ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 13:39.52 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Marea Luptă - studiu şi discuţii Replies: 148 piece
Read 15455 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Marea Luptă - studiu ÅŸi discuÅ£ii  (Read 15455 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Yochana

Browser: Firefox 3.6.3

View Profile
« Reply #80 on: 01 May 2010 - 13:54.56 »

Poate trebuia pusă de mult aici,dar acum mi-am amintit de ea:  69

http://www.pdfdownload.org/pdf2html/view_online.php?url=http%3A%2F%2Fwww.aievea.net%2FEllen%20G.%20White%20-%20Marea%20lupta.pdf
Spor la studiu!  58
Report to moderator   Logged

:)
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #81 on: 01 May 2010 - 14:12.36 »

Poate trebuia pusă de mult aici,dar acum mi-am amintit de ea:  69

http://www.pdfdownload.org/pdf2html/view_online.php?url=http%3A%2F%2Fwww.aievea.net%2FEllen%20G.%20White%20-%20Marea%20lupta.pdf
Spor la studiu!  58

MulÅ£umim... însă mie îmi dă eroare ori de câte ori încerc să o deschid...  :(

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
`emy Dani
Admin

Browser: Chrome
xxlliinnkk
View Profile
« Reply #82 on: 01 May 2010 - 19:02.52 »

MulÅ£umim... însă mie îmi dă eroare ori de câte ori încerc să o deschid...  :(

Încearcă direct aici:
http://www.aievea.net/Ellen%20G.%20White%20-%20Marea%20lupta.pdf

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
Iedidia

View Profile
« Reply #83 on: 01 May 2010 - 23:22.26 »

AÅŸa da...  smile  acum merge... mersi...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #84 on: 02 May 2010 - 23:06.19 »

Capitolul 12 - Reformaţiunea în Franţa
Studiu binecuvântat tuturor!

Iedidia

View Profile
« Reply #85 on: 08 May 2010 - 19:59.39 »

"Mie nu-mi trebuie noile voastre doctrine", exclamă Calvin, "îţi închipui tu că am trăit toată viaţa mea în rătăcire?"
O, cât de mulţi prin atitudinea sau chiar cuvintele lor exclamă acelaşi lucru ca şi Calvin... numai dacă aceştia în atitudinea lor ulterioară ar fi tot ca şi el... ce bine ar fi...

Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.2

View Profile Email
« Reply #86 on: 09 May 2010 - 11:30.02 »

"In lume sunt doar doua religii.O grupa de religii pe care au inventat-o oamenii si in care omul se mantuieste prin ceremonii si prin fapte bune; cealalta este religia care este descoperita in Biblie si care invata pe om sa caute mantuirea numai prin harul fara plata a lui Dumnezeu",Olivetan. Ce trist este ca 99% din intreaga lume crestina se bazeaza pe principiile crezute de prima grupa mentionata in fragmentul de mai sus si mai trist este ca in Biserica Laodicea 99% sunt la fel, crezand in propriile fapte. Tu dar, pe ce te bazezi pentru mantuire?

"O, nespusa maretie a acestui schimb, -Cel fara pacat este condamnat si ce vinovat achitat; Cel binecuvantat poarta blestemul si cel blestemat este binecuvantat; Viata moare si ce mort traieste; Slava este acoperita de intuneric si cel care nu cunostea nimic altceva decat intunericul, este imbracat in slava"."Dumnezeu ne da, prin credinta, acea neprihanire care ne indreptateste, doar prin har, la viata vesnica ", Lefevre.
       Hristos a murit ca sa ne rascumpere din blestemul Legii. "Hristos ne-a rascumparat din blestemul legii facandu-se blestem pt noi", Galteni 3:13.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Iedidia

View Profile
« Reply #87 on: 10 May 2010 - 09:33.06 »

Capitolul 13 - În Ţările de Jos şi Scandinavia
Studiu binecuvântat!

Iedidia

View Profile
« Reply #88 on: 10 May 2010 - 22:33.08 »

Biblia este singura autoritate infailibilă în materie de religie şi că "nici un om nu poate fi constrâns să creadă, ci trebuie să fie câştigat prin predicare".

Dacă cineva vrea să fie un adevărat reformator mai înainte trebuie să înveţe adevăratele principii ale adevăratei reforme...

Iedidia

View Profile
« Reply #89 on: 10 May 2010 - 22:39.02 »

Interesant de observat următorul aspect cu privire la cei care au fost adevăraţi reformatori şi cu privire la adevăratele reforme... de fiecare dată când Domnul a reuşit să ridice adevăraţi reformatori şi în consecinţă să se nască o nouă reformaţiune, Satan era şi el mereu prezent prin reprezentanţi săi şi printr-o contrafacere/surogat al adevăratei reforme... astfel, că adevăraţi reformatori nu au trebuit să înfrunte numai pe cei care erau în orbire spirituală, dar şi pe faanaticii pe care Satan îi folosea ca surogat încercând să contrafacă lucrarea lui Dumnezeu...
Este bine să ţinem seama de aceste amănunte, cu siguranţă ne vom izbi de ele, ba chiar cred că deja ne izbim de ele...

Iedidia

View Profile
« Reply #90 on: 12 May 2010 - 09:35.03 »

Iată "marele principiu protestant"... "'Biblia şi numai Biblia' este singura regulă de credinţă şi practică."

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #91 on: 13 May 2010 - 12:40.49 »

Mi-au plăcut:

* Traducerea Bibliei în versuri...
* "Furia prigonitorilor era egalată de credinţa martirilor."
* "Persecuţia a slujit la creşterea numărului martorilor pentru adevăr."
* "regele Suediei a primit credinţa protestantă"

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #92 on: 13 May 2010 - 12:45.00 »

Cei care veÅ£i veni la tabăra de la Pădurea Neagră, vom mai studia o dată acest capitol. Data trecută am avut capitolul 12...  smile
http://www.tineriardeal.ro/?p=41

Septimiu
**

Browser: Firefox 3.5.9

View Profile Email
« Reply #93 on: 14 May 2010 - 08:21.08 »

Cei care veÅ£i veni la tabăra de la Pădurea Neagră, vom mai studia o dată acest capitol. Data trecută am avut capitolul 12...  smile
http://www.tineriardeal.ro/?p=41

71 smile

Iedidia

View Profile
« Reply #94 on: 14 May 2010 - 10:38.41 »

71 smile

39   7   7

Iedidia

View Profile
« Reply #95 on: 16 May 2010 - 22:17.44 »

Capitolul - 14 Reformatorii englezi de mai târziu
Să aveţi o săptămână binecuvântată şi un studiu plin de har şi lumină...

Iedidia

View Profile
« Reply #96 on: 17 May 2010 - 21:29.41 »

Ce interesant... pe vremea marilor reformatori laici erau în rătăcire deoarece nu aveau Scripturile în limbile lor materne şi nici nu exista nimeni care să o tălmăcească pt. ei... azi laici sunt tot în rătăcire cu toate că au Scripturile în limbile lor materne dar în ciudat acestui lucru ei acceptă să dea ascultare mai degrabă celor ce răstălmăcesc Scripturile decât să ceară călăuzirea lui Dumnezeu în înţelegerea Cuvântului Său...

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #97 on: 25 May 2010 - 00:08.15 »

"Biblia şi revoluţia franceză" cap. 15

"Şi judecata aceasta stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, oamenii au iubit mai mult întunericul decât Lumina." (Ioan 3:19)

Studiu binecuvântat!

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #98 on: 29 May 2010 - 22:53.06 »

FranÅ£a a fost cea care a împlinit profeÅ£ia din Apocalips 11:2-11. Este singura naÅ£iune din lume, despre care analele autentice raportează că ea, ca naÅ£iune, a ridicat mâna în razvrătire publică contra Autorului Universului.
     ToÅ£i acei care ridică propriile lor păreri mai pe sus de descoperirea dumnezeiască, toÅ£i acei care denaturează sensul clar ÅŸi lămurit al Sfintei Scripturi în folosul lor personal sau cu scopul de a se conforma cu lumea, iau asupra lor înfricoşătoarea răspundere.  

Cuvântul scris ÅŸi legea lui Dumnezeu vor măsura caracterul fiecarui om ÅŸi vor osândi pe toÅ£i acei care nu vor corespunde acestui cod infailibil.
     Vitejii HughenoÅ£i ÅŸi-au vărsat sângele lor luptând pentru dreptul pe care sufletul îl consideră ca fiind cel mai scump: conÅŸtiinÅ£a.
     Cea mai neagră nelegiuire, cea mai atroce faptă înregistrată în analele istoriei, este masacrul din noaptea sfântului Bartolomeu. Masacrul a continuat 2 luni în toate părÅ£ile FranÅ£ei, înregistrând aproape 70000 de morÅ£i, suflete aflate în floarea vârstei. Degradarea morală era de o mie de ori mai îngrozitoare decât suferinÅ£ele fizice pe care le atragea după sine.

Urmă ziua răsplătirii.. Roata se întoarse ÅŸi exemplul persecuÅ£iei pe care clerul FranÅ£ei îl dăduse timp de atâtea secole se întorcea acum împotriva lui cu o îndoită asprime.. Oamenii nu făceau legătura între cauză ÅŸi efect ÅŸi nu puteau să descopere izvorul nenorocirilor. Călcarea unei legi drepte atrage după sine neapărat suferinÅ£a ÅŸi ruina.
     Lumea înspaimântată la vederea desfrânărilor care urmaseră după lepădarea Evangheliei, recunoscu necesitatea credinÅ£ei în Dumnezeu ÅŸi în Cuvântul Său ca temelia virtuÅ£ii ÅŸi a moralei.

Milioane de oameni s-au unit în lupta contra Bibliei, dar nu au putut-o distruge. Biblia este o nicovală de care s-au sfărâmat multe ciocane. Tot ce este construit pe autoritatea omenească se va prăbuÅŸi, dar tot ce este zidit pe stânca neclintită a lui Dumnezeu va ramâne în veci..

Septimiu
**

Browser: Firefox 3.5.9

View Profile Email
« Reply #99 on: 31 May 2010 - 10:20.15 »

http://www.revelatia.ro/docs/wv_rr.html

Are legatura cu tot ce am citit pana acum din Marea Lupta.....despre Reformatiune.

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR