ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 12:01.44 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Acesta NU este un forum oficial al Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma.

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i în ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
www.aievea.net :: Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
Subject Statistics
Topic: DUMNEZEIREA Replies: 51 piece
Read 6190 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: DUMNEZEIREA  (Read 6190 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
seby

Browser: Firefox 2.0.0.14

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« on: 05 January 2009 - 10:04.07 »

"Viata vesnica este aceasta, sa Te cunoasca pe Tine, singurul Dumnezeu adevarat, si pe Isus Hristos, pe care L-ai trimes Tu"(Ioan 17:3).

"Exista trei persoane in trio-ul ceresc...Tatal, Fiul si Duhul Sfant"(Marturii Speciale, Seria B, nr 7, p.63 engl.)

Doar daca ma uit la acest verset si la urmatorul paragraf deja sunt intr-o mare confuzie 39

Si apoi multe dintre intrebari au avut versete care nu aveau nici o legatura cu subiectul 22

imi pare rau...dar cine a facut lectiunile astea nu prea le-a gandit bine smile
Report to moderator   Logged
GhitaB

un pic

Browser: Firefox 3.0.5

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #1 on: 05 January 2009 - 10:28.54 »

Versetul vorbeşte despre Dumnezeu Tatăl şi despre Dumnezeu Fiul...
Fragmentul vorbeşte despre întreaga Dumnezeire.

Nu se contrazic, ci se completează.

mariussascau

Browser: MSIE 6.0

sascau@hotmail.com marius.sascau
View Profile
« Reply #2 on: 05 January 2009 - 10:34.41 »

imi pare rau...dar cine a facut lectiunile astea nu prea le-a gandit bine smile

nu vreu sa mai intru in discutii de felul acesta... dar am si eu o intrebare... Te-ai pus intrebarea ca tu poti fi cel care nu gandeste bine  :D ? sau cel care nu vede sensul?(nu sunt intrebari cu rautate spuse si nici nu doresc un raspuns, e doar asa o mica reflectare)
eu vad foarte bine legatura smile

Cu tine viata e mai roz ;)
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 1.5

View Profile Email
« Reply #3 on: 05 January 2009 - 14:42.53 »

Versetul vorbeşte despre Dumnezeu Tatăl şi despre Dumnezeu Fiul...
Fragmentul vorbeşte despre întreaga Dumnezeire.

Nu se contrazic, ci se completează.

Este biblia demnă de completat sau EGW completează canonul Bibliei...???
Citiţi vă rog ,dacă vă place EGW, capitolul care vorbeşte cel mai mult despre "Dumnezeire"din toate srierile ei: Cap 1 din Patriarhi şi prof. şi urmăriţi cum e privit Duhul Sf.! Veţi fi uimiţi !
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #4 on: 05 January 2009 - 19:07.36 »

Este biblia demnă de completat sau EGW completează canonul Bibliei...???
Citiţi vă rog ,dacă vă place EGW, capitolul care vorbeşte cel mai mult despre "Dumnezeire"din toate srierile ei: Cap 1 din Patriarhi şi prof. şi urmăriţi cum e privit Duhul Sf.! Veţi fi uimiţi !
Stop.  smile
Mă refeream strict la cele două afirmaţii inspirate. Despre ele (afirmaţiile) spuneam că se completează. Dacă e să stăm să numărăm e clar că în primul verset se vobeşte de 2 Persoane, iar în fragment de 3. Dar nu e nici o confuzie. Dacă au fost 12 apostoli mi s-ar părea ciudat ca cineva să aştepte ca în fiecare verset care are legătură cu unul dintre ei să apară numele tuturor.

Dacă ar fi să fac un topic asemănător ar suna aşa:

Titlu: Steagul României
Conţinut:
Cineva a spus: Roşu şi galben sunt două culori.
Altcineva a spus: Roşu, galben şi albastru e steagul României.
Eu spun: Sunt total confuz. Cine a vorbit despre steagul României habar nu are.

Are sens?   22

seby

View Profile Email
« Reply #5 on: 05 January 2009 - 21:20.32 »

nu vreu sa mai intru in discutii de felul acesta... dar am si eu o intrebare... Te-ai pus intrebarea ca tu poti fi cel care nu gandeste bine  :D ? sau cel care nu vede sensul?(nu sunt intrebari cu rautate spuse si nici nu doresc un raspuns, e doar asa o mica reflectare)
eu vad foarte bine legatura smile

Mai intai, eu nu am zis ca cine a facut lectiunile nu gandeste bine...am zis ca nu le-a gandit bine...ceea ce e cu totul diferit.

rest
**

View Profile
« Reply #6 on: 05 January 2009 - 21:25.22 »

Nu vreau ca cineva sa se supere de afirmatiile de mai jos,dar mi-am pus si eu intrebarea lui seby,referitor la verset si text si se pare ca nu-i voie sa gandim ci doar sa primim mancare mestecata de altii,sau ma insel? In ce priveste comparatia cu steagul,dati-mi voie dar nu are nici-o legatura. Vreau sa va amintesc ceeace stiti despre Apostazia Alfa in adventism,nu cumva tot asta era subiectul?Stiti care a fost crezul la care a ajuns Dr.Kellogg? Eu cred ca aceasta tema se poate discuta cu dovezi si in buna intelegere.
adyna

View Profile Email
« Reply #7 on: 05 January 2009 - 21:53.32 »

Dr. Kellog a ajuns sa creada in panteism, nu?
seby

View Profile Email
« Reply #8 on: 06 January 2009 - 12:35.23 »

In legatura cu Dr. Kellog cred ca ar trebui sa mai studiem...nu sa vorbim doar din auzite.

Si eu auzisem ca a ajuns sa creada in panteism. Am gasit pe internet niste interviuri cu Kellog si am inceput sa imi schimb putin ideile despre el. Deocamdata nu spun nimic sigur, dar o sa mai studiez. Elder stie mai multe...poate o sa ne spuna ce a mai gasit smile

Imi pare rau ca nu putem gasi cartea "Templul viu". Asa poate ca stiam clar pentru ce a fost acuzat Dr. Kellog.
seby

View Profile Email
« Reply #9 on: 06 January 2009 - 13:17.17 »

Cine e interesat de ceea ce credea Dr Kellog poate intra pe http://www.kellog.myxfree.net/
Este un interviu.

Poate ca o sa va dati seama ca nu e chiar cum credem noi...eu nu cred ca doctorul era panteist. Chiar daca Ellen White spune asta eu nu o cred. Si nici cartea Templul viu nu stiu daca contine idei panteiste. Cum am mai spus...imi pare rau ca nu o putem obtine.
adyna

View Profile Email
« Reply #10 on: 06 January 2009 - 15:25.08 »

Ce motive avem sa studiem ce credea doctorul Kellog?
seby

View Profile Email
« Reply #11 on: 06 January 2009 - 15:37.33 »

Daca vrei sa afli care e adevarul despre Kellogg...

Eu nu cred ce se spune despre Kellogg, la fel si despre Jones si Waggoner. S-au spus despre ei tot felul de minciuni, care sunt sustinute si astazi de cei care nu vor sa cerceteze si care vorbesc doar din auzite.

http://www.kellog.myxfree.net/ (Dr. Kellogg intervievat de conducatorii bisericii AZS )
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #12 on: 06 January 2009 - 18:58.32 »

"The living temple"...

Detalii despre carte:
# Unknown Binding: 568 pages
# Publisher: Good Health Pub. Co (1903)
# Language: English

568 de pagini. Adică jumătate de Biblie.

Probabil e tentant să foloseşti 1 Tesaloniceni 5:21
"Ci cercetaţi toate lucrurile, şi păstraţi ce este bun."

Dar există şi următorul verset:
"Feriţi-vă de orice se pare rău." (1 Tesaloniceni 5:22)

mihai dumitru

În căutarea luminii...

View Profile Email
« Reply #13 on: 06 January 2009 - 19:05.43 »

E bine să nu ne facem Dumnezei din oameni dar nici diavoli din ei doar datorită zvonurilor! Dacă a citit cineva scrieri ale lui Jones sau Waggoner şi au găsit dovezi clare de panteism (sau alte apostazii) să mă ajute să le descopăr şi eu...eu deocamdată nu pot justifica prejudecăţile!
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #14 on: 06 January 2009 - 19:15.01 »

Am citit "Legea Duminicală NaÅ£ională" de Jones. Mi-a plăcut.  smile

Åži ceva un pic mai on-topic:
AÅ£i observat că scrie "războiae" în loc de "războaie" la pagina 4 în lecÅ£iune?  71

seby

View Profile Email
« Reply #15 on: 06 January 2009 - 19:26.38 »

Am auzit ca o sa apara si in limba romana "The living temple" de Kellogg. Se lucreaza la traducere acum.
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #16 on: 06 January 2009 - 19:29.56 »

Am auzit ca o sa apara si in limba romana "The living temple" de Kellogg. Se lucreaza la traducere acum.
Sper că nu la Editura Păzitorul Adevărului. 63

seby

View Profile Email
« Reply #17 on: 06 January 2009 - 19:44.37 »

Sper că nu la Editura Păzitorul Adevărului. 63

Hmm...nu la Pazitorul adevarului...
GhitaB

un pic

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #18 on: 06 January 2009 - 19:46.01 »

Hmm...nu la Pazitorul adevarului...
music E ok atunci.

rest
**

View Profile
« Reply #19 on: 07 January 2009 - 11:35.10 »

Am inceput sa citesc forumurile voastre si de atunci ma tot minunez!Departe de mine gandul sa ma cred mai destept,nu vai,dar nu va pot intelege cel putin in problema Dumnezeirii.Cei care sunt trini tarieni,nu-i accepta teoria dr.Kellogg,cei care nu sunt trinitarieni(ex.Seby) se pare ca-i ia apararea.In-seamna ca nu stiti prea multe despre el?!Sau le stiti din auzite?Daca nustiu ce frate mai cu vaza a zis asa,asa trebuie sa fie,sau daca altul a zis altfel asa va fi,ca doar el tre,sa stie,nu?             
  Nu viu ca invatator al vostru,si nu ma incadrati in nici-o partida de a voastra,ci vreau sa va dau numai niste citate: Multi oameni nu sunt constienti de teologia Trinitariana a dr.Kellogg.El propovaduia intr-adevar o trinitate formata din trei persoane co-eterne,co-egale.El exprima fratilor credinta sa ca Divinitatea este alcatuita din trei persoane divine separate.Iata ce scria A.G.Daniells catreW.C.White ,(scrisoarea 29 Octombrie 1903).
 "Mi-a spus ca acum credea in Dumnezeu Tatal,Dumnezeu  Fiul si Dumnezeu Duhul Sfint....Am pus inaintea lui obiectiunile pe care le-am gasit in invatatura si am incercat sa-i arat ca invatatura era in totalitate in contradictoriyu cu Evanghelia incat nu vedeam cum ar putea fi corectata prin schimbarea catorva expresii.Am discutat problema intr-un mod prietenos un timp destul de indelungat; dar eram sigur ca atunci cind ne-am despartit,doctorul nu se intelegea pe sine si nici caracterul invataturii sale.
    Dr Kellogg ajunse sa creada doctrina trinitatii.Credea in Dumnezeu Tatal,Dumnezeu Fiul,si Dumnezeu Duhul Sfant! Exista oamneni azi care cred acelassi lucru?
 A avut ceva de spus E.G.White de spus in privinta aceasta?
  "Cartea Templul viu nu trebuie refacuta,in ea nu trebuie facute citeva schimbarii,dupa care sa ui se faca reclama si sa fie laudata asemeni unei productii de valoare...Atunci cind ai scris acea carte nu erai inspirat de Dumnezeu.Se afla langa tine acela caere l-a inspirat pe Adam sa priveasca la Dumnezeu intr-o lumina falsa...Fratele meu,trebuie sa-ti spun ca realizezi foarte putin incotro tin picioarele tale sa te duca.Faptele au fost deschise inaintea mea.Te-ai unitcu acei care apartin marelui apostat.Mintea ta a fost intunecata precum Egiputl."(scrisoarea 253,1903,catre J.H.Kellogg)
  "Se va spune ca'Templul viu"a fost revizuit.Dar Domnul mi-a aratat ca cel carwe l-a  scris nu s-a schimbat si ca nu poate exista o unitate intre el si slujitorii Evangheliei atata timp continua sa pretuiasca parerile lui actuale.Sunt nevoita sa ridic vocea si sa avertizez poporul nostru spunand :   "Nu va inselati;Du8mnezeu nu se lasa sa fie badjocorit.Ce seamana omul acea va si secera."(E.G.White.Selected Messages 1pag199.1904.
 ..Deci cum putea E.White,sa creada acelasi lucru,asa cum sustin f.multi si totusi sa-l mustre pe Kellogg??!!??
Pages: [1] 2 3   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR