ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:21.39 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: VORBELE/EXPRESIILE NOASTRE Replies: 9 piece
Read 1168 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: VORBELE/EXPRESIILE NOASTRE  (Read 1168 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
seby

Browser: MSIE 6.0

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« on: 05 February 2009 - 18:36.51 »

De multe ori in discutiile noastre apar expresii care, parerea mea, nu ar trebui sa apara pe buzele unui crestin.
Un exemplu ar fi: "noroc ca..." sau "intamplarea a facut ca...". In loc sa fie un moment in care sa il laudam pe Dumnezeu pentru ce face pentru noi laudam norocul, care nici macar nu exista...e ceva inventat de oameni... smile

Voi ce spuneti??? 39 E bine sa le folosim sau nu??? 39

Daca mai aveti si alte exemple scrieti-le... astept parerile voastre 58
Report to moderator   Logged
Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #1 on: 06 February 2009 - 08:49.30 »

"noroc ca..."Voi ce spuneti??? 39 E bine sa le folosim sau nu??? 39

Depinde şi de sens. În Dicţionarul explicativ al limbii române (DEX), Editura Academiei sunt date mai multe sensuri dintre care:

"Noroc, (pop) noroace, s.n. 1. Soartă, ursită, destin (favorabil) .............  2. Întâmplare neaşteptată.............   Expr. ........... A avea noroc să... = a avea succes .......... Noroc că... = bine că ...,  din fericire... " ş.a.m.d.

viermele lui Iacov
**

Browser: Firefox 1.5

View Profile
« Reply #2 on: 06 February 2009 - 09:59.33 »

Depinde şi de sens. În Dicţionarul explicativ al limbii române (DEX), Editura Academiei sunt date mai multe sensuri dintre care:

"Noroc, (pop) noroace, s.n. 1. Soartă, ursită, destin (favorabil) .............  2. Întâmplare neaşteptată.............   Expr. ........... A avea noroc să... = a avea succes .......... Noroc că... = bine că ...,  din fericire... " ş.a.m.d.

Astea sunt cuvinte normale pentru un necrestin. Dar cel care traieste cu Isus nu cred ca poate spune ca s-a intamplat ceva din fericire sau ca a avut succes. Ci ca Dumnezeu a lucrat!
AlexB
Browser: Firefox 2.0.0.20

View Profile WWW
« Reply #3 on: 06 February 2009 - 18:14.39 »

Vorba cu norocul nu mi-o place nici mie... Dar haideti sa nu fim fanatici... Nu cred ca toate acele expresii pot fi trecute la categotia "vorbe necrestinesti".

Personal cred ca nici o intamplare nu e la intamplare si ca o coincidenta este o minune mai mica in care EL prefera sa ramana anonim.

Dar pe de alta parte, cel putin eu, a inlocui toate acele expresii cu "facut-a Domnul", "lucrat-o Domnul", "Slava Domnului", "marit fie Domnul" as percepe-o ca pe o luare in desert a Numelui Lui... sau in cel mai bun caz ca pe o inclinatie spre penticostalism.

Din curiozitate m-am uitat sa vad daca EGW a folosit expresii cu "fericire", "intamplare". Desi, nu a abuzat, totusi le-a folosit. A fost necrestina?!

De fapt, dupa cum am vazut ca merg discutiile pe alte topicuri, nu m-as mira prea tare sa se spuna ca acesta este un motiv intemeiat pentru a nu crede in ea: "a folosit expresii necrestinesti, frate!".

Yochana

Browser: Firefox 3.0.3

View Profile
« Reply #4 on: 06 February 2009 - 19:43.27 »

Ce parere aveti? Expresia "Doamne fereste!" este sau nu calcare de porunca a 3-a?  7

:)
`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.18

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #5 on: 06 February 2009 - 19:52.26 »

Noroc ca se mai gaseste cate ceva care sa complice Evanghelia! :( Dar, ghinionul face ca asta sa ii faca doar pe demoni fericiti, din nefericire...

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.18

xxlliinnkk
View Profile
« Reply #6 on: 06 February 2009 - 20:03.36 »

Ce parere aveti? Expresia "Doamne fereste!" este sau nu calcare de porunca a 3-a?  7

Da! Asa cred. Pentru ca transforma Dumnezeul din inima si rugaciunea intr-o chestiune instinctiva. Face mintea sa nu mai fie constienta de sfintenia Numelui Lui.

E foarte important sa avem grija de cuvintele care ies din noi. "Cine isi pazeste gura si limba isi pazeste sufletul de multe necazuri", a spus Inteleptul. Dar trebuie sa avem grija mai intai sa pazim inima. Apoi, inima o va pazi pe gura. "Pui de năpârci, cum aţi putea voi să spuneţi lucruri bune, când voi sunteţi răi? Căci din prisosul inimii vorbeşte gura." (Domnul Hristos)

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
adyna

View Profile Email
« Reply #7 on: 06 February 2009 - 20:06.07 »

Rostim numele Domnului gandindu-ne la cu totul altceva...deci cum poate fi decat "in desert" sau degeaba...
Cu exceptia acelor situatii cand chiar ne inaltam gandul spre El. Dar atunci poate vom formula putin altfel.

Yochana

Browser: Firefox 3.0.3

View Profile
« Reply #8 on: 11 February 2009 - 22:54.17 »

Multumesc, Emy si Adyna!...Da,si eu sunt de aceeasi parere! smile
Numele Lui este sfant si infricosat”,spune psalmistul.Chiar ingerii isi acopera fata cand rostesc Numele acesta.Atunci cu ce respect ar trebui sa-l luam pe buzele noastre,noi care suntem cazuti si pacatosi!

:)
Dariana
*

View Profile
« Reply #9 on: 13 February 2009 - 10:11.10 »

"Caci din cuvintele tale vei fi scos nevinovat si din cuvintele tale vei fi osandit" - este un adevar biblic care, daca am cugeta la el si i-am intelege insemnatatea nici unul dintre noi nu ar mai rosti vorbe la intamplare si nu s-ar mai prinde in discutii usoare. Imaginativa ca Domnul nostru cat a fost pe pamant, nu a rostit nici macar un cuvant care sa aduca ofensa Tatalui sau semenilor. Fiecare vorba a Sa a fost de imbarbatare, de povata, de invatatura, de mustrare, de lauda sfanta etc. Erau expresii care cladeau caracterul interlocutorilor Sai. Sa urmam exemplul Invatatorului nostru in toate si atunci vom ajunge asemeni Lui. Atunci, vorbele si expresiile noastre se vor armoniza cu cele ale lui Isus si, treapta cu treapta, vom urca si vom ajunge asemeni Lui.
Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR