ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 13:42.49 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.restvegan.lx.ro :: Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs de nutritie GRATUIT!
Subject Statistics
Topic: Marea Luptă - studiu şi discuţii Replies: 148 piece
Read 15455 times 0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Marea Luptă - studiu şi discuţii  (Read 15455 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #40 on: 02 April 2010 - 10:47.53 »

Mi-a plăcut cum Frederick, electorul de Saxonia a luat poziţie de partea lui Luther apărându-l împotriva legatului papal:
"Întrucât Dr. Martin a apărut înaintea voastră la Augsburg, ar trebui să fiţi satisfăcuţi. Nu ne-am aşteptat că vă veţi strădui să-l faceţi să retracteze fără să-l fi convins de greşelile lui."  smile

Cel puţin papistaşi aceştia au avut curajul să se întâlnească cu acest "eretic"... chiar dacă nu au avut argumente să îl convingă...
Report to moderator   Logged

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #41 on: 05 April 2010 - 20:58.40 »

Tot despre Luther...  smile

Capitolul 8. Luther înaintea Dietei

Să avem spor şi înţelegere la studiu!

Iedidia

View Profile
« Reply #42 on: 05 April 2010 - 23:05.59 »

Tot despre Luther...  smile

Capitolul 8. Luther înaintea Dietei

Să avem spor şi înţelegere la studiu!

Mulţumim! sau Mulţumesc?  smile   39 

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Lavynya.E

View Profile Email
« Reply #43 on: 06 April 2010 - 15:38.34 »

Nu am terminat de citit, dar din primele pagini mi-a placut cum explica Luther celor din Erfurt ideea slujirii si a lepadarii de sine: " Daca truda ta iti foloseste numai tie insuti, atunci serviciul pe care tu pretinzi ca il faci pentru Dumnezeu este o minciuna".. Cat ne preocupam  pentru scopurile noastre, pamantesti si cat pentru cele care conteaza cu adevarat o vesnicie?  71
Altceva ce merita subliniat (cred eu) e modul cum se raporta Luther la propria viata si situatie in care se afla. De multe ori cand cineva se afla intr-o primejdie exista tendinta sa se ceara celor din jur sa se roage pentru aceasta si se asteapta compasiune si intelegere. Dar el nu a facut nicio aluzie la asa ceva. 'Contempland pe Hristos el se pierdu pe sine din vedere. El se ascunsese in spatele Omului Calvarului, cautand sa prezinte numai pe Isus ca Rascumparator al pacatosilor.'

Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu. Restul? Doar suflare omeneasca.
Iedidia

View Profile
« Reply #44 on: 07 April 2010 - 10:23.23 »

"A institui o cercetare într-un caz în care papa pronunţase deja sentinţa de condamnare însemna o punere în discuţie a autorităţii suveranului pontif. Mai mult decât atât, el îşi dădea seama că argumentele elocvente şi puternice ale acestui om îi vor îndepărta pe mulţi dintre prinţi de la cauza papei. "

E interesant cum în astfel de situaţii în loc ca oamenii să iniţieze urgent o adevărată şi temeinică cercetare de sine, ei în orbirea lor mai degrabă se tem de faptul că autoritatea lor asupra sufletelor oamenilor este pusă la îndoială... şi toatea acestea în ciuda faptului că vedeau că Luther are de partea sa adevărul...

"Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină; dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric. Aşa că, dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta!" Matei 6:22-23

Iedidia

View Profile
« Reply #45 on: 07 April 2010 - 10:51.32 »

"Încheindu-şi pledoaria, el s-a străduit să arunce dispreţ asupra susţinătorilor credinţei reformate: "Ce sunt toţi aceşti lutherani? O clică de pedagogi obraznici, de preoţi corupţi, de călugări desfrânaţi, de judecători ignoranţi şi de nobili degradaţi, cu nişte oameni de rând pe care i-a indus în eroare şi pe care i-a pervertit. Cât de superioară le este gruparea catolică în număr, pricepere şi putere! O hotărâre unanimă a acestei adunări ilustre şi îi va lumina pe cei neştiutori, îi va avertiza pe cei lipsiţi de prevedere, va hotărî pe cei care se clatină şi va da putere celor slabi." (D'Aubigné, b. 7, cap. 3) Cu asemenea arme au fost atacaţi apărătorii adevărului în toate veacurile. Aceleaşi argumente sunt încă folosite împotriva acelora care au curajul să prezinte, în opoziţie cu rătăcirile înrădăcinate, învăţăturile clare şi directe ale Cuvântului lui Dumnezeu. "Cine sunt propagatorii acestor învăţături noi?" spun aceia care doresc o religie populară. "Sunt nişte neînvăţaţi, puţini la număr şi din clasa de jos. Cu toate acestea, pretind că au adevărul şi că sunt poporul ales al lui Dumnezeu. Sunt neştiutori şi amăgiţi. Cu mult superioară la număr şi influenţă este biserica noastră! Câţi oameni mari şi învăţaţi sunt printre noi! Ce mare putere este de partea noastră!" Acestea sunt argumentele care au o influenţă grăitoare asupra lumii; dar nu sunt mai convingătoare astăzi decât în zilele reformatorului."

hmmm...  39   7   7 Îmi sună atât de cunoscut...

Iedidia

View Profile
« Reply #46 on: 07 April 2010 - 11:02.43 »

"Reforma nu s-a încheiat cu Luther, aşa cum socotesc unii, ci ea trebuie continuată până la încheierea istoriei lumii. Luther a avut o lucrare mare de făcut, aceea de a transmite şi altora lumina pe care Dumnezeu o aprinsese asupra lui, dar nu o poseda în totalitatea ei, adică acea lumină întreagă care trebuie dată lumii. Din vremea aceea şi până astăzi, o lumină nouă a continuat să strălucească neîncetat asupra Scripturilor şi noi adevăruri au fost continuu descoperite."

“Atunci când poporul lui Dumnezeu creşte în har, vor obţine permanent o şi mai clară înţelegere a Cuvântului Său. Ei vor descoperi lumină nouă şi frumuseţe în adevărurile Lui sacre. Acest lucru a fost adevărat în istoria bisericii din toate secolele, şi aşa va fi până la sfârşit. Dar când adevărata viaţă spirituală dispare, mereu a existat tendinţa de a înceta înaintarea în cunoaşterea adevărului. Oamenii sunt mulţumiţi cu lumina pe care au primit-o deja din Cuvântul lui Dumenzeu şi descurajează orice investigare a Scripturilor. Ei devin conservatori şi caută să evite orice discuţie.”(5 T 703)

Iedidia

View Profile
« Reply #47 on: 07 April 2010 - 11:03.27 »

“Studiul Bibliei merită cel mai serios efort mental şi cele mai sfinţite capacităţi. Când bisericii i se prezintă lumină nouă, este periculos să vă închideţi faţă de ea. Refuzul de a o asculta, deoarece aveţi prejudecăţi împotriva soliei sau solilor, nu vă va scuza în faţa lui Dumnezeu. Condamnând ce nu aţi auzit sau nu înţelegeţi nu vă va înălţa în ochii celor care sunt cinstiţi în investigarea adevărului. Iar a vorbi de rău pe cei  pe care Dumnezeu i-a trimis cu solia adevărului, este prostie şi nebunie. Dacă tinerii noştrii studiază spre a deveni slujitori în cauza Sa, ei trebuie să înveţe de la Domnul şi să trăiască prin fiecare cuvânt care iese din gura Sa. Ei nu trebuie să ajungă la concluzia că tot adevărul a fost descoperit, iar Cel Infinit nu mai are lumină pentru poporul Său. Dacă ei se baricadează în credinţa că a fost descoperit tot adevărul, sunt în pericolul de a lepăda perle preţioase ale adevărului, care se descoperă atunci cănd oamenii încep să sape în mina bogată a Cuvântului lui Dumnezeu. ” (TSS 60)

Iedidia

View Profile
« Reply #48 on: 07 April 2010 - 11:04.34 »

“Unii s-au temut că dacă ar recunoaşte că au greşit, măcar într-un singur punct, ceilalţi ar fi provocaţi să pună la îndoială întreaga temelie a adevărului. De aceea ei cred că studiul (Scripturii) nu trebuie permis, căci ar duce la neînţelegeri şi dezbinare. Dar dacă aceasta trebuie să fie rezultatul cercetării, cu cât mai repede, cu atât mai bine. Dacă există unii a căror credinţă în Cuvântul lui Dumnezeu nu va rezista cercării unei cercetări a Scripturii, cu cât ei vor fi descoperiţi mai repede, cu atât mai bine. Noi nu trebuie să susţinem că o poziţe luată odată, o poziţie apărată odată, nu mai trebuie părăsită în nici o împrejurare. Nu există decât Unul care este infailibil.” (TM 96)

Iedidia

View Profile
« Reply #49 on: 07 April 2010 - 11:05.14 »

“Vor veni şi alte solii; iar cei care au respins solia de la Dumnezeu vor auzi declaraţii şi mai surprinzătoare… rănită şi insultată, Divinitatea va vorbi, proclamând păcatele care au fost ascunse.”
(Special Testimonies, Series A, no 7 pp 54,55)

Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Safari

View Profile Email
« Reply #50 on: 09 April 2010 - 14:54.43 »

"Dar cand sunt in joc interese vesnice,Dumnezeu nu vrea ca omul sa se supuna omului. Caci o astfel de supunere in problemele spirituale este o adevarata inchinare si trebuie sa fie data numai Creatorului". Oare intelegem noi ce este adevarata inchinare? Din acest paragraf reiese ca inchinarea este supunere.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Iedidia

View Profile
« Reply #51 on: 09 April 2010 - 18:30.12 »

"Dar cand sunt in joc interese vesnice,Dumnezeu nu vrea ca omul sa se supuna omului. Caci o astfel de supunere in problemele spirituale este o adevarata inchinare si trebuie sa fie data numai Creatorului". Oare intelegem noi ce este adevarata inchinare? Din acest paragraf reiese ca inchinarea este supunere.

Supunere faţă de cine?

Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Safari

View Profile Email
« Reply #52 on: 09 April 2010 - 18:42.21 »

Supunere faţă de cine?

Din acel fragment reiese definitia inchinarii. Ai intrebat supunere fata de cine? Aici depinde de fiecare    dupa cum alege, dar voiam sa scot in evidenta ca daca te supui omului, in probleme spirituale, calcandu-ti constiinta si facand ceea ce iti dicteaza cineva, te inchini defapt aceluia si nu lui Dumnezeu. Daca te supui lui Dumnezeu te inchini Lui.  Asta am inteles eu din acel fragment.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Iedidia

View Profile
« Reply #53 on: 09 April 2010 - 19:03.38 »

Din acel fragment reiese definitia inchinarii. Ai intrebat supunere fata de cine? Aici depinde de fiecare    dupa cum alege, dar voiam sa scot in evidenta ca daca te supui omului, in probleme spirituale, calcandu-ti constiinta si facand ceea ce iti dicteaza cineva, te inchini defapt aceluia si nu lui Dumnezeu. Daca te supui lui Dumnezeu te inchini Lui.  Asta am inteles eu din acel fragment.

"Isus a văzut că a răspuns cu pricepere, şi i-a zis: ,,Tu nu eşti departe de Împărăţia lui Dumnezeu."

Iedidia

View Profile
« Reply #54 on: 09 April 2010 - 19:07.06 »

"...mă bucur să văd că Evanghelia este acum, ca şi în vremurile de mai înainte, o cauză de tulburare şi discordie. Acesta este caracterul, aceasta este soarta Cuvântului lui Dumnezeu. 'N-am venit să aduc pacea pe pământ, ci sabia', a spus Isus Hristos. Dumnezeu este minunat şi înfricoşat în sfaturile Sale; feriţi-vă ca nu cumva, sub motivul că stingeţi certurile, să prigoniţi sfântul Cuvânt al lui Dumnezeu şi să atrageţi asupra voastră un potop înfricoşat de primejdii de neînvins, de dezastre imediate şi de pustiire veşnică..."

Iată replica Spiritului Profetic...

“Faptul că nu există nici o controversă sau agitaţie în poporul lui Dumnezeu nu trebuie privit ca o dovadă concludentă că ei stau tare la doctrina sănătoasă. Este motivul să ne temem că ei nu fac deosebire clară între adevăr şi eroare. Când nu se ridică noi întrebări prin investigarea Scripturii, când nu există diferenţe de opinii care să-i facă să cerceteze Biblia pentru ei înşişi, ca să fie siguri că au adevărul, vor fi mulţi astăzi, ca şi în trecut, care se vor prinde de tradiţie şi nu vor şti la ce se închină… Fraţii noştrii ar trebui să fie dispuşi să cerceteze cu sinceritate fiecare punct în discuţie… Sub nici o formă nu va trebui să permitem să se manifeste spiritul care i-a ridicat pe preoţi şi pe cărturari împotriva Răscumpărătorului lumii. Ei se plângeau că Isus tulbură poporul, şi doreau ca El să-i lase în pace; căci El producea încurcătură şi desbinare.”(Gospel Workers 298-302)

Iedidia

View Profile
« Reply #55 on: 09 April 2010 - 19:09.47 »

“Nici o doctrină adevărată nu va pierde nimic printr-o investigare serioasă. Trăim timpuri primejdioase şi nu trebuie să acceptăm orice se pretinde a fi adevăr fără o examinare atentă, dar nici nu ne putem permite să respingem ceva care poartă roadele Duhului Sfânt; trebuie să ne lăsăm învăţaţi, să fim blânzi şi smeriţi cu inima… Domnul a hotărât ca părerile noastre să fie puse la încercare.”
(RH 20 dec.1892)

Iedidia

View Profile
« Reply #56 on: 09 April 2010 - 19:10.26 »

“Vedem că Dumnezeul cerurilor împuterniceşte câteodată oameni care să predice ceea ce este considerat a fi contrar doctrinelor stabilite. Deoarece aceia care au fost odată depozitarii adevărului au devenit necredincioşi însărcinării divine, Domnul a ales pe alţii care să primească razele lumnioase ale Soarelui neprihănirii şi care să susţină adevăruri care nu erau în concordanţă cu ideile liderilor religioşi…
Chiar adventiştii de ziua a şaptea sunt în pericolul de a închide ochii în faţa adevărului aşa cum este el în Isus, deoarece aceasta contrazice ceva ce ei au luat drept adevăr, dar pe care Duhul Sfânt îl descoperă ca fiind neadevăr.”  (30 mai 1896; TM p.69, 70)

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #57 on: 12 April 2010 - 07:25.19 »

Capitolul 9. Reformatorul elveţian

Iedidia

View Profile
« Reply #58 on: 12 April 2010 - 09:51.54 »

Fie să avem un studiu binecuvântat!

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #59 on: 13 April 2010 - 23:48.08 »

Ce diferenţă..! Între cel ce era stimulat de speranţa aurului ca şi de a renumelui său şi umilul serv din slujba Domnului care deşi amabil şi curtenitor în purtare, s-a dovedit abil şi neclintit.. Astfel încât în timpul conferinţei/disputei de la Baden "Raţionamentul calm şi clar al reformatorului Oecolampadius (înlocuitorul lui Zwingli), prezentat atât de blând şi modest, a atras minţile care s-au întors cu dezgust de la pretenţiile lăudăroase şi zgomotoase ale lui Eck (apărătorul Romei)"

Uimitor cât de importantă este influenţa părinţilor asupra copiilor.. "Mintea lui Ulrich Zwingli a fost de timpuriu impresionată de simţământul măreţiei, puterii şi maiestăţii lui Dumnezeu. Mediul copilăriei şi educaţia din primii ani, au fost potrivite ca să-l pregătească pentru misiunea lui viitoare.. născut într-o căsuţă de păstori din Alpi.. S-a devotat cu tot sufletul cercetării adevărului divin; căci şi-a dat bine seama, spunea un colaborator, cât de mult trebuie să cunoască acela căruia îi este încredinţată turma lui Hristos.."

Când Dumnezeu Se pregăteşte să rupă lanţurile ignoranţei şi superstiţiei, tocmai atunci Satana lucrează cu putere şi mai mare să învăluiască pe oameni în întuneric şi să le lege cătuşele şi mai strâns..

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 8   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR