ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:48.37 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Diferente intre AZS si AZSMR? Replies: 172 piece
Read 14935 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 7 8 [9]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Diferente intre AZS si AZSMR?  (Read 14935 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #160 on: 05 April 2010 - 22:21.00 »

De ce este irelevant?
Când am folosit această expresie: "irelevant," nu mă gândeam la conţinutul cărţii aşa cum înţeleg că ai concluzionat tu... nici nu puteam să fac acest lucru din moment ce nu am citit-o... tocmai din acest motiv nu am exprimat nici o părere cu privire la conţinutul ei...
Există milioane de cărţi asemănătoare acestei cărţi şi unele chiar mai "bune" de cât aceasta... însă din variate motive niciodată nu am să pot să le citesc pe toate... aşadar ea este irelevantă pt. mine droarece face parte din acea categorie de cărţi pt. care deocamdată nu am nici timp şi nici interes...

Daca ti-as spune eu ca nu e deloc irelevant?
Dacă ai spune acest lucru aş crede că tu ai citit-o şi consideri din punctul tău de vedere că e demnă de luat în seamă, însă tu zici: " Personal nu am citit cartea..."
Şi chiar dacă ai fi citit-o concluziile tale cu privire la conţinutul ei sunt "irelevante" pt. mine (să nu înţelegi din asta că opiniile tale nu au nici o importanţă pt. mine... o, nicidecum). Însă pt. ca să pot fi convins în conştiinţa mea nu îmi este suficient să mă bazez doar pe părerea cuiva (oricât de justă ar fi ea) pt. a trege concluzii cu privire la cele scrise de cineva...

nimic nu e irelevant pana nu este studiat si comparat cu biblia!
Aşa este, însă până ca un lucru (o carete, lucrare, articol) să ajungă să fie citit şi comparat cu Biblia, până atunci este irelevant din punctul celui care din diferite motive nu a ajuns încă să studieze sau nu a ales din pricina priorităţilor să studieze lucrul în cauză... Şi aici repet, nu este vorba de faptul că influenţat de cineva aş desconsidera o lucrare... motivele "irelevanţei" sunt cele aminti-te mai sus...

Ca nu te-ar putea influenta, asta e cu totul altceva...insa vezi tu... aceeasi atitudine am observat-o la fratii nostri reformisti sau adventisi care se tem serios de scrierile lui Jones si Waggoner! Li s-a spus ca astia doi sunt periculosi...si sarmanii nu mai cerceteaza personal sa vada ince consta periculozitatea sau irelevanta lor! La fel faci si tu cu Kellog.

ÃŽn acest punct nu cred că putem pune egalitate între lucrurile scrise de Jones ÅŸi Waggoner ÅŸi Kellogg... Åži asta nu neapărat din pricina subiectului în sine (spun asta deoarece nu am citit lucrarea dr. Kellogg) ci deoarece Jones ÅŸi Waggoner au primit o acreditare din partea lui Dumnezeu ÅŸi o solie a cărui importanţă este vitală pt. orice suflet care trăieÅŸte pe această planetă, acreditare ÅŸi solie despre care nu am citit sau auzit să o fi primit  dr. Kellogg... aÅŸadar, cel puÅ£in din acest motiv toÅ£i cei care resping cercetarea scrierilor lui Jones ÅŸi Waggoner se fac vinovaÅ£i înaintea lui Dumnezeu, mai ales dacă Å£inem cont că pretenÅ£ia adventismului este că ei cred cuvintele solului EGW...
Acum, încearcă te rog să observi că motivele mele pt. care nu am citi sau nu citesc cartea dr. Kellogg nu este una şi aceiaşi cu acelora care nu citesc cărţile lui Jones şi Waggoner... tocmai cuvântul "irelevant" care ar fi trebuit să facă diferenţa a adus pt. tine poticnirea... ce ciudaţi suntem uneori...

Eu iti recomand sa-l citesti si de-abia apoi sa tragi concluzia daca Ellen White a avut sau nu dreptate. Adevarul adevarat este ca Ellen White nu a citit sau vazut niciodata acea carte, a fost la randul ei influentata de curentul anti-Kellog, anti-Jones si s-a lasat fara sa vrea tarata de acest curent.
  Personal nu am citit cartea, dar as face-o daca as avea posibilitatea aplicand principiul biblic "Cercetati totul si pastrati ce este bun"

Nu îmi aduc aminte să fi afirmat vreodată că EGW avea dreptate în privinţa dr. Kellogg, însă asta nu înseamnă nici că nu o cred... rămâne să cercetez cazul atunci când "ea va deveni relevantă"... sper să mă înţelegi...
AÅŸ vrea să ÅŸtiu ÅŸi eu care ar fi acea dovadă cu "adevărat adevărată" care demonstrează că EGW nu ar fi citit niciodată cartea "Templul Viu" ÅŸi că astfel ea ÅŸi-ar fi întemeiat atât de asprele acuze numai pe influenÅ£ele altor persoane...  ÃŽÅ£i mulÅ£umesc...
Report to moderator   Logged

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Iedidia

View Profile
« Reply #161 on: 05 April 2010 - 22:31.05 »

Eu cred ca,prin definitie normalul pentru mine poate fi asemanator cu normalul pentru dumneavoastra frate mihai,insa prin aplicabilitate lucrurile stau putin diferit!Permiteti-mi va rog sa pun la indoiala ce a pus la indoiala Solul Domnului si sa cred ceea ce el a crezut!Nu cred ca a ramas datoare cu ceva neclarificat sau cu ceva nelamurit EGW.Asa cum a luat apararea si a sustinut lucrarea unuia,la fel a si condamnat ideile si scrierile altuia!As fi foarte fericit sa fiu garda de corp a EGW,dar nu am nici o competenta in asta si sunt sigur ca nu ar avea nevoie de asa ceva,pe plan ideologic bineinteles!Tot ceea ce am citit pana acum de EGW am gasit ca fiind in concordanta cu Biblia!chiar si parerile personale luate cronologic paralel cu lumina descoperita!

Cred că lucrul asupra căruia Mihai încearcă să atragă atenţia este acela că nu tot ce se pretinde a fi scris de EGW este cu adevărat scris de ea... şi oricât de trist ar fi un astfel de lucru există dovezi clare că acest lucru este totuşi adevărat... încă de pe vremea ei se făceau tot felul de modificări în originalele scrise de ea, şi astea binenţeles fără ştirea şi aprobarea dânsei... asadar, cred că e bine să ţinem cont de acest lucru atunci când citim cele scrise de ea...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.3

View Profile WWW Email
« Reply #162 on: 06 April 2010 - 00:19.45 »

iedidia, este foarte pertinent comentariul tau cu privire la "irelevanta" studiului cartii lui Kellog. Insa eu nu gandesc ca tine in totalitate. Asta ptr ca in urma cu vreo 4 ani am citit un studiu despre viata lui Kellog, si am fost surprins sa constat ca exact aceeasi ura care s-a revarsat asupra lui Jones, de ex, s-a indreptat din plin si asupra lui Kellog, in aceasi perioada de timp din partea bisericii. Am citit in limba engleza o marturisire extrem de intersanta a doct K facuta in urma intalnirii dintre Daniels, presed CG din acea perioada, Jones, si inca un frate...la el acasa, intalnire la care a fost santajat sa se supuna hotararilor bisericii...
   Printre altele, nu stiu daca stii ca Kellog a fost vanat ptr opozitia lui ca sanatoriul de la Battle Creek sa devina in totalitate sub tutela bisericii. Era un creier impresionant si lui i se datoreaza in mare parte raspandirea printre adventisti a influentei reformei sanitare. Fara aportul lui, efortul EGW de a introduce reforma sanitara in institutiile adv ar fi esuat...
 A editat o revista nationala de sanatate care a avut un enorm succes(as well as being the editor of a National Health Magazine). A scris aproape 50 de carti   :it_is_written:in domeniul medicinii, promovand tratamentele naturale mult mai serios decat a facut-o EGW.  Datorita lui si celebrilor fulgi de porumb, ovaz etc care mai au si azi mari succes prin supermarketuri, adventistii sunt cunoscuti si apreciati mult mai mult decat datorita EGW. 
  Aici aveti un link unde puteti(daca sunteti corecti) sa studiati si ce are de spus el insusi despre el prin ceea ce a scris. Bine, e nevoie de engleza, am uitat.
  In ce priveste cartea Templul viu, Ellen White era in Autralia cand a iesit de sub tipar, asa ca te asigur ca nua citit-o atunci cand si-a scris avertizarile din partea Domnului. Este foarte posibil sa se fi lasat trasa de curentul AZS din USA care la cea vreme era foarte puternic contra lui Kellog si Jones, avand in vedere ca Daniels(primul "dusman" al celor doi) tinea o stransa legatura prin scrisori cu EGW. Eu zic ca tema e plina de suspans si trebuie cercetata cu onestitate.
   Kellog nu a fost oricum un teolog, si prin acea carte a dorit doar sa stranga fonduri ptr un sanatoriu care era in datorii financiare:"Contrary to SDA propaganda, the book Living Temple was not meant to try and introduce pantheism into the church. In fact, it was designed to raise money for the debt laden Sanitariums.  The book was for charity.  Kellogg wrote it in an attempt to generate sales, and he had no intention of trying to make this work a doctrinal tool for the Third Angels Message.".
  Culmea este ca istoricii adventisti seriosi contemporani noua neaga rotund ca Kellog a fost un panteist, in adevaratul sens al cuvantului, adica ca sa nu creada intr-un Dumnezeu personal, ci doar unul manifestat prin natura. Nici vorba de asa ceva. Este foarte posibil asadar ca Ellen White sa fi fost pur si simplu mintita intentionat, si datorita prieteniei cu Daniels sa fi inghitit din pacate o galusca nedorita...

pentru cine este interesat mai mult, aveti aici material de studiu :http://en.allexperts.com/q/Seventh-Day-Adventists-2318/2008/7/Kellogg-Living-Temple-Omega.htm.
  valabil in mod special ptr cei ce nu au citit nimic despre Kellog in afara de ce a zis EGW
Nu va mai dati cu parerea despre cineva, pana cand nu ati investigat serios si onest persoana respectiva. Kellog a fost ca si Jones un geniu adventist care insa nu s-a asezat de partea potrivita a baricadei...Si cum istoria e scrisa numai de catre invingatori...

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #163 on: 06 April 2010 - 00:29.46 »

Sa-l lasam mai bine sa se apere cu cuvintele lui, in timp ce EGW era in Australia, intr-o epoca cand nu exista nici telefon, nici internet, prin care cei doi sa poata comunica:

"I am willing to confess that I am not a pantheist nor a spiritualist, and that I believe none of the doctrines taught by these people or by pantheistic or spiritualistic writings. I never read a pantheistic book in my life. I never read a book on "New Thought," or anything of that kind. Anybody who will read carefully the "Living Temple" from the first page right straight through to the last, and will give the matter fair and consistent consideration, ought to see very clearly that I have no accord whatever with these pantheistic and spiritualistic theories."   Kellogg to Butler, February 21, 1904

Adevarul s-ar putea sa fie cu totul altul decat cel pe care am fost obligati sa-l auzim pana azi...

marteiniuc_dan
**
Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #164 on: 06 April 2010 - 08:49.52 »

E foarte adevarat ce spune-ti dumneavoastra E.G.WHITE nu avea telefon sau internet in acea vreme,dar eu am citit ca avea ceva pentru care eu as da azi toate mijloacele de comunicare si anume un inger care venea si ii spunea cum stau lucrurile si care e atitudinea corecta pe care trebuie sa o ia referitor la fiecare caz in parte!Cu parere de rau dar nu pot sa fiu deacord cu ideea ca e posibil ca un sol al Domnului sa fi ''inghitit o galusca nedorita''.As face lucul acesta doar cand as considera ca EGW nu a fost intotdeauna mesagerul cerului si nu as dorii sa ajung vreodata acea zi!Cat tine de fals si contrafacere in scrierile EGW,eu cred ca cercetatorul sincer nu va fi dus in eroare niciodata!Daca as merge pe varianta ca scrierile sale au fost unele modificate altele nu,ar fi foarte riscant ca intr-o zi,sa le pun toate in aceasi oala si sa nu mai cred nimic din lucrarile ei!Inca un lucru care mi se pare chiar absurd este ideea ca ''fara Kellogg efortul EGW de a introduce reforma sanitara ar fi esuat'';sau ca ''adventismul e mai cunoscut datorita dr.Kellogg decat EGW''.Lucrarile EGW referitoare la reforma sanitara si nu numai,sunt ceva de neegalat datorita faptului ca sunt vocea Lui Dumnezeu mult mai puternica mult mai actuala si mai dainuitoare decat orice alta voce.Dr.Kellogg a fost un bun om de stiinta cu o inteligenta deosebita,dar cu un scop omenesc!
Am citit relatarea unei discutii dintre Dr Kellogg,acum batran si un fost student al sau,care se afla intr-un mic conflict cu biserica.dr Kellogg spunea:
-DR MILLER,AM AUZIT CA AI PRIMIT O MICA MUSTRARE DIN PARTEA FRATILOR.DA-MI VOIE SA-TI DAU UN SFAT.IA-O ASA CUM E.NU TE REVOLTA SI ORICE-AI FACE SA NU PARASESTI NICIODATA BISERICA.EU N-AS PUTEA SA MA MAI INTORC ACUM,DACA MI S-AR CERE,DAR TU SA NU O PARASESTI NICIODATA.SI NU RENUNTA LA SPIRITUL PROFETIC!
Haidei sa ne rugam unii pentru altii si cred ca Dumnezeu ne va lumina pe fiecare dupa nevoia pe care o avem.Imi cer iertare daca in mod neintentionat am suparat sau jicnit pe cineva.multumesc.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #165 on: 06 April 2010 - 10:11.12 »

E foarte adevarat ce spune-ti dumneavoastra E.G.WHITE nu avea telefon sau internet in acea vreme,dar eu am citit ca avea ceva pentru care eu as da azi toate mijloacele de comunicare si anume un inger care venea si ii spunea cum stau lucrurile si care e atitudinea corecta pe care trebuie sa o ia referitor la fiecare caz in parte!Cu parere de rau dar nu pot sa fiu deacord cu ideea ca e posibil ca un sol al Domnului sa fi ''inghitit o galusca nedorita''.As face lucul acesta doar cand as considera ca EGW nu a fost intotdeauna mesagerul cerului si nu as dorii sa ajung vreodata acea zi!Cat tine de fals si contrafacere in scrierile EGW,eu cred ca cercetatorul sincer nu va fi dus in eroare niciodata!Daca as merge pe varianta ca scrierile sale au fost unele modificate altele nu,ar fi foarte riscant ca intr-o zi,sa le pun toate in aceasi oala si sa nu mai cred nimic din lucrarile ei!Inca un lucru care mi se pare chiar absurd este ideea ca ''fara Kellogg efortul EGW de a introduce reforma sanitara ar fi esuat'';sau ca ''adventismul e mai cunoscut datorita dr.Kellogg decat EGW''.Lucrarile EGW referitoare la reforma sanitara si nu numai,sunt ceva de neegalat datorita faptului ca sunt vocea Lui Dumnezeu mult mai puternica mult mai actuala si mai dainuitoare decat orice alta voce.Dr.Kellogg a fost un bun om de stiinta cu o inteligenta deosebita,dar cu un scop omenesc!
Am citit relatarea unei discutii dintre Dr Kellogg,acum batran si un fost student al sau,care se afla intr-un mic conflict cu biserica.dr Kellogg spunea:
-DR MILLER,AM AUZIT CA AI PRIMIT O MICA MUSTRARE DIN PARTEA FRATILOR.DA-MI VOIE SA-TI DAU UN SFAT.IA-O ASA CUM E.NU TE REVOLTA SI ORICE-AI FACE SA NU PARASESTI NICIODATA BISERICA.EU N-AS PUTEA SA MA MAI INTORC ACUM,DACA MI S-AR CERE,DAR TU SA NU O PARASESTI NICIODATA.SI NU RENUNTA LA SPIRITUL PROFETIC!
Haidei sa ne rugam unii pentru altii si cred ca Dumnezeu ne va lumina pe fiecare dupa nevoia pe care o avem.Imi cer iertare daca in mod neintentionat am suparat sau jicnit pe cineva.multumesc.

NU superi pe nimeni! Fii pe pace!
Faza cu îngerul pe fotoliu cred că e ptr. a impresiona pe cei creduli. multe scrisori erau scrise în trăsură sau pe câmp..fără fotoliu.De unde să stiu eu care era în trăsură şi care era lângă înger?
EGW nu e om de ştiinţe medicale şi nici nutriţionist. Unele lucruri de bază le-a primit prin revelaţie dar ndoctorul rămâne doctor...mai ales astăzi!
Iedidia

View Profile
« Reply #166 on: 06 April 2010 - 20:39.02 »

iedidia, este foarte pertinent comentariul tau cu privire la "irelevanta" studiului cartii lui Kellog. Insa eu nu gandesc ca tine in totalitate. Asta ptr ca in urma cu vreo 4 ani am citit un studiu despre viata lui Kellog, si am fost surprins sa constat ca exact aceeasi ura care s-a revarsat asupra lui Jones, de ex, s-a indreptat din plin si asupra lui Kellog, in aceasi perioada de timp din partea bisericii. Am citit in limba engleza o marturisire extrem de intersanta a doct K facuta in urma intalnirii dintre Daniels, presed CG din acea perioada, Jones, si inca un frate...la el acasa, intalnire la care a fost santajat sa se supuna hotararilor bisericii...
   Printre altele, nu stiu daca stii ca Kellog a fost vanat ptr opozitia lui ca sanatoriul de la Battle Creek sa devina in totalitate sub tutela bisericii. Era un creier impresionant si lui i se datoreaza in mare parte raspandirea printre adventisti a influentei reformei sanitare. Fara aportul lui, efortul EGW de a introduce reforma sanitara in institutiile adv ar fi esuat...
 A editat o revista nationala de sanatate care a avut un enorm succes(as well as being the editor of a National Health Magazine). A scris aproape 50 de carti   :it_is_written:in domeniul medicinii, promovand tratamentele naturale mult mai serios decat a facut-o EGW.  Datorita lui si celebrilor fulgi de porumb, ovaz etc care mai au si azi mari succes prin supermarketuri, adventistii sunt cunoscuti si apreciati mult mai mult decat datorita EGW. 
  Aici aveti un link unde puteti(daca sunteti corecti) sa studiati si ce are de spus el insusi despre el prin ceea ce a scris. Bine, e nevoie de engleza, am uitat.
  In ce priveste cartea Templul viu, Ellen White era in Autralia cand a iesit de sub tipar, asa ca te asigur ca nua citit-o atunci cand si-a scris avertizarile din partea Domnului. Este foarte posibil sa se fi lasat trasa de curentul AZS din USA care la cea vreme era foarte puternic contra lui Kellog si Jones, avand in vedere ca Daniels(primul "dusman" al celor doi) tinea o stransa legatura prin scrisori cu EGW. Eu zic ca tema e plina de suspans si trebuie cercetata cu onestitate.
   Kellog nu a fost oricum un teolog, si prin acea carte a dorit doar sa stranga fonduri ptr un sanatoriu care era in datorii financiare:"Contrary to SDA propaganda, the book Living Temple was not meant to try and introduce pantheism into the church. In fact, it was designed to raise money for the debt laden Sanitariums.  The book was for charity.  Kellogg wrote it in an attempt to generate sales, and he had no intention of trying to make this work a doctrinal tool for the Third Angels Message.".
  Culmea este ca istoricii adventisti seriosi contemporani noua neaga rotund ca Kellog a fost un panteist, in adevaratul sens al cuvantului, adica ca sa nu creada intr-un Dumnezeu personal, ci doar unul manifestat prin natura. Nici vorba de asa ceva. Este foarte posibil asadar ca Ellen White sa fi fost pur si simplu mintita intentionat, si datorita prieteniei cu Daniels sa fi inghitit din pacate o galusca nedorita...

pentru cine este interesat mai mult, aveti aici material de studiu :http://en.allexperts.com/q/Seventh-Day-Adventists-2318/2008/7/Kellogg-Living-Temple-Omega.htm.
  valabil in mod special ptr cei ce nu au citit nimic despre Kellog in afara de ce a zis EGW
Nu va mai dati cu parerea despre cineva, pana cand nu ati investigat serios si onest persoana respectiva. Kellog a fost ca si Jones un geniu adventist care insa nu s-a asezat de partea potrivita a baricadei...Si cum istoria e scrisa numai de catre invingatori...

Dragul meu prieten, te rog, încearcă să înţelegi... nu am absolut nimic împotriva persoanei dr. Kellogg sau împotriva a ceea ce a scris el... (chiar dacă aş vrea să am nu am cum să am, nu am citit nimic din scrierile lui, cu excepţia celor postate acum de tine). Ceea ce încerc să îţi explic este că deocamdată persoana dânsului sau cele scrise de dânsul nu sunt pe agenda mea de studiu... iar asta din diferite motive, însă nici una pt. că aş avea ceva împotriva lui ca persoană sau împotriva a ceea ce a scris... Îţi mulţumesc dacă mă înţelegi...

Iedidia

View Profile
« Reply #167 on: 06 April 2010 - 20:42.28 »

"Martin" tu zici: " Kellog nu a fost oricum un teolog..." iar eu momentan sunt interesat mai mult de "teologie" decât de lucruri cu privire la reforma sanitară sau certuri...  smile

Iedidia

View Profile
« Reply #168 on: 06 April 2010 - 20:54.39 »

Cu tot respectul faţă de persoana ta... îţi sugerez să studiez lucrurile mai deaproape... cândva aveam acelaşi zel "lipsit de înţelepciune" ca şi tine... însă lucrurile nu sunt aşa de roz pre cum par cu privire la ceea ce avem noi azi ca fiind scris de EGW...

Iar dacă tu gândeşti aşa: "Cat tine de fals si contrafacere in scrierile EGW,eu cred ca cercetatorul sincer nu va fi dus in eroare niciodata!Daca as merge pe varianta ca scrierile sale au fost unele modificate altele nu,ar fi foarte riscant ca intr-o zi,sa le pun toate in aceasi oala si sa nu mai cred nimic din lucrarile ei!" află că deja eşti un înşelat...
ÃŽÅ£i spun există prea mult dovezi încă de pe vremea dânsei că scrierile ei a fost manipulate, "corectate," au fost făcute adăugări sau a fost ÅŸterse lucruri, etc... nu cred că e sănătos să ignorăm aceste lucruri... tu ce zici?  9

Iedidia

View Profile
« Reply #169 on: 06 April 2010 - 20:57.12 »

NU superi pe nimeni! Fii pe pace!
Faza cu îngerul pe fotoliu cred că e ptr. a impresiona pe cei creduli. multe scrisori erau scrise în trăsură sau pe câmp..fără fotoliu.De unde să stiu eu care era în trăsură şi care era lângă înger?
EGW nu e om de ştiinţe medicale şi nici nutriţionist. Unele lucruri de bază le-a primit prin revelaţie dar ndoctorul rămâne doctor...mai ales astăzi!

39   7   7

marteiniuc_dan
**
Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #170 on: 06 April 2010 - 22:53.25 »

Stimate Iedidia,simt si stiu ca am nevoie de mult mai mult studiu,cat despre zel,nu stiu daca il am,dar mi-as dori sa am un zel pozitiv,ma voi ruga pentru asta si cred ca El imi va deschide ochii si daca sunt pe calea cea rea ma va duce pe calea cea buna!Daca sunt inselat sau nu asta e usor discutabil,pentru ca in felul in care vezi tu lucrurile ai perfecta dreptate,dar asta nu inseamna ca e asa.Mai e si varianta ca cel inselat sa fi chiar dumneata,asa ca fiecare cred ca avem de lucru.Sa ajute Domnul ca unul din noi sa se trezeasca la adevar si realitate(bineinteles cel care are nevoie de asta).
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #171 on: 06 April 2010 - 23:22.57 »

Iedidia, poate pe tine nu te intereseaza capitolul cu Kellog, insa vazusem niste comentarii la adresa lui si a cartii lui Templul viu mai devreme si m-am simtit dator sa informez tinerii(nu numai pe tine) ca realitatea este cu totul  alta. Eu am fost doar indignat si inca sunt ca in general in mediul adventist-reformist se fac uneori afirmatii gratuite fara macar ca sa se cunoasca cate ceva despre persoana in cauza. De aceea m-am simtit indemnat sa ii iau apararea lui kellog. Ptr ca persoane ca Marteiniuc Dan, chiar daca le vine greu sa creada ca EGW s-a mai si inselat uneori, totusi sa accepte in fata nenumaratelor dovezi ca stiu "adevarul"despre cineva numai dintr-o singura sursa...ori asa ceva nu este onest.
  Cat ptr tine, Marteiniuc Dan, oricat de greu ti-ar veni, totusi daca esti un adventist adevarat, ar trebui sa fii mandru si de Kellog, la fel cum esti si de EGW. Afirmatiile mele ca reforma sanitara a capatat printre adventisti un rol deosebit de important datorita in primul rand lui Kellog nu sunt exagerate. Si ca astazi suntem mai cunoscuti in lume datorita lui decat sorei White de asemenea nu e exagerat. Ti-am pus la dispozitie un link, il poti rasfoi daca vrei... Nu te mai inchina sorei White, inchina-te doar lui Isus, el e singurul care n-a facut nici-o greseala...singurul care are adevarul suprem si complet.

Iedidia

View Profile
« Reply #172 on: 06 April 2010 - 23:47.20 »

Stimate Iedidia,simt si stiu ca am nevoie de mult mai mult studiu,cat despre zel,nu stiu daca il am,dar mi-as dori sa am un zel pozitiv,ma voi ruga pentru asta si cred ca El imi va deschide ochii si daca sunt pe calea cea rea ma va duce pe calea cea buna!Daca sunt inselat sau nu asta e usor discutabil,pentru ca in felul in care vezi tu lucrurile ai perfecta dreptate,dar asta nu inseamna ca e asa.Mai e si varianta ca cel inselat sa fi chiar dumneata,asa ca fiecare cred ca avem de lucru.Sa ajute Domnul ca unul din noi sa se trezeasca la adevar si realitate(bineinteles cel care are nevoie de asta).

Atitudinea ta este cea a unui înşelat deoarece aşa cum observ (şi asta nu numai eu) tu ignori orice dovadă evidentă şi clară că lucrurile nu sunt chiar aşa de roze cum e idealul tău cu privire la scrierile care ne sunt "servite" nouă (laicilor) azi de către cei care administrează White Estate...
Şi atâta timp cât menţii această atitudine ignorând astfel a lua în calcul TOTUL nici nu cred că are rost să speri la a avea o judecată echilibrată cu privire la aceste lucruri... poţi să te amăgeşti cât vrei că ceilalţi nu văd de fapt clar, asta în realitate nu te va ajuta pe tine cu nimic... aşa că sfatul meu este să cumpăneşti fără părtinire, ca să poţi avea o cumpănă dreaptă şi astfel o viziune adevărată a lucrurilor...

Pages: 1 ... 7 8 [9]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR