEU

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0115%20-MARETIA%20LUI%20DUMNEZEU.mp3

CAILE LUI DUMNEZEU 1

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0129-130%20-CAILE%20LUI%20DUMNEZEU%201%20.mp3

CAILE LUI DUMNEZEU 2

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0129-130%20-CAILE%20LUI%20DUMNEZEU%201%20.mp3#resId/7C7A90AE60AB5A8C!964

CUM IL AUZIM PE DUMNEZEU 1

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0134%20-CUM%20IL%20AUZIM%20PE%20DUMNEZEU%201%20.mp3

CUM IL AUZIM PE DUMNEZEU 2

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0134%20-CUM%20IL%20AUZIM%20PE%20DUMNEZEU%201%20.mp3#resId/7C7A90AE60AB5A8C!973

CAUTINDUL PE DOMNUL 1

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0152%20-CAUTINDUL%20PE%20DOMNUL%201%20.mp3

CAUTINDUL PE DOMNUL 2

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0152%20-CAUTINDUL%20PE%20DOMNUL%201%20.mp3#resId/7C7A90AE60AB5A8C!982

DUMNEZEUL CARE NE VORBESTE

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0380%20-%20DUMNEZEUL%20CARE%20NE%20VORBESTE%20.mp3

GLASDUL LUI DUMNEZEU 1

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0386%20-%20GLASDUL%20LUI%20DUMNEZEU%201%20.mp3

GLASUL LUI DUMNEZEU 2

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0386%20-%20GLASDUL%20LUI%20DUMNEZEU%201%20.mp3#resId/7C7A90AE60AB5A8C!1695

CHEMAREA LUI DUMNEZEU 1

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0756%20-%20CHEMAREA%20LUI%20DUMNEZEU%20.MP3

CHEMAREA LUI DUMNEZEU 2

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0756%20-%20CHEMAREA%20LUI%20DUMNEZEU%20.MP3#resId/7C7A90AE60AB5A8C!2401

1 BUNATATEA LUI DUMNEZEU

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0756%20-%20CHEMAREA%20LUI%20DUMNEZEU%20.MP3#resId/7C7A90AE60AB5A8C!2402

2 BUNATATEA LUI DUMNEZEU

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0756%20-%20CHEMAREA%20LUI%20DUMNEZEU%20.MP3#resId/7C7A90AE60AB5A8C!2403

PLANUL LUI DUMNEZEU

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0756%20-%20CHEMAREA%20LUI%20DUMNEZEU%20.MP3#resId/7C7A90AE60AB5A8C!2404

PLANUL LUI DUMNEZEU 2

http://cid-7c7a90ae60ab5a8c.skydrive.live.com/self.aspx/Public/Cu%20bratele%20deschise%20-Charles%20Stanley/CBD0756%20-%20CHEMAREA%20LUI%20DUMNEZEU%20.MP3#resId/7C7A90AE60AB5A8C!2405
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #15 on: 20 March 2010 - 14:11.12 »

Veronica Pal, multumesc(mim) ptr predicile oferite..din pacate pc-ul pe care il folosesc acum are o problema de redare a oricarui fel de player si momentan nu pot sa ascult. Dar o voi face. As fi curios sa aud totusi si parerea ta.
   Iedidia, da,ai dreptate, vad ca nu prea se inghesuie nimeni pe aici pe la tema asta...recunosc si am spus-o din start ca e o tema grea. Eu o studiez de 5 ani cu mult zel, asa cum spui, si inca nu am ajuns la o concluzie clara. cat despre faptul ca altora le este dificil sa vorbeasca cu mine, nu am inteles de ce??? Multumesc ptr aprecierile facute, imi place sa am o logica atunci cand studiez, mai ales ca demult nu mai cred in inspiratia verbala a Bibliei. E adevarat si ca am un zel mai aprins atunci cand vad orbirea si incultura multora din biserica(orice biserica)  nu numai cu privire la aceasta tema, dar respect oamenii si ii accept asa cum sunt.
  Consider ac tema deosebit de importanta intrucat prin modul in care l-am inteles pe Dumnezeu ne vom desfasura activitatea si viata de zi cu zi. Putem participa la nenumarte forme religioase, atata timp cat nu-l cunoastem pe cel caruia ne inchinam, totul este in zadar.( vezi exemplul evreilor). Experineta personala mi-a demonstrat din pacate ca o imensa majoritate dintre adventisti si reformisti se limiteaza a citi Biblia mecanic, letiunea mecanic, merg la biserica mecanic, fara sa gandeasca cu propriul creier.  A gandi cu propriul creier despre orice tema e extrem de periculos.

AStept cu nerbdare predica promisa de Jones, iedidia. Si astept de asemenea sa-mi raspundeti la intrebarile din postarea mea anterioara.
1.  este Dumnezeu deasupra Legii Sale?
2. Isi schimba D-zeu cumva caracterul? Daca nu(si eu cred ca nu), cum explicam clarele contradictii dintre VT si NT?
3. Ce premize(principii) avem atunci cand alegem sa studiem acest subiect? Ineranta verbala a Bibliei sau exemplul desavarsit al lui isus hristos?

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #16 on: 20 March 2010 - 15:16.26 »

Am realizat un sondaj de opinie la inceputul topicului. Va invit sa votati! Sunt foarte curios...

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #17 on: 20 March 2010 - 16:33.38 »

NU "că mă înghesui", dar mă alătur discuţiei...
La sondajul tău nu aleg ci o variantă, fiindcă nu o găsesc pe a mea!
El este SUveran, fără să dea explicaţii, dar nu se poate exclude pe Sine de la principiile enunţate în lege.
Cele 10 porunci nu sunt decât o vagă imagine despre Dumnezeu.
Moartea vremelnică (nu a doua) nu aduce după sine (atunci când vine natural) vinovăţie. Moartea e un somn, o pază...
Moartea a doua însă este absenţa vieţii. E o consecinţă a păcatului.Ptr. aceasta vinovat este Satan, îngerii săi şi cel ce se lasă sedus de amăgirile sale, alungând viaţa lui Dumnezeu!
Eu nu am o mare problemă cu întreruperea vieţii acesteia vremelnice, cât am cu suferinţa.
Atâta timp cât nu cred în predestinaţie sau ghinion, ci cred că toate sunt de la Dumnezeu, cum explic caracterul Divin în cazul celor născuţi cu handicap? Sau cu boli incurabile...Cine e de vină în cazul lor?
Cine alege?
Iedidia

View Profile
« Reply #18 on: 20 March 2010 - 18:52.55 »

AStept cu nerbdare predica promisa de Jones, iedidia. Si astept de asemenea sa-mi raspundeti la intrebarile din postarea mea anterioara.
1.  este Dumnezeu deasupra Legii Sale?
2. Isi schimba D-zeu cumva caracterul? Daca nu(si eu cred ca nu), cum explicam clarele contradictii dintre VT si NT?
3. Ce premize(principii) avem atunci cand alegem sa studiem acest subiect? Ineranta verbala a Bibliei sau exemplul desavarsit al lui isus hristos?

Înainte să postez predica ţinută de Jones, pe care o voi posta-o în mai multe postări din cauza volumului ei, aş vrea să amintesc câteva lucruri...
1. "Neprihănirea lui Dumnezeu este legea Sa desăvârşită. (...)  ...cele zece porunci, fie ele gravate pe table de piatră sau scrise într-o carte, constituie numai declaraţia neprihănirii lui Dumnezeu. Neprihănirea înseamnă a face ce este drept. Ea este activă. Neprihănirea lui Dumnezeu este modul lui Dumnezeu de a face ce este drept, în felul Său. Şi deoarece toate căile Sale sunt drepte, rezultă că neprihănirea lui Dumnezeu nu este altceva decât viaţa lui Dumnezeu. Legea scrisă nu este acţiune, ci este numai descrierea acţiunii. Este o imagine a caracterului lui Dumnezeu.
Adevărata viaţă şi caracterul lui Dumnezeu se văd în Isus Hristos, în inima căruia era legea lui Dumnezeu. Nu există neprihănire fără acţiune. Şi deoarece nu este nimeni bun decât Dumnezeu, rezultă că nu există neprihănire decât în viaţa lui Dumnezeu. Neprihănirea şi viaţa lui Dumnezeu sunt identice. (...) ...neprihănirea lui Dumnezeu este Legea Sa desăvârşită, cele Zece Porunci reprezentând o declaraţie a acesteia. (...) ...Legea şi Evanghelia ca entităţi diferite nu există. Adevărata Lege a lui Dumnezeu este Evanghelia; deoarece Legea este viaţa lui Dumnezeu, iar noi suntem “mântuiţi prin viaţa Sa”. Evanghelia descoperă Legea cea dreaptă a lui Dumnezeu, deoarece Evanghelia are în ea însăşi Legea. Nu poate exista Evanghelie fără Lege. Oricine ignoră sau respinge Legea lui Dumnezeu nu cunoaşte deloc Evanghelia."
Aşadar a spune că Dumnezeu este mai presus de Lege înseamnă a spune că Dumnezeu este mai presus de Sine Însuşi, iar acest lucru este un fals.

2. La acest punct gândeşte-te puţin... Dacă Dumnezeu nu îşi schimbă caracterul în nici o împrejurare şi situaţie atunci premiza de la care pleci este greşită, deoarece în realitate ni ar trebui şi nici nu există nici o diferenţă sau contradicţie între VT şi NT. Problema este în interpretarea nostră greşită...
Şi sper ca lucrul acesta să se lămurească după ce veţi citi predica lui Jones... sau cel puţin să fie un punct bun de plecare... deci vă invit la studiu cu multă răbdare şi rugăciune...

Iedidia

View Profile
« Reply #19 on: 20 March 2010 - 18:54.16 »

Dumnezeul nostru este un foc mistuitor

A. T. Jones

Domnul vine cu putere şi slavă mare
   Domnul vine. El vine cu putere şi slavă mare. Şi „Dumnezeul nostru este un foc mistuitor.” Nu e nevoie să vă vorbesc despre semne şi împlinirea vremii, pentru că voi înşivă ştiţi foarte bine că ziua Domnului vine pe neaştepta-te ca hoţul noaptea. Pentru că atunci când oamenii vor zice: „’Pace şi linişte!’ atunci o prăpădenie neaşteptată va veni peste ei, ca durerile naşterii peste femeia însărcinată; şi nu va fi chip de scăpare” (1 Tes. 5:3). Şi deşi este adevărat că nu este nevoie să vă vorbesc despre semne şi împlinirea vremii, există ceva legat de venirea Lui despre care este esenţial să vă vorbesc şi la care trebuie să medităm tot timpul şi acesta este efectul venirii Sale; pentru că El vine „într-o flacără de foc, ca să pedepsească pe cei ce nu cunosc pe Dumnezeu şi pe cei ce nu ascultă de Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos. Ei vor avea ca pedeapsă o pierzare veşnică, de la faţa Domnului şi de la slava puterii Lui” (2 Tes. 1:8-9).
   De asemenea este scris: „Şi atunci se va arăta acel neleguit pe care Domnul Isus îl va nimici cu suflarea gurii Sale, şi-l va prăpădi cu arătarea venirii Sale” (2 Tes. 2:8). Deci când El vine în slavă, aceasta este o slavă mistuitoare, ce-i consumă pe cei răi şi pe toţi cei ce au vreo neleguire în ei.
   De asemenea este scris: „Iată, vine ziua Domnului, zi fără milă, zi de mânie şi de urgie aprinsă, care va preface tot pământul în pustiu, şi va nimici pe toţi păcătoşii de pe el... Voi pedepsi – zice Domnul – lumea pentru răutatea ei, şi pe cei răi pentru neleguirile lor.” (Isaia 13:9, 11). „Cine va putea să sufere însă ziua venirii Lui? Cine va rămâne în picioare când Se va arăta El?” (Maleahi 3:2). Aceasta este întrebarea? El este un foc mistuitor şi când El vine, noi Îl vom vedea aşa cum este. Noi va trebui să ne întâlnim cu El aşa cum este El, ca foc mistuitor, şi nu va fi nici o cale de a evita acest lucru.
   Atunci când va veni, El nu se va uita la faţa omului după cum, nu s-a uitat nici înainte să vină. „Dumnezeu nu se uită la faţa omului.” Pe cât de sigur e că El este ceea ce este, pe atât de sigur e că El vine aşa cum va veni. Pe cât de sigur e că Îl vom vedea aşa cum este, pe atât de sigure e că El se va purta cu fiecare din noi după ceea ce suntem. În Ziua aceea nu va mai avea loc nici o schimbare a caracterului, nici nu va mai fi vreo posibilitate să ne schimbăm.

Pages: [1] 2 3 ... 5   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR