ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:31.01 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica Eben Ezer Soci, Italia
Subject Statistics
Topic: Traditii si obiceiuri Replies: 5 piece
Read 1218 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Traditii si obiceiuri  (Read 1218 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
unom
**
Omul este NIMIC, Dumnezeu este TOTUL!

Browser: Chrome

View Profile Email
« on: 23 March 2009 - 12:36.28 »

In urma cu cativa ani, discutam cu ortodocsi pe diferite forumuri si incercam sa-i conving sa credinta lor nu e buna, ca ei pun traditiile deasupra Cuvantului lui Dumnezeu, etc. Iar ei imi spuneau ca si noi avem traditii, si ma contraziceam cu ei pe tema asta. Chiar eram convins ca noi nu avem traditii, si ca tot ce facem se bazeaza pe un "asa zice Domnul".

Cu trecerea timpului insa am ajuns la concluzia ca aveau dreptate, si noi avem traditii. Acuma, eu nu cred ca toate traditiile sunt rele; ele sunt rele doar atunci cand sunt in opozitie cu Biblia si cand aceste traditii devin LEGI.

Cred ca se poate discuta aici despre traditiile pe care le intalnim (poate pentru unele gasim baza biblica, caz in care descoperim ca defapt nu sunt traditii), poate ne ajuta pentru o cunastere mai buna a adevarului.
Report to moderator   Logged

Sub domnia Harului este tot atat de usor a face binele, pe cat era de usor sub domnia pacatului a face raul.
Ioan Georghe
*
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #1 on: 07 February 2011 - 12:55.18 »

In urma cu cativa ani, discutam cu ortodocsi pe diferite forumuri si incercam sa-i conving sa credinta lor nu e buna, ca ei pun traditiile deasupra Cuvantului lui Dumnezeu, etc.

Credinta ortodocsilor e mult mai veche (de fapt de 2000 de ani) fata de credinta AZS ...asa ca nu convinge tu nici un ortodox de ceva anume, convingete pe tine ca esti in Adevar. it_is_written

Iar ei imi spuneau ca si noi avem traditii, si ma contraziceam cu ei pe tema asta. Chiar eram convins ca noi nu avem traditii, si ca tot ce facem se bazeaza pe un "asa zice Domnul".

Tot ce fac AZS se bazeaza pe ce zice E.G.White... 39
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #2 on: 07 February 2011 - 14:12.38 »

Cred ca se poate discuta aici despre traditiile pe care le intalnim (poate pentru unele gasim baza biblica, caz in care descoperim ca defapt nu sunt traditii), poate ne ajuta pentru o cunastere mai buna a adevarului.

Spre exemplu:
Credința că botezul te leagă automat de o organizație...
- că e esențial ca să fii botezat numai de un pastor hirotonit azsmr (căruia să nu îi fi fost retrasă binecuvântarea), altfel botezul este nul și nerecunoscut de cer...
- că mâncarea de carne este un păcat
- la cina Domnului trebuie să fie făcute unele proceduri sfinte într-o singură formă:
                                   - doar pastorul se poate ruga ptr. binecuvântare
                                   - pâinea trebuie să stea acoperită cu ceva alb, ptr. mai mult mister...
                                   - trebuie să bea toÈ›i dintr-un singur pahar indiferent ce boli si câți bolnavi servesc...
                                   - trebuie să se ia numai la 3 luni
                                   - trebuie să se ia numai în cadru organizat de biserică, cu prezenÈ›a unui pastor
                                   - neprezentarea la cină de trei ori consecutiv te exclude din biserică (din cer)
                                   - nu te poti împărtăși dacă : - nu eÈ™ti membru la comunitatea respectivă È™i nu ai scrisoare de recomandare                                   
                                                                            - nu ai dat zecimea la zi
                                                                            - ai consumat carne de la ultima cină
                                                                            - ai frecventat programe la biserici rivale (concurente)
                                   - nu te poti spăla pe maini după spălarea picioarelor decât după ce se spală pastorul
                                   - toÈ›i bărbaÈ›ii trebuie să trecă pe la membrii să își ceară iertare si să se  sărute chiar dacă nu își aduc aminte de vreo greÈ™eală...
- lecția școlii de sabat e sfântă ( nu poate greși)
-programul religios trebuie să se termine la timp chiar dacă nu s-a ajuns la ținta de studiu și se dorește prelungirea...spunând că trebuie să facem totul cu rânduială...
-discuÈ›iile  de tip dezbatere sunt evitate ptr. a nu da loc unui schimb de viziune diferit.
-Deciziile conducerii biserici sunt deciziile lui Dumnezeu dacă  aceÈ™ti fraÈ›i s-au rugat...
- noi suntem îngerul din apocalips 18 (al patrulea) care vine cu ultima solie si merge în marea strigare.
-dacă un pastor te exclude din organizație, nu ai șanse la mântuire individuală. El are cheile cerurilor!

Or mai fi multe altele pe care le-am uitat de când nu mai privesc la asemenea  triste aberaÈ›ii.

"adevărul vă va face liberi..."
AlexB
Browser: Firefox 3.6.13

View Profile WWW
« Reply #3 on: 07 February 2011 - 17:35.24 »

mda. crestini de 2000 de ani suntem, de aceea stramosul nostru Decebal si-a jertfit fiul la zei, nu?

Cristina
Browser: Opera 9.80

View Profile Email
« Reply #4 on: 16 February 2011 - 13:36.59 »

Credinta ortodocsilor e mult mai veche (de fapt de 2000 de ani) fata de credinta AZS ...asa ca nu convinge tu nici un ortodox de ceva anume, convingete pe tine ca esti in Adevar. it_is_written

Ioan! Credinţa adevaratei B.AZS este de la Avraam, chiar pot sa cred ca e chiar de la Adam, fiindca Adam era un aşteptător al venirii Mintuitorului si pastra ziua saptea, daca nu esti de acord cu aceasta afirmatie a originii AZS, atunci spune-mi cum de B.Ortodoxa are 2000 de ani?
Acei ce azi se numesc AZS si nu pastreaza adevarul complet, sunt numai credinciosi cu numele...

Tot ce fac AZS se bazeaza pe ce zice E.G.White... 39

De ar fi asa, atunci pretinsa B.AZS de azi nu ar fi ajuns intr-o stare atit de departata de Dumnezeu, ar fi ferice de ei daca ar face tot ce spune E.W fiindca aceasta profeta indica doar la Biblie! Si totusi adevaratii Asteptatori de Ziua Saptea se bazeaza mai intii pe Bibliei apoi compara versetele cu scrierile E.G.W...

Daca te vei uita la acei Adventisti cu numele ca sa vorbesti de rau adevaratul popor a Lui Dumnezeu, atunci si eu pot sa ma uit la ortodocsii cu numele ce nici macar duminica n-o serbeaza nici macar nu stiu ce insemnatate are vreo traditie in ortodoxism, ci numai stiu sa beie vin de sarbatori si sa-si umple stomacurile cu carne de porc... ai dori ca pe baza unor astfel de ortodocsi sa spun ce reprezinta B. Ortodoxa???
Iedidia

"Pot totul în Hristos care mă întăreşte."

Browser: Firefox 3.0.19

View Profile
« Reply #5 on: 17 February 2011 - 12:40.07 »

Dragi mei,
din punctul meu de vedere o tradiţie nu este brea dacă ea în final conduce pe om la o mai adevărată, mai autentică, mai profundă relaţie cu Dumnezeu şi Fiul Său...
Orice lucru care înobilează mintea, desăvârşeşte caracterul, învaţă pe om ascultarea de bunăvoie de Dumnezeu este un lucru pe cât se poate de binevenit...
Nu contează cine spune, scrie sau face un lucru bun... cel care îl face în realitate este Dumnezeu... numai Dumnezeu face binele... fiţi dar sigur că orice lucru bun este facut de Domnul.
Şi nu încercaţi să îi schimbaţi pe oameni, încercaţi doar să le vorbiţi despre Dumnezeu cât mai curat cu putinţă... oamenii au nevoie să fie iubiţi... iubiţii dar... fără prejudecăţi şi necondiţionat...

"Un credincios pe genunchi vede mai departe decat un filozof în vârful picioarelor..."

"Dumnezeu nu ne retrage o favoare, decât atunci când are de oferit o favoare şi mai mare."
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR