ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:58.40 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Poll
Question: care este explicatia textului din Apocalis 20:1-6 ? și ce reprezintă adâncul unde satan va fi legat
satan pe pămănt - 3 (75%)
satan în inchisoarea spirituală - 1 (25%)
stan în iad - 0 (0%)
Total Voters: 4

Subject Statistics
Topic: mia de ani Replies: 25 piece
Read 2890 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: mia de ani  (Read 2890 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
raji
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« on: 29 September 2009 - 16:06.47 »

mă găndesc la adoua variantă
Report to moderator   Logged
raji
*

View Profile Email
« Reply #1 on: 03 October 2009 - 10:29.48 »

mă găndesc la adoua variantă
Apcalips. 19:16; 20:6; Ps. 2:6–8

Ce este Ziua Judecăţii?
CUM ÎŢI imaginezi Ziua Judecăţii? Mulţi cred că miliarde de suflete vor trece pe rând prin faţa tronului lui Dumnezeu ca să-şi primească sentinţa. Apoi unii vor fi răsplătiţi cu viaţă fericită în cer, iar alţii vor fi condamnaţi la chin veşnic. Însă, în Biblie, Ziua Judecăţii este descrisă cu totul diferit. Cuvântul lui Dumnezeu o prezintă drept o perioadă de speranţă şi restabilire, nicidecum drept o perioadă inspiratoare de teamă.
În Revelaţia 20:11, 12, apostolul Ioan descrie Ziua Judecăţii astfel: „Am văzut un tron mare, alb şi pe cel aşezat pe el. Dinaintea lui au fugit pământul şi cerul, şi nu s-a mai găsit loc pentru ele. Şi am văzut morţii, mari şi mici, stând în picioare înaintea tronului, şi au fost deschise nişte suluri. Dar a fost deschis un alt sul; este sulul vieţii. Şi morţii au fost judecaţi după lucrurile scrise în suluri, potrivit faptelor lor“. Cine este Judecătorul prezentat aici?
Deşi Iehova Dumnezeu este Judecătorul suprem al omenirii, el i-a delegat altcuiva sarcina de a judeca. În Faptele 17:31, apostolul Pavel a spus că Dumnezeu „a stabilit o zi în care şi-a propus să judece cu dreptate pământul locuit, printr-un om pe care l-a desemnat“. Cel desemnat să judece este înviatul Isus Cristos (Ioan 5:22). Dar când începe Ziua Judecăţii? Şi cât timp va dura?
Cartea Revelaţia arată că Ziua Judecăţii începe după Armaghedon, când sistemul lui Satan de pe pământ va fi distrus (Revelaţia 16:14, 16; 19:19—20:3). După Armaghedon, Satan şi demonii săi vor fi închişi în abis pentru o mie de ani. În această perioadă, cei 144 000 de comoştenitori cereşti vor judeca şi vor domni „ca regi cu Cristos o mie de ani“ (Revelaţia 14:1–3; 20:1–4; Romani 8:17). Ziua Judecăţii nu va dura 24 de ore, ci o mie de ani.
Pe parcursul acestor o mie de ani, Isus Cristos ‘va judeca viii şi morţii’ (2 Timotei 4:1). „Viii“ sunt ‘marea mulţime’ care va supravieţui Armaghedonului (Revelaţia 7:9–17). Apostolul Ioan a văzut, de asemenea, „morţii . . . stând în picioare înaintea tronului“ de judecată. Aşa cum a promis Isus, „cei din mormintele de amintire vor auzi vocea sa [a lui Cristos] şi vor ieşi afară“, adică vor fi înviaţi (Ioan 5:28, 29; Faptele 24:15). Însă, după ce criterii se va face judecata?
În viziunea apostolului Ioan se arată că „au fost deschise nişte suluri“, iar „morţii au fost judecaţi după lucrurile scrise în suluri, potrivit faptelor lor“. Conţin aceste „suluri“ faptele lor din trecut? Nu, oamenii nu vor fi judecaţi după faptele săvârşite înainte de moarte. De unde ştim acest lucru? Biblia spune: „Cel care a murit a fost absolvit de păcatul său“ (Romani 6:7). Altfel spus, cei înviaţi vor începe o viaţă nouă, fără păcatele din trecut. Aşadar, sulurile trebuie să reprezinte noi cerinţe divine. Pentru a trăi veşnic, atât supravieţuitorii Armaghedonului, cât şi cei înviaţi vor trebui să respecte poruncile lui Dumnezeu, inclusiv noile cerinţe dezvăluite, probabil, de Iehova pe parcursul celor o mie de ani. Prin urmare, fiecare va fi judecat pe baza faptelor din timpul Zilei Judecăţii.
Pe parcursul Zilei Judecăţii, miliarde de oameni vor avea pentru prima dată ocazia să înveţe despre voinţa lui Dumnezeu şi să o înfăptuiască. Aceasta va presupune o vastă lucrare de instruire. Da, ‘locuitorii lumii vor învăţa dreptatea’ (Isaia 26:9). Însă nu toţi vor fi dispuşi să înfăptuiască voinţa lui Dumnezeu. Iată ce se spune în Isaia 26:10: „Dacă ierţi pe cel rău, el nu învaţă dreptatea, se dedă la rău în ţara dreptăţii şi nu caută măreţia DOMNULUI“. Aceşti oameni răi vor fi distruşi pentru totdeauna pe parcursul Zilei Judecăţii. — Isaia 65:20.
La sfârşitul Zilei Judecăţii, supravieţuitorii vor fi ‘venit la viaţă’ în sensul deplin al cuvântului prin faptul că vor fi devenit perfecţi (Revelaţia 20:5). Astfel, pe parcursul acestei perioade de judecată, omenirea va fi readusă la starea iniţială de perfecţiune (1 Corinteni 15:24–28). Apoi va avea loc un test final. Satan va fi eliberat şi i se va permite pentru ultima oară să încerce să inducă în eroare omenirea (Revelaţia 20:3, 7–10). Cei care i se vor împotrivi vor trăi împlinirea deplină a promisiunii biblice: „Cei drepţi vor stăpâni pământul şi îl vor locui pe vecie“ (Psalmul 37:29). Într-adevăr, Ziua Judecăţii va fi o binecuvântare pentru toţi oamenii fideli!
ionel
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #2 on: 08 October 2009 - 23:13.09 »

:68:Problem..m!!?? Sursa de inspiratie nu este scripturistica; desi ne dai ceva citate din Biblie . Nicaieri in Biblie nu gasim scris ca in mia de ani pamantul va fi populat cu oameni la care li se ofera o a doua sansa. Te intreb ,care om ar putea fi asa de fara minte ca sa nu se pocaiasca . Biblia ne spune ca avem o singura viata (perioada) oferita de Dumnezeu in care putem sa ne informam si pe urma sa ne hotaram sau sai servim Lui sau sa servim lui satana. Cind faci referire la cartea" Revelatia" tu nu faci referire la Apocalipsa, ci la cartea "Martorilor" care incearca sa explice Apocalipsa. Nu contest ca in acea carte nu ar fi si ceva idei bunicele dar ,teoria de acolo este departe de Biblie. Nu vreau sa te supar dar,daca vrei sa afli adevarul studiaza Biblia sincer , fara prejudecati sau ce iti spune altii.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.14

View Profile Email
« Reply #3 on: 09 October 2009 - 11:20.45 »

Raji , îmi pare rău dar ceva cam trist se întâmplă cu postările tale. Mai studiază biblia fără alţi interpreţi te rog. Am aşteptări mai înalte de la tine! 39
raji
*

View Profile Email
« Reply #4 on: 09 October 2009 - 14:32.26 »

:68:Problem..m!!?? Sursa de inspiratie nu este scripturistica; desi ne dai ceva citate din Biblie . Nicaieri in Biblie nu gasim scris ca in mia de ani pamantul va fi populat cu oameni la care li se ofera o a doua sansa. Te intreb ,care om ar putea fi asa de fara minte ca sa nu se pocaiasca . Biblia ne spune ca avem o singura viata (perioada) oferita de Dumnezeu in care putem sa ne informam si pe urma sa ne hotaram sau sai servim Lui sau sa servim lui satana. Cind faci referire la cartea" Revelatia" tu nu faci referire la Apocalipsa, ci la cartea "Martorilor" care incearca sa explice Apocalipsa. Nu contest ca in acea carte nu ar fi si ceva idei bunicele dar ,teoria de acolo este departe de Biblie. Nu vreau sa te supar dar,daca vrei sa afli adevarul studiaza Biblia sincer , fara prejudecati sau ce iti spune altii.
Ok sunt de acord să las traducerea NW. și să folosesc cornilescu  1921 sau oricare traducere, dar cum explicăm  textul din Apocalips 20:1-6.Capitolul 20
 Îngerul l-a legat pentru o mie de ani;
3. şi l-a aruncat în Adânc. Apoi „a încuiat” Adâncul, l-a sigilat deasupra şi a făcut astfel ca până vor trece acei o mie de ani, el să nu mai înşele naţiunile lumii. .
4. Am văzut nişte tronuri; iar cei care stăteau pe ele, au primit aprobarea să judece.
 Aceştia au înviat şi au guvernat împreună cu Cristos o mie de ani.

1. Apoi am văzut coborându-se din cer un înger care ţinea în mână cheia Adâncului şi un lanţ mare.
2. El a pus mâna pe balaur, pe şarpele cel vechi, care este diavolul şi Satana, şi l-a legat pentru o mie de ani.
3. L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo şi a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înşele neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea trebuie să fie dezlegat pentru puţină vreme.
4. Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata.  Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani.
5. C Ei vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Cristos, guvernând împreună cu El în timpul celor o mie de ani!

dațim și mie argumente cu privire la domnia celor sfințitimp de o mie de ani.
unii AZS spune că peste alte planete dar  nu poate fi logic.
ar contrazice însăși natura bibliei descrisă în 2timotei 3:16.
apoi dacă satan va fi pe pământul pustiu și gol din ieremia 4:23.
sfinții lui Cristos vor domni peste el?
nu înțeleg cine sunt națiunile pe care acesta nule va încerca și la final le va încerca?
cum pot explica acest lucru cu privire la faptul că adâncul din ap.20 nu este acelasi de care demonii sau temut când Cristos ia scos?
nu mai iau material din publicațiile Martorilor dar nici tu din Ellen W. amândoi doar cu biblia.
nu fi atât de radical în gândire și exclusivist în ce privește aplicarea legi trebuie săl imităm pe Domnul Isus mântuitoru  nostru
Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

Browser: Firefox 3.5.3

View Profile Email
« Reply #5 on: 09 October 2009 - 15:44.02 »

Ok sunt de acord să las traducerea NW. și să folosesc cornilescu  1921 sau oricare traducere, dar cum explicăm  textul din Apocalips 20:1-6.Capitolul 20
 Îngerul l-a legat pentru o mie de ani;
3. şi l-a aruncat în Adânc. Apoi „a încuiat” Adâncul, l-a sigilat deasupra şi a făcut astfel ca până vor trece acei o mie de ani, el să nu mai înşele naţiunile lumii. .
4. Am văzut nişte tronuri; iar cei care stăteau pe ele, au primit aprobarea să judece.
 Aceştia au înviat şi au guvernat împreună cu Cristos o mie de ani.

1. Apoi am văzut coborându-se din cer un înger care ţinea în mână cheia Adâncului şi un lanţ mare.
2. El a pus mâna pe balaur, pe şarpele cel vechi, care este diavolul şi Satana, şi l-a legat pentru o mie de ani.
3. L-a aruncat în Adânc, l-a închis acolo şi a pecetluit intrarea deasupra lui, ca să nu mai înşele neamurile, până se vor împlini cei o mie de ani. După aceea trebuie să fie dezlegat pentru puţină vreme.
4. Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celor ce au şezut pe ele li s-a dat judecata.  Ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos o mie de ani.
5. C Ei vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Cristos, guvernând împreună cu El în timpul celor o mie de ani!

dațim și mie argumente cu privire la domnia celor sfințitimp de o mie de ani.
unii AZS spune că peste alte planete dar  nu poate fi logic.
ar contrazice însăși natura bibliei descrisă în 2timotei 3:16.
apoi dacă satan va fi pe pământul pustiu și gol din ieremia 4:23.
sfinții lui Cristos vor domni peste el?
nu înțeleg cine sunt națiunile pe care acesta nule va încerca și la final le va încerca?
cum pot explica acest lucru cu privire la faptul că adâncul din ap.20 nu este acelasi de care demonii sau temut când Cristos ia scos?
nu mai iau material din publicațiile Martorilor dar nici tu din Ellen W. amândoi doar cu biblia.
nu fi atât de radical în gândire și exclusivist în ce privește aplicarea legi trebuie săl imităm pe Domnul Isus mântuitoru  nostru

Uite aici un raspuns din Biblie ,traducerea cornilescu "Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celorce au şezut pe ele, li s'a dat judecata. Şi am văzut sufletele celorce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvîntului lui Dumnezeu, şi ale celorce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei, şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mînă. Ei au înviat, şi au împără it cu Hristos o mie de ani." este clar ca cei mantuiti,sfinti vor domni 1000 ani.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
raji
*

View Profile Email
« Reply #6 on: 09 October 2009 - 16:16.23 »

Uite aici un raspuns din Biblie ,traducerea cornilescu "Şi am văzut nişte scaune de domnie; şi celorce au şezut pe ele, li s'a dat judecata. Şi am văzut sufletele celorce li se tăiase capul din pricina mărturiei lui Isus şi din pricina Cuvîntului lui Dumnezeu, şi ale celorce nu se închinaseră fiarei şi icoanei ei, şi nu primiseră semnul ei pe frunte şi pe mînă. Ei au înviat, şi au împără it cu Hristos o mie de ani." este clar ca cei mantuiti,sfinti vor domni 1000 ani.
ideia este peste ce vor Împărăți
fincă eu sunt de acord cu ce spui tu dar vezi ca aici este o problemă.
1 satan va fi legat 1000 de ani
2 nemurile nu vormai fi încercate 1000 de ani
3 sfinții vor împărăti o mie de ani

de ce toate aceste actiuni fincă nu sunt cunsemnate degeaba în biblie
ionel
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #7 on: 09 October 2009 - 23:14.30 »

Sa incepem cu legarea lui Satana;  este o limitare a puterii, poate ca va fi adus la o forma ca noi oamenii (el fiind de alta natura, traind intro alta sfera de existenta) deaceea eu cred ca" lantul cel mare" este un simbol prin care defapt tocmai asta vrea sa ne arate;  limitarea puterii si limitarea stricta la planeta pamant.                                 Referitor la perioada de 1000 de ani cred ca se intelege literar,  deci sunt reali. gasim in  Apocalipsa doua invieri: 1 -invierea celor sfinti (credinciosilor) inaintea miei de ani si  2 - invierea necredinciosilor dupa mia de ani.  Imparatirea sau domnia sau guvernarea celor mantuiti este acelasi lucru cu judecarea celor nelegiuiti in aceasta perioada de o mie de ani.   este adevart ca pe logica se merge in adevar ,dar tot asa se poate merge si in neadevar. In concluzie sfintii mantuiti nu vor domnii peste pamint , pt. ca "pamintul este pustiu si gol" (vezi in urma plagilor, indeosebi plaga a 7-a cutremurul si grindina care  distrug totul) deci nu poate fii locuit, dar nici peste alte planete. Sfintii fiind luati la cer (undeva la tronul LUI DUMNEZEU) si acolo impreuna cu Hristos vor judeca pe cei care N-au  acceptat pe Domnul ISUS ca mantuitor. Am expus parerea in cuvinte propri.
raji
*

View Profile Email
« Reply #8 on: 10 October 2009 - 08:47.17 »

Sa incepem cu legarea lui Satana;  este o limitare a puterii, poate ca va fi adus la o forma ca noi oamenii (el fiind de alta natura, traind intro alta sfera de existenta) deaceea eu cred ca" lantul cel mare" este un simbol prin care defapt tocmai asta vrea sa ne arate;  limitarea puterii si limitarea stricta la planeta pamant.                                 Referitor la perioada de 1000 de ani cred ca se intelege literar,  deci sunt reali. gasim in  Apocalipsa doua invieri: 1 -invierea celor sfinti (credinciosilor) inaintea miei de ani si  2 - invierea necredinciosilor dupa mia de ani.  Imparatirea sau domnia sau guvernarea celor mantuiti este acelasi lucru cu judecarea celor nelegiuiti in aceasta perioada de o mie de ani.   este adevart ca pe logica se merge in adevar ,dar tot asa se poate merge si in neadevar. In concluzie sfintii mantuiti nu vor domnii peste pamint , pt. ca "pamintul este pustiu si gol" (vezi in urma plagilor, indeosebi plaga a 7-a cutremurul si grindina care  distrug totul) deci nu poate fii locuit, dar nici peste alte planete. Sfintii fiind luati la cer (undeva la tronul LUI DUMNEZEU) si acolo impreuna cu Hristos vor judeca pe cei care N-au  acceptat pe Domnul ISUS ca mantuitor. Am expus parerea in cuvinte propri.
faină explicatie,satan redus la inactivitate prin legare. daca atunci se va realiza acest lucru sal limiteze pe pământ cum explicăm apocalips12:12  De aceea, bucuraţi-vă, ceruri şi voi care locuiţi în ceruri! Vai de voi, pământ şi mare! Căci diavolul s-a coborât la voi cuprins de o mânie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme.”
fincă el nu a coborât la oameni de bună voie ci forțat cu un scop vezi contextul versetului.
apoi versetul spune că va fi legat cu un scop pt 1000 de ani ce nu sunt simbolici, sune să nu înșele nemurile,
întrebare Care neamuri? unde se află acestea timp de 1000 de ani?
apoi ai mai spus că vor judeca pe ci Nelegiuiti
întrebare La hAr-maghedon ce se va întâmpla cu cei Nelegiuiți,?
sau vor maifi ei înviati la finalul mei de ani?
sau ei au mers în ghenă la har-maghedon.?
dacă vor fi înviati, săfie judecați, de ce la finalul miei de ani și nu înainte? oare ce se va realiza cu ocazia armaghedonului? nu sunt ei oare judecați?
judecă Dumnezeu aceiași faptă de două ori?
nu cred fiindcă dumnezeu aplică dreptatea și în ce privește judecata. un om deja judecat și aplicat sentința  Nu mai este readus din nou la viată ci vor beneficia de distrugerea eternă,
sau dacă eu încalc voința lui dumnezeu în mod voit fără să regret și trăiesc în Nelegiuire dar mor mâine ce întâmplă cu mine? voi fi readus la viată după mia de ani să fiu judecat. dacă da, de une voi fireadus din sheol - hades adică mormânt sau din ghenă?
fincă cei nelegiuiți sunt unde a spus Domnul nostru Isus în Matei 10 :28 luca 12:5, din cauza nelegiuirii au ajuns în ghenă, și ce reprezintă ghena? mai poate fi readus cineva de acolo? nu cred
atunci pe cine vor judeca dacă cei Nelegiuiti deja sunt în ghenă înseamnă că vor maifioameni ce vor fijudecati pe timpul1000 de ani

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #9 on: 10 October 2009 - 12:30.47 »

faină explicatie,satan redus la inactivitate prin legare. daca atunci se va realiza acest lucru sal limiteze pe pământ cum explicăm apocalips12:12  De aceea, bucuraţi-vă, ceruri şi voi care locuiţi în ceruri! Vai de voi, pământ şi mare! Căci diavolul s-a coborât la voi cuprins de o mânie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme.”
fincă el nu a coborât la oameni de bună voie ci forțat cu un scop vezi contextul versetului.
apoi versetul spune că va fi legat cu un scop pt 1000 de ani ce nu sunt simbolici, sune să nu înșele nemurile,
întrebare Care neamuri? unde se află acestea timp de 1000 de ani?
apoi ai mai spus că vor judeca pe ci Nelegiuiti
întrebare La hAr-maghedon ce se va întâmpla cu cei Nelegiuiți,?
sau vor maifi ei înviati la finalul mei de ani?
sau ei au mers în ghenă la har-maghedon.?
dacă vor fi înviati, săfie judecați, de ce la finalul miei de ani și nu înainte? oare ce se va realiza cu ocazia armaghedonului? nu sunt ei oare judecați?
judecă Dumnezeu aceiași faptă de două ori?
nu cred fiindcă dumnezeu aplică dreptatea și în ce privește judecata. un om deja judecat și aplicat sentința  Nu mai este readus din nou la viată ci vor beneficia de distrugerea eternă,
sau dacă eu încalc voința lui dumnezeu în mod voit fără să regret și trăiesc în Nelegiuire dar mor mâine ce întâmplă cu mine? voi fi readus la viată după mia de ani să fiu judecat. dacă da, de une voi fireadus din sheol - hades adică mormânt sau din ghenă?
fincă cei nelegiuiți sunt unde a spus Domnul nostru Isus în Matei 10 :28 luca 12:5, din cauza nelegiuirii au ajuns în ghenă, și ce reprezintă ghena? mai poate fi readus cineva de acolo? nu cred
atunci pe cine vor judeca dacă cei Nelegiuiti deja sunt în ghenă înseamnă că vor maifioameni ce vor fijudecati pe timpul1000 de ani

1. TExtul din apoc.12,12 este rostit la aruncarea lui Satan şi a îngerilor căzuţi din cer pe pământ.Acest text nu avertizează nici rocile pământului nici apele mării de vizita nefericită a lui Satan. Este după cum arată şi prima parte o adresare către locuitorii acelor spaţii!În cazul nostru e adresată oamenilor!

2. Dacă eu am un câine care are obiceiul de a fura papucii de la uşă , şi de aceea eu îl duc să îl abandonez pe un câmp pustiu departe ptr. a scăpa de el ca să nu mai imi ia papucii asta NU ÎNSEAMNĂ CĂ PE ACEL CÂMP CÂINELE NU ÎMI VA LUA PAPUCII, CI CĂ ACOLO NU MAI SUNT PAPUCI CARE SĂ ÎI FURE! La fel, în mia de ani satan nu va mai înşela pe nimeni ptr. nu mai are cum...(nu mai are pe nimeni)

3.După ridicarea sfinţilor la cer cei răi care mai sunt în viaţă după plăgi vor muri astfel ca pământul să ajungă pustiu şi gol. Aşa după cum pământul era din şapte în şapte ani nelucrat, aşa planeta noastră se va odihni a şaptea mie de ani!

4. Când vorbim de o judecată nu vorbim de executarea pedepsei ci de cercetarea probelor şi darea sentinţei potrivite. Sfinţii înviaţi împreună cu cei vii la venirea Domnului vor fi luaţi la cer unde vor analiza cazurile celor care nu s-au lăsat atraşi de Domnul. În "cărţile" din ceruri sunt faptele tuturor . După 1000 ani judecata se încheie şi tot cerul coboară împreună cu cetatea sfântă pe pământ în locul numit Armaghedon (zona orientului-Kuweit,arabia saudită etc)

5. Dumnezeu înviază pe cei morţi nepocăiţi ptr conştientizarea păcatelor lor .Împreună cu cei răi în viaţă ei se unesc în rebeliune împotriva lui Dumnezeu conduşi fiind de SAtan. Dumnezeu le demonstrează ce a însemnat păcatul ptr. Fiul Său şi ptr. tot universul. Fiecare păcat e conştientizat de fiecare păcătos. Fiecare apel al Duhului la conştiinţă a fost refuzat şi alungat. Satan e demascat ca fiind un înşelător şi un criminal. Cei răi şi chiar Satan se Închină lui Dumnezeu recunoscând suveranitatea Sa, dar nu de dragoste ci de frică!(Isaiah 45:23 " orice genunchi se va pleca înaintea Mea, şi orice limbă va jura pe Mine. ")

6.Sentinţa va fi moartea! (Genesis 2:17  dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănînci, căci în ziua în care vei mînca din el, vei muri negreşit.`) Biblia numeşte întreruperea temporară a vieţii ` SOMN! fiincă există o trezire la înviere. Din acest somn deja au fost treziţi mulţi oameni credincioşi, fiind înviaţi de profeţi ,Isus, ucenici etc. Ei nu au povestit că ar fi colindat prin rai sau iad, sau măcar tunele luminoase către purgatoriu, ci nu avem nici o relatare fiindcă nu au avut ce relata. Măcar când dormim mai visăm câte ceva dar ei nici măcar n-au visat.
La final Focul lui Dumnezeu din cer va cădea asupra nelegiuiţilor şi asupra lui satan şi îngerilor arzându-i "ca miriştea" " şi rădăcină şi ramura" Aceasta e adevărata moarte de care ar fi murit Adam dacă n-ar fi intervenit planul de salvare! De aici nu mai există recurs...

7. Tu dacă mori mâine ,fie vei învia la revenirea de curând a Domnului fie după mia de ani. Sunt doar două variante....Nu vei merge nicăieri decât după înviere! Fie în cer fie în focul pregătit ptr. satan. De acolo nu mai scapă nimeni. Dacă Dumnezeu face ceva Lui nu îi scapă nimic...

Sper că am fost clar ! dacă doreşti mai multe texte biblice care să susţină afirmaţiile principale din acestă expunere îţi stau la dispoziţie.
raji
*

View Profile Email
« Reply #10 on: 10 October 2009 - 14:01.45 »

1. TExtul din apoc.12,12 este rostit la aruncarea lui Satan şi a îngerilor căzuţi din cer pe pământ.Acest text nu avertizează nici rocile pământului nici apele mării de vizita nefericită a lui Satan. Este după cum arată şi prima parte o adresare către locuitorii acelor spaţii!În cazul nostru e adresată oamenilor!

2. Dacă eu am un câine care are obiceiul de a fura papucii de la uşă , şi de aceea eu îl duc să îl abandonez pe un câmp pustiu departe ptr. a scăpa de el ca să nu mai imi ia papucii asta NU ÎNSEAMNĂ CĂ PE ACEL CÂMP CÂINELE NU ÎMI VA LUA PAPUCII, CI CĂ ACOLO NU MAI SUNT PAPUCI CARE SĂ ÎI FURE! La fel, în mia de ani satan nu va mai înşela pe nimeni ptr. nu mai are cum...(nu mai are pe nimeni)

3.După ridicarea sfinţilor la cer cei răi care mai sunt în viaţă după plăgi vor muri astfel ca pământul să ajungă pustiu şi gol. Aşa după cum pământul era din şapte în şapte ani nelucrat, aşa planeta noastră se va odihni a şaptea mie de ani!

4. Când vorbim de o judecată nu vorbim de executarea pedepsei ci de cercetarea probelor şi darea sentinţei potrivite. Sfinţii înviaţi împreună cu cei vii la venirea Domnului vor fi luaţi la cer unde vor analiza cazurile celor care nu s-au lăsat atraşi de Domnul. În "cărţile" din ceruri sunt faptele tuturor . După 1000 ani judecata se încheie şi tot cerul coboară împreună cu cetatea sfântă pe pământ în locul numit Armaghedon (zona orientului-Kuweit,arabia saudită etc)

5. Dumnezeu înviază pe cei morţi nepocăiţi ptr conştientizarea păcatelor lor .Împreună cu cei răi în viaţă ei se unesc în rebeliune împotriva lui Dumnezeu conduşi fiind de SAtan. Dumnezeu le demonstrează ce a însemnat păcatul ptr. Fiul Său şi ptr. tot universul. Fiecare păcat e conştientizat de fiecare păcătos. Fiecare apel al Duhului la conştiinţă a fost refuzat şi alungat. Satan e demascat ca fiind un înşelător şi un criminal. Cei răi şi chiar Satan se Închină lui Dumnezeu recunoscând suveranitatea Sa, dar nu de dragoste ci de frică!(Isaiah 45:23 " orice genunchi se va pleca înaintea Mea, şi orice limbă va jura pe Mine. ")

6.Sentinţa va fi moartea! (Genesis 2:17  dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănînci, căci în ziua în care vei mînca din el, vei muri negreşit.`) Biblia numeşte întreruperea temporară a vieţii ` SOMN! fiincă există o trezire la înviere. Din acest somn deja au fost treziţi mulţi oameni credincioşi, fiind înviaţi de profeţi ,Isus, ucenici etc. Ei nu au povestit că ar fi colindat prin rai sau iad, sau măcar tunele luminoase către purgatoriu, ci nu avem nici o relatare fiindcă nu au avut ce relata. Măcar când dormim mai visăm câte ceva dar ei nici măcar n-au visat.
La final Focul lui Dumnezeu din cer va cădea asupra nelegiuiţilor şi asupra lui satan şi îngerilor arzându-i "ca miriştea" " şi rădăcină şi ramura" Aceasta e adevărata moarte de care ar fi murit Adam dacă n-ar fi intervenit planul de salvare! De aici nu mai există recurs...

7. Tu dacă mori mâine ,fie vei învia la revenirea de curând a Domnului fie după mia de ani. Sunt doar două variante....Nu vei merge nicăieri decât după înviere! Fie în cer fie în focul pregătit ptr. satan. De acolo nu mai scapă nimeni. Dacă Dumnezeu face ceva Lui nu îi scapă nimic...

Sper că am fost clar ! dacă doreşti mai multe texte biblice care să susţină afirmaţiile principale din acestă expunere îţi stau la dispoziţie.
1Raspuns: deci satan este aici lângă oameni pe pământ  sunt de acord

2 Răspuns:  să înțeleg că tu iei câinele și îl duci sa nu mai ia papucii.
Așa și cristos îl duce pe satan în adânc să nu înșele oamenii timp de o mie de ani

3Răspuns : vor muri la armaghedon dar pământul nu va rămâne pustiu și gol fincă așa spune biblia vor fi supravietuitori armaghedonului apocalips capitolul7:9-14 care beneficiază de domnia lui Cristos si a celor 144000 de oameni rascumpărati de pe pământ apocalips14:3,  5:9,10
nicăieri nu spune că pământul va fi pustiu 1000 de ani unde scrie te rog vreau să descopăr acel text  în schimb texte care arată că pământul nu va fi pustiu sunt fffff multe

4 Răspuns biblia spune plata păcatului este moartea, odată oamenii ce au murit șiau plătit păcatele atunci de ce să mai fie treziți sa fie din nou judecați pentru aceleasi fapte deci nu au cum cei ce au crezut în dumnezeu(Avraam Moise Ilieși alții ) vor fi înviati la zilele de pe urmă dumnezeu îi zice lui Daniel să meargă să se odihnească căci va fi ridicat la partea sa de Moștenire.
Faptul că Cerul coboară pe pământ este simbolic și că va fi la Armaghedon este greșit fiindcă la Armaghedon se va da lupta dintre dumnezeu Satan și regi lumii înainte de Mia de ani.

5 Răspuns dami un text în care sa arate că aceștea vor învia din nou doar să fi judecați. întadevăr Satan va fi delegat din adânc ABISON greacă, și va induce omenirea iar în eroare să lupte cu cei ce nu cad în plasa lui spune biblia ca aceste sunt pe pământ deja, apocalis 20:8 vei clar cu este redat in traducerea folosita de tine  reda clar acest lucru,

6. Răspuns Romani 6:23 aici este vorba de păcatul Adamic de care murim toți oamenii fiindcă toti suntem moștenitori ai acestui păcat, dar darul Lui Dumnezeu este Viat[ vesnica prin Cristos Isus. Atunci cine nu beneficiază de acesta jertfa nu va fi Înviat, pe parcursul miei de ani. Apocalips 20:12 arata despre acesti Morti ca stau inpicioare. Cum poate un mort sa sta in picioare?
La fel ca Morții care îngroapă morții a spus domnul
 Adică ei sunt vii dar considerați inca morți din punct de vedere divin. Mai multe detalii si versetele pot oferi ulterior
ionel
**

View Profile
« Reply #11 on: 10 October 2009 - 14:31.29 »

Ap.20;5 "Ceilalti mortii n-au inviat pana nu sau sfarsit cei o mie de ani".Cine va invia dupa mia de ani? Vezi tu, vorbim limbi diferite. Tu scoti o expresie sau un verset din context si ii dai interpretare cum vrei.eu nu vreau sa fac polemica pe subiectul acesta.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #12 on: 10 October 2009 - 17:37.30 »

nicăieri nu spune că pământul va fi pustiu 1000 de ani unde scrie te rog vreau să descopăr acel text  în schimb texte care arată că pământul nu va fi pustiu sunt fffff multe

se subînţelege...

raji
*

View Profile Email
« Reply #13 on: 10 October 2009 - 22:19.25 »

Ap.20;5 "Ceilalti mortii n-au inviat pana nu sau sfarsit cei o mie de ani".Cine va invia dupa mia de ani? Vezi tu, vorbim limbi diferite. Tu scoti o expresie sau un verset din context si ii dai interpretare cum vrei.eu nu vreau sa fac polemica pe subiectul acesta.
postez câteva texte care demonstrează următoarele:
1 poți fi viu dar totodată mort în ochii lui Dumnezeu
2 sau poți fi mort dar dumnezeu sa te considere viu,
pentru pima variantă
 romani 6
11. Tot aşa şi voi înşivă, socotiţi-vă morţi faţă de păcat, şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru.
12. Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui.
13. Să nu mai daţi în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii; ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu, ca vii, din morţi cum eraţi; şi daţi lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii.
14. Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har.

efeseni 2
1. Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre
2. în care trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.
3. Între ei eram şi noi toţi odinioară, când trăiam în poftele firii noastre pământeşti, când făceam voile firii pământeşti şi ale gândurilor noastre şi eram din fire copii ai mâniei, ca şi ceilalţi.
4. Dar Dumnezeu, care este bogat în îndurare, pentru dragostea cea mare cu care ne-a iubit,
5. măcar că eram morţi în greşelile noastre, ne-a adus la viaţă împreună cu Hristos (prin har sunteţi mântuiţi).
6. El ne-a înviat împreună şi ne-a pus să şedem împreună în locurile cereşti, în Hristos Isus,

coloseni 2
13. Pe voi, care eraţi morţi în greşelile voastre şi în firea voastră pământească netăiată împrejur, Dumnezeu v-a adus la viaţă împreună cu El, după ce ne-a iertat toate greşelile.
14. A şters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră şi ne era potrivnic, şi l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.
15. A dezbrăcat domniile şi stăpânirile şi le-a făcut de ocară înaintea lumii, după ce a ieşit biruitor asupra lor prin cruce.
16. Nimeni, dar, să nu vă judece cu privire la mâncare sau băutură, sau cu privire la o zi de sărbătoare, cu privire la o lună nouă sau cu privire la o zi de Sabat,

în toate aceste texe o persoană era considerată moară înainte săl cunoască pe Cristos desi era vie se mișaca mânca învata etc
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #14 on: 11 October 2009 - 20:48.43 »

miroase a interpretare martoricească....Cu tot respestul!
raji
*

View Profile Email
« Reply #15 on: 12 October 2009 - 08:58.03 »

miroase a interpretare martoricească....Cu tot respestul!
lasănd deoparte pe Martori, Biblia scoate în evidentă un fapt real, de exemplu:
ce speranță de viată aveau Iudeii din secolul II-I,î.e.n. sau în secolul I e.n?
si luăm câteva relatări,
ce stia tânărul bogat despre viată? unde dorea sa trăiască în cer sau pe pământ?
sau Marta si Maria ce credeu despre înviere? unde vor învia oameni?
apoi ce ia promis tâlharului pe stâlp unde va fi acesta?
sau când Domnul va veni cu glorie și cu sfinti îngeri si se va așeza la judecată pe scaunul de domnieseparând olie de capre, unde vor merge caprele?
dacă sunt în focul vesnic cum de le va readuce la viata la finalul miei de ani ?
dar oilor de ce le spune sa treacă la dreapta?
sau cine sunt fratii carora oile leau facut bine?

1 speranta iudeilor era să rămâna pe pământul restabilit veșnic
2 oile sunt ce vor rămâne pe pământ iar frații lui Cristos sunt cei ce vor fi  cu el în cer Judecători  regi si Preoti.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #16 on: 12 October 2009 - 10:57.54 »

Dacă vrei să rămâi la concepţiiile evreilor din vremea lui Isus n-ai decât...! Vezi să nu-L răstigneşti pe Domnul!
Nu te mira cum reuşeşte Dumnezeu să readucă caprele la judecată. El face totul din nimic...
raji
*

View Profile Email
« Reply #17 on: 13 October 2009 - 09:15.12 »

Dacă vrei să rămâi la concepţiiile evreilor din vremea lui Isus n-ai decât...! Vezi să nu-L răstigneşti pe Domnul!
Nu te mira cum reuşeşte Dumnezeu să readucă caprele la judecată. El face totul din nimic...
interesant cămi spui ca eu voi rămâne la conceptia evreilor, dar ia gândestete cine respectă legea Iudaica astăzi mai mult decât mine nu cel ce ma condamna?
cine sta în spatele une zile si zicand ca daca nu tin sabatul nu voi fi mântuit, sau cine interzice carnea de porc, nu cumva altii au rămas la conceptiile evreilor biblia spune că interzicerea alimentelor este o ănvatatura demonică!
dacă ar fi asa cine îl pune di nou pe Cristos pe stâlp?
apoi cât despre cei distruși(caprele) biblia spune ca nu vor fi readusi la viată. domnul spune, că distrugera lor va fi definitivă si irevocabilă.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #18 on: 13 October 2009 - 19:30.19 »

te depărtezi de subiect doar de dragul disputelor?
raji
*

View Profile Email
« Reply #19 on: 14 October 2009 - 08:19.31 »

te depărtezi de subiect doar de dragul disputelor?
nu doresc acest lucru dar tu ei adus în discutie cine îl pune pe Cristos primul pe stălp.
defapt dacă stau bine si analizez Maleahi spune că ”la Iehova nu este schimbare”
atunci ma gandesc de ce a fost creat omul?
să traiască veșnic pe pământ, geneza 1:28. 2:8,9,15.
oare poate sa realizeze Dumnezeu scopul sau sau la schimbat definitiv?
mă gândesc că nu Isaia 55:11 spune că tot ce și-a propus va realiza, apoi tot Isaia 46:9-11 descrie la fel scopul si capacitatea divină. și în isaia 45:18 alături de apocalis 11.18 descriu trăinicia pământului si faptul că nicioadato nuva fi pustiu. atât Isaia cât și ezechiel arată că pustiul de acum va înflori.
ecleziastul 1:4 și psalmul 104:5 descriu existenta pamântului vesnic,
apoi textul din 2tesaloniceni 1:6 - 10 arată cum stau lucrurile la armaghedon, cum sunt distruși cei răi si nu pământul , cum vor exista supravietuitori, apoi cei ra vor fi distrusi vesnic, citesște te rog cu atentie versetele.
rugăciunea tatăl nostru nu ne învată că pământul va fi pustiu. ci spunem în ia la un moment dat  vie împărătia ta , facă-se voia ta precum în cer așa și pepământ.
dacă vom merge la cer dece cerem împărătia aici si nu zicem iane acolo, dacă voina lui dumnezeu este făcută în cer dece cerem sa se faca si aici odată ce noi mergem acolo. dacă stan va fi liber si singur 1000 de ani cum vom împărati peste pământ în această peroadă? se pare ca sunt multe necunoscute în iterpretarea ta. citeste toate aceste texe în lumina scopului lui Dumnezeu cu privire la om si pământ.

Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR