ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:22.26 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
www.aievea.net - Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.restvegan.lx.ro :: Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs de nutritie GRATUIT!
Subject Statistics
Topic: Planul de rascumparare Replies: 17 piece
Read 2910 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Planul de rascumparare  (Read 2910 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
viermele lui Iacov
**

Browser: Firefox 1.5

View Profile
« on: 15 February 2009 - 15:30.54 »

Cand a fost facut planul de rascumparare? Inainte sau dupa caderea omului?
Report to moderator   Logged
pollianna

Dacă Dumnezeu nu ajută, oamenii nu pot face nimic.

Browser: Chrome

View Profile WWW Email
« Reply #1 on: 15 February 2009 - 15:46.07 »

ÃŽnainte.

Adrian
**

Voi fiți dar îndelung răbădori

Browser: MSIE 7.0

View Profile WWW
« Reply #2 on: 15 February 2009 - 18:40.40 »

Cand a fost facut planul de rascumparare? Inainte sau dupa caderea omului?

A existat de inaite ca Adam si Eva sa cada in pacat..

viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #3 on: 15 February 2009 - 20:28.38 »

A existat de inaite ca Adam si Eva sa cada in pacat..

O parere. Vreau si citate sau versete din care se intelege ce ai spus.
Adrian
**

Voi fiți dar îndelung răbădori

View Profile WWW
« Reply #4 on: 16 February 2009 - 20:02.37 »

O parere. Vreau si citate sau versete din care se intelege ce ai spus.

Scopul È™i planul de har a existat din toateă veÈ™nicia.
 Căderea omului cu toate consecinÈ›ele ei,nu a fos ascunsă dinaitea celui Atotputernic

Ibid 3 februarie 1893

seby

Browser: MSIE 6.0

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #5 on: 16 February 2009 - 20:15.47 »

Hristos Lumina Lumii, E. G. White, capitolul 1(Dumnezeu cu noi) 

Planul pentru răscumpărarea noastră n-a fost un gând venit ulterior, un plan formulat după căderea lui Adam.  A fost o descoperire a tainei care a fost Å£inută ascunsă timp de veacuri".  Romani 16,25. A fost o dezvăluire a principiilor care din veacuri veÅŸnice sunt temelia tronului lui Dumnezeu.  De la început Dumnezeu ÅŸi Hristos au ÅŸtiut de apostazia lui Satana ÅŸi de căderea omului prin puterea înÅŸelătoare a celui rău. Dumnezeu n-a ordonat ca păcatul să ia fiinţă, dar i-a prevenit existenÅ£a ÅŸi a luat măsuri ca să întâmpine această teribilă situaÅ£ie.  Atât de mare a fost iubirea Sa pentru lume încât Sa hotărât să dea pe unicul Său Fiu "pentru că oricine crede în El, să nu piară ci să aibă viaţă veÅŸnică".  Ioan 3,14.

Concluzie: a fost inainte de caderea in pacat...mai sunt si alte exemple... smile...dar cred ca este destul de clar:)
Alex Dumitru
**

Browser: Firefox 3.0.6

View Profile Email
« Reply #6 on: 16 February 2009 - 21:46.54 »

Am văzut că nu e bine să dai dovezi prea bune la întrebările puse în discuţie ca să nu se închidă discuţia!
Mai bine  te învârÅ£i pe lângă răspuns Å£inând pe toÅ£i în suspans...
De acord ...
Yochana

Browser: Firefox 3.0.3

View Profile
« Reply #7 on: 16 February 2009 - 22:45.51 »

"Scopul si planul de har a existat din toata vesnicia." Ibid,3februarie1893

:)
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #8 on: 16 February 2009 - 23:15.33 »

Ibid,3februarie1893

Am o rugaminte. Cand vedeti scris Ibid spuneti sursa scrisa la paragraful anterior(cartea- valabil si pentru Adrian)
Yochana

View Profile
« Reply #9 on: 16 February 2009 - 23:22.31 »

Am o rugaminte. Cand vedeti scris Ibid spuneti sursa scrisa la paragraful anterior
Scuze!...Era vorba de ''The Sings of the Times"...

`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.20

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #10 on: 17 February 2009 - 18:44.28 »

"Când s-a aflat că omul era pierdut, că acea lume pe care o crease Dumnezeu avea să fie umplută cu muritori osânditi la nenorocire, boală si moarte si că nu exista nici o cale de scăpare pentru vinovat, cerul s-a umplut de mâhnire. Întreaga familie a lui Adam trebuie să moară. L-am văzut pe plăcutul Domn Isus cu o expresie de compasiune si de tristete pe fată. Curând L-am văzut apropiindu-Se de lumina nespus de strălucitoare care Îl înconjura pe Tatăl si îngerul meu însotitor mi-a spus că Ei se aflau într-o conversatie tainică. [...] Apoi le-a făcut cunoscut îngerilor faptul că se găsise o cale de scăpare pentru omul pierdut. Le-a spus că a stăruit pe lângă Tatăl Său, oferindu-Se să-Si dea viata ca răscumpărare si să ia asupra Lui sentinta de moarte, pentru ca omul să poată găsi iertare prin El;" (Istoria Mântuirii, începutul capitolului 5.)

Aici parcă zice diferit (şi chiar am citit tot contextul, de la începutul cărţii şi puţin după acest capitol). Sau poate nu înţeleg eu corect... 39

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
Yochana

View Profile
« Reply #11 on: 17 February 2009 - 19:13.27 »

Aici parcă zice diferit (şi chiar am citit tot contextul, de la începutul cărţii şi puţin după acest capitol). Sau poate nu înţeleg eu corect... 39
...Din textul pe care l-ai dat eu inteleg ca ingerii nu stiau de planul de mantuire,ci au aflat doar dupa caderea omului...Dar cred si chiar scrie in textele de mai jos ca planul de mantuire a existat inainte de caderea omului: 
  "Scopul si planul de har a existat din toata vesnicia.Inainte de intemeierea lumii a fost conform sfatului hotarat al lui Dumnezeu ca omul sa fie creat,inzestrat cu capacitatea de a indeplini voia divina.Caderea omului,cu toate consecintele ei,nu a fost un gand cumpanit ulterior,un plan formulat dupa caderea lui Adam,ci un scop vesnic,care a fost ingaduit sa fie indeplinit pentru binecuvantarea noastra,nu doar a acestui atom de lume,ci pentru toate lumile pe care le crease Dumnezeu."("The Sings of the Times")
    "Dumnezeirea a fost miscata de mila pentru rasa umana,iar Tatal,Fiul si Duhul Sfant s-au unit in aplicarea planului de rascumparare.Pentru a indeplini pe deplin acest plan,s-a hotarat ca Hristos,singurul Fiu al lui Dumnezeu,sa Isi dea viata ca jertfa pentru pacat."(The Review and Herald")

`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #12 on: 17 February 2009 - 19:46.38 »

...Din textul pe care l-ai dat eu inteleg ca ingerii nu stiau de planul de mantuire,ci au aflat doar dupa caderea omului...

Nu, nu cred că-i aşa. Ştiu fragmentele pe care le-ai dat tu, dar citatul "meu" nu spune aşa. Postez din nou citatul, de această dată mai lung.

"Când s-a aflat că omul era pierdut, că acea lume pe care o crease Dumnezeu avea să fie umplută cu muritori osânditi la nenorocire, boală si moarte si că nu exista nici o cale de scăpare pentru vinovat, cerul s-a umplut de mâhnire. Întreaga familie a lui Adam trebuie să moară. L-am văzut pe plăcutul Domn Isus cu o expresie de compasiune si de tristete pe fată. Curând L-am văzut apropiindu-Se de lumina nespus de strălucitoare care Îl înconjura pe Tatăl si îngerul meu însotitor mi-a spus că Ei se aflau într-o conversatie tainică. Îngerii păreau cuprinsi de o neliniste intensă, în timp ce Ei comunicau. De trei ori a fost învăluit Domnul Hristos de lumina din jurul Tatălui, iar a treia oară a iesit de acolo si persoana Lui putea fi văzută. Fata îi era calmă, fără nici o dezorientare sau dubiu, si iradia o bunătate si un farmec ce nu pot fi exprimate în cuvinte.
Apoi le-a făcut cunoscut îngerilor faptul că se găsise o cale de scăpare pentru omul pierdut. Le-a spus că a stăruit pe lângă Tatăl Său, oferindu-Se să-Si dea viata ca răscumpărare si să ia asupra Lui sentinta de moarte, pentru ca omul să poată găsi iertare prin El; ca, prin meritele sângelui Său si prin ascultare de Legea lui Dumnezeu, omul să poată avea favoarea lui Dumnezeu, să fie adus în frumoasa grădină si să mănânce din rodul pomului vietii.
"

Deci:
 - înainte ca Fiul să comunice cu Tatăl, este trist ÅŸi compătimitor cu privire la omul căzut.
 - după ce iese de la Tatăl, Fiul are o expresie opusă celei dinainte, nu mai este trist.
 + în timp ce Fiul este la Tatăl, îngerii sunt neliniÅŸtiÅ£i; ÅŸtiau că acolo se iau decizii mari.
Acţiunea se petrece după căderea omului. Eu nu susţin că planul de răscumpărare ar fi fost întocmit după căderea omului! Doar mă miram să constat că aici lucrurile sunt prezentate diferit şi am vrut să vă împărtăşesc asta.

.[/size]
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #13 on: 17 February 2009 - 21:35.08 »

Priviti toate paragrafele de mai sus. In toate se spune ca Fiul a intrat la Tatal! Cand s-au petrecut toate acestea? Cu siguranta ca au fost cu cel putin 6000 de ani inainte ca Isus Hristos sa se fi nascut din fecioara Maria. Oare se merita ca inca sa mai respingem acest adevar, ca Isus este Fiul real, nascut  din vesnicii? Sa nu uitam ca, respingand un adevar, nu vom mai putea primi un altul!
rest
**

View Profile
« Reply #14 on: 17 February 2009 - 22:09.44 »

Eu inteleg ca panul de mantuire a fost facut "din vesnicie"(Planul B;-daca se intampla ca cineva sa greseasca ,poate fi reabilitat prin...).iar dupa ce omul a pacatuit,Dumnezeu Tatal impreuna cu Fiul Sau, s-au sfatuit pentru aducerea la indeplinire a planului facut mai inainte spunand mai apoi si ingerilor despre aceasta.
Nancy

View Profile Email
« Reply #15 on: 18 February 2009 - 11:57.53 »

"Fiului lui Dumnezeu, Comandantul cel glorios al cerului, I s-a făcut milă de neamul omenesc căzut. Inima Sa a fost miÅŸcată de o neţărmurită milă, atunci când vaietele lumii s-au înălÅ£at până la El. Dar iubirea divină concepuse un plan prin care omul să poată fi răscumpărat. Legea lui Dumnezeu călcată cerea viaÅ£a păcătosului."

concepuse -  Mai mult ca perfect, timp ce  arată o acÅ£iune trecută terminată înaintea unei alte acÅ£iuni trecute

"Planul de Mântuire fusese alcătuit mai înainte de aducerea la existenţă a pământului (adică înainte de crearea omului ÅŸi, implicit, înainte de căderea în păcat), căci Hristos este "Mielul care a fost junghiat de la întemeierea lumii" (Apoc.13,8); totuÅŸi, a fost o luptă chiar pentru ÃŽmpăratul Universului ca să dea pe Fiul Său să moară pentru neamul omenesc căzut." (aici avem un răspuns pentru argumentele ce par a susÅ£ine faptul că planul de mântuire a fost luat în discuÅ£ie pentru prima dată după căderea în păcat. El  era făcut între Dumnezeu ÅŸi Fiul Său ÅŸi reluat în discuÅ£ie atunci când necesita aplicarea lui.)

Toate acestea, pentru că:

"Planul Mântuirii are un mai larg si mai profund scop decât mântuirea omului, nu numai pentru acest lucru a venit Hristos pe pământ; El n-a venit numai ca locuitorii acestei mici lumi să poată considera Legea lui Dumnezeu aÅŸa cum ar trebui privită, ci lucrul acesta a fost făcut pentru apărarea caracterului lui Dumnezeu înaintea întregului Univers." (învinuirea adusă caracterului lui Dumnezeu a avut loc o dată cu răzvrătirea lui Satan)

Toate citatele sunt din Patriarhi ÅŸi ProveÅ£i, capitolul 4, tema "Planul de mântuire".
`emy Dani
Admin

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #16 on: 18 February 2009 - 19:35.18 »

aici avem un răspuns pentru argumentele ce par a susţine faptul că planul de mântuire a fost luat în discuţie pentru prima dată după căderea în păcat.

In caz ca nu s-a inteles cand am zis mai sus, repet: nu am sustinut si nu sustin acest lucru.

Cred ca m-am luminat acum, gratie postului lui rest si fazei cu mai mult ca perfectul. smile Multumesc!

.[/size]
adyna

View Profile Email
« Reply #17 on: 20 February 2009 - 22:57.24 »

" Legea lui Dumnezeu călcată cerea viaÅ£a păcătosului."

Am si eu o intrebare (cred ca trebuia sa deschid alt topic, dar aici s-a cam epuizat subiectul si poate putem continua cu altceva):

In marturiile Spiritului Profetic scrie ca lui Lucifer i s-a acordat timp de har, iar daca se pocaia, Dumnezeu l-ar fi iertat si i-ar fi redat pozitia pe care o avea in ceruri (nu mai stau acum sa caut fragmentele - daca va fi cazul o voi face). Voi ce intelegeti -  dupa aparitia pacatului in Univers, Dumnezeu l-ar fi putut trece cu vederea, fara un plan de rascumparare?

Pentru ca in cazul omului s-a spus "ca Legea calcata cerea viata pacatosului" iar in alta parte scrie ca "tocmai moartea Domnului Isus arata caracterul neschimbator al Legii lui Dumnezeu." 
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR