ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:35.13 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Ingeras la ceruri? Replies: 8 piece
Read 1063 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Ingeras la ceruri?  (Read 1063 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
AlexM
*
Browser: Firefox 3.0.10

View Profile
« on: 29 May 2009 - 16:57.19 »

Bine v-am gasit!
Am dorit in primul rand sa ma inscriu aici pe forum ptr a putea discuta cu voi despre un subiect anume.
Am fost crescut in familie adventista, cunosc principiile de credinta, in care si eu cred, chiar daca nu mai sunt membru in biserica.
Sunt casatorit, am o familie minunata, sunt tata a 3 copilasi. Unul dintre copilasii meu, micuta mea fetita, a trait doar 2 zile. Cunosc ce spune Biblia despre starea omului in moarte. Dar dincolo de toate intrebarile pe care cred ca este omeneste sa mi le pun, cel mai mult imi doresc sa ma ajutati sa-i pot oferi o consolare sotiei mele.
Multumesc! 53
Report to moderator   Logged
adyna

View Profile Email
« Reply #1 on: 29 May 2009 - 22:21.40 »

E dureroasa pentru voi situatia prin care treceti...sper insa ca Dumnezeu va va mangaia. Iar consolarea reala pe care o avem este ca cei pierduti nu sunt pierduti pentru totdeauna...Poate ca mai este chiar foarte putin pana in ziua reintalnirii cu ei .

Eu cred ca fetita voastra va va fi redata, daca voi veti fi printre cei mantuiti. Si daca, in cazul unei persoane care a trait mai mullt poate iti pui intrebarea "Oare va fi mantuit?", in ce o priveste pe ea aceasta e sigur...doar de voi depinde ! Va doresc mult curaj si perseverenta, pentru a face reintalnirea cat mai sigura...
ionel
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #2 on: 30 May 2009 - 16:44.03 »

Imi pare rau de aceasta experienta dureroasa din familia voastra, si desi nu ne cunoastem simt impreuna cu voi aceasta durere. Am fost nu de mult la inmormintarea unui copilas de 2 anisori si am simtit o dorere sufleteasca care pana atunci nu am simtit-o. Acum exista si o veste buna ptr. voi ; aceea de a va putea intalni cu fetia voastra. Va scris cineva ca daca sunteti credinciosi o veti primi inapoi la prima inviere si asa cred si eu. Ai scris Alex ca te-ai nascut intro familie de adventisti dar ca acum nu mai esti membru. De ce? Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu te judec ,dar ar fi bine sa iti revizuesti viata si sa vezi daca ai gresit, sau nu, si apoi sa iei impreuna cu sotia ta decizia care crezi tu ca este corecta. Cuvantul LUI DUMNEZEU ne indeamna" ...alege viata ca sa traiesti" ..."alege binele". Aceasta intamplare nefasta din viata voastra poate sa se rasfranga in binecuvantare asupra voastra daca intelegeti mesajul Domnului. Dumnezeu nu trebuie inteles ca fiind rau (dece a permis asta?), ci trebuie sa intelegem ca altcineva vrea sa ne distruga vietile noastre. Ia exemplu lui IOV.
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Firefox 3.5b4

View Profile WWW Email
« Reply #3 on: 30 May 2009 - 18:14.34 »

:(  :(Nu vă cunosc, dar când am citit despre încercarea prin care treceţi mi s-a umplut faţa de tristeţe; cred şi sper să puteţi trece alături de El în zilele următoare;

''Adevărul despre dragostea lui Dumnezeu este nu că a permis ca lucrurile rele să se întâmple.. ci promisiunea Lui că El va fi acolo cu noi când ele se întâmplă..''

Isus vă iubeşte! şi nu uitaţi: ''Nădejdea noastră pentru voi, este neclintită, pentru că ştim că, dacă aveţi parte de suferinţe, aveţi parte şi de mângâiere.''  2 Corinteni 1:7

AlexM
*

View Profile
« Reply #4 on: 31 May 2009 - 00:27.22 »

Va multumesc!
Adyna, ce ai scris tu este incurajator.
Ionel, nici eu nici sotia mea nu l-am invinuit nici o clipa pe Dumnezeu. Nu am inteles de ce, ptr ca ne-am rugat foarte mult, si raspusul la rugaciunile noastre si ale altora alaturi de noi nu a fost cel asteptat.
Pollianna multumesc!
Am sa scriu poate maine mai mult, astazi sunt 4 luni de atunci, si nu prea ma simt in stare.
Multumesc! 53
Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #5 on: 31 May 2009 - 11:32.44 »

Se pare că nu sunt  cuvinte de mângâiere pentru cei încercaţi, dar vă asigurăm că ne rugăm pentru voi. Doar încrederea în Dumnezeu vă va da răspuns la întrebările voastre. Mă bucur că încercarea aceasta vă aduce mai aproape de El. Este momentul să-L întrebaţi: „Doamne, ce doreşti de la noi? Ce vrei să ne spui în momentul acesta în care toţi sunt neputincioşi să răspundă „De ce”-urilor noastre?”
       Voi înşira mai jos câteva gânduri; nu pot spune că sunt cele mai bune, dar poate vă ajută să descoperiţi motive de mulţumire chiar şi în încercări:

1.   Un exemplu ar putea fi mai clar:  Dacă o mamă cu un copil nou născut adormit este într-o călătorie şi este frig, ger sau condiţii lipsite de igienă, ea îşi doreşte ca micuţul să nu se trezească până când nu va ajunge într-un loc unde se poate îngriji fără pericol de copil. Deşi dorim să ne bucurăm de copiii noştri în această lume, moartea este doar un somn  pentru cei ce i-au păşit pragul, căci există speranţa învierii într-o viaţă mai bună. Dacă veţi fi salvaţi prin meritele lui Isus pentru viaţa veşnică  veţi fi fericiţi că această micuţă nu a gustat o viaţă de necaz şi se va bucura doar de o viaţă mai bună.

2.   Încercarea voastră este mare şi greu de înţeles pentru cei care nu au trecut prin aşa ceva, dar gândiţi-vă că alţii au trecut prin încercări şi mai mari. De exemplu a avea copii care suferă de boli grave sau cu diferite handicapuri, pe care să-i vezi ani de-a rândul neputincioşi şi suferinzi este o încercare mult prelungită.

3.   Cazul primilor noştri părinţi a fost, de asemenea, o încercare grea. Prima dată au văzut moartea fiului lor Abel, iar cel rămas (Cain) era tocmai criminalul copilului bun şi credincios. Oare cum au putut ei suporta această încercare încărcaţi  şi de remuşcările greşelii lor personale? Greu de înţeles!

4.   Gândiţi-vă care încercare a fost mai dureroasă pentru David: când a murit primul copil născut de Bat-Seba sau când a murit Absalom?

5.    Şi exemplele ar putea continua cu experienţa tristă a E.G.White (care şi-a pierdut, de asemenea doi copii, unul de aproape 3 luni, dar altul de 16 ani) şi a altora ce au experimentat iubirea lui Dumnezeu în încercări.

6.   Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru ceilalţi copii. Alţi părinţi  sunt mai nemângâiaţi, rămaşi fără nici unul şi fără posibilitatea de a mai avea alţi copii.

Fiţi  mai aproape şi tot mai aproape de Dumnezeu în încercarea voastră şi să ne împărtăşiţi binecuvântările ce s-au revărsat de la Dumnezeu în urma acestei experienţe triste, căci sunt multe, cu siguranţă, dar aşteptaţi cu răbdare răspunsul lui Dumnezeu. Îl va da la vremea potrivită. 
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #6 on: 01 June 2009 - 07:59.06 »

Va scris cineva ca daca sunteti credinciosi o veti primi inapoi la prima inviere si asa cred si eu.

Conform Rom.5.18 " …Astfel, dar, dupa cum printr-o singura greseala a venit o osânda care a lovit pe toti oamenii, tot asa, printr-o singura hotarâre de iertare a venit pentru toti oamenii o hotarâre de neprihanire care da viata."  - înţeleg că acest TOŢI include şi pe fetiţa ta. Toţi oamenii au moştenit de la Adam  moartea veşnică, dar după moartea celui de al doilea Adam (isus) toţi cei ce nu se împotrivesc planului de salvare moştenesc viaţa veşnică . FĂRĂ NICI O ALTĂ CONDIŢIE! Nu poţi tu ca părinte schimba "soarta copilului tău la varsta inconştienţei prin consacrarea sau neconsacrarea ta!
Nimeni nu poate asigura mântuirea sau pierzarea ptr. altă persoană. Copii decedaţi înainte de vârsta alegerilor conştiente sunt mântuiţi prin al doilea Adam.
Numai întâlnirea noastră cu ei depinde de noi!
AlexM
*

View Profile
« Reply #7 on: 06 June 2009 - 20:31.47 »

Mihai Dumitru, fetitele mele au primit binecuvantarea in a doua zi de viata.
Nancy, exemplul nr 1 este cel mai bun ca si consolare. Al doilea si al 6 nu imi permit inca sa le comentez. Suntem aproape de Dumnezeu, ceea ce este de apreciat chiar la sotia mea, ca nici o secunda nu a fost suparata pe Dumnezeu. Pentru fetita care ne-a ramas Ii multumim si ne rugam.
Nu mai sunt membru in biserica dar nu am incetat sa cred, si sa incerc sa-mi traiesc viata asa cum trebuie. Ionel, probabil ca de gresit am gresit. Mult. Dar nu as putea crede ca toata durerea de acum este pedeapsa. Nu caut explicatii. Nu i le cer Lui. As vrea sa stiu ce i-ati spune voi, ca si crestini, cuiva care trece prin asemenea incercare. Doar atat.
Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #8 on: 07 June 2009 - 10:57.16 »

As vrea sa stiu ce i-ati spune voi, ca si crestini, cuiva care trece prin asemenea incercare. Doar atat.

Toate, absolut toate experienţele pe care le avem ca părinţi în relaţia cu copiii noştri (atât bucuriile, cât şi necazurile) ne învaţă ce înseamnă relaţia dintre Dumnezeu-Tatăl şi noi fii şi fiice ale Lui.
        Când toate lucrurile decurg "normal", adică aşa cum se întâmplă în majoritatea cazurilor,  nu vedem nici o minune şi nu apreciem îndeajuns binecuvântările primite sau prea puţin înţelegem ce face Dumnezeu prin ele pentru noi, dar când o încercare ne barează calea nu înseamnă decât faptul că Dumnezeu vrea să ne vorbească, să ne înveţe ceva ce n-am înţeles până acum. A îngăduit, poate un moment în care să ne oprim din multele noastre activităţi şi planuri "măreţe" pentru a gusta cât de bine e mai aproape de El, singurul care aduce şi adevărata mângâiere. 
     De exemplu, deşi n-am expriementat o încercare ca a voastră mi-aş da o părere (mărturisesc că îmi aleg cu grijă cuvintele din dorinţa de a nu aduce decât încurajare şi mângâiere).
     Poate Dumnezeu ar dori să vă spună: "Vedeţi, voi, copiii Mei? Ce mult îl doare pe un părinte când pierde un copil? Acelaşi lucru l-am simţit şi eu când Mi-am pierdut Fiul cel iubit! Tot aşa m-ar durea şi dacă v-aş pierde pe voi, copiii mei iubiţi  ce  vreau să trăiţi veşnic în casa Mea! Faceţi ca încercarea voastră să fie nu o pierdere, ci un câştig pentru toată casa voastră! Vreau să mă bucur în veşnicie cu voi toţi!"   
      De aceea încercarea nu este pedeapsă din partea lui Dumnezeu, ci doar un experiment plin de însemnătate prin care Dumnezeu vrea să-şi aducă la îndeplinire planuri mai bune decât credem noi, binecuvântări pentru veşnicie.  De ce a ales El o cale sau alta prin care să ne vorbească nu putem şti. Ne-o va face cunoscut la timpul potrivit dacă ne va fi de folos.
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR