ForumAZSMR.Net
23 May 2012 - 11:49.38 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
Bine ati venit pe forumul neoficial al Adventistilor de Ziua a Saptea - Miscarea de Reforma!

Home Gallery Calendar Search Members Contact Help Login Register   *
Noutati pe forum
[10 May 2012 - 23:04.10]

[09 May 2012 - 10:53.40]

[08 May 2012 - 12:00.31]

[05 May 2012 - 12:17.22]

[05 May 2012 - 08:33.38]

[01 May 2012 - 23:14.56]

[18 April 2012 - 13:13.33]

[15 April 2012 - 14:15.10]

[15 April 2012 - 14:13.00]

by seby
[15 April 2012 - 13:33.52]
Noutati in playlist
Noutati in album
Imagini:

Titlu: Aspen, April 2011
Autor: Davieboy

Pe la noi ivitu-s-au chipurile unor vestitori de prim?var?...
Titlu: Semnele prim?verii
Autor: Alex Dumitru

Vineri, Studiu - Sora Barbara Monteiro
Titlu: Priorit??i n ajun
Autor: pollianna

Comentarii:
Promo
www.aievea.net
Agenda electronica, Software biblic, Prezentari Power Point, Muzica, Articole, Carti, Subiecte uimitoare, Semne de carte, Wallpapers etc.
www.azsmrebenezer.net
Comunitatea româna Eben-Ezer (Soci, Italia).
www.restvegan.lx.ro
Restaurantul vegetarian Cris din Oradea va ofera mancare gustoasa si sanatoasa si curs gratuit de nutritie.
www.azsmr-moldova.ro
Site-ul conferintei Moldova a adventistilor de ziua a saptea - miscarea de reforma.
Bensoft Telecom - furnizor de servicii internet si telefonie
"Nimeni NU trebuie să fie grabnic să intre în controverse, ci ar trebui să povestească în mod simplu
POVESTEA IUBIRII LUI ISUS."
(Ellen G. White, "Evanghelizarea", pag. 355)
Biserica adventist-reformista din Milano, Italia
Subject Statistics
Topic: Prejudecata Replies: 6 piece
Read 1018 times 0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: [1]   Go Down
  Print  
This topic has not yet been rated!
You have not rated this topic. Select a rating:
Author Topic: Prejudecata  (Read 1018 times)
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
`emy Dani
Admin

Browser: Firefox 2.0.0.18

xxlliinnkk
View Profile
« on: 26 December 2008 - 22:44.29 »

Sunt convins ca absolut fiecare om are momente in viata cand deciziile pe care le ia ii sunt influentate de prejudecati. As vrea sa discutam despre acestea...

Sa incepem cu o definitie cat mai exacta (cuprinzatoare) a prejudecatilor, apoi sa vedem in ce masura au influenta pozitiva si/sau negativa asupra oamenilor in general si asupra crestinilor in particular. Cel mai important este sa aflam in cele din urma cum se face cel mai bine managementul prejudecatilor. Si, de ce nu, poate gasim si exemple biblice pe care sa le putem analiza.
Report to moderator   Logged

"Este mai uşor să spargi un atom decât o prejudecată." (Einstein)
metacuvinte.sayyes.ro | http://twitter.com/taceri | dexonline.ro/ghid-exprimare

.[/size]
adyna
Browser: MSIE 6.0

View Profile Email
« Reply #1 on: 27 December 2008 - 14:35.43 »

Definitia ne-o da DEX-ul (de care ne tot aminteste emy  smile ):

Prejudecata = idee preconceputa (adesea eronata si defavorabila), adoptata de obicei fara cunoasterea directa a faptelor, impusa de mediu sau educatie

Deci..pareri pe care le ai pentru ca asa te-ai pomenit, asa ai auzit de la altii...si le-ai adoptat fara sa stai sa judeci prea mult.

"Adesea defavorabile" - pentru ca asa sunt oamenii...cand aud ceva negativ, cred fara mare efort, fara sa isi ia timp sa cerceteze faptele. Deci, influenta este de cele mai multe ori negativa. Poate respingi o persoana, poate respingi un adevar...

mihai dumitru

În căutarea luminii...

Browser: Firefox 3.0.5

View Profile Email
« Reply #2 on: 28 December 2008 - 15:20.28 »

Prejudecata are mare legatură cu părerea prea bună despre tine( mândria). Acţionează pe ascuns, fără ca purtătorul să îşi dea seama de prezenţa ei, crezând că este motivat de intenţii bune , de obicei purtătorul se autosituează pe o poziţie de superioritate faţă de "victimă"...Efectele sunt dezastruoase, de neimaginat! Purtătorul nu beneficiază de nimic din contactul cu repectivul , iar prin exprimarea prejudecăţilor sale îl îngroapă pe om de viu în opinia publică,...
Eu am fost un mare conservator, plin de prejudecată faţă de tot ce era nou şi nu era o copie a mentalitaţii mele. Astfel mă făceam etalon ptr. toţi. Procesul de renunţare la prejudecată e dureros de lung şi anevoios datorită faptului că nu poţi accepta diagnosticul... Soluţia e numai una: Moartea eu-lui şi trăirea lui Hristos! Înseamnă predare deplină cu orice costuri... Apoi e sublim de plăcut  , să fii deschis oricăror alternative, să accepţi orice îţi propune Dumnezeu chiar dacă nu se potriveşte cu ceea ce ai crezut vrodată sau chior ai luptat împotrivă ! e minunat să fii liber!
Ex. biblic  Convertirea lui saul din Tars!- experienţa multiplicată prea ades în toate bisericile, mai ales în cele ce cred că stau "bine"!
Cristina
Browser: Firefox 8.0

View Profile Email
« Reply #3 on: 03 February 2012 - 23:37.22 »

Un exemplu de prejudecată din Biblie:

Isa 53:4   Totuşi, El suferinţele noastre le-a purtat, şi durerile noastre le-a luat asupra Lui, şi noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu, şi smerit.

La fel şi astăzi, daca cineva ajunge într-o greutate, mulţi il privesc ca pe un om pedepsit de Dumnezeu şi zicem: iată ce i s-a întimplat daca a facut astfel...  însă nu putem şti daca intradevar este pedepsit, sau poate mustrat de Dumnezeu sau incercat...
caatare mai rau este pentru cei ce fac raul şi nu sunt pedepsiţi sau mustraţi, căci scriptura spune:
Ap 3:19 Eu mustru şi pedepsesc pe toţi aceia, pe care-i iubesc. Fii plin de ravnă dar, şi pocăieşte-te!
Catalin
*
Browser: Firefox 10.0

View Profile Email
« Reply #4 on: 04 February 2012 - 08:18.47 »

Corect, chiar Domnul Isus condamnă o astfel de gândire; „Credeţi voi”, le-a răspuns Isus, „că aceşti galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi galileeni, pentru că au păţit astfel? Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel. Sau acei optsprezece inşi, peste care a căzut turnul din Siloam şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni care locuiau în Ierusalim? Eu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel.” (Luca 13:2-5)
lady gagaga
**
Browser: Chrome

View Profile
« Reply #5 on: 04 February 2012 - 15:48.53 »

haideti sa vorbim concret, a ajuns biserica azsmr o comunitate plina, plina de prejudecati da sau ba? mie mi se pare ca ne afundam intr-o confuzie totala intre ce e adevar si ce e doar prejudecata si lucruri apucate din mosi stramosi si la care se tine cu dintii...

ce parere aveti?
Martin Luther

Browser: Safari

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: 04 February 2012 - 22:36.38 »

Lady G, chiar nu ți se pare că pui niște întrebări retorice? E ca și cum i-ai întreba pe musulmani dacă îl iubesc pe Mahoma  10

Pages: [1]   Go Up K-Detection Mod © 2006, kupus.org K-Team
  Print  

Jump to:  

Miscarea de Reforma - Forum AZSMR - Forum Adventist Reformist - Forum Reformist - Forum AZS-MR Tineri AZSMR - Tineri Adventisti Reformisti - Tineri Reformisti - Tineri AZS-MR