ForumAZSMR.Net
06 February 2012 - 10:33.39 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 09:15:03]

[Yesterday at 23:12:30]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: ELLEN W A FOST PROFET INSPIRAT? SÄ‚ URMARIM CANONUL BIBLIC Replies: 171 piece
Read 13105 times 0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: ELLEN W A FOST PROFET INSPIRAT? SÄ‚ URMARIM CANONUL BIBLIC  (Read 13105 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Willy
*
Browser: Firefox 3.6.3

View Profile
« Reply #140 on: 22 June 2010 - 21:41.58 »

>prieteni,intreb si eu,de unde ati luat teoria asta ca reformistii pun marturiile sau chiar persoana EGW,mai presus de biblie???...nu mai faceti afirmatii "gratuite" si nefondate.

>imi pare rau sa o spun,poate gresesc,unii pozeaza pe aici in mari revolutioanari ai credintei si a doctrinei,dar din pacate doar pe un forum...,dar si aici fiind ascuns in spatele unui nume istoric sau alt nume care nu are nici o legatura cu numele real,de ce nu sunteti cinstiti,daca tot vreti sa discutati,ahaidem sa o facem in mod cinstit,pe faţă.
Report to moderator   Logged
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #141 on: 23 June 2010 - 00:28.34 »

>prieteni,intreb si eu,de unde ati luat teoria asta ca reformistii pun marturiile sau chiar persoana EGW,mai presus de biblie???...nu mai faceti afirmatii "gratuite" si nefondate.

>imi pare rau sa o spun,poate gresesc,unii pozeaza pe aici in mari revolutioanari ai credintei si a doctrinei,dar din pacate doar pe un forum...,dar si aici fiind ascuns in spatele unui nume istoric sau alt nume care nu are nici o legatura cu numele real,de ce nu sunteti cinstiti,daca tot vreti sa discutati,ahaidem sa o facem in mod cinstit,pe faţă.

Crezi ca am inventat-o asa peste noapte ca am visat noi urat? Sau am trait-o si o traim pe propria piele?!? Afirmatii gratuite si nefondate faci chiar tu de cand ai inceput sa postezi, si devii deja ridicol.  Credeam ca vii in sfarsit cu argumente ca eu vorbesc de la Satana. In schimbul acestora, clasicul si comunistul atac la persoana. Deh, ce sa-i faci, "naravul(reformist) din fire n-are lecuire".
  De unde stii ca pozez in mare revolutionar? Am afirmat eu despre mine ca sunt revolutionar pe aici? Daca nu, te asigur ca ai facut un pacat. Se numeste minciuna. Iar mai modern dezinformare si  calomnie  cu scopul vadit de a atrage atentia de la subiectul in sine. Tactica vadit comunista folosita din plin in biserica.
   Cum vrei sa discutam pe fata?!?  laugh Ma faci sa rad. Vrei sa vin din Germania in Romania sa te vad cum arati? Eu am nevoie sa vad cum gandesti, nu cum arati.

P.S. Nu mai sta ascuns in spatele cortinei si daca ai ceva de zis despre subiect, zi cu toata libertatea dar cu argumente.  Ca de lozinci comuniste sunt satul si scarbit. Iar daca nu ai argumente, ai cel putin intelepciunea sa taci, ca vei ramane filozof. Aaa, poate doar in biserica sa fii ascultat.

adyna

View Profile Email
« Reply #142 on: 26 June 2010 - 17:23.02 »

deci ce avem astazi in domeniul religie nu mai trebuie schimbat? religia nu sufera modificari? daca era asa eram inca in secolul I... daca Luter nu facea o reforma, daca nu se operau schimbari drastice uneori, nu am fi ajuns unde suntem astazi in intelegerea Bibliei... s-a oprit cumva intelegerea Bibliei la 1915 cand a murit Ellen White? nu mai e nimic de invatat, nimic de descoperit????

Cred ca "religia" trebuie modificata, dar toate reformele adevarate care s-au facut au avut scopul de a inlatura ceea ce satan a introdus in crezul oamenilor, de  a reveni la "credinta data sfintilor o data pentru totdeauna".
Pe de alta parte, aceasta credinta consta dintr-un set de principii care formeaza caracterul lui Dumnezeu  (Acesta este si "sablonul" cu care dorim sa ne potrivim - Hristos in noi)
 Modul practic de aplicare a acestor principii  difera in functie de epoca, tara etc si aici, intr-adevar, avem nevoie de ceva actual.  Insa atat Biblia cat si marturiile ne ofera principiile, iar Duhul Sfant ne va invata cum sa le aplicam in fiecare situatie
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.4

View Profile WWW Email
« Reply #143 on: 26 June 2010 - 20:23.39 »

Cred ca "religia" trebuie modificata, dar toate reformele adevarate care s-au facut au avut scopul de a inlatura ceea ce satan a introdus in crezul oamenilor, de  a reveni la "credinta data sfintilor o data pentru totdeauna".
Pe de alta parte, aceasta credinta consta dintr-un set de principii care formeaza caracterul lui Dumnezeu  (Acesta este si "sablonul" cu care dorim sa ne potrivim - Hristos in noi)
 Modul practic de aplicare a acestor principii  difera in functie de epoca, tara etc si aici, intr-adevar, avem nevoie de ceva actual.  Insa atat Biblia cat si marturiile ne ofera principiile, iar Duhul Sfant ne va invata cum sa le aplicam in fiecare situatie

Adyna, "religia" este o "fraza de dansii inventata", vorba lui Eminescu. Religia este diabolica din cate am ajuns eu sa inteleg. Intoleranta, incapabila sa se schimbe din mers, oarba. "credinta data sfintilor odata pentru totdeauna" este cu totul altceva.
   este acea credinta despre care vorbea Isus cu femeia samariteanca, unde nu exista reguli si regulite omenesti, si unde doar "spiritul" conteaza. Si inchinarea libera, neingradita, fara prejudecati la un Dumnezeu care la randul lui este spirit.
   Isus insusi nu a fost un om religios, decat in masura in care a fost silit de imprejurari( sa aduca jertfe cand era mic, sa dea darea ptr templu cand i-o cereau fariseii). El era complet liber, si avea o inchinare libera. Nimic nu statea inter el si Tatal, nici macar scriptura timpului lui( "ati auzit ca s-a spus, dar EU va spun...")
   Desi citesc cu pasiune biblia si marturiile, eu afirm ca nu acestea sunt regulile infailibile care dau principiile. Binele este unul singur(necunoscut si misterios), Biblia si Sp doar vorbesc despre acest bine iar principiul de baza pe care acest Bine l-a afirmat este DOAR UNUL SINGUR: " iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti, ca in aceasta sta TOATA legea si proorocii".  Restul sunt principii omenesti, cosmetizate ca sa para divine.

adyna

View Profile Email
« Reply #144 on: 26 June 2010 - 21:07.58 »

Depinde ce intelegi prin "religie" (mi se pare ca este un topic despre asta). Daca o intelegi dupa sensul de baza al cuvantului - "re-legare" de Dumnezeu- atunci nu este in contradictie cu libertatea. Insa ce au facut oamenii din religie...aia e altceva.
Oricum, eu am folosit cuvantul ca sinonim pentru "crez". Si continui sa cred ca Biblia si marturiile descopera principiile de baza ale caracterului lui Dumnezeu, care trebuie sa devina si al nostru si acestea nu se schimba. Se schimba doar ceea ce este legat de cultura timpului, situatii sprecifice perioadei in care traim etc

Spuneai de iubire ca unic principiu. Cred ca mai este cel putin unul: dreptatea (sau neprihanirea).
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #145 on: 27 June 2010 - 00:43.06 »

Depinde ce intelegi prin "religie" (mi se pare ca este un topic despre asta). Daca o intelegi dupa sensul de baza al cuvantului - "re-legare" de Dumnezeu- atunci nu este in contradictie cu libertatea. Insa ce au facut oamenii din religie...aia e altceva.
Oricum, eu am folosit cuvantul ca sinonim pentru "crez". Si continui sa cred ca Biblia si marturiile descopera principiile de baza ale caracterului lui Dumnezeu, care trebuie sa devina si al nostru si acestea nu se schimba. Se schimba doar ceea ce este legat de cultura timpului, situatii sprecifice perioadei in care traim etc

Spuneai de iubire ca unic principiu. Cred ca mai este cel putin unul: dreptatea (sau neprihanirea).

Ce sa inteleg prin religie? Un sistem de dogme si rituri mai mult sau mai putin omenesti (http://dexonline.ro/definitie/religie) In orice biserica, in orice religie a lumii ai merge, vei auzi intoleranta afirmatie ca ei au tot adevarul pentru mantuire si altii sunt orbi. Fara exceptie.
 Chiar daca etimologic cuvantul religie vine din latinescul religare( a readuce, a relega), lucru care presupune refacerea legaturii dinte om si Dumnezeu rupta in Eden, nu avem cum sa nu observam in stanga si-n dreapta ca Diavolul a deturnat criminal acest plan al lui Dumnezeu. Astazi diavolul insusi imbraca mantaua religiei si vine la biserica sa se inchine...   In fine, ai observat si tu bine lucrul asta, si eu contra ACESTEI religii imi ridic glasul.
   pentru ca adevarata religie intra-devar inalta omul spre cele de sus, fara sa aiba de-a face cu definitia din dex. Adevarata religie biblica are o cu totul alta definitie in Iacov cap 1:
  26. Daca crede cineva ca este religios, si nu-si infraneaza limba, ci isi insala inima, religia unui astfel de om este zadarnica.

27. Religia curata si neintinata, inaintea lui Dumnezeu, Tatal nostru, este sa cercetam pe orfani si pe vaduve in necazurile lor si sa ne pazim neintinati de lume.

Asa cum am mai spus-o, ptr mine religia adevarata se reduce la relatiile interumane, iar toate formele( chiar si cele poruncite de biblie cum ar fi sfanta cina) le-am trecut pe locul 2 sau chiar 3.  Adica e tare usor sa te pupi si sa "te ierti " cu fratii in biserica o data la 3-4 luni, dar tare greu sa ierti pe cineva de n ori pe zi...mai ales daca iti este sotie sau sot.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #146 on: 28 June 2010 - 12:02.41 »

Am oferit acel link cu stenogramele conf din 1918 pentru ca personal le consider la fel de importante ca si conferinta de la 1888. Dupa parerea mea, la acea conferinta din 1918 Satana a preluat un nedorit rol si a deturnat in stilul sau caracteristic scopul pentru care acestea au fost scrise sub inspiratie divina, mai mult sau mai putin. Deja pe atunci (cand AZSMR inca nu se nascuse) fratii interpretau prea rigid litera SP (aduceti-va aminte cine a mai facut asta acum 2000 de ani). Ei credeau ca EGW este inspirata verbal, asta insemnand ca orice scrisoare si scrisorica din marturii este dictarea lui Dumnezeu. Pozitia lui Daniels, Prescott si a majoritatii celor care discutau acolo era insa una deosebit de inteleapta si echilibrata. Ei spuneau ca, interpretate in felul acesta, vor face mai mult un deserviciu poporului decat un serviciu. Profetie care s-a si implinit din pacate peste ani. Fratii au ajuns sa se judece reciproc cu aceste marturii in loc ca sa le considere doar ajutoare pentru cunoasterea lui Dumnezeu, indicatoare a drumului corect...si nimic altceva.
    M-a uimit de asemenea cat de echilibrata era insasi EGW in privinta consumului de carne, chiar la multi ani dupa publicarea Dietei sale. Poate ati citit incidentul cu lucratorul biblic din Scandinavia care a fost admonestat ca NU manca carne. Sau ocazia in care sotul sorei White a mancat o friptura de caprioara fiind in vizita la Daniels, fara ca sora White sa-i atraga atentia cu "reforma sanitara"... Aa, sau s-ar putea sa interpretam ca rudele si prietenii sunt scutiti de aceasta reforma...
   Ce sa spun...sunt indignat cand citesc aceste lucruri, si cand imi aduc aminte cate eforturi colosale au investit si inca investesc reformistii in "reforma sanitara" atunci cand fac evanghelizari de ex. Acum vreo 10 ani unul din verii mei dragi care este pastor foarte cunoscut in Romania imi povestea cu bucurie ca intr-o ocazie de evanghelizare prin muntii Anzi s-a prezentat  bineinteles si RS. Ca urmare, satenii au renuntat la pestele din Lacul Titicaca http://en.wikipedia.org/wiki/Lake_Titicaca, una dintre putinele lor resurse de hrana, alaturi de cartofi si porumb cumparat de la mari distante. Si s-au apucat sa manance numai cartofi non-stop. Atunci m-am bucurat impreuna cu el si "am aplaudat" actiunea fratilor...Astazi sunt indignat. Si as fi tare curios sa stiu cum e sanatatea fratilor din Anzi la 10 ani de-atunci.

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.8

View Profile WWW Email
« Reply #147 on: 29 August 2010 - 19:46.21 »

Azi, din respect pentru adevarul privitor la "inspiratia divina" a lui Ellen White, va dau un alt link http://opensourcechurch.ro/index.php?showtopic=25&st=160 de pe alt forum(incepand cu postarea 177) care  ofera ptr prima oara in limba romana traducerea studiului lui Fred Veltman despre felul in care a fost editata Hristos Lumina Lumii. Este un studiu cuprinzator a 15 articole din carte care trateaza metodologia folosita de EGW sau asistentii ei literari la alcatuirea cartii amintite. Studiul este facut de un adventist, director la  Departamentul de Religie la Pacific Union College, si este publicat ptr prima oara in 1990 in revista Ministry. Studiul mi se pare echilibrat, intrucat nici nu neaga veleitatile de scriitor autentic, de femeie crestina practica a EGW, dar nici nu ii ridica statuie in mijlocul orasului la care sa se inchine cu patos si orbire adventismul mondial, asa cum din pacate s-a intamplat imediat dupa moartea ei.
   Imi place concluzia personala a lui Veltman, care studiind problema in detaliu, a ajuns sa vada ca nu e vorba nicidecum de infaibilitate in scrierile ei, dar nici de rea vointa. Ci e vorba ca o femeie serioasa, crestina, care l-a iubit foarte mult pe Dumnezeu, a strecurat foarte multe greseli in opera ei, greseli care au devenit "mana din cer" ptr adventismul de mai tarziu, ca sa nu mai zic ptr reformismul de mai tarziu. Concluzia lui:

De fapt, ca rezultat al faptului că am citit multe dintre scrierile ei în manuscris sau în varianta dactilografiată, îmi dau seama că respectul ÅŸi aprecierea pe care le am pentru Ellen White ÅŸi pentru misiunea ei au crescut. ÃŽmi doresc enorm ca atât susÅ£inătorii, cât ÅŸi criticii ei, să aibă ÅŸansa de a-i citi scrierile în contextul original. A putea experimenta în direct suflul interesului ÅŸi implicării ei, judecata ÅŸi devoÅ£iunea ei, umorul ÅŸi umanitatea ei, ÅŸi evlavia ÅŸi spiritualitatea ei au avut atât rol informativ, cât ÅŸi de consolidare a credinÅ£ei.
În mod evident, ea a fost om, avea slăbiciuni personale şi de caracter, şi era departe de perfecţiune şi infailibilitate. Nu a pretins niciodată că lucrurile ar sta altfel. După părerea mea, scrierile ei conţin atât declaraţii condiţionate de timp, cât şi afirmaţii veşnice. Acestea trebuie selectate pe baza principiilor de interpretare, după cum se face şi cu Scriptura.
Acum, mai mult decât înainte de începerea acestui studiu, sunt ferm convins de faptul că problema nu este aceea de a decide dacă Ellen White a fost profet sau doar un lider religios. Nu este o problemă de totul sau nimic, de ori/ori. Nici nu este o problemă de a hotărî care dintre mesajele ei sunt inspirate sau când şi-a dat jos pălăria profetică, înlocuind-o cu boneta editorială.
Găsesc motive convingătoare să o privesc drept o voce profetică din secolul al XIX-lea, în misiunea ei pentru Biserica Adventistă şi pentru societate, ca întreg. Vocea ei, din comunitatea creştină din trecut, merită să fie auzită şi astăzi prin acele mesaje veşnice care vorbesc despre realităţile lumii noastre, la final de secol XX.

Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.11

View Profile Email
« Reply #148 on: 29 August 2010 - 20:32.13 »

Haideti sa va spun ce am citit......cartea "Marea miscare adventa" a pionerului John Norton Loughborough. Aceste 2 volume mi-au distrus o multime de indoieli, indoieli venite in urma citirii unor postari de pe forum. Aici am gasit suficiente dovezi care o sustin pe E.G.White ca un profet al Domnului. Se discuta pe acest topic despre profetiile lui Ellen si despre implinirea lor. Chiar se spunea ca nu exista nici o profetie implinita. Cartea (in 2 volume) arata 26 de profetii implinite.

Cu astfel de dovezi....fratilor...cum ne mai putem indoi????

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
GhitaB

un pic

Browser: Chrome
ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #149 on: 29 August 2010 - 22:00.39 »

Haideti sa va spun ce am citit......cartea "Marea miscare adventa" a pionerului John Norton Loughborough. Aceste 2 volume mi-au distrus o multime de indoieli, indoieli venite in urma citirii unor postari de pe forum. Aici am gasit suficiente dovezi care o sustin pe E.G.White ca un profet al Domnului. Se discuta pe acest topic despre profetiile lui Ellen si despre implinirea lor. Chiar se spunea ca nu exista nici o profetie implinita. Cartea (in 2 volume) arata 26 de profetii implinite.

Încearcă şi "Mesagerul Domnului" de Herbert E. Douglass (tot două volume) şi cred că nici nu o să mai fii curios să citeşti topice de genul ăsta. Merită. Spor!

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #150 on: 30 August 2010 - 21:46.34 »

Haideti sa va spun ce am citit......cartea "Marea miscare adventa" a pionerului John Norton Loughborough.

Septimiu, oi fi citit, dar nu ai studiat. E o imensa diferenta. AI citit linkul oferit de mine? Nici nu cred ca l-ai deschis. SI aici nu e vorba de indoiala de dragul indoielii. E vorba de a studia dovezi serioase si a ridica capul din nisip. Ellen White a fost om, si ca tare a scris si multe lucruri anapoda, a avut defecte, a inteles partial multe lucruri, a copiat ideile altora si si le-a asumat ca fiind ale ei( ceea ce sa recunoastem nu prea e frumos) 39
    Oare nu asa au fost toti profetii? Depinde de ce anume te indoiesti. Exista indoiala care duce la progres, exista indoiala care nu duce nicaieri.  Ti-e frica sa cunosti mai multe? ATUNCI scuza-ma ca te-am deranjat.

P.S. Spune-ne si noua te rog, macar 3 profetii implinite de-ale EGW. Merci.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #151 on: 30 August 2010 - 21:56.13 »

...  nici nu o să mai fii curios să citeÅŸti topice de genul ăsta. Merită. Spor!

De cand si pana cand hotaraste un om altui om ce e interesant de citit si ce nu? Nu scria parca versetul " Cercetati totul si pastrati ce este bun?" . De ce polemizezi cu scriptura tocmai tu?
  vrei sa-ti marturisesc sincer ce simt dupa o replica ca a ta? Ca mi-ai dat cu bata-n ceafa!
  Te deranjeaza ca vin cu dovezi care o cam coboara pe Egw de pe tronul reformist si adventist unde s-a cocotat fara voia ei? Afla ca tot eu ii iau apararea prin alte parti unde e condamnata vehement. Asa ca pana la a recomanda altora sa nu mai citeasca dovezi pro sau contra vreunui subiect...poate ii recomanzi lu EMY  sa inchida si forumul. Ca de strigat toti aleluia strigam in biserica bucurosi in cor...forumul exista tocmai pentru dezbateri, controverse, scuturari.  Mai gandeste-te.

GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #152 on: 31 August 2010 - 08:11.12 »

De cand si pana cand hotaraste un om altui om ce e interesant de citit si ce nu? Nu scria parca versetul " Cercetati totul si pastrati ce este bun?" . De ce polemizezi cu scriptura tocmai tu?
  vrei sa-ti marturisesc sincer ce simt dupa o replica ca a ta? Ca mi-ai dat cu bata-n ceafa!
  Te deranjeaza ca vin cu dovezi care o cam coboara pe Egw de pe tronul reformist si adventist unde s-a cocotat fara voia ei? Afla ca tot eu ii iau apararea prin alte parti unde e condamnata vehement. Asa ca pana la a recomanda altora sa nu mai citeasca dovezi pro sau contra vreunui subiect...poate ii recomanzi lu EMY  sa inchida si forumul. Ca de strigat toti aleluia strigam in biserica bucurosi in cor...forumul exista tocmai pentru dezbateri, controverse, scuturari.  Mai gandeste-te.

Îmi place să iau împreună cele două versete.
1 Tesaloniceni 5:21-22  "Ci cercetaÅ£i toate lucrurile, ÅŸi păstraÅ£i ce este bun. FeriÅ£i-vă de orice se pare rău."

Da. Mă deranjează. Dacă aş fi ştiut câte idei nedigerabile urma să citesc pe forumul ăsta cu siguranţă nu mi-aş fi făcut cont. E uimitor cum poate să fie atâta cantitate de discuţie împotriva credinţei reformiste tocmai pe un forum AZSMR. Nu-i de mirare că ni se cere să trecem pe alt domeniu (altul decât forumazsmr.net).

Cred că Emy e tentat din când în când să-l închidă. În condiţiile de faţă nu cred că ar fi o pierdere. Oricum, s-au cam dus oamenii care mai încercau să ne apere credinţa.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #153 on: 31 August 2010 - 22:03.21 »

Da. Mă deranjează. Dacă aş fi ştiut câte idei nedigerabile urma să citesc pe forumul ăsta cu siguranţă nu mi-aş fi făcut cont. E uimitor cum poate să fie atâta cantitate de discuţie împotriva credinţei reformiste tocmai pe un forum AZSMR. Nu-i de mirare că ni se cere să trecem pe alt domeniu (altul decât forumazsmr.net).

Ghita, tie nu-ti crapa fata de rusine ca in biserica asta repetam mereu si mereu aceleasi lucruri pana la epuizare? Nu te doare ca nu s-a facut de cand a murit EGW nici-o descoperire noua( cu exceptia trinitatii, desigur), nimic nou, tot mereu si mereu aceleasi refrane repetate din EGW pana la spalarea definitiva a creierului? Ce te deranjeaza? Adevarul? Asta cred ca te deranjeaza. Ai facut din EGW un idol si cand cineva iti prezinta dovezi ca e si ea tot un om, esti deranjat. Daca iti place sa mananci mereu si mereu aceeasi mancare, mananc-o linistit,nimeni n-o sa-ti ia farfuria din fata. Doar in biserica esti obligat de cand ma stiu sa mananci mereu aceeasi mancare.

Stii care e credinta reformista? EGW habar n-a avut de ea. Pe aia au inventat-o oamenii, si cand nu le-a ajuns, de "sfinti" ce erau, au mai facut alte "credinte" in " credinte". Iar azi, se exclud si insulta reciproc CITAND-O pe Ellen White, desigur. Nu stiu ce-o sa zica EGW despre ei intr-o zi...
   Sa stii ca exista doua foarte mari greseli care poti sa le faci in ziua de azi: sa nu mai crezi in nimic cand vezi noutatile socante despre biblie si EGW sau sa ramai blocat in fata noilor descoperiri, agatandu-te cu dintii de "credinta data sfintilor ptr totdeauna", ca si evreii. STii cum sunteti voi? Sunteti comozi, si nu doriti sa fiti deranjati de o lumina mai mare si investigatie serioasa. Si in plus, traiti o religie a fricii, unde a pune la indoiala ceva este echivalent cu pierderea mantuirii. Uite ca eu cred tocmai contrariul, si anume ca cei care vor sa cunoasca sincer adevarul, fara manipulari si frica de excluderi, aia vor fi mantuiti.
     Nu stiu cum va imaginati voi ideea de forum. Porbabil sa faceti schimburi de versete biblice si fragmente EGW precum faceam cu abtibilduri cand eram mici. Dar la ce sa ma mai astept de la unii ca Septimiu si ca tine care veniti dintr-o biserica unde DEZBATERILE de idei sunt strict interzise?!? Nici nu stiu de ce ma mai mir. Acolo a gandi altfel decat majoritatea este un lucru grozav. Sunteti produsul trist al atotsuficientei religioase si il intruchipati perfect pe robul netrebnic care de frica stapanului, si-a ascuns " credinta" in pamant ca sa i-o dea INTOCMAI cand o veni El...Lasa asa...ca-i mai bine sa nu stim nimic...

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #154 on: 31 August 2010 - 22:09.36 »

E uluitor ca nu reusiti sa vedeti cum, de-a lungul veacurilor, BISERICA e aceea care nu numai ca NU A AVUT adevarul, dar l-a si martirizat in piata publica, cand constata ca ii fuge pamantul de sub picioare( a se citi ii pleaca adeptii in alte parti).
   Vrei sa-ti fac o lista? E cam lunga...
SI oridecateori a fost adevarul sugrumat, biciut sau rastignit in public, tot de atatea ori cei care au facut-o erau siguri ca apara onoarea lui Dumnezeu. Istoria are ptr voi numai cuvinte grele de zis.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #155 on: 31 August 2010 - 23:31.08 »

De curând am citit cu plăcere o relatare a sus-numitei EGW din experiențe- și viziuni , visul cu mărgăritarele risipite prin praf si călcate în picioare de curioșii vizitatori.
Interesantă concluzia: Acum păreau mai strălucitoare de 10 ori ca înainte...
Deci ce se întâmplă cu adevărul după ce e supus acuzatiilor si "batjocurii"? Cu siguranță , prin contrast cu rătăcirea va străluci mai evident!
Deci succes la dezbateri! EGW-ul acesta ne vorbește despre "binecuvântatele frământări" la nivel de comunitate care studiază...
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #156 on: 01 September 2010 - 08:09.53 »

Dacă aţi descoperit adevăruri noi cred că ar fi cel mai binevenit să le puneţi într-o carte.
Vor fi mai uşor de înţeles şi verificat.

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #157 on: 05 September 2010 - 00:24.21 »

Dacă aţi descoperit adevăruri noi cred că ar fi cel mai binevenit să le puneţi într-o carte.
Vor fi mai uşor de înţeles şi verificat.

HA, ha,ha. Orice, numai sa nu mai scriu pe forum, nu?

ionel
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #158 on: 11 September 2010 - 14:31.09 »

Nu zic sa nu mai scri; dar sa nu mai denigram pe nimeni (nici chiar pe cei morti). Daca scriem si avem pareri diferite de ceilalti sa nu batjocorim sau sa-i judecam ptr.ca nu vad ca noi. Decat sa jignim pe alti mai bine sa nu mai scriem nimic, cu atat mai mult ca insultam gratis.
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.9

View Profile WWW Email
« Reply #159 on: 11 September 2010 - 18:03.36 »

Ionel, asta e o veche si rasuflata aparare reformista. Sunt satul de ea. Te rog, uita-te si vezi ci tu in dictionar ce inseamna denigrare...eu nu am denigrat pe Egw, dimpotriva, consider ca daca scriu adevaruri necunoscute despre ea, ii fac un favor si ei si adevarului si voua. Cat despre cei care nici macar nu vor sa citeasca cu atentie ce scriu eu, nu ii jignesc sau insult, (doamne fereste, unde ai vazut asta??) dar nici nu-i inghit, adica nu sintonizez cu ei. Aratati-mi si mie ceva din studiul lui Veltman care este denigrator la adresa egw. Sau a devenit cumva adevarul denigrator prin sine insusi? ATunci, noi adventistii suntem cei mai mari denigratori ai catolicilor si cei care insultam cei mai mult lumea de afara.
  SCUZATI-MA , dar cred ca a venit vremea pentru o schijmbare. Nu de profet si spirit profetic, dar de mentalitate. Ori mentalitatea pe care o ai tu si majoritatea celor din biserica nu este deloc sanatoasa. si cu asta crede-ma ca nu am vrut sa te jignesc.

Pages: 1 ... 6 7 [8] 9   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR