ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:43.41 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Atentie Tineri! Replies: 11 piece
Read 1611 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Atentie Tineri!  (Read 1611 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« on: 04 August 2009 - 00:16.29 »

Nu va jucati cu  focul. .. Cu multa parere de rau,chiar cu rusine,i-mi permit si propun sa se comenteze  cazul atat de mult mediatizat din ultimele zile,cel a lui Carmen.Pacat ,mare pacat!?!?
 Rusine multa adusa parintilor si bisericii.Numele lui Isus este facut de ras in fata lumii de catre ceice isi zic crestini dar nu sunt.Sunt convins ca toti ai citit.comentariile care mai de care de pe net,oare nu trebuie tras un semnal de alarma intre noi?Oare nu avem chiar nimic de comentat? Oare invatatura din cuvantul lui Dumnezeu nu este adevarata? "Tovarasiile rele strica obiceiurile bune". Fetelor aveti mare grija ce faceti.!Baietilor fiti foarte atenti la faptele voastre.Invatati macar din experienta trista a altora .
P.S. Nu fiti judecatori ci doar comentatori.
Report to moderator   Logged
MSe

Browser: MSIE 8.0

emy_nem_21
View Profile
« Reply #1 on: 04 August 2009 - 09:53.06 »

Pentru mine acest caz a fost un semnal de alarma. o demonstrare a faptului ca ce poate face satana din oamenii care se las condus de el. Nu cred ca fata a vrut sa ajunga aici. Dar instrainarea fata de Dumnezeu, fata de biserica, fata de familie (de ce nu petrecea vacanta acasa?!?) te duce departe fara sa vrei. Si atentie mare tineri. Relatiile nepermise de Dumnezeu (ca doi tineri sa traiasca impreuna fara sa fie casatoriti) aduce consecinte grave...
imi pare rau pentru ea, dar sper ca macar acuma sa se trezeasca si sa se-ntoarca la Tatal nostru care e gata s-o primeacsa in brate si pe ea, asa cum este.
Invatatura pentru noi, sa nu ne jucam cu focul, fiindca putem sa ne ardem rau, chiar daca nu vrem. Poate noi nu facem lucruri atat de groaznice cum e o crima, dar putem ucide cu vorbele noastre, cu nepasarea noastra, si daca nu ramanem langa Dumnezeu in fiecare clipa si noi putem aluneca usor.

"Vreau sa cunosc gandurile Lui Dumnezeu; restul sunt detalii." (Albert Einstein)

www.ZambetDeCopil.com
rest
**

View Profile
« Reply #2 on: 07 August 2009 - 23:45.07 »

Chiar nu ma asteptam la atata indiferenta la un caz asa major,ca nici un tanar sa nu vina cu un comentariu la acest caz(Carmen Bejan),sa inteleg ca toi acceptati adica sunteti de acord cu faptele petrecute?Sau sunteti cumva chiar atat de ..buni incat nu va coborati sa va manjiti de ea?Ganditi-va ca a fost(este??)sora voastra.Intrebarea care o pun este:Mai poate fi ea reabilitata? Mai poate fi iertata,atat de oameni cat si de Dumnezeu?Avem noi dreptul de ai inchide ,(prin atitudinea noastra)drumul inapoi? A gresit si a gresit rau de tot,clar va plati cu inchisoarea nelegiuirea ei,dar s-ar putea ca Domnul sa ii mai acorde o sansa.
dheo
**

Browser: Firefox 3.5GTB5.NETCLR3.5.30729

daramus.ovidiu
View Profile WWW Email
« Reply #3 on: 08 August 2009 - 12:40.17 »

Desi n-am mai participat de ceva vreme la discutiile de pe forum, tonul pe care l-ai abordat m-a cam indignat si am decis ca e cazul sa apas din nou butonul de login. Asa ca va rog sa-mi permiteti sa va salut pe toti cei care mai sunteti activi in acest coltisor de internet!  smile
In primul rand, cu toata stima pentru preocuparea ta fata de acest caz nu cred ca sunt prea multe de comentat. Eu unul nici nu o cunosc (Tu o cunosti?). Am auzit de acest nume, din vedere ii stiu cateva dintre rude, dar personal n-am avut ocazia sa o intalnesc niciodata. Asa ca nu pot sa intru in detalii. Voi vorbi doar pe baza informatiilor pe care le-am adunat de pe internet.
Sora noastra? Poate vrei sa spui o fosta sora. Desigur, a avut o parte de o familie crestina si de o crestere adecvata, asemnea majoritatii celor de aici, dar la momentul la care facem referire chiar nu mai poate fi numita sora. Corectati-ma daca gresesc, dar refuz sa recunosc ca sora pe o "domnisoara" care practica prostitutia. In plus te rog sa nu-mi spui ca parintii nu stiau ca fata lor deviase binisor de pe calea ingusta. Aminteste-ti doar faptul ca in momentul procesului purta cercei, iar peste vara nu se intorsese acasa, asa cum poate ar parea normal, ci ramasese in oras impreuna cu prietenul ei.
Fapta e regretabila, dezonoarea pe care a adus-o familiei e deasemenea mare, insa continui sa cred ca in momentul de fata crima nu poate fi calificata ca fiind comisa de un "adept AZSMR" ci mai degraba de un tanar crescut in spiritul advent.
Cat despre iertare, nu e nevoie de multe comentarii. Cat timp Biblia insasi ne confirma faptul ca talharul de pe cruce (care comisese la randul lui o multime de crime, una mai odioasa ca alta) a primit iertare, ea de ce n-ar primi?

Imi plac: http://www.dheo.ro (blog personal) | http://sndeco.ro (magazin online de decoratiuni interioare)
rest
**

View Profile
« Reply #4 on: 08 August 2009 - 14:04.07 »

dheo,te-a indignat felul meu de a pune problema? Te crezi mult superior pacatosilor de rand si iti inchipui ca tu nu poti cadea ? Eu nu am vazut ce ai vazut tu ,ca fata purta cercei,probabil incurci persoanele si nu asta-i problema ,la ce-a facut, cerceii, nu mai conteaza.Sa nu crezi ca accept fapta  dar nici nu i-mi permit sa o judec.Ce-i mai pacat sa ucizi sau sa barfesti,sa curvesti sau sa fi mandru,?
Sa ne rugam la Domnul pentru iertare si sa nu mai fim asa de "fundamentalisti".
dheo
**

Browser: Firefox 3.5GTB5.NETCLR3.5.30729

daramus.ovidiu
View Profile WWW Email
« Reply #5 on: 08 August 2009 - 15:14.09 »

Intr-adevar, se poate sa ma fi inselat la partea cu cerceii. Am gasit inregistrarea cu pricina, am revazut-o de cateva ori si se prea poate ca ceea ce am interpretat drept cercei sa fie doua suvite de par. Insa asa cum ai spus tu, un amanunt ca acesta e irelevant in comparatie cu crima.
Si nu, nu ma cred superior deloc, iar ironia pe care o incerci nu prea tine. Am fost doar mirat de dorinta ta de a avea multi forumisti care sa comenteze subiectul in contextul in care o buna parte din noi nu stim mai mult decat ceea ce s-a vehiculat prin media, fara sa o cunoastem personal.
Insa, daca asta asteptai de la mine, ma declar mai mult decat de acord cu tine in ceea ce priveste atentia pe care trebuie sa o acordam atat anturajului in care intram cat si faptelor noastre.

Imi plac: http://www.dheo.ro (blog personal) | http://sndeco.ro (magazin online de decoratiuni interioare)
`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.20

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #6 on: 08 August 2009 - 16:40.55 »

Chiar nu ma asteptam la atata indiferenta la un caz asa major,ca nici un tanar sa nu vina cu un comentariu la acest caz(Carmen Bejan),sa inteleg ca toi acceptati adica sunteti de acord cu faptele petrecute?Sau sunteti cumva chiar atat de ..buni incat nu va coborati sa va manjiti de ea?Ganditi-va ca a fost(este??)sora voastra.Intrebarea care o pun este:Mai poate fi ea reabilitata?

Atunci Cărturarii şi Fariseii I-au adus o femeie prinsă în preacurvie. Au pus-o în mijlocul norodului, şi au zis lui Isus:
 — "Învăţătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar cînd săvîrşea preacurvia. Moise, în Lege, ne-a poruncit să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu dar ce zici?"
Spuneau lucrul acesta ca să-L ispitească şi să-L poată învinui. Dar Isus S-a plecat în jos, şi scria cu degetul pe pămînt. Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus, şi le-a zis:
 — "Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintîi cu piatra în ea."
Apoi S-a plecat iarăşi şi scria cu degetul pe pămînt. Cînd au auzit ei cuvintele acestea, s-au simţit mustraţi de cugetul lor, şi au ieşit afară, unul cîte unul, începînd de la cei mai bătrîni, pînă la cei din urmă. Şi Isus a rămas singur cu femeia, care stătea în mijloc. Atunci S-a ridicat în sus, şi, cînd n-a mai văzut pe nimeni decît pe femeie, Isus i-a zis:
 — "Femeie, unde sunt pîrîşii tăi? Nimeni nu te-a osîndit?"
 —"Nimeni, Doamne", I-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis:
 —"Nici Eu nu te osîndesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti."
(Ioan 8:3-11)

Întrebarea mea: câte cuvinte a rostit Iisus cu această ocazie? A vorbit El în faţa oamenilor despre această femeie, aşa cum a făcut în cazul sutaşului credincios? (Matei 8:10) NU!

În ceea ce mă priveşte, tocmai faptul că ştiu că Dumnezeu iartă ORICE greşeală m-a făcut să nu mă grăbesc în a-mi da cu părerea despre tânăra Carmen Bejan (deşi uite că acum m-am simţit dator să scriu aici). Consider că mediatizarea şi dezbaterile interminabile pe marginea cazului nu sunt constructive pentru nimeni. Ştiţi ce mi se pare ciudat? Când cineva comite o faptă negativă toată lumea are câte ceva de spus, dar când se petrece undeva un lucru frumos numărul celor care comentează este mai mic...

Carmen NU este de condamnat. NU! Şi oricum, nu am avea voie să o condamnăm noi. Există cineva care ştie ce a determinat-o să apuce pe acel drum? Sunt sigur că nu. Din această cauză ar trebui să ne gândim de două/nouă ori înainte de a comenta cele întâmplate. Deşi fiecare neagă acest lucru, se simte un aer de superioritate în unele replici din acest topic... Lucru trist. ORICINE poate să cadă, oricât de stabil ar fi! De fapt, cei mai siguri pe ei sunt cei mai predispuşi.

Cred că în acest moment cea mai mare nevoie a acestei fete create de Dumnezeu este să fie privită ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat (nicidecum să se analizeze de către oricine cazul pe toate părţile). Un astfel de tratament ar fi cel mai potrivit (sau poate că singurul potrivit) pentru ca ea să poată să-şi revină şi să ceară iertare de Sus.

Rest, foarte bună întrebarea pe care ne-ai adresat-o: "Ce-i mai păcat: să ucizi sau să bârfeşti? Să curveşti sau să fii mândru?" Bârfa şi mândria fac parte din categoria păcatelor tolerate de către biserici, deşi nu sunt cu nimic mai puţin "criminale" decât crima şi curvia.

P.S. Bun revenit, dheo! smile

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
furtuna dragos
*

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #7 on: 08 August 2009 - 19:19.10 »

oare de ce deviaza un om de la calea ingusta?
ca nu sunt sine  care sa indrume,sa calauzeasca,sa fie alaturi cand sunt probleme..
si trenurile mai au sine bune si mai ajung la destinatie de obicei..mai rar deviaza..
chiar nu stiam ca si ''sfintii'' dau cu piatra...

sine,indicatoare si prieteni adevarati puteti fi voi dar cum nu va pasa..
oo gata...a gresit..nu mai e sora..voua personal nu va gresit cu nimic..
aproapele vostru oare cine-i?
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #8 on: 09 August 2009 - 12:05.40 »

La "stirile de la ora cinci " am înţeles că oamenii nu se uită fiindcă nuau nevoie să cunoască toate nenorocirile de pe pământ...

oare pe acest forum aş fi invitat să urmăresc ceva asemănător?

Propunerea mea ptr. administrator e să steargă acest topic ...
Cine vrea să deschidă un astfel de topic să spună în primele rânduri păcatele şi căderile personale aşa cum îl condamnă o conştiinţă vie...
Nancy

Browser: MSIE 8.0

View Profile Email
« Reply #9 on: 09 August 2009 - 12:45.18 »

Această întâmplare ne întristează mult şi nu putem fi indiferenţi. Faptele sunt regretabile, în timp ce biata copilă are cu siguranţă nevoie de noi, cei care avem multe lucruri comune cu ea (în special învăţătura comună a Cuvântului lui Dumnezeu).   
          Rugăciunile noastre pentru regret şi întoarcere la Dumnezeu sunt un ajutor de care are nevoie acum, când se zbate să se trezească din acest „vis” urât.
          Singurul lucru ce i-a mai rămas de făcut, în urma faptului împlinit, este să mărturisească adevărul, indiferent care este hotărârea justiţiei. Acesta ar fi un sfat bun pe care i l-ar putea da cei ce pot lua legătura cu ea. Aceasta ar fi dovada regretului ei, testul adevăratei pocăinţe. Avocaţii caută, în general, să folosească minciuna pentru a minimaliza gravitatea faptei, dar ADEVARUL este singura cale pe care aşezându-ne putem implora şi aştepta intervenţia lui Dumnezeu, chiar atunci când suntem căzuţi.
     Deşi este foarte greu să iroseşti ani de zile în închisoare, a câştiga viaţa veşnică, chiar acolo, este mai de preţ decât a continua mai departe să încarci conştiinţa cu alte şi alte călcări de lege.

furtuna dragos
*

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #10 on: 16 August 2009 - 21:00.47 »

abia acum realizez de fapt care-i treaba..
am auzit povesti de la prieteni de-ai mei etc..si povestea asta de aici de pe forum...si..
m-am intalnit cu un prieten care intamplator mi-a povestit mai multe..si am pus informatiile cap la cap..
de crima nu ziceati  nimic...
satana asta atata se lupta cu noi de ne da niste crosee si nu ne mai revenim la realitate..

Martin Luther

Browser: Firefox 3.6.6

View Profile WWW Email
« Reply #11 on: 21 July 2010 - 18:30.45 »

In curand se implineste un an de cand s-a comis crima respectiva care a "patat" imaginea bisericii reformiste. Carmen este vinovata fara indoiala. Dar eu as pune problema altfel. Cine dintre noi este nevinovat in fata Neprihanirii absolute? Si care este mai vinovata inaintea lui Dumnezeu, escapadele erotice ale unei adolescente inainte de casatorie sau curvia spirituala cu Belzebub a celor care conduc biserica si destinele oamenilor? Crima de a omori fizic un om sau crima de a subjuga,manipula si teroriza ani la rand constiintele unor oameni sinceri si naivi, de care se fac responsabili "unsii Domnului" fara ca sa primeasca nici-o amenda macar?  Crima lui Carmen a afectat doua familii, a ei si a celui mort. Insa crimele comise de biserica in numele lui Dumnezeu afecteaza milioane si miliarde de suflete sarmane pe toata suprafata pamantului...
   Acum, in inchisoare, cu siguranta ca lui Carmen ii pare rau ptr ce-a facut si e iertata. Alti criminali insa continua sa imparta otrava saptamanal de la amvoane...si nu numai ca nu le pare rau, dar se mai si mandresc cu crimele lor...Doamne, iarta-i ca nu stiu ce fac...

Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR