ForumAZSMR.Net
07 February 2012 - 20:13.52 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[Today at 19:53:09]

[Yesterday at 23:18:55]

[04 February 2012 - 22:36.38]

[03 February 2012 - 00:17.00]

[29 January 2012 - 22:58.47]

[29 January 2012 - 22:44.52]

[29 January 2012 - 22:38.16]

[29 January 2012 - 22:06.47]

[29 January 2012 - 20:08.30]

[29 January 2012 - 13:39.02]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Diferente intre AZS si AZSMR? Replies: 172 piece
Read 11877 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Diferente intre AZS si AZSMR?  (Read 11877 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.5.8

View Profile Email
« Reply #40 on: 09 March 2010 - 10:01.37 »

Nu sunt de acord cu ecumenismul... Ne putem aduna numai pe temelia cea bună.

E  nu am concordanta marturiilor EGW, dar cu siguranta stiti ca ea afirma in multe locuri că "marea majoritate a celor mantuiti vor lua locul celor ce sunt crestini cu numele..."" ei sunt astazi in bisericile apostaziate..."
Nu vorbesc de ecumenism... Dar crezi că aceştia după convertire vor fi membri azsmr?

Îmi şi imaginez cum prin catacombe sau peşteri vreun pastor azs va fi primit în sânul adevăratei biserici . Va trebui să îşi aleagă o peşteră cu râu subteran ptr. a putea  fi rebotezat cu dragoste după minim şase luni de îndoctrinare , va fi nevoit să renege biserica apostaziată de unde a plecat şi principiile apostaziate ale acestora, apoi i se va întinde mâna ptr. a fi primit în rândurile bisericii lui Dumnezeu. Apoi va fi invitat să servească sfânta cină ptr. a recunoaşte autoritatea bisericii (oferită numai de pastorul azsmr) apoi va fi nevoit să cotizeze cu zecimile şi darurile sale, bani folositi în diverse scopuri cum ar fi răspândirea doctrinelor pe saituri si televiziuni, construirea de noi proprietăţi, cumpărarea de autoturisme şi întretinerea lor, telefoanele pastorilor ...
Aşa şi numai aşa va fi o singură biserică mântuită, şi cu siguranţă va purta sigla AZSMR.
Report to moderator   Logged
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #41 on: 09 March 2010 - 10:09.32 »

63 Vă imaginaţi ce o să înţeleagă din topicul ăsta un vizitator să zicem ortodox?  17

NU ziceaţi că trebuie ca toţi să cunoască adevărul?
Sau adevărul e bine să fie sub "obrocul" nostru protector, ptr. ca mama biserică să rămână cu hainele curate?
bravera
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #42 on: 09 March 2010 - 10:18.11 »

Adevarul e unul singur si acela e Hristos.Eu am spus adevar mantuitor nu biserica mantuitoare si nici doctrine mantuitoare.A/i aduce pe oameni la Hristos nu este echivalent cu a/i aduce la biserica.aoleu cred ca dupa tot ce am spus aici am sanse de excludere :D
`emy Dani
Admin

Browser: Chrome
xxlliinnkk
View Profile
« Reply #43 on: 09 March 2010 - 10:32.35 »

Vorbim despre diferenţele dintre două biserici sau despre evenimentele finale...?

Trăim evenimentele finale, sau evenimentele premergătoare evenimentelor finale. Nu cred că mă vei contrazice. smile Aşadar, nu văd de ce nu putem încadra discuţia în contextul temporal adecvat.

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
bravera

View Profile Email
« Reply #44 on: 09 March 2010 - 10:43.55 »

corect
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #45 on: 09 March 2010 - 15:51.27 »

Sunt de acord că vor fi vremuri tulburi care vor aduce situaţii mai greu de înţeles... dar nu cred că asta ar trebui să ne facă să amestecăm lucrurile acum.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #46 on: 09 March 2010 - 16:29.24 »

Trăim vremea sfârşitului? Dacă da, de ce gândim că "Toate au rămas aşa de când au adormit părinţii noştrii"? De ce nu acceptăm să percepem realitatea ? Necredinţa se manifestă aşa. Eu însumi fac această greşeală. De multe ori zic: "A sosit timpul!", dar mă comport de parcă ar mai fii milenii.
Sunt unele lucruri pe care nu le acceptăm fiindcă nu ne plac, fiindcă nu se suprapun bine cu conceptiile noastre..
rascumparat
*
Browser: MSIE 8.0

View Profile
« Reply #47 on: 09 March 2010 - 19:41.35 »

Ai putea să scrii aici fragmentul care surprinde esenţa de la pagina de care vorbeşti?

Mărturii pentru comunitate vol.9 pag 24 (online pag 26-27)

" În viziunile de noapte mi-a trecut pe dinainte o scenă foarte impresionantă. Am văzut un imens glob de foc căzând peste unele clădiri frumoase, pricinuind nimicirea lor instantanee. Am auzit pe cineva spunând: "Noi ştiam că judecăţile lui Dumnezeu vin asupra pământului, dar n-am ştiut că vor veni atât de curând". Alţii, cu glasuri jalnice, spunea: "Aţi ştiut! Atunci de ce nu ne-aţi spus? Noi n-am ştiut". De fiecare parte, auzeam rostite cuvinte asemănătoare de reproş .

M-am trezit într-o mare mâhnire. Din nou am adormit şi se părea că sunt într-o mare adunare. Cineva cu autoritate vorbea adunării, înaintea căreia era întinsă o hartă a lumii. El spunea că harta descria via lui Dumnezeu, care trebuia să fie cultivată. Când lumina din cer strălucea asupra cuiva, acela trebuia să reflecte lumina şi asupra altora. Lumini urmau să fie aprinse în multe locuri şi de la luminile acestea şi alte lumini urmau să fie aprinse.

Se repetau cuvintele: "Voi sunteţi sarea pământului. Dar dacă sarea îşi pierde gustul, prin ce îşi va căpăta iarăşi puterea de a săra? Atunci nu mai este bună la nimic decât să fie lepădată afară, şi călcată în picioare de oameni. Voi sunteţi lumina lumii. O cetate aşezată pe un munte, nu poate să rămână ascunsă. Şi oamenii n-aprind lumina ca să o pună sub obroc, ci o pun în sfeşnic şi luminează celor din casă. Tot aşa să lumineze şi lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune, şi să slăvească pe Tatăl vostru care este în ceruri" (Mat. 5,13-16).

Am văzut raze de lumină strălucind din oraşe şi sate, şi din locurile de sus şi cele de jos ale pământului. Cuvântul lui Dumnezeu a fost ascultat, şi drept urmare, erau monumente pentru El în fiecare oraş şi sat. Adevărul Lui era proclamat pretutindeni în lume.

Apoi, harta acesta a fost îndepărtată şi o alta pusă în locul ei. Pe ea, lumina strălucea numai din puţine locuri. Restul lumii era în întuneric, numai cu o licărire de lumină ici şi colo. Călăuza noastră spunea: "Întunericul acesta este rezultatul faptului că oamenii urmau propria lor cale. Ei au nutrit tendinţe spre rău, moştenite sau cultivate. Ei au făcut din punerea la îndoială şi căutarea de greşeli ocupaţia principală a vieţii lor. Inima lor nu stă bine cu Dumnezeu. Ei au ascuns lumina lor sub obroc.

Dacă fiecare ostaş al lui Hristos şi-ar fi făcut datoria, dacă fiecare străjer de pe zidurile Sionului ar fi dat cu trâmbiţa un sunet lămurit, lumea ar fi putut să audă mai de mult solia de avertizare. Dar lucrarea noastră este cu ani în urmă. În timp ce oameni dormeau, Satana a făcut pe furiş un marş asupra noastră."
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #48 on: 09 March 2010 - 19:59.46 »

NU înţeleg nimic...Oi fi contactat Alzheimer?
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #49 on: 09 March 2010 - 20:38.39 »

^Funny post.  71 ^

pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

View Profile WWW Email
« Reply #50 on: 09 March 2010 - 22:06.44 »

vol 9 pg 26
Oh.. este un fragment atât de relevant pentru acest subiect.. Eu am căutat la pg 24 online şi nu coincide, dar şi de acolo am putut extrage un răspuns pentru mine în acest sens.

Ieremia 6:16 "Aşa vorbeşte Domnul: „Staţi în drumuri, uitaţi-vă şi întrebaţi care sunt cărările cele vechi, care este calea cea bună: umblaţi pe ea, şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre!” Dar ei răspund: „Nu vrem să umblăm pe ele!”"

2 Tesaloniceni 2:2,3,7,8. Recomand tot capitolul, dar în special aceste versete.

Dacă tot doriţi să evidenţiaţi diferenţele dintre biserici, luaţi în seamă şi trecutul pentru că istoria se repetă cu alţi protagonişti.

Matei 11:15 ..

marteiniuc_dan
**

View Profile Email
« Reply #51 on: 09 March 2010 - 22:08.03 »

E foarte bine pusa problema cu diferenta dintre cele doua organizatii,in schimb eu as zice ca ar fi bine,privind la diferente negative,sa le eliminam si sa vedem diferentele(asemanarile) pozitive!Cu alte cuvinte,hai sa privim la diferentele pozitive,cum ar fi lucrarea misionara facuta de AZS si amploarea la nivel mondial a misiunilor noi create de ei,exista si elemente pozitive in AZSMR,dar facand parte din aceasta nu vreau sa fiu subiectiv!Ambele organizatii au de invatat una de la alta,atat din greseli cat si din succese!Biserica AZS astazi merge pe o panta descendenta in rand cu toate celelalte organizatii religioase,dar asta nu e treaba noastra cred eu!AZSMR merge deasemenea in jos!Dumnezeu are un popor si acela e caracterizat de ADEVAR!

rest
**

View Profile
« Reply #52 on: 09 March 2010 - 22:11.23 »

Îmi şi imaginez cum prin catacombe sau peşteri vreun pastor azs va fi primit în sânul adevăratei biserici . Va trebui să îşi aleagă o peşteră cu râu subteran ptr. a putea  fi rebotezat cu dragoste după minim şase luni de îndoctrinare , va fi nevoit să renege biserica apostaziată de unde a plecat şi principiile apostaziate ale acestora, apoi i se va întinde mâna ptr. a fi primit în rândurile bisericii lui Dumnezeu. Apoi va fi invitat să servească sfânta cină ptr. a recunoaşte autoritatea bisericii (oferită numai de pastorul azsmr) apoi va fi nevoit să cotizeze cu zecimile şi darurile sale, bani folositi în diverse scopuri cum ar fi răspândirea doctrinelor pe saituri si televiziuni, construirea de noi proprietăţi, cumpărarea de autoturisme şi întretinerea lor, telefoanele pastorilor ...
Aşa şi numai aşa va fi o singură biserică mântuită, şi cu siguranţă va purta sigla AZSMR.

Mi se pare mie, sau esti putin ironic?!?! Nu cred ca astfel de vorbe poate fi spuse de un "adevarat crestin" precum incerci sa pari,cel putin asa lasi impresia ca dai lectii cam la toti.Ceace scrii tu aicea nu a sustinut nimeni,iar daca te simti lezat ca nu ai primit un telefon sau o masina sau etc.nu cred ca este cazul sa le faci reclama celor din azsmr ca nu ti-au dat,poate ca-ti va da cei cu care esti acum,ca se pare ,dupa cate "laude " le aduci reformistilor,ca nu mai cvotezi cu ei. Am zis si eu,n-am dat cu paru!!!

VERONICA PAL
**

View Profile Email
« Reply #53 on: 09 March 2010 - 23:12.12 »

Parerea mea ,Mihai,este ca foloseshti ironia foarte des, in general  shi ma faci sa-mi aduc aminte de un topic  (despre imbracaminte-subiect "pantalonii") unde ,din cauza ironiei shi a "mishtourilor" s-a ajunz la discutzii nu atat de placute...

Sunt persoane care  discut sincer shi serios ,deci ,sa continuam asha.

...sper sa nu te superi pe mine...nu tzi-am spus  din rautate tot ce tzi-am spus...trebuie sa evitam  sa se repete "istorii"...
VERONICA PAL
**

View Profile Email
« Reply #54 on: 09 March 2010 - 23:21.51 »

^Funny post.  71 ^

Pentru lucruri funny,exista deja un topic...sa nu incurajam ironia...nu este bine "sa dam apa la moara" in lucruri ce nu se potrivesc, in anumite locuri...

...repet shi pt tine...sincer ,nu am spus din rautate...
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #55 on: 10 March 2010 - 07:47.08 »

Pentru lucruri funny,exista deja un topic...sa nu incurajam ironia...nu este bine "sa dam apa la moara" in lucruri ce nu se potrivesc, in anumite locuri...

...repet shi pt tine...sincer ,nu am spus din rautate...
Mulţumesc. Nu mai fac.

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #56 on: 10 March 2010 - 08:17.59 »

Da,îmi pare rău că am ajuns să  spun astfel de lucruri, punând astfel problema, evidenţiind mai ales părţile şi mentalităţile ce trebuie urgent corectate...Nu mi-am propus să apar eu într-o lumină de superioritate ptr. a umili pe ceilalti fiindcă asta nu ar ajuta la nimic. Dacă am pus degetul pe rană, a fost în scop constructiv, în caz că pacientul îşi doreşte o cunoastere mai bună a diagnosticului ...şi dacă ar dori vindecare, asta l-ar ajuta. Deasemeni îmi amintesc că am mai spus că şi eu de multe ori am aceleaşi simptome de boală (că doar sunt născut fariseu din farisei azsmr).
Ironia nu serveşte la nimic...disperarea se manifestă în multe forme.
Referitor la atitudinea reformistă faţă de Membrii azs , pot spune că nu e o bătaie de joc ...Practicile descrise sunt reale., si mentalitatea sustinută de multi despre adevărata biserică la care vor adera toţi în evenimentale finale conduce inevitabil la o astfel de înţelegere...Dacă e "strigătoare la cer", întrebaţi-vă de ce?
Îmi cer iertare ptr. ceea ce v-am supărat pe voi şi pe Domnul. DAcă doriţi să fiu mai rezervat în postările mele, nerăspunzând provocărilor în scop constructiv, administratorul o poate face când consideră. Vă multumescşi vă iubesc aşa cum sunteţi!
VERONICA PAL
**

View Profile Email
« Reply #57 on: 11 March 2010 - 22:48.49 »

Da,îmi pare rău că am ajuns să  spun astfel de lucruri, punând astfel problema, evidenţiind mai ales părţile şi mentalităţile ce trebuie urgent corectate...Nu mi-am propus să apar eu într-o lumină de superioritate ptr. a umili pe ceilalti fiindcă asta nu ar ajuta la nimic. Dacă am pus degetul pe rană, a fost în scop constructiv, în caz că pacientul îşi doreşte o cunoastere mai bună a diagnosticului ...şi dacă ar dori vindecare, asta l-ar ajuta. Deasemeni îmi amintesc că am mai spus că şi eu de multe ori am aceleaşi simptome de boală (că doar sunt născut fariseu din farisei azsmr).
Ironia nu serveşte la nimic...disperarea se manifestă în multe forme.
Referitor la atitudinea reformistă faţă de Membrii azs , pot spune că nu e o bătaie de joc ...Practicile descrise sunt reale., si mentalitatea sustinută de multi despre adevărata biserică la care vor adera toţi în evenimentale finale conduce inevitabil la o astfel de înţelegere...Dacă e "strigătoare la cer", întrebaţi-vă de ce?
Îmi cer iertare ptr. ceea ce v-am supărat pe voi şi pe Domnul. DAcă doriţi să fiu mai rezervat în postările mele, nerăspunzând provocărilor în scop constructiv, administratorul o poate face când consideră. Vă multumescşi vă iubesc aşa cum sunteţi!

1- Nu se poate pune "degetul pe rana",constructiv ,mai ales cu ironii shi mishtouri...
Felul vostru de vorbire sa fie: „Da, da; nu, nu”; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rau. (Mat.5:37)

2-Nu trebuie sa fii administrator, sa potzi cere respect.

3-Totzi suntem egali !Nu cred ca este bine sa consideram pe unii bolnavi shi pe unul insushi "doctor ".
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #58 on: 12 March 2010 - 00:16.37 »

care sunt diferentele? astazi? FF putine. Mancarea de carne din care reformistii au facut un principiu fara de care nu ajungi in cer, pozitia la rugaciune( in picioare sau in genunchi), felul in care se administreaza Sf Cina( reformistii numai membrilor ...adv oricarui om prezent in sala) si inca cateva nimicuri.
    Pe mine m-ar preocupa insa, si inca serios, asemanarile!!!  Si una si alta isi aroga pretentia ca sunt poporul ales al lui D-zeu in timp ce nici una nici alta nu mai sunt demult conduse de Dumnezeu. Doar de oameni care dispun dupa cum vor de sufletele oamenilor.  Si una si alta condamna si exclud cu ura pe cei care indraznesc sa gandeasca cu propriul creier. Si una si alta nu pot admite ca au serioase deficiente doctrinale.  Si una si alta sunt intesate de certuri, barfe, scandaluri, egoism, legalism. Si una si alta nu pot intelege si a se adapta din mers timpurilor pe care le traim si nevoilor reale ale oamenilor dintr-o societate tot mai secularizata. Mentalitatea amandurora este puternic anclata in secolele din trecut, cand a pune la indoiala ce spune clerul de la amvon era considerat un pacat vrednic de esafod.
   Cat de trist e sa te crezi in barca, in timp ce curentul te-a tarat demult in adancurile obscure ale superstitiei si prejudecatilor.

Septimiu
**

"Cu Dumnezeu vom face mari ispravi"

View Profile Email
« Reply #59 on: 12 March 2010 - 12:55.06 »

De ce ne uitam la cei din biserica si la ceea ce fac acestia si nu ne uitam la principiile pe care este intemeiata biserica si la istoria acesteia? Este drept ca biserica este formata din oameni dar nu acesta trebuie sa fie standardul dupa care sa ne conducem. Standardul este Isus Hristos, Cuvantul. Un om nu face parte dintr-o biserica luandu-se dupa ceea ce fac membrii acesteia ci dupa princiipile pe care este bazata. Asa ca discutati despre asemanarile si deosebirile in principii.

"Traiesc acei ce vreau sa lupte/Iar cei fricosi se plang si mor"
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR