ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:23.16 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Statutul Asociatiei Religioase AZSMR Replies: 37 piece
Read 5050 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Statutul Asociatiei Religioase AZSMR  (Read 5050 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.20

xxlliinnkk
View Profile
« on: 22 February 2009 - 20:08.33 »

Are cineva statutul bisericii noastre în format electronic şi-l poate posta aici (preferabil să fie complet)? Ca să-l avem şi noi, "muritorii de rând"...
Report to moderator   Logged

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
GhitaB

un pic

Browser: Firefox 3.0.6

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #1 on: 22 February 2009 - 20:17.28 »

smile Încerc să fac rost. Presupun că e o informaţie cu caracter public, deci nu se pune problema "muritorilor de rând".  10

catalin
Guest
« Reply #2 on: 22 February 2009 - 21:00.57 »

Din câte știu eu, acest material este dat cam în toate comunitățile. Cel puțin, și cred că nu mă înșel, în comunitățile și grupele din Nordul Moldovei au primit așa ceva și sigur era COMPLECT.
După părerea mea este o informație necesara doar pentru membrii bisericii AZSMR.
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #3 on: 22 February 2009 - 22:30.19 »

Din câte știu eu, acest material este dat cam în toate comunitățile. Cel puțin, și cred că nu mă înșel, în comunitățile și grupele din Nordul Moldovei au primit așa ceva și sigur era COMPLECT.

Ziceam: "statutul bisericii noastre în format electronic".

După părerea mea este o informație necesara doar pentru membrii bisericii AZSMR.

De ce? 39 La fel ca Ghita, si eu presupun ca este vorba de un document cu caracter public.

P.S. Apropo, pe site-ul Ministerului Culturii si Cultelor este publicat un material care pare a fi un fragment din statutul nostru. Dar nu-s 100% sigur ca este vorba de acest document.

.[/size]
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #4 on: 23 February 2009 - 18:21.28 »

S-a rezolvat cu un singur e-mail. În curând o să-l aibă toată lumea.  smile
(Dacă va trebui un pic de răbdare e pentru că sunt eu leneş.)

rest
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #5 on: 23 February 2009 - 21:21.56 »

DA.Mi se pare normal ca membrii unei asociatii sa aiba cel putin  cunostinta de statutul asociatiei lor. E logic sa-l citeasca si sa-l cunoasca; dar nu stiu ce rost are sa-l aratam la toata lumea. Eu nu merg cu statul firmei in mina si nici nu-l dau la citit pe strada,ci doar organelor competente. Nu zic sa nu-l postati,dar daca o sa-l aveti acasa cred ca este de ajuns.Am zis!
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #6 on: 23 February 2009 - 21:24.53 »

De acord, rest.
Prin "toată lumea" înţelegeam toţi forumiştii.

mariussascau

Browser: Firefox 3.0.6.NETCLR3.5.30729

sascau@hotmail.com marius.sascau
View Profile
« Reply #7 on: 23 February 2009 - 21:56.02 »

Asociaţia Adventiştilor de Ziua a Şaptea – Mişcarea de Reformă

În condiţiile primului război mondial , marea majoritate a adventiştilor mobilizaţi pe front renunţă la principiile adoptate în 1864, de a nu pune mâna pe arme şi de a respecta cu stricteţe sabatul. O minoritate dintre cei chemaţi sub arme, au rămas credincioşi vechilor principii şi au fost condamnaţi la închisoare. Conducerea mondială adventistă a adoptat o atitudine ambiguă în această problemă, mărind astfel confuzia între credincioşi. După încheierea războiului cei eliberaţi din închisoare, împreună cu alţi „nemulţumiţi” de poziţia neclară a conducerii Bisericii au fondat Asociaţia Adventiştilor de Ziua a Şaptea–Mişcarea de Reformă. După mai multe încercări, nereuşite, de conciliere între cele două tabere (1919, 1920, 1922-1924), reformiştii sunt excluşi din Biserica adventistă. Din 1925, Asociaţia Mondială a Adventiştilor Reformişti îşi desfăşoară activitatea după un statut propriu de organizare şi funcţionare, aprobat la Gotha în Germania. Din America ideile reformiste se răspândesc şi în comunităţile adventiste din Europa, în special Germania, Austria, Ungaria. Ideile reformiste apar în România prin intermediul unei familii venite din Germania, un sas din Ardeal căsătorit cu o adventistă reformistă din Hamburg. În perioada interbelică membrii organizaţiei, puţini la număr, şi-au desfăşurat activitatea în afara cadrului legal, prin Decizia nr. 24536 din 29 mai 1928 se preciza că adventiştii reformişti erau interzişi cu desăvârşire, întrucât doctrina şi practicile lor contravin ordinii publice şi bunelor moravuri. După 1947 mişcarea adventistă reformistă a intrat în legalitate, fiind recunoscută ca asociaţie religioasă, însă pentru puţin timp, întrucât prin H.C.M. nr.636/1951 asociaţia este dizolvată, desfăşurându-şi activitatea până în 1990 în ilegalitate.  „Scopul şi misiunea asociaţiei este vestirea şi răspândirea „Evangheliei veşnice” a Domnului nostru Isus Hristos, după învăţătura Sfintei  Scripturi. Prin învăţătură şi exemplul de iubire creştină faţă de aproapele, după decalogul legii morale a lui Dumnezeu, vrea să contribuie la înnobilarea societăţii omeneşti şi să o pregătească pentru apropiata revenire a lui Isus Hristos”, conf. Art. 3, cap. III din Statut. Adventiştii  reformişti cred în Dumnezeu Tatăl, fiul său Isus Hristos şi în Duhul Sfânt; Sfânta Scriptură este revelată de Dumnezeu, norma de conduită este Decalogul din Vechiul Testament, de asemenea ei cred în profeţiile inspirate de Duhul Sfânt ale lui  H.G.White.; ziua de cult este sâmbăta, ţinută după prescripţiile vechi-testamentare (se poate acţiona doar pentru salvarea vieţii şi a sănătăţii aproapelui);  se supun autorităţilor Statului conform principiului evanghelic „daţi Cezarului  ce este al Cezarului...”; nu satisfac serviciul militar combatant; admit dieta vegetariană, excluzând consumul de alcool, droguri,  tutun; nu admit divorţul, recăsătorirea şi avortul.

Adventiştii reformişti practică: botezul prin scufundare în apă curgătoare atunci când omul este conştient; cina Domnului (pâine nedospită şi vin  nefermentat) este ţinută numai  pentru proprii credincioşi pentru a se reaminti suferinţele şi moartea lui Isus,  nu are rolul de a se ierta păcatele; spălarea picioarelor – act de umilinţă, înaintea Sfintei Cine; căsătoria se realizează numai între cei de aceeaşi credinţă, rugăciunea pentru morţi se poate ţine atât în lăcaşul de închinare, cât şi la locuinţa credincioşilor.

Numărul de credincioşi adventişti reformişti este de  4300, răspândiţi  în comunităţi din întreaga ţară. Sediul central se află în mun. Făgăraş, str. Negoiu nr. 24, jud. Braşov.

În conformitate cu prevederile art. 41 alin. (2) lit. d) si art. 47 alin (1) din Legea nr.489/2006 privind libertatea religioasă şi regimul general al cultelor, Ministerul Culturii şi Cultelor avizează dobândirea statutului de asociaţie religioasă de către Asociaţia Adventiştilor de Ziua a Şaptea – Mişcarea de Reformă, aviz cu nr. 5/19.11.2007.

LUAT DE PE SITE http://www.culte.ro/DocumenteHtml.aspx?ID=1879

E DOAR UN REZUMAT, DAR ARE PUTINE GRESELI

Cu tine viata e mai roz ;)
AlexB

View Profile WWW
« Reply #8 on: 23 February 2009 - 22:22.44 »

Pentru toti 'muritorii de rand', dar care totusi nu se multumesc cu variata printata prezentata in comunitate...

http://www.aievea.net/statutAZSMR :: gasiti aici versiunea oficiala în format electronic.

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #9 on: 24 February 2009 - 08:38.26 »

Mulţumesc, Alex.

Văd agitaţie multă, dar nimeni nu spune ce ar fi de ascuns. By  the way, eu nu-l aveam nici în varianta printată. Am cerut varianta electronică pentru că speram ca în felul acesta să ajung mai repede în posesia documentului.

Eu nu merg cu statul firmei in mina si nici nu-l dau la citit pe strada,ci doar organelor competente.

Dar când o firmă SERIOASĂ face recrutări, nu-şi ascunde statul din faţa candidaţilor. Aşa cred că ar fi normal. În plus, în cazul firmelor vorbim de ceea ce se numeşte concurenţă.

.[/size]
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #10 on: 24 February 2009 - 08:48.37 »

În opinia mea, topicul şi-a atins scopul. Deci poate fi închis.  smile

Se va rezolva şi problema cu "statutul" de pe www.culte.ro...

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #11 on: 24 February 2009 - 08:58.07 »

Se va rezolva şi problema cu "statutul" de pe www.culte.ro...
Sper... Sper ca după corectarea erorilor de pe site-ul Ministerului Culturii si Cultelor să nu mai fie nimeni pus în încurcătură cu privire la ADMITEREA (şi nu impunerea) dietei vegetariene sau cu privire la RUGĂCIUNILE PENTRU MORŢI.

Rămâne deschisă o întrebare legată de contribuţiile la fondurile sociale şi impozite ale angajaţilor unei asociaţii religioase. O să mă interesez cu privire la legislaţia în vigoare cu privire la acest aspect, dar cred că intuiesc rezultatul căutării.

.[/size]
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #12 on: 24 February 2009 - 09:01.28 »

Sper... Sper ca după corectarea erorilor de pe site-ul Ministerului Culturii si Cultelor să nu mai fie nimeni pus în încurcătură cu privire la ADMITEREA (şi nu impunerea) dietei vegetariene sau cu privire la RUGĂCIUNILE PENTRU MORŢI.
Cu siguranţă.  smile

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #13 on: 24 February 2009 - 09:06.58 »

înţeleg din auzite că statutul e mult mai amplu şi conţine mai multe aspecte deosebite...
Dacă are cineva "pile" la vreun slujbaş să înainteze petiţia...
AlexB

View Profile WWW
« Reply #14 on: 24 February 2009 - 09:13.50 »

emy, nu inteleg ce despre ce agitatie vorbesti. Nu inteleg nici ce crezi ca se ascunde; statutul a fost prezentat in comunitati, oricine isi putea face o copie daca voia... Daca e vorba despre varianta electonica, Ghita a obtinut documentul in urma unui simplu email. :)

Deci, raman la convingerea mea: numai gripa o primesti neceruta.

viermele lui Iacov
**

Browser: Firefox 1.5

View Profile
« Reply #15 on: 24 February 2009 - 21:12.53 »

Adventiştii reformişti practică: botezul prin scufundare în apă curgătoare atunci când omul este conştient; cina Domnului (pâine nedospită şi vin  nefermentat) este ţinută numai  pentru proprii credincioşi pentru a se reaminti suferinţele şi moartea lui Isus,  nu are rolul de a se ierta păcatele; spălarea picioarelor – act de umilinţă, înaintea Sfintei Cine; căsătoria se realizează numai între cei de aceeaşi credinţă, rugăciunea pentru morţi se poate ţine atât în lăcaşul de închinare, cât şi la locuinţa credincioşilor.[/i]
http://www.culte.ro/DocumenteHtml.aspx?ID=1879 )

Eu cred ca aici este vorba despre inmormantare!
rest
**

View Profile
« Reply #16 on: 24 February 2009 - 21:22.09 »

Nu inteleg "pile" la slujbasi .Daca nu ai statutul scris pe hirtie pot sa-ti trimit eu o copie.Scrie-mi adresa ta  ,si o sa-ti vina prin posta.La noi nu a fost si nu este nimic secret in privinta aceasta.Chiar nu inteleg cum in unele parti nu se cunoaste nici astazi macar partial statutul,sau nu sunteti membrii AZSMR?Oricum, s-a postat si pe forum,si pot sa ti-l trimit si pe hartie daca vrei.
mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #17 on: 24 February 2009 - 21:40.38 »

Nu inteleg "pile" la slujbasi .Daca nu ai statutul scris pe hirtie pot sa-ti trimit eu o copie.Scrie-mi adresa ta  ,si o sa-ti vina prin posta.La noi nu a fost si nu este nimic secret in privinta aceasta.Chiar nu inteleg cum in unele parti nu se cunoaste nici astazi macar partial statutul,sau nu sunteti membrii AZSMR?Oricum, s-a postat si pe forum,si pot sa ti-l trimit si pe hartie daca vrei.

La mine în comunitate a fost 5 minute, apoi a fost luat de pastor cu precizarea că nu trebuie văzut de toţi membrii.
Am auzit că şi în zona braşovului la fel a fost interzis... Crezi că te mint?
Aş fi recunoscător să-l pot avea.
rest
**

View Profile
« Reply #18 on: 24 February 2009 - 21:52.49 »

Nu, nu cred ca minti,dar esti rau informat.Cei din zona brasov stiu bine despre statut +ca a fost dezbatut si la adunarea de delegati si cred eu ca fiecare delegat avea obligatia de a spune comunitatilor care le-a reprezentat toate discutile din sesiune.Daca sunt si unii care nu au facut-o  atunci sa-i amendeze fratii lor.
ortodoxu
*
Browser: MSIE 7.0

View Profile
« Reply #19 on: 25 February 2009 - 09:06.09 »

nu stiu cum a fost la voi dar la noi in comunitate, de fapt in mai multe comunitati, s-a semnat in necunostinta de cauza. a venit fratele X si a spus ca trebuie semnat si oamenii saracii au luat pixu si nu au comentat nimic. eu nu stiu ce am semnat. daca are cineva statutul in format electronic sa il posteze aici. daca nu sa-l scaneze si sa-l posteze. ar fi interesant de dezbatut daca il avem in fata

// edited by admin
// am considerat ca e mai bine sa nu apara numele
Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR