ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 13:41.59 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Marea Luptă - studiu şi discuţii Replies: 148 piece
Read 15455 times 0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 8   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Marea Luptă - studiu ÅŸi discuÅ£ii  (Read 15455 times)
0 Members and 5 Guests are viewing this topic.
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« on: 13 February 2010 - 19:08.06 »

În acest topic se vor purta discuţiile bazate pe studiul cărţii "Marea Luptă" de Ellen G. White (în unele ediţii: "Străbătând veacurile" sau "Tragedia veacurilor"). Un capitol pe săptămână...

Pentru nelămuriri despre studiu: http://www.forumazsmr.net/index.php/topic,789.msg8355.html#msg8355

Capitolul pentru săptămâna începută:

Capitolul 1. Distrugerea Ierusalimului

Fie ca Domnul să conducă acest studiu!
Report to moderator   Logged

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: 17 February 2010 - 22:04.59 »

Amin!

Am ajuns de câteva ori în faţa tastaturii cu gând să scriu aici, dar gândurile mi se răsfirau printre rămăşiţele zidurilor mânjite de sângele poporului ales de Dumnezeu, al acelora care au fost păstraţi prin putere supranaturală, salvaţi şi eliberaţi din toate robiile.. cu excepţia lanţurilor celui rău.

Am văzut aceeaşi făţărnicie, aceeaşi lăcomie, acelaşi "eu" înălţat mai sus de bolta cerului şi aceeaşi încăpăţânare din timpul anilor 70, acum, în 2010. Cât de trist, atât de adevărat. Au avut Salvatorul printre dânşii, au stat faţă în faţă cu Cel care-i putea salva şi le putea împlini orice dorinţă, şi poate chiar au fost la masă cu Iesus*.. şi totuşi, nu au putut crede, nu au trecut de norul confunziilor şi prejudecăţilor minţilor lor. La fel ca şi azi. Oare au avut dânşii mai puţină lumină decât noi?! Sau.. suntem noi nedreptăţiţi în vreun fel pentru că nu-L putem vedea pe Iesus faţă-n faţă?! Nicidecum! Aceeaşi lumină, Acelaşi Adevăr - exprimat altfel, interpretat diferit şi exprimat de slujitori variaţi, dar în aceeaşi dragoste şi dreptate a lui Dumnezeu ce nu pot fi clintite câtuşi de puţin..

Mai mult decât orice groază, orice tortură, sau altceva de genul acesta, cel mai şi cel mai groaznic lucru mi-a fost să-mi imaginez mămicile, cele mai gingaşe, iubitoare, fierbându-şi proprii copii pentru o variantă de "prânz".. Moartea mi se pare ceva "uşor", ca plată a păcatului, în comparaţie cu aceasta.. "Inima se dezgustă şi mintea refuză să gândească în faţa acestor scene."

*Iesus este transliterarea corectă în limba greacă în care a fost scris Noul Testament şi în limba română a Numelui evreiesc Ieşua (Dumnezeu salvează) al Fiului lui Dumnezeu. Formele "Iisus" şi "Isus" sunt doar tradiţionale.

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #2 on: 18 February 2010 - 18:37.55 »

Mă bucur că s-a spart gheaţa... cred că fiecare din noi vrea să citească ce i-a impresionat pe ceilalţi.

Într-adevăr, pollianna există o asemănare între starea de lucruri de atunci şi cea de azi. Şi soarta lumii de azi va fi asemănătoare cu cea a Ierusalimului:

* "Marele păcat al iudeilor a fost lepădarea lui Hristos; marele păcat al lumii creştine va fi lepădarea Legii lui Dumnezeu"

* "În soarta cetăţii alese putem vedea soarta unei lumi care a respins îndurarea lui Dumnezeu şi a călcat în picioare Legea Sa."

Nu vreau să deviez de la subiect, ci să-l îmbogăţim: Aţi urmărit prezentările "Afară din oraşe" de pe revelatia.ro? (Există o asemănare între ieşirea creştinilor din Ierusalim şi ieşirea poporului lui Dumnezeu din oraşe.) Cred că merită urmărit.

ÃŽi place cuiva istoria? AÅ£i găsit ceva detalii istorice despre "Distrugerea Ierusalimului"?  smile

Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.7

View Profile Email
« Reply #3 on: 18 February 2010 - 20:41.28 »

Crestinilor li s-au dat anumite semne ca sa stie cand sa iasa din Ierusalim:"cand veti vedea Ierusalimul inconjurat de osti..........cei din Iudea sa fuga la munti,cei din mijlocul Ieusalimului sa iasa afara din el"Luca 21:20,21. Vedem ca toate lucrurile au lucrat impreuna spre binele copiilor lui Dumnezeu. La fel este si pentru noi astazi........si nu as vrea sa repet ceea ce a zis GhitaB despre locuirea noastra la tara,afara din orase...referitor la acele predici de pe revelatia.ro

Impresionanta iubirea lui Dumnezeu si indelunga Lui rabdare cu acest popor. In ciuda nemultumirilor si razvratirii lor si chiar daca Mantuitorul a fost respins Dumnezeu ii mai lasa aproximativ 40 de ani, poate se mai gaseste ceva bun in aceasta cetate. In zilele noastre decaderea spirituala este mai de plans ca atunci si Isus mai zice inca "Mai lasa-l si anul acesta". Cititi daca vreti capitolul "A ajuta celor ispititi" din cartea "Pe urmele Marelui Medic"la pag.139 si veti vedea iubirea infinita,mila si indurarea Dumnezeirii. Care din noi am mai fi acordat macar o zi acelei natiuni. Nu cumva in relatiile noastre unii cu ceilalti in loc sa iertam, sa uitam totul din urma si sa acordam o sansa semenului nostru facem exact opusul? Sa privim la iubirea nemarginita care ne mai acorda inca har si aceasta sa ne schimbe.....aceasta este dorinta mea pentru oricine doreste sa-L urmeze.

Sa nu uitam Proverbul"Ceea ce seamana omul aceea va si secera". Acestui proverb ii vedem implinirea in istoria natiunii iudaice. Sa avem dar grija la ce semanam prin vorbe,intentii,ganduri.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Lavynya.E

View Profile Email
« Reply #4 on: 18 February 2010 - 22:57.07 »

In ciuda nemultumirilor si razvratirii lor si chiar daca Mantuitorul a fost respins Dumnezeu ii mai lasa aproximativ 40 de ani, poate se mai gaseste ceva bun in aceasta cetate.
M-a impresionat si celalalt motiv pentru care distrugerea a fost amanata: ca fiecare copil sa poata cunoaste personal lumina astfel incat  sa nu fie condamnat pentru pacatele parintilor lui. Minunat Dumnezeu care acorda fiecaruia aceeasi masura de har si dragoste infinita!

Dincolo de relatarea evenimentelor cutremuratoare care au avut loc (si nu pt ultima data in istorie) cred ca e important sa intelegem caracterul lui Dumnezeu.. El nu a stabilit un ultimatum- "pana aici v-am iubit, v-am ocrotit, v-am dat izbanda in razboaie, de acum urmeaza pedeapsa pentru faptele voastre".   I-a iubit pana la capat.. Tocmai faptul ca le-a dat posibilitatea sa refuze Darul Cerului e o dovada clara a acestei iubiri. Nu Dumnezeu a inchis harul, ci inima lor prin refuzuri repetate ale Luminii, Adevarului, s-a impietrit atat de mult incat orice masura  aplicata ar fi fost  in zadar. Acelasi lucru e valabil pentru noi si pentru fiecare generatie a lumii noastre; pentru ca Tatal doreste ca "nici unul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta".

Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu. Restul? Doar suflare omeneasca.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #5 on: 21 February 2010 - 08:29.22 »

Pentru săptămâna asta avem capitolul 2 "Persecuţiile din primele secole".

Ca regulă generală: Se pot continua discuţiile şi despre capitolele anterioare, numai să specificăm la ce capitol ne referim (Exemplu: "La capitolul Distrugerea Ierusalimului mai aveam ceva de spus...").

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #6 on: 24 February 2010 - 10:05.07 »

Aruncaţi la fiare, arşi de vii, răstigniţi, îmbrăcaţi în piei de animale sălbatice şi aruncaţi să fie sfâşiaţi de câini... Capitolul ne prezintă în prima parte persecuţiile îndurate de primii creştini. "Ei au biruit chiar prin înfrângere". Biserica din acel timp era cea mai curată... creştinii cu numele fug de persecuţii.

Apoi a venit compromisul, timpul când lăsând din ale lor, creştinii au primit "libertatea", de fapt au devenit robi ai unui sitem de închinare fals. Acest creştinism compromis a devenit "religie de stat".

Dar au existat şi creştini adevăraţi care au luptat pentru Adevăr şi s-au despărţit de creştinii majoritari pentru că "simţeau că chiar pacea ar fi fost prea scump câştigată cu jertfirea principiilor. Dacă unitatea se putea asigura numai prin compromiterea adevărului şi dreptăţii, atunci preferau să fie deosebire şi chiar război."

Astăzi "majoritatea omenirii este sub stăpânirea Satanei", dar sunt şi vor fi oameni care Îl ascultă pe Dumnezeu şi urmează pe calea Fiului Său. "Acei care sunt chemaţi să sufere chinul şi martirajul nu fac decât să calce pe urmele scumpului Fiu al lui Dumnezeu."

De ce nu suntem persecutaţi azi? Aflaţi răspunsul în capitol...

Lavynya.E

View Profile Email
« Reply #7 on: 25 February 2010 - 21:31.49 »

De ce? Pentru ca armele lui Satana folosite astazi sunt mult mai periculoase, chiar daca mai putin violente. Pentru ca prin  compromis reuseste mai mult decat prin forta. De dragul unei aparente paci, sau pentru mai multa influenta pacatul nu mai este chiar atat de grav (totul e relativ, depinde de situatie, persoana..etc) si astfel apare tendinta de uniformizare cu lumea. Si atunci ce motive ar fi sa existe peresecutie, cand e cedare de buna voie? Cred ca adevarul curat starneste impotrivire, iar lipsa acesteia din urma ar trebui sa dea de gandit.

Cat pentru mine, fericirea mea este sa ma apropii de Dumnezeu. Restul? Doar suflare omeneasca.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #8 on: 25 February 2010 - 21:33.24 »

Si atunci ce motive ar fi sa existe peresecutie, cand e cedare de buna voie?
Exact...

pollianna

View Profile WWW Email
« Reply #9 on: 27 February 2010 - 19:07.19 »

"Deşi au fost lipsiţi de orice confort, lipsiţi de lumina soarelui, făcându-şi căminul în sânul întunecos dar prietenos al pământului, ei n-au scos nici un cuvânt de nemulţumire. Ei se încurajau unii pe alţii cu cuvinte pline de credinţă, răbdare şi speranţă, pentru a rezista lipsei şi necazului. Pierderea tuturor binecuvântărilor pământeşti nu i-a putut sili să renunţe la credinţa lor în Hristos."

Dar noi acum, în timp de libertate religiosă, ce facem?! ..

Septimiu
**

Browser: Firefox 3.5.8

View Profile Email
« Reply #10 on: 27 February 2010 - 22:13.29 »

De duminica tot vreau sa scriu si eu si nu apuc. Acum am prins momentul sa scriu ceea ce m-a impresionat, chiar daca s-a mai scris reiau ca sa nu impart idea taind o parte.
  "Pierderea tuturor binecuvantarilor pamantesti nu i-a putut sili sa renunte la credinta lor in Hristos. Incercarile si persecutia erau doar pasi care-i aduceau mai aproape de odihna si rasplata lor."

De multe ori m-am gandit, in cazul meu, oare as da totul pentru cauza lui Dumnezeu sau as renunta la ceea ce am in schimbul prigonirii .......caci exista pericolul si mult acceptatul concept ca putem sa nu dam chiar totul lui Dumnezeu, tinand macar 1% si pentru noi..Acest fragment ma incurajeaza. Doamne ajuta-mi. Si voua la fel.

Cum privim noi incercarile? si cum trecem peste ele ....sau le acceptam ca fiind mijlocul lui Dumnezeu de a ne aduce mai aproape de El? Sunt si pentru noi incercarile si persecutiile pasi care sa ne apropie de Cel Prea Inalt? sau incerc/am sa ascund/em faptul ca sunt/em crestin/i? imi/iti este rusine cu Isus? Uite ce spune Cuvantul:"Eu va spun:pe oricine Ma va marturisi inaintea oamenilor, il va marturisi si Fiul omului inaintea ingerilor lui Dumnezeu; dar cine se va lepada de Mine inaintea oamenilor, va fi lepadat si el inaintea ingerilor lui Dumnezeu"

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #11 on: 28 February 2010 - 15:29.52 »

Pentru săptămâna începută:
Capitolul 3. O epocă de întuneric spiritual

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #12 on: 04 March 2010 - 16:26.55 »

Miezul zilei papalităţii a fost miezul nopţii lumii.
Evul Întunecat a fost rezultatul respingerii Cuvântului lui Dumnezeu...

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #13 on: 04 March 2010 - 18:06.00 »

Ce fragmente / idei v-au atras atenţia în mod deosebit?

pollianna

View Profile WWW Email
« Reply #14 on: 05 March 2010 - 02:17.13 »

Esenţa s-a scris mai sus, dar îmi place sfatul Domnului Iesus: "Ce vă zic vouă, zic tuturor: Vegheaţi !"

În trecut (poate şi acum - nu ştiu), dacă o santinelă dormea în post, însemna că-şi aprobă pieirea: moartea. Acum, tu şi cu mine, semnăm fie pentru eternitate, fie doar pentru viaţa de azi..

Cât de trist să supravieţuieşti pentru ca sa nu "pierzi" ziua morţii.. Cât de trist să citeşti literatură peste literatură de .. 2 bani (necreştină), să-ţi "procuri" o viaţă limitată de .. pământ, în timp ce Literele prin care stă deschisă fericirea veşinică sunt prăfuite..

Astfel se face că izbitorul contrast dintre trufaşul pontif şi blândul Iesus se regăseşte printre noi.. "Păcatul mascat într-un veştmânt de sfinţenie" aşteaptă, ca o lavă în crater, sub pretinsul nume de creştin până ce în Final să decidă sentinţa noastră.

După cum ziua "pierde" lumina, aÅŸteaptă seara, "primeÅŸte" întunericul - treptat, dar sigur, tot astfel ÅŸi rătăcirea se strecoară prin colÅ£urile cele mai neîntărite ale ambiÅ£iei, plăcerilor ÅŸi ignoranÅ£ei, capturând întreaga fiinţă. Din moment ce se părăseÅŸte Sursa de viaţă, amăgirea este acceptată cu lăcomie.. 

"De dragul păcii şi al siguranţei unii au părăsit Temelia cea adevărată.."

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #15 on: 08 March 2010 - 10:10.30 »

Capitolul 4. Valdenzii (Spor la studiat!  smile )

Lavynya.E

View Profile Email
« Reply #16 on: 11 March 2010 - 15:42.47 »

Intregul capitol e important, dar doua idei mi-au atras atentia:

1) Faptul ca binecuvantare nu inseamna neaparat o stare de bine, asa cum suntem tentati sa credem si ca Dumnezeu se poate folosi de mijloace pe care nu le intelegem, care pot sa doara, dar care au ca scop binele nostru vesnic : ''Persecutia din partea imparatilor pagani [...] a fost singurul dar pe care primele biserici din Britania l-au primit din partea Romei.'' Cine poate multumi din suflet pentru un astfel de cadou?

2) Am gasit din nou un raspuns clar la intrebarea: De ce atatea controverse cand majoritatea citesc aceeasi Biblie? ''Sfintele Scripturi au comori de adevar care sunt descoperite numai cercetatorului serios, umil si care se roaga.''

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #17 on: 11 March 2010 - 21:25.51 »

Aţi văzut "Israelul Alpilor"? Merită... Se găseşte şi aici: http://www.adventube.ro/video/1006/Israelul-Alpilor--VALDENZII-15

M-a impresionat caracterul valdenzilor... şi întrebările care şi le puneau oamenii după ce aceştia plecau:
"În multe cazuri, ascultătorii nici nu-l întrebau de unde venea sau încotro mergea. Fuseseră atât de copleşiţi, la început de surpriză, iar după aceea de recunoştinţă şi bucurie, încât nu se gândiseră să-l întrebe. [...] Să fi fost un înger din ceruri? se întrebau ei."

Septimiu
**

Browser: Firefox 3.5.8

View Profile Email
« Reply #18 on: 13 March 2010 - 22:00.25 »

Mi-a placut foate mult acest capitol, dar voi cita cateva idei care m-au impresionat.

"Bisericile valdenzilor, in curatia si simplitatea lor, se asemanau cu biserica din timpurile apostolice"

"Nici o acuatie nu putea sa fie adusa importiva caracterului moral al acestei clase proscrise. Chiar vrasmasii lor declarau ca ei erau un popor pasnic, linistit, evlavios.Marea lor vina era acea ca nu se inchinau lui Dumnezeu conform vointei papei" Acest fragment mi-a adus aminte de cateva versuri invatate de la mama mea.
                "Razbunarea cea mai mare este cand dusmanul tau
                 E silit a recunoaste ca esti bun si dansu-i rau
"

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #19 on: 14 March 2010 - 09:54.10 »

smile O nouă săptămână, un nou capitol:
Capitolul 5. John Wycliffe

Pages: [1] 2 3 ... 8   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR