ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:34.25 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Cuptorul cu microunde... Replies: 7 piece
Read 2828 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Cuptorul cu microunde...  (Read 2828 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ktalina27
**

Browser: Firefox 3.0.8.NETCLR3.5.30729

View Profile WWW
« on: 25 April 2009 - 22:12.02 »

In ultima vreme am tot auzit cum ca, cuptorul cu microunde ar fi foarte daunator sanatatii, chiar cunosc persoane care l-au scos din case. Cine stie mai multe informatii? Sunt chiar curioasa  smile
Report to moderator   Logged

Cine e in pas cu moda, nu va fi niciodata in pas cu Dumnezeu
`emy Dani
Admin

Browser: Chrome
xxlliinnkk
View Profile
« Reply #1 on: 26 April 2009 - 20:43.41 »

Am tot auzit si eu mitul asta... insa am indoieli ca ar fi adevarat. Poate ca e adevarat doar partial (exista adevar partial? 58), nu stiu... Oricum, radiatiile alea cu siguranta nu se depoziteaza in alimente, clar. Tot ce poate fi daunator este faptul ca se distrug anumite elemente din hrana - asa cum se distrug si prin fierbere - CRED EU.

Daca-mi amintesc eu bine, cuptorul cu microunde nu incalzeste de fapt decat apa (deci si apa din alimente, astfel incalzindu-se mancarea care o contine in cantitati mai mari sau mai mici).

E posibil sa nu fie adevarat ce am spus in acest post. Totusi, pana la proba contrarie, continui sa cred ce am spus. smile

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
Andreea
**

Browser: Firefox 3.0.9

View Profile
« Reply #2 on: 27 April 2009 - 14:04.33 »

Cuptorul cu microunde, „bucătarul“ care ne distruge sănătatea
de Adrian NICULAE | 22 MAI 2008

Expunerea la microunde scade capacitatea unor vitamine de a fi absorbite de organismul uman

Uşor de folosit, rapid în prepararea sau încălzirea alimentelor şi tot mai ieftin: nu este de mirare că, în ultimii ani, cuptorul cu microunde a devenit o prezenţă obişnuită în bucătăriile românilor. Puţini sunt însă cei care înţeleg modul de funcţionare al acestui dispozitiv şi, implicit, riscurile pe care ni le asumăm folosind un banal cuptor cu microunde.

Cuptorul cu microunde mă­reş­te rapid temperatura apei, grăsimilor şi altor câteva substanţe conţinute în mâncare, printr-un proces numit încălzire dielectrică. Moleculele de apă sunt dipoli electrici, iar câmpul electric alternativ generat de microunde le face să se rotească extrem de rapid. Această mişcare creează căldură, întrucât moleculele de apă care se rotesc lovesc alte molecule aflate în ve­ci­nătate. Evident, cuptorul va încălzi mult mai rapid un kilogram de apă decât un kilogram de carne. Problema este că o încălzire generată de la nivel molecular afectează lichidele şi alimentele.

Lichidele încălzite în recipienţi cu pereţi netezi, cum ar fi cănile de porţelan, se pot supraîncălzi. Fenomenul este deosebit de periculos pentru utilizator: lichidul ajunge la temperaturi practic egale cu cea de fierbere, fără să fiarbă! Fenomenul de fierbere se poate declanşa fulgerător în momentul în care lichidul este mişcat, de pildă când cana este scoasă din cuptor, sau când se adaugă o linguriţă de zahăr, şi poate produce o „miniexplozie” de lichid şi vapori destul de spectaculoasă.

Din păcate, în majoritatea cazurilor, utili­zatorul riscă să fie opărit pe mâini şi pe faţă. Ouăle „explozive” sunt altă cauză frecventă de accidente. Deşi manualele distribuite împreună cu majoritatea cuptoarelor avertizează clar utilizatorii asupra riscurilor pe care le presupune coacerea unui banal ou, se întâmplă destul de des ca, pe termen lung, proprietarii să uite ce-au citit în respectiva broşură.

Alterarea vitaminelor şi efectele cancerigene

Interzicerea cuptoarelor cu microunde în Uniunea Sovietică, prin lege, în 1976, a fost privită de mulţi ca având mai degrabă substrat politico-propagandistic. Savanţii sovietici constataseră că expunerea la microunde scade semnificativ capacitatea câtorva vitamine de a fi absorbite de organismul uman, accelerează spectaculos dezintegrarea structurală a tuturor alimentelor şi reduce procesul metabolic în cazul alcaloizilor, glucozelor şi galactozelor. Evident, în toată lumea liberă s-a considerat că este vorba despre un soi de lege împotriva “cuptorului capitalist”.În 1991 însă, doctorul elveţian Hans Ulrich Hertel a realizat, împreună cu un colectiv de la Universitatea din Lausanne, un studiu care demonstra clar că mâncarea gătită sau încălzită la microunde prezintă riscuri mult mai mari pentru sănătate decât mâncarea gătită prin metodele tradiţionale.

Studiul s-a bazat pe două eşantioane de voluntari, iar analizele făcute pe lotul hrănit cu mâncare preparată la microunde au indicat căderi ale valorilor hemoglobinei şi limfocitelor. Reacţia comercianţilor de apa­ratură electrocasnică a fost fulgerătoare: Asociaţia Elve­ţiană a Dealerilor de electroaparatură (FEA) l-a dat în judecată pe Hertel în 1992, obţinând condamnarea sa în 1993 pentru „afectarea comerţului” şi împiedicându-l să-şi mai publice rezultatele studiului. Doctorul a trebuit să ajungă până la CEDO pentru a-şi apăra cercetările şi, după cinci ani de luptă, a obţinut o sentinţă prin care statul elveţian era obligat să-i plătească compensaţii.

articol publicat in ziarul "Gandul"
rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #3 on: 11 November 2009 - 21:44.29 »

Plantele si cuptorul cu microunde

Multă lume se īntreabă dacă gătitul la „cuptorul“ cu microunde, atāt de comod şi de rapid, este şi la fel de sănătos. Pe zi ce trece, apar tot mai multe dovezi cu privire la nocivitatea acestor accesorii de bucătărie, chiar dacă producătorii strigă sus şi tare că nu-i nici o problemă şi investesc enorm īn reclamă. Fără nici o pretenţie de demonstraţie ştiinţifică riguroasă, vă prezentăm mai jos fotografiile proiectului şcolar al unei eleve de clasa a şasea pe nume Marshall din SUA.
 Experimentul s-a desfăşurat īn felul următor: s-a folosit apă filtrată, care s-a īmpărţit īn două părţi. Prima parte a fost fiartă īntr-o oală pe aragz, iar a doua parte a fost fiartă la microunde. După răcire, eleva a udat cu apa rezultată două plante genetic identice, de aceeaşi vārstă, talie şi dezvoltare, avānd grijă să ude de fiecare dată una dintre ele numai cu apă fiartă la microunde, iar pe cealaltă numai cu apă fiartă pe aragaz.
Eleva voia să vadă dacă apar diferenţe de creştere , considerānd că energia apei tratată la microunde va fi perturbată şi compromisă. Rezultatul a lăsat-o fără cuvinte! Credem că mulţi o să cadă pe gānduri...

Ziua unu: stanga, apa fiarta la microunde, dreapta, apa fiarta la aragaz
rest
**

View Profile
« Reply #4 on: 11 November 2009 - 21:48.04 »

nu mi-a iesit pozele,nu stiu cumsa fac!sau nu merge de la mine?
carm3n
**
Browser: Firefox 3.0.15

View Profile
« Reply #5 on: 13 November 2009 - 13:29.15 »

Click pe Browse..., cauti fisierul cu imaginea si apoi Open. Click pe host it!
O sa ti se deschida o noua fereastra care arata cam asa.
De acolo iti iei Hotlink for forums (1) si ni-l impartasesti.

Sper ca asta cautai. Astept poza  10
rest
**

View Profile
« Reply #6 on: 16 November 2009 - 20:31.08 »

astea ar fii

* m1.jpg (52.85 KB, 454x309 - viewed 133 times.)

* m3.jpg (49.7 KB, 454x316 - viewed 135 times.)

* m5.jpg (50.04 KB, 454x316 - viewed 114 times.)

* m7.jpg (38.5 KB, 454x322 - viewed 125 times.)
rest
**

View Profile
« Reply #7 on: 16 November 2009 - 20:50.03 »

si ultima

* m9.jpg (51.35 KB, 454x318 - viewed 132 times.)
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR