ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 13:05.13 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: ELLEN W A FOST PROFET INSPIRAT? SĂ URMARIM CANONUL BIBLIC Replies: 171 piece
Read 15968 times 0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 9   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: ELLEN W A FOST PROFET INSPIRAT? SĂ URMARIM CANONUL BIBLIC  (Read 15968 times)
0 Members and 3 Guests are viewing this topic.
Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.9

View Profile Email
« Reply #20 on: 11 June 2010 - 14:47.11 »

Multe scrieri de ale Ellenei White au fost scoase sau schimbate, multe adugate sau sterse de oameni cu intentii rele, condusi de cel rau. Am verificat anumite paragrafe din Review and Herald in engleza si nici nu exista revista din ziua resprectiva. Deci erori sunt multe.....dar pe mine scrierile ei m-au ajutat foarte mult.
Report to moderator   Logged

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.3

View Profile WWW Email
« Reply #21 on: 11 June 2010 - 15:26.48 »

"Frate" Ghita si "sora" Nancy, decat sa veniti cu acuzatii catolice contra ereticilor de pe aici, eu va sfatuiesc ori sa nu mai intrati daca nu va convine pe la subiectele astea si sa va inchinati in continuare la idolii vostri reformisti...ori sa veniti ca si mine cu argumente ptr Davieboy ca totusi femeia asta a fost inspirata... de Dumnezeu.  Dupa cate se vede din replicile voastre...pamantul inca se mai invarte in jurul soarelui ptr ca "asa zice biserica"...Cand v-oti trezi odata mai dragilor? Aloo, suntem in secolul 21....

Pentru Davieboy

Inainte de toate, te rog frumos scrie-mi cu TU. Urasc tiparele de "politete" comuniste, mai ales ca banuiesc ca suntem de aceeasi varsta. Merci.
  Sunt abs de acord cu tine ca din pacate EGW a devenit inca din vremea ei un idol pentru adventisti, ca sa nu mai spun cum este ea azi pentru reformisti(un fel de sfanta fecioara Maria, fara de care nu exista parca mantuire). Sunt iarasi de acord ca poate ea insasi a contribuit prin multele si neatentele-i declaratii(ca cele pe care le-ai citat) la aceasta aura de sfant care s-a creat in jurul ei. Aici ai dreptate.
   Insa trebuie sa-ti aduci aminte de alte lucruri, pe care nu le putem scoate din context atunci cand vorbim despre ea. De ex:
 -Desi a facut de nenumarate ori plagiat(poate chiar in ce priveste reforma sanitara), plagiatul nu era considerat in timpul ei o infractiune, ca azi. Ca atare, nu o putem acuza.
- Desi s-a inspirat din multe alte surse istorice fara sa le verifice poate foarte bine(cum a facut cu Tragedia Veacurilor) este totusi de laudat ca o femeie de varsta ei si de educatia ei( foarte restransa) a scris atat de mult si de frumos. Nu-i poti atribui talentul ei scriitoricesc altor surse pecare le-a copiat. Daca faci asta, nu mai esti cinstit, dupa parerea mea.
- desele ei viziuni, vise, lesinuri, experiente paranormale atunci cand avea o viziune se incadreaza in nota premodernista a secolului 19, unde stiinta nu prea avea nimic de spus, iar informatiile de orice natura trebuiau sa curga prin astfel de canale neconventionale.
- nota  austera si aspra a sfaturilor sale care reiese din carti precum Dieta si Hrana, Sfaturi pentru tineret si multe altele....se datoreaza influentelor protestante vechi in care a crescut. In biserica metodista de ex, conceptiile despre imbracaminte, viata conjugala, curtenie, casatorie erau exact la fel ca cele pe care ea le expune mai tarziu.
   Avand in vedere toate aceste lucruri, cred ca nu o putem acuza pe EW de rea credinta sau rea vointa atunci cand afirma de ex ca..."Domnul mi-a aratat ca a manca branza este mai rau decat a manca carnea animalelor." sau ca "masturbarea produce nebunie sau orbire". Astfel de aberatii stiintifice se datoreaza  pur si simplu curentului epocii respective. Ea nu e altceva decat un produs al timpului ei, imperfect, necizelat, insa VALOROS.
   Eu cred ca daca ii retragem lui EGW toate meritele si ii punem in carca numai defectele, nu suntem onesti. Ba mai mult, insasi existenta noastra ca adventisti ar fi fost ....inexistenta laugh    Daca nu ar fi fost ea, astazi ai fi baut si fumat fara probleme, nu ai fi inteles amanuntele marii lupte dintre bine si rau si ai fi vrut sa ajungi in rai nu neaparat ca sa cunosti un Dumnezeu infinit in iubire(asa cum ni-l prezinta ea), ci ca sa scapi de un iad cumplit si vesnic.  Iar aici cred ca tu gresesti cand uiti sau minimalizezi aceste merite.
  Cu scrierile ei, si tot am ajuns o biserica fara orizont si perspective. O biserica in plus si nimic mai mult.
 Dar fara scrierile ei, nu am fi ajuns nici macar ce suntem azi.
   My opinion, of course.

Davieboy
**

Browser: Firefox 3.6.3.NETCLR3.5.30729

View Profile Email
« Reply #22 on: 11 June 2010 - 18:54.38 »

Multe scrieri de ale Ellenei White au fost scoase sau schimbate, multe adugate sau sterse de oameni cu intentii rele, condusi de cel rau. Am verificat anumite paragrafe din Review and Herald in engleza si nici nu exista revista din ziua resprectiva. Deci erori sunt multe.....dar pe mine scrierile ei m-au ajutat foarte mult.

Pentru varsta ta dai impresia ori ca stii foarte multe  :D, ori ca ar trebui sa taci atunci cand vorbesti.
Imi spui si mie cum ai "pus mana" pe o copie "Review an Herald"?

Stii macar ce reprezinta acest nume?

Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

View Profile Email
« Reply #23 on: 11 June 2010 - 20:45.41 »

Nu am pus mana pe nici un manuscris original si nici nu am spus asa ceva. M-am uitat pe acest site:  www.adventistarchives.org/documents.asp?CatID=27&SortBy=1&ShowDateOrder=True
unde sunt revistele Advent Review and Sabbath Herald incepand cu anul 1850(unele lipsesc).
     Stimate Davieboy, daca am aceasta varsta inseamna ca accesul la cunoastere si cercetare imi este interzis? Sau judeci dupa aparente? Domnul Isus a spus "Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti". Eu scriu pe acest forum deoarece fiecare are dreptul la opinie. Este opinia mea.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #24 on: 11 June 2010 - 20:55.17 »

Domnule M.L.
Considerand faptul ca subiectul dezbatut de mine aici este unul extrem de sensibil, si nestiind cat de larg este orizontul vizionar a celor care modereaza acest forum mi-am dorit sa fiu cat mai diplomat deoarece intr-un fel ma simt “cu musca pe caciula” aici printre voi.
In aldoilea rand doresc sa puteti identifica (cu totii) in mine un prieten care nu uraste atat adventismul pe cat il iubeste pe Dumnezeu.

Desi dupa modul cum argumentezi as putea crede ca esti mai tanar decat mine, eu sunt de aceeasi opinie cu tine. Daca Tatal Ceresc ne permite sa-I vorbim “la per-tu”, atunci nu consider necesar sa ne domnim unii pe altii. Totusi, e o chestiune de eticheta si te asigur ca doar pentru ca va accord titlul de “domn” (doamna), nu am sa evit nici o “sapuneala buna” atunci cand o consider necesar.
Defapt au fost cateva postari aici din partea unor membri care in alte situatii, pe alte topicuri, le-as fi dat un raspuns diferit, si ar fi invatat foarte repede ca, cu mine sa nu se scarpine unde nu-i mananca!
Dar in fine, daca tii neaparat am sa-ti vorbesc in modul care il doresti tu.

Am sa incerc sa-ti raspund intrebarilor in ordinea lor cronologica:

-Desi a facut de nenumarate ori plagiat(poate chiar in ce priveste reforma sanitara), plagiatul nu era considerat in timpul ei o infractiune, ca azi. Ca atare, nu o putem acuza.
Am impresia ca nu intelegi idea apologetica a autorului (de unde te-ai documentat) asupra plagiaturii doamnei Ellen White. Acolo se argumenteaza faptul ca pe vremea aceea nu era o lege scrisa (umana) impotriva folosirii scrierilor altor autori fara a folosi “quotation”, adica trimitere. In felul asta il creditezi pe adevartul autor.
Tu poti veni aici sa sustii ca esti crestin si sa incerci sa o justifici pe EG White in felul care o faci? Chiar ce vrei sa spui? Ca Ellen White nu a calcat o lege (omeneasca) deorece ea nu fusese instaurata in perioada respectiva?
Pai stai putin! Tu ii dau Cezarului cei al lui, dar ce faci cu Dumnezeu? Sau “Marele profet si mesager” al lui Dumnezeu nu a realizat ca comite o fapta necinstita, atunci cand foloseste scrierile altor autori si le declara a fi viziuni proprii, de la Dumnezeu?

M.L. apreciez modul in care abordezi subiectul. Admit ca nu esti tipul de Adventist care nu accepta nimic ce nu e in concordanta cu EGW, dar fratele meu…te rog sa te pregatesti mai bine daca doresti sa o justifici pe aceasta scriitoare adventista, pentru ca la urma urmei asta e tot cea fost – O SCRIITOARE, una care a copiat “angro” din stanga si din dreapta, si nu as avea nici o problema impotriva ei daca ar fi ramas la stagiul de scriitoare, dar din moment ce a inceput sa cloceasca “viziune dupa viziune”, atunci a devenit o scarba in fata lui Dumnezeu.

- Desi s-a inspirat din multe alte surse istorice fara sa le verifice poate foarte bine(cum a facut cu Tragedia Veacurilor) este totusi de laudat ca o femeie de varsta ei si de educatia ei( foarte restransa) a scris atat de mult si de frumos. Nu-i poti atribui talentul ei scriitoricesc altor surse pecare le-a copiat. Daca faci asta, nu mai esti cinstit, dupa parerea mea.
EGW a suferit un accident cand era inca in clasa a-III-a. Urmarea accidentului a rezultat in renuntarea la educatie. Deci dupa cate stim (majoritatea din noi) dinsa a avut doar 3 clase primare complete si auzim adesea fraza: “Cum ar putea cineva cu doar atita educatie sa poate scrie carti atit de minunate?” Cei ce pun asemenea intrebari implica, ca EGW ar fi fost asistata de forte supranaturale in scrierea aceslor carti. Ceea ce multi dintre noi nu realizam este ca multi oameni au avut foarte mult success dealungul vietii lor cu putina sau fara nici o educatie si nu au pretins ca ar fi primit ajutor divin. Deasemenea nu-i ridica nimeni "in slavi" pentru efortul care l-au depus fara, sau cu putina educatie care au primit-o!
Mohamed a fost pur si simplu un analfabet, deci cu zero educatie si a scris atitea minunate scrieri (are o carte de dieta asemanatoare cu cea a lui EGW scrisa cu 1000 de ani inaintea ei).
Thomas Edison, un contemporan al lui EGW, a fost probabil cel mai mare inventor American. A inventat fonograful, a inventat deasemenea becul cu lumina incandescenta, si multe altele. Deci nu numai ca era aproape surd, dar T. Edison a avut doar cateva luni de scoala complete. Faptul ca cineva cu o educatie limitata poate avea un success extraordinar intr-o oarecare profesiune nu este o dovada de interventie divina.
EGW a avut o educatie mai vasta de 3 clase, si gasim texte scrise de unde face aceste declaratii: vezi White Estate document file #733c., Life Sketches, 1915, p. 26. Life Sketches, 1880, p. 134., Testimonies, Vol. 1, p. 13., The Early Years Volume 1 - 1827-1862, p. 32).
Ea a trait intre anii 1827-1915 si este un fapt cunoscut ca pe vremea aceea copii incepeau scoala si de la virsta de 4 ani, baremul scolar era mult mai limitat ca acum: exemplu – actual in RO baremul scolar este de 12 clase, prin anii ‘80 era de 10 clase, anii ‘60 si ’70 era de 8 clase. Tatal meu a fost nascut in 1929 si-mi povestea ca baremul scolar in anii 1930-1940 era doar de 4 clase.
Nu ai fi curios care era baremul scolar al anilor 1840!
Deci oricum privim situatia, EGW a fost educata, poate mult mai educata decat un copil in medie. Adevarul este ca EGW (la fel ca si Mohamed) a avut asistenta umana in completarea scrierilor lor.
La inceput a fost sotul ei, James White care a asistat-o, apoi dupa ce a inceput sa traiasca din belsug din urma compilatiilor si-a angajat cadre profesionale ca sa-i scrie cartile, articolele, si chiar scrisorile personale.
Fannie Bolton ( http://www.ellenwhiteexposed.com/fannie1.htm ) si Mariane Davis ( http://www.ellenwhiteexposed.com/fannie2.htm ) sunt doar doua dintre scriitorii profesionisti care au asistat-o pentru foarte multi ani; sa nu mai vorbim si despre materialele copiate. Daca EGW a avut asistenta divina in scrierile ei aceasta este un subiect inca in dezbatere (doar pentru voi - se pare) dar faptul ca avut asistenta umana din plin, asta este o realitate.

- desele ei viziuni, vise, lesinuri, experiente paranormale atunci cand avea o viziune se incadreaza in nota premodernista a secolului 19, unde stiinta nu prea avea nimic de spus, iar informatiile de orice natura trebuiau sa curga prin astfel de canale neconventionale.
…aici pur si simplu nu inteleg daca prezinti un argument PRO-White sau doar faci o afirmatie…pe linga subiect

- nota  austera si aspra a sfaturilor sale care reiese din carti precum Dieta si Hrana, Sfaturi pentru tineret si multe altele....se datoreaza influentelor protestante vechi in care a crescut. In biserica metodista de ex, conceptiile despre imbracaminte, viata conjugala, curtenie, casatorie erau exact la fel ca cele pe care ea le expune mai tarziu.
…nu uita ca ea a sustinut ca TOATE ACESTEA iau fost date in viziune de Dumnezeu…deci scuza ta este extrem de slabuta.

Eu cred ca daca ii retragem lui EGW toate meritele si ii punem in carca numai defectele, nu suntem onesti. Ba mai mult, insasi existenta noastra ca adventisti ar fi fost ....inexistenta      Daca nu ar fi fost ea, astazi ai fi baut si fumat fara probleme, nu ai fi inteles amanuntele marii lupte dintre bine si rau si ai fi vrut sa ajungi in rai nu neaparat ca sa cunosti un Dumnezeu infinit in iubire(asa cum ni-l prezinta ea), ci ca sa scapi de un iad cumplit si vesnic. 
Eu ti-as sugera sa nu-i mai mustri pe Ghita, sau Nancy, sau mai stiu eu cati viitori protagonisti ai adventismului se vor prezenta aici sa-si apere traditia…da, TRADITIA!!!. Tu vrei sa dai impresia ca esti mai liberal decat ei, dar in realitate nu esti. Hai sa-ti demonstrez asta prin ce-ai scris aici mai sus.

Daca nu ar fi fost ea:
1. “astazi ai fi baut si fumat fara probleme
 laugh…poftim??? Adica pina la Ellen White nu a stiut nimeni ca fumatul si alcoolul este daunator? Parca ti-am explicat odata ca dieta (pentru ca si aspectele astea au fost incluse in dieta alimentara) nu este lucrarea ei proprie…dar am sa revin cu o postare cu trimiteri detaliate asupra originalitatii acestei diete furata de doamna White din diferite surse…extreme de amanuntita si detaliata.

2. “nu ai fi inteles amanuntele marii lupte dintre bine si rau
Tu chiar nu realizezi ca te faci vinovat de idolatrizare la fel ca si restul bisericii de care apartii? Pai ce faci aici, ii dai “profetesei” tale calitati divine! Eu personal, si toti crestinii pe care ii cunosc (AZS sau alte denominatiuni), inteleg toate aceste lucruri DOAR datorita lui Dumnezeu !!!

si

3. “ai fi vrut sa ajungi in rai nu neaparat ca sa cunosti un Dumnezeu infinit in iubire(asa cum ni-l prezinta ea), ci ca sa scapi de un iad cumplit si vesnic”.
…afirmatia asta chiar nu o inteleg, poate ar trebui sa o retusezi….ilogica/irationala!

SA NU UITAM CA INITIAL ELLEN WHITE SA AFISAT PE SCENA PROTESTANTA CA PROFET, ca MESAGER AL LUI DUMNEZEU, nicidecum CA SCRIITOARE!

EGW a primit viziuni, sau a mintit – si asta nu se poate nega.

Viziunile ei contin in mare parte profetii - nici asta nu se poate nega.

Faptul ca a primit viziuni (sau ca a mintit) si a facut profetii, ii acorda dreptul sa aspire la titlul de profet (indiferent daca e fals sau adevarat)! - Corect, nimic de obiectat aici!

Statutul ei profetic nu este dat de volumul mare sau mic de scrieri, nicidecum, ci este dat de revelatiile pe care pretinde ca le-a primit dupa cum sustine ea... in mod special prin Duhul Sfat, ingeri, sau de la Hristos in mod exceptional. - De acord ?!?!?!

DECI...AM SA VA MAI INTREB INCA ODATA; CARE SUNT PROFETIILE IMPLINITE ALE LUI ELLEN WHITE?

sau, fiindca nu veti putea produce asemenea dovada…

ATUNCI DE CE O NUMITI PROFET?....SAU MESAGER AL LUI DUMENZEU ?!?!?!

Am sa revin cu o explicatie a dietei alimentare si reformei sanitare, apoi am sa va prezint analizele tuturor profetiilor ei deorece am inceput sa ne invartim in jurul cozii asa cum am precizat ieri.

Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #25 on: 11 June 2010 - 21:05.24 »

Nu am pus mana pe nici un manuscris original si nici nu am spus asa ceva. M-am uitat pe acest site:  www.adventistarchives.org/documents.asp?CatID=27&SortBy=1&ShowDateOrder=True
unde sunt revistele Advent Review and Sabbath Herald incepand cu anul 1850(unele lipsesc).
     Stimate Davieboy, daca am aceasta varsta inseamna ca accesul la cunoastere si cercetare imi este interzis? Sau judeci dupa aparente? Domnul Isus a spus "Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti". Eu scriu pe acest forum deoarece fiecare are dreptul la opinie. Este opinia mea.
si daca iti postez eu link-urile respective, ce-o sa faci? O sa le crezi? O sa admiti aici in public ca crezi o minciuna, sau o sa iesi pe usa din dos asa cum au facut-o cativa deja!

da, ai dreptate "Multe scrieri de ale Ellenei White au fost scoase sau schimbate, multe adugate sau sterse de oameni cu intentii rele, condusi de cel rau."...dar din pacate tu nu realizezi ca esti in aceeasi tabara cu acesti "oameni cu intentii rele".
Scopul acestor retusari a fost sa-i salveze prestigiul "profetesei" tale, nu sa o denigreze!

Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #26 on: 11 June 2010 - 23:11.02 »

VIZIUNEA ASUPRA DIETEI !

Aproximativ un an in urma la scoala de Sabat (21 martie 2009), cand inca mai eram un membru activ in biserica mea (Atlanta, US), SI cand lectiunea semestrului respectiv dezbatea integritatea "profetesei" advente lectiunea intitulata "Darul profetic in Scriptura si in istoria adventista" - am argumentat de unul singur impotriva intregii clase de tineret acest subiect. Clasa era condusa de pastorul adventist si profesor teolog, Adalbert Orban.
Dupa cum fiecare ar trebui sa stie, studiul de saptamina aceea era “Binecuvintarile Darului Profetic” si ne re-amintea tuturor importanta contributiei lui EGW si darului ei prophetic. La un moment dat ajunsesera cu totii (cei din clasa) unde o laudau si ii atribuiau lui EGW toate aceste “descoperiri” de la D-zeu!...reforme care au fost descoperite de diferiti indivizi cu mult inainte lui EGW, si care nu le-au declarat ca viziuni, sau inspiratii! Pur si simplu nu am mai acceptat sa privesc cum unii isi daruiau gogosi la altii, ca acestia sa le aclameze “Vai ce gustoase sunt!”, si am cerut unui frate (am sa-l numesc AR) care tocmai o aclama pe EGW asupra “viziunilor” ei in privinta medicinii (cum ca ar fi fost inaintea stiintei si ca ar fi participat cu o intrega noua REFORMA in privinta medicinei care era total diferita de orice idei la momentul respectiv si care se dovedeste a fi suportata de stiinta medicala moderna din secolul XXI), sa-mi enumere cateva descoperiri ale lui EGW in medicina la care el a replicat (singurul raspuns care-l stia) "DIETA"!
In primul rand consider ca fiecare din noi trebuie educat in aceasta privinta. In lectiunea respectiva gasim un abuz de reforme si principii creditate lui EGW de catre conducerea SDA cu tot felul de promovari fara a fi aduse sursele originale. EGW a fost un intarziat la aceasta reforma a sanatatii si cand inca ea se ingrasa din carne de porc si scoici la inceputul anilor 1850, reforma sanatatii era in plina miscare in America de Nord.
Erau diferite scrieri care “umblau” in toata tara si erau discutate din biserica in biserica referitoare la dieta vegetariana si promovand-o avertizand impotriva tabacului, alcohoolului, si cafelei. Dupa o decada completa a acestor evenimente, EGW “a primit viziunea” reformei sanatatii! Cateva din aceste persoane care sunt primii authori ale acestor reforme sunt: John Wesley, un cleric anglican, a fost unul din fondatorii miscarii arminian metodiste si in jurul caruia EGW a fost crescuta si educata deoarece ea insusi fiind o metodista (mai tarziu abandonind-o datorita deciziei parintilor ei sa alaturat miscarii Milleriste).
In 1746 cand acesta era (John Wesley) inca un tinar evanghelist, a studiat si medicina si deja pina in 1753 el incepuse sa remedieze pacienti folosind curentul electric care este descrisa ca cea mai eficace tamaduire a bolilor sistemului nervos si care inca nu era descoperita dar care EGW isi asuma credit asupra (Testimonies, Vol. 2, page 347) si in care biserica SDA o suporta din plin.
Acest John Wesley este autorul a numeroase carti de sanatate care erau deja publicate la diferite date de-alungul anilor 1700 si aici avem cateva din reformele de sanatate practicate si sustinute de el:
Moderation in food and drink,
Warned against intemperance,
Indolence,
Excessive passions,
Frowned upon medicines such as opium and quinine,
Recommended two hours of walking a day,
Advised the ill to exercise in the fresh air,
Avoided highly seasoned foods,
Abstained from tea for years,
Stressed that cleanliness promotes health,
Advised Methodists to avoid snuff and tobacco.
Acelasi John Wesley este fondatorul sistemului Metodist de spitale care este in present cel mai mare system privat de “healthcare” in intreaga lume.

Joseph Bates a fost o alta personalitate (adventist) care era preocupat cu reforma sanitara (inaintea lui EGW) si care predica impotriva "tobacco and snuff boxes, and pipes." Si impotriva consumului de "alcoholic drinks, from brandy to cider, and beer." (The Sealing Message, pp. 67-68).

M.L. Shew a avut si el o intreaga reforma sanitara cu 19 ani inainte de 1844 cand EGW a fi anuntat prima “viziune” in aceasta privinta. Deja in 1844, M.L. Shew publicase o a III a editie (o carte de 156 de pagini) despre reforma sanitara intitulata “Water Cure for Ladies: a Popular Work on the Health, Diet, and Regimen of Females and Children, and the Prevention and Care of Diseases”, si in aceasta carte el ne invata despre:
Alcohol is a deadly poison,
Drug medicines are "most pernicious",
Get rid of salt in the diet, Spices, such as mustard, pepper, and vinegar are "pernicious",
Tea is "one of the most destructive poisons",
Tobacco is a very powerful poison,
Daily bathing,
Exercise, and fresh air are important for good health,
Use cream instead of butter,
A vegetarian diet will promote health,
Cheese is hard for the body to digest,
Meals should be six hours apart.
Two meals a day is "better for sedentary persons" Bread is the "staff of life."
Fresh bread should not be eaten while still warm.

Alt reformist al sanatatii este Joseph Smith (“profetul” mormon!), care a avut aceleasi viziuni false cu 30 de ani inaintea lui EGW. In 1833, acest Joseph Smith si-a primit reforma sanatatii tot printr-o “viziune cereasca”.
In “Doctrine and Covenants” (sectiunea 89, versurile 5-17) Joseph Smith ne relateaza urmatoarele reforme de sanatate:
Use of "wine" and "strong" alcoholic drinks is proscribed.
Tobacco is forbidden. "Hot drinks (coffee and tea) are not for the body".
Fruits, vegetables, and grains will bring health to the body.
Meat is allowed, but should be eaten "sparingly".

Astazi, mormonii proclama ca Joseph Smith (la fel ca adventistii si EGW) ca el ar fi fost “years ahead” stiintei moderne ca sa-i intareasca “dovezile” de profet exact asa cum se intimpla si in biserica AZS si la fel ca si noi, ei specifica, ca un mormon traieste cu aproximativ 10 ani mai mult decat un American de rand (va suna familiara aceasta declaratie?).

Alti reformisti ai sanatatii din perioade precedente lui EGW sunt:

Sylvester Graham cu “Lectures on the Science of Human Life”, (publicata in 1849).
Dio Lewis cu faimoasa “Doua-mese-pe-zi”.
Larkin Coles, inainte de moartea lui in 1856, acesta publicase doua carti despre necesitatea aerului proaspat, exercitii fizice, dieta vegetariana, nefolosirea stimulantilor, reforma imbracamintii, puritate sexuala, si medicina fara madicamente (droguri).

Multe din scrierile lui EGW sunt extraordinar de asemanatoare cu ale acestui Larkin Coles.

La un moment dat, cand pastorul Adalbert Orban fiind coplesit de dovezile aduse sa eschivat promovand o carte catre tinerii prezenti care erau prezenti (si putin cam furiosi  smile )...si aceasta carte se numeste  “The prophet and her critics” unde Leonard Brand si Don S. McMahon (pastori AZS) ataca ideile altor fosti pastori AZS care s-au desteptat si care pe site-ul http://www.ellenwhiteexposed.com/ prezinta argumente acuzatii extreme si imposibil de justificat.
Acesti doi pastori (Leonard Brand si Don S. McMahon), sustin ca “Modern medical science has supported a high percentage of her health principles….while the other sources from which she supposedly copied had a low percentage of health principles that were proven right”….deci care sunt aceste surse care "noi" le identificam a fi surse de inspiratie ale lui EGW si care au un procentaj foarte scazut de adevar in privinta reformei sanitare?!?!

Intr-o “viziune” in 1848 “i s-a aratat” ca tabacul, ceaiul si cafeaua sunt daunatoare corpului dar a durat muuuuulti ani ca ea sa-i faca pe necredinciosi sa creada ca intradevar ele sunt daunatoare.

Pe 6 Iunie 1863 EGW a avut o alta “viziune cereasca”. In aceasta “viziune”, un dumnezeu ia aratat nevoia unei reforme sanitare:

I saw that it was a sacred duty to pay careful attention to our health and warn others to their duty” (Selected Messages, book 3, pg. 280).

Doi ani mai tarziu pe decembrie 25, 1865, ia fost aratat alta “vedenie” unde "i s-a descoperit" nevoia de infiintarea unei clinici (vezi descriptiile si asemanarea de mai sus date asupra lui John Wesley).
Acum, aceste afirmatii ale ei ni se pare complet ridicole, si nu ne putem crede ochilor ca ea ar fi putut atrage si pacali chiar un singur suflet, dar sa nu uitam ca in anii 1800 vestile nu circulau ca si acum, pe TV, Internet, Telefon, etc. etc. Cei ce au crezut-o pur si simplu nu aveau dovezi contrarii, nu pot fi invinuiti, noi le avem, prin urmare putem fi acuzati de fanaticism si “spalatura de creier” atita timp cat credem fara sa cercetam.

Putinele contributii aduse de EGW (si care intradevar ii poarta semnatura originala) in aceste reforme sunt aduse in ipoteza masturbarii, rugaciunile cu burta plina de oua vor fi respinse de D-zeu!, si mai sunt cateva tampenii pe care le omit deocamdata.

In concluzie: EGW este un profet fals, cel putin in privinta "viziunilor" asupra dietei sanitare. A esuat in profetiile ei si a contrazis biblia (dovezi care am sa le postez curand).
EGW a fost un ipocrit a “propriei” reforme sanitare, dupa cum stim ca a mancat carne si scoici majoritaea vietii ei (dovezi cu trimiteri la afirmatii din scrierile ei: http://www.ellenwhiteexposed.com/contra6.htm) sii condamna pe altii care faceau la fel.
EGW a fost o mincinoasa dupa cum spunea ca cuvintele ei vin de la D-zeu cand defapt ele erau inspirate de la autori neinspirati. Cum putem noi oare confirma ca aceasta femeie a avut intradevar viziuni de la D-zeu in care iau fost aratate “adevaruri noi” (o profetie poate fi identificata cu un adevar nou – ceva ce nu a fost descoperit precedent) cand gasim aceste descoperiri cu mult inaintea viziunilor ei la oameni care nu unt profeti si nu fac aceleasi declaratii ca si ea, si anume ca au fost inspirati.

Judecati pentru dumneavoastra.

PS. Cei dintre dumneavoastra care nu sunt fluent in limba engleza puteti vizita acest site http://www.dictionare.com/ pentru a putea traduce cuvintele, sau pentru a traduce fraze intregi intrati direct pe Google http://www.google.com/ig?refresh=1

Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #27 on: 12 June 2010 - 00:00.38 »

Dupa ce intrebarea mea catre fratele AR a fost inabusita de o gramada de vaicareli ale tinerilor frati prezenti (si aici ma refer la subiectul reformei sanitare unde el mi-a dat raspunsul scurt - "Dieta") , am atras atentia asupra unui alt aspect (mai slab) al falsei interpretari geologice si anume ca, cauzele cutremurelor si vulcanelor ar fi produse de padurile ingropate de dupa potop care au format intregi paturi de carbuni…
Ooooo,........sai fi vazuti pe toti acesti frati, cat de devotati erau si care mai de care se aruncau sa ia o imbucatura din intrebarea mea si sa o mestece pe placul lui scuipand afara tot felul de ipoteze peste ipoteze cum ca teoria ei ar fi plauzibila. Daca ne documentam, putem afla ca sursa acestor evenimente naturale sunt miscarile paturilor/straturilor tectonice si nu arderea de carbune.

Dupa ce le-am dezghetat limbile putin, iam poftit la o discutie mai serioasa asupra altei interpretari zoologice/anatomice facuta de EGW, si anume amalgamatia…toti au tacut cu exceptia pastorului care pur si simplu mi-a spus “Te rog frumos sa nu mai vorbesti de asta niciodata!”...poftim argument de pofesor teolog universitar. Sunt sigur ca numele de Orban Adalbert va este cunoscut multora dintre voi!
Fratii din stanga si dreapta mea au izbucnit cu totii “Nu este momentul si nici locul potrivit pentru discutii de genul asta!”, unul din ei chiar a parasit sala pentru ca nu se mai putea stapanise  smile.

Deci probabil ca ala nu ar fi momentul potrivit – in scoala de sabat, unde in acel semestru dezbateam integritatea lui EGW!!!!!!
Cu siguranta ca nu puteam aduce "contra-argumente" ci doar argumente "pro- EGW" deoarece doar asta ne dicteaza lectiunea, nu????
Probabil ca ar fi trebuit sa conduc aceste dezbateri cu fratii “bapti” si “penti” la studiile lor biblice?
Acest pastor mi-a promis dezbateri asupra acestor calomnii aduse de doamna White si pe care Conferinta ni le dicteaza semestru de semestru. Ne pune intrebari, si tot ei ne dau raspunsul!!!
Miroase cuiva a spalatura de creier??? Oare indeplineste Biserica Adventista toate criteriile unui cult religios? Cu incetul, dar in mod sigur am sa va prezint in detaliu absolut TOT ceea ce este necesar unui tanar AZS (tanar sau batran), pentru ca, cunoscind adevarul sa puteti lua deciziile necesare pentru salvarea voastra, a fiecaruia!

Pe 28 februarie 2009, pastorul Orban imi recomanda-se sa citesc “Graffiti in the Holy of Holies” de Clifford Goldstein (SDA autor si figura proeminenta in biserica SDA) care-mi va aduce raspunsuri la anumite “acuzatii false”.
Eiii bine, eu nu am citit-o, ci doar am rasfoit-o (o gasiti cu totii pe net la link-ul de mai jos), deorece nu am nevoie sa-mi omor timpul cu desertaciuni si am descoperit urmatorul text si argument adus de acest aparator al integritatii EGW, si anume:

"After Ellen White's death, some of those seeking to defend this wonderful gift went too far, creating an edifice that was built on shaky pillars...that has now created many more problems than it has solved. Worse than not defending the gift is defending it with weak arguments. We'd have been better off keeping silent than speaking things that weren't correct."

Gasiti dovada la sfarsitul paginii 150 si inceputul paginii 151 aici:
http://books.google.com/books?id=OweSy3Xq3SgC&pg=PA151&lpg=PA151&dq=Clifford+Goldstein,+shaky+pillars&source=bl&ots=kVoOGu1pgl&sig=F3lewqLHPYo636EaxEgvIIYD6qk&hl=en&ei=PVbIScPsEKDLmQeEq-D9Ag&sa=X&oi=book_result&resnum=5&ct=result#v=onepage&q&f=false
…chiar ma intrebam daca dansul a citit-o inainte sa mi-o recomande!   :D

PS. Chiar mai inainte am intrat din nou pe pagina respectiva a link-ului postat de mine mai sus si am descoperit spre mirarea mea o alta surpriza...exact pagina respectiva a disparut din document. Va rog sa intrati cu totii si sa va convingeti...paginile dinainte si cele de dupa pagina respectiva sunt inca postate si vizibile (149-153) ....dar paginile 150, 151, si 152 au disparut ca prin minune it_is_written 39

Cristina

View Profile Email
« Reply #28 on: 12 June 2010 - 02:29.35 »

poti numi pentru mine O SINGURA proorocire a lui EGW, care sa implinit ?
 …si…

Da, iată o profeţie care s-a împlinit!:

Cu o anumită ocazie, pe când eram în New York City, am fost chemată în timpul nopţii să privesc clădirile care se înălţau etaj după etaj către cer. Clădirile acestea erau garantate că sunt sigure contra incendiului şi erau înălţate ca să-i proslăvească pe proprietarii şi constructorii lor. Mai sus şi tot mai sus se înălţau clădirile acestea şi în ele se folosea materialul cel mai scump. Aceia cărora le aparţineau aceste clădiri nu se întrebau: "Cum pot să-L proslăvesc mai bine pe Dumnezeu?" Domnul nu era în gândurile lor.
M-am gândit: "O, dacă aceia care investesc în felul acesta mijloacele lor ar putea să-şi vadă umblarea aşa cum o vede Dumnezeu! Ei îngrămădesc clădiri magnifice, dar cât de nebunească înaintea ochilor Cârmuitorului Universului este plănuirea şi născocirea lor. Ei nu studiază cu toate puterile inimii şi minţii cum pot să-L proslăvească pe Dumnezeu. Ei au pierdut din vedere cea dintâi datorie a omului."
În timp ce aceste falnice clădiri se înălţau, proprietarii se bucurau cu mândrie ambiţioasă că aveau bani pentru a-i folosi spre satisfacerea de sine şi în provocarea invidiei vecinilor lor.....

Scena care mi-a trecut apoi pe dinainte a fost o alarmă de incendiu. Oamenii priveau la clădirile falnice şi presupus sigure contra incendiului şi ziceau: "Ele sunt în perfectă siguranţă". Dar clădirile acestea erau construite ca şi cum ar fi fost făcute din smoală. Maşinile contra incendiului nu puteau face nimic pentru a opri nimicirea. Pompierii nu erau în stare să folosească maşinile.  {T9 13}

Putem spune că această profeţie nu s-a împlinit???
Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #29 on: 12 June 2010 - 05:12.32 »

Putem spune că această profeţie nu s-a împlinit???

Are you asking? or you're telling?  :D

Cristina

View Profile Email
« Reply #30 on: 12 June 2010 - 10:57.42 »

Are you asking? or you're telling?  :D

Decizia mea am spus-o înainte de citat, acum întrebarea este ''for you''...
lady gagaga
**

View Profile
« Reply #31 on: 12 June 2010 - 16:03.34 »

Cristina poate gasesti vreo profetie si despre dezastrul ecologic din golful Mexic, ce zici de alta despre eruptia vulcanica? Poate gasesti si despre asasinarea lui JFK (ca tot e un mare mister pentru omenire)? it_is_written
Cristina

View Profile Email
« Reply #32 on: 12 June 2010 - 16:17.17 »

Cristina poate gasesti vreo profetie si despre dezastrul ecologic din golful Mexic, ce zici de alta despre eruptia vulcanica? Poate gasesti si despre asasinarea lui JFK (ca tot e un mare mister pentru omenire)? it_is_written

Aşa fel de întrebări dau numai ortodocşii când îi strângi în colţ cu dovezi biblice....

Dar de ce trebuie mai multe profeţii ca să credeţi? nu e îndeajuns una? doar s-a cerut una, cu ce nu eşti satisfăcut?  Mt 13:12-15
lady gagaga
**

View Profile
« Reply #33 on: 12 June 2010 - 16:34.39 »

sorry, asta nu e dovada Biblica, asta e o corelatie facuta de cineva intre un anume eveniment si o chestie care a parut ca se potriveste, cum s-au facut multe, foarte multe daca stai si cauti in istoria unor anumite grupari religioase... la fiecare eveniment major fie el de cauza naturala sau oricare, se spunea gata este sfarsitul lumii, asta e semn al sfarsitului, asta e cutare si cutare credeti si ascultati ca asa va spun eu e sfarsitul lumii...
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #34 on: 12 June 2010 - 16:56.57 »

Davieboy, experienta ta cu EGW este si experienta mea pecare am trait-o in biserica, asa ca iti dau in mare parte dreptate(deci nu in totalitate). Si mie mi-a fost pus pumnul in gura in dezinteresul cunoasterii dar la alte subiecte decat cel de fata. Ca unul care am gustat asadar din atmosfera pecare ai desccris-o, compart indignarile tale.
    Totusi, cred ca ai luat o pozitie extremista, la fel ca si reformistii care fac din EGW un idol. Nu este spre interesul nimanui, si cu atat mai putin al cunoasterii adevarului sa ardem scrierile EGW. Consider asa ceva demn de spiritul inchizitiei, nicidecum de spiritul unei persoane culte, informate. Pai ia gandeste-te...daca ii ardem cartile  sau o ardem pe rug la figurat, nu ii va creste popularitatea de la sine? Asa s-a intamplat mereu in istorie.
   Eu refuz pur si simplu sa privesc pe EGW din unghiul tau de vedere, nu ptr ca nu ai avea argumente(si vad ca ai multe)..ci ptr ca mergand pe firul asta, maine vom arde cu siguranta si Biblia. Daca vin si eu in acelasi spirit cu care ai venit tu(gata sa condamne), te asigur ca vei fi coplesit si socat(ca si mine) sa afli ca Biblia este o carte scrisa de oameni, cu foarte multe greseli si inspirata numai in mica masura. Daca iti voi spune ca evangheliile sunt pline de contradictii, ca Geneza are mai multi autori, ca scrierile atribuite lui Moise apartin de fapt altcuiva( nu se stie nici pana azi exact cui) atunci vei arde si Biblia in curtea bisericii?
   N-ai decat sa o faci. Dar eu nu consider aceasta atitudine una inteleapta, ti-am mai zis.
Personal chiar doresc sa ne lamuresti cu privire la erorile EGW, dar intr-un spirit totusi constructiv.

P.S. In ceea ce priveste intrebarea ta cu o profetie implinita, ma alatur Cristinei. Din punctul meu de vedere, aceasta este o profetie implinita. In sensul ca mentioneaza nu numai scena asa cum s-a intamplat, ci in mod deosebit orasul unde s-a intamplat. Bineinteles, nu mentioneaza avioanele buclucase, in rest e destul de fidela evenimentului in sine. Dar astept curios si varianta( mai bine zis infimarea) ta...

lady gagaga
**

View Profile
« Reply #35 on: 12 June 2010 - 17:27.54 »

Oare WTC au fost singurele cladiri care au ars in New York? De ce va cramponati pe o idee si nu vreti sa o lasati din brate cu nici un chip? Cate incendii nu s-au produs in orasul ala pe vremea aceea de care nu mai are nimeni habar? Cate cladiri "cu multe asa zise etaje nu s-au construit" pana s-a ajuns la inaltimea celor doua turnuri? de ce nu vreti sa luati putin si istoria in seama?

Daca vreti sa potriviti evenimente pe asa zise profetii, il scoatem de la naftalina si pe marele Nostradamus, ca are cu siguranta multe potriveli de dat lumii... Si? Crede careva ca Nostradamus e un mare profet de la Dumnezeu?
Cristina

View Profile Email
« Reply #36 on: 12 June 2010 - 19:03.17 »

Oare WTC au fost singurele cladiri care au ars in New York? De ce va cramponati pe o idee si nu vreti sa o lasati din brate cu nici un chip? Cate incendii nu s-au produs in orasul ala pe vremea aceea de care nu mai are nimeni habar? Cate cladiri "cu multe asa zise etaje nu s-au construit" pana s-a ajuns la inaltimea celor doua turnuri? de ce nu vreti sa luati putin si istoria in seama?

Daca vreti sa potriviti evenimente pe asa zise profetii, il scoatem de la naftalina si pe marele Nostradamus, ca are cu siguranta multe potriveli de dat lumii... Si? Crede careva ca Nostradamus e un mare profet de la Dumnezeu?

Ce importanţă are dacă WTC au fost singurele s-au ''şi ele'', profeţia s-a împlinit... iar despre Nostradamus dacă a profeţit şi el ceva ce s-a împlinit înseamnă că este şi el profet! Noi acum nu am discutat dacă EW a fost profetă de l-a Domnul sau nu, ci doar dacă ea a fost profetă!!!

lady gagaga
**

View Profile
« Reply #37 on: 12 June 2010 - 19:25.13 »

ok, probabil ca am eu o problema... dar totusi, care e profetia aici si ce legatura are WTC cu paragraful din marturii? asta nu inteleg eu: De ce aplici paragraful ala fix la situatia evenimentului 9/11? e o chestie care putea si poate fi aplicata de-a lungul timpului la orice cladire cu multe etaje care a ars, de ce e asta o profetie?

vrei sa-ti profetesc ceva? vor fi accidente rutiere in Romania luna viitoare... e o generala, pe care o poti lua de buna si face o corelatie daca esti mai superstitios, sau o asimilezi ca pe ceva ce se intampla in fiecare zi si cu asta basta...

Nu stiu daca m-am facut inteleasa si nici nu mai insist...
Cristina

View Profile Email
« Reply #38 on: 12 June 2010 - 19:45.31 »

vrei sa-ti profetesc ceva? vor fi accidente rutiere in Romania luna viitoare... e o generala, pe care o poti lua de buna si face o corelatie daca esti mai superstitios, sau o asimilezi ca pe ceva ce se intampla in fiecare zi si cu asta basta...

Nu stiu daca m-am facut inteleasa si nici nu mai insist...

Ca să fii profetă, trebuie să spui şi în ce localitate va fi accidentul şi cum se v-a petrece... cu toate că sunt accidente în fiecare zi, dar nu sunt toate la fel şi în acelaşi loc...

Evenimentul prezis este similar cu cel de la 9/11 deoarece despre aceste clădiri s-a spus că sunt rezistente incendiului, (citeşte capitolul 2 - Ultima criză din vol 9 în întregime) mai mult de atât, chiar dacă sunt multe calamităţi în diferite locuri, nu toate se petrec în aşa mod!
Davieboy
**

View Profile Email
« Reply #39 on: 13 June 2010 - 07:56.09 »

Noi acum nu am discutat dacă EW a fost profetă de l-a Domnul sau nu, ci doar dacă ea a fost profetă!!!
smile Cristina (valabil si pt M.L.),
Multumim lui Dumnezeu ca nu esti tu autoritatea care decide conditiile unei profetii/profet.
Pe zi ce trece imi dau seama tot mai mult ca unii dintre noi pur si simplu nu-si recunosc stanga de dreapta pe intuneric (din pct de vedere teologic), dar insista a-si asuma o responsabilitate pe care nici o trupa intreaga de teologi AZS nu o pot suporta intr-un argument deschis – pe un termen indelungat.
Parerea mea este ca subiectul de aici te depaseste complet.
Ceea ce ai facut tu aici se numeste “jumari de porc” si apoi l-ai stropit cu “palinca de prune”. Profetia doamnei White care ai postat-o este o afirmatie la fel de vaga, neclara, si imprecisa ca si majoritatea profetiilor lui “nostradamus”, asa cum a specificat doamna “lady gagaga”.
Realizezi macar ca o numesti singura “profet mincinos” cand afirmi ca “Noi acum nu am discutat dacă EW a fost profetă de l-a Domnul sau nu, ci doar dacă ea a fost profetă!!!” Profetii sunt doar de doua feluri. Cei ai lui Dumenzeu, si….restul!
Da-mi voie sa-ti explic cateva amanunte care tie, evident iti scapa:

1. In primul rand turnurile gemene nu au fost incendiate. Ele au fost detonate cu dinamita – stil “demolition”. Ceea ce sa intamplat pe 9/11/01 se numeste “lucru manual” (facut cu “mana noastra” smile), si folosita ca pretext pentru a invada si a ne completa “resursele” din trezoria nationala care incepusera sa scada vizibil, si cand se vor epuiza si acestea, vom gasi alta scuza (probabil gen Pearl Harbour) ca sa invadam alta tara, probabil Iranul.
Curiosii care inteleg limba engleza se pot documenta aici http://www.youtube.com/watch?v=7E3oIbO0AWE si aici http://www.youtube.com/watch?v=1Yx9NRX37SM&feature=related in ordinea care le-am postat.

…si…

2. O profetie nu este atat de mult o predictie a viitorului, pe cat este o promisiune de la Dumnezeu care v-a lua loc in viitor. Unele profetii sunt conditionate altele sunt precise. O profetie de la Dumnezeu are un scop, si trebuie sa indeplineasca anumite criterii. I primul rand il glorifica pe Dumnezeu, apoi prin profetie, noi putem vedea cum lucrarile si promisiunile Sale sunt implinite cu o precizie milimetrica, si o claritate microscopica. Ele sunt promisiuni care servesc in pregatirea copiilor Sai pentru evenimente viitoare. Mai servesc si ca dovada ca Cel care le promite este adevaratul Dumnezeu, Cel care a creat “cerurile, pămîntul şi marea, şi tot ce este în ele”.

Ma indoiesc ca profetia care o discutam aici indeplineste conditiile de mai sus. Ellen White nu are ABSOLUT nici o profetie implinita, si ne-a promis multe. Am sa le postez si analizez pe fiecare dintre ele. Curand!

Vreau sa-ti dau un exemplu de cum lucreaza Satana si stiu ca realizezi ca el e mult mai capabil decat ne putem noi imagina a fi. Satana nu si-ar permite o confruntare "head on" impotriva lui Dumnezeu, pentru ca iar fi fatala! Si ce face el, se foloseste de anumite caracteristici ale lui Dumnezeu dar isi pune amprenta lui facand o mica schimbare. El creaza copii originalului si vrea sa ni le paseze drept adevaruri absolute.
Sa-ti dau un exemplu mai babesc:
Sa luam pe cei care falsifica bancnote. Daca vrei sa faci o imitatie si vrei sa o dai drept original te folosesti de original ca sa o creezi. Falsifici bani nu prin a crea bancnote de $ 65, $ 75 pentru ca si badea Niculaie de linga Valea Jiului isi da seama ca-i vinzi gogosi, ci faci bancnote de $ 100, $ 50, $ 20, care pot fi considerate reale. Dar pentru ca nu ai patentul original risti a fi depistat de un “ochi expert”. Deci ii poti pacali pe cei mai multi dar totusi sunt persoane experte care pot depista falsul de original.
Voi adventistii sunteti foarte iuti in a scoate in evidenta tuturor celorlalte denominatiuni despre textul din Iacov 2:10
 “Căci, cine păzeşte toată Legea, şi greşeşte într'o singură poruncă, se face vinovat de toate.” si prin asta sa-i invinovatiti (pe buna dreptate) de calcarea intregii Legi a lui Dumnezeu (pentru calcarea Sabatului).
Dar daca mergem pe aceeasi premiza, si trebuie sa mergem pe ea – atunci chiar daca Ellen White ar fi implinit 9, sau 999 din aceste principii care o califica a fi un profet adevarat al lui Dumnezeu, DAR PICA DOAR O SINGURA PROBA – ea nu trebuie socotita profet al lui Dumnezeu, pentru ca: un adevarat profet, este un vorbitor al lui Dumnezeu, si daca ea vorbeste despre lucruri viitoare care nu iau loc….dar nu asculta de mine, ci ia aminte la Cuvintul Domnului care nu da gres NICIODATA: Deut 18:22 “Cînd ceeace va spune proorocul acela în Numele Domnului nu va avea loc şi nu se va întîmpla, va fi un cuvînt pe care nu l -a spus Domnul.
Eu am impresia ca multi dintre voi. Foarte multi. Prea multi! V-ati incurcat prioritatile si ati devenit “calduti”. Macar daca ati fi “reci”, si nu ati cunoaste nimic – ati fi mai usor de modelat de Dumenzeu.
Ai observat vreodata vre-un ortodox care vine si ze boteaza la voi in biserica. Ai observat cat de dedicati  sunt cu trup si suflet lui Dumnezeu?...cel putin in perioada “primei dragoste”, inainte sa devin cu adevarat adventisti! Nu vreau sa-mi bat toba de unul singur aici á la Ellen White dar eu sunt unul dintre ei. Am fost botezat in biserica voastra cu 10 ani in urma, dar din fericire am descoperit ca nici o biserica nu detine Adevarul complet (asa cum sustineti voi). Adevarul este o persoana, si cunoasterea Lui va dura o eternitate.
Personal, sustin ca noi toti cei care ne inchinam lui Dumnezeu intr-o forma sau alta inca ne hranim din fructul cunostintei binelui si-al raului. Aceasta hrana ni se ofera din spatele amvoanelor bisericilor si tuturor pupitrelor facultatilor crestine.
Am mai folosit aceasta analogie si pe alte forumuri si am sa o folosesc si aici: Bisericile (crestine) sunt ca niste pepeni. Toti sunt bun mirositori si gusta bine in cea mai mare parte, DAR din fiecare ai cate ceva de scuipat afara. Din unii mai putin. Din altii mai mult.

Daca pina acum dovezile mele nu ti-a aprins nici un bec al indoieleii asupra integritatii profetesei dumitale, atunci iti garantez ca analizele profetiilor ei, care le-am pregatit deja, iti vor schimba atitudinea (spre binele tau). Vei descoperi alaturi de ceilalti membri activi (sau pasivi) de aici ca Ellen G. White nu este decat o biata bancnota de $ 9.00 care vrea sa fie pasata in locul uneia de 10! Si daca in momentul cand voi tasta ultima iota aici tu nu vei fi capabila sa identifici o contrafacere de original, adica un gainar de teapa lui EGW, atunci cum crezi ca vei fi capabila sa-l identifici pe Satana cand el insusi o sa-l impersoneze pe Isus!

Huh?

Pages: 1 [2] 3 4 ... 9   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR