ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 11:50.27 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: CANTAREA CANTARILOR Replies: 26 piece
Read 1383 times 0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: CANTAREA CANTARILOR  (Read 1383 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
seby

Browser: MSIE 7.0

sebastianminea@hotmail.com sebastian_minea@yahoo.com
View Profile Email
« on: 29 December 2008 - 11:28.58 »

Am vazut prin post-uri un verset din Cantarea Cantarilor, si m-am gandit sa deschidem o tema pe acest subiect.

Eu nu stiu cum vedeti voi aceasta carte...doar ca o declaratie de dragoste sasu ca u mesaj din partea Domnului?

Eu cred ca este cel mai frumos mesaj din partea lui Isus catre Biserica Sa.

Astept parerile voastre si versete care va plac smile
Report to moderator   Logged
Adrian
**

Voi fiți dar îndelung răbădori

Browser: MSIE 7.0

View Profile WWW
« Reply #1 on: 30 December 2008 - 14:10.35 »

Cantarea Cantarilor 2:1
 Eu sunt un trandafir din Saron, un crin din văi

GhitaB

un pic

Browser: Firefox 3.0.5

ghita_bizau@yahoo.com
View Profile WWW
« Reply #2 on: 30 December 2008 - 15:53.49 »

Părerea mea e că această carte vorbeşte despre o întâmplare reală, dar că pot fi scoase învăţături spirituale din ea (acest fapt fiind un posibil motiv pentru care cartea apare în Biblie).

Un comentariu frumos la cartea asta l-am găsit în "Programul Academic - Note de curs - Întrebări pentru studiu - Anul I - Semestrul I - Sola Scriptura". Are 5 pagini.

Spune printre altele că:
- E cea mai valoroasă cântare dintre multele cântări compuse de Solomon.
- Era citită în Templu şi în sinagogi în cadrul marii sărbători a Paştelui.

denys
**

Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #3 on: 28 January 2009 - 14:00.54 »

De exemplu:

Cîntarea cîntarilor 2:15  Prindeti-ne vulpile, vulpile cele mici, care strică viile; căci viile noastre Sunt în floare.
  L-am auzit in foarte mult predici ca  moto .
Cristina
Browser: Firefox 8.0

View Profile Email
« Reply #4 on: 03 February 2012 - 22:53.08 »

CC 6:10   „Cine este aceea care se iveşte ca zorile, frumoasă ca luna, curată ca soarele, dar cumplită ca nişte oşti sub steagurile lor?” -

Întreb şi eu cine este ''aceea''???
Catalin
*
Browser: Firefox 10.0

View Profile Email
« Reply #5 on: 04 February 2012 - 08:13.22 »

Unii consideră că întrebarea din acest verset e formulată de doamnele de la curte, atunci când au văzut prima dată pe Sulamita.
Totusi frumuseţea şi tăria sunt contopite aici într-o descriere care a fost aplicată în mod corect şi corespunzător bisericii.
Martin Luther

Browser: Safari

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: 04 February 2012 - 22:37.37 »

Măi Cătăline, de unde le scoți? Sunt curios. Și mai ales cărei biserici?!?

Catalin
*

View Profile Email
« Reply #7 on: 04 February 2012 - 22:43.33 »

Ai grijă, curioșii ....
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #8 on: 05 February 2012 - 22:35.30 »

Doar atât poți? Nimic mai mult?!?

Catalin
*

View Profile Email
« Reply #9 on: 05 February 2012 - 23:12.30 »

Da ce crezi ca aici e teren de joaca pentru copiii, ca să ne luăm la întrecere? Cred ca ar trebui să înveți măcar puțin să fii mai politicos și să-ți respecți semenii. Sau acestă calitate nu face parte din credința ta.(dacă mai crezi în ceva)
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #10 on: 06 February 2012 - 22:54.37 »

Cătăline, te crezi la amvon? Ce e cu tine, de te ambalezi așa? Unde am fost eu nepoliticos față de tine? Te-am întrebat ceva, ptr că eram curios. Curiozitatea este una dintre virtuți, și în ceea ce privește un forum ea este acolo mai prezentă ca oriunde. Recitește te rog ultimele două schimburi de replică între noi ca să vezi unde am fost nepoliticos cutine... 10
   Ai afirmat ceva despre versetul ăla din CC, și ți-am cerut informații. În loc să le dai, te agiți de pomană. Păi tu știi ce înseamnă ăla un forum? Dacă nu, du-te de mai întreabă și tu. Dar nu pe superiorii tăi. Ăia știu doar una și bună: ideile multe și variate sunt periculoase.   
    Hai să ți-o spun pe șleau acum, că eu nu sunt creștin ca tine: Vai  de bisericile pe care le păstoriți! Cu așa explicații...doar babele cu patru clase să vă mai aprobe ptr ce faceți și spuneți. RUȘINE!

Catalin
*

View Profile Email
« Reply #11 on: 06 February 2012 - 23:55.42 »

Mulțumesc! Să trăiești! smile
   Cât despre politețe, nu făceam aluzie la discuția dintre noi doi, ci în general felul tău de conversa cu cei din jurul tău (aici pe forum). Ai o plăcere deosebită de a arunca cu noroi. Nu ai observat că nimeni nu mai are plăcerea de a discuta cu tine! Nu cred că poți fi fericit așa.
   Iar întrebarea care ai adresat-o, nu a fost nici din curiozitate și nici din neștiință. 68 (ai te rog recunoaște!)
   De aceia am și răspuns așa!
   Numai bine să ai!
Catalin
*

View Profile Email
« Reply #12 on: 07 February 2012 - 09:56.17 »

Bine, să încercăm să revenim la subiect.

“Cine este aceea care se iveste ca zorile,frumoasă ca luna,curată ca soarele,dar cumplită ca niste oşti sub steagurile lor?”(CC-6:10)

1.Unii spun:”Iubita lui Solomon!”
Biblia spune:”Întoarce-te,intoarce-te,Sulamito!
Întoarce-te,intoarce-te,ca să te privim.Ce aveţi voi sa va uitati la Sulamita ca la nişte fete ce joacă în cor ?. “(CC-6:13)

2.Alţii spun:”Este Sunamita!”Care?
“Slujitorii lui i-au zis:”Să se caute pentru imparatul o fată fecioara;ea sa stea înaintea împăratului,să-l îngrijeasca,şi să se culce la sânul tău;şi domnul meu împăratul se va încălzi”.Au căutat în tot ţinutul lui Israel o fată tânara şi frumoasă,şi au găsit pe “Abişag,Sunamita,pe care au adus-o la împărat.”(1 Imp. 1:2-3)

“Bat-Şeba s-a dus în odaia imparatului. El era foarte bătrân şi Abişag,Sunamita,îi slujea.( 1 Împ.1:15)

“Şi el(Adonia) a zis:”Spune te rog împaratului Solomon-căci nu se poate să nu te asculte…să-mi dea de nevastă pe Abişag,Sunamita.”
“Împaratul Solomon a răspuns mamei sale:”Pentru ce ceri numai pe Abişag, Sunamita,pentru Adonia?Cere şi împarăţia pentru el căci este fratele meu mai mare decât mine-pentru el,pentru preotul Abiatar şi pentru Ioab,fiul Ţeruiei.”Atunci împăratul a jurat pe Domnul,zicând:”Sa mă pedepsească Dumnezeu cu toata asprimea,dacă nu-l vor costa viaţa pe Adonia,cuvintele acestea!”(1 Imp.2:17,22,23)

Deci istoria Sulamitei nu o cunoaştem cu exactitate decât ca este o fată simplă. Acest lucru din punct de vedere Biblic.

Învățătura pentru noi!
 Căci toate câte s-au scris mai înainte, s-au scris spre învăţătura noastră, ca prin răbdarea şi mângâierea, care vin din Scripturi, să avem nădejde. (Romani 15:4)

...Îmbrăcată în armura neprihănirii lui Hristos, biserica va intra în lupta ei finală. "Frumoasă ca luna, curată ca soarele, şi cumplită ca o oştire sub steagurile ei" (Cânt. cânt. 6,10), ea trebuie să meargă în toată lumea, biruitoare şi ca să biruiască.
Ceasul cel mai întunecat al luptei bisericii cu puterile răului este acela care precede imediat ziua eliberării ei finale. Dar nici unul dintre aceia care se încred în Dumnezeu nu trebuie să se teamă, căci atunci când "suflarea asupritorului este ca vijelia care izbeşte în zid", Dumnezeu va fi pentru biserica Sa "un adăpost împotriva furtunii" PR. 725

...Continuând să lucreze uniţi, solii cereşti aveau să meargă înaintea lor, deschizându-le calea, inimi aveau să fie pregătite pentru primirea adevărului şi mulţi aveau să fie câştigaţi la Hristos. Atâta vreme cât ei rămâneau uniţi, biserica avea să înainteze "frumoasă ca luna, curată ca soarele, dar cumplită ca nişte oşti sub steagurile lor" (Cânt. Cânt. 6,10). Nimic nu putea să se opună progresului ei continuu. Biserica avea să înainteze din biruinţă în biruinţă, împlinind în mod glorios misiunea ei divină de a vesti lumii Evanghelia.
Organizaţia bisericii din Ierusalim trebuia să slujească drept model pentru organizarea bisericilor în oricare alt loc unde solii adevărului aveau să câştige convertiţi ai Evangheliei. IFA. 91

Cristina

View Profile Email
« Reply #13 on: 07 February 2012 - 19:53.09 »

...Îmbrăcată în armura neprihănirii lui Hristos, biserica va intra în lupta ei finală. "Frumoasă ca luna, curată ca soarele, şi cumplită ca o oştire sub steagurile ei" (Cânt. cânt. 6,10), ea trebuie să meargă în toată lumea, biruitoare şi ca să biruiască.

Acesta este raspunsul!... mersi.
Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #14 on: 07 February 2012 - 23:08.23 »

Mulțumesc! Să trăiești! smile
   Cât despre politețe, nu făceam aluzie la discuția dintre noi doi, ci în general felul tău de conversa cu cei din jurul tău (aici pe forum). Ai o plăcere deosebită de a arunca cu noroi. Nu ai observat că nimeni nu mai are plăcerea de a discuta cu tine! Nu cred că poți fi fericit așa.
   Iar întrebarea care ai adresat-o, nu a fost nici din curiozitate și nici din neștiință. 68 (ai te rog recunoaște!)
   De aceia am și răspuns așa!
   Numai bine să ai!

Măi Cătăline dragă, ai o plăcere deosebită de a arunca cu vorbe. De cele mai multe ori goale, dar care fac impresie la public. Și nu mă mir ...știu că ai antrenament de ani de zile(poate) la cap ăsta. Întrebarea pe care ți-am adresat-o  A FOST O ÎNTREBARE. Punct. Nu a fost nici nesimțită, nici deochiată, nici noroioasă, nici nimic. Dar tu știai deja că eu știu, și ca atare știai că aparenta mea neștiință e doar o prefăcătorie. Ce să recunosc?!? Adică tragi cu pistolul aiurea, apoi îmi pui arma în mână și spui să recunosc că eu am tras doar ptr că iese fum de pe țeavă?
   Eram sigur că vii cu citate EGW. Fii atent la ăsta:
 ” Organizaţia bisericii din Ierusalim trebuia să slujească drept model pentru organizarea bisericilor în oricare alt loc unde solii adevărului aveau să câştige convertiţi ai Evangheliei. IFA. 91”
     Deci: pe timpul apostolilor nu a existat nici urmă de organizație, prietene. Nimic. Cei 11 apostoli doar supervizau lucrurile, și uneori chiar le supervizau prost, ca atunci când l-au silit pe Pavel să se radă și el în cap de dragul ...legii. Dar să zicem că e ca tine. Și ce are de-a face organizația aia cu versetul din CC? Că nu pricep nici dacă mă plătești.
   Dacă e să facem harakiri cu vers ăla, dar unul autentic măcar, atunci vers ăla o descrie pe fosta mea soție , ptr că după vreo șapte sabate de post, acum x ani, am deschis biblia la vers cu pricina și DUmnezeu mi-a arătat adevărul despre viitoarea mea soție în câteva cuvinte. laugh
   Înțelegi tu cum vine treaba? Cântarea cântărilor e un poem de dragoste, când Solomon sau cine o fi scris-o era topit de dragoste și nimic mai mult. De ce țineți morțiș să băgați acolo o biserică?!?!?!? Nu are nici cea mai mică noimă. În afară de cazul în care EGW este totuși infailibilă. Atunci retrag tot. 10

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #15 on: 07 February 2012 - 23:35.50 »

Iar ălora care nu se întinează cu mine aici pe forum transmite-le sănătate multă din partea mea. Vouă, tuturor reformiștilor, numai bine să aveți :-)

Cristina

View Profile Email
« Reply #16 on: 08 February 2012 - 21:06.34 »

Eram sigur că vii cu citate EGW. Fii atent la ăsta:
 ” Organizaţia bisericii din Ierusalim trebuia să slujească drept model pentru organizarea bisericilor în oricare alt loc unde solii adevărului aveau să câştige convertiţi ai Evangheliei. IFA. 91”
     Deci: pe timpul apostolilor nu a existat nici urmă de organizație, prietene. Nimic. Cei 11 apostoli doar supervizau lucrurile, și uneori chiar le supervizau prost, ca atunci când l-au silit pe Pavel să se radă și el în cap de dragul ...legii. Dar să zicem că e ca tine. Și ce are de-a face organizația aia cu versetul din CC? Că nu pricep nici dacă mă plătești.

Martine, se pare că pe tine te sperie cuvântul ''ORGANIZAŢIE''
Te sfătui să cauţi in dicţionar explicaţia acestui cuvânt...
mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #17 on: 25 February 2012 - 12:03.51 »

...Continuând să lucreze uniţi, solii cereşti aveau să meargă înaintea lor, deschizându-le calea, inimi aveau să fie pregătite pentru primirea adevărului şi mulţi aveau să fie câştigaţi la Hristos. Atâta vreme cât ei rămâneau uniţi, biserica avea să înainteze "frumoasă ca luna, curată ca soarele, dar cumplită ca nişte oşti sub steagurile lor" (Cânt. Cânt. 6,10).

Eu aș sublinia cuvântul "UNIŢI" care apare de mai multe ori aici. UNIŢI  cu cine? Între ei? Asta să fie conditia succesului?
Altădată citeam la lectiuni că CONFEDERATIE insemna unirea puterilor răului. Şi aia e o unire.
Aş face o comparaţie: AM întâlnit o persoană ce răcise rău la coloana vertebrală si nu îşi mai putea controla picioarele sau echilibrul...Nu putea să stea decat nemiscat in pat. DEşi corpul său era aparent intreg ( toate membrele unite). Apoi mi-a zis: A;a e trupul lui ISus, biserica. Comenzile de la creier nu mai ajung de mult timp la membre. Poate nici viața...POate trupul bisericii de aci nu mai are cap, (decât poate ceva asemănător unei sperietori de ciori..) Cu un așa trup , nu e de mirare că nu e mișcare, progres.
Dacă e vorba de o oștire sau un echipament de război, poate ar fi bine să recunoaștem că mai degrabă seamănă cu o garnizoană părăsită, sau cu un pistol cu apă.
Nancy

Browser: Chrome

View Profile Email
« Reply #18 on: 25 February 2012 - 20:56.30 »

AM întâlnit o persoană ce răcise rău la coloana vertebrală

1. O nelămurire:
    Cum se manifestă răceala la coloana vertebrală? După DEX „răceala” este o boală contagioasă localizată pe căile respiratorii superioare, manifestată prin guturai, traheită, bronșită, tuse cu expectorație, febră etc.

2. Toată lumea se întreabă de ce nu mai există colaborare pe forum? Chiar nu e clar de ce? Pentru că nu vrem să colaborăm, vrem doar să atacăm. Se caută, se „răsfoiesc” postările de demult și se urmăresc motive de atac. Trebuie atacați cei cărora li s-a întors spatele ca să știe și ei cât de rău stau.
     Sincer, mă întreb: cei care s-au rupt de trupul acesta „muribund” cum ne dovedesc că au luat o atitudine după voia lui Dumnezeu? Noi, cei rămași așa „nemișcați” (după părerea lor) nu dorim să-i necăjim. Ascultăm sfatul lui Gamaliel (Fapte 5:38), căci pare înțelept, chiar dacă este de la un fariseu. 
    În schimb, cei rămași „membre” ale trupului acesta „muribund” care mai reușește încă să miște câte un deget din când în când sunt descurajați prin metode de de mult cunoscute (Neemia 4:3).

Mă gândesc, însă, că tot mai e ceva bun în biserica asta; căci dacă n-ar fi, nu s-ar mai urmări batjocorirea ei. De ex. observ că pe forum nimeni nu atacă alte religii. Le respectă. De ce o fi rămas numai o singură categorie de dușmani de temut și atacat? 39

Martin Luther

View Profile WWW Email
« Reply #19 on: 26 February 2012 - 18:20.12 »

2. Toată lumea se întreabă de ce nu mai există colaborare pe forum? Chiar nu e clar de ce? Pentru că nu vrem să colaborăm, vrem doar să atacăm.

Nancy, cu tot respectul: NU ȚI-E ȚIE CLAR DE CE... Pe un forum este prin definiție absurdă colaborarea. Confunzi grav adunările comitetului central al partidului comunist reformist cu forumurile unde libertatea de expresie este neîngrădită în mod normal.

În timp ce pe de altă parte sunt de acord cu tine că persoanele în sine nu trebuiesc atacate și jignite, nu sunt deloc de acord că ideile acestora nu trebuie atacate. Faci o confuzie nepermisă, ca toți reformiștii de altfel, între a ataca o persoană care își expune o idee și a ataca ideea în sine. De exemplu, dacă eu ți-aș spune ție public că ești o tembelă ptr ideile pe care le susții, ăsta s-ar numi atac la persoană, și ar fi nepermis și deconstructiv discuției. Dacă însă aș spune că o idee pe care o prezinți e tembelă, poate fi dur, nu zic nu, DAR NU ESTE UN ATAC LA PERSOANĂ. Nu am atacat viața ta, familia ta, trecutul tău, personalitatea ta. Am atacat doar ideea ta, care poate nici măcar nu e ata, ci ți-a fost inoculată de alții...

Înțelegi ce spun eu aici, sau scriu degeaba? Uite un exemplu cras de nesimțire autentică reformistă, care de data asta are de-a face cu atacul murdar împotriva unei persoane, nu respectă nici măcar regulile de bază de pe un forum, acelea de a nu deconspira numele real din spatele pseudonimului, și nici nu face altceva decât să se umple de ridicol ptr cine are cât de cât capul pe umeri:

”Anonim Feb 24, 2012 10:32 AM
George tu ai auzit de Isus smeritul si ascultatorul de tatal?
Deschide-ti inima si mai asculta si ce zic fratii calauziti de Duhul ca Paul ti- a spus numai de bine pentru sufletul tau.
Ti-ai facut blog si deja te crezi realizator tv
daca nu esti de acord cu sistemul nu-l urma dar da tu dovada ca esti in Cristos. Isus a spus sa facem ce spun preotii ca ei stau pe scaunul lui Moise...tu te-ai asezat pe fotolul de razvratit si crezi ca poti intra in cer fara o pocainta sincera ba mai inseli si pe alti naivi care casca gura la tine pe aici
Pocaieste-te, intoarce-te la femeia ta si traieste-l pe Cristos in smerenie ca asa ne-a invatat El: sa aducem roada in rabdare
Pe forumul tau oricine nu-ti aduce osanale pentru toate balivernele ce le scrii e banat!
Adica nu cumva sa luati lina oitei in raspar ca va veti convinge ca de fapt e o veritabila blana de lup .
In concluzie, desi pe alocuri ai dreptate, te scalzi in aceiasi rautate care te-a facut sa esuezi in viata! ”

Contextul discuției întregi, precum și răspunsul meu adresat acestui „frate” sau „soră” îl aici: http://resetyourreligion.blogspot.com/2012/02/crestinism-pagan-xi-isus-revolutionarul.html
  la forumul de discuții de pe blogul meu.

După ce vei citi( dacă vei avea bunăvoința să citești, ceea ce mă cam îndoiesc) spune-ne și nouă: unde și când am jignit noi, eu Iedidia, Mihai Dumitru, Lady Gaga, și alții de pe aici ...PERSOANE în halul ăsta așa cum se face tocmai invers, de către creștinii lu pește, fără nici-o nerușinare? Aștept să vii cu un răspuns copy-paste de atac la persoană , așa cum este cel de mai sus, dar din partea noastră către voi. Și atunci eu unul îmi prezint scuze public.

Dar dacă nu o faci, ptr că nu vei găsi nici-unul, atunci să vă fie RUȘINE, RUȘINE RUȘINE!!! Atunci înseamnă că TOT CEEA CE FACEȚI , SPUNEȚI ȘI CREDEȚI este o minciună. V-ați obișnuit cu minciuna de zeci de ani de zile, și trăiți într-o lume aparte, numai a voastră, plină de stafii și cai verzi pe pereți. Și numiți hoți și infractori pe alții tocmai ca să nu descopere lumea hoțiile și minciunile voastre!

Să nu vii acuma și să zici că ăsta e un atac la persoană, că te faci de râs. E simpla deconspirare publică a metodei voastre rușinoase și diavolești de lucru! Iar dacă doare ce spun eu aici, atunci întreabă-te mai bine de ce doare. Cât despre tine, chiar mi-e milă sincer de cum gândești! Dumnezeu știe ce e în sufletul meu...Ești o victimă a manipulărilor din biserică de zeci de ani și NU VREI să dschizi ochii și să vezi!

Acum însă, gata, a trecut timpul vostru! Internetul ăsta unde oricine poate cerceta și informa pe cont propriu este cântecul vostru de prohod. S-a dus cu manipulările ptr cine are cât de cât creier în cap...

Pages: [1] 2   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR