ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 13:03.08 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Utilizatorii ForumAZSMR.Net au, printre altele, obligatia sa evite limbajul prescurtat/stricat gen SMS (IRC etc.) Ex.: "knd" in loc de "cand", "ji" in loc de "si". Alte informatii in REGULAMENT.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Poll
Question: va fi pamântul vreodată pustiu?
uni spun că va arde
alții că va vi distrus si alt pamânt va lua locul
alții spun ca nu vor fi schimbări
eu cred că cea ce spune Isaia 45:18,  matei 6:9-12poate fi răspunsul

Subject Statistics
Topic: pământ Replies: 16 piece
Read 1988 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: pământ  (Read 1988 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
raji
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« on: 29 September 2009 - 16:12.03 »

alte texte sunt în psalmi dar si în evanghelii
Report to moderator   Logged
raji
*

View Profile Email
« Reply #1 on: 03 October 2009 - 10:15.18 »

alte texte sunt în psalmi dar si în evanghelii
Care este scopul lui Dumnezeu cu privire la omenire?
Cum a fost sfidat Dumnezeu?
Cum va fi via?a pe p?mânt în viitor?

DUMNEZEU are un scop grandios cu privire la p?mânt. El dore?te ca tot p?mântul s? fie locuit de oameni ferici?i ?i s?n?to?i. Biblia spune c? „Dumnezeu a s?dit o gr?din? în Eden“ ?i „a f?cut s? creasc? . . . tot felul de pomi, pl?cu?i la vedere ?i buni de mâncare“. Dup? ce i-a creat pe primul b?rbat ?i pe prima femeie, adic? pe Adam ?i pe Eva, Dumnezeu le-a dat aceast? locuin?? frumoas? ?i le-a spus: „Fi?i roditori, înmul?i?i-v?, umple?i p?mântul ?i supune?i-l“ (Geneza 1:28; 2:8, 9, 15). A?adar, Dumnezeu a dorit ca oamenii s? aib? copii, s? extind? aceast? locuin?? paradiziac? pe tot p?mântul ?i s? se îngrijeasc? de animale.
Crezi c? Dumnezeu î?i va realiza vreodat? scopul de a transforma p?mântul în paradis? Iat? ce declar? El: „Eu am spus . . . ?i Eu voi înf?ptui“ (Isaia 46:9–11; 55:11). Da, Dumnezeu î?i va îndeplini scopul! El spune c? „a creat [p?mântul] nu ca s? fie pustiu, ci l-a întocmit ca s? fie locuit“ (Isaia 45:18). Ce fel de oameni a dorit Iehoava s? locuiasc? pe p?mânt? ?i pentru cât timp? Biblia ne r?spunde: „Cei drep?i vor st?pâni p?mântul ?i îl vor locui pe vecie“. — Psalmul 37:29; Revela?ia 21:3, 4.
  [/i]     Este clar c? aceste lucruri nu s-au realizat înc?. Oamenii continu? s? se îmboln?veasc? ?i s? moar?. Se lupt? ?i se ucid între ei. Situa?ia de pe p?mânt nu este nici pe departe a?a cum a dorit-o Dumnezeu! Ce s-a întâmplat? De ce nu s-a realizat scopul lui Dumnezeu? Nici o carte de istorie scris? de oameni nu ne poate da r?spunsul, deoarece problemele au început în cer.[/size]

Prima carte a Bibliei ne vorbeşte despre un adversar al lui Dumnezeu care şi-a făcut apariţia în grădina Edenului. El este numit „şarpele“, deşi nu este un simplu animal. Ultima carte a Bibliei arată că el este „cel numit Diavol şi Satan, care induce în eroare întregul pământ locuit“. El mai este numit „şarpele originar“ (Geneza 3:1; Revelaţia 12:9). Acest înger puternic, o fiinţă spirituală invizibilă, s-a folosit de un şarpe pentru a-i vorbi Evei, aşa cum cineva se poate folosi de o păpuşă sau de o marionetă pentru a da impresia că ea vorbeşte în locul lui. Fără îndoială că această persoană spirituală a fost de faţă când Dumnezeu a pregătit pământul pentru oameni. — Iov 38:4, 7
Când i-a făcut pe Adam şi pe Eva să păcătuiască împotriva lui Dumnezeu, Satan i-a îndemnat practic la răzvrătire. El a pus la îndoială modul lui Iehova de a conduce. Cu alte cuvinte, Satan a spus: „Dumnezeu este un conducător rău. El îi minte pe supuşii lui şi îi privează de ceva bun. Oamenii n-au nevoie de conducerea lui Dumnezeu. Ei pot stabili singuri ce este bine şi ce este rău. Dacă aş fi eu conducătorul lor, le-ar merge mult mai bine“. Cum urma să reacţioneze Dumnezeu la această acuzaţie calomniatoare? Unii cred că ar fi trebuit, pur şi simplu, să-i distrugă pe rebeli. Însă s-ar fi răspuns astfel la acuzaţia lui Satan? S-ar fi dovedit că modul de a conduce al lui Dumnezeu este bun?

Isus nu a pus niciodată la îndoială faptul că Satan este conducătorul acestei lumi. Odată, Satan i-a arătat lui Isus — într-un mod miraculos — „toate regatele lumii şi gloria lor“ şi i-a promis: „Toate aceste lucruri ţi le voi da ţie dacă te vei prosterna şi vei înfăptui un act de închinare înaintea mea“ (Matei 4:8, 9; Luca 4:5, 6). Gândeşte-te: Ar fi fost aceasta o ispită pentru Isus dacă Satan nu era conducătorul tuturor regatelor lumii? Isus nu a negat faptul că guvernele lumii îi aparţineau lui Satan. Şi cu siguranţă, ar fi făcut-o, dacă Satan n-ar fi fost conducătorul lor.
Biblia ne dă următoarea asigurare: „Potrivit promisiunii [lui Dumnezeu], noi aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, şi în acestea va locui dreptatea“ (2 Petru 3:13; Isaia 65:17). Uneori Biblia vorbeşte despre „pământ“ referindu-se la oamenii de pe el (Geneza 11:1). Prin urmare, ‘pământul nou’ în care domneşte dreptatea reprezintă o societate de oameni care se bucură de aprobarea lui Dumnezeu.
Isus a promis că în lumea nouă, cei ce sunt aprobaţi de Dumnezeu vor primi darul ‘vieţii veşnice’ (Marcu 10:30). Te rog să deschizi Biblia şi să citeşti Ioan 3:16 şi 17:3 pentru a afla ce ne-a îndemnat Isus să facem ca să primim viaţă veşnică. Să vedem acum cu ajutorul Bibliei ce binecuvântări vor primi cei care îndeplinesc condiţiile necesare pentru a primi acest minunat dar divin în Paradisul viitor.
Răutatea, războaiele, criminalitatea şi violenţa vor aparţine trecutului. „Cel rău nu va mai fi . . . . Cei blânzi moştenesc pământul“ (Psalmul 37:10, 11). Va fi pace deoarece Dumnezeu ‘va pune capăt războaielor până la marginea pământului’ (Psalmul 46:9; Isaia 2:4). Atunci „cel drept va înflori şi va fi belşug de pace, până ce luna nu va mai fi“, adică pentru totdeauna. — Psalmul 72:7.
 ÃŽnchinătorii lui Iehova Dumnezeu vor trăi în siguranţă. Când au ascultat de Dumnezeu, israeliÅ£ii din timpurile biblice au trăit în siguranţă (Leviticul 25:18, 19). Ce fericiÅ£i vom fi în Paradis, când ne vom putea bucura de aceeaÅŸi siguranţă! — Isaia 32:18; Mica 4:4.
 Nu vor mai fi lipsuri de alimente. „Va fi belÅŸug de grâne în Å£ară până pe vârful munÅ£ilor“, a cântat psalmistul (Psalmul 72:16). Iehova Dumnezeu îi va binecuvânta pe cei drepÅ£i ÅŸi ‘pământul îşi va da roadele’. — Psalmul 67:6.
Întregul pământ va deveni un paradis. Pământul, cândva distrus de oamenii păcătoşi, va fi plin de grădini şi de case noi şi frumoase (Isaia 65:21–24; Revelaţia 11:18). Cu timpul, tot pământul va fi la fel de frumos şi de roditor ca grădina Edenului. Iar Dumnezeu ‘îşi va deschide mâna [pentru totdeauna] şi va sătura după dorinţă tot ce are viaţă’. — Psalmul 145:16.
 Va fi pace între oameni ÅŸi animale. Animalele sălbatice ÅŸi domestice vor paÅŸte împreună. Nici chiar copilaÅŸii nu vor avea de ce să se teamă de animalele periculoase din prezent. — Isaia 11:6–9; 65:25.
Bolile vor dispărea. În calitate de Conducător al Regatului ceresc al lui Dumnezeu, Isus va face vindecări la o scară mult mai mare decât a făcut când a fost pe pământ (Matei 9:35; Marcu 1:40–42; Ioan 5:5–9). Atunci „nici un locuitor nu [va] zice: «Sunt bolnav!»“. — Isaia 33:24; 35:5, 6.
23 Fiinţele dragi care au murit vor fi readuse la viaţă şi vor avea perspectiva de a trăi veşnic. Cei care acum dorm în moarte, dar care se află în memoria lui Dumnezeu, vor fi înviaţi. De fapt, „va fi o înviere atât a celor drepţi, cât şi a celor nedrepţi“. — Faptele 24:15; Ioan 5:28, 29.
 Ce viitor minunat îi aÅŸteaptă pe cei care aleg să înveÅ£e despre Marele nostru Creator, Iehova Dumnezeu, ÅŸi să-i slujească! Când i-a promis răufăcătorului de lângă el: „Vei fi cu mine în Paradis“, Isus s-a referit chiar la paradisul care va fi instaurat pe pământ (Luca 23:43). ÃŽntrucât toate aceste binecuvântări vor fi posibile numai prin intermediul lui Isus Cristos, este deosebit de important să învăţăm mai multe lucruri despre el.

ionel
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #2 on: 08 October 2009 - 23:32.23 »

Raji!!  Forumul acesta este un forum de discutii,de informatii ,evenimente etc. tu vii ca sa evanghelizezi pe unii mai studiati probabil ca tine,si ne dai citate (pagini intregi) din carti scrise de oameni cu o doctrina in continua schimbare si cu principii "maleabile". Daca vrei sa discuti , discutam cu Biblia deschisa. Citatele date de tine sunt de la "martori" care nu prea sunt Martori. Am citit cartile din care ai dat citatele si aici si in cel cu mia de ani, si concluzia la care am ajuns este ca sunt "paralele" cu adevarul. Daca vrei sa faci o lucrare buna incepe prin a pune intrebari "incomode" celor de la care te inspiri(de ex.: despre ziua de odihna,sau despre Lege) si sa vezi ce raspunsuri primesti,si apoi  discuta cu noi despre aceste subiecte. 63
Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.3

View Profile Email
« Reply #3 on: 09 October 2009 - 07:57.24 »

Sunt de acord cu tine Ionel. si datorita acestor expuneri diferite unii pot sa devina indoelnici,cazand chair de la credinta. Chiar cand am citit cateva nelamuriri am inceput sa pun la indoiala cateva puncte.(cu toate ca stiam dinainte adevarul si aveam dovezile). Dar multumesc lui Dumnezeu ca prin ajutorul lui am inteles ,primind alte dovezi Adevarul. "8 Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v'am propovăduit-o noi, să fie anatema!
 9 Cum am mai spus, o spun ÅŸi acum: dacă vă propovăduieÅŸte cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care a i primit-o, să fie anatema!" Galateni 1:8,9 Pacea Domnului tuturor.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
raji
*

View Profile Email
« Reply #4 on: 09 October 2009 - 15:08.47 »

Sunt de acord cu tine Ionel. si datorita acestor expuneri diferite unii pot sa devina indoelnici,cazand chair de la credinta. Chiar cand am citit cateva nelamuriri am inceput sa pun la indoiala cateva puncte.(cu toate ca stiam dinainte adevarul si aveam dovezile). Dar multumesc lui Dumnezeu ca prin ajutorul lui am inteles ,primind alte dovezi Adevarul. "8 Dar chiar dacă noi înşine sau un înger din cer ar veni să vă propovăduiască o Evanghelie, deosebită de aceea pe care v'am propovăduit-o noi, să fie anatema!
 9 Cum am mai spus, o spun ÅŸi acum: dacă vă propovăduieÅŸte cineva o Evanghelie, deosebită de aceea pe care a i primit-o, să fie anatema!" Galateni 1:8,9 Pacea Domnului tuturor.

logica textului din galateni este bună dar mă întreb daca poate chiar de la început nu ai ascultat de o altă evanghelie decăt din biblie. tu spui că pot fi blestemat că vorbes mai diferit
 dar argumentele din biblie nu pot fi contestate apocalips 20 :1-6 spune ca satan va fi liber pe pământ care va fi pustiu È™i gol ca sa nu încerce neamurile din cele patru colturi ale universului  după aceia va fi deslegat să încerce neamurile din cele patru colturi ale ..............pune tu locul corect aici.
iar sfintii vor domni după o mie de ani că în timpul miei de ani nu pot că satana va fi pe pământ si nemurile înprăștiate în cele patru colturi ale universului. scuzămi ironia, dar nu găsesc o iterpretare mai bună ca tu sa întelgi ce spune biblia.
nu mă voi filosi de expresia martorilor lui Iehova ci doar de cele AZS, și folosesc cornilescu 1921, dar nici de Ellen w.
dămi tu o explicatie È™i un înteles mai bun din acele texte 
Septimiu
**

View Profile Email
« Reply #5 on: 09 October 2009 - 15:50.13 »

Biblia spune "ceilalti morti nu au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani" Ap 20:5.
IN Biblie cand se vorbeste in mod simbolic(iar Apocalipsa este o carte plina de simboluri) prin Neamuri se integ toti oamenii care nu au facut legamant cu Dumnezeu, cei necredinciosi.  daca ceilalti morti nu au inviat pana ce s-a sfarsit mia de ani atunci ei reprezinta neamurile. Si cum am mai spus si lui Mihai nu as vrea sa ne mai contrazicem. Domnul cu tine ,raji.

raji
*

View Profile Email
« Reply #6 on: 09 October 2009 - 16:40.37 »

Biblia spune "ceilalti morti nu au inviat pana nu s-au sfarsit cei o mie de ani" Ap 20:5.
IN Biblie cand se vorbeste in mod simbolic(iar Apocalipsa este o carte plina de simboluri) prin Neamuri se integ toti oamenii care nu au facut legamant cu Dumnezeu, cei necredinciosi.  daca ceilalti morti nu au inviat pana ce s-a sfarsit mia de ani atunci ei reprezinta neamurile. Si cum am mai spus si lui Mihai nu as vrea sa ne mai contrazicem. Domnul cu tine ,raji.

dar nu de contrazicere.
ci de interpretare
ps 104:3
proverbele 2:21,22 spune că cei răi vor fi sulși de pe pământ nu vor fi cei drepți luați
matei 5:5 mostenire pământul
matei 3:3 mostenire cerească
două clase  uni în cer sfintii
altii pe pământ marea multime marea gloata
mi multe versete în favoare vieti vesnice pe pamant finca pamântul a fost dat fiilor oamenilor
daca Adam nu pacatuia mergea el la cer?
dacă toti vom merge la cer înseamna că toti vom înparati cu Cristos
atunci înseamna că toti facem parte din cei144000
dar ce rost are marea multime în contextul celor 144000 de mi dacă este o cifră simbolică vezi apocalipsa
capitolul 7
Septimiu
**

View Profile Email
« Reply #7 on: 09 October 2009 - 17:19.38 »

dar nu de contrazicere.
ci de interpretare
ps 104:3
proverbele 2:21,22 spune că cei răi vor fi sulși de pe pământ nu vor fi cei drepți luați
matei 5:5 mostenire pământul
matei 3:3 mostenire cerească
două clase  uni în cer sfintii
altii pe pământ marea multime marea gloata
mi multe versete în favoare vieti vesnice pe pamant finca pamântul a fost dat fiilor oamenilor
daca Adam nu pacatuia mergea el la cer?
dacă toti vom merge la cer înseamna că toti vom înparati cu Cristos
atunci înseamna că toti facem parte din cei144000
dar ce rost are marea multime în contextul celor 144000 de mi dacă este o cifră simbolică vezi apocalipsa
capitolul 7

Sti cine va face parte din cei 144000 ? Cei care au adevarul pt acest timp si il traieste si va fi sigilat cu sigiliul Viului Dumnezeu ,acest sigiliu se gaseste in porunca a-4a. Stiu toata aceasta doctrina pe care o prezinti. De mai multe ori au venit martori de ai lui Iehova la mine acasa si exact asta cred. Eu iti doresc binele si te rog studiaza Biblia fara prejudecata,nu ca sa obtii versete in favoarea a ceea ce crezi tu. te rog sa ma scuzi daca te-am suparat cu ceva. Domnul cu tine.

raji
*

View Profile Email
« Reply #8 on: 09 October 2009 - 18:19.04 »

Sti cine va face parte din cei 144000 ? Cei care au adevarul pt acest timp si il traieste si va fi sigilat cu sigiliul Viului Dumnezeu ,acest sigiliu se gaseste in porunca a-4a. Stiu toata aceasta doctrina pe care o prezinti. De mai multe ori au venit martori de ai lui Iehova la mine acasa si exact asta cred. Eu iti doresc binele si te rog studiaza Biblia fara prejudecata,nu ca sa obtii versete in favoarea a ceea ce crezi tu. te rog sa ma scuzi daca te-am suparat cu ceva. Domnul cu tine.
mulțumesc de urare
 dar cum fac
fincă eu vreau să fiu încredințat că fac binele și că îndeplinesc voința lui Dumnezeu
dar am o mică problema nu pot ține sabatul atunci voi fi distrus?
cum rezolv acest aspect
 căci dacă după cum spui tu cei 144000 de mi sunt cei ce resăpectă sabatulatunci am încurcato rău fincă mie îmi este greu sal respect
mise pare o povară prin faaptul că toți cei cel tin se lauda cu asta si pun prea mare accent pe o zi și nu pe Cristos
o zi este importantă nu  adevarata dreptate si loialitate atuni voi fi ars È™i aruncat în ghenă domnul să aibă milă de mine  alături de voi cei ce veÈ›i fi mântuitii potrivit sabatului
cum de ma judeci ce tea învatat pavel sa nu majudeci multumesc de consideratie
ionel
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #9 on: 09 October 2009 - 23:39.00 »

Sunt tare surprins de felul in care pui problema; adica nu pot..?!!! Nu poti , sau nu vrei .? Ca asta este adevarul. Hai sa exemplificam: - toata lumea minte ca sa o duca mai bine, si eu trebuie sa mint ca nu fac rau , asta e. Toti fura eu, ce sunt mai prost ca ei ,sa muncesc? Nu pot sa nu mint ,nu pot sa nu fur ,nu pot sa nu injur ,nu pot sa tin sambata, cei daca Dumnezeu cere asta de la oameni, " EU NU POT'. Crezi ca la judecata mai spui ca nu ai putut tine Legea? Spunemi te rog care este semnul distinctiv care deosebeste pe poporul Lui Dumnezeu de inchinatorii  fiarei ? Aici va fi lupta finala , intrre ziuade odihna instituita de Creator si ziua ( semnul) fiarei. Cei 144000 sunt biruitorii fiarei ,ai icoanei ei si ai numarului ei (666) si sunt o clasa separata da mintuiti, sunt Garda de Onuare a Lui Hristos pentru vesnicie.
raji
*

View Profile Email
« Reply #10 on: 10 October 2009 - 09:01.08 »

Sunt tare surprins de felul in care pui problema; adica nu pot..?!!! Nu poti , sau nu vrei .? Ca asta este adevarul. Hai sa exemplificam: - toata lumea minte ca sa o duca mai bine, si eu trebuie sa mint ca nu fac rau , asta e. Toti fura eu, ce sunt mai prost ca ei ,sa muncesc? Nu pot sa nu mint ,nu pot sa nu fur ,nu pot sa nu injur ,nu pot sa tin sambata, cei daca Dumnezeu cere asta de la oameni, " EU NU POT'. Crezi ca la judecata mai spui ca nu ai putut tine Legea? Spunemi te rog care este semnul distinctiv care deosebeste pe poporul Lui Dumnezeu de inchinatorii  fiarei ? Aici va fi lupta finala , intrre ziuade odihna instituita de Creator si ziua ( semnul) fiarei. Cei 144000 sunt biruitorii fiarei ,ai icoanei ei si ai numarului ei (666) si sunt o clasa separata da mintuiti, sunt Garda de Onuare a Lui Hristos pentru vesnicie.
dacă este o cifră simbolică înseamnă că toti va fi garda de onoare, Iona la 1 Ioan2 :2 arata doua catecori
1 salvarea noastră Garda personală a lui Cristos
1 salvarea întregilui(adică cei ce ascultă de Isus)
apoi despre semnul fiarei este mult de discutat nu acum doresc să discut acest lucru,
reiau ideia de data trecută o cifră simbolică lângă o mare multime ce rost are, dacă este simbolică și îi include pe toti oamenii care fac voința lui Dumnezeu, spre exemplu toți AZS. cine sunt cei din marea multime ?
și cum pot fi AZS și în garda și îm marea multime?
apoi garda persoanală a lui Gristos cu o numesti tu. va guverna ca regi preoti judecâtori peste pământ timp de o mie de ani  adică peste Marea multieme ce vine din necazul cel mare spune îngerul în explicatia ce o da lui Ioan
chiar si apocalips 11:18 apune despre pământ ca va  fi populat 1000 de ani
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.14

View Profile Email
« Reply #11 on: 10 October 2009 - 12:47.17 »

Ionele, Ionele...
"Sunt tare surprins de felul in care pui problema.." Ce matematic eşti...Ia spune-mi sincer tu ţii legea? DAr Sabatul? Nu mai înghesui oamenii ca să nu te descalifici prin asta...Semnul distinctiv nu va fi ceea ce crezi! Chiar dacă am toată consideraţia ptr. EGW-ul nostru. TE rog priveşte lucrurile cu " ochii deschişi"! Ceea ce spui tu era posibil pe vremea inchiziţiei. Acum lucrurile sunt mai rafinate şi profunde.
Repet ceea ce am mai spus că ceea ce va face diferenţa este însăşi natura omului (divino-umană) care va avea bineînţeles ca roade şi odihna de sabat. Mi-a teamă că după cum legau comuniştii mere în plopi pe vremea vizitelor lui ceauşescu aşa leagă azi creştinii sabate pe portaltoiuri uscate...
Câtă vreme vreme El nu trăieşte în mine nu este - nici o speranţă de rezolvare a păcatului deci,
                                                                         - nici o odihnă faţă de păcat, deci
                                                                         - nici un sabat cu adevărat onorat, deci
                                                                         - nici un semn divin ptr. a fi recunoscut, deci
                                                                         - nici o mântuire!
Doar pretenţii şi acuze la alţii....
Ceea ce ţi-am transmis îmi spun şi mie fiindcă te vreau împreună cu mine şi raji pe noul pământ!
ionel
**

View Profile
« Reply #12 on: 10 October 2009 - 14:57.54 »

Ionele, Ionele...
"Sunt tare surprins de felul in care pui problema.." Ce matematic eşti...Ia spune-mi sincer tu ţii legea? DAr Sabatul? Nu mai înghesui oamenii ca să nu te descalifici prin asta...Semnul distinctiv nu va fi ceea ce crezi! Chiar dacă am toată consideraţia ptr. EGW-ul nostru. TE rog priveşte lucrurile cu " ochii deschişi"! Ceea ce spui tu era posibil pe vremea inchiziţiei. Acum lucrurile sunt mai rafinate şi profunde.
Repet ceea ce am mai spus că ceea ce va face diferenţa este însăşi natura omului (divino-umană) care va avea bineînţeles ca roade şi odihna de sabat. Mi-a teamă că după cum legau comuniştii mere în plopi pe vremea vizitelor lui ceauşescu aşa leagă azi creştinii sabate pe portaltoiuri uscate...
Câtă vreme vreme El nu trăieşte în mine nu este - nici o speranţă de rezolvare a păcatului deci,
                                                                         - nici o odihnă faţă de păcat, deci
                                                                         - nici un sabat cu adevărat onorat, deci
                                                                         - nici un semn divin ptr. a fi recunoscut, deci
                                                                         - nici o mântuire!
Doar pretenţii şi acuze la alţii....
Ceea ce ţi-am transmis îmi spun şi mie fiindcă te vreau împreună cu mine şi raji pe noul pământ!
  Apostolul Pavel scria:" Pot totul in Hristos care ma intareste".  In alt loc "dupa roadele lor ii veti cunoaste". Iacov spunea:"-credinta fara fapte este moarta". Mi-ai scris "doar pretentii si acuze la altii", nu cred ca am dat impresia ca ma indreptatesc cu ceva, meritul este al Lui Isus nu al meu iar, cat despre acuze iarasi zic, ca nu a fost cu intentie sa supar pe cineva. Si eu cred ca doar prin meritele lui Hristos putem fi mantuiti ,si mai cred ca El a implinit Legea ca sa demonstreze ca legea poate fi tinuta,si mai cred ceva ca numai prin credinta in Isus putem implini Legea si numai prin El putem fi indreptatiti.
Septimiu
**

View Profile Email
« Reply #13 on: 10 October 2009 - 19:37.09 »

mulțumesc de urare
 dar cum fac
fincă eu vreau să fiu încredințat că fac binele și că îndeplinesc voința lui Dumnezeu
dar am o mică problema nu pot ține sabatul atunci voi fi distrus?
cum rezolv acest aspect
 căci dacă după cum spui tu cei 144000 de mi sunt cei ce resăpectă sabatulatunci am încurcato rău fincă mie îmi este greu sal respect
mise pare o povară prin faaptul că toți cei cel tin se lauda cu asta si pun prea mare accent pe o zi și nu pe Cristos
o zi este importantă nu  adevarata dreptate si loialitate atuni voi fi ars È™i aruncat în ghenă domnul să aibă milă de mine  alături de voi cei ce veÈ›i fi mântuitii potrivit sabatului
cum de ma judeci ce tea învatat pavel sa nu majudeci multumesc de consideratie

Draga raji. Hristos a tinut sambata? Nu pun accent pe aceasta zi ci pe Hristos. El a facut acest lucru?
eu nu ma socotesc mantuit pt ca tin Sabatul. Acesta este un semn ca sunt un copil al lui Dumnezeu. Sunt mantuit prin har,prin credinta. Sabatul il tin pt ca Dumnezeu mi-a poruncit sa fac astfel. Defapt in porunca a 4-a aflam cine este Cel ce ne da aceste porunci. Biblia spune"Cine stie sa faca bine si nu face savarseste un pacat". Eu nu te judec, nu vreau sa te acuz pt ca sunt pacatos;doar iti spun ce cred datorita Bibliei si ce spune aceasta foarte clar. Acum ai spus ca o zi este importanta. Dar tu sti cine a pus aceasta zi ca zi de odihna? Biserica Catolica dupa cum spune si Daniel 7:25 "se va incumeta sa schimbe vremile si LEgea. Daca Dumnezeu a pus o zi anumita iar omul vine si spune nu,nu e bine tu dar de cine asculti? De Dumnezeu sau de om.? Sunt niste citate foarte interesante date de cei ce au schimbat Sabatul in DUmninica. Am o foaie A4 cu citate dar nu am timp sa le scriu pe toate. Iti voi scrie doar doua:
    "Biserica Catolica a schimbat pazirea Sabatului in duminica prin dreptul autoritatii divin,infailibile,data ei de fondatorul ei Isus Hristos. Protestantul care pretinde Biblia ca singur indrumator al credintei,nu are nici o baza pt pazirea duminicii. In aceasta chestiune,adventistul de ziua a saptea e singurul protestant consecvent."The Question Box,'The xatholic Univers Bulletin,Augut 14,1942'
    "Pazirea duminicii de catre protestanti e un omagiu adus in ciuda lor,autoritatii Bisericii Catolice"-Mansignar Louis segar,Plain Talk about the Protentastism of Today.pg 213
     Acum daca sfintesti o alta zi  decat cea pretinsa de Dumnezeu nu faci ce spune Biblia "Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Åži poruncile Lui nu sînt grele;"1 Ioan 5:3.
     Vreau sa iti spun draga raji ca nu te desconsider, nu te judec ci te iubesc si iti respect convingerile numai ca ele nu sunt in deacord cu Biblia. Domnul sa fie cu tine si El sa-ti faca parte de Viata Vesnica.

raji
*

View Profile Email
« Reply #14 on: 10 October 2009 - 22:07.55 »

Apostolul Pavel scria:" Pot totul in Hristos care ma intareste".  In alt loc "dupa roadele lor ii veti cunoaste". Iacov spunea:"-credinta fara fapte este moarta". Mi-ai scris "doar pretentii si acuze la altii", nu cred ca am dat impresia ca ma indreptatesc cu ceva, meritul este al Lui Isus nu al meu iar, cat despre acuze iarasi zic, ca nu a fost cu intentie sa supar pe cineva. Si eu cred ca doar prin meritele lui Hristos putem fi mantuiti ,si mai cred ca El a implinit Legea ca sa demonstreze ca legea poate fi tinuta,si mai cred ceva ca numai prin credinta in Isus putem implini Legea si numai prin El putem fi indreptatiti.
Întradevăr el a fost împlinitor al legi întrun mod perfect, deoarece perfect, noi fiind imperfec nu ne putem raporta la înălțime lui da putem călca îndeaprope pe urmele sale
mulțumes mult Mihai ca nu ai dat cu piatra în mine prin faptul ca am spus ca nu pot ține sabatul, și asta cred eu fincă nu am încredintare ca trebuie sal tin,
apoi eu înteleg clar pentru mine că nu Sabatul ma mântuieste ci jertfa domnului și Regele nostru Isus, Ioan 3:16,
pe lăngă aceasta isus a spus că nu toți care vor spune Doamne Doamne vor beneficia de Regatul Cerului Ci aceia care fac voia Tatălui iar eu asta ma străduiesc să fac,
deși sunt conștient că nu voi putea să o fac în mud deplin dar am la tatăl un Mijlocitor și voi apela la el,
ori decâte ori este nevoie,
dores să ma achi si de porunca dată de Domneul în Matei 28;19,20
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.14

View Profile Email
« Reply #15 on: 11 October 2009 - 20:52.49 »

Întradevăr el a fost împlinitor al legi întrun mod perfect, deoarece perfect, noi fiind imperfec nu ne putem raporta la înălțime lui da putem călca îndeaprope pe urmele sale
mulțumes mult Mihai ca nu ai dat cu piatra în mine prin faptul ca am spus ca nu pot ține sabatul, și asta cred eu fincă nu am încredintare ca trebuie sal tin,
apoi eu înteleg clar pentru mine că nu Sabatul ma mântuieste ci jertfa domnului și Regele nostru Isus, Ioan 3:16,
pe lăngă aceasta isus a spus că nu toți care vor spune Doamne Doamne vor beneficia de Regatul Cerului Ci aceia care fac voia Tatălui iar eu asta ma străduiesc să fac,
deși sunt conștient că nu voi putea să o fac în mud deplin dar am la tatăl un Mijlocitor și voi apela la el,
ori decâte ori este nevoie,
dores să ma achi si de porunca dată de Domneul în Matei 28;19,20

Dragul meu, Hristos a fost ca mine (natură - deci posibilităţi), ca oricare om. DAR DIFERENŢA A FOST CĂ ERA PĂRTAŞ DE NATURĂ DIVINĂ - cum oricare din noi poate deveni prin predare deplină Lui!
El a fost Domnul Sabatului după cum noi trebuie să fim oamenii Sabatului (odihnei)
raji
*

View Profile Email
« Reply #16 on: 12 October 2009 - 08:40.09 »

Dragul meu, Hristos a fost ca mine (natură - deci posibilităţi), ca oricare om. DAR DIFERENŢA A FOST CĂ ERA PĂRTAŞ DE NATURĂ DIVINĂ - cum oricare din noi poate deveni prin predare deplină Lui!
El a fost Domnul Sabatului după cum noi trebuie să fim oamenii Sabatului (odihnei)

biblia spune că la el nu sa gâsit păcat, deci pe el pacatul adamic nu la atins avănd acea stare ca Adam înainte de păcat. aputut demonstra lui satan că Omul poate rămânde loial lui dumnezeu si că doar Dumnezeu este cel ce ne poate conduce, cele două acuze pe care satan lea adus lui Dumnezeu și omului.
dar noi fiind urmași ai lui adam suntem supusi pacatului lui Adam, implicit si legi păcatului chiar daca apartin lui Cristas. Chiar Apostolul pavel a spu ca în el se dă o luptă (romani 7:21-25) cu păcatul chiar dacă el dorea sa facă vointa lui dumnezeu, atunci mă întreb daca Cristos nu mă obligă să tin sabatul de ce o fac oamenii? sau mai mult dacă biblia vine si spune ca sabatul nu este obligatoriu de ce ziuc unii că trebuie să tin?

eu cred că legea ma adus la Cristos dar că Domnul ma luat de sub lege datorită Jertfei sale si am adus sub făgăduintă asemenea lui Avraam care nu a avut  legea (implicit cele zece porunci), dar a ascultat de glasul lui dumnezeu aÈ™teptând lucrurile promise datorită fagaduintei.  Nicăieri nu spune ca Avraam a tinut sabatul si nici Noe È™i nici Iosif  si ni Iacob sau alÈ›i oameni ai lui dumnezeu ce au trăit potrivit fagăduintei, legea lui Cristos ne ajuta sa fim oameni ai credintei nu ai regurilor asemenea fariseilor.
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR