ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 23:59.07 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.restvegan.lx.ro :: Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs de nutritie GRATUIT!
Subject Statistics
Topic: anul nasterii Mantuitorului Replies: 52 piece
Read 4224 times 0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: anul nasterii Mantuitorului  (Read 4224 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.18

View Profile
« Reply #40 on: 24 March 2010 - 09:21.47 »

Votez pentru anul 4 BC.

1. Din profeţie avem anul 27AD pentru botezul lui Isus. Atunci Isus avea 30 de ani => S-a născut în anul 4BC.

2. Dionisus Exiguus cel care a făcut calendarul nostru l-a făcut destul de bine, având în vedere că trecuseră câteva secole de la moartea Domnului, totuşi cu o eroare de 4 ani. Reparând eroarea => 4BC

3. Irod se spune că ar fi murit prin aprilie 4BC... Nu putem pune naşterea Domnului în 3BC sau 2BC sau orice an după 4BC. Unii zic că ar putea fi înainte de 4BC având în vedere că Irod a poruncit uciderea copiilor de până la 2 ani. Deci între 6BC şi 4BC. Cred că Irod a dat decretul cu cei 2 ani ca să fie sigur că Isus va fi ucis... nu pentru că ar fi avut dovezi că Isus S-a născut în 6BC.

Nu ştiu ce să zic... am câteva nelămuriri... dacă este adevărat că Irod a murit în anul 4 Î. Hr. undeva la începutul anului, deoarece uni susţin că el a murit prin februarie alţi că prin martie... atunci cum e posibil ca Isus să se fi născut în acelaşi an, însă toamna... aici e ceva care nu se leagă... poate nu înţeleg eu... poate îmi scapă mie ceva...
Report to moderator   Logged

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #41 on: 24 March 2010 - 10:07.22 »

Tocmai de aceste lucruri m-am lovit si eu cand am studiat..de aceea am deschis topicul ..poate mai multe capete gasesc o solutie pe care unul singur nu reuseste..  58 
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #42 on: 24 March 2010 - 13:25.00 »

Nu ştiu ce să zic... am câteva nelămuriri... dacă este adevărat că Irod a murit în anul 4 Î. Hr. undeva la începutul anului, deoarece uni susţin că el a murit prin februarie alţi că prin martie... atunci cum e posibil ca Isus să se fi născut în acelaşi an, însă toamna... aici e ceva care nu se leagă... poate nu înţeleg eu... poate îmi scapă mie ceva...
Poate zic o prostie:
Poate că S-a născut în primăvara lui 4BC. Astfel la botez (27AD) avea 30 de ani ÅŸi câteva luni, deci, cum spunem ÅŸi noi azi: 30 de ani. Avem dovadă că S-a născut toamna? (Dacă da, arătaÅ£i-mi-o ÅŸi uitaÅ£i ce am scris mai sus.  smile)

bravera

View Profile Email
« Reply #43 on: 24 March 2010 - 17:44.11 »

Am gasit eu ceva interesant in sensul acesta  58  S-a facut un studiu asupra nasterii lui Ioan botezatorul dupa felul in care erau randuite cetele pe semintii sa slujeasca la templu.Daca studiati atent pasajele care vb despre nasterea lui Ioan veti gasi in Luca faptul ca facea parte din ceata lui Abia.Acest cercetator a facut un calcul asupra randuirii cetelor pt slujba de la templu si a ajuns la concluzia ca ceata lui Abia slujea prin preajma lunii august dupa calendarul nostru.Atunci a ramas insarcinata Elisabeta si deci Ioan s-a nascut 9 luni mai tarziu ,adica ,zice el in aprilie.Iar mantuitorul se stie ca era mai mic decat Ioan cu aproximativ 6 luni.deci s-ar fi nascut undeva prin septembrie-octombrie.Daca considerati ca e un argument suficient de credibil,luati-l in consideratie.
Iedidia

View Profile
« Reply #44 on: 24 March 2010 - 20:18.56 »

Iată o altă posibilă dovadă:
Este cunoscut din Luca 3:23 că Isus s-a botezat la vârsta de 30 de ani... chiar dacă Luca foloseşte cuvintele "avea aproape trezeci de ani..." tind să cred că acest aproape era chiar foarte aproape dacă nu chiar 30 împliniţi, deoarece exista o lege care interzicea orcărui evreu să înceapă o lucrare publică de "evangelizare" până când nu împlinea vârsta de 30 de ani... iar Isus şi-a început lucrarea la 40 de zile după botez...
De notat este şi acest aspect: imediat după botez Isus petrece 40 de zile în post şi rugăciune, ispitit fiind de Satan în pustie... după care revine printre oamenii şi îşi începe lucrarea publică... deci trebuie că în acest moment avea deja 30 de ani împliniţi...
Dacă Luca foloseşte cuvintele "avea aproape trezeci de ani..." probabil că face acest lucru deoarece ştia exact că Isus avea 29 de ani 11 luni când se botează după care petrece 40 zile în pustiu timp în care împlineşte 30 de ani, vărsta necesară cerută de lege pt. un evreu ca să poată începe o lucrare publică...
Acum, dacă este adevărat că Isus s-a botezat la 29 de ani şi 11 luni, atunci acest lucru adevereşte că el S-a născut toamna deoarece S-a botezat toamna... Puţină răbdare...
Să ne întoarcem la Daniel... citiţi acum cu atenţie capitolul 9:25-27
"El va face un legământ trainic cu mulţi, timp de o săptămână, dar la jumătatea săptămânii va face să înceteze jertfa şi darul de mâncare... "
O săptămână, adică 7 zile, adică şapte anii... "dar la jumătatea săptămânii..." adică 3 ani şi jumătate... El va fi crucificat...
Acum, dacă Isus S-a botezat la foarte apropiata vârstă de 30 de ani ÅŸi la împlinirea acestei vârste a început lucrarea sa publică, iar profeÅ£ia din Daniel zice că după 3 ani ÅŸi jumătate a fost crucificat, este imposibil ca El să se fi născut primăvara... deoarece atunci ÅŸi botezul a fost făcut tot primăvara la împlinirea vârstei de 30 de ani ÅŸi lucrarea publică a început tot atunci... toate astea plus 3 ani ÅŸi jumătate aduc la 33 de ani ÅŸi jumătate, adică toamna... dar este bine cunoscut faptul că Isus nu a murit toamna... ci de PaÅŸti, care este primăvara... aÅŸadar,  El S-a născut toamna, S-a botezat toamna ÅŸi astea plus 3 ani ÅŸi jumătate ne aduc la primăvara anului 33 ÅŸi jumătate din viaÅ£a Sa când a fost crucificat... Din aceste motive tind să cred că Domnul Isus S-a născut toamna...  Sper că nu e prea complicat...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
bravera

View Profile Email
« Reply #45 on: 24 March 2010 - 20:46.10 »

Si eu inclin sa cred la fel ca toamna ,dar problema care ramane este in toamna carui an?  7
Iedidia

View Profile
« Reply #46 on: 24 March 2010 - 21:05.44 »

Dacă istoria este corectă cu privire la anul morţii lui Irod, atunci este imposibil ca Isus să se fi născut toamna aceluiaş an în primăvara cărui an a murit Irod... asta nu ar avea logică...
Poate că istoria greşeşte şi Irod nu a murit în realitate în 4 î. Hr. Nu ştiu...

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.6.2

View Profile Email
« Reply #47 on: 25 March 2010 - 11:59.35 »

Când aflaţi, să mă anunţaţi şi pe mine să ştiu când serbez crăciunul anul acesta! :D
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #48 on: 25 March 2010 - 14:52.23 »

Când aflaţi, să mă anunţaţi şi pe mine să ştiu când serbez crăciunul anul acesta! :D
smile DiscuÅ£ia e despre an, nu despre luna ÅŸi ziua naÅŸterii...  68

bravera

View Profile Email
« Reply #49 on: 25 March 2010 - 20:14.32 »

Asa e ca nu mai pare atat de simplu ca la inceput sa spui cu exactitate in ce an S-a nascut?Eu cu cat studiez mai mult ,cu atat mi  se pare mai greu sa emit o teorie...  :(
Iedidia

View Profile
« Reply #50 on: 25 March 2010 - 20:36.50 »

Nu vi se pare ciudat... poate că Dumnezeu intenţianat a lăsat lucrurile în aşa fel încât să nu se ştie data exactă... 39 Poate tocmai pt. a nu da de la El Însuşi un motiv în plus la închinări şi serbări false... 7 7 7

bravera

View Profile Email
« Reply #51 on: 31 March 2010 - 21:05.29 »

sa inteleg ca nu putem gasi un raspuns?  :( 
Iedidia

View Profile
« Reply #52 on: 31 March 2010 - 23:15.12 »

sa inteleg ca nu putem gasi un raspuns?  :( 

Nu ştiu... poate că ar fi de ajutor dacă am face un calcul nu după calendarul de astăzi ci mai de grabă după unul Evreiesc... cine ştie ce ar ieşi...

Pages: 1 2 [3]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR