ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:21.09 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: Nasterea din nou Replies: 34 piece
Read 2915 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Nasterea din nou  (Read 2915 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Nancy

Browser: MSIE 7.0

View Profile Email
« Reply #20 on: 04 February 2009 - 22:49.43 »

Dar au fost si situatii in care  paragrafele au fost modificate(sau au fost traduse gresit, poate chiar intentionat) incat m-a face sa am dubii. Asta spun despre lectiile in limba romana.

Ce uşor se fac afirmaţii acuzatoare! Ce repede ne grăbim să dăm frâu liber învinuirilor! Şi cu ce zel! Avem sau nu argumente, suntem sau nu suficient de informaţi şi de cunoscători ai  limbilor (chiar şi a celei materne) zicem ceva că avem dreptul la "cuvânt"!
      Vreun cuvânt de apreciere pentru  munca altora, puţin respect sau vreo ofertă de sprijin  benevol, vreo dovadă de încredere în fraţii noştri..........  De ce?
      Sincer, parcă suntem duşmani, nu fraţi.        
Report to moderator   Logged
ionel
**
Browser: MSIE 6.0

View Profile
« Reply #21 on: 05 February 2009 - 00:19.34 »

Tema discutiei era NASTEREA DIN NOU. ce importanta are cinee a scris un anumit articol? Daca este compatibil cu BIBLIA e bun ,daca nu ...NU. A putea raspunde la intrebarea: Ce este nasterea din nou? numai cine a experimentat aceasta stie. Restul sunt pareri bune de altfel, care ne orienteaza spre aceasta actiune.
viermele lui Iacov
**

Browser: Firefox 1.5

View Profile
« Reply #22 on: 05 February 2009 - 13:38.58 »

Ce uşor se fac afirmaţii acuzatoare! Ce repede ne grăbim să dăm frâu liber învinuirilor! Şi cu ce zel! Avem sau nu argumente, suntem sau nu suficient de informaţi şi de cunoscători ai  limbilor (chiar şi a celei materne) zicem ceva că avem dreptul la "cuvânt"!
      Vreun cuvânt de apreciere pentru  munca altora, puţin respect sau vreo ofertă de sprijin  benevol, vreo dovadă de încredere în fraţii noştri..........  De ce?
      Sincer, parcă suntem duşmani, nu fraţi.         

Se pare ca suntem prinsi la colt si incercam sa aruncam cu acuzatii. Priviti urmatoarea imagine. Pentru ce se pun "..." cand vrem sa ascundem niste cuvinte esentiale? In dreptul acelor puncte de suspensie incercuite cu rosu trebuia sa cuvintele "Impovarat cu",. Prin inlaturarea lor s-a schimbat sensul celor spuse.

viermele lui Iacov
**

Browser: Firefox 1.5

View Profile
« Reply #23 on: 05 February 2009 - 13:53.10 »

Si inca ceva despre acelasi paragraf. In lectiile biblica apare tradus in felul urmator(puteti verifica in cea scanata sau in lectii, daca le mai aveti):

Duhul sfant este lipsit de personalitatea omenirii si independent de aceasta. El[Hristos n. trad.] Se reprezinta pe Sine ca fiind prezent in toate locurile prin Duhul Sau cel Sfant, ca cel omniprezent.

In engleza acest citat apare in felul urmator:

„Spiritul Sfânt este El Însuşi (Hristos) despovărat de personalitatea umanităţii şi independent de aceasta. El îl va reprezenta pe El Însuşi ca fiind prezent în toate locurile, prin Spiritul Său Sfânt, ca Cel omniprezent.” (14MR23.3 eng.)
adyna

View Profile Email
« Reply #24 on: 05 February 2009 - 15:16.10 »

Priviti urmatoarea imagine. Pentru ce se pun "..." cand vrem sa ascundem niste cuvinte esentiale? In dreptul acelor puncte de suspensie incercuite cu rosu trebuia sa cuvintele "Impovarat cu",. Prin inlaturarea lor s-a schimbat sensul celor spuse.

Este aproape imposibil de descifrat scrisul, de aceea ar fi bine sa scrii pasajul despre care vorbesti, ca oricine sa poata judeca daca e schimbat sensul sau nu.
Din cat am reusit eu sa citesc, nu vad nici o diferenta.

Suntem off-topic, dar s-au adus niste acuzatii grave si cred ca ar trebui puse la dispozitia tuturor "probele", ca fiecare sa se poata convinge daca sunt veridice sau nu.

Nancy

View Profile Email
« Reply #25 on: 05 February 2009 - 16:36.42 »

Este aproape imposibil de descifrat scrisul, de aceea ar fi bine sa scrii pasajul despre care vorbesti, ca oricine sa poata judeca daca e schimbat sensul sau nu.

Suntem off-topic, dar s-au adus niste acuzatii grave si cred ca ar trebui puse la dispozitia tuturor "probele", ca fiecare sa se poata convinge daca sunt veridice sau nu.

Destul de greu, dar am reuşit. După ce am verificat broşura din trimestrul acesta, apoi pe cea din trim.IV, anul trecut, am descurcat-o în altfel. Nici gând să le iau la rând de 4 ani în urmă, dar pagina e din Lecţii biblice - ianuarie- martie 2005 şi problema asta a mai fost luată în discuţie, dar ca să nu fiu offtopic scriu asta la experienţe.
viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #26 on: 05 February 2009 - 17:03.20 »

trebuie sa dati click pe imagine si se va mari
Nancy

View Profile Email
« Reply #27 on: 05 February 2009 - 17:48.02 »

ca să nu fiu offtopic scriu asta la experienţe.

http://www.forumazsmr.net/index.php/topic,272.msg6717.html#msg6717
adyna

View Profile Email
« Reply #28 on: 05 February 2009 - 17:55.53 »

trebuie sa dati click pe imagine si se va mari

Stiu asta, bineinteles  smile
Dar tot e foarte mic si neclar scrisul...

Acum insa nu mai conteaza prea mult pt mine, am citit postul lui Nancy de la "Ca sa te cunosti mai bine..." si mi se pare ca lamureste destul de credibil ce s-a intamplat.

viermele lui Iacov
**

View Profile
« Reply #29 on: 05 February 2009 - 18:22.40 »

Stiu asta, bineinteles  smile
Dar tot e foarte mic si neclar scrisul...

Acum insa nu mai conteaza prea mult pt mine, am citit postul lui Nancy de la "Ca sa te cunosti mai bine..." si mi se pare ca lamureste destul de credibil ce s-a intamplat.

Repet si aici, mai trebuia inca un click si aparea imaginea la dimensiunea originala(era foarte mare poza)
seby

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« Reply #30 on: 05 February 2009 - 18:40.27 »

.
Repet si aici, mai trebuia inca un click si aparea imaginea la dimensiunea originala(era foarte mare poza)

http://img530.imageshack.us/img530/3388/picturetk5.jpg

eu am reusit sa inteleg ce scrie smile nu stiu de ce altii  nu au reusit.... 7
adyna

View Profile Email
« Reply #31 on: 05 February 2009 - 20:42.39 »

.
http://img530.imageshack.us/img530/3388/picturetk5.jpg

eu am reusit sa inteleg ce scrie smile nu stiu de ce altii  nu au reusit.... 7

Nu pentru ca nu am vrut...  smile Dar cand dadeam al doilea clic, mi se parea ca se deschide exact aceeasi pagina, din nou,  si o inchideam.
Ce vreti, nu ne pricepem asa bine ca voi in domeniul calculatoarelor  smile
ionel
**

View Profile
« Reply #32 on: 07 February 2009 - 22:18.30 »

"Cine nu se naste din apa si din duh nu va vedea ........." spunea ISUS.  nasterea din apa stim fiecare cand am facut-o , dar nasterea din DUH stie cineva cand are loc???
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #33 on: 07 February 2009 - 22:28.58 »

"Cine nu se naste din apa si din duh nu va vedea ........." spunea ISUS.  nasterea din apa stim fiecare cand am facut-o , dar nasterea din DUH stie cineva cand are loc???

Cred că naşterea din nou (din Duh) este asemena vântului a cărui adiere o vezi dar mai multe nu ştii. Roadele sunt vizibile dar nu există statistici...Naşterea din nou este un proces deosebit. este descris şi de creşterea bobului de grâu şi de explozie! Fiindcă nu credem în evoluţie spunem că Cuvântul Domnului nu are nevoie de timp ptr. a crea! Naşterea din nou înseamnă creaţie!Dar aceasta e posibilă treptat, pe măsură ce omul recunoaşte slăbiciunea , acceptă mustrarea Duhului şi conlucrează prin acest accept la această lucrare cu caracter exploziv(instantaneu) Aceasta se întâmplă separat ptr. fiecare domeniu al caracterului ce ne defineşte...
ionel
**

View Profile
« Reply #34 on: 06 March 2009 - 22:44.35 »

Pe buna dreptate este numita "taina nasterii din nou".  "Nasterea din nou", consta dintr-o schimbare a naturii egoiste a omului firsc si inlocuirea ei cu natura iubitoare a Lui Dumnezeu. Transformarea naturii omului pacatos intr-o fiinta noua, cu motivatii noi, va ramine cea mai mare minune din cate pot exista pe pamant.    Dar cum se produce aceasta minune??? Omeneste este de neexplicat.  ISUS aseaza aceasta lucrare pe seama Agentului Divin; Duhul Sfant. Ptr. noi modul prin care Duhul Sfant are acces la mintea si la inima omului este o taina. In mod tainic El implineste lucrarea promisa in Ezechiel 11;19.   Pavel, striga "O, nenorocitul de mine ! Cinew mava izbavi de acest trup de moarte?...  Uluit , Nicodim, mai reuseste sa articuleze: "Cum se poate face asa ceva?" Raspunsul Lui ISUS este "SARPELE DE ARAMA''.
Pages: 1 [2]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR