ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 13:46.35 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Ştergerea păcatelor. Sanctuarul. Anul 1844 Replies: 64 piece
Read 9311 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ştergerea păcatelor. Sanctuarul. Anul 1844  (Read 9311 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
seby

Browser: MSIE 8.0

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« on: 14 February 2010 - 23:26.23 »

sanctuarului ceresc... cate incaperi are??
 daca are doua ca cel care a fost pe pamant... cum a trecut Isus din Sfanta in Sfanta Sfintelor? pentru ca:
Evrei 10:19 Astfel dar, fraţilor, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul prea sfânt,
Evrei 10:20 pe calea cea nouă şi vie, pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său.
Daca perdeaua dinauntru este trupul lui Isus... atunci cum putem vorbi de o trecere din Sfanta in Sfanta sfintelor?(aceasta nu e o intrebare a mea... a fost o mica discutie in comunitatea noastra...)
Vreau argumente biblice...
Report to moderator   Logged
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #1 on: 15 February 2010 - 08:10.43 »

Cortul Întâlnirii a fost făcut după modelul prezentat lui Moise de Dumnezeu. A avut două încăperi, deci înseamnă că şi originalul are tot două.

mariussascau

Browser: Firefox 3.5.7GTB6

sascau@hotmail.com marius.sascau
View Profile
« Reply #2 on: 15 February 2010 - 09:50.35 »

La ce ma ajuta daca e 1 sau 2 incaperi?

Eu cred ca satana incearca sa ne dezbine prin asfel de argumente.

Cu tine viata e mai roz ;)
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #3 on: 15 February 2010 - 09:54.25 »

Cu ce ajuta daca e 1 sau 2 incaperi?
Adevărul despre Sanctuar e unul fundamental în credinţa noastră. Trebuie să-l înţelegem pentru a înţelege timpul în care trăim. Să ne amintim anul 1844...

mariussascau

Browser: Firefox 3.5.7GTB6

sascau@hotmail.com marius.sascau
View Profile
« Reply #4 on: 15 February 2010 - 10:07.33 »

Adevărul despre Sanctuar e unul fundamental în credinţa noastră. Trebuie să-l înţelegem pentru a înţelege timpul în care trăim. Să ne amintim anul 1844...

Ai dreptate  smile . Oricum am invatat destul despre sanctuar din lectiuni si de cand ma stiu eu tot mereu sa vorbit despre asa ceva si se va vorbi.

Cu tine viata e mai roz ;)
bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #5 on: 15 February 2010 - 12:22.25 »

Parerea mea este ca desi subiectul acesta si altele precum judecata de cercetare,ispasirea si neprihanirea prin credinta sunt subiecte des intalnite si dezbatute cu parere de rau trebuie sa recunoastem ca lucrurile nu ne sunt foarte clare si din pacate lectiunile nu ne ajuta foarte mult in privinta asta.Cat despre modelul Sanctuarului ceresc eu cred ca acesta nu exista fizic ci doar in simbol.Iar cele doaua incaperi ale sacntuarului cred ca reprezinta cele doua faze ale lucrarii Mantuitorului.Si asa dupa cum cei care nu isi marturiseau pacatele in timpul anului si nu beneficiau de iertarea lui Dumnezeu nu puteau beneficia de faza a doua a lucrarii marelui preot in sfanta sfintelor adica de curatirea propriu zisa tot asa nici noi astazi prin paralela daca nu ne marturisim si nu parasim tot ceea ce nu ne condice spre desavarsire nu vom putea beneficia de lucrarea in cea de a doua faza a Mantuitorului adica curatirea Sanctuarului in simbol mai exact curatirea fiecaruia dintre noi prin extensie.
bravera

View Profile Email
« Reply #6 on: 15 February 2010 - 12:39.16 »

Sa va dau un exemplu.Serva Domnului spune ca citez \Eu vazui ca Isus a inchis usa in Sfanta si ca nimenea nu o va putea deschide si ca tot El a deschis usa in Sfanta Sfintelor si nimeni nu nu o va mai putea inchide.Apocalipsa 3,7/8.Ce intelegem din acest pasaj?Ca pana la 1844 Domnul Hristos a mijlocit in Sfanta,prima incapere si cei care au adormit fara adevarul despre Sabat vor fi judecati dupa adevarul pe care l/au avut.Dupa 1844 faptul ca usa in Sfanta sfintelor s/a deschis simbolizeaza o noua etapa atat in cunoasterea lumii asupra adevarului adica adevarul celor zece porunci complet care se afla in chivot cat si noua etapa in lucrarea Mantuitorului adica de udecatpr.Tocmai de aceea suntem popor al judecatii.Acum insa trebuie sa avem o viziune foarte clara asupra a ceea ce inseamna din punctul lui Dumnezeu de vedere judecata.IN vechiul Israel atunci cand un om era judecat Sinedriul se intalnea cu scopul de a/l salva pe acel om cautand toti martorii si toate circumstantele ca acel om sa fie salvat.Daca acel caz era condamnat Sinedriul se considera infrant.Acesta este scopul lui Dumnezeu cu privire la judecata noastra.Tot in acest fel trebuie inteleasa si judecata de cercetare.Este o perioada in c are Domnul Hristos udeca si cantareste si pledeaza pt fiecare caz ,pt salvarea fiecaruia.Pe de alta parte atunci cand intelegem acest adevar plin de semnificatii si de reala insemnatate pt timpul noistru avem nevoie de o trezire autentica la o realitate care nu trece pe  nimeni cu vederea si anume raportul vietii noastre.
bravera

View Profile Email
« Reply #7 on: 15 February 2010 - 12:43.04 »

Astept parerile voastre si daca prin ceea ce am spus am lezat pe cineva imi cer iertare.Mi/ar face mare placere sa discutam mai amanuntit aceste lucruri pt ca sunt foarte multe lucruri de descoperit si stiti cum e cand sunt doi putere creste..O nzi cat mai faina va doresc.
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #8 on: 15 February 2010 - 12:54.54 »

Oricum am invatat destul despre sanctuar din lectiuni si de cand ma stiu eu tot mereu sa vorbit despre asa ceva si se va vorbi.

Dar personal ai studiat problema sau ai fost mulţumit cu doctrina pe care o impun lecţiile de la şcoala de sabat?

Este un subiect de importanţă deosebită acesta. Mărturisesc că şi eu mi-am pus întrebări cu privire la aceasta, întrucât ceva nu se leagă (cel puţin în mintea mea).

"Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot, care S-a aşezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri,
ca slujitor al Locului prea sfânt şi al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.
" (Evrei 8:1,2)

Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare şi mai desăvârşit, care nu este făcut de mâini, adică nu este din zidirea aceasta;
şi a intrat [observaţi aici timpul trecut], odată pentru totdeauna, în Locul prea sfânt, nu cu sânge de ţapi şi de viţei, ci cu însuşi sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veşnică.
(Evrei 9:11,12)

Cum explicaţi aceste versete astfel încât să nu contrazică doctrina adventistă cu privire la anul 1844?
De subliniat că Pavel a scris aceste lucruri pe vremea lui, nu după 1844. :)

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
bravera

View Profile Email
« Reply #9 on: 15 February 2010 - 13:53.20 »

eu am vorbit despre o framantare a mea..de fapt una din cele multe...Ssi niciodata nu am plecat de la lectiune lamurita...din contra.Poate am eu o problema de perceptie a realitatilor spiritulae.Tot ce am spus si am ridicat ca si problema s/a nascut din studiul meu extra scoala de sabat.Acuma revenind la cele ce spuneai mai devreme si eu am aceasta nelamurire.Si mai am una.Tot Biblia spune ca dupa ce Domnul Hristos s/a inaltat la cer s/a asezat in locul prea sfant la dreapta Tatalui.Acum putem intelege ca se refera la altceva decat Sfanta Sfintelor?
Ca poate tot despre asta e vb si in evrei...Eu una am foarte multe nelamuriri...in alta ordine de idei ca tot studiem despre judecata de cercetare eu am multe probleme nerezolvate la acest capitol.Daca ma puteti auta va sunt recunoscatoare.Exista paragrafe care spun ca fiecare om se va intalni cu raportul vietii lui si i se va desfasura ca o panorama a vietii in fata ochilor.Cand va fi acest moment?
Cand sunt judecati cei drepti morti si cand sunt judecati cei drepti vii?
Vom fi toti judecati dupaaceeasi lege?
Pot sa stiu daca in dreptul meu judecata s/a incheiat?
V/a fi o inchidere a harului individuala si una generala?
Sau doar una si daca da care?
Daca imi raspundeti macar la una v/as multumi...Eu am cautat si in Biblie si in Sp profetic si mi se pare ca multe paragrafe se bat cap in cap...
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #10 on: 15 February 2010 - 14:07.50 »

Dar personal ai studiat problema sau ai fost mulţumit cu doctrina pe care o impun lecţiile de la şcoala de sabat?

Este un subiect de importanţă deosebită acesta. Mărturisesc că şi eu mi-am pus întrebări cu privire la aceasta, întrucât ceva nu se leagă (cel puţin în mintea mea).

"Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot, care S-a aşezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri,
ca slujitor al Locului prea sfânt şi al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.

Dar Hristos a venit ca Mare Preot al bunurilor viitoare, a trecut prin cortul acela mai mare şi mai desăvârşit, care nu este făcut de mâini, adică nu este din zidirea aceasta;
şi a intrat [observaţi aici timpul trecut], odată pentru totdeauna, în Locul prea sfânt, nu cu sânge de ţapi şi de viţei, ci cu însuşi sângele Său, după ce a căpătat o răscumpărare veşnică.

Cum explicaţi aceste versete astfel încât să nu contrazică doctrina adventistă cu privire la anul 1844?

Verifică textele şi în alte versiuni. Versiunea Dumitru Cornilescu face surprize uneori.

King James Version (engleză)
“A minister of the sanctuary, and of the true tabernacle, which the Lord pitched, and not man.”

Version Louis Segond 1910 (franceză)
"comme ministre du sanctuaire et du veritable tabernacle"

(sanctuary, sanctuaire = sanctuar... nu?)

Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.7

View Profile Email
« Reply #11 on: 15 February 2010 - 16:31.41 »

In greaca sunt folosite doua expresi pentru a descrie cele 2 incaperi ale Sancutarului: "hagia" care inseamna Locul  Sfant sau Sfanta si "hagia hagion" care inseamna Locul prea Sfant sau Sfanta sfintelor. Daca vreti sa aflati versetele respective si sa faceti diferenta vizionati cel putin prima parte a acestei predici:1844 si razboiul final.
http://revelatia.ro/docs/wv_rt.html

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #12 on: 15 February 2010 - 22:02.50 »

EVREI A FOST SCRISA IN GREACA?
seby

View Profile Email
« Reply #13 on: 15 February 2010 - 22:50.16 »

Evrei 9:12  Neither by the blood of goats and calves, but by his own blood he entered in once into the holy place, having obtained eternal redemption for us.

Asta e versiunea King James... dar in alte traduceri din engleza apare Sfanta Sfintelor... nu stiu sa va spun mai mult

in engleza, Sfanta sfintelor se spune "most holy place" sau mai intalnim "Holiest of all"

un alt verset:

Evrei 9:25  Şi nu ca să Se aducă de mai multe ori jertfă pe Sine însuşi, ca marele preot, care intră în fiecare an în Locul preaSfânt cu un sânge, care nu este al lui;
Evrei 9:25  Nor yet that he should offer himself often, as the high priest entereth into the holy place every year with blood of others;
... din nou in King James apare "Locul Sfant" in loc de "Locul prea Sfant"...
seby

View Profile Email
« Reply #14 on: 15 February 2010 - 23:00.16 »

inca ceva... de cate ori apar controverse eu cred ca sunt spre binele nostru... pentru ca astfel suntem motivati sa studiem mai mult... ne-am invatat sa primim totul pe tava... si sa spunem amin la tot ce scrie in lectiune...

si inca ceva legat de lectia de sabatul trecut... era subtitlul JUDECATA DE CERCETARE si versetele vorbeau despre judecata de apoi... nu stiu daca toti au observat... nici eu nu observasem... asa plecam acasa... a mai trecut un sabat... am "invatat" lectiunea... si de fapt suntem complet nelamuriti... si dupa spunem ca nu ne ajuta cu nimic sa mai discutam despre... am deschis subiectul pentru ca asta e o doctrina de baza a adventismului... doar adventistii cred asta... cu toate ca din biblie nu prea se intelege asa cum spun doctrinele...
bravera

View Profile Email
« Reply #15 on: 16 February 2010 - 08:22.55 »

Ma bucur mult ca mai sunt inca persoane care isi pun intrebari.E adevarat ce spuneai mai sus.Eu de multe ori am observat ca titlul sau chiar subtitlul si de multe ori chiar intrebarea nu are legatura cu paragraful sau cu textul dat....din pacate...Tocmai de aceea am inceput un studiu personal in urma caruia am ajuns la concluzia ca stim foarte putine despre niste subiecte cu care culmea,toti suntem foarte familiarizati si avem impresia ca stim tot sau cel putin destul...Mare pacat...Asta cred eu ca e principalul motiv pt care majoritatea raman in ignoranta cu privire la lucrurile in care credem...Si e un lucru care ma doare si cu care vreau sa ma lupt cat pot.De aceea la noi in comunitate am inceput sa facem in Sabat dupa amiaza in loc de predica dar asta nu mereu aprofundarea subiectelor neintelese.Si vreau sa va spun ca a iesit mult mai bine decat ma asteptam.O discutie libera te ajuta sa gandesti,sa/ti pui intrebari,sa cauti sai sa cercetezi si esti mult mai castigat decat de la lectiune unde de cele mai multe ori in structorul nu da voie unor discutii libere din cauza timpului limitat si ne rezumam la o reproducere mai lunga sau mai scurta a paragrafului sau a versetului....si asta zicem noi ca e studiu biblic....
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #16 on: 16 February 2010 - 11:06.00 »

BRAVO, MA UIMESC DE BUCURIE...
bravera

View Profile Email
« Reply #17 on: 16 February 2010 - 15:23.46 »

As vrea sa imi cer scuze ca am cam monopolizat discutia...dar m/as bucura mult daca a/ti intelege/o ca pe o provocare la un studiu mai intens.Astept raspunsurile si intrebarile voastre vis a vis de subiectul abordat.O zi faina va doresc tuturor.
Septimiu
**

View Profile Email
« Reply #18 on: 16 February 2010 - 16:17.06 »

EVREI A FOST SCRISA IN GREACA?

Vechiul Testament a fost scris in aramaica si Noul Testament a fost scris in greaca.

Septimiu
**

View Profile Email
« Reply #19 on: 16 February 2010 - 18:52.41 »

inca ceva... de cate ori apar controverse eu cred ca sunt spre binele nostru... pentru ca astfel suntem motivati sa studiem mai mult... ne-am invatat sa primim totul pe tava... si sa spunem amin la tot ce scrie in lectiune...

si inca ceva legat de lectia de sabatul trecut... era subtitlul JUDECATA DE CERCETARE si versetele vorbeau despre judecata de apoi... nu stiu daca toti au observat... nici eu nu observasem... asa plecam acasa... a mai trecut un sabat... am "invatat" lectiunea... si de fapt suntem complet nelamuriti... si dupa spunem ca nu ne ajuta cu nimic sa mai discutam despre... am deschis subiectul pentru ca asta e o doctrina de baza a adventismului... doar adventistii cred asta... cu toate ca din biblie nu prea se intelege asa cum spun doctrinele...

Seby. Cred ca despre Daniel 7:9,10 spui ca vorbesc despre judecata de apoi si ca nu sunt bune puse la subtilul Judecata de cercetare. Vreau sa spun ca eu cred ca sunt foarte bine puse si acele versete vorbesc despre judecata de cercetare. Uite-te si studiaza tot capitolul. In versetul 13 scrie de venirea "unui fiu al omului" la "Cel imbatranit de zile" iar versetul 14 arata ca Imparatia ii va fi data lui Isus Hristos pentru vesnicie. Deci judecata din acest capitol este cea de cercetare. Priveste si notele de la lectiune si vezi ca totul se leaga foarte bine. Nu vreau sa spun ca cei ce compun aceste lectiuni nu pot gresi, dar aici nu mi s-a parut nici o greseala.

Pages: [1] 2 3 4   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR