ForumAZSMR.Net
07 February 2012 - 20:11.22 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 19:53:09]

[Yesterday at 23:18:55]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.restvegan.lx.ro :: Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs de nutritie GRATUIT!
Subject Statistics
Topic: anul nasterii Mantuitorului Replies: 52 piece
Read 3206 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: anul nasterii Mantuitorului  (Read 3206 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« on: 09 March 2010 - 10:27.10 »

Am tot studiat in ultimul timp sa inteleg cam in ce an s/a nascut Mantuitorul.Conform lantului profetic daca facem calculul inapoi de la ultima saptamana 33 de ani ajungem undeva in anul 2iH.Dar neconcordantele istorice dintre Luca si Matei m/au bagat total in ceata.Matei sustine ca s/a nascut in vremea lui Irod cem mare care a murit in anul 4 i H. :7:ciudat nu?
iar Luca spune ca recensamantul s/a facut in timpul unui dregator din siria Quirinius care din cata istorie stiu eu a fost ales in aceasta functie in anul 6 d H.Cum vedeti voi aceasta suprapunere imposibila de date istorice relatat de Luca si Matei?
Report to moderator   Logged
seby

Browser: MSIE 8.0

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #1 on: 10 March 2010 - 21:17.17 »

un mic indiciu... poate il sti deja... anul 0 nu exista... de la anul 1 inainte de Hristos s-a trecut la anul 1 dupa Hristos
Nancy

Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #2 on: 11 March 2010 - 00:20.30 »

„.... Hristos s-a născut între anul 3 şi 4 înainte de începutul erei creştine, adică înainte de  anul numit Anul Domini 1. Greşeala datării erei creştine cu mai bine de 3 ani după naşterea lui Hristos, cum ar fi fost destinat să fie a apărut astfel: una dintre cele mai importante perioade din vechime era socotită de la construirea cetăţii Roma – Ab Urbe Condita – exprimată prin prescurtarea A.U.C. sau mai scurt U.C. În anul care este acum 532 A.D. (d.Hr.) Dionysiusa Exiguus, scit, după naştere şi preot roman care s-a ridicat sub domnia lui Justinian a inventat era creştină. Conform celor mai clare dovezi, la porunca sa, el a plasat naşterea lui Hristos în anul 759 U.C. (Urbe Condita). Dar Hristos s-a născut înainte de moartea lui Irod;  dar apoi s-a constatat în baza celor mai lămurite dovezi că moartea lui Irod a survenit în Aprilie 750 U.C. Admiţând câteva luni pentru evenimentele raportate din viaţa lui Hristos, înainte de moartea lui Irod, naşterea Sa este datată în ultima parte a anului 749 U.C., cu puţin mai mult decât 3 ani, înainte de anul 1 A.D. De aceea Hristos era apoape de 30 de ani în anul 27 A.D. (d.Hr.).
           „Era comună a început să se răspândească în vest cu aproximaţie în timpul lui Carol Martel şi al papei Grigore al II-lea, anul 730 A.D., dar n-a fost autorizată prin vreun document public până la primul sinod german, în timpul lui Carolomannus, duce al francilor care în prefaţă se menţionează a fost  întrunit în „anul încarnării Domnului, 742,11 Calendas Maii”. Dar aceasta nu a fost stabilit până în timpul papei Eugeniu al 4-lea în anul 1431 A.D., care a ordonat ca această eră să fie folosită în registrele publice.  (William Hales – O nouă analiză a cronologiei, vol.1, pag.84; vezi de asemenea Samuel I.Andrews – Viaţa Domnului nostru pe pământ, pag.29-30) Era creştină a fost astfel bine stabilită înainte ca greşeala arătată mai sus să fi fost descoperită, încât nu s-a mai încercat nici o modificare a cronologiei.” - (Uriah Smith, Explicaţia lui Daniel şi Apocalipsa, pg.213-214, nota explicativă)
bravera

View Profile Email
« Reply #3 on: 12 March 2010 - 08:38.22 »

pai ce s/a spus aici stiam si eu dar tot nu ma lamureste cu privire la cele 2 neconcorante din scriptura...matei plaseaza evenimentul in timpul lui irod adica inainte de anul 4 i h iar luca in timpul recensamantului care este data in anul 6 d h.cum impacati aceasta nesuprapunere de date?
asta vreau sa stiu.ca asa datari si studii am citit o gramada prin toate enciclopediile si stiu majoritatea teoriilor si nu ma deranjeaza ca oamenii nu se pun de acord.Ceea ce ma framanta e ca cel putin deocamdata in mintea mea cei 2 evanghelisti nu se pun de acord.Si mergand si mai departe,daca ar fi sa iei de buna oricare din datarile lor nu/ti mai iese profetia la calcul ca Isus trebuia sa moare in anul 34 si sa aiba in jur de 33 de ani...
carm3n
**
Browser: Firefox 3.6

View Profile
« Reply #4 on: 12 March 2010 - 12:12.10 »

un mic indiciu... poate il sti deja... anul 0 nu exista... de la anul 1 inainte de Hristos s-a trecut la anul 1 dupa Hristos

eu stiam ca nu au fost doi ani 1, la rand. De fapt si tu ai auzit asta, in decembrie 2009  10
Asa am inteles: nu a fost 1BC si apoi 1AD, ci

3BC
2BC
1AD
2AD
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #5 on: 12 March 2010 - 16:05.20 »

eu stiam ca nu au fost doi ani 1, la rand. De fapt si tu ai auzit asta, in decembrie 2009  10
Asa am inteles: nu a fost 1BC si apoi 1AD, ci

3BC
2BC
1AD
2AD
După ce calendar se calculează?  smile
După calendarul Gregorian cred că e: 1BC, 1AD...
http://ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul_gregorian
http://en.wikipedia.org/wiki/Anno_Domini_1

carm3n
**
Browser: Firefox 3.5.8.NETCLR3.5.30729

View Profile
« Reply #6 on: 14 March 2010 - 17:35.39 »

După ce calendar se calculează?  smile
După calendarul Gregorian cred că e: 1BC, 1AD...
http://ro.wikipedia.org/wiki/Calendarul_gregorian
http://en.wikipedia.org/wiki/Anno_Domini_1

Probabil ai dreptate si e o diferenta de calendare. Notilele mele tac in privinta asta. Daca gasesc ceva revin.  :D

Ideea era ca Isus s-ar fi nascut in anul 4BC, avea 33 ani cand a inviat (31AD?). Oricum dupa unii e posibil sa se fi nascut in 6BC... asta cam complica calculele!
carm3n
**
Browser: Firefox 3.6.NETCLR3.5.30729

View Profile
« Reply #7 on: 14 March 2010 - 21:59.24 »

Ma corectez:

2BC
1BC
1AD
2AD

Greseala mea.  9
Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

View Profile Email
« Reply #8 on: 15 March 2010 - 12:23.41 »

Anul 1 este o borna. Deci anul 1BC este tot una cu anul 1AD sau mai bine zis anul 1.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #9 on: 15 March 2010 - 12:31.53 »

Anul 1 este o borna. Deci anul 1BC este tot una cu anul 1AD sau mai bine zis anul 1.
Hai să nu răsturnăm istoria.  63 Lipseşte anul 0. Atât. Nu şi anul 1 î.Hr... Nici calculele din profeţii nu ies dacă scoatem şi anul 1... Calculează şi tu: Cum o să-ţi dea 2300 de ani între 457 î.Hr. şi 1844 d.Hr.?  smile

Carmen s-a lămurit, acum începi tu.  71

Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

View Profile Email
« Reply #10 on: 15 March 2010 - 12:50.39 »

Ok. Nu rastorn istoria. Fa o axa pe hartie si pune o borna adica anul 1. si vezi ca totul da perfect.
Daca scadem din 490 pe 457 raman 33 de ani. Atunci daca spui ca exista si 1 BC si 1 AD atunci timpul pt poporul iudeu se termina in anul 33. Asa am facut si eu pe hartie vineri  si mi-am batut capul aproape 1 ora ca sa inteleg aceasta mica chestiune.  Si astfel dupa cum spui lipseste anul 0. Pune pe hartie. Toate cele bune.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
carm3n
**

View Profile
« Reply #11 on: 15 March 2010 - 13:57.02 »

M-am lamurit eu ca nu scrie nicaieri ca a fost un singur an 1, dar mai bine am inteles cu un exemplu:

Cazul I. de 2 ori anul 1
Cazul II. un singur an 1

I. 4BC + 5ani = 2AD [3,2,1,1,2] Am gasit formula: 5-4+1
II. 4BC + 5ani = 3AD [3,2,1,2,3] Formula este: 5-4+2

analog

I. 457BC + 483ani = 27AD [CORECT] Am folosit formula de mai sus 483-457+1=27
II. 457BC + 483ani = 28AD [GRESIT] Adica 483-457+2=28

Deci... de doua ori anul 1.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #12 on: 15 March 2010 - 14:01.29 »

Am făcut şi ceva axe...
http://www.forumazsmr.net/index.php?action=gallery;sa=view;id=433

AlexB

View Profile WWW
« Reply #13 on: 15 March 2010 - 14:04.58 »

hey! fratelo!!! anii sunt intervalele dintre puncte (dintre 'revelioane'), nu punctele, cum ai pus tu pe schita.  laugh

De aceea nu exista anul 0.   :D

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #14 on: 15 March 2010 - 14:06.14 »

hey! fratelo!!! anii sunt intervalele dintre puncte (dintre 'revelioane'), nu punctele, cum ai pus tu pe schita.  laugh

De aceea nu exista anul 0.   :D
Tocmai asta am arătat. Fii atent cum am numărat anii: am numărat segmentele (distanţele dintre puncte/'revelioane'...)

carm3n
**

View Profile
« Reply #15 on: 15 March 2010 - 14:26.46 »

Super! Sa vedem cine nu mai intelege acum!  71
AlexB

View Profile WWW
« Reply #16 on: 15 March 2010 - 16:30.50 »

calculatorul meu musai are ceva  laugh imi arata cifrele "ezact, ezact, da' ezact" deasupra "revelioanelor". Mie mi-e clara situatia, numa' voiam sa-ti bag de vina. (initial, ma derutase segmentele tale).

sau cand spui a ca ai numerotat segmentele, te referi la acele curcubeie?  71

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #17 on: 15 March 2010 - 16:47.51 »

calculatorul meu musai are ceva  laugh imi arata cifrele "ezact, ezact, da' ezact" deasupra "revelioanelor". Mie mi-e clara situatia, numa' voiam sa-ti bag de vina. (initial, ma derutase segmentele tale).

sau cand spui a ca ai numerotat segmentele, te referi la acele curcubeie?  71
Nu am numerotat segmentele, le-am numărat.

1. Numerele pe axă înseamnă începutul anilor.

2. Anii i-am numărat numărând segmentele dintre puncte/"revelioane" care le-am notat cu "curcubeie".  smile

bravera

View Profile Email
« Reply #18 on: 15 March 2010 - 18:06.13 »

ajutor 20 nu asta era problema mea.... :( ci cum se impaca luca si matei?
ca unul sustine ca s/a nascut in vremea lui irod cel mare adica inainte de anul 4 i h si luca spune ca s/a nascut in timpul recensamantului pe vremea lui quirinius care a fost ales in aceasta functie in anul 6 d h.diferenta asta ma intereseaza nu calculul profetic ca asta stiu de mult.varianta corecta e 483_457+1.daca poate cineva totusi sa imi raspunda la nelamurirea asta care ma chinuie de ceva timp as ramane chiar recunoscatoare... 63
AlexB
Browser: Firefox 3.5.8

View Profile WWW
« Reply #19 on: 15 March 2010 - 19:04.26 »

Cand am citit primul post, mi-am zis "eu stiu ca S-a nascut in anul 4 ien", iar faza cu "din cata istorie stiu eu" nu mi s-a parut deloc un argument.

Eventual ar fi bine sa ne spui sursa de unde stii tu... este credibila?

Intreb asta, pentru ca am cautat si eu acum, dar am gasit ceva diferit: Sentius Saturninus  a fost guverator in Siria din 9iHr pana in 6iHr, fiind urmat de Quintilius Varus care a fost in slujba pana imediat dupa moartea lui Irod (adicatelea, 4iHr).

De asemenea, JFlavius aminteste in "Antichitati" ca in anul 6dHr slujba era detinuta de Cirenius (Quirinus), dar nu se stie de cand a inceput.

Asa am gasit eu... Nu vad nici o fortare a textului daca tragem concluzia ca acest Quirinus a venit imediat dupa moartea predecesorului. Oricum, din punctul meu de vedere Biblia are ultimul cuvant.

Pages: [1] 2 3   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR