ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:55.29 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Ce faci cu ZECIMEA? Replies: 19 piece
Read 2551 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Current Topic Rating: *****
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ce faci cu ZECIMEA?  (Read 2551 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« on: 09 August 2009 - 12:24.25 »

Fiincă mi-au părut interesante lecţiile sc. de sabat s-au născut şi alte întrebări. Tare m-aş bucura să cunosc răspunsurile voastre sau pe care le cunoaşteţi voi la unele întrebări care mă preocupă sincer...

1.-care mai e "visteria" lui Dumnezeu?( corespunde caracteristicilor)
2.-cine poate fi susţinut financiar din fonduri de zecime?
3.-ce rol are hirotonirea în această discuţie?

Atât personal am nevoie de călăuzire cât şi mulţi alţii pe care îi cunosc... Vă sunt recunoscător!
Report to moderator   Logged
furtuna dragos
*

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #1 on: 09 August 2009 - 13:27.45 »

de a doua zecime ati auzit?
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.13

View Profile Email
« Reply #2 on: 10 August 2009 - 10:41.44 »

eu da...ca o practică a trecutului apus...
MSe

Browser: MSIE 8.0

emy_nem_21
View Profile
« Reply #3 on: 10 August 2009 - 15:17.18 »

eu am inteles din lectiune, ca zecimea trebuie folosita pentru a plati slujitorii Domnului care lucreaza pentru raspandirea evangheliei.

"Vreau sa cunosc gandurile Lui Dumnezeu; restul sunt detalii." (Albert Einstein)

www.ZambetDeCopil.com
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.13

View Profile Email
« Reply #4 on: 17 August 2009 - 12:54.28 »

Bine ai auzit! E  o descoperire nouă sau ceva nu e în regulă...?
raji
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #5 on: 18 September 2009 - 13:49.39 »

cred că zecime nu mai re rostul deoarece apostolul pavel spune ca fiecare sa dea cat a hotarat in inima sa
 de fap aceasta este adevarata jertfa adusa lui Dumnezeu. apoi ma gandesc ca din banii ce se strang sa fie administarati pentru publicatii  cheltueli de intretinere si nu de a hranu pastori sau diaconi deoarece domnul a spus fara bani ati primit fara bani sa dati. cam la asta ma gandesc eu în raport ce ce spune biblia despre donatiile ce se dau
Yochana

Browser: Firefox 3.0.6

View Profile
« Reply #6 on: 18 September 2009 - 22:40.13 »

raji...În Biblia mea eu am destule versete care îmi arată că zecimea este ceva sfânt(este a lui Dumnezeu),deci eu cred şi sunt convinsă că cred bine...Zecimea trebuie dată. smile
...Acum,vreau sa te întreb...În Biblia ta ai versete care vorbesc despre zecime?Daca da...ce spun ele?Trebuie?...sau nu trebuie dată zecimea?
...Dacă găseşti  versete care spun că zecimea trebuie dată eşti deacord să rupi acele părţi din Biblie ca să iasă aşa cum zici tu? 7
...În legătură cu versetele pe care le aminteşti,nu văd să fie vorba în ele despre zecime.Capitolul începe astfel:"Este de prisos să vă scriu cu privire la strângerea de ajutoare pentru sfinţi..."

:)
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.14

View Profile Email
« Reply #7 on: 19 September 2009 - 12:42.23 »

Yochana, ai ceva răspunsuri biblice ptr. intrebările de la începutul topicului?
Te întreb mai direct fiindcă văd că pe alţii fie nu îi interesează subiectul, fie nu se documentează ...
Te asigur că nu am vreo tendinţă de a mototoli pe cineva prin întrebări "capcană"...De altfel nici nu cred că mă bănuiai că aş fi capabil...
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #8 on: 19 September 2009 - 18:25.54 »

În VT preoţii şi leviţii se întreţineau din zeciuială... corect?

Curiozitatea mea: câtă lucrare de evanghelizare se făcea în perioada vechi-testamentală?

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #9 on: 19 September 2009 - 18:28.47 »

ma gandesc ca din banii ce se strang sa fie administarati pentru publicatii  cheltueli de intretinere si nu de a hranu pastori sau diaconi deoarece domnul a spus fara bani ati primit fara bani sa dati.

Şi atunci pastorii şi diaconii din ce să trăiască? Să-i întreţină soţiile/părinţii/copiii, sau cum vezi lucrul acesta?

.[/size]
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Firefox 3.5.3.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW Email
« Reply #10 on: 22 September 2009 - 17:16.39 »

Când s-a auzit prima dată despre zecime? Nu am insitat foarte mult asupra acestei întrebări, dar într-o căutare rapidă, m-am oprit asupra ultimului fapt din binecuvântarea lui Melhisedec asupra lui Avraam: "..şi Avram i-a dat zeciuială din toate."
Cine i-a spus lui Avraam să facă asta? L-a obligat cineva? sau a dat de din proprie iniţiativă? (condus de Dumnezeu fiind..)

Dacă ceea ce faci sau dai nu dai cu şi din inimă, mai bine nu face/da ! Faptul că unii predicatori şi sau slujbaşi nu-şi îndeplinesc datoriile după cum stă scris, nu ne scuteşte pe noi de a da lui Dumnezeu a 10 parte din ceea ce El ne oferă. Apoi, dacă dai zecimea, şi încă te interesează ce se face cu ea, unde, cum ajunge ş.a.m.d., nu înseamnă că ai dat-o ! E ca şi cum ai dărui un cadou unei persoane şi peste ceva timp  întrebi, "dar tu ce ai făcut cu darul meu?" Personal nu m-aş simţi bine la o astfel de întrebare..
Atâta timp cât eşti convins de Adevărul pe care-l crezi şi de credinţa pe care o ai, Zecimea ştii că este un fapt sfânt, de care nu trebuie să te atingi (pentru scopuri personale).

Dacă vorbim despre ajutarea săracilor, evanghelizare sau scopuri misionare este cu totul altceva..  şi desigur şi pentru acestea cred că este bine să pui o parte din ceea ce ai, dar nu se amestecă la Zecime ! 

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #11 on: 22 September 2009 - 21:05.51 »

Faptul că unii predicatori şi sau slujbaşi nu-şi îndeplinesc datoriile după cum stă scris, nu ne scuteşte pe noi de a da lui Dumnezeu a 10 parte din ceea ce El ne oferă. Apoi, dacă dai zecimea, şi încă te interesează ce se face cu ea, unde, cum ajunge ş.a.m.d., nu înseamnă că ai dat-o  

Sunt nevoit să aduc paragrafe care te contrazic...După cum şi eu am trecut prin această atitudine de obedienţă oarbă, te înţeleg.

   "Sunt vaiuri înfricoşate pentru cei care predică adevărul, dar care nu sunt sfinţiţi prin el, cât şi pentru cei care consimt să-i primească şi să-i menţină pe cei nesfinţiţi să le slujească cu învăţătura şi cuvântul." E.White - 1 T 261, 262
   "Dacă Dumnezeu rosteşte un vai asupra celor care sunt chemaţi să predice adevărul şi refuză să asculte, la fel există vaiuri pentru cei care îi primesc şi îi menţin pe cei nesfinţiţi în funcţia pe care nu o pot ocupa." E.White - 2 T 552
   "Ar fi o linie de conduită jalnică să sprijinim din vistieria lui Dumnezeu pe cei care într-adevăr deteriorează şi vatămă lucrarea Sa şi care în mod continuu coboară standardul creştinismului." E.White - 3 T 553
   "Bisericile trebuie să se scoale şi membrii să se trezească din somn şi să întrebe: 'Cum sunt folosiţi banii pe care-i aducem la vistierie?' Domnul doreşte să se facă o cercetare amănunţită." E.White - Kress Collection 120
   "Domnul ne-a făcut pe fiecare în mod individual administratorii săi. Noi toţi deţinem o răspundere solemnă de a investi noi înşine mijloacele. Dumnezeu nu a pus asupra voastră povara de a întreba Conferinţa sau vreun consiliu al oamenilor dacă să vă folosiţi mijloacele aşa cum credeţi de cuviinţă pentru înaintarea lucrării lui Dumnezeu." E.White - Special to Battle Creek 41, 42
   "Facă Dumnezeu ca vocile care au fost atât de grăbite să se ridice spre a spune că banii investiţi în lucrare trebuie să meargă prin canalul stabilit de la Battle Creek să nu fie auzite. Oamenii cărora Dumnezeu Le-a dat mijloacele Sale sunt răspunzători doar în faţa Sa. Este privilegiul lor de a da ajutor direct şi asistenţă misiunilor." E.White - Spalding-Magan Collection 176, 177
pollianna

Browser: Firefox 1.5

View Profile WWW Email
« Reply #12 on: 23 September 2009 - 00:23.35 »

Bun. Nu am nimic de "contrazis" în ceea ce ai scris. Doar că, atunci când ne oprim la anumite fraze, fără să ne referim la întreg contextul, s'ar putea să greşim uneori în interpretările noastre..

Apoi, dacă sora White, ne îndeamnă să facem o "cercetare amănunţită" asta nu înseamnă să ne retragem din Biserică, să facem cam "ce vrem" cu ceea ce trebuia dat la Casa Lui, ci din contră, să ne rugăm pentru cei care ni se par a coborî şi să spunem ceea ce trebuie îndreptat. Dacă luăm situaţia ca atare, spunem "Voi sunteţi ca ... cei din Battle Creek, nu ne amestecăm cu voi" şi plecăm în "tabăra noastră" nu vom ajunge la niciun rezultat. Ar exista nenumărate asemănări, dacă vrem să căutam asta, între cei cărora sora White le adresa direct sfaturi şi noi, care trăim acum, dar situaţia actuală cred că trebuie privită din toate punctele de vedere.

Nimeni nu este fără de păcat, aşa încât să mă determine să nu dau Bisericii Zecimea (pt. că nu corespunde "caracteristicilor"), ci să o întrebuinţez eu cui cred că are nevoie de ea.. este acesta gândul lui Dumnezeu oare? Nu pot crede asta! Ajută, ajută pe sărmani, dar nu cu Zecimea!

"Dumnezeu citeşte orice cuget. El notează orice faptă. orice lucru făcut cu intenţie sinceră pentru înaintarea lucrării Sale, va fi binecuvântat de El. Cei doi bănuţi (ai Văduvei), un pahar cu apă rece, oferit cu compătimire şi dragoste, va încuraja facerea de bine aici, şi îşi va primi o răsplată după aceea." Testimonies vol. 6, pg. 94

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #13 on: 23 September 2009 - 09:43.59 »

Astăzi lucrarea misionară se finanţează din zeciuială sau din alte fonduri? (Ar fi trebuit să ştiu asta deja... 9)

.[/size]
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #14 on: 23 September 2009 - 16:48.47 »

asta nu înseamnă să ne retragem din Biserică, să facem cam "ce vrem" cu ceea ce trebuia dat la Casa Lui, ci din contră, să ne rugăm pentru cei care ni se par a coborî şi să spunem ceea ce trebuie îndreptat.
Nimeni nu este fără de păcat, aşa încât să mă determine să nu dau Bisericii Zecimea (pt. că nu corespunde "caracteristicilor"), ci să o întrebuinţez eu cui cred că are nevoie de ea.. este acesta gândul lui Dumnezeu oare?

1. Nu susţin nici eu soluţia părăsirii bisericii datorită "păcatelor"(...unde nu e păcat?!)
2. dacă vezi că banii de zecime nu sunt folosiţi în vederea lucrării misionare, apoi faci sesizările şi te trezeşti că vorbeşti singur?
3. Ai găsit vreundeva scris că zecimea nu o poţi da decât unui misionar hirotonit în asociaţia noastră?Cu alte cuvinte :Cum pot argumenta în faţa conştiinţei că nu pot susţine personal din acest fond sfânt un (o)misionar(ă) care lucrează ptr. domnul în obscuritate.(şi poate chiar e şi de la o bis. AZS) ?

Te întreb sincer dorind călăuzire ...din responsabilitatea la care suntem chemaţi faţă de administrarea banilor sfinţi...
pollianna

Browser: Firefox 3.5.3.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW Email
« Reply #15 on: 24 September 2009 - 14:56.24 »

"Acolo (locul pe care-l va alege Domnul) să vă aduceţi arderile voastre de tot, jertfele voastre, zeciuielile voastre, cele dintâi roade, darurile aduse ca împlinire a unei juruinţe, darurile de bunăvoie şi întâii născuţi din cirezile şi turmele voastre." Deuteronom 12:6

"Aduceţi însă la casa vistieriei toate zeciuielile, ca să fie hrană în Casa Mea; puneţi-Mă astfel la încercare, zice Domnul oştirilor, şi veţi vedea dacă nu vă voi deschide zăgazurile cerurilor şi dacă nu voi turna peste voi belşug de binecuvântare." Maleahi 3:10

"Preotul, fiul lui Aaron, va fi cu leviţii când vor ridica zeciuiala; şi leviţii vor aduce zeciuială din zeciuială la Casa Dumnezeului nostru, în cămările casei vistieriei." Neemia 10:38

"În adevăr, Melhisedec acesta, împăratul Salemului, preot al Dumnezeului Preaînalt – care a întâmpinat pe Avraam când acesta se întorcea de la măcelul împăraţilor, care l-a binecuvântat, (2) care a primit de la Avraam zeciuială din tot, care, după însemnătatea numelui său, este întâi „împărat al neprihănirii”, apoi şi „împărat al Salemului”, adică „împărat al păcii”;" Evrei 7:1,2

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #16 on: 24 September 2009 - 20:03.04 »

De acord! Sunt numai citate inspirate , dar cum le aplic?

Am întrebat şi la începutul topicului : care mai e "visteria"? Să îl întreb pe un baptist sau AZŞ-ist sau AZŞMR-ist ...? Fiecare are visteria sa şi afirmă (vorbe) că e UNICA visterie recunoscută de Dumnezeu! Adevărat?

dacă eu îţi dau un nr. de cont din bancă şi îţi spun că acesta e visteria vei depune zecimea acolo?
Glumesc. :D

Bine zicea versetul "locul pe care îl va alege Domnul"... Azi oare mai urmăm alegerea Domnului?
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #17 on: 24 September 2009 - 21:12.15 »

2. dacă vezi că banii de zecime nu sunt folosiţi în vederea lucrării misionare, apoi faci sesizările şi te trezeşti că vorbeşti singur?

Sa inteleg din asta ca raspunsul la intrebarea mea de mai sus este: da, misiunea se finanteaza din zecime?

.[/size]
rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #18 on: 24 September 2009 - 21:32.30 »

De acord! Sunt numai citate inspirate , dar cum le aplic?

Am întrebat şi la începutul topicului : care mai e "visteria"? Să îl întreb pe un baptist sau AZŞ-ist sau AZŞMR-ist ...? Fiecare are visteria sa şi afirmă (vorbe) că e UNICA visterie recunoscută de Dumnezeu! Adevărat?

dacă eu îţi dau un nr. de cont din bancă şi îţi spun că acesta e visteria vei depune zecimea acolo?
Glumesc. :D

Bine zicea versetul "locul pe care îl va alege Domnul"... Azi oare mai urmăm alegerea Domnului?
  Fiecare dintre cei numiti fac parte dintr-un grup,comunitate,sau putem s-ai zicem popor,deosebiti si separati unul de celalalt de crezul pe care il au si deci au organizatii separate,doctrine separate,trezorerii separate. Mi se pare normal ca fiecare sa participe ,in cazul de fata cu zecimea ,la poporul din care face parte,iar daca acesta-i sistemul acceptat de majoritatea membrilor,de a fi un casier ales pentru a gestiona bani ,cred ca acela este si locul ales de Dumnezeu.Asa era si la poporul Israel,nu dadea banii la Filisteni.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #19 on: 25 September 2009 - 09:56.49 »

Fiecare dintre cei numiti fac parte dintr-un grup,comunitate,sau putem s-ai zicem popor,deosebiti si separati unul de celalalt de crezul pe care il au si deci au organizatii separate,doctrine separate,trezorerii separate. Mi se pare normal ca fiecare sa participe ,in cazul de fata cu zecimea ,la poporul din care face parte,iar daca acesta-i sistemul acceptat de majoritatea membrilor,de a fi un casier ales pentru a gestiona bani ,cred ca acela este si locul ales de Dumnezeu.Asa era si la poporul Israel,nu dadea banii la Filisteni.

Să înţeleg că Domnul trebuie să aleagă ce au ales oamenii, (altfel n-are de ales)
Personal nu dau zecimea unor oameni ptr. că:
                        - fac şi eu parte din aceeaşi asociaţie. (cotizaţie)
                        -aşa face majoritatea
                        -îmi convine doctrina grupului
                        -etc

Am înţeles că aceste fonduri îi aparţin Domnului şi  vor sluji lucrării Lui prin susţinerea lucrătorilor Săi!
Dacă vreun filistean va ajunge în poziţii de conducere la poporul Domnului, deturnând căile Domnului ,slăbind poporul în faţa filistenilor l-ai susţine cu zecimea ta?
Ştii, nu conteză ce scrie pe ecuson, ci faptele vorbesc...
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR