ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:12.49 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Pastorul, Lupii si Oile Replies: 48 piece
Read 6247 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Pastorul, Lupii si Oile  (Read 6247 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #20 on: 15 February 2010 - 15:10.03 »

Părerea mea e că e mai bine şters. Dar dacă va rămâne nu mă va deranja.
Report to moderator   Logged

seby

Browser: MSIE 8.0

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #21 on: 15 February 2010 - 23:03.09 »

Nu inteleg de ce sa se inchida?? ... topicul e adevarat ca nu e foarte constructiv... dar se pare ca la fiecare problema ce apare in biserica intotdeauna ne unim cu "sefii" si dam cu pietre in acuzati... ar trebui sa gandim mai mult la ce se intampla... intotdeauna intr-o cearta nu e doar unul care are dreptate si fiecare are partea lui de vina... e adevarat ca unii mai mult... altii mai putin.
Daniel
*

View Profile
« Reply #22 on: 16 February 2010 - 22:09.46 »

Sunt Daniel Dinu, autorul povestirii "Pastorul, Lupii si Oile" si as dori sa fac cateva precizari, care sa clarifice putin lucrurile. Povestea respectiva, este experienta trista a comunitatii "Eben-Ezer" din Soci in ultimii ani.
1)   Fraza de la inceput nu am scris-o nici pentru a minti si nici pentru a evita o expunere a faptelor, ci cu gandul ca sunt si alti cititori care nu sunt membrii ai bisericii noastre si care ar fi bine sa ia totul doar ca o fabula, (din pacate ce se intampla in biserica nu zideste) si tot din acelasi motiv am apelat la acest mod de exprimare, (povestirea cu morala). Era un mod mai putin izbitor de a informa pe cei care stiu situatia noastra, o urmaresc si ne-au cerut sa ii informam, pentru ca intr-o oarecare masura, ei se gasesc in aceeasi situatie sau urmeaza sa impartaseasca aceeasi soarta. Am considerat ca nu e bine sa apelam la publicarea (ca in tribunal) a evenimentelor de acest gen pe un site care sustine libertatea de exprimare dar care nu a fost infiintat cu scopul  de a deveni o piata.
2)   Referitor la darea de nume: am crezut de cuviinta ca este bine sa nu dau nume, si asta nu din lipsa de probe care sa confirme caracteristicile personajelor din poveste, ci din convingerea ca la Dumnezeu este posibil ca Lupul sa isi schimbe si parul si naravul.
3)   Problema cu care noi ne-am confruntat aici nu este de azi sau de ieri, ci este veche de cel putin 6 ani. In 2003, la reorganizarea de camp am condus comisia de revizie financiara si am gasit numeroase nereguli, printre care reamintesc cheltuieli foarte mari pe vizite in interes personal ale pastorului de atunci, precum si carente grave in gestionarea banilor Domnului de catre
casier (se eliberau chitante fara stampila, nesemnate si neinregistrate). Si ridicand in discutie  aceste lucruri, m-am pus rau cu pastorul de atunci si cu cei din Campul Italian. Au inceput sa curga acuzatiile: ca nu cred in zecime, ca nu cred marturiile, ca nu cred in 144.000...etc. Raspandirea de zvonuri false, la noi in biserica, este arma cea mai eficienta  pentru a discredita pe cei care devin incomozi. Indiferent de ce se spune, nu sunt decat neadevaruri si toti cei care au discutat cu mine stiu aceasta. Spre disperarea celor din camp in toti acesti ani am avut diverse responsabilitati in comunitate fiind in toate comitetele.(prezbiter, presedinte scoala de sabat, dep. misionar, etc).
In 2005 in preajma reorganizarii campului care are loc din doi in doi ani, au creat o stare de spirit care trebuia sa duca la excluderea mea din comunitate si pentru ca nu ma facusem vinovat de calcarea Legii lui Dumnezeu si nici de nerespectarea principiilor noastre, membrii comunitatii nu au fost deacord, iar impotrivirea lor la decizia celor din camp a dus la dizolvarea intregii comunitati chiar daca eu ma retrasesem pentru o perioada, pe motiv ca nu sunt deacord cu rebotezarea impusa. De fapt, aceasta a fost divergenta  principala dintre mine ca prezbiter al bisericii in acel moment si pastor. Cu cativa ani in urma au fost excluse cateva persoane pentru calcarea legii lui Dumnezeu, si dupa cativa ani, in care nu sau departat de biserica, si-au recunoscut vina, au parasit pacatul, si  au cerut reintegrarea in comunitate prin intinderea mainii, asa cum noi toti cunoastem ca este practica bisericii in Romania. Pastorul a insistat ca ele sa fie acceptate numai prin rebotezare,  si de aici au inceput disensiunile intre comitetul comunitatii si pastor sustinut de cei din Consiliul campului Italian. Aceste disensiuni au avut ca rezultat indepartarea pastorului din Italia. Au trecut luni de zile, in care noi am fost fara predicator, fara nici un drept si uitati de toti. Pentru cine doreste, le  pot pune la dispozitie cel putin 50 de scrisori si procese verbale pe aceasta tema. Ca sa nu ne risipim, am continuat sa ne adunam singuri, de capul nostru. Cei de la camp au facut alegerile, iar cei din Soci nu iau mai deranjat, pentru ca nu au avut delegati. Dupa cateva luni de framantari au decis ca putem functiona ca si inainte de dizolvare, cu acelasi comitet, ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Dupa un timp au trimis un alt predicator (instruit deja de ei) care (ne va baga mintile in cap) dar Domnul si-a amintit de noi pentru ca acesta, cand a inteles cum stau lucrurile a lucrat in temere de Dumnezeu pentru noi si dupa aceea impreuna cu noi, incetand sa spuna Da si Amin la tot ce pretindeau cei din camp asa cum  procedase predicatorul dintai. Atunci a inceput si calvarul sau si prin toate mijloacele au incercat indepartarea lui. Acest pastor impotriva vointei celor de la camp a reprimit pe cei care si-au exprimat dorinta, prin intindere de mana, asa cum se facea odata la reformisti si nu prin impunerea rebotezarii. Atunci am fost reprimit si eu desi nu fusesem exclus dar nu-mi mai acceptau intoarcerea fara rebotezare.
Predicatorul a fost avertizat ca a procedat rau ca m-a primit pentru ca eu stiu multe si sunt incomod in aceasta biserica. Erau constienti ca daca vor obtine excluderea mea, eu nu acceptam sa fiu rebotezat pentru a redeveni membru si acesta ar fi fost un moment bun sa fiu tinut la distanta pentru totdeauna. In 2007,  la alegeri de camp, desi pastorul a fost validat pentru inca 2 ani cu votul a 24 dintre cei 27 de delegati prezenti, presedintele de atunci al Campului Italian, impreuna cu secretarul regional au spus ca el trebuie sa plece. Ca protest, 14 din cei 27 de delegati am parasit sala si printr-o scrisoare am contestat decizia lor arbitrara de a-l indeparta pe pastor. Dupa cateva saptamani ni sa comunicat ca pastorul va ramane inca doi ani. Acum in 2009, inca de la inceputul anului au incercat ca organizarea comunitatii sa aiba loc in prezenta si cu indicatile lor pentru ca anumite persoane sa nu fie alese tinandu-se cont de faptul ca in toamna urma sa fie reorganizarea campului. Comunitatea insa, a fost organizata conform principiilor, de pastorul local, si situatia devenise acum periculoasa pentru alegeri, comunitatea Soci reprezentand mai mult de o treime din numarul total al membrilor campului italian, deci si delegatia urma sa fie destul de consistenta.
Deasemenea ceea ce mai vreau sa spun este ca pe tot parcursul acestor ani, indiferent de ceea ce sa facut la Soci, pentru cei din Camp nu a fost bine. Daca sau facut botezuri, trebuia intai sa fie aprobate de cei din Comitetul de Camp, care nu stiau mai nimic despre viata celor care urmau sa se boteze, in ciuda faptului ca au fost invitati sa vina si sa tina pregatirea pentru botez a celor interesati, invitatie la care nu au dat curs. Cand au vazut ca pastorul sprijinit de comunitate, este decis sa mearga inainte cu sustinerea botezului a fost amenintat cu sanctiuni, ba mai mult au chemat pe cei de la Conferinta Generala sa ia masuri cu comunitatea. Cand cei doi vicepresedinti ai Conferintei Generale au venit, au constatat o cu totul alta situatie aici si desi fusesera chemati de Comitetul de Camp sa ia masuri cu cei din Soci si cu predicatorul, spre nemultumirea celor care ii chemasera au oficiat chiar ei impreuna cu pastorul local botezul a sase tineri. Acei tineri nu vor uita niciodata atmosfera in care au primit botezul. Daca sa mers in colportaj, ni s-a atras atentia ca trebuie sa le cerem  aprobarea  cu toate ca acele pliante (putine la numar) le-am gasit pe rafturi si se jucau copiii cu ele dar din punctul lor de vedere nu trebuiau impartite fara aprobarea lor, pentruca au fost concepute de ei si adresa de pe ele era a campului. Cand am comandat personal alte 50.000 de pliante (cheltuielile pentru tiparire si pentru raspandire erau suportate de fratii din comunitate) au dat telefon la Fagaras la editura sa nu tipareasca acele pliante deoarece se incalca dreptul de copyright, fiind facute de ei. Si asta in ciuda faptului ca eram membrii in Campul Italian.  Dorind sa ne supunem, inainte de a procura alte pliante am cerut parerea dansilor in legatura cu continutul acestora, aratandu-le cateva exemplare. Dupa ce le-au verificat  au fost acceptate de data aceasta, (pliante concepute de alte grupari, dar fara pretentii de copyright.) Asa cum ne-au cerut, am asteptat colaborarea lor si ziua in care ne vor spune ei cand sa le raspandim. Astazi, cutii cu zeci de mii de pliante zac intr-un colt in sala de la Soci, iar cei care ni le-au pus la dispozitie gratis intreaba mereu cand pot sa ni se alature (asa cum era vorba) sa le raspandim.
Daca am fost chemati, fie in concerte publice, fie in alte comunitati adventiste sau ale fratilor de la SMI din  Firenze, Lugano, Pisa, Roma, Como...etc cu orchestra, am fost avertizati sa nu mai mergem pentru ca acela este ecumenism (ne intrebam atunci de ce ceremoniile nuntilor tinerilor din biserica reformista se tin chiar de pastorii nostri in biserici adventiste, penticostale, baptiste, evreiesti....sfintim noi locul acela sau ei sunt mai crestini decat noi?). Lauda se cuvine numai lui Dumnezeu, insa vreau sa i-mi ingaduiti si putina nebunie. Cei din Soci, am distribuit peste 80.000 de pliante, in Roma, Firenze, Bologna, am avut numeroase iesiri cu orchestra prin care a fost onorat Dumnezeu, au avut loc peste 15 botezuri si daca timp de 50 de ani nici un cetatean italian nu s-a botezat in Miscarea de Reforma, astazi, Comunitatea "Eben-Ezer - Il Casentino" are intre membrii sai trei italieni nascuti si crescuti catolici. Cu probleme, dar suportabile am ajuns in luna mai 2009. Ca si comitet, cu votul majoritar al membrilor comitetului si apoi al comunitatii, am organizat la inceputul lunii iunie 2009 un seminar pe tema Neprihanirii lui Hristos sustinut de un frate reformist din Romania, dar care este cazut in dizgratia conducerii pentru ca traduce carti in intregul lor fara sa le cenzureze, vorbeste despre ADEVAR, si nu a stiut sa stea in banca lui cand a fost “invitat cu frumosul”. Desi i-am invitat sa participe si sa intervina pentru a opri seminarul daca invataturile vor fi straine de crezul nostru, ei au spus ca daca vom organiza acest seminar vom suferi consecinte grave, ca respectivul nu mai e membru, ca nu e trimis de biserica....etc. Am cerut comunitatii din care facea parte amanunte si ni sa comunicat in scris ca este membru al bisericii noastre. A fost un seminar la care s-a participat constant si in numar mare, pentru cei care vreti sa va convingeti de vinovatia subiectelor desfasurate, il gasiit publicat la adresa: http://www.azsmrebenezer.net/article.php?id=1742             
A fost constructiv pentru noi si mai ales pentru tineri, tinand cont de atmosfera apasatoare care ne insotea in mod constant. Imi amintesc afirmatia unui tanar  care m-a convins ca merita sa suportam consecintele. “ MI-AM INCARCAT BATERIILE SI SPER SA NU SE MAI DESCARCE NICIODATA” dar nu a fost sa fie asa... A avut loc acest seminar si acesta a fost scanteia si motivul “intemeiat” care s-ar fi bucurat in sfarsit de sprijinul celor de la Uniunea  Romana si a Conferintei Generale in vederea dizolvarii comitetului. Asumandu-si responsabilitate, prezbiterul bisericii (in persoana mea) secretarul si presedintele Scolii de Sabat am demisionat de buna voie. In aceasta situatie, comunitatea a decis ziua si data in care sa se realeaga un alt prezbiter secretar si pres. Scoala de Sabat, lucru simplu, principial si necesar. Nu s-a putut face acest lucru datorita deselor interventii a celor de la camp care au spus ca toti membrii vechiului comitet au dreptul sa aleaga dar nu pot sa fie alesi. Ba mai mult, la o discutie cu cei din camp, unde erau prezenti si secretarul regional, si vicepresedintele C.G. au cerut mie si secretarului comunitaii in mod direct sa mai lasam si pe altii la conducerea bisericii din Soci, ca prea suntem de multi ani in comitet. Va intreb daca ati vazut scris in Principiile de Credinta asa ceva? In realitate urmareau ca la reorganizarea de camp sa mearga numai delegati numiti de ei. Am fost tinuti alte cateva luni in confuzie totala, timp in care se lucra la indepartarea predicatorului nostru. Pe motivul ca nu suntem in masura sa ne organizam si sa alegem un comitet al comunitatii, campul italian a chemat pentru a treia oara secretarul regional si  vicepresedintele C.G. In loc sa organizeze comunitatea noastra au anuntat decizia de excludere a mea si a altui frate care “vorbise mult”.  Excluderea mea ar fi avut loc in lipsa mea (eram in Romania) si fara sa fi fost informat inainte. Comunitatea nu a fost de acord pentru ca niciunul din noi nu ne facusem vinovati de calcarea vreunei porunci. Fara sa tina cont de rugamintile fratilor, de lacrimile multora, chiar a celor mai in varsta (cei despre care amintea Marius Sascau ca au facut puscarie) si nici de rugamintea noilor nostri membri veniti de la catolici, (unul din acestia statea in genunchi in fata scaunului pe care era un frate cu influenta in mainile caruia statea puterea de decizie,) au decis dizolvarea comunitatii, ca in 2005. Si istoria s-a repetat, au facut iar linistiti alegerile de camp, cei din Soci nu iau mai deranjat pentru ca nu au fost reprezentati de nimeni, si au hotarat indepartarea pastorului. Au "numit" ei persoane care, chipurile urmau sa conduca comunitatea si au decis ca toti cei care vor sa fie membri ai campului sa recunoasca acesti "conducatori" pusi de ei. Noi nu am fost deacord cu aceste lucruri, am cerut organizarea campului si a comunitatii conform principiilor, dar, ei au mers mai departe pe aceasta cale de forta, si atunci am hotarat separarea de metodele acestea. Inainte sa plece pastorul nostru, a reorganizat comunitatea si, pentru a putea inchiria un nou local, impreuna, cei care nu am acceptat procedeul lor, am decis constituirea asociatiei "Eben-Ezer - Il Casentino" pentru ca vechea sala din Soci au spus ca o pastreaza ei si toti cei ce se aduna acolo trebuie sa se supuna neconditionat hatararilor lor. Acum au inceput sa circule zvonuri ca toate problemele de aici sunt din cauza vopsitului parului, pantalonilor, ca nu mai credem nu stiu cate puncte din principii, ca ne-am facut o alta biserica, si tot felul de neadevaruri raspandite fara teama, de oameni care au fost foarte rar in Soci sau nu au fost deloc. Nu spun ca nu avem greseli, insa ceea ce vreau sa stiti este ca atunci cand am gresit am recunoscut, si pot sa spun ca suntem in toate privintele o comunitate absolut normala, ca toate celelalte, care lupta cu propriile slabiciuni. Ei insa sunt dintre aceea care nu admit ca pot gresi. Inainte de a lua decizia de separare am facut toate demersurile ca aceasta situatie sa fie aplanata si sa se poata gasi o cale prin care sa se puna capat acestui calvar. Am cerut sa facem parte din Uniunea Romana, am fost refuzati, am cerut sa facem parte dintr-o alta conferinta romana, cei care au incercat sa ne ajute au fost avertizati ca vor avea soarta noastra daca ne primesc, am cerut sa facem campul de sud al Italiai, nu s-a acceptat. Cum situatia este inca in desfasurare, cred cu toata convingerea ca daca Dumnezeu mai are inca sfesnicul in aceasta biserica, el va lua lucrarea in mainile Sale, cei sinceri vor intelege nevoia de renastere spirituala  si cauza Sa va invinge. Cat despre mine, nu m-am gandit ca o poveste trista, va ajunge un subiect de discutie pe forum. Ca sa intelegi o poveste de acest gen, trebuie sa traiesti intamplarile si experientele pe care noi le-am avut in ultimii 6 ani. Nu am putut sa redau decat foarte succint cateva din intamplarile de aici, ca sa scriu detailat cred ca as putea scrie o carte. Nu va scrie un sfant, ci un pacatos care are nevoie de Mantuitorul, un om care este nascut si crescut in aceasta biserica, care si-a petrecut tineretea alaturi de oameni ca Stefan Ungureanu, Anton Ioan, Mitru Ciurea, Dinitoiu Ion, Paul Petcu si altii, care a luptat pentru aceasta cauza si care cat timp este aici crede doctrina acestei biserici. Cand nu voi mai crede Principiile bazate pe Sfanta Scriptura voi pleca singur. Nu comentez parerile celor ce au scris pe forum pentru a nu face din ceea ce se intampla acum aici la noi, o problema de ordin personal, deja cred ca am facut prea mult referire la propria persoana, consider ca dincolo de persoane, este in joc cauza lui Dumnezeu, totusi cred ca ar fi fost corect ca daca sunt acuzat ca mint, sa mi se spuna ce mint, sau ce probleme am creat "de la inceput" (in viziunea lui Marius Sascau). Daca problemele sunt neregulile pe care le-am amintit mai sus, din 2003, are dreptate, (ramane totusi intrebarea cum se recupereaza cei 20.000 de euro?) Timp de peste 40 de ani Miscarea de Reforma in Italia a fost reprezentata de 6-10 membri. Astazi, numai grupul "Eben-Ezer - Il Casentino, numara de cinci ori mai mult. Din pacate pastorul care in ciuda faptului ca nu stapanea bine limba italiana si care cu ajutorul Domnului a mers si a facut grupe chiar in localitati unde nu au mai fost altii inaintea lui, a fost nevoit sa plece si sa se supuna unor sanctiuni incalificabile, enumerate in acea poveste. O parte din munca lui a fost risipita iar altii il asteapta inca sa ii conduca mai departe pe calea spre Hristos si sa-i boteze asa cum era deja fixat. Acesti ani m-au facut sa inteleg ca cine are curaj sa spuna lucrurilor pe nume va plati scump. Aici, pentru a nu avea probleme cu cei din camp, nu trebuie sa zici nimic, nici chiar atunci cand ei pregatesc mancare in Sabat, cum au facut la Conferinta de la Bobbio-Pelice, nu trebuie sa zici nimic daca fratii lucreaza pana in apus, si in Sabat se intorc acasa si fac baie, nu trebuie sa intrebi de zeci de mii de euro din banii Domnului fraudati datorita neglijentei....aici rezista doar cine tace, asculta si se supune in mod neconditionat. Cand pastorul le-a atras atentia asupra acestor calcari ale Legii lui Dumnezeu, i sa spus ca “mai inchide si tu ochii, ca si noi am trecut cu vederea ca tu i-ai primit pe cei din Soci fara rebotezare”.
Sper ca cine a vrut sa inteleaga, a inteles ca povestirea nu s-a nascut din dorinta de a ne plange necazurile pe umarul cuiva, (nu avem pe ale cui), nici sa tragem caini de urechi.
Cei care au cerut de ce nu am facut publica situatia noastra, sper ca au inteles ca nu era cazul.
Si mai sper un lucru: ca dupa ce veti citi cele de mai sus si veti trage fiecare concluzia lui, indiferent care ar fi, veti putea hotari in cunostinta de cauza daca acest topic trebuie sau nu sters. Asta nu inseamna ca nu veti fi liberi sa ne judecati cum vreti, sa ne acuzati, sa va dati cu parerea chiar in necunostinta de cauza. Ne-am obisnuit cu asfel de tratament.
Pentru orice alte lamuriri stiti acum unde ne gasiti, va stam la dispozitie.

Va doresc tuturor ca binecuvantarea lui Dumnezeu sa fie asupra voastra si harul Sau sa fie cu voi toti. Pentru a ne cunoaste mai bine va invitam sa fiti impreuna cu noi pe 13 martie (noua sala va fi inaugurata pe 13 martie in Poppi).

Daniel Dinu, secretar A.D.S.G-M.R. "Eben-Ezer - Il Casentino"

Administrator www.azsmrebenezer.net   
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #23 on: 17 February 2010 - 10:04.07 »

Complicată întâmplare. Pentru ca să tragem concluzii ar trebui să auzim / citim şi varianta fraţilor de la conducere.

mariussascau

Browser: Firefox 3.5.7.NETCLR3.5.30729

sascau@hotmail.com marius.sascau
View Profile
« Reply #24 on: 17 February 2010 - 10:33.26 »

Inainte de a lua decizia de separare am facut toate demersurile ca aceasta situatie sa fie aplanata si sa se poata gasi o cale prin care sa se puna capat acestui calvar. Am cerut sa facem parte din Uniunea Romana, am fost refuzati, am cerut sa facem parte dintr-o alta conferinta romana, cei care au incercat sa ne ajute au fost avertizati ca vor avea soarta noastra daca ne primesc, am cerut sa facem campul de sud al Italiai, nu s-a acceptat.

Din cate stiu eu ati apelat si la Conferinta generala si nu vau acceptat si vi sa spus ca trebue sa faceti parte din campul Italian. Sau gresesc?

Excluderea mea ar fi avut loc in lipsa mea (eram in Romania) si fara sa fi fost informat inainte.

Hai sa fim seriosi  nu cred ca nu ai stiut dinainte eu cred ca ai plecat anumea ca sa ai scuza dupa ce te intorci.Eu am stiut de ceva vreme de acel comitet si tu nu ai stiut? Desi eu nu am avut nici o treaba.Tu ai stiut foarte bine din punctul meu de vedere.

Cu zecimea am auzit ca a fost ceva probleme, dar nustiu exact deaceia nu zic nimic.Totus voi ati folosit chitantierul campului Italian si voi ati facut ce ati vrut cu zecimea.Sau gresesc?

Si in legatura cu Enoh Conferinta generala a luat decizia ce sa se faca cu el nu campul Italian.

Ca si comitet, cu votul majoritar al membrilor comitetului si apoi al comunitatii, am organizat la inceputul lunii iunie 2009 un seminar pe tema Neprihanirii lui Hristos sustinut de un frate reformist din Romania..

Din cate stiu eu Vlad nu mai a luat sfanta cina si nu a mai dat zecimea la comunitate de vreo 4 ani.Din cate stiu nu e membru al bisericii noastre.

O sa apara si o scrisoare din partea campului Italian asa mi sa comunicat.Deci inca putina rabdare.

Cu tine viata e mai roz ;)
AlexB

View Profile WWW
« Reply #25 on: 17 February 2010 - 11:40.11 »

1)   Fraza de la inceput nu am scris-o nici pentru a minti si nici pentru a evita o expunere a faptelor, ci cu gandul ca sunt si alti cititori care nu sunt membrii ai bisericii noastre si care ar fi bine sa ia totul doar ca o fabula, (din pacate ce se intampla in biserica nu zideste) si tot din acelasi motiv am apelat la acest mod de exprimare, (povestirea cu morala). Era un mod mai putin izbitor de a informa pe cei care stiu situatia noastra, o urmaresc si ne-au cerut sa ii informam....

Daniele, pentru ca si eu am fost unul care a comentat cu privire la modul de informare, referitor la pct. 1, nu consideri ca era si mai elegant, si mai usor, si mai etic sa trimiti un email celor care v-au cerut sa-i informati?

Despre restul, nu cred ca este etic sa-mi dau cu parerea intrucat nu cunosc problema... sau o 'cunosc' doar din spusele tale, fara a sti varianta celeilalte parti...

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #26 on: 17 February 2010 - 12:13.11 »

Din cate stiu eu Vlad nu mai a luat sfanta cina si nu a mai dat zecimea la comunitate de vreo 4 ani.Din cate stiu nu e membru al bisericii noastre.

"Apoi le -a zis: ,,Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură."" (Matei 16:15)

Dacă eu n-aş fi membru în biserica aceasta, n-aş avea dreptul sau obligaţia de a împlini porunca din Marcu 16:15? Şi apoi... zecimea e unul din lucrurile care îmi condiţionează calitatea de membru?

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #27 on: 17 February 2010 - 12:17.44 »

Am primit pe mail următorul mesaj din partea unui vizitator anonim al forumului:

"Pentru toti cei care vor sa stie si o alta varianta a felului cum sau petrecut lucrurile in ultimii ani si ultima perioada in special ii rugam sa scrie la segreteria@movimentodiriforma.it "

În condiţiile date, firesc ar fi să facă public si biserica un mesaj, nu să-l trimită fiecăruia individual. Altfel, unde-i transparenţa?

.[/size]
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #28 on: 17 February 2010 - 12:21.14 »

O sa apara si o scrisoare din partea campului Italian asa mi sa comunicat.Deci inca putina rabdare.

Ai pile la împărăţie, dragă Marius?  smile Aşteptăm.

.[/size]
mariussascau

View Profile
« Reply #29 on: 17 February 2010 - 12:26.35 »

"Apoi le -a zis: ,,Duceţi-vă în toată lumea, şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură."" (Matei 16:15)

Dacă eu n-aş fi membru în biserica aceasta, n-aş avea dreptul sau obligaţia de a împlini porunca din Marcu 16:15? Şi apoi... zecimea e unul din lucrurile care îmi condiţionează calitatea de membru?

Multi zic ca predica evanghelia si pe desupt e alt ceva. Exista si varianta asta.

mariussascau

View Profile
« Reply #30 on: 17 February 2010 - 12:47.58 »

Satana depune cea mai mare sârguintă spre a-i prinde în lat pe aceia care au avut cea mai mare lumină. El stie că, dacă îi poate amăgi, sub călăuzirea lui, acestia vor îmbrăca păcatul cu vesmintele neprihănirii si îi vor duce pe multi în rătăcire.
Spun tuturor: Păziti-vă, căci sub chipul unui înger de lumină Satana merge la fiecare adunare de lucrători crestini si la fiecare comunitate, încercând să câstige membri de partea sa. Sunt îndemnată să-i dau poporului lui Dumnezeu această avertizare: "Nu vă înselati, Dumnezeu nu Se lasă să fie batjocorit." (Gal. 6,7) Mărturii pentru comunitate vol.8 pag. 295

bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #31 on: 17 February 2010 - 13:31.13 »

Am citit si eu tot ce a/ti spus si sincer ma intreb cu durere ce se va intampla in viitorul apropiat cu biserica noastra...atata ura,atata dezbinare...critica si prea putine lucruri care sa ne mobilizeze pt lucrare autentica..daca am intelege mai bine ce vremuri traim nu ne/am permite sa ne neglijam misiunea....dar pt ca satana stie cel mai bine sa ne dea de lucru,noi ne preocupam de certuri si lupta intre noi...indoiala si suspiciune...in loc sa ne unim fortele,sa ne trezim odata la realitate si sa facem lucrarea care ne/a fost incredintata.
Daniel
*

View Profile
« Reply #32 on: 17 February 2010 - 14:50.07 »

Sunt Daniel Dinu:

Marius, intrucat ai amintit nume de persoane ma vad silit sa o fac si eu:

1) Inainte de separare am facut toate demersurile necesare pentru a gasi o solutie cu cei din Campul Italian. Si pentru ca tot ai inceput sa dai nume:

La ultima intalnire de acest gen, eram prezenti 7 persoane, respectiv fratii Domingos, Enoh, Titu M., Nelu P. Gelu G. Vasile F. si eu. L-am rugat pe fr. Domingos de trei ori, ca inainte de a face inventarul a ceea ce era proprietatea noastra in sala, sa se gandeasca la o modalitate de a aplana situatia, pentru ca daca plecam, s-ar putea sa vina randul sa se roage ei de noi sa ne intoarcem, insa probabil va fi prea tarziu. Nu a acceptat a zis ca e mai bine asa, sa plecam, ei nu ne da afara insa daca ramanem trebuie sa acceptam neconditionat hotararile de camp, si persoanele pe care le-am enumerat mai sus i-ti pot confirma aceasta. Nu s-a asteptat probabil la o plecare atat de masiva, si chiar in aceste zile, umbla din casa in casa incercand sa convinga fratii sa se intoarca la Soci. Dece oare? Sambata au vrut sa faca organizarea celor ramasi la Soci, insa din lipsa de personal au amanat cu inca o luna "harul" pentru cei plecati. In alta ordine de idei nu mai au bani, si sunt ingroziti ca cei ramasi nu pot sustine trei predicatori. Au ajuns sa scrie la Uniunea Romana sa intervina pe langa conferinta Muntenia sa le trimita banii pe care noi iam dat acolo, vroiau sa stie cat sa trimis si de cine, desi Principiile noastre de Credinta spun clar cine are dreptul sa stie aceste lucruri.. Ce va spune asta? Ce-i intereseaza mai mult?

Dupa ce ne-am separat pe 12 decembrie 2009, am adresat o scrisoare Campului, prin care 55 de membri am demisionat din Campul Italian, im mod voluntar, declarand ca nu ne mai consideram sub jurisdictia lor, ca urmare a modului lor de procedura. Pe 27 ianuarie 2009 imediat dupa infiintarea asociatiei "Eben-Ezer - Il Casentino", ne-am adresat ca si grup autonom Conferintei Generale propunandu-le cele trei solutii, si ni s-a raspuns negativ, pe 4 februarie 2010. .Este adevarat ca ni sa recomandat sa apartinem de Campul Italian, insa acest lucru, pentru moment nu face parte din optiunile noastre.

2) In luna noiembrie cand am fost in Romania pentru probleme personale, nici nu am stiut si nici nu am fost anuntat, ca urma sa aiba loc o adunare in care sa se propuna excluderea mea si a altor persoane. Deci nu a fost vorba de un comitet asa cum zici tu. Cand am ajuns in Romania, primul lucru a fost sa il sun pe Marinica Barbu si sa-i povestesc ultimele evenimente care avusesera loc la Soci. Incercasem sa il sun si din Italia insa mai bine de o saptamana nu mi-a raspuns la telefon. In Romania am sunat cu un numar nou si mi-a raspuns, zicandu-mi printre altele ca nu a raspuns in mod intentionat la telefon. I-am spus ca o sa stau circa o luna in Romania, si a zis ca o sa vina la Bucov sa discutam mai pe larg. Nu a venit, a plecat in Italia fara sa spuna nimic, si odata ajuns aici, la indemnul lui Vasile F. au hotarat ca e momentul sa faca excluderea mea. Comunitatea a subliniat ca nici o persoana nu poate fi exclusa daca nu a fost anuntata sa participe, mai ales ca nu existau motivele pentru asemena sanctiune. Tentativa aceasta de excludere  a esuat si atunci, Marinica Barbu, Davi Silva si cei din Camp au hotarat dizolvarea comunitatii, si pe 28 au facur reorganizarea de Camp, unde desi nu a participat numeni din Soci, l-au numit pe Vasile F. in comitetul de Camp, se resp, cu dep. misionar, in lipsa. Cand am cerut aceasta decizie de dizolvare pentru a vedea motivele care au stat la baza ei, mi s-a spus de catre presedintele de Camp, respectiv Tinta Giordano, ca noi suntem niste nulitati pentru ei. I-am spus ca sa nu mai vina la Soci fara procesul verbal de dizolvare, pentru ca am sa ma vad silit sa chem carabinierii si sa-i dau afara, tinand cont ca deja in timpul cat eu am fost in Romania ei avusesera discutii in mod repetat, pana dupa miezul noptii la Soci, si cand m-am intors am fost sunat de carabinieri si mi sa spus ca au fost sesizati de tulburarea linistii publice, si daca se mai intampla asa ceva ei vor fi nevoiti sa intervina. Nr meu de telefon il aveau de la Marcela M., pe care o intrebasera cine e conducatorul comunitatii. Atunci Giordano mi-a spus ca inainte ca sa chem eu carabinierii are sa trimita el Garda financiara sa verifice cum justificam noi veniturile declarate la stat si suma mare de zecime pe care o predam casierului. Cum zecimea mea, din fericire, mergea in alta parte, am putut sa-i spun ca nu ma tem de asa ceva, i-am "urat" doua fraze in italiana si i-am inchis telefonul.

3) Dupa aceste intamplari, fratii care i-si predasera zecimea au hotarat, pe buna dreptate, sa nu o mai trimita la cei din camp, iar unii, inclusiv, Vasile F. si-au retras-o de la casier. Zecimea a fost predata cu acordul tuturor unei alte comunitati. Casierul a fost verificat, nu au fost gasite nereguli de catre revizor, respectiv Ovidiu B., singurul lucru care i sa reprosat a fost ca a trimis zecimea in Romania. Revizorului i sau predat cu proces verbal chitantierele ramase, in prezent noi avem propriile chitantiere.

4) In legatura cu Enoh Cazacu, decizia Conferintei Generale in ceea ce il priveste a sosit abia pe 29 ianuarie 2010, la mai bine de o luna de la plecarea sa in Romania. In luna noiembrie 2009 inainte de reorganizare i se solicitase de catre Camp sa-si depuna demisia, le era teama ca delegatii il vor reconfirma ca predicator in Campul Italian, si cum Vasile F. dorea cu orica chip sa vie el predicator, Enoh ii sta in cale. Enoh a refuzat si atunci pe pe 12 decembrie a primit din partea campului o scrisoare prin care era instiintat ca la 31 decembrie 2009 i se desface contractul de munca pe motivul transferarii lui in Romania. Pe 23 decembrie 2009, a organizat principial comunitatea Soci, si pe 24 decembrie a trimis demisia sa campului Italian. Deci desfacerea contractului sau de munca a fost hotarata de camp in luna decembrie 2009, iar raspunsul de la Conferinta Generala a venit pe 29 ianuarie 2010. Te intreb: Cine a luat decizia ce sa se faca cu el, conferinta generala sau campul?. Tot ceea ce spun aici este documentabil cu procese verbale si scrisori.

5) Referitor la Vlad, am cerut comunitatii Cazasu din Romania situatia sa si ni sa trimis o scrisoare stampilata si semnata de comitetul comunitatii  unde scrie ca el era in acel moment (luna iunie 2009) membru al comunitatii respective. Am aceasta scrisoare s ti-o pot trimite. Deasemena, am vorbit personal atat eu cat si Enoh cu predicatorul de acolo, respectiv Florin P si ne-a confirmat acest lucru. Noi nu mergem pe auzite.

P.S. Mi-ar face placere Marius sa vii pe aici si sa poti citi zecile de pagini de procese-verbale si de scrisori care documenteaza ceea ce spun. Pentru orice afirmatie pe care o fac am probe scrise si persone care confirma ceea ce spun. In ce priveste Campul am cerut decizia de dizolvare a comunitatii si ni sa spus ca intrucat suntem o nulitate pentru ei nu o sa vedem niciodata asa ceva. Acum umbla din casa in casa sa spuna ca Daniel Dinu, Nelu Paval si Bogdan Tudosa sunt exclusi printr-o hotarare a comitetului de camp din 14 februarie 2010 la care a asistat si fr. Marinica Barbusi primirea noastra in Campul Italian se va face numai prin rebotezare. Au uitat ca noi am demisionat inca din 12 decembrie 2009 din calitatea de membrii ai campului italian. Le-am cerut scris aceasta decizie si au zis ca asteapta raspunsul de la C.G. la scrisoarea noastra, raspuns care desi a venit pe 4 februarie 2010, pana astazi 17 februarie nu am primit decizia lor de excludere. Un simplu rationament logic te convinge unde au ajuns cu derizoriul.
   Spun ca asteapta raspunsul la scrisoarea noastra care a venit pe 4 februarie dar deja ei au decis pe 17 ianuarie soarta noastra, fara sa realizeze ca le lipseste "obiectul muncii" pentru ca noi am demisionat ca si membrii in Campul Italian din 12 decembrie 2009.
   Spun ca asteapta hotararea Conferintei Generale pentru a decide soarta lui Enoh, hotararea a venit pe 29 ianuarie 2010, dar ei lau somat sa demisioneze in noiembrie 2009, si la refuzul sau iau desfacut contractul de munca in data de 31 decembrie 2009.

6) Cat despre scrisoare, o asteptam si noi, desi sunt uimit de afirmatia ta "mi sa comunicat". Noua nu ni sa comunicat in scris nici macar deciziile care ne privesc in mod direct, atat ca persoane cat si ca grup.

Acum va intreb:
Ei ne acuza ca nu respectam "parintii spirituali", insa prin ceea ce au facut si continua sa faca, ei dovedesc respect fata de Conferinta Generala?. Au inteles ca daca cineva vrea sa fie cel mai mare trebuie sa fie slujitorul tuturor? Daca noi, daca Enoh, astepta raspuns de la "Cezarul", in numele caror principii si carui dumnezeu, si cu ce autoritate au decis cu luni inainte ce trebuia sa se intample?

Concluziile le puteti trage singuri.
Daniel
*

View Profile
« Reply #33 on: 17 February 2010 - 16:45.35 »

Am primit pe mail următorul mesaj din partea unui vizitator anonim al forumului:

"Pentru toti cei care vor sa stie si o alta varianta a felului cum sau petrecut lucrurile in ultimii ani si ultima perioada in special ii rugam sa scrie la segreteria@movimentodiriforma.it "

În condiţiile date, firesc ar fi să facă public si biserica un mesaj, nu să-l trimită fiecăruia individual. Altfel, unde-i transparenţa?

Secretarul Campului Italian este in acest moment fr. Silviu Parlea, nu inteleg treaba cu anonimatul. Secretarul Campului italian nu se poate ascunde in spatele anonimatului, sau daca nu este el, cine altcineva are acces la aceste informatii cuprinse in procesele verbale, care se afla conform Principiilor la secretarul de camp si daca este autorizat sa puna la dispozitie documente, de ce este nevoie sa ramana in anonimat? Il rog pe Silviu sa revina cu precizarile necesare. Va trebui sa folosim si noi metoda anonimatului?... poate fi aceasta solutia sa aflam cu adevarat continutul deciziilor pe care le-ati luat cu cei din Soci si pe care ati refuzat sa ni le trimiteti pana acum? Ma uimeste disponibilitatea si promptitudinea de a da informatii, promptitudine si disponibilitate pe care nu le-ati demonstrat si fata de noi, desi, daca i-ti aduci aminte Silviu, in urma cu o saptamana te-am rugat sa i-mi trimiti aceste procese verbale, dar ai spus ca nu ai aprobare sa le trimiti. E cam ciudat nu? - Daniel Dinu
Daniel
*

View Profile
« Reply #34 on: 17 February 2010 - 17:54.58 »

Sunt Daniel Dinu:

Marius, intrucat ai amintit nume de persoane ma vad silit sa o fac si eu:

1) Inainte de separare am facut toate demersurile necesare pentru a gasi o solutie cu cei din Campul Italian. Si pentru ca tot ai inceput sa dai nume:

La ultima intalnire de acest gen, eram prezenti 7 persoane, respectiv fratii Domingos, Enoh, Titu M., Nelu P. Gelu G. Vasile F. si eu. L-am rugat pe fr. Domingos de trei ori, ca inainte de a face inventarul a ceea ce era proprietatea noastra in sala, sa se gandeasca la o modalitate de a aplana situatia, pentru ca daca plecam, s-ar putea sa vina randul sa se roage ei de noi sa ne intoarcem, insa probabil va fi prea tarziu. Nu a acceptat a zis ca e mai bine asa, sa plecam, ei nu ne da afara insa daca ramanem trebuie sa acceptam neconditionat hotararile de camp, si persoanele pe care le-am enumerat mai sus i-ti pot confirma aceasta. Nu s-a asteptat probabil la o plecare atat de masiva, si chiar in aceste zile, umbla din casa in casa incercand sa convinga fratii sa se intoarca la Soci. Dece oare? Sambata au vrut sa faca organizarea celor ramasi la Soci, insa din lipsa de personal au amanat cu inca o luna "harul" pentru cei plecati. In alta ordine de idei nu mai au bani, si sunt ingroziti ca cei ramasi nu pot sustine trei predicatori. Au ajuns sa scrie la Uniunea Romana sa intervina pe langa conferinta Muntenia sa le trimita banii pe care noi iam dat acolo, vroiau sa stie cat sa trimis si de cine, desi Principiile noastre de Credinta spun clar cine are dreptul sa stie aceste lucruri.. Ce va spune asta? Ce-i intereseaza mai mult?

Dupa ce ne-am separat pe 12 decembrie 2009, am adresat o scrisoare Campului, prin care 55 de membri am demisionat din Campul Italian, im mod voluntar, declarand ca nu ne mai consideram sub jurisdictia lor, ca urmare a modului lor de procedura. Pe 27 ianuarie 2009 imediat dupa infiintarea asociatiei "Eben-Ezer - Il Casentino", ne-am adresat ca si grup autonom Conferintei Generale propunandu-le cele trei solutii, si ni s-a raspuns negativ, pe 4 februarie 2010. .Este adevarat ca ni sa recomandat sa apartinem de Campul Italian, insa acest lucru, pentru moment nu face parte din optiunile noastre.

2) In luna noiembrie cand am fost in Romania pentru probleme personale, nici nu am stiut si nici nu am fost anuntat, ca urma sa aiba loc o adunare in care sa se propuna excluderea mea si a altor persoane. Deci nu a fost vorba de un comitet asa cum zici tu. Cand am ajuns in Romania, primul lucru a fost sa il sun pe Marinica Barbu si sa-i povestesc ultimele evenimente care avusesera loc la Soci. Incercasem sa il sun si din Italia insa mai bine de o saptamana nu mi-a raspuns la telefon. In Romania am sunat cu un numar nou si mi-a raspuns, zicandu-mi printre altele ca nu a raspuns in mod intentionat la telefon. I-am spus ca o sa stau circa o luna in Romania, si a zis ca o sa vina la Bucov sa discutam mai pe larg. Nu a venit, a plecat in Italia fara sa spuna nimic, si odata ajuns aici, la indemnul lui Vasile F. au hotarat ca e momentul sa faca excluderea mea. Comunitatea a subliniat ca nici o persoana nu poate fi exclusa daca nu a fost anuntata sa participe, mai ales ca nu existau motivele pentru asemena sanctiune. Tentativa aceasta de excludere  a esuat si atunci, fratii Marinica Barbu, Davi Silva si cei din Camp au hotarat dizolvarea comunitatii, si pe 28 au facur reorganizarea de Camp, unde desi nu a participat nimeni din Soci, l-au numit pe Vasile F. in comitetul de Camp, se resp, cu dep. misionar, in lipsa. Cand am cerut aceasta decizie de dizolvare pentru a vedea motivele care au stat la baza ei, si eventual pentru a o contesta, mi s-a spus de catre fostul presedintele de Camp, respectiv fr. Tinta Giordano, ca noi suntem niste nulitati pentru ei, iar actualul presedinte, fr. Domingos mi-a zis ca asa ceva nu o sa avem niciodata. Le-am spus ca sa nu mai vina la Soci fara procesul verbal de dizolvare, pentru ca am sa ma vad silit sa chem carabinierii si sa-i dau afara, tinand cont ca deja, in timpul cat eu am fost in Romania ei avusesera discutii in mod repetat, pana dupa miezul noptii in sala de la Soci, si cand m-am intors am fost sunat de carabinieri si mi sa spus ca au fost sesizati de tulburarea linistii publice, si daca se mai intampla asa ceva ei vor fi nevoiti sa intervina. Nr meu de telefon il aveau de la sora Marcela M., pe care o intrebasera cine e conducatorul comunitatii. Atunci Giordano mi-a spus ca inainte ca sa chem eu carabinierii are sa trimita el Garda financiara sa verifice cum justificam noi veniturile declarate la stat, cu suma mare de zecime pe care o predam casierului. Cum zecimea mea, din fericire, mergea in alta parte, am putut sa-i spun ca nu ma tem de asa ceva, i-am "urat" doua fraze in italiana si i-am inchis telefonul.

3) Dupa aceste intamplari, fratii care i-si predasera zecimea, au hotarat, pe buna dreptate, sa nu o mai trimita la cei din camp, iar unii, inclusiv, fr. Vasile F. si-au retras-o de la casier. Zecimea ramasa a fost predata cu acordul tuturor unei alte comunitati. Casierul a fost verificat, nu au fost gasite nereguli de catre revizor, respectiv Ovidiu B., singurul lucru care i sa reprosat a fost ca a trimis zecimea in Romania. Revizorului i sau predat cu proces verbal chitantierele ramase, in prezent noi avem propriile chitantiere.

4) In legatura cu fr. Enoh Cazacu, decizia Conferintei Generale in ceea ce il priveste a sosit abia pe 29 ianuarie 2010, la mai bine de o luna de la plecarea sa in Romania. In luna noiembrie 2009 inainte de reorganizare i se solicitase de catre Camp sa-si depuna demisia, le era teama ca delegatii il vor reconfirma ca predicator in Campul Italian, si cum fr. Vasile F. dorea cu orica chip sa fie si el predicator, fr. Enoh ii sta in cale. Enoh a refuzat si atunci pe pe 12 decembrie a primit din partea campului o scrisoare prin care era instiintat ca la 31 decembrie 2009 i se desface contractul de munca pe motivul transferarii lui in Romania. Pe 23 decembrie 2009, a organizat principial comunitatea Soci, si pe 24 decembrie a trimis demisia sa campului Italian. Deci desfacerea contractului sau de munca a fost hotarata de camp in luna decembrie 2009, iar raspunsul de la Conferinta Generala a venit pe 29 ianuarie 2010. Te intreb: Cine a luat decizia ce sa se faca cu el, Conferinta Generala sau Campul?. Tot ceea ce spun aici este documentabil cu procese verbale si scrisori.

5) Referitor la Vlad, am cerut comunitatii Cazasu din Romania, comunitatea unde era membru, situatia sa si ni sa trimis o scrisoare stampilata si semnata de comitetul comunitatii  unde scrie ca el era in acel moment (luna iunie 2009) membru al comunitatii respective. Am aceasta scrisoare s ti-o pot trimite. Deasemena, am vorbit personal atat eu cat si fr. Enoh cu predicatorul de acolo, respectiv fr. Florin P. si ne-a confirmat acest lucru. Noi nu mergem pe auzite.

P.S. Mi-ar face placere Marius sa vii pe aici si sa poti citi zecile de pagini de procese-verbale si de scrisori care documenteaza ceea ce spun. Pentru orice afirmatie pe care o fac am probe scrise si persone care confirma ceea ce spun. In ce priveste Campul am cerut decizia de dizolvare a comunitatii si ni sa spus ca intrucat suntem o nulitate pentru ei nu o sa vedem niciodata asa ceva. Acum umbla din casa in casa sa spuna ca Daniel Dinu, Nelu Paval si Bogdan Tudosa sunt exclusi printr-o hotarare a comitetului de camp din 17 ianuarie 2010 la care a asistat si fr. Marinica Barbu si primirea noastra in Campul Italian se va face numai prin rebotezare. Au uitat ca noi am demisionat inca din 12 decembrie 2009 din calitatea de membri ai Campului Italian. Le-am cerut scris aceasta decizie si au zis ca asteapta raspunsul de la C.G. la scrisoarea noastra, raspuns care desi a venit pe 4 februarie 2010, pana astazi 17 februarie nu am primit decizia lor de excludere. Mai mult nu sa spus de catre fr. Marcos ca cine suntem noi sa le cerem socoteala de ce fac ei. Un simplu rationament logic, te convinge unde au ajuns cu derizoriul.
  - Spun ca asteapta raspunsul la scrisoarea noastra care a venit pe 4 februarie dar deja ei au decis pe 17 ianuarie soarta noastra, fara sa realizeze ca le lipseste "obiectul muncii" pentru ca noi am demisionat ca si membrii in Campul Italian din 12 decembrie 2009.
  - Spun ca asteapta hotararea Conferintei Generale pentru a decide soarta lui Enoh, hotararea a venit pe 29 ianuarie 2010, dar ei lau somat sa demisioneze in noiembrie 2009, si la refuzul sau iau desfacut contractul de munca in data de 31 decembrie 2009.

6) Cat despre scrisoare, o asteptam si noi, desi sunt uimit de afirmatia ta, "mi sa comunicat". Noua nu ni sa comunicat in scris, nici macar deciziile care ne privesc in mod direct, atat ca persoane cat si ca grup.

Acum va intreb:
Ei ne acuza ca nu respectam "parintii spirituali", insa prin ceea ce au facut si continua sa faca, ei dovedesc respect fata de Conferinta Generala?. Au inteles ca daca cineva vrea sa fie cel mai mare trebuie sa fie slujitorul tuturor? Daca noi, daca Enoh, astepta raspuns de la "Cezarul", in numele caror principii si carui dumnezeu, si cu ce autoritate au decis cu luni inainte ce trebuia sa se intample?

Concluziile le puteti trage singuri.
Daniel
*

View Profile
« Reply #35 on: 17 February 2010 - 23:00.03 »

Am retrimis pentru a doua oara acest mesaj intrucat erau cateva greseli de ortografie si lipseau cateva amanunte. Ceea ce pot sa mai spun este ca am trimis, in aceasta dupa amiaza, intreaga documentatie lui Marius la cererea sa, (circa 50 de pagini) si sper ca in urma lecturarii sa revina cu cateva probe la acuzatia de minciuna sau eventual sa faca alte precizari, in cunostinta de cauza. Nu am dorit sa fac toate aceste comentarii, insa este in joc onoarea lui Dumnezeu. As dori sa evitam comentariile asupra unor probleme pe care le stim doar din auzite, nu facem altceva decat sa dezonoram biserica lui Hristos. Daca cineva dorea sa afle mai mult despre ceea ce se petrece aici, exista pe www.azsmrebenezer.net si nume, si numar de telefon si 2 adrese de email unde se pot obtine toate detaliile. Noi dorim sa incepem in primavara o campanie de distribuire de pliante in cateva orase ale italiei, si va invitam sa va alaturati acestei actiuni. Sunt prea multe lucruri de facut si daca de fiecare data "coboram de pe ziduri pentru a raspunde" lucrul ar inceta. Este ultimul comentariu la acest topic si va doresc tuturor sa fim "Impreuna pentru vesnicie".

Daniel Dinu - secretar al asociatiei A.Z.S.-M.R. "Eben-Ezer - Il Casentino", responsabil cu departamentul misionar si de binefacere al comunitatii "Eben-Ezer - Il Casentino" si administrator al www.azsmrebenezer.net
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #36 on: 20 February 2010 - 18:30.24 »

Multi zic ca predica evanghelia si pe desupt e alt ceva. Exista si varianta asta.

Verificarea cine o face?

.[/size]
Daniel
*

View Profile
« Reply #37 on: 22 February 2010 - 01:47.43 »

Eu am relatat ADEVARUL de cum sau petrecut lucrurile, toti cei care vor sa afle O ALTA VARIANTA se pot adresa la....  Adevarul nu are mai multe variante, si chiar daca deranjeaza trebuie spus.

Daniel Dinu
mariussascau

Browser: Firefox 3.5.8.NETCLR3.5.30729

View Profile
« Reply #38 on: 22 February 2010 - 10:34.12 »

Cautand dreptatea pe acest pamant nu o putem gasi decat in Domnul Isus Hristos daca privesc la oameni ma descurajez si cad in mana lui satan.Eu nu sunt multumit nici de ce face Daniel Dinu, nici ce face campul Italian, nici cel Roman si nici conferinta generala, ce trebuie sa fac, o alta grupa si sa ma bat cu pumnul in piept ca ei sunt vinovati?...nu nu nu, pentru ca toti suntem oameni si toti pacatuim si gresim trebuie sa asteptam doar ca Dumnezeu sa rezolve problemele. Eu trebuie sa am rabdare si sa astept ca El sa rezolve totul.Sunt prea multe grupari in aceasta biserica, la care sa fug? Toti zic ca au dreptate fiecare in felul lui,si fiecare are cate umpic de dreptate.Toti aruncam cu noroi uni in alti.Oare nu trebue sa ne oprim? Sau sa continuam in felul acesta tragand dreptatea de partea noastra, si sa continuam sa acuzam ca ei sunt vinovati din felurite motive.Eu sincer sunt satul de atatea grupuri si grupulete.Unde vrem sa mergem in cer sau in iad? Daca continuam in ritmul acesta o sa ajungem in iad din punctul meu de vedere.Trebue sa ne umilim si sa ne smerim inimile inaintea  lui Dumnezeu.Si sa recunoastem ca suntem pacatosi.Si sa fim multumiti unde ne-a asezat Dumnezeu.Fie ca ma exclude fie ca nu ma vor eu aici raman, unde Dumnezeu a decis sa fiu.Imi cer scuze lui Daniel Dinu si la toti care i-am suparat. Domnul cu voi  63 .

P.S. Doar la Dumnezeu este dreptate in alta parte nu este.Putem s-o cautam unde vrem ca nu o gasim, doar in Dumnezeu gasim adevarul si dreptatea.Amin!

mariussascau

Browser: Firefox 3.5.8.NETCLR3.5.30729

View Profile
« Reply #39 on: 22 February 2010 - 10:44.21 »

Am uitat sa spun.Stiti unde sa format primul grup,zicand ca ei au dreptate?Doar ca nu au avut dreptate, si asta cauta sa faca in continuare si sa vede rezultatul foarte bine.

Pages: 1 [2] 3   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR